Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   GHID DE PROCEDURI din 3 martie 2006  pentru acordarea de stimulente financiare prin Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, antreprenorilor locali, in vederea angajarii si pregatirea persoanelor fara loc de munca din zonele miniere cu grave dezechilibre economice si sociale, ca urmare a restructurarii sectorului minier*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

GHID DE PROCEDURI din 3 martie 2006 pentru acordarea de stimulente financiare prin Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, antreprenorilor locali, in vederea angajarii si pregatirea persoanelor fara loc de munca din zonele miniere cu grave dezechilibre economice si sociale, ca urmare a restructurarii sectorului minier*)

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 268 bis din 24 martie 2006
-----------
*) Aprobat de <>Ordinul nr. 181 din 3 martie 2006 , publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 268 din 24 martie 2006

CAP. 1
Dispozitii generale

ART. 1
Prezentul ghid de proceduri este elaborat potrivit: (i) partii B3 din anexa nr. 2 la Acordul de imprumut (Proiectul de inchidere a minelor si de atenuare a impactului social) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare - Imprumut nr. 4509-RO si (ii) partii B1(a) din anexa 2 la Acordul de imprumut (Proiectul de inchidere a minelor, refacerea mediului si regenerare socio-economica) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare - Imprumut 4759-RO, si prevede un ansamblu de reguli pentru stabilirea: obiectivelor acordarii stimulentelor financiare; conditiilor de eligibilitate a antreprenorilor locali si a persoanelor fara loc de munca care urmeaza sa fie angajate si pregatite de antreprenori locali; incheierii contractului dintre Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere si antreprenor; platii stimulentelor financiare; bugetului operational necesar ANDZM si UMP-RSE pentru executia programului; mecanismului de monitorizare, control, raportare si evaluare a efectelor determinate de acordarea stimulentelor financiare.
ART. 2
In sensul prevederilor prezentului ghid de proceduri, antreprenorii locali sunt angajatorii societati comerciale legal constituite, cu capital majoritar privat, si asociatii familiale autorizate, respectiv persoane fizice autorizate potrivit legii, care desfasoara activitati economice in localitatile din zonele miniere prevazute in anexa nr. 1.
ART. 3
Perioada de acordare a stimulentelor financiare este de 14 luni de la data incheierii ultimului contract dintre Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere si angajator, prin care se epuizeaza fondurile, pe toata durata de derulare a Proiectului de inchidere a minelor si de atenuare a impactului social si a Proiectului de inchidere a minelor, refacerea mediului si regenerare socio-economica.
ART. 4
Definitiile unor termeni utilizati in cuprinsul ghidului de proceduri sunt prevazute in anexa nr. 2.

CAP. 2
Proceduri de acordare a stimulentelor financiare

ART. 5
Stimulentele financiare se acorda conform programului anual de derulare elaborat in baza prezentului ghid de proceduri, de catre ANDZM, aprobat de Coordonatorul Proiectului.
ART. 6
ANDZM va face publica lunar lista cuprinzand informatii privind solicitantii eligibili de stimulente financiare cu care au fost incheiate contracte, numarul de posturi efectiv ocupate cu persoane fara loc de munca, prin publicarea intr-un cotidian local si/sau afisarea pe pagina web: http://nad.minind.ro, conform formularului din anexa nr. 13.
ART. 7
(1) Pentru a beneficia de stimulente financiare solicitantii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii de eligibilitate:
a) sa fie societati comerciale legal constituite, cu capital majoritar privat, sau asociatii familiale si persoane fizice autorizate potrivit legii;
b) sa desfasoare activitate economica in zona de operare;
c) sa nu se afle in stare de faliment, lichidare sau incetare de plati ori intr-o procedura legala ce poate determina un asemenea efect;
d) sa nu inregistreze datorii la plata obligatiilor salariale pentru angajatii cu contract individual de munca;
e) sa nu inregistreze datorii la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, Fondul pentru plata ajutorului de somaj si Fondul asigurarilor sociale de sanatate;
f) sa nu fi fost parte intr-un contract anterior finantat de organisme si banci internationale, care a incetat din cauza nerespectarii de catre solicitantul de stimulente financiare a termenelor si conditiilor contractuale;
g) sa prezinte o recomandare din partea consortiului local privind comportamentul civic al solicitantului;
h) sa prezinte o copie a ofertei publice de locuri de munca vacante, potrivit anexei nr. 11A la contractul-cadru, cuprinzand numarul de posturi solicitat, criteriile de selectie, salariile nete si pregatirea oferita, care a fost inregistrata la sediul agentiei pentru ocupare si formare profesionala judetene si depusa la sediul biroului/reprezentantei zonale, si dovada publicarii in ziar a acestei oferte.
(2) Antreprenorii care incheie un nou contract in timpul derularii unui contract existent sau care au depus documentatie pentru acordarea de stimulente financiare care nu a putut fi onorata datorita epuizarii fondurilor alocate programului, vor depune o documentatie simplificata, conform anexei nr. 5 la prezentul Ghid de proceduri.
ART. 8
Angajatorii pot beneficia de stimulente financiare pentru angajarea si pregatirea persoanelor fara loc de munca, selectate pe baza urmatoarelor criterii de eligibilitate:
a) sa nu fie beneficiare de pensie pentru limita de varsta ori pentru invaliditate gradul I sau II;
b) sa nu fi incetat activitatea prin desfacerea contractului individual de munca de catre un angajator din cauze imputabile angajatului, in cadrul programului de stimulente financiare;
c) sa accepte pregatirea profesionala corespunzatoare postului oferit de angajator;
d) sa fie inregistrati la sediul agentiei pentru ocupare si formare profesionala judetene, pentru solicitarea unui loc de munca, si dupa caz, la sediul biroului/reprezentantei zonale;
e) sa se prezinte la data, ora si locul stabilite de angajator in solicitarea publica de angajare, in vederea selectarii si angajarii;
f) sa nu fi fost angajat si pregatit anterior in conditiile prezentului ghid de proceduri.
ART. 9
(1) Pentru a beneficia de stimulente financiare solicitantul trebuie sa adreseze o cerere biroului/reprezentantei zonale celei mai apropiate de localitatea in care isi desfasoara sau urmeaza sa isi desfasoare activitatea, din zona de operare, dupa cum urmeaza:
a) cererea va fi intocmita pe baza formularului-tip prevazut in anexa nr. 3 si va fi insotita de documentele care certifica conditiile de eligibilitate prevazute in anexa nr. 4;
b) cererea se va depune in plic la sediul biroului/reprezentantei zonale ANDZM, la adresa indicata in anexa nr. 7, in fiecare zi lucratoare a saptamanii intre orele 9-14,00, de solicitant sau de persoana desemnata de acesta.
(2) Cererea va fi inregistrata in registrul instituit in acest scop, de catre coordonatorul regional de program ANDZM. Registrul va cuprinde: numarul de inregistrare; data; ora si minutul; numarul de pagini; numele solicitantului; numele si semnatura persoanei care preda documentatia; numele si semnatura persoanei care primeste documentatia.
(3) La inregistrarea cererii, coordonatorul regional de programe ANDZM din cadrul biroului/reprezentantei locale va elibera solicitantului sau persoanei desemnate de acesta o adeverinta intocmita in baza formularului-tip din anexa nr. 8, pastrand o copie cu semnatura solicitantului.
(4) Coordonatorul regional de program ANDZM din cadrul biroului/reprezentantei locale, va transmite coordonatorului de program ANDZM, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid, in termen de o zi lucratoare de la data inregistrarii, cererea, insotita de documentele depuse de solicitant, conform prevederilor prezentului ghid de proceduri.
(5) Cererile transmise colectivului central de biroul/reprezentanta locala ANDZM vor fi inregistrate de catre un consilier ANDZM, in registrul national, in conformitate cu principiul programului "Primul venit-Primul servit", in ordinea datei, orei si minutului la care au fost inregistrate la biroul/reprezentantei locale, care va analiza cererea, in vederea constatarii indeplinirii conditiilor de eligibilitate. Registrul national va fi intocmit si in format electronic si va contine si informatii legate de derularea contractelor.
(6) Autoritatile locale care certifica indeplinirea conditiilor de eligibilitate a solicitantilor de stimulente financiare, potrivit anexei nr. 4, au obligatia de a raspunde solicitantilor in termen de 2 zile lucratoare de la data inregistrarii cererilor acestora.
(7) Pentru cererea solicitantului care a indeplinit toate conditiile de eligibilitate consilierul ANDZM desemnat, va intocmi referatul de aprobare, astfel cum este prevazut in anexa nr. 9, avizat pentru certificarea disponibilitatilor din fond de serviciul economic al ANDZM si de coordonatorul de program de la UMP-RSE, si il va inainta spre aprobare directorului general al ANDZM.
(8) In termen de 10 zile lucratoare de la data depunerii cererilor insotite de documentele prevazute in anexa nr. 4, consilierul ANDZM desemnat va transmite solicitantului rezultatul analizei incadrarii in conditiile de eligibilitate, iar in cazul aprobarii cererii, invitatia in vederea incheierii contractului pentru acordarea de stimulente financiare, prevazuta in anexa nr. 10.
(9) Solicitantii de stimulente financiare invitati pentru incheierea contractului se vor prezenta la sediul biroului/reprezentantei locale sau colectivului central al ANDZM la data prevazuta in invitatie.
ART. 10
Contractul-cadru pentru acordarea de stimulente financiare in vederea angajarii si pregatirii persoanelor fara loc de munca, care se incheie intre ANDZM si angajator, este prevazut in anexa nr. 11.
ART. 11
La solicitarea de stimulente financiare angajatorul va avea in vedere urmatoarele:
a) valoarea stimulentului financiar ce revine pentru fiecare loc de munca ocupat cu o persoana care a fost pregatita in conformitate cu prevederile prezentului ghid de proceduri sa reprezinte echivalentul in lei al sumei de maximum 1200 dolari S.U.A./an/post, pentru un program de lucru de 40 de ore/saptamana;
b) valoarea sumei reprezentand stimulentul financiar corespunzator fiecarui loc de munca, pana la limita prevazuta la lit. a), va fi stabilita prin contractul incheiat intre ANDZM si angajator;
c) stimulentul financiar se acorda lunar sau la perioade mai mari, daca partile au convenit aceasta prin contract, proportional cu timpul efectiv lucrat de angajat;
d) suma ce revine ca salariu net lunar angajatului pentru timpul efectiv lucrat nu poate fi mai mica decat valoarea in lei a stimulentului financiar lunar, calculat la cursul de schimb valutar al dolarului S.U.A. comunicat de Banca Nationala a Romaniei din ziua anterioara efectuarii platii;
e) pentru perioada in care angajatul se afla in concediu de odihna sau pentru primele 10 zile ale concediului medical nu se acorda stimulente financiare.
ART. 12
Pentru plata stimulentelor financiare la care sunt indreptatiti prin contract angajatorii vor prezenta la biroul/reprezentanta locala la care au depus solicitarea de stimulente financiare formularul prevazut in anexa nr. 11B la contractul cadru, insotit de urmatoarele documente, in original, semnate de reprezentantul imputernicit al angajatorului:
a) fisa de pontaj cu timpul efectiv lucrat in fiecare luna aferenta locurilor de munca ocupate in cadrul programului de stimulente financiare;
b) statele de plata privind drepturile salariate aferente locurilor de munca ocupate in cadrul programului de stimulente financiare;
c) documente care certifica achitarea obligatiilor fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, Fondul pentru plata ajutorului de somaj, Fondul asigurarilor sociale de sanatate, aferente locurilor de munca ocupate in cadrul programului de stimulente financiare;
d) documente precizate de ANDZM in cazul asociatiilor familiale si a persoanelor fizice autorizate.
ART. 13
(1) ANDZM va intocmi estimari saptamanale ale necesarului de plati pentru o perioada de 45 de zile, pe care le va transmite la UMP-RSE, in vederea alimentarii contului special al proiectului si al asigurarii disponibilului de fonduri.
(2) ANDZM va efectua plata, in termen de 60 de zile calendaristice de la data verificarii si acceptarii documentelor care atesta plata drepturilor salariale de catre angajator.
ART. 14
Platile vor fi efectuate in lei (echivalent al stimulentului financiar exprimat in dolari S.U.A.), la cursul comunicat de Banca Nationala a Romaniei din ziua anterioara eliberarii sumelor.
ART. 15
Sumele reprezentand diferentele de curs valutar se vor regulariza la platile din luna urmatoare.
ART. 16
Efectuarea platilor corespunzatoare numarului de locuri de munca pentru care nu se respecta prevederile contractuale va inceta, iar orice sume deja platite impreuna cu dobanda, calculata la rata medie a dobanzii pe piata interbancara pentru depozitele plasate (BUBOR), comunicata de Banca Nationala a Romaniei, aferenta perioadei de neindeplinire a obligatiilor, vor fi restituite ANDZM de catre angajator in urmatoarele cazuri:
a) angajatorul a dispus incetarea contractului individual de munca din cauze neimputabile angajatului si nu angajeaza o alta persoana pe locul devenit vacant, in termen de 60 de zile;
b) neindeplinirea in termen de 30 de zile de la notificare a uneia dintre obligatiile ce revin angajatorului in baza contractului-cadru cuprins in anexa nr. 11, constatata de persoanele desemnate sa monitorizeze derularea contractului, prin decizia directorului general al ANDZM, si de care angajatorul a luat cunostinta in scris.
ART. 17
Constatarea situatiilor prevazute la art. 16 de catre persoane din cadrul ANDZM desemnate prin decizie a directorului general se notifica de catre consilierul juridic ANDZM, angajatorului in termen de 5 zile lucratoare, pentru luarea masurilor corespunzatoare.
ART. 18
In termen de 60 de zile de la notificarea angajatorului, in cazul in care acesta nu a luat masurile corespunzatoare, ANDZM va retine din suma stimulentelor financiare ce i se cuvin angajatorului pentru lunile imediat urmatoare datei la care a fost facuta constatarea contravaloarea sumelor platite, la care se adauga dobanda, calculata la nivelul ratei medii a dobanzii de pe piata interbancara, comunicata de Banca Nationala a Romaniei, aferenta perioadei de neindeplinire a obligatiilor contractuale.
ART. 19
(1) In cazul in care angajatorul a incasat necuvenit stimulente financiare de la ANDZM, iar eventualele litigii ce decurg din neindeplinirea obligatiilor contractuale nu au fost solutionate pe cale amiabila, litigiile vor fi deduse spre judecata instantelor competente, potrivit legii.
(2) Un exemplar original din contracte se depoziteaza la consilierul juridic, gestionar al notificarilor, modificarilor si completarilor prin acte aditionale, si al bazei de date cuprinzand aceste informatii.

CAP. 3
Finantarea cheltuielilor de operationalizare a procedurilor pentru acordarea de stimulente financiare

ART. 20
Pentru implementarea programului de stimulente financiare ANDZM este autorizat sa cheltuiasca sume constand in costuri operationale aditionale, conform anexei nr. 1 la acordul de imprumut, ca si cheltuieli efectuate de ANDZM, in cadrul partii C.2 a Proiectului privind inchiderea minelor, refacerea mediului si regenerarea socio-economica, pentru implementarea acestuia, incluzand cheltuieli de exploatare a vehiculelor, comunicatii (incluzand telefon si Internet) si costuri de deplasare in tara (incluzand diurna si cazare); cheltuielile se vor face cu respectarea prevederilor legale, la propunerea coordonatorului de program din cadrul UMP-RSE pentru sumele din imprumut si a coordonatorului de program ANDZM numit prin decizia directorului general al ANDZM, pentru sumele din componenta locala in limita bugetului operational al schemei aprobat de Coordonatorul Proiectului, specificat in Acordul de imprumut Subsidiar.

CAP. 4
Monitorizarea, controlul, raportarea si evaluarea efectelor acordarii de stimulente financiare

ART. 21
Programul de monitorizare, parte a programului anual de derulare elaborat de ANDZM, va asigura: (i) urmarirea progresului implementarii si (ii) monitorizarea si evaluarea impactului socio-economic.
ART. 22
(1) Operatiunile desfasurate in cadrul contractelor pentru acordarea de stimulente financiare, incheiate intre ANDZM si angajatori, vor face obiectul monitorizarii, controlului, raportarii, evaluarii si al vizitelor periodice efectuate de catre coordonatorii regionali de program ANDZM.
(2) Angajatorii sunt obligati sa puna la dispozitie coordonatorilor regionali de program ANDZM pentru verificare: fisele de pontaj; statele de plata; documentele de plata a obligatiilor fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, Fondul pentru plata ajutorului de somaj si Fondul asigurarilor sociale de sanatate; carnetele de munca; documentele privind respectarea graficului de pregatire; calitatea pregatirii; raportarile trimestriale si bilantul anual; documentele privind respectarea clauzelor prevazute in contract si alte documente necesare aplicarii procedurilor.
ART. 23
(1) Coordonatorii regionali de program ANDZM din cadrul birourilor/reprezentantelor locale vor efectua verificari si vor transmite lunar, trimestrial si anual, coordonatorilor de program ANDZM si UMP-RSE, rapoarte de urmarire a progresului implementarii, conform prevederilor din planul anual de derulare;
(2) Coordonatorii regionali de program ANDZM din cadrul birourilor/reprezentantelor locale si coordonatorii de monitorizare si evaluare ANDZM si UMP-RSE, vor realiza monitorizarea impactului socio-economic, pe baza indicatorilor si in formatul specific planului general de monitorizare al Componentei de proiect, si vor raporta rezultatele conform prevederilor din anexa nr. 12 din ghidul de proceduri.
ART. 24
Coordonatorii regionali de program ANDZM care constata neindeplinirea de catre angajator a uneia dintre obligatiile contractuale vor notifica constatarile efectuate catre consilierul juridic ANZM spre rezolvare, in termen de 5 zile lucratoare si vor informa coordonatorul de program ANDZM.
ART. 25
La cererea scrisa a uneia dintre persoanele angajate in cadrul programului de acordare a stimulentelor financiare, coordonatorii regionali de program ANDZM, vor putea efectua vizite la sediul angajatorilor, avand obligatia de a depune la directorul general ANDZM, in termen de 5 zile rapoarte privind modul in care si-au indeplinit mandatul. Raportul se transmite: angajatului, angajatorului, consilierului juridic ANDZM si coordonatorului de program ANDZM.
ART. 26
(1) Dupa semnarea raportului final de evaluare a contractului cu ANDZM, angajatorul va pune la dispozitia ANDZM pe o perioada de 12 luni, informatii pentru monitorizarea post-implementare a contractului.
(2) Dupa incetarea contractului angajatorul va pastra documentele de justificare a cheltuielilor efectuate in executarea contractului, in conformitate cu prevederile <>Legii contabilitatii nr. 82/1991 , republicata.

CAP. 5
Dispozitii finale

ART. 27
Anexele nr. 1-13 fac parte integranta din prezentul ghid de proceduri.

ANEXA 1
-------
la ghidul de proceduri
----------------------



┌────────┬────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. crt.│ Localitatea din zona de operare │ Judet │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Baia de Aries │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Zlatna │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 3 │Abrud │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 4 │Rosia Montana │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 5 │Lupsa │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 6 │Bistra │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 7 │Salciua │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 8 │Almasu Mare │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 9 │Cimpeni │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 10 │Ocna Mures │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 11 │Bucium │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 12 │Alba Iulia │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 13 │Posaga │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 14 │Sohodol │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 15 │Ciuruleasa │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 16 │Livezile │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 17 │Mogos │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 18 │Avram Iancu │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 19 │Ocolis │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 20 │Vidra │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 21 │Metes │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 22 │Ponor │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 23 │Aiud │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 24 │Albac │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 25 │Unirea │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 26 │Horea │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 27 │Rametea │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 28 │Sintimbru │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 29 │Ighiu │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 30 │Scarisoara │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 31 │Vadu Motilor │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 32 │Arieseni │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 33 │Garda de Sus │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 34 │Poiana Vadului │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 35 │Ramet │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 36 │Intregalde │Alba │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 37 │Baraolt │Covasna │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 38 │Varghis │Covasna │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 39 │Balan │Harghita │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 40 │Sandominic │Harghita │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 41 │Carta │Harghita │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 42 │Comanesti │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 43 │Asau │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 44 │Darmanesti │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 45 │Magiresti │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 46 │Poduri │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 47 │Slanic Moldova │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 48 │Agas │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 49 │Brusturoasa │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 50 │Dofteana │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 51 │Tg. Ocna │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 52 │Berzunti │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 53 │Palanca │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 54 │Tg. Trotus │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 55 │Pargaresti │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 56 │Barsanesti │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 57 │Ardeoani │Bacau │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 58 │Borca │Neamt │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 59 │Farcasa │Neamt │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 60 │Gura Humorului │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 61 │Brosteni │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 62 │Iacobeni │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 63 │Saru Dornei │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 64 │Stulpicani │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 65 │Ostra │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 66 │Frasin │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 67 │Fundu Moldovei │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 68 │Crucea │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 69 │Paltinoasa │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 70 │Dorna Arini │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 71 │Dragoiesti │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 72 │Ciprian Porumbescu │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 73 │Vama │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 74 │Partestii de Jos │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 75 │Cirlibaba │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 76 │Valea Moldovei │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 77 │Manastirea Humorului │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 78 │Cacica │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 79 │Dorna Cindreni │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 80 │Sadova │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 81 │Breaza │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 82 │Botosana │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 83 │Moldova-Sulita │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 84 │Frumosu │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 85 │Izvoarele Sucevei │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 86 │Solca │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 87 │Poiana Stampei │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 88 │Vatra Dornei │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 89 │Campulung Moldovenesc │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 90 │Moldovita │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 91 │Cajvana │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 92 │Sucevita │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 93 │Panaci │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 94 │Pojorata │Suceava │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 95 │Borsa │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 96 │Moisei │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 97 │Rona de Jos │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 98 │Vadul Izei │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 99 │Salistea de Sus │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 100 │Sacel │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 101 │Viseul de Jos │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 102 │Sieu │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 103 │Ocna Sugatag │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 104 │Poienile de Sub Munte │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 105 │Dragomiresti │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 106 │Repedea │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 107 │Leordina │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 108 │Rona de Sus │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 109 │Ruscova │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 110 │Bogdan Voda │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 111 │Ieud │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 112 │Petrova │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 113 │Sighetul Marmatiei │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 114 │Viseul de Sus │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 115 │Rozavlea │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 116 │Barsana │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 117 │Baia Mare │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 118 │Baia Sprie │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 119 │Cavnic │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 120 │Tautii Magheraus │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 121 │Baiut │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 122 │Sisesti │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 123 │Cicarlau │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 124 │Targu Lapus │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 125 │Budesti │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 126 │Copalnic Manastur │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 127 │Cernesti │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 128 │Recea │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 129 │Cupseni │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 130 │Seini │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 131 │Dumbravita │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 132 │Lapus │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 133 │Botiza │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 134 │Sacalaseni │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 135 │Miresu Mare │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 136 │Satulung │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 137 │Somcuta Mare │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 138 │Farcasa │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 139 │Ulmeni │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 140 │Grosi │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 141 │Ardusat │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 142 │Valea Chioarului │Maramures │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 143 │Turt │Satu Mare │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 144 │Tarna Mare │Satu Mare │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 145 │Batarci │Satu Mare │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 146 │Gherta Mica │Satu Mare │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 147 │Halmeu │Satu Mare │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 148 │Rodna │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 149 │Maieru │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 150 │Lunca Ilvei │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 151 │Sant │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 152 │Nasaud │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 153 │Ilva Mica │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 154 │Feldru │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 155 │Magura Ilvei │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 156 │Rebra │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 157 │Parva │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 158 │Lesu │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 159 │Rebrisoara │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 160 │Ilva Mare │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 161 │Sangeorz Bai │Bistrita Nasaud │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 162 │Aghiresu │Cluj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 163 │Capusu Mare │Cluj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 164 │Iara │Cluj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 165 │Baisoara │Cluj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 166 │Valea Ierii │Cluj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 167 │Popesti │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 168 │Dobresti │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 169 │Suncuius │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 170 │Vadu Crisului │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 171 │Stei │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 172 │Derna │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 173 │Tauteu │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 174 │Rosia │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 175 │Borod │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 176 │Pomezeu │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 177 │Astileu │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 178 │Bratca │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 179 │Campani │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 180 │Nucet │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 181 │Brusturi │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 182 │Suplacu de Barcau │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 183 │Vascau │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 184 │Sarbi │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 185 │Magesti │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 186 │Lunca │Bihor │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 187 │Sarmasag │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 188 │Bobota │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 189 │Jibou │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 190 │Ip │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 191 │Chiesd │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 192 │Surduc │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 193 │Balan │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 194 │Maieriste │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 195 │Cuzaplac │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 196 │Bocsa │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 197 │Nusfalau │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 198 │Hida │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 199 │Samsud │Salaj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 200 │Campulung Muscel │Arges │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 201 │Godeni │Arges │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 202 │Poienarii de Muscel │Arges │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 203 │Berevoiesti │Arges │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 204 │Boteni │Arges │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 205 │Aninoasa │Arges │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 206 │Sotanga │Dambovita │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 207 │Tatarani │Dambovita │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 208 │Filipestii de Padure │Prahova │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 209 │Ceptura │Prahova │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 210 │Magureni │Prahova │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 211 │Filipestii de Targ │Prahova │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 212 │Stejaru │Tulcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 213 │Baia │Tulcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 214 │Motru │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 215 │Rovinari │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 216 │Dragutesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 217 │Prigoria │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 218 │Balteni │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 219 │Matasari │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 220 │Bolbosi │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 221 │Targu-Carbunesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 222 │Negomir │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 223 │Urdari │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 224 │Schela │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 225 │Bustuchin │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 226 │Farcasesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 227 │Rosia de Amaradia │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 228 │Borascu │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 229 │Plopsoru │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 230 │Slivilesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 231 │Dragotesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 232 │Albeni │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 233 │Calnic │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 234 │Alimpesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 235 │Catunele │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 236 │Samarinesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 237 │Glogova │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 238 │Ciuperceni │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 239 │Targu Jiu │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 240 │Bumbesti-Jiu │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 241 │Saulesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 242 │Ionesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 243 │Crasna │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 244 │Balesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 245 │Musetesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 246 │Baia de Fier │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 247 │Bengesti - Ciocadia │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 248 │Tismana │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 249 │Turceni │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 250 │Vagiulesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 251 │Pades │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 252 │Pestisani │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 253 │Godinesti │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 254 │Sacelu │Gorj │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 255 │Drobeta Turnu-Severin │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 256 │Baia de Arama │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 257 │Ponoarele │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 258 │Grozesti │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 259 │Dubova │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 260 │Isverna │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 261 │Sovarna │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 262 │Brosteni │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 263 │Simian │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 264 │Obarsia-Closani │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 265 │Husnicioara │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 266 │Bala │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 267 │Corcova │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 268 │Orsova │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 269 │Strehaia │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 270 │Cazanesti │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 271 │Floresti │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 272 │Podeni │Mehedinti │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 273 │Berbesti │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 274 │Alunu │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 275 │Mateesti │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 276 │Sinesti │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 277 │Copaceni │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 278 │Horezu │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 279 │Cernisoara │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 280 │Stroiesti │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 281 │Popesti │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 282 │Otesani │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 283 │Lapusata │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 284 │Costesti │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 285 │Ocnele Mari │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 286 │Brezoi │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 287 │Balcesti │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 288 │Rosiile │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 289 │Dragasani │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 290 │Malaia │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 291 │Ramnicu Valcea │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 292 │Babeni │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 293 │Baile Govora │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 294 │Voineasa │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 295 │Vaideeni │Valcea │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 296 │Oravita │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 297 │Sasca Montana │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 298 │Anina │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 299 │Bozovici │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 300 │Racajdia │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 301 │Ciudanovita │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 302 │Rusca Montana │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 303 │Ocna De Fier │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 304 │Dognecea │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 305 │Bocsa │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 306 │Mehadia │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 307 │Iablanita │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 308 │Lapusnicu Mare │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 309 │Gradinari │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 310 │Berzovia │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 311 │Eftimie Murgu │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 312 │Lupac │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 313 │Goruia │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 314 │Doclin │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 315 │Carasova │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 316 │Ciclova Romana │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 317 │Dalboset │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 318 │Maureni │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 319 │Prigor │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 320 │Otelul Rosu │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 321 │Berliste │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 322 │Halmagiu │Arad │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 323 │Halmagel │Arad │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 324 │Calan │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 325 │Hunedoara │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 326 │Brad │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 327 │Criscior │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 328 │Certeju de Sus │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 329 │Ghelar │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 330 │Teliucu Inferior │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 331 │Baita │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 332 │Luncoiu de Jos │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 333 │Bucuresci │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 334 │Zam │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 335 │Vetel │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 336 │Buces │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 337 │Rachitova │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 338 │Valisoara │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 339 │Pestisu Mic │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 340 │Vorta │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 341 │Harau │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 342 │Cerbal │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 343 │Branisca │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 344 │Deva │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 345 │Hateg │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 346 │Baia de Cris │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 347 │Bunila │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 348 │General Berthelot (fosta Unirea) │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 349 │Cirjiti │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 350 │Tomesti │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 351 │Gurasada │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 352 │Toplita │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 353 │Lunca Cernii de Jos │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 354 │Blajeni │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 355 │Bulzestii de Sus │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 356 │Geoagiu │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 357 │Lelese │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 358 │Ilia │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 359 │Ribita │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 360 │Densus │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 361 │Simeria │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 362 │Vata de Jos │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 363 │Dobra │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 364 │Orastie │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 365 │Soimus │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 366 │Batrina │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 367 │Rapoltu Mare │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 368 │Moldova Noua │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 369 │Berzasca │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 370 │Sichevita │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 371 │Girnic │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 372 │Carbunari │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 373 │Pojejena │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 374 │Coronini │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 375 │Socol │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 376 │Sopotul Nou │Caras Severin │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 377 │Petrosani │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 378 │Petrila │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 379 │Lupeni │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 380 │Vulcan │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 381 │Uricani │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 382 │Aninoasa │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 383 │Baru Mare │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 384 │Banita │Hunedoara │
├────────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 385 │Pui │Hunedoara │
└────────┴────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘




ANEXA 2
-------
la ghidul de proceduri
-----------------------

DEFINITII

In intelesul prezentului ghid de proceduri, urmatorii termeni se definesc astfel:
a) ANDZM - Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, infiintata in baza Ordonantei Guvernului nr. 64/1997, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) Coordonatorul Proiectului - Ministrul Economiei si Comertului numit prin <>Hotararea Guvernului nr. 347/2005 ;
c) CCP - Comitetul de Coordonare a Proiectului, constituit potrivit prevederilor <>Hotararii Guvernului nr. 347/21.04.2005 in vederea coordonarii politicilor de implementare a proiectelor in conformitate cu regulamentul de functionare aprobat prin Ordinul ministrului economiei si comertului nr. 374/04.07.2005 ;
d) UMP-RSE - Unitatea de Management a Proiectului de inchidere a minelor, refacerea mediului si regenerare socio-economica, constituita in subordinea ANDZM conform prevederilor <>Hotararii Guvernului nr. 347/2005 , cu atributii si responsabilitati atat pentru implementarea componentei privind atenuare impactului social din cadrul Proiectului de inchidere a minelor si atenuare a impactului social, cat si pentru implementarea componentei de regenerare socio-economica din cadrul Proiectului de inchidere a minelor, refacere a mediului si regenerare socio-economica;
e) consortii locale - structuri asociative neguvernamentale cu personalitate juridica, infiintate potrivit legii, prin initiativa locala, formate din persoane si organizatii ale comunitatii locale, interesate in reabilitarea economica a zonelor miniere;
f) stimulent financiar - suma nerambursabila cu valoarea nominala maxima de 1.200 dolari S.U.A., acordata in lei la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei in ziua anterioara eliberarii acesteia, care se plateste de ANDZM angajatorului pentru fiecare loc de munca ocupat cu persoana fara loc de munca, angajata in cadrul programului de stimulente financiare;
g) programul anual de derulare - ansamblul actiunilor privind derularea pe perioada unui an bugetar a procedurilor pentru acordarea de stimulente financiare, aprobat de Coordonatorul Proiectului, incluzand (i) planul de actiuni pentru promovare si publicitate la nivelul localitatilor miniere; (ii) planul de pregatire a personalului ANDZM; (iii) planul de implementare si monitorizare a progresului implementarii; (iv) estimarea platilor din imprumut si din contributia locala; (v) bugetul operational; (vi) planul de monitorizare, control, raportare si evaluare a efectelor; (vii) raportul anual privind implementarea programului; (viii) recomandari si alte specificatii;
h) persoane fara loc de munca - someri, persoane in cautarea unui loc de munca inregistrate la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, cu domiciliul in una din localitatile aflate in aria de operare a ghidului de proceduri;
i) angajati - persoane fara loc de munca incadrate cu contract individual de munca sau avand calitatea de angajat propriu si pregatite de angajatori, in conformitate cu prevederile ghidului de proceduri;
j) posturi vacante - locuri de munca nou create sau devenite libere ca urmare a fluctuatiei personalului, inclusiv prin demisie, deces sau pensionare, anuntate de angajatori prin solicitarea publica de angajare;
k) posturi ocupate - posturi in care au fost angajate cu contract individual de munca persoane fara loc de munca sau membrii asociatiilor familiale - angajat propriu, asigurati in sistemul asigurarilor pentru somaj, in conformitate cu prevederile ghidului de proceduri;
l) solicitant societate comerciala legal constituita, cu capital majoritar privat, sau asociatie familiala autorizata potrivit legii, care desfasoara activitati economice in zona de operare precizata in ghidul de proceduri, si care isi asuma obligatia angajarii si pregatirii, pentru o perioada de minimum 12 luni a persoanelor fara loc de munca, cu conditia acordarii de catre ANDZM de stimulente financiare pentru fiecare post ocupat;
m) angajator - solicitantul caruia, in baza contractului incheiat cu ANDZM, ii revine obligatia angajarii si pregatirii persoanelor fara loc de munca;
n) fondul - resurse financiare publice, destinate, potrivit <>Legii nr. 167/2005 , acordarii de catre ANDZM de stimulente financiare angajatorilor;
o) conditii de eligibilitate - conditii prevazute in ghidul de proceduri, pe care trebuie sa le indeplineasca solicitantul de stimulente financiare pentru a fi parte intr-un contract cu ANDZM;
p) biroul regional/reprezentanta locala (RZ) - filiala fara personalitate juridica din cadrul ANDZM, care isi desfasoara activitatea in zona de operare precizata in ghidul de proceduri;
q) proiect - Proiectul de inchidere a minelor si de atenuare a impactului social, finantat prin Acordul de imprumut 4509-RO, dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, in valoare de 44,5 milioane dolari S.U.A., ratificat prin <>Ordonanta Guvernului nr. 11/2000 ; Proiectul de inchidere a minelor, refacerea mediului si regenerare socio-economica, finantat prin Acordul de imprumut 4759-RO, dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, in valoare de 120 milioane dolari S.U.A., ratificat prin <>Legea nr. 167/2005 ;
r) program - parte a componentei de Proiect "Atenuarea impactului social" si parte a componentei de Proiect "Regenerare socio-economica" pentru asigurarea de stimulente financiare in vederea angajarii si pregatirii persoanelor fara loc de munca de catre angajatori;
s) contract-cadru - contractul pentru angajarea si pregatirea persoanelor fara loc de munca, cu acordarea de stimulente financiare angajatorului, incheiat de ANDZM cu acesta.
t) coordonator de program ANDZM - persoana desemnata prin decizia directorului general ANDZM imputernicita cu responsabilitatea coordonarii planului anual de derulare, implementarii, platii fondurilor, monitorizarii, controlului, raportarii si evaluarii efectelor programului de stimulente financiare, precum si aprobarea propunerilor pentru cheltuielile aferente contributiei Romaniei din bugetul operational; in indeplinirea atributiilor de coordonare colaboreaza cu personalul ANDZM responsabil de: resurse umane, programe, legislatie, economic, administrativ, birouri regionale, reprezentante locale, UMP-RSE si reprezentantii BIRD;
u) coordonator regional de program ANDZM - persoane din cadrul birourilor regionale/reprezentantelor locale ale ANDZM, avand ca sarcini prin fisa postului aprobata de directorul general ANDZM, responsabilitatea pentru executarea procedurilor prevazute in ghidul de proceduri, in implementarea, monitorizarea, plata, controlul, raportarea si evaluarea efectelor programului de stimulente financiare;
v) coordonator de program UMP-RSE - persoana desemnata prin ordinul ministrului economiei si comertului nr. 254/2005 , avand ca sarcini prin fisa postului coordonarea, supervizarea tehnica si monitorizarea executiei programului de stimulente financiare, precum si aprobarea propunerilor pentru cheltuielile aferente imprumutului din bugetul operational;
w) coordonator de monitorizare si evaluare ANDZM - persoana desemnata prin decizia directorului general ANDZM imputernicita cu responsabilitatea monitorizarii impactului social al implementarii programului de stimulente financiare;
x) coordonator de monitorizare si evaluare UMP-RSE - persoana desemnata prin ordinul ministrului economiei si comertului nr. 254/2005 , avand ca sarcini prin fisa postului, proiectarea si dezvoltarea sistemului de monitorizare si coordonarea monitorizarii si evaluarii subcomponentelor proiectului;
y) consilier ANDZM - persoane din cadrul colectivului central ANDZM, avand ca sarcini prin fisa postului aprobata de directorul general ANDZM, responsabilitati legate de mecanismul inregistrarii, expertizarii si aprobarii solicitarilor, registrul national, gestionarea contractelor si actualizarea informatiilor in baza de date in format electronic; in indeplinirea sarcinilor se afla in subordinea coordonatorului de program ANDZM;
z) consilier juridic ANDZM - persoane din cadrul colectivului central ANDZM, avand ca sarcini prin fisa postului aprobata de directorul general ANDZM, responsabilitati legate de contractare, notificari, modificari si completari prin acte aditionale, precum si de initierea si executarea procedurilor juridice ce decurg din neindeplinirea prevederilor contractuale care nu au fost solutionate pe cale amiabila si care au fost depuse spre judecata instantelor competente, potrivit legii.
) responsabil de plati - persoane din cadrul ANDZM avand ca sarcini prin fisa postului aprobata de directorul general, responsabilitatea pentru: efectuarea platilor, estimarile saptamanale ale necesarului de plati, monitorizarea valorii platilor si a contractelor, actualizarea bazei de date in format electronic cu informatiile rezultate din executarea contractelor cu modificarile si completarile la valoarea contractului din actele aditionale;
bb) raportul de evaluare a contractului document intocmit de coordonatorul regional de program pe baza informatiilor directe furnizate de angajator, cu viza de la consilierul juridic, responsabilul de plati, coordonatorul de monitorizare si evaluare ANDZM, coordonatorul de program ANDZM, aprobat de directorul general ANDZM, conform fisei din anexa 12.3 la ghidul de proceduri;
cc) baza de date - program specializat pentru urmarirea progresului implementarii, care centralizeaza datele de la angajatori, birourile regionale/reprezentantele locale si colectivul central si se integreaza in sistemul de management al informatiei al ANDZM; informatiile se actualizeaza saptamanal pe sectiuni specifice, respectiv de catre: coordonatorii regionali de program ANDZM, consilierul ANDZM, consilierul juridic ANDZM, responsabilul de plati ANDZM si sunt transmise saptamanal spre informare coordonatorilor de program ANDZM si UMP-RSE si lunar pentru analiza coordonatorilor de monitorizare si evaluare ANDZM si UMP-RSE.


ANEXA 3
-------
la ghidul de proceduri
----------------------

FORMULAR DE CERERE


┌──┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1 │Numele Solicitantului: │
│ │Denumirea completa (inclusiv tip) si prescurtare │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┤
│ │Cod Fiscal: │- Nr. si data inreg. in Registrul Comertului │
│ │ │- Autorizatie de functionare; │
├──┼─────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┤
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2 │Adresa oficiala: │
│ │(inclusiv strada, localitatea, judetul) │
│ ├───────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┤
│ │Telefon: │Fax: │E-mail: │
│ ├───────────────────────┴─────────────────────────┴─────────────────────────┤
│ │Adresa, telefon, fax si E-mail pentru corespondenta si contacte: │
│ ├────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────┤
│ │Administrator/reprezentant legal al │Persoana de Contact: │
│ │asociatiei familiale autorizate: │ │
├──┼────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────┤
├──┼──────────────────────────────┬───┬────────────────────────────────────────┤
│3 │Data Infiintarii │ 4 │Data privatizarii (daca e cazul) │
├──┼──────────────────────────────┴───┴────────────────────────────────────────┤
│5 │Proprietari: │
│ │(va rugam sa indicati structura patrimoniului si a │
│ │actionarilor/asociatilor in %,) │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├──┼───────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┤
│6 │Cifra de Afaceri: │ │
├──┼───────────────────────────┴───────────────────────────────────────────────┤
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7 │Situatia contabila a Solicitantului*): │
│ │(va rugam sa adaugati ultimul bilant contabil sau ultimul formular de │
│ │raportare contabila ori ultima balanta de verificare, avizata de organele │
│ │competente.) │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├──┼──────────────────────────┬────┬───────────────────────────────────────────┤
│8 │Obiectul principal al │ 9 │ Servicii/produse: │
│ │activitatii: ├────┼───────────────────────────────────────────┤
│ │ │ 10 │Tipul clientilor si acoperirea geografica: │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼──────────────────────────┼────┴───────────────────────────────────────────┤
│11│Numarul de persoane │ │
│ │angajate in prezent. │ │
│ │(incluzand o scurta │ │
│ │descriere a posturilor) │ │
├──┼──────────────────────────┴────────────────────────────────────────────────┤
│12│Fluctuatia personalului: │
│ │(va rugam sa indicati numarul de persoane care au parasit institutia │
│ │in ultimele 12 luni, posturile eliberate si motivele eliberarii acestora) │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ OFERTA PUBLICA DE LOCURI DE MUNCA VACANTE │
│ │ │
│13│Numarul de posturi solicitate si descrierea acestora. │
│ │(Va rugam sa prezentati numarul de posturi solicitat; pentru fiecare │
│ │post precizati denumirea postului si criteriile de selectie) │
│ │ │
│14│Salariul net corespunzator fiecarui loc de munca pentru care se solicita │
│ │stimulente financiare. │
│ │ │
│15│Pregatirea ce va fi asigurata: (descrieti aranjamentele facute pentru │
│ │asigurarea pregatirii, asigurarea protectiei muncii la locul de munca, │
│ │inclusiv numele si pozitia persoanei din cadrul institutiei responsabile │
│ │cu asigurarea pregatirii angajatilor) │
│ │ │
│16│Necesarul de stimulente financiare solicitate: │
│ │(va rugam sa precizati necesarul de stimulente financiare corespunzator │
│ │fiecarui loc de munca prezentat in oferta publica de angajare.) │
│ │ │
│ │Valoarea totala a stimulentelor financiare solicitate: ......... dolari SUA│
│ │(exemplu de calcul: numarul de posturi prezentate in oferta publica │
│ │de angajare inmultit cu maximum 1200 dolari SUA pentru fiecare post). │
│ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│17│Modalitatea de transmitere a raspunsului. │
│ │(va rugam sa indicati modalitatea in care doriti sa fie facuta │
│ │transmiterea raspunsului la cererea dvs. precizand adresa completa si │
│ │codul postal pentru transmiterea postala, numarul de fax, sau adresa │
│ │de e-mail) │
└──┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


*) : se va adauga in cazul in care administratiile locale nu s-au
organizat in sensul eliberarii certificatului unic fiscal.


Nume si Functie: .............................
(persoana autorizata sa semneze pentru
si in numele institutiei ce intocmeste cererea)


Semnatura si stampila: .........

Data cererii: ..............................



NOTA:
Informatii suplimentare privind completarea cererii se pot obtine de la biroul/reprezentanta locala din zona de operare, prevazut in anexa nr. 7 la Ghidul de proceduri.


ANEXA 4
-------
la ghidul de proceduri
----------------------

Conditiile de eligibilitate a solicitantilor de stimulente financiare, documentele si autoritatile care le certifica




┌────────────────────┬─────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┐
│ Autoritatea care │ Document care certifica │ │
│ certifica │ respectarea conditiei de │ Conditia de eligibilitate │
│ │ eligibilitate │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Biroul/reprezentanta│Copie a certificatului │societate comerciala legal constituita, │
│ locala ANDZM │de inregistrare │cu capital majoritar privat, sau │
│ │ │asociatie familiala autorizata potrivit │
│ │ │legii │
│ ├─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Camera de comert si │Dovada desfasurarii │Solicitantul desfasoara activitate │
│ industrie │activitatii economice in zona│economica in zona de operare │
│ │de operare a schemei de │ │
│ │stimulente financiare - prin │ │
│ │certificatul unic fiscal │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │Certificat unic fiscal, │Solicitantul: │
│ │ │- nu se afla in stare de insolventa │
│ │Ultima situatie financiara │- nu inregistreaza datorii la plata │
│ │anuala, ultimul formular de │obligatiilor salariale │
│ Administratia │raportare contabila sau │- nu inregistreaza datorii la plata │
│ financiara │ultima balanta de │obligatiilor fata de bugetul de stat │
│ │verificare, dupa caz, │ │
│ │avizate de organele │ │
│ │competente │ │
│ │Scrisoare de confirmare*) │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ Casa judeteana de │ │Solicitantul nu inregistreaza datorii │
│ Pensii*) │Scrisoare de confirmare │la plata obligatiilor fata de bugetul │
│ │ │asigurarilor sociale de stat │
├────────────────────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ Casa de asigurari │ │Solicitantul nu inregistreaza datorii la │
│sociale de sanatate*│Scrisoare de confirmare │plata obligatiilor fata de Fondul national│
│ │ │unic de asigurari sociale de sanatate │
├────────────────────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ Consortiul local │Recomandare │Solicitantul are un comportament civic │
│ │ │corespunzator │
├────────────────────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │Solicitantul nu inregistreaza datorii la │
│ │Scrisoare de confirmare │plata obligatiilor fata de fondul pentru │
│ │ │plata ajutorului de somaj │
│ ├─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │Copie a solicitarii publice │Dovada publicarii si transmiterii catre │
│ │de angajare cu nr. de │agentia judeteana pentru ocuparea fortei │
│ Agentia judeteana │inregistrare la agentia │de munca │
│ pentru ocuparea │judeteana pentru ocuparea │ │
│ fortei de munca │fortei de munca │ │
│ │Copie a solicitarii publice │ │
│ │de angajare prezentata la │ │
│ │ANDZM │ │
│ ├─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │Un exemplar din publicatia in care a fost │
│ │ │facut anuntul │
├────────────────────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │Declaratie pe propria │Solicitantul nu a fost parte la un │
│ │raspundere, intocmita de │contract finantat de Guvernul Romaniei, │
│ │asociatia familiala │organisme si banci internationale si │
│ Solicitantul │autorizata potrivit legii │care a incetat din cauza nerespectarii │
│ │sau de Administratorul │termenilor si conditiilor contractuale │
│ │societatii comerciale │de catre solicitant │
│ │solicitante (anexa nr. 6) │ │
└────────────────────┴─────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────┘


*) Conditii necesare in cazul in care administratiile locale nu s-au
organizat in sensul eliberarii certificatului unic fiscal.



ANEXA 5
-------
la ghidul de proceduri
----------------------

Conditiile de eligibilitate a solicitantilor de stimulente financiare, documentele si autoritatile care le certifica (documentatie simplificata)





┌───────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ Administratia │Certificat unic fiscal, │Solicitantul: │
│ financiara │Ultima situatie financiara │- nu se afla in stare de insolventa │
│ │anuala, ultimul formular de │- nu inregistreaza datorii │
│ │raportare contabila sau ultima │la plata obligatiilor salariale │
│ │balanta de verificare, dupa caz, │- nu inregistreaza datorii la plata │
│ │avizate de organele competente │obligatiilor fata de bugetul de stat │
│ │Scrisoare de confirmare*) │ │
├───────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ Casa judeteana de │ │Solicitantul nu inregistreaza datorii │
│ Pensii*) │Scrisoare de confirmare │la plata obligatiilor fata de bugetul │
│ │ │asigurarilor sociale de stat │
├───────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ Casa de asigurari │ │Solicitantul nu inregistreaza │
│ sociale de │Scrisoare de confirmare │datorii la plata obligatiilor fata │
│ sanatate*) │ │de Fondul national unic de asigurari │
│ │ │sociale de sanatate │
├───────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ Consortiul local │Recomandare │Solicitantul are un comportament civic │
│ │ │corespunzator │
├───────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ │ │Solicitantul nu inregistreaza datorii │
│ │Scrisoare de confirmare │la plata obligatiilor fata de fondul │
│ │ │pentru plata ajutorului de somaj │
│ ├─────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ │Copie a solicitarii publice de │Dovada publicarii si transmiterii │
│ Agentia judeteana │angajare cu nr. de inregistrare │catre agentia judeteana pentru │
│ pentru ocuparea │la agentia judeteana pentru │ocuparea fortei de munca │
│ fortei de munca │ocuparea fortei de munca │ │
│ │Copie a solicitarii publice de │ │
│ │angajare prezentata la ANDZM │ │
│ ├─────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ │ │Un exemplar din publicatia in care │
│ │ │a fost facut anuntul │
├───────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ │Declaratie pe propria raspundere,│Solicitantul nu a fost parte la un │
│ │intocmita de asociatia familiala │contract finantat de Guvernul │
│ │autorizata potrivit legii sau de │Romaniei, organisme si banci │
│ Solicitantul │Administratorul societatii │internationale si care a incetat │
│ │comerciale solicitante │din cauza nerespectarii termenilor │
│ │(anexa nr. 6) │si conditiilor contractuale de │
│ │ │catre solicitant │
└───────────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘


*) Conditii necesare in cazul in care administratiile locale nu s-au
organizat in sensul eliberarii certificatului unic fiscal.



ANEXA 6
-------
la ghidul de proceduri
----------------------


DECLARATIE

Subsemnatul ................, administrator al S.C. .............., cu sediul in localitatea ...................., strada ..............., nr. ........., bloc ....... apartament ..........., judet ..........., declar pe propria raspundere ca:
- societatea pe care o reprezint nu se afla in stare de faliment, lichidare sau incetare de plati, sau intr-o procedura legala ce poate determina un asemenea efect;
- societatea pe care o reprezint nu inregistreaza datorii la plata obligatiilor salariale;
- societatea pe care o reprezint nu a fost parte la un contract finantat de institutii si banci internationale, care a incetat din cauza nerespectarii termenilor si conditiilor contractuale de catre societatea pe care o reprezint.
Am luat la cunostinta ca pentru declaratiile necorespunzatoare adevarului suport consecintele articolului 292 Cod Penal.
Subsemnatul ............., asociatie familiala autorizata prin ............., cu sediul in localitatea .........................., strada ..................., nr. .........., bloc ........, apartament ..........., judet ................... declar pe propria raspundere ca in activitatea pe care o desfasor conform procedurilor legale, ca:
- nu sunt in incetare de plati sau intr-o procedura de executare silita;
- nu inregistrez datorii restante la plata obligatiilor salariale;
- nu am fost parte intr-un contract finantat de institutii si banci internationale care a incetat din cauza nerespectarii termenilor si conditiilor contractuale de catre societatea pe care o reprezint.

Data Semnatura ........................
Stampila societatii comerciale/
asociatiei familiale autorizate:



ANEXA 7
-------
la ghidul de proceduri
----------------------

Date de identificare a Biroului/reprezentantei locale ANDZM




┌──────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ Biroul/ │ │ │
│reprezentanta │ Adresa │ Telefon/Fax/E-mail │
│ locala │ │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Petrosani │Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 100 Petrosani, │0723 323 224 │
│ │jud. Hunedoara │0254 542 721 │
│ │ │azmpetrosani@petrosani.astral.ro│
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Targu Jiu │2-4 Piata Victoriei, Targu Jiu, Jud. Gorj │0723 551 404 │
│ │(camera: 147) │0253 223 538 │
│ │ │azm@targujiu.rdsnet.ro │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Baia Mare │Strada Culturii nr. 1, Baia Mare, │0723 551 417 │
│ │Jud. Maramures │0262 212 621 │
│ │ │azmbaiamare@baiamare.rdsnet.ro │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Ploiesti │Str. Bobalna 2, Ploiesti, Jud. Prahova │0723 551 402 │
│ │ │0244 595 065 │
│ │ │azmploiesti@globtel.ro │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Rodna │Strada Principala nr. 1424, Rodna, │0723 551 412 │
│ │Jud. Bistrita-Nasaud │0263 377 373 │
│ │ │azmrodna@home.ro │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Balan │Strada 1 Decembrie, bl. E29, ap. 1, Balan, │0723 551 411 │
│ │Jud. Harghita │0266 330 257 │
│ │ │azmbalan@business.nextra.ro │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Gura Humorului│Strada Sfantul Mihail nr. 1, bloc 6, │0723 551 416 │
│ │Gura Humorului, Jud. Suceava │0230 235 260 │
│ │ │azmhumor@xnet.ro │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Baia Borsa │Strada Independentei nr. 12, Baia Borsa, │0723 551 403 │
│ │Jud. Maramures │0262 345 242 │
│ │ │azmborsa@yahoo.com │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Comanesti │Strada Nufar, bl. 5, sc. C, ap. 3, Comanesti,│0723 323 228 │
│ │Jud. Bacau │0234 374 637 │
│ │ │azmcomanesti@xnet.ro │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Moldova Noua │Caminul de nefamilisti nr. 2, Moldova Veche, │0723 551 408 │
│ │Orasu Nou, Jud. Caras Severin │0255 542 911 │
│ │ │azmmoldnoua@home.ro │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Voivozi │Comuna Popesti, Voivozi Jud. Bihor │0723 551 406 │
│ │ │0259 327 841 │
│ │ │azmvoivozi@rdslink.ro │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Deva │Piata Unirii nr. 9, Deva, Jud. Hunedoara │0723 551 405 │
│ │ │0254 218 617 │
│ │ │azmdeva@smart.ro │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Alba Iulia │Bd. Victoriei nr. 109, Alba Iulia, Jud. Alba │0723 551 419 │
│ │ │0258 814 459 │
│ │ │azmalba@yahoo.com │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Anina │Str. Mihai Hammer nr. 2, Anina 1, │0724 550 135 │
│ │Jud. Caras Severin │0255 240 001 │
│ │ │azm_anina@yahoo.com │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Sediul central│ Adresa │ Telefon/Fax/Email │
│ ANDZM │ │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ANDZM │Str. Mendeleev 36-38, sectorul 1, Bucuresti, │021 - 317 25 75 │
│ │http://nad.minind.ro; │azm@minind.ro │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│UMP-RSE │Str. Mendeleev 36-38, sectorul 1, Bucuresti, │021 - 317 25 78, 317 25 76, │
│ │http://nad.minind.ro; │316 25 74 │
│ │ │riacob@minind.ro │
└──────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┘




ANEXA 8
--------
la ghidul de proceduri
----------------------

MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere
Biroul/Reprezentanta locala ........................


Adeverinta

Se adevereste prin prezenta ca S.C/A.F. .................., reprezentata prin dl./dna. ..................... in calitate de ................, a depus o cerere pentru acordarea de stimulente financiare.
Cererea impreuna cu documentele prevazute in anexa nr. 4 (sau anexa nr. 5) la Ghidul de proceduri pentru acordarea de stimulente financiare a fost depusa in data de .............., la ora .......... h .......... m ............, si a fost inregistrata in Registrul special al cererilor la nr. .............. .
Documentele depuse de ........., avand file, au fost semnate de coordonatorul regional de program ANDZM de la biroul/reprezentanta locala .................... si ............., au fost introduse in plic care s-a sigilat.
Prezenta adeverinta a fost intocmita in doua exemplare, ambele semnate de dl. ................

Semnatura ................. Semnatura si stampila
Stampila S.C/A.F. ......... Coordonator regional de program ANDZM



ANEXA 9
-------
la ghidul de proceduri
-----------------------







MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere


Director general al ANDZM
(nume, prenume, semnatura)
.....................

Sef serviciu economic al ANDZM
(nume, prenume, semnatura)
.....................


Nr.
Data:


Referat privind indeplinirea conditiilor de eligibilitate de catre SC/AF ........ - RZ
┌────┬──────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┬───────────────────┐
│ │ │Document care│ │
│Nr. │ │ certifica │ Autoritatea │
│crt.│ Conditia de eligibilitate │ respectarea │ care certifica │
│ │ │conditiei de │ │
│ │ │eligibilitate│ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ 1. │Societate comerciala sau asociatie familiala si │ │Birou/reprezentanta│
│ │persoana fizica legal constituita, cu capital │ │locala ANDZM │
│ │majoritar privat │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ 2. │Solicitantul desfasoara sau urmeaza sa desfasoare │ │Camera de Industrie│
│ │activitati economice in zona de operare │ │si Comert │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ 3. │Solicitantul nu se afla in situatie de faliment, │ │Administratia │
│ │lichidare sau incetare de plati, sau intr-o procedura │ │Financiara, │
│ │legala ce poate determina un asemenea efect │ │Administratorul │
│ │ │ │firmei │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ 4. │Solicitantul nu inregistreaza datorii la plata │ │Administratia │
│ │obligatiilor salariale │ │Financiara, │
│ │ │ │Administratorul │
│ │ │ │firmei │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ 5. │Solicitantul nu inregistreaza datorii la plata │ │Administratia │
│ │obligatiilor fata de bugetul de stat │ │Financiara │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ 6. │Solicitantul nu inregistreaza datorii la plata │ │Casa de Pensii │
│ │obligatiilor fata de bugetul asigurarilor sociale de │ │ │
│ │stat │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ 7. │Solicitantul nu inregistreaza datorii la plata │ │Casa de Asigurari │
│ │obligatiilor fata de fondul asigurarilor sociale de │ │Sociale de Sanatate│
│ │sanatate │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ 8. │Solicitantul are un comportament civic corespunzator │ │Consortiul Local al│
│ │ │ │Zonei Miniere │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ 9. │Solicitantul nu inregistreaza datorii la plata │ │AJOFP │
│ │obligatiilor fata de fondul pentru plata ajutorului de│ │ │
│ │somaj │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│10. │Dovada publicarii si transmiterii catre Agentia pentru│ │AJOFP │
│ │ocupare si formare profesionala judeteana a │ │ │
│ │solicitarii de angajare │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│11. │Solicitantul nu a fost parte la un contract finantat │ │Administratorul │
│ │de Guvernul Romaniei, organisme si banci │ │firmei │
│ │internationale care a incetat din cauza nerespectarii │ │ │
│ │termenilor si conditiilor contractuale de catre │ │ │
│ │solicitant │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────────────────────┴─────────────┴───────────────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────┤
│Solicitantul indeplineste [DA]/nu indeplineste [...] │Se certifica existenta │
│conditiile de eligibilitate. consilierul ANDZM .........│disponibilitatilor in fond │
│(nume, prenume, semnatura) │Coordonator de program UMP-RSE│
│data │..............................│
│ │(nume, prenume, semnatura) │
│ │data │
└──────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────┘





ANEXA 10
--------
la ghidul de proceduri
----------------------




MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI

Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere
Mendeleev 36-38 Sector 1, Bucuresti, ROMANIA

Data .....................
Catre (......... angajator): (nume .......... prenume ...............
adresa ..................... tel/fax ................. e-mail ............)
Spre stiinta: Coordonator regional de program ANDZM ..................
Spre stiinta: Oficiul juridic ANDZM ..................................
In urma analizarii cererii dumneavoastra pentru acordarea de stimulente
financiare potrivit <>Hotararii Guvernului nr. 1.005/2000 cu modificarile
ulterioare, inregistrata la biroul/reprezentanta locala .............. cu
numarul ..........., va invitam sa ne contactati in urmatoarele 5 zile la
sediul din .................... pentru negocierea contractului.
Neprezentarea in termenul prevazut mai sus poate conduce la pierderea
calitatii de solicitant eligibil.
Persoana de contact este coordonatorul de program .................
tel/fax .......... e-mail ..............


Director general al ANDZM
................................
(numele, prenumele si semnatura)

Coordonator de program ANDZM
................................
(numele, prenumele si semnatura)




ANEXA 11
--------
la ghidul de proceduri
----------------------

Contract-cadru pentru acordarea de stimulente financiare, in vederea angajarii si pregatirii persoanelor fara loc de munca din zonele miniere cuprinse in aria de operare a ghidului de proceduri

1. Partile contractului
A. Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, denumita in continuare ANDZM, reprezentata prin .................. avand functia de director general, si ............... avand functia de sef serviciu economic, cu sediul in Bucuresti ...................., cont bancar ........................, deschis la Trezoreria Municipiului Bucuresti.
B. Societatea Comerciala/Asociatia Familiala ..................., denumita in continuare Angajator, reprezentata prin ............................., cu sediul in ................................, cont nr. ......................, deschis la Trezoreria ............................

2. Obiectul contractului
Obiectul acestui contract este acordarea de stimulente financiare angajatorului pentru ocuparea a ......... posturi vacante, prevazute in oferta publica de locuri de munca vacante (anexa nr. 11A la contractul cadru), prin angajarea si pregatirea a ....... persoane fara loc de munca.
Persoanele fara loc de munca sunt persoanele definite in anexa nr. 2 la Ghidul de proceduri.

3. Durata contractului
Durata contractului este de maxim 14 luni de la data semnarii, dar nu poate depasi data limita a derularii proiectului.
Angajatorul va incepe derularea acestui contract cel mai tarziu la 60 zile de la data semnarii lui.

4. Valoarea contractului
Valoarea estimata a contractului este egala cu echivalentul in lei la cursul de schimb al dolarului S.U.A. comunicat de Banca Nationala a Romaniei in ziua anterioara efectuarii platilor, a .......... dolari SUA = posturi solicitate X 1200 dolari SUA/post si an

5. Modalitati de plata a stimulentelor financiare
Prima cerere de plata se depune de catre angajator, pana la data de .........
Platile se vor face in transe .....................
Angajatorul va depune cererile de plata pana la data de 20 ale lunii urmatoare perioadei aferente transei pentru care se solicita plata, conform anexei nr. 11B la contract, dar nu mai tarziu de 90 de zile calendaristice de la sfarsitul perioadei.
Ultima cerere de plata se poate depune de catre angajator in termen de cel mult 17 luni calendaristice de la data semnarii contractului.
ANDZM va efectua plata in contul ......................, deschis de angajator in acest scop la Trezoreria ...................................
Conditiile de plata sunt cele stipulate la art. 11 si 12 din ghidul de proceduri.
ANDZM va efectua plata in termen de 60 de zile calendaristice de la data acceptarii documentelor care atesta plata de catre angajator a drepturilor salariale pentru posturile ocupate in baza contractului, potrivit orelor de munca prestate de angajati.

6. Obligatiile partilor
A. ANDZM are urmatoarele obligatii:
a) sa faciliteze contactul dintre persoanele fara loc de munca si angajatori;
b) sa asigure asistenta la solicitarea angajatorilor in problemele legate de obligatiile care le revin acestora prin contract;
c) sa atentioneze angajatorul cu privire la problemele reclamate de angajati, cu referire la obligatiile ce ii revin angajatorului prin contractul individual de munca;
d) sa efectueze plata stimulentelor financiare la termenele si in conditiile convenite prin contract;
e) sa urmareasca modul in care angajatorul isi indeplineste obligatiile contractuale;
f) sa sprijine angajatorul pe durata derularii contractului in vederea realizarii obiectivelor acestuia;
g) sa faciliteze angajatorului, la solicitarea acestuia, accesul la programul de consultanta pentru afaceri;
h) sa verifice modul in care sunt utilizate fondurile;
i) sa intocmeasca raportul de evaluare a contractului, dupa efectuarea ultimei plati catre angajator, conform fisei din anexa ghidul de proceduri;
j) sa monitorizeze post-implementarea contractului pe o perioada de 12 luni, situatia angajatilor si angajatorului, conform fiselor din anexa nr. 12 la ghidul de proceduri.
B. Angajatorul are urmatoarele obligatii:
a) sa incheie contracte de munca individuale cu persoane fara loc de munca, in termen de 60 zile calendaristice de la data semnarii contractului cu ANDZM, pentru locurile de munca nou create sau devenite vacante ca urmare a fluctuatiei personalului (inclusiv prin demisie, deces sau pensionare) sau sa inceapa stagiul de cotizare pentru membrii asociatiei familiale, respectiv persoana fizica legal constituita;
b) sa angajeze persoane in conformitate cu prevederile ghidului, care sa nu aiba drept consecinta incetarea unui alt contract de munca pe durata nedeterminata;
c) sa asigure un tratament nediscriminatoriu in procesul de selectare a persoanelor fara loc de munca pe care urmeaza sa le angajeze;
d) sa mentina contractele de munca mentionate la lit. a) pentru o perioada de cel putin 12 luni, cu exceptia situatiei in care incetarea unui contract individual de munca intervine din cauze imputabile angajatului, cu respectarea dispozitiilor Codului muncii sau sa realizeze un stagiu de cotizare de cel putin 12 luni pentru membrii asociatiei familiale;
e) sa angajeze in termen de 30 de zile o alta persoana in locul de munca vacant, urmand aceleasi proceduri de selectie, in cazul in care incetarea unui contract de munca intervine inainte de scurgerea perioadei de 12 luni din cauze imputabile angajatului;
f) sa asigure pregatirea angajatilor la locul de munca, in concordanta cu oferta publica de locuri de munca vacante (anexa nr. 11A la contractul-cadru), astfel cum este prevazut la art. 7 lit. h din ghidul de proceduri;
g) sa depuna la biroul/reprezentanta locala, o copie a contractului de munca individual al fiecarui angajat, insotit de un grafic de pregatire pentru locul de munca respectiv, conform anexei nr. 11C la contractul-cadru;
h) sa asigure personalul necesar pentru pregatirea angajatilor;
i) sa solicite ANDZM incheierea unui act aditional la contractul de baza, in termen de 15 zile lucratoare, dar nu cu mai putin de 3 luni inainte de expirarea contractului, daca din cauze neimputabile angajatorului acesta este obligat sa modifice structura de pregatire stabilita prin contractul individual de munca;
j) sa solicite ANDZM in termen de 15 zile incheierea unui act aditional la contractul de baza, pentru majorarea numarului de angajati in programul de stimulente, in cazul in care persoane angajate in temeiul contractului initial se afla in incapacitate temporara de munca pe o perioada mai mare de 60 de zile. Solicitarea poate fi inaintata cu minimum 6 luni inainte de data incetarii contractului;
k) sa informeze in scris biroului/reprezentantei locale la care a depus cererea in legatura cu orice modificare intervenita in executarea contractelor de munca individuale incheiate in baza contractului, in termen de 5 zile lucratoare de la data aparitiei acesteia;
l) sa utilizeze contul deschis in lei la Trezoreria Statului numai pentru operatiunile financiare din cadrul programului, legate de acordarea transparentei in utilizarea sumelor primite;
m) sa puna la dispozitie toate documentele legate de executarea contractului, la cererea coordonatorilor regionali de program ANDZM;
n) sa transmita estimari lunare saptamanale ale necesarului de plati pentru o perioada de 45 de zile, la coordonatorul regional de program de la biroul regional/reprezentanta locala ANDZM;
o) sa depuna cereri de plata la intervalele stabilite.
p) sa participe si sa furnizeze toate informatiile pentru evaluarea finala a contractului;
q) sa puna la dispozitia ANDZM datele necesare monitorizarii post-implementare a contractului pe o perioada de 12 luni, privind situatia angajatilor si angajatorului, conform fiselor din anexa nr. 12 la ghidul de proceduri.

7. Modificarea, suspendarea si incetarea contractului
Modificarea
Modificarea contractului poate fi facuta prin acordul de vointa al partilor, materializat in acte aditionale la contract, intocmite in forma scrisa.
Acordul de vointa este limitat, in sensul ca poate fi manifestat numai cu privire la clauzele contractului.
Valoarea contractului poate fi modificata unilateral de catre angajator, dar numai in sensul diminuarii acesteia in functie de numarul de locuri de munca efectiv ocupate, la incheierea perioadei de 60 zile de la semnarea contractului.
Valoarea contractului poate fi modificata unilateral de catre ANDZM pentru locurile de munca neocupate, in termen de 60 zile calendaristice de la data semnarii contractului de catre angajator.
Incetarea
Prezentul contract poate inceta in urmatoarele conditii:
a) in cazul incetarii finantarii, situatie in care contractul este reziliat numai pentru viitor, lasand neatinse prestatiile succesive care au fost facute anterior rezilierii; in acest caz art. 9 al acestui contract nu se aplica;
b) prin acordul partilor, cu achitarea de catre angajator a obligatiilor ce ii revin in conformitate cu art. 16 din Ghidul de proceduri;
c) in cazul in care angajatorul, din motive independente de vointa lui, este silit sa inceteze activitatea sau sa-si modifice profilul acesteia, cu obligatia notificarii ANDZM in termen de 5 zile;
d) in cazul interventiei cazurilor de forta majora;
e) la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat contractul, in baza raportului de evaluare al coordonatorului regional de program ANDZM.
Actul juridic care determina incetarea contractului are eficienta egala fata de ambele parti.

8. Forta majora
Constituie cazuri de forta majora, evenimentele extraordinare, neprevazute si inevitabile pentru una dintre parti, cum ar fi: razboi, cutremur, catastrofe naturale, incendii, inundatii, revolutii.
Cazurile de forta majora exonereaza de raspundere partea contractanta care din acest motiv nu isi respecta si nu poate executa obligatiile contractuale.
In aceasta situatie, partea care din cauza de forta majora nu isi poate respecta si executa obligatiile contractuale, va instiinta in scris, in termen de cel mult 5 zile de la data aparitiei acestei situatii, cealalta parte, urmand ca pe durata cazurilor de forta majora, contractul sa fie considerat suspendat.
Dovada existentei cazurilor de forta majora va fi certificata de Camera de Comert si Industrie a Romaniei.
Omisiunea de a anunta in scris aparitia fortei majore atrage raspunderea contractuala a partii aflate in aceasta situatie, pentru daunele cauzate.

9. Raspunderea pentru neexecutarea obligatiilor contractuale
Pentru neexecutarea clauzelor prezentului contract partile raspund potrivit legii.
In cazul in care angajatorul nu isi respecta obligatiile asumate prin contract, ANDZM va notifica Angajatorul sa depuna toate diligentele pentru executarea corespunzatoare a contractului.
Daca angajatorul, nu se conformeaza in termen de 30 de zile de la primirea notificarii. ANDZM va proceda in conformitate cu art. 18 si 19 din ghidul de proceduri.
Rezilierea contractului din cauze imputabile angajatorului, conduce la recuperarea de catre ANDZM a contravalorii in dolari a stimulentelor financiare platite pana la data rezilierii contractului, la care se adauga dobanda la rata comunicata de B.N.R. aferenta perioadei respective. La valoarea astfel determinata se adauga o penalitate de 0,15% pe zi, incepand cu data rezilierii contractului si pana la data restituirii integrale a sumelor datorate.
In cazul in care angajatorul prezinta dovezi acceptabile pentru ANDZM ca o comanda sau un contract comercial legat de angajatul pentru care s-a platit stimulentul au fost anulate din motive neimputabile angajatorului, atunci alin. 1-4 ale acestui articol nu sunt aplicabile.
Nedepunerea cererilor de plata de catre angajator la intervalele de timp stabilite la punctul 5. Modalitati de plata a stimulentelor financiare, atrage dupa sine pierderea dreptului de incasare a stimulentului financiar aferent perioadei respective.
In cazul in care ANDZM nu isi executa obligatiile contractuale sau le executa in mod necorespunzator, datoreaza angajatorului penalitati stabilite in conditiile legii de 0,15% pe zi.

10. Litigii
In caz de litigiu partile vor incerca solutionarea in mod amiabil a litigiului.
In cazul cand nu se reuseste solutionarea in mod amiabil a litigiului, partile convin ca acesta sa fie solutionat de instantele judecatoresti competente.
Anexele 11A, 11B si 11C fac parte integranta din prezentul contract.

11. Incheierea contractului
Contractul se considera finalizat in baza evaluarii realizate de coordonatorul regional de program ANDZM din aria respectiva a zonei de operare, in conformitate cu fisa "Raport de evaluare a contractului" semnata cu angajatorul si avizata de serviciul economic si juridic ANDZM.

12. Prezentul contract s-a intocmit in 5 exemplare cu urmatoarea destinatie: angajator, consilier juridic, coordonator de program ANDZM, coordonator regional de program ANDZM, responsabil plati.

13. Semnaturi



Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere

Angajator,
SC/AF ..........

Director general

Sef serviciu economic

Coordonator de program ANDZM

Sef oficiu juridic




ANEXA 11A
----------
la contractul-cadru
-------------------






┌────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ OFERTA PUBLICA DE LOCURI DE MUNCA VACANTE │
│ │ │
│ 13 │Numarul de posturi solicitate si descrierea acestora. │
│ │(Va rugam sa prezentati numarul de posturi solicitat; pentru fiecare post precizati: │
│ │denumirea postului si criteriile de selectie) │
│ │ │
│ │Criterii de selectie: │
│ │ │
│ 14 │Salariul net corespunzator fiecarui loc de munca pentru care se solicita stimulente │
│ │financiare. │
│ │ │
│ 15 │Pregatirea ce va fi asigurata: │
└────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Data:
Semnatura si stampila:




ANEXA 11B
----------
la contractul-cadru
-------------------

Formular pentru calculul si inregistrarea sumelor la care este indreptatit angajatorul, in functie de timpul efectiv lucrat de catre angajati S.C/A.F ...... anul ....../luna ......






┌────┬─────────┬──────────┬──────────┬──────────┬────────────────┬───────────────────────┬────────────────┐
│ │ │ │ │ │ │ Tariful orar │ Valoare │
│ │Numele si│Meseria in│Numarul de│Numarul de│ Salariul net │ corespunzator valorii │stimulent platit│
│Nr. │prenumele│ care se │ zile │ ore │ platit pentru │stimulentului financiar│ pentru timpul │
│crt.│persoanei│pregateste│ efectiv │ efectiv │ timpul efectiv │ prevazut in contract │ efectiv lucrat │
│ │ │ │ lucrate │ lucrate │lucrat (mii lei)│pentru postul respectiv│ (dolari SUA) │
│ │ │ │ │ │ │ (dolari SUA/ora) │ │
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────┼────────────────┤
└────┴─────────┴──────────┴──────────┴──────────┴────────────────┴───────────────────────┴────────────────┘

Semnatura si stampila angajatorului ..............



Observatie:
Documentul de mai sus se certifica de catre coordonatorul regional de program ANDZM, conform cu originalul statului de plata.


ANEXA 11C
---------
la contractul-cadru
-------------------






GRAFIC DE PREGATIRE
Intocmit de angajatorul S.C./A.F. .......
┌────────────────┬────────────────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────────┐
│ │ │ Program de pregatire │ │
│ Denumirea │ Meseria pentru ├────────────────────┬────────────────────┤Forma de atestare│
│locului de munca│ care se │ Teoretica │ Practica │ a pregatirii │
│ │ pregateste ├───────────┬────────┼───────────┬────────┤ │
│ │ │Timp (ore) │Perioada│Timp (ore) │Perioada│ │
├────────────────┼────────────────┼───────────┼────────┼───────────┼────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────┴────────────────┴───────────┴────────┴───────────┴────────┴─────────────────┘




ANEXA 12
--------
la ghidul de proceduri
----------------------

Monitorizarea, controlul, raportarea si evaluarea efectelor acordarii de stimulente financiare

Monitorizarea, controlul, raportarea si evaluarea efectelor acordarii de stimulente financiare este in sarcina personalului ANDZM si UMP-RSE.
Aceasta cuprinde urmatoarele componente: monitorizarea tehnica si monitorizarea anuala.
a) Monitorizarea tehnica consta in evidenta curenta a:
- cererilor de stimulente financiare, pe categorii de unitati solicitante si pe categorii de activitati potrivit CAEN (in conformitate cu specificatiile din ghidul de proceduri);
- persoanelor angajate ca urmare a aplicarii prevederilor contractelor de acordare de stimulente financiare (pe meserii/calificari avute la data angajarii si pe meserii/calificari ce urmeaza a fi dobandite, pe sexe si categorii de varsta - 18-30 ani, 31-45 ani, peste 45 ani, pe categorii de activitati pentru care sunt angajati - potrivit CAEN);
- unitatilor selectate ca beneficiare ale stimulentelor financiare si a sumelor efectiv platite cu titlu de stimulente financiare, pe categorii de unitati beneficiare;
- schimbarile de personal angajat pe categorii de cauze - abandon, concediere, cauze de incompatibilitate cu cerintele postului etc.
Pentru firmele beneficiare de stimulente financiare si pentru persoanele angajate in cadrul programului, persoana responsabila de program din cadrul biroului/reprezentantei locale completeaza la inceputul programului si actualizeaza trimestrial urmatoarele informatii: (i) "Fisa Client in cadrul proiectului - persoana juridica"; (ii) "Fisa Client in cadrul proiectului - Persoana fizica"; (iii) Fisa Angajator in cadrul programului de stimulente financiare; si (iv) Fisa Angajat in cadrul programului de stimulente financiare.
Monitorizarea tehnica se face de catre coordonatorii regionali de program ANDZM care raporteaza lunar coordonatorilor de monitorizare si evaluare ANDZM si UMP-RSE si informeaza coordonatorii de program ANDZM si UMP-RSE. Aceste date se includ si in rapoartele trimestriale de progres.
b) Monitorizarea anuala consta in:
- realizarea de analize in dinamica datelor centralizate lunar;
- analiza si sistematizarea cauzelor de esec de integrare profesionala;
- calcularea indicelui de succes al aplicarii programului de acordare de stimulente financiare, la nivelul zonei miniere, pe categorii de unitati beneficiare de stimulente financiare si pe categorii de activitati - potrivit CAEN (numarul persoanelor angajate ca urmare a aplicarii prevederilor contractelor de acordare de stimulente financiare, in cursul anului de referinta, raportat la numarul persoanelor care au calitatea de angajat la sfarsitul anului respectiv, inmultit cu 100);
- evidentierea avantajelor si dezavantajelor implementarii programului de acordare de stimulente financiare, precum si a factorilor de atractivitate/descurajare in aplicarea acestuia, pentru unitatile beneficiare si pentru persoanele astfel angajate, pe baza unor aprecieri scrise din partea unitatilor beneficiare si din partea persoanelor angajate, insotita de propuneri pentru imbunatatirea ghidului de proceduri pentru acordarea stimulentelor financiare.
Monitorizarea anuala se face de catre coordonatorii de monitorizare si evaluare ANDZM si UMP-RSE, prezentata sub forma unui raport ce va fi supus aprobarii Coordonatorului Proiectului, in primul trimestru al anului urmator. Datele de monitorizare vor fi introduse in baza de date din sistemul de management al informatiei ANDZM si rapoartele se publica pe pagina web: http://nad.minind.ro.


ANEXA 12.1
----------
la ghidul de proceduri
----------------------




Cod chestionar
│_│_│_│.│_│_│_│


PROIECTUL DE STIMULENTE PENTRU ANGAJARE SI PREGATIRE
FISA FIRMA


Fisa se completeaza de catre personalul ANDZM pentru fiecare cerere
de finantare in cadrul Proiectului de stimulente pentru angajare si
pregatire, la data depunerii dosarului si se actualizeaza
lunar/trimestrial, in urma vizitelor de monitorizare si control al
derularii contractului.

DATE PENTRU IDENTIFICAREA CERERII DE FINANTARE:

A1. Birou/Reprezentanta locala ANDZM: ...............
A2. Cod: │_│_│
A3. Nr. cerere finantare: │_│_│_│
A4. Data semnarii contractului: │_│_│ zi │_│_│ luna │_│_│ an
A5. Data amendarii contractului cf. nr. de persoane angajate:
│_│_│ zi │_│_│ luna │_│_│ an

Date privind firma care solicita finantarea
F1.1 Nume firma: ....................
F1.2 Cod fiscal: ....................
F2. Activitati derulate, conform CAEN (coduri CAEN de la 01 la 99
pentru care firma desfasoara efectiv activitati):
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

F3. Numar de angajati pe care ii are firma la data solicitarii finantarii:
┌───────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ a. Tipul de │ b. Angajati cu norma │ c. Angajati cu fractiune │
│ activitate (CAEN) │ intreaga │ de norma │
├───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┤
│1. │ │ │
├───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┤
│2. │ │ │
├───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┤
│3. │ │ │
├───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┤
│4. │ │ │
├───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┤
│5. │ │ │
├───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┤
│6. Altele │ │ │
└───────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┘

F4. Numar de angajati pe baza schemei de stimulente pentru angajare:
┌────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│ a. Tipul de activitate │ b. Numar de angajati │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│1. │ │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│2. │ │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│3. │ │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│4. │ │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│5. │ │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│6. Altele │ │
└────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

F5. Salariul mediu de incadrare al angajatilor prin proiectul de
finantare nerambursabila pentru fiecare tip de activitate:
┌───────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│ a. Tipul de activitate │ b. Salariu mediu net │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│1. │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│2. │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│3. │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│4. │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│5. │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│6. Altele │ │
└───────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘

F6. Valoarea finantarii solicitate: │_│_│_│.│_│_│_│ USD
│_│_│_│.│_│_│_│ mii lei

F7. Suma corectata de ANDZM │_│_│_│.│_│_│_│ USD │_│_│_│.│_│_│_│ mii lei

F8. Localitatea unde se afla sediul firmei care solicita finantarea: ......
.................... 1. Urban 2. Rural

F9. Localitatile unde isi deruleaza activitatea lucratorii angajati ca
urmare a proiectului
.................... 1. Urban 2. Rural
.................... 1. Urban 2. Rural
.................... 1. Urban 2. Rural



ANEXA 12.2
----------
la ghidul de proceduri
----------------------




Cod chestionar
│_│_│_│.│_│_│_│


PROIECTUL DE STIMULENTE PENTRU ANGAJARE SI PREGATIRE
FISA ANGAJAT

Fisa se completeaza de catre fiecare angajat din cadrul proiectului de
stimulente pentru angajare si pregatire in momentul incadrarii in munca.


P1. Nume si prenume: ......................
P2. CNP: ..............................
P3. Sex: 1. Masculin 2. Feminin
P4. Varsta (ani impliniti): │_│_│
P5. Ultima scoala absolvita:
1. Nici o scoala (0 clase)
2. Scoala primara (4 clase sau mai putin)
3. Scoala generala (7 clase sau 8 clase)
4. Treapta I de liceu (10 clase)
5. Scoala profesionala dupa scoala generala (7, 8+3)
6. Scoala profesionala dupa treapta I de liceu
7. Liceul
8. Scoala de maistri
9. Scoala post-liceala
10. Colegiu
11. Facultate
P6. Meseria de baza avuta la data angajarii in cadrul Schemei ........
P7. Nationalitatea: ┌────────────────┬──────────────┬────────────────┐
│1. Roman │3. Rrom │5. Alta │
├────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│2. Maghiar │4. German │9. NR │
└────────────────┴──────────────┴────────────────┘
P8. Localitatea de domiciliu: ......... 1. Urban 2. Rural
P9. De cate luni sunteti in somaj? ........ luni
P10. Ati absolvit vreun curs de calificare/recalificare in perioada
de cand sunteti in somaj?
P10.1 - 1. da 2. Nu
P10.2 - Daca DA ce calificare/recalificare ati dobandit? ..............
P11. Ati mai lucrat (cu carte de munca) de cand ati fost disponibilizat?
1. da
2. nu
daca Da P.11.a.1. cate luni (total) ..... P.11.a.2. cate luni (ultimul
serviciu) ......
P.11.b In localitate 1. da, numai in localitate
2. da, in localitate si in alte localitati
3. da, numai in alte localitati
P12. In ultimii 10 ani, cineva din familia dvs. a fost disponibilizat?
1. Da 2. Nu
P13. La ora actuala, in afara de Dvs., este somer cineva din familie
(sot/sotie, copii, parinti)?
1. Da 2. Nu 9. NC
P14. La ora actuala, in afara de Dvs., este cineva din familie salariat
(sot/sotie, copii, parinti)?
1. Da 2. Nu 9. NC
P15. Locuiti in localitatea in care se afla si sediul
Biroului/Reprezentantei locale ANDZM?
1. Da 2. NU
P16. Care va fi ocupatia dvs. in cadrul acestei firme?
1. Agricultor 4. Maistru, tehnician 7. Personal cu studii
superioare
2. Muncitor necalificat 5. Lucrator in servicii, 8. Manager, director
comert
3. Muncitor calificat 6. Functionar 9. Alta, care: .......

Date completate de Angajator
A1. Denumire firma: .....................
A2. Cod fiscal: ..........................
A3. Nr. si data cererii de finantare: ............
A4. Data angajarii: ziua ..... luna ..... anul .....
A5. Salariul de incadrare: ..................... lei
A6. Salariul net: ............................
A7. Tip contract angajare:
1. durata nedeterminata
2. durata determinata (nr. luni: ...................)
A8. Meseria in care va fi pregatit angajatul .........
A9. Motivul parasirii schemei




ANEXA 12.3
-----------
la ghidul de proceduri
----------------------


Se aproba
Director general
(nume, prenume, semnatura, data)


RAPORT DE EVALUARE FINALA A CONTRACTULUI NR. ........
privind acordarea de stimulente financiare in vederea
angajarii si pregatirii persoanelor fara loc de munca din
zonele miniere cuprinse in aria de operare a ghidului de proceduri

* Persoana juridica:
* Adresa:
* Obiect de activitate: cod CAEN:
* Numarul de posturi contractate/valoare contract
* Descrierea posturilor (meseriile):
* Data limita pentru prima solicitare de plata:
* Numarul de posturi notificate:
Modificari survenite pe perioada derularii contractului
Numarul de posturi anulate:


┌────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│ In perioada de notificare │ In timpul derularii contractului: │
├────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│ │ sume restituite de angajator: │
└────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────┘



1. Modificarea structurii de pregatire:
2. Notificari, modificari si completari ale contractului prin acte aditionale
3. Valoarea stimulentelor financiare platite angajatorului: USD;
4. Monitorizarea contractului: verificarea pe teren a fost efectuata de ..... in data de:
5. Aspecte deosebite constatate la verificarea pe teren:
6. Monitorizarea situatiei angajatilor in decurs de 12 luni de la incetarea contractului va fi realizata de catre
7. Concluzii:


Coordonator regional program ANDZM Angajator

Avizat responsabil de plati
Avizat consilier juridic
(nume, prenume, semnatura, data)

Coordonator de program ANDZM

Biroul/Reprezentanta Locala ANDZM
Nr. ....../........


Anexa
la Raportul de Evaluare finala a Contractului nr. ...........
privind acordarea de stimulente financiare in vederea angajarii si
pregatirii persoanelor fara loc de munca provenite din zonele
miniere cuprinse in aria de operare a ghidului de proceduri

* Persoana juridica:
* Adresa:
* Obiect de activitate (codul CAEN):
* Reprezentant:
* Data anularii contractului:

MONITORIZAREA CONTRACTULUI:
Verificarea pe teren: a fost efectuata de: in data de:
Aspecte deosebite constatate la verificarea pe teren:
* Recomandari ale C.Z.:
* Numar de posturi anulate (daca este cazul)/motivul anularii:
* Descrierea posturilor/numar:
* Modificarea structurii de pregatire: Date privind angajatii:
1. Angajati femei:
- 18-30 ani:
- 31-45 ani:
- peste 45 ani:
2. Angajati barbati:
- 18-30 ani:
- 31-45 ani:
- peste 45 ani:
* Modificari de personal:
* Intentia angajatorului dupa incetarea contractului
* Observatii: Pregatirea s-a efectuat conform graficului
* Concluziile monitorizarii finale


Coordonator regional program ANDZM Angajator

Avizat
Coordonator de monitorizare si evaluare ANDZM



ANEXA 13
--------
la ghidul de proceduri
-----------------------

ANDZM va face publica lunar lista cuprinzand informatii privind solicitantii eligibili de stimulente financiare cu care au fost incheiate contracte, numarul de posturi efectiv ocupate cu persoane fara loc de munca, prin publicarea intr-un cotidian local si/sau afisarea pe pagina web: http://nad.minind.ro.





┌───────┬─────┬─────┬─────────────┬──────────┬──────────┬────────┬────────┬──────────┬────────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ Numar │ Numar de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │locuri de │ locuri de │
│ Nr. │ │ │ Biroul │ │ Numar de │Numar de│ Numar/ │ munca │ munca │
│solici-│Firma│Judet│ regional/ │ Domeniu │locuri de │ locuri │ data │ angajate │ efectiv │
│ tare │ │ │Reprezentanta│activitate│ munca │de munca│Contract│ si │ create la │
│ │ │ │ locala │ │solicitate│aprobate│ │notificate│finalizarea │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │contractului│
├───────┼─────┼─────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────┼─────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴─────┴─────┴─────────────┴──────────┴──────────┴────────┴────────┴──────────┴────────────┘



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016