Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 222 din 21 iunie 1986  privind modificarea si completarea   Decretului nr. 336/1983 cu privire la calcularea, eliberarea si controlul utilizarii fondului de retribuire    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET nr. 222 din 21 iunie 1986 privind modificarea si completarea Decretului nr. 336/1983 cu privire la calcularea, eliberarea si controlul utilizarii fondului de retribuire

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 37 din 21 iunie 1986

Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decreteazã:

ART. I
<>Decretul nr. 336/1983 cu privire la calcularea, eliberarea şi controlul utilizãrii fondului de retribuire se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 5 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - Drepturile individuale de retribuire ale întregului personal muncitor din unitãţile economice, determinate potrivit Legii privind retribuirea în acord global şi în acord direct, se elibereazã de bãnci în limita fondului de retribuire, calculat în funcţie de gradul de realizare a producţiei fizice exprimatã în consum de manopera directa, producţia marfa, planului de export, valorii producţiei nete, productivitatii muncii, producţiei marfa vândutã şi încasatã sau a altor indicatori, dupã caz, potrivit prezentului decret."
2. La articolul 6, alineatul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Gradul de realizare a producţiei fizice planificate pentru calcularea şi eliberarea fondului de retribuire se determina prin raportarea consumului de manopera directa pentru intreaga producţie fizica realizatã, în condiţiile prezentului decret, la consumul de manopera directa, aferent producţiei fizice planificate. În producţia fizica realizatã nu se cuprind produsele, lucrãrile sau serviciile necorespunzãtoare calitativ".
3. La articolul 7, alineatul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"La unitãţile economice din industrie, fondul de retribuire planificat se calculeazã lunar, cumulat de la începutul anului, în raport cu gradul de realizare, pe ansamblul unitãţii, a indicatorilor de plan, dupã cum urmeazã:
a) pentru întregul personal muncitor retribuit în acord, exclusiv personalul din conducerea unitãţii, în raport cu gradul de realizare a producţiei fizice, cu respectarea condiţiilor de calitate şi cu încadrarea în numãrul de personal planificat.
Gradul de realizare a producţiei fizice se diminueazã cu 0,5 pentru fiecare procent de depasire a numãrului mediu de personal planificat, lunar, cumulat de la începutul anului. Diminuarea gradului de realizare a producţiei fizice se face numai în situaţia în care nu este îndeplinitã productivitatea muncii planificata, pe perioada cumulatã, calculatã pe baza producţiei marfa.
Conducerile unitãţilor economice vor asigura ca la acordarea drepturilor individuale de retribuire sa se respecte întocmai prevederile Legii nr. 1/1986 privind retribuirea în acord global şi în acord direct a personalului muncitor şi ale Decretului nr. 161/1986 pentru aprobarea criteriilor specifice privind organizarea şi retribuirea muncii în acord global şi în acord direct pe ramuri şi sectoare de activitate;
b) pentru personalul din conducerea întreprinderii, fabricii sau uzinei, în raport cu gradul de realizare a planului de export, producţiei fizice, productivitatii muncii şi producţiei marfa vândutã şi încasatã, în urmãtoarele proporţii:
- 0,30 pentru planul de export;
- 0,25 pentru producţia fizica;
- 0,25 pentru productivitatea muncii;
- 0,20 pentru producţia marfa vândutã şi încasatã".
4. Articolul 8 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - La unitãţile din agricultura de stat, inclusiv la staţiunile pentru mecanizarea agriculturii, fondul de retribuire planificat, mai puţin cel aferent muncitorilor sezonieri, retribuţii în acord direct, şi personalului din conducerea unitãţii, se calculeazã trimestrial, semestrial sau la finele anului, dupã caz, în raport de gradul de realizare a producţiei fizice şi cu încadrarea în numãrul de personal planificat, în condiţiile prevãzute la art. 7 lit. a) din prezentul decret.
Pentru personalul din conducerea unitãţilor agricole de stat, fondul de retribuire planificat se calculeazã trimestrial, semestrial sau la finele anului, dupã caz, în raport de gradul de realizare a planului producţiei fizice şi a planului producţiei marfa, în urmãtoarele proporţii:
- 0,70 pentru producţia fizica;
- 0,30 pentru producţia marfa.
Pentru personalul din conducerea staţiunilor pentru mecanizarea agriculturii, fondul de retribuire planificat se calculeazã la finele anului în raport cu gradul de realizare a producţiei fizice şi a volumului total de lucrãri planificat, în urmãtoarele proporţii:
- 0,70 pentru producţia fizica;
- 0,30 pentru volumul total de lucrãri planificat".
5. La articolul 9, alineatul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Pana la calcularea fondului de retribuire în raport cu îndeplinirea indicatorilor de plan, drepturile lunare de retribuire cuvenite personalului muncitor din unitãţile prevãzute la art. 8 se elibereazã de bãnci sub forma de avans, cumulat de la începutul trimestrului, semestrului sau anului, dupã caz, în proportiile stabilite de lege".
6. Dupã articolul 14 se introduce articolul 14^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 14^1. - Sumele ce se cuvin, potrivit legii, pentru depãşirea producţiei de export şi a criteriilor specifice se pot elibera de bãnci peste fondul de retribuire calculat conform prevederilor prezentului decret".
7. La articolul 16, dupã alineatul 1 se introduce un nou alineat, cu urmãtorul cuprins:
"Unitãţile agricole la care se aplica prevederile art. 8 şi perioadele la care se calculeazã fondul de retribuire planificat sunt prevãzute în anexa 3.1."
8. Dupã articolul 27 se introduce articolul 27^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 27^1. - Eliberarea drepturilor de retribuire în activitatea de construcţii montaj se face potrivit prevederilor din anexa nr. 20 la Decretul nr. 161/1986 pentru aprobarea criteriilor specifice privind organizarea şi retribuirea muncii în acord global şi în acord direct pe ramuri şi sectoare de activitate".
9. Anexa nr. 1 privind "conţinutul indicatorului producţia fizica" se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
a) La punctul 1 se introduce un nou alineat, cu urmãtorul cuprins:
"Producţia fizica va fi strict corelata cu producţia marfa şi ceilalţi indicatori de plan".
b) La punctul 4 se introduce un nou alineat, cu urmãtorul cuprins:
"Produsele şi lucrãrile destinate consumului propriu - piese de schimb, apa şi abur industrial şi altele asemenea - vor fi cuprinse în producţia fizica planificata corespunzãtor necesitãţilor reale pentru realizarea producţiei marfa. Depãşirea producţiei fizice destinatã consumului propriu se poate lua în considerare cel mult în aceeaşi proporţie în care s-a depãşit, în condiţiile legii, producţia marfa planificata".
c) Prevederile de la punctul 6 vor avea urmãtorul cuprins:
"6. Conţinutul indicatorului producţia fizica la unitãţile agricole de stat şi la staţiunile pentru mecanizarea agriculturii este cel prevãzut în Decretul nr. 161/1986 pentru aprobarea criteriilor specifice privind organizarea şi retribuirea muncii în acord global şi în acord direct pe ramuri şi sectoare de activitate, anexa nr. 15, cap. I lit. B şi cap. II lit. B".
d) Prevederile de la punctul 7 se abroga.
10. Dupã anexa nr. 3 se introduce anexa nr. 3.1 privind unitãţile de producţie agricolã la care se aplica prevederile art. 8 şi perioadele de calculare a fondului de retribuire la aceste unitãţi, prevãzute în anexa la prezentul decret.
11. Anexa nr. 4 privind indicatorii în raport cu care se calculeazã fondul de retribuire, proportiile de recalculare, perioadele de cumulare şi modul de eliberare a fondului de retribuire se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
a) La punctul I "La unitãţi şi activitãţi economice din industrie, construcţii-montaj şi transporturi cu particularitãţi în ce priveşte procesul de activitate precum şi la unitãţi şi activitãţi din alte ramuri ale economiei naţionale", prevederile de la punctele 3, 11 şi 15 vor avea urmãtorul cuprins:

Ramura şi activitatea

"3. La centralele electrice pe combustibil solid, la unitãţile şi activitãţile de reparaţii ale instalaţiilor şi agregatelor energetice, unitãţile specializate de preparare şi alimentare cu combustibil solid


Producţia fizica Indicatori Coeficienţi Perioada de acumulare
Lunar, cumulat de la
începutul anului"
"11. La unitãţile şi activitãţile care executa prestãri în construcţii:

- pentru terţi Venituri din Lunar, cumulat de la
prestãri începutul anului
- pentru activitate Volum de Lunar, cumulat de la
proprie prestãri începutul anului"

"15. La Întreprinderea de transport Bucureşti (I.T.B)

a) pentru activitatea de Venituri încasate Lunar, cumulat de la
transport începutul anului"
b) pentru activitatea de Producţia marfa Lunar, cumulat de la
reparaţii începutul anului"



b) Dupã punctul 23 de la punctul I "La unitãţi şi activitãţi economice din industrie, construcţii-montaj şi transporturi cu particularitãţi în ce priveşte procesul de activitate, precum şi la unitãţi şi activitãţi din alte ramuri ale economiei naţionale" se introduce o noua prevedere, cu urmãtorul cuprins:


Ramura şi activitatea Indicatori Coeficienţi Perioada de
cumulare

"24. Activitatea de exploatare a lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare

a) la finele trimestrului Venituri din activitatea Trimestrial, cumulat
de exploatare a de la începutul
lucrãrilor de anului
îmbunãtãţiri funciare
b) în primele 2 luni ale fiecãrui trimestru În limita fondului de
retribuire planificat
lunar"



c) La punctul II "La unitãţile economice cu caracter specific şi alte unitãţi", prevederile de la punctul 1 vor avea urmãtorul cuprins:


Ramura de activitate Perioada de cumulare

"1. La centralele şi întreprinderile În limita fondului de
hidroelectrice, la cele pe hidrocarburi, retribuire planificat lunar,
precum şi la unitãţile de transport şi cumulat de la începutul
distribuire a energiei electrice şi anului, pe baza confirmãrii
termice, la cele de extracţie, transport şi satisfacerii cerinţelor
distribuire a gazului metan, care nu beneficiarilor în limita
realizeazã valoarea producţiei planificate, contractelor încheiate în
dar satisfac cerinţele beneficiarilor cadrul prevederilor de plan".



ART. II
Prevederile Decretului nr. 367/1980 privind unele mãsuri pentru utilizarea raţionalã a personalului din unitãţile socialiste nu se mai aplica, începând cu 1 mai 1986, personalului muncitor retribuit pe baza de cote sau tarife, potrivit <>art. 25 şi 35 din Legea nr. 1/1986 .
ART. III
Prevederile prezentului decret se aplica pentru unitãţile din agricultura de stat începând cu data de 1 ianuarie 1986, iar pentru unitãţile din celelalte ramuri ale economiei, începând cu data de 1 mai 1986.
Cumularea indicatorilor de plan în raport cu care se calculeazã şi elibereazã fondul de retribuire se face, pentru anul 1986, de la datele aplicãrii prevederilor decretului, potrivit alineatului precedent.
ART. IV
<>Decretul nr. 336/1983 cu privire la calcularea, eliberarea şi controlul utilizãrii fondului de retribuire, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezentul decret, se va republica în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România, Partea I, dându-se articolelor şi anexelor o noua numerotare.

NICOLAE CEAUŞESCU
Preşedintele
Republicii Socialiste România



ANEXA 3.1


UNITĂŢILE DE PRODUCŢIE AGRICOLĂ
la care se aplica prevederile art. 8 din decret

- Întreprinderi agricole de stat
- întreprinderi avicole de stat
- întreprinderi de stat pentru creşterea şi ingrasarea porcilor
- combinate pentru producerea şi industrializarea carnii de porc
- întreprinderi de sere
- întreprinderi pentru producerea legumelor
- unitãţi de cercetare şi producţie agricolã - pentru activitatea de producţie şi industrializare a produselor agricole
- asociaţii economice de stat şi cooperatiste
- întreprinderi de exploatare complexa a resurselor naturale din Delta Dunãrii
- ferme agricole ale întreprinderilor de producere şi industrializare a legumelor şi fructelor, întreprinderilor de legume-fructe şi întreprinderilor piscicole.

NOTA:

La întreprinderile de producere şi industrializare a legumelor şi fructelor şi la întreprinderile piscicole, fondul de retribuire planificat pentru personalul retribuit în acord global la nivelul unitãţii se calculeazã la finele anului în raport cu gradul de realizare pe întregul an a indicatorilor de la art. 7, din care indicatorii referitori la export, producţia fizica şi producţia marfa vândutã şi încasatã vor cuprinde atât producţia industriala, cat şi producţia agricolã.

PERIOADELE
de calculare a fondului de retribuire la unitãţile agricole de stat

- Trimestrial, cumulat de la începutul anului, la întreprinderile de creştere şi ingrasare a porcilor, combinatele de producere şi industrializare a carnii de porc, întreprinderile avicole de stat şi unitãţile de cercetare-producţie în sectorul porcinelor şi pasarilor;
- semestrial, cumulat de la începutul anului, la întreprinderile de sere;
- la finele anului la celelalte unitãţi, inclusiv la fermele agricole ale întreprinderilor pentru producerea şi industrializarea legumelor şi fructelor, întreprinderilor de legume-fructe şi întreprinderilor piscicole.



──────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016