Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 1.032 din 18 august 2022  privind acordarea unor ajutoare excepţionale producătorilor agricoli din sectorul vegetal    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 1.032 din 18 august 2022 privind acordarea unor ajutoare excepţionale producătorilor agricoli din sectorul vegetal

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 817 din 18 august 2022
    Având în vedere prevederile Regulamentului delegat (UE) 2022/467 al Comisiei din 23 martie 2022 de acordare a unor ajutoare excepţionale de adaptare producătorilor din sectoarele agricole,
    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Prezenta hotărâre stabileşte acordarea unor ajutoare de adaptare pe baza unei scheme de susţinere financiară, denumită în continuare schemă, având ca obiectiv asigurarea unui grant financiar producătorilor agricoli din sectorul vegetal, pentru cheltuieli angajate cu achiziţia de resurse materiale, respectiv de produse fertilizante şi/sau produse de protecţie a plantelor şi/sau motorină, necesare în anul 2022 pe suprafeţele cu plantaţii pomicole pe rod şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole pe rod cu struguri pentru vin, care utilizează eficient resursele, gestionează nutrienţii şi aplică metode de producţie favorabile mediului şi climei prin activitatea agricolă de întreţinere a plantaţiilor pe care o desfăşoară.
    (2) Prezenta schemă respectă prevederile Regulamentului delegat (UE) 2022/467 al Comisiei din 23 martie 2022 de acordare a unor ajutoare excepţionale de adaptare producătorilor din sectoarele agricole, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 96 din 24 martie 2022.
    (3) Autorităţile competente responsabile cu implementarea schemei sunt Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, denumită în continuare APIA, prin structurile sale teritoriale, respectiv centrele judeţene şi locale/al municipiului Bucureşti.

    ART. 2
    Grantul financiar reprezintă suma care se acordă pentru susţinerea unor cheltuieli angajate în perioada 24 februarie 2022 - 12 august 2022 pentru achiziţia de resurse materiale, respectiv de produse fertilizante şi/sau produse de protecţie a plantelor şi/sau motorină, necesare în anul 2022 activităţilor pe suprafeţele cu plantaţii pomicole pe rod şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole pe rod cu struguri pentru vin.

    ART. 3
    (1) Schema se aplică pe întreg teritoriul României, pentru producătorii agricoli care utilizează suprafeţe cu plantaţii pomicole pe rod şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole pe rod cu struguri pentru vin, potrivit cererii unice de plată 2022, de minimum 0,1 ha inclusiv şi maximum 200 ha inclusiv şi achiziţionează resursele materiale necesare.
    (2) Cheltuielile în legătură cu plăţile prevăzute de prezenta schemă se efectuează până la data de 30 septembrie 2022.

    ART. 4
    În sensul prezentei hotărâri, expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
    a) resurse materiale - produse fertilizante şi/sau produse de protecţie a plantelor şi/sau motorină;
    b) beneficiarii schemei - producătorii agricoli, persoane fizice şi/sau persoane juridice şi/sau grupuri de producători sau organizaţii de producători şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 182/2016, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi organismele/organizaţiile de testare a soiurilor, de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanţare, al căror scop principal este de a realiza cercetare fundamentală, cercetare industrială sau dezvoltare experimentală, testarea noilor soiuri pentru introducerea în cultură, precum şi de a-şi face cunoscute rezultatele prin predare, publicare sau transfer de tehnologie, după caz, care sunt înregistraţi în Registrul agricol, Registrul unic de identificare, alte evidenţe funciare, care utilizează suprafeţe cu plantaţii pomicole pe rod şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole pe rod cu struguri pentru vin, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare.


    ART. 5
    Beneficiarii prezentei scheme trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate cumulative:
    a) să solicite ajutorul excepţional prevăzut de prezenta hotărâre;
    b) să fie înregistraţi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cererea unică de plată 2022 cu suprafeţe declarate de teren cu plantaţii pomicole pe rod şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole pe rod cu struguri pentru vin, prevăzute la codurile prevăzute în anexa nr. 1; suprafeţele declarate se încadrează în intervalul de la minimum 0,1 ha inclusiv până la maximum 200 ha inclusiv;
    c) să achiziţioneze resurse materiale pe bază de documente justificative, precum documente fiscale, respectiv factură, bon fiscal, din care să rezulte datele de identificare ale solicitantului, respectiv numele şi prenumele/denumirea, în perioada 24 februarie 2022 - 12 august 2022;
    d) să menţină suprafaţa aferentă culturilor pentru care beneficiază de ajutor excepţional, în anul de cerere 2023.


    ART. 6
    (1) Beneficiarii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate prevăzute la art. 5 depun/transmit la centrele locale/judeţene APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, unde au depus cererea unică de plată 2022, o cerere de solicitare a ajutorului excepţional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, însoţită de următoarele documente:
    a) copie a documentelor justificative de achiziţie de la furnizori a resurselor materiale necesare, respectiv produse fertilizante, motorină, produse de protecţie a plantelor, după caz, emise în perioada 24 februarie 2022 - 12 august 2022;
    b) copie document coordonate bancare, în condiţiile în care coordonatele bancare sunt diferite faţă de coordonatele bancare înscrise în cererea unică de plată 2022; copiile documentelor de identificare existente la dosarul cererii unice de plată depuse la APIA pentru anul de cerere 2022 rămân valabile şi pentru acordarea ajutorului prevăzut de prezenta hotărâre, dacă nu au fost modificări faţă de acestea.

    (2) Cererile şi documentele prevăzute la alin. (1) se depun/transmit începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi până la data de 2 septembrie 2022 inclusiv.
    (3) Cererea de solicitare a ajutorului, însoţită de documentele prevăzute la alin. (1), poate fi transmisă la centrele locale/judeţene APIA, respectiv al municipiului Bucureşti şi prin fax sau poştă sau în format electronic prin e-mail.
    (4) Documentele depuse/transmise în copie de către beneficiar vor purta sintagma „conform cu originalul“, vor fi datate şi însuşite prin semnătură de către beneficiar.

    ART. 7
    Dovada menţinerii suprafeţei aferente culturilor care beneficiază de ajutor excepţional, potrivit art. 5 lit. d), se realizează de către beneficiari prin depunerea cererii unice la APIA în anul de cerere 2023, cu excepţia succesiunilor şi a contractelor de vânzare înregistrate în registrul agricol, precum şi a cazurilor de forţă majoră prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plăţi şi a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 şi 2022, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 41/2022.

    ART. 8
    (1) Grantul financiar unitar este în cuantum de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha, stabilit la rata de schimb de 4,9489 lei pentru 1 euro în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (6) din Regulamentul delegat (UE) 2022/467.
    (2) Resursele financiare totale necesare implementării schemei de ajutor sunt de 126.150,673 mii lei, echivalentul sumei de 25.490,649 mii euro stabilit în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (6) din Regulamentul delegat (UE) 2022/467, care se asigură astfel:
    a) 63.075,3364 mii lei, echivalentul sumei de 12.745,3245 mii euro, finanţare externă nerambursabilă din cuantumul de 25.490.649 euro pus la dispoziţia statului român potrivit anexei la Regulamentul delegat (UE) 2022/467;
    b) 63.075,3364 mii lei, echivalentul sumei de 12.745,3245 mii euro, de la bugetul de stat în conformitate cu prevederile art. 2 din Regulamentul delegat (UE) 2022/467 şi în limita prevederilor bugetare aprobate pe anul 2022 Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie.

    (3) Suma care se acordă beneficiarilor este obţinută din înmulţirea grantului financiar unitar prevăzut la alin. (1), exprimat în lei/hectar, cu suprafaţa declarată cu plantaţii pomicole pe rod şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole pe rod cu struguri pentru vin, din cererea unică de plată 2022 de minimum 0,1 ha inclusiv şi maximum 200 ha inclusiv, exprimată în hectare şi nu poate depăşi valoarea maximă de 175.000 lei/beneficiar.
    (4) Dacă suma de plată stabilită conform alin. (3) este mai mare decât valoarea totală a documentelor justificative depuse pentru resursele materiale achiziţionate, se aprobă suma reprezentând valoarea totală a documentelor justificative.
    (5) În situaţia în care valoarea totală a documentelor justificative depuse pentru resursele materiale achiziţionate este mai mare decât suma de plată stabilită potrivit alin. (3), se aprobă suma stabilită potrivit alin. (3).
    (6) În cazul în care suma totală de plată care se acordă tuturor beneficiarilor determinată conform alin. (3)-(5) depăşeşte resursele financiare totale prevăzute la alin. (2), suma cuvenită fiecărui beneficiar se reduce proporţional.
    (7) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), în cazul în care resursele financiare totale prevăzute la alin. (2) depăşesc suma totală de plată care se acordă tuturor beneficiarilor determinată conform alin. (3)-(5), diferenţa rămasă se distribuie proporţional tuturor beneficiarilor cu respectarea prevederilor alin. (3).

    ART. 9
    Centrele judeţene/locale ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti verifică beneficiarii care au depus/transmis o cerere de solicitare a ajutorului, cu privire la îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate prevăzute la art. 5 şi documentele justificative prevăzute la art. 6, iar nerespectarea acestora atrage după sine neeligibilitatea solicitantului la acordarea ajutorului excepţional.

    ART. 10
    În termen de zece zile lucrătoare de la expirarea perioadei prevăzute la art. 6 alin. (2), centrele judeţene ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti verifică, stabilesc sumele şi beneficiarii, întocmesc şi transmit la APIA central situaţia centralizatoare cu beneficiarii eligibili şi sumele aferente ajutorului excepţional acordat producătorilor agricoli care au achiziţionat resurse materiale necesare în anul 2022, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.

    ART. 11
    (1) În termen de trei zile lucrătoare de la primirea centralizatoarelor prevăzute la art. 10, APIA central întocmeşte şi transmite la Direcţia generală buget-finanţe şi fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale situaţia centralizatoare cu sumele aferente ajutorului acordat producătorilor agricoli care au achiziţionat resurse materiale necesare în anul 2022, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
    (2) După primirea situaţiei centralizatoare, Direcţia generală buget-finanţe şi fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale transmite Ministerului Finanţelor cererea de deschidere a creditelor bugetare însoţită de situaţia centralizatoare cu sumele aferente ajutorului acordat producătorilor agricoli care au achiziţionat resurse materiale necesare în anul 2022, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4.
    (3) După aprobarea de către Ministerul Finanţelor a deschiderii creditelor bugetare, Direcţia generală buget-finanţe şi fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale deschide şi repartizează credite bugetare APIA central, care la rândul său virează sumele cuvenite în contul beneficiarilor, conform legislaţiei în vigoare.

    ART. 12
    (1) În cazul în care, după efectuarea de către structurile APIA a controalelor administrative, se constată nerespectarea condiţiilor prevăzute la art. 5 şi 7, beneficiarii schemei sunt obligaţi la restituirea contravalorii ajutorului.
    (2) În considerarea prevederilor alin. (1), dacă suma plătită este mai mare decât suma rezultată eligibilă după efectuarea controalelor, diferenţa dintre acestea reprezintă sprijin necuvenit şi se recuperează cu aplicarea prevederilor legale, iar suma rezultată eligibilă după efectuarea controalelor se compară cu valoarea totală a documentelor justificative depuse pentru resursele materiale achiziţionate, caz în care se aplică prevederile art. 8 alin. (4).

    ART. 13
    Recuperarea sumelor prevăzute la art. 12 se realizează potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 142/2012, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 14
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.



                    PRIM-MINISTRU
                    NICOLAE-IONEL CIUCĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
                    Petre Daea
                    Ministrul finanţelor,
                    Adrian Câciu
                    p. Ministrul afacerilor externe,
                    Cornel Feruţă,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 18 august 2022.
    Nr. 1.032.
    ANEXA 1

    *) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
    CERERE
    de solicitare a ajutorului excepţional acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal
    (model)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2

    *) Anexa nr. 2 este reprodusă în facsimil.
    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură
    Centrul judeţean .....................
    Operator de date cu caracter personal: 9596
    Nr. de înregistrare ..................
    Data .................
    SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
    cu beneficiarii şi sumele aferente ajutorului excepţional acordat producătorilor agricoli
    care au achiziţionat resurse materiale necesare în anul 2022
    (model)
    Bun de plată pentru suma de ............... lei
    Director executiv,
    ............................
    (semnătura)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 3

    SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
    cu sumele aferente ajutorului excepţional acordat producătorilor agricoli
    care au achiziţionat resurse materiale necesare în anul 2022
    (model)
    Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură
    Operator de date cu caracter personal: 9596
    Nr. de înregistrare ...............
    Data ...............

┌────┬───────────────┬───────────┬───────────┐
│ │ │ │Valoarea │
│Nr. │Judeţul │Nr. de │ajutorului │
│crt.│ │beneficiari│excepţional│
│ │ │ │(lei) │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│1 │Alba │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│2 │Arad │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│3 │Argeş │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│4 │Bacău │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│5 │Bihor │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│6 │Bistriţa-Năsăud│ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│7 │Botoşani │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│8 │Braşov │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│9 │Brăila │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│10 │Buzău │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│11 │Caraş-Severin │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│12 │Călăraşi │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│13 │Cluj │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│14 │Constanţa │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│15 │Covasna │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│16 │Dâmboviţa │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│17 │Dolj │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│18 │Galaţi │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│19 │Giurgiu │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│20 │Gorj │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│21 │Harghita │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│22 │Hunedoara │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│23 │Ialomiţa │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│24 │Iaşi │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│25 │Ilfov │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│26 │Maramureş │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│27 │Mehedinţi │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│28 │Mureş │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│29 │Neamţ │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│30 │Olt │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│31 │Prahova │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│32 │Satu Mare │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│33 │Sălaj │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│34 │Sibiu │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│35 │Suceava │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│36 │Teleorman │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│37 │Timiş │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│38 │Tulcea │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│39 │Vaslui │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│40 │Vâlcea │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│41 │Vrancea │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│42 │Bucureşti │ │ │
├────┴───────────────┴───────────┼───────────┤
│Total general: │ │
└────────────────────────────────┴───────────┘


    Director general,
    ..............................

    ANEXA 4

    Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
    Direcţia generală buget finanţe şi fonduri europene
    Se aprobă.
    Ordonator principal de credite,
    ………………….
    SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
    cu sumele aferente ajutorului excepţional acordat producătorilor agricoli
    care au achiziţionat resurse materiale necesare în anul 2022
    (model)

┌────┬───────────────┬───────────┬───────────┐
│ │ │ │Valoarea │
│Nr. │ │Nr. de │ajutorului │
│crt.│Judeţul │beneficiari│excepţional│
│ │ │ │cuvenit │
│ │ │ │(lei) │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│1 │Alba │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│2 │Arad │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│3 │Argeş │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│4 │Bacău │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│5 │Bihor │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│6 │Bistriţa-Năsăud│ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│7 │Botoşani │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│8 │Braşov │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│9 │Brăila │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│10 │Buzău │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│11 │Caraş-Severin │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│12 │Călăraşi │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│13 │Cluj │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│14 │Constanţa │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│15 │Covasna │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│16 │Dâmboviţa │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│17 │Dolj │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│18 │Galaţi │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│19 │Giurgiu │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│20 │Gorj │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│21 │Harghita │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│22 │Hunedoara │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│23 │Ialomiţa │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│24 │Iaşi │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│25 │Ilfov │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│26 │Maramureş │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│27 │Mehedinţi │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│28 │Mureş │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│29 │Neamţ │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│30 │Olt │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│31 │Prahova │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│32 │Satu Mare │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│33 │Sălaj │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│34 │Sibiu │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│35 │Suceava │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│36 │Teleorman │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│37 │Timiş │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│38 │Tulcea │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│39 │Vaslui │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│40 │Vâlcea │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│41 │Vrancea │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────┤
│42 │Bucureşti │ │ │
├────┴───────────────┴───────────┼───────────┤
│Total general: │ │
└────────────────────────────────┴───────────┘


    Director general,
    ............................

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016