Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 216 din 3 august 1981  privind modificarea unor reglementări referitoare la stabilirea preţurilor limită ale locuinţelor care se construiesc din fondurile statului, a preţurilor de contractare ale locuinţelor proprietate personală şi a preţurilor de vânzare ale locuinţelor din fondul locativ de stat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 DECRET nr. 216 din 3 august 1981 privind modificarea unor reglementări referitoare la stabilirea preţurilor limită ale locuinţelor care se construiesc din fondurile statului, a preţurilor de contractare ale locuinţelor proprietate personală şi a preţurilor de vânzare ale locuinţelor din fondul locativ de stat

EMITENT: Consiliul de Stat
PUBLICAT: Buletinul Oficial nr. 57 din 6 august 1981
    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează:
    ART. I
    Decretul Consiliului de Stat nr. 68/1975 privind îmbunătăţirea regimului de construire a locuinţelor din fondurile statului sau din fondurile populaţiei cu sprijinul statului în credite şi execuţie, publicat în Buletinul Oficial nr. 54 din 5 iunie 1975, se modifică după cum urmează:
    1. Articolul 1 va avea următorul cuprins
    "ART. 1
    Locuinţele care se construiesc din fondurile statului, precum şi cele care se construiesc din fondurile populaţiei cu sprijinul statului în credite şi execuţie, pe baza proiectelor tip aprobate, vor avea dotări şi finisaje unificate, fiind diferenţiate ca număr de camere, suprafeţe locuibile, utile şi construite, pe apartament, în conformitate cu prevederile din anexa care face parte integrantă din prezentul decret.
    Prin planul naţional unic de dezvoltare economico-socială se va stabili, pentru fiecare judeţ şi municipiul Bucureşti, structura de apartamente pe tipuri, suprafeţe şi număr de camere, astfel încât apartamentele de tipul II să nu depăşească 40% din numărul total pe ţară şi să fie repartizate, în principal, în municipiul Bucureşti şi în oraşele declarate, potrivit legii, oraşe mari."

    2. Anexa cuprinzând suprafeţele locuibile şi utile pe apartamente se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul decret.
    3. Articolul 2 se abrogă.

    ART. II
    Decretul Consiliului de Stat nr. 447/1976 privind stabilirea preţurilor limita ale locuinţelor care se construiesc din fondurile statului şi preţurile de contractare ale locuinţelor proprietate personală care se execută cu sprijinul statului în credite şi execuţie republicat în Buletinul Oficial nr. 83 din 8 septembrie 1978, se modifică şi se completează astfel:
    1. Anexa nr. 1 privind preţurile limită ale locuinţelor care se construiesc din fondurile statului, cu suprafeţele şi dotările prevăzute în Decretul Consiliului de Stat nr. 68/1975, se înlocuieşte cu anexa nr. 2 la prezentul decret.
    2. Anexa nr. 2 cuprinzând preţurile de contractare cu populaţia ale locuinţelor proprietate personală care se realizează cu sprijinul statului în credite şi execuţie, Cu aceleaşi suprafeţe utile şi finisaje ca la locuinţele proprietate de stat, se înlocuieşte cu anexa nr. 3 la prezentul decret.
    3. Articolul 4 va avea următorul cuprins:
    "Art. 4
    Locuinţele care se construiesc din fondurile statului, precum şi locuinţele proprietate personală ce se execută cu sprijinul statului în credite şi execuţie, se vor realiza cu respectarea proiectelor tip aprobate, având finisajele şi instalaţiile prevăzute în anexa nr. 4. Se interzice efectuarea oricăror modificări a proiectelor tip aprobate.
    Beneficiarii locuinţelor proprietate personală pot solicita, cu acordul prealabil al constructorului, executarea în condiţii îmbunătăţite numai a tîmplăriei, diferenţele de preţ urmând a fi determinate pe bază de deviz şi achitate integral la încheierea contractului.
    Se interzice executarea de către organizaţiile de construcţii de lucrări suplimentare faţă de prevederile proiectelor aprobate şi contractelor legal încheiate.
    Unităţile bancare sunt obligate să admită la plată numai lucrările şi materialele prevăzute în proiecte şi se execută cu sprijinul statului în credite şi contractele încheiate în condiţiile prezentului decret."

    4. Anexa nr. 3 cuprinzând preţurile de contractare cu populaţia ale locuinţelor proprietate personală care se realizează cu sprijinul statului în credite şi execuţie, cu suprafeţe utile majorate în conformitate cu prevederile Decretului Consiliului de Stat nr. 68/1975, precum şi anexa nr. 5 privind lista finisajelor şi dotărilor care se pot contracta suplimentar, în Condiţiile art. 4 din decret, la locuinţele proprietate personală, se abrogă.
    5. La art. 8 art. 1 se înlocuieşte judeţul Ilfov cu judeţele Călăraşi şi Giurgiu.

    ART. III
    Decretul Consiliului de Stat nr. 93/1977 privind preţurile de vânzare ale locuinţelor din fondul locativ de stat, publicat în Buletinul Oficial nr. 33 din 22 aprilie 1977, se modifică după cum urmează
    1. Anexa nr. 1, cuprinzând preţurile de vânzare către populaţie, pentru locuinţele construite din fondurile statului până la 1 ianuarie 1977, se înlocuieşte cu anexa nr. 4 la prezentul decret.
    2. Tabelele nr. 1, 2 şi7 de la anexa nr. 2 privind normele pentru evaluarea locuinţelor proprietate de stat, altele decât cele executate din fondurile statului, se înlocuiesc cu tabelele prevăzute în anexa nr. 5 la prezentul decret.

    ART. IV
    Prevederile prezentului decret referitoare la contractarea cu populaţia a locuinţelor proprietate personală ce se construiesc cu sprijinul statului în credite şi execuţie şi la vânzarea locuinţelor din fondul locativ de stat se aplică cu data de 1 iulie 1981.
    Condiţiile de contractare şi vânzare a locuinţelor, precum şi alte măsuri de realizare a prevederilor prezentului decât, sunt prevăzute în anexa nr. 6*) la prezentul decret.
──────────
*) - Anexa se comunică instituţiilor interesate.──────────
    NICOLAE CEAUŞESCU
    Preşedintele Republicii Socialiste România

    ANEXA I

    Locuinţele proprietate de stat sau cele proprietate personală care se construiesc cu sprijinul statului în credite şi execuţie vor avea suprafeţele locuibile, utile şi construite, pe apartamente, potrivit tabelului de mai jos:

┌──────────┬──────┬─────────┬──────────────────┬─────────────┐
│Număr │ │ │Supr. │Supr │
│de camere │Tip │Suprafaţa│ │ │
│pe │de │locuibilă├────────┬─────────┼─────┬───────┤
│apartament│mărime│ │Baie │Bucătărie│utilă│constr.│
│ │ │m.p. │m.p. │m.p. │m.p. │m.p. │
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼─────────┼────────┼─────────┼─────┼───────┤
│1 │I │14 │3,5 │3,5 │24 │37 │
├──────────┼──────┼─────────┼────────┼─────────┼─────┼───────┤
│2 │I │25 │4,2 │6,5 │43 │67 │
│ │II │30 │4,2 │8,5 │51 │79 │
├──────────┼──────┼─────────┼────────┼─────────┼─────┼───────┤
│ │ │ │4,2 │ │ │ │
│3 │I │34 │4,2 şi │8,5 │55 │85 │
│ │II │40 │o │9,5 │65 │101 │
│ │ │ │încăpere│ │ │ │
│ │ │ │pentru │ │ │ │
│ │ │ │WC │ │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │ │
│ │ │ │lavoar │ │ │ │
├──────────┼──────┼─────────┼────────┼─────────┼─────┼───────┤
│ │ │ │4,2 şi │ │ │ │
│ │ │ │o │ │ │ │
│ │ │ │încăpere│ │ │ │
│4 │I │44 │pentru │9,5 │69 │107 │
│ │ │ │WC │ │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │ │
│ │ │ │lavoar │ │ │ │
│ │II │48 │4,2 şi │10,0 │77 │119 │
│ │ │ │o │ │ │ │
│ │ │ │încăpere│ │ │ │
│ │ │ │pentru │ │ │ │
│ │ │ │WC, │ │ │ │
│ │ │ │lavoar │ │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │ │
│ │ │ │dus │ │ │ │
├──────────┼──────┼─────────┼────────┼─────────┼─────┼───────┤
│5 │I │58 │2 băi x │ │ │ │
│ │ │ │4,2 │10,0 │89 │138 │
│ │II │60 │2 băi x │ │ │ │
│ │ │ │4,2 │10,0 │94 │146 │
└──────────┴──────┴─────────┴────────┴─────────┴─────┴───────┘

    Locuinţele vor avea următoarele încăperi anexe: bucătării, spaţii de depozitare, cameră de baie cu WC.

    ANEXA II

    PREŢURI LIMITĂ
    ale locuinţelor care se construiesc din fondurile statului,
    cu suprafeţele şi dotările prevăzute în
    Decretul Consiliului de Stat nr. 68/1975

┌──────────┬──────┬─────────┬──────────┐
│Număr de │Tip de│Suprafaţa│Preţul pe │
│Camere │mărime│utilă │apartament│
│pe │ │m.p. │- lei - │
│apartament│ │ │ │
├──────────┼──────┼─────────┼──────────┤
│1 │I │24 │53.775 │
├──────────┼──────┼─────────┼──────────┤
│2 │I │43 │88.460 │
│ │II │51 │103.540 │
├──────────┼──────┼─────────┼──────────┤
│3 │I │55 │110.820 │
│ │II │65 │129.150 │
├──────────┼──────┼─────────┼──────────┤
│4 │I │69 │137.270 │
│ │II │77 │152.520 │
├──────────┼──────┼─────────┼──────────┤
│5 │I │89 │177.840 │
│ │II │94 │186.960 │
└──────────┴──────┴─────────┴──────────┘

    NOTA:
    1. Preţurile de mai sus corespund locuinţelor ce se execută în clădiri cu P + 4 E; pentru apartamentele ce se execută în clădiri cu alt regim de înălţime, preţurile se corectează prin înmulţirea cu următorii coeficienţi:

       P+1 E P+2 E P+3 E P+(5-6) E P+(7-8) E P+(9-11) E
       1,180 1,080 1,030 1,080 1,060 1,040


    2. Preţurile locuinţelor amplasate în zone cu grad 8 seismic se majorează cu 3,24 %, iar ale celor din zona cu grad 9 seismic, cu 10,80%.
    Pentru locuinţele situate în zone cu grad seismic 7 1/2 preţurile se majorează cu 1,62%.
    3. În cazuri deosebite, când în clădirile de locuit amplasate pe arterele principale şi în pieţele din oraşele reşedinţă de judeţ şi municipii, cât şi în clădirile având faţadele din elemente prefabricate, se realizează lucrări de plastică arhitecturală şi finisaje exterioare îmbunătăţite, în conformitate cu prevederile art. 3 din Decretul Consiliului de Stat nr. 68/1975, preţurile acestor locuinţe se majorează cu valoarea lucrărilor respective, stabilită pe bază de deviz, în limita a 80 1ei m.p. suprafaţă utilă.

    ANEXA III

    PREŢURILE DE CONTRACTARE
    cu populaţia ale locuinţelor proprietate personală
    care se realizează cu sprijinul statului în credite şi execuţie, cu
    aceleaşi suprafeţe utile şi finisaje ca la locuinţele proprietate de stat

┌──────┬──────┬─────────────┬──────────┐
│Număr │Tip │Suprafaţa │Preţul pe │
│de │de │utilă pe │apartament│
│camere│mărime│apartament │- lei - │
│ │ │m.p. │ │
├──────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│1 │I │24 │59.405 │
├──────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│2 │I │43 │97.425 │
│ │II │51 │113.875 │
├──────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│3 │I │55 │121.900 │
│ │II │65 │142.250 │
├──────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│4 │I │69 │151.050 │
│ │II │77 │167.830 │
├──────┼──────┼─────────────┼──────────┤
│5 │I │89 │195.710 │
│ │II │94 │205.710 │
└──────┴──────┴─────────────┴──────────┘

    NOTĂ:
    1. Preţurile de mai sus corespund locuinţelor ce se execută în clădiri Cu P + 4 etaje; pentru apartamentele ce se execută în clădiri cu alt regim de înălţime, preţurile se corectează prin înmulţirea cu următorul coeficient:

        P+1E P+2E P +3 E P+(5-6)E P+(7-8)E P+(9-11)E P+(14-17)E
       1,180 1,080 1,030 1,080 1,060 1,040 1,198


    2. Preţurile de contractare ale locuinţelor amplasate în zone cu grad 8 seismic se majorează cu 3,24%, iar ale celor din zona cu grad 9 seismic, cu 10,80%.
    Pentru locuinţele situate în zone cu grad seismic 7 1/2 preţurile se majorează cu 1,62%.

    3. Preţurile locuinţelor la care se realizează, la solicitarea beneficiarilor, finisaje suplimentare, în conformitate cu art. 4 din prezentul decret, se majorează cu valoarea acestor lucrări determinată pe bază de deviz.
    Preţul locuinţelor la care se realizează lucrări de plastică arhitecturală îmbunătăţită în conformitate cu art. 3 din Decretul Consiliului de Stat nr. 08/1975, se majorează cu valoarea lucrărilor respective, stabilită pe bază de deviz pe obiect, în limita a 80 lei/m.p. suprafaţa utilă.
    Preţurile locuinţelor prevăzute cu tâmplărie exterioară metalică sau din mase plastice se majorează cu valoarea corespunzătoare stabilită pe bază de deviz, în limita a 74 lei/m.p. suprafaţa utilă; în cazul folosirii tocurilor metalice la uşile interioare, preţurile se majorează cu valoarea corespunzătoare stabilită pe bază de deviz, în limita a 31 lei/m.p. suprafaţă utilă.

    4. Pentru boxe se adaugă 418 lei/m.p. suprafaţa utilă de boxă, iar pentru garaje se adaugă 1.070 lei/m.p. suprafaţa utilă de garaj.
    5. Preţul locuinţelor prevăzute cu sobe cu combustibil solid, în loc de instalaţie de încălzire centrală, se scade cu 3,50%.
    6. În funcţie de nivelul la care este situată locuinţa, la preţurile de mai sus se aplică corecţiile următoare:
        clădiri cu parter şi parter + (1-11) E

┌─────────┬─────────────────────────────────┐
│ │ │
│Nivelul │Numărul de niveluri ale blocului │
│ │ │
│ ├─┬─┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│locuinţei│P│1│2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10│11│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│11 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │-9│
│10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │-9│-3│
│9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │-8│-3│-2│
│8 │ │ │ │ │ │ │ │ │-8│-2│-2│-1│
│7 │ │ │ │ │ │ │ │-6│-2│-2│-1│0 │
│6 │ │ │ │ │ │ │-6│-2│-1│0 │0 │0 │
│5 │ │ │ │ │ │-5│-2│-1│-1│0 │+1│+1│
│4 │ │ │ │ │5 │-1│0 │0 │+2│+2│+3│+3│
│3 │ │ │ │-4│0 │0 │+2│+2│+3│+3│+4│+4│
│2 │ │ │-3│+1│+3│+4│+4│+5│+5│+5│+5│+5│
│1 │ │0│+4│+4│+4│+4│+5│+5│+5│+5│+5│+5│
│P │0│0│-1│-1│-2│-2│-3│-3│-3│-3│-3│-3│
└─────────┴─┴─┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

        clădiri cu parter + (12-17) E - în % -

┌─────────┬─────────────────────────────┐
│Nivelul │Numărul de niveluri ale │
│locuinţei│blocului │
│ ├────┬────┬────┬────┬────┬────┤
│ │12 │13 │14 │15 │16 │17 │
├─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│17 │ │ │ │ │ │-12 │
│16 │ │ │ │ │-12 │- 6 │
│15 │ │ │ │-11 │-6 │- 5 │
│14 │ │ │-11 │- 5 │- 5 │- 4 │
│13 │ │-10 │- 4 │- 4 │- 4 │- 3 │
│12 │-10 │- 4 │- 3 │- 3 │- 2 │- 2 │
│11 │- 4 │- 3 │- 2 │- 1 │- 1 │0 │
│10 │- 3 │- 2 │- 1 │0 │0 │0 │
│9 │- 2 │- 1 │0 │0 │0 │0 │
│8 │- 1 │0 │0 │0 │0 │+ 1 │
│7 │0 │0 │0 │+ 1 │+ 1 │+ 2 │
│6 │+ 1 │+ 1 │+ 1 │+ 2 │+ 3 │+ 3 │
│5 │+ 3 │+ 3 │+ 3 │+ 3 │+ 4 │+ 4 │
│4 │+ 4 │+ 4 │+ 4 │+ 4 │+ 5 │+ 5 │
│3 │+ 5 │+ 5 │+ 5 │+ 5 │+ 6 │+ 6 │
│2 │+ 5 │+ 5 │+ 5 │+ 6 │+ 7 │+ 7 │
│1 │+ 5 │+ 5 │+ 6 │+ 6 │+ 7 │+ 7 │
│p │- 3 │- 3 │- 3 │- 3 │- 3 │- 3 │
└─────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘



    ANEXA IV

    PREŢURI DE VÂNZARE
    către populaţie pentru locuinţele construite
    din fondurile statului până la 1 ianuarie 1977

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Suprafaţa utilă în mp │
│Preţul pe apartament în lei │
├──────────┬───────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┤
│ │1 camera │2 camere │3 camere │4 camere │5 camere │
│ ├────┬──────┼────┬───────┼────┬───────┼────┬───────┼────┬───────┤
│Grad de │Sup.│Preţ │Sup.│Preţ │Sup.│Preţ │Sup.│Preţ │Sup.│Preţ │
│confort │ap. │ │ap. │ │ap. │ │ap. │ │ap. │ │
├──────────┼────┼──────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼───────┤
│Confort │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sporit │37 │82.815│55 │120.550│78 │171.000│100 │221.400│118 │250.135│
├──────────┼────┼──────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼───────┤
│Confort I │30 │66.605│50 │107.565│65 │138.250│80 │171.215│- │- │
├──────────┼────┼──────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼───────┤
│Confort II│23 │50.550│36 │76.815 │48 │100.980│60 │125.215│- │- │
├──────────┼────┼──────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼───────┤
│Confort │21 │42.000│34 │67.035 │45 │89.790 │56 │110.045│- │- │
│III │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴────┴──────┴────┴───────┴────┴───────┴────┴───────┴────┴───────┘

    NOTĂ:
    1. Preţurile locuinţelor se determină pentru suprafaţa utilă realizată. La suprafaţa utilă se adaugă suprafeţele logiilor şi balcoanelor, corectate cu coeficientul de 0,35 aplicat la suprafaţa lor.
    2. La stabilirea preţurilor locuinţelor cu alte suprafeţe decât cele din tabel, pentru diferenţa de suprafaţa se adaugă sau se scad câte 2.090 lei de fiecare m.p. suprafaţa utilă pentru locuinţele de confort sporit, câte 2.040 lei de fiecare m.p. suprafaţa utilă pentru locuinţele de confort I, cîte 2.020 lei de fiecare m.p. suprafaţa utilă pentru locuinţele de confort II şi câte 1.930 lei de fiecare m.p. suprafaţa utilă pentru locuinţele de confort III.
    3. Preţurile de mai sus corespund locuinţelor ce se execută în clădiri cu P + 4 E; pentru apartamentele ce se execută în clădiri cu alt regim de înălţime, preţurile se corectează prin înmulţirea cu următorii coeficienţi

        P+1E P+2E P+3E P+(5-11)E P+(12-17)E
        1,180 1,080 1,030 1,040 1,198


    4. Preţurile de contractare şi vânzare ale locuinţelor amplasate în zone cu grad 8 seismic se majorează cu 3,24%, iar ale celor din zone cu grad 9 seismic, cu 10,80%.
    5. În cazul când locuinţa este situată într-o construcţie cu centrală termică proprie şi serveşte exclusiv această construcţie, la preţul stabilit se adaugă 39 1ei/m.p. suprafaţa utilă.
    6. Preţul locuinţelor prevăzute cu sobe cu combustibil solid, în loc de instalaţie de încălzire centrala, se reduce cu 3,50%.
    7. Preţurile locuinţelor prevăzute cu tâmplărie exterioară metalică se majorează cu 74 lei/m.p. suprafaţa utilă, iar în cazul existenţei tocurilor metalice la uşile interioare, preţurile se majorează cu 31 lei/m.p. suprafaţa utilă.
    8. La locuinţele cu rulouri (obloane) din lemn la ferestre se adaugă 92 lei/m.p. suprafaţa utilă.
    9. Preţurile stabilite ca mai sus se corectează cu corecţia de nivel prevăzută în tabel nr. 9 din anexa nr. 2.
    10. La vânzarea locuinţelor cu grad de confort inferior gradului III, preţurile pentru locuinţele de confort III se reduc cu 100%.
    11. Pentru boxe se adaugă 418 lei/m.p. suprafaţa utilă de boxă, iar pentru garaje se adaugă 1.070 lei/ m.p. suprafaţa utilă de garaj.
    12. La preţurile de vânzare ale locuinţelor se aplică coeficienţii pentru uzura în timp prevăzuţi în tabelul nr. 3 din anexa nr 9.
    13. Termenii de corecţie prevăzuţi în anexa nr. 2 se aplică şi la locuinţele realizate din fondurile statului, situate la demisol sau mansardă.
    14. În preţurile din tabel, cât şi în preţurile de vânzare ale locuinţelor construite din fondurile statului în condiţiile Decretului Consiliului de Stat nr. 447/1976, este cuprins şi comisionul de 1% pentru organizaţia contractantă cu populaţia, care se reţine de această organizaţie.
    15. Preţurile şi corecţiile din aceasta anexa se aplică şi locuinţelor proiectate şi începute până la 1 ianuarie 1977 şi terminate după aceasta data.

    ANEXA V

    Tabelul nr. 1
    PREŢURI PE METRUL PĂTRAT SUPRAFAŢĂ UTILĂ
    pentru evaluarea locuinţelor proprietate de stat, altele decât
    cele executate din fondurile statului

┌────┬────────────┬────────┬─────────────────┐
│ │Tipul │ │ │
│ │constructiv │ │Gradul de │
│ │în funcţie │ │finisare │
│Nr. │de structura│Regimul │ │
│crt.│de │de │ │
│ │rezistenţă │înălţime├────────┬────────┤
│ │sau │ │ │ │
│ │materialele │ │Superior│Inferior│
│ │folosite │ │lei/mp │lei/mp │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Cu pereţi de│ │ │ │
│ │zidărie de │ │ │ │
│ │cărămidă, │ │ │ │
│ │piatră sau │ │ │ │
│ │înlocuitori,│ │ │ │
│ │planşee │ │ │ │
│1. │din lemn sau│ │ │ │
│ │beton armat,│ │ │ │
│ │şarpantă │ │ │ │
│ │din lemn, │ │ │ │
│ │avînd │ │ │ │
│ │instalaţii │P │2.500 │1.790 │
│ │sanitare, │ │ │ │
│ │electrice şi│ │ │ │
│ │încălzire │ │ │ │
│ │cu sobe cu │ │ │ │
│ │combustibil │ │ │ │
│ │solid │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Cu pereţi │ │ │ │
│ │din zidărie │ │ │ │
│ │de cărămidă │ │ │ │
│ │piatră sau │ │ │ │
│ │înlocuitori,│ │ │ │
│2. │planşee din │ │ │ │
│ │lemn sau │ │ │ │
│ │beton armat,│ │ │ │
│ │şarpantă din│ │ │ │
│ │lemn, avînd │ │ │ │
│ │instalaţii │P+ │ │ │
│ │sanitare, │(1-4)E │2.280 │1.575 │
│ │electrice şi│ │ │ │
│ │încălzire cu│ │ │ │
│ │combustibil │ │ │ │
│ │solid │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Cu pereţi │ │ │ │
│ │din bîrne, │ │ │ │
│ │planşee şi │ │ │ │
│ │şar- │ │ │ │
│3. │pantă din │ │ │ │
│ │lemn, avînd │ │ │ │
│ │instalaţii │ │ │ │
│ │sanitare, │P sau │ │ │
│ │electrice şi│P+1 E │1.715 │1.580 │
│ │încălzire │ │ │ │
│ │cu sobe cu │ │ │ │
│ │combustibil │ │ │ │
│ │solid │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Cu pereţi │ │ │ │
│ │din paianta,│ │ │ │
│ │planşee şi │ │ │ │
│ │şarpantă din│ │ │ │
│4. │lemn, avînd │ │ │ │
│ │instalaţii │ │ │ │
│ │sanitare, │ │ │ │
│ │electrice şi│P sau │ │ │
│ │încălzire cu│P+1 E │1.575 │1.465 │
│ │sobe cu │ │ │ │
│ │combustibil │ │ │ │
│ │solid │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Cu pereţi │ │ │ │
│ │din │ │ │ │
│ │chirpici, │ │ │ │
│ │vălătuci │ │ │ │
│ │sau pămînt │ │ │ │
│ │bătut, │ │ │ │
│5. │planşee şi │ │ │ │
│ │şarpanta │ │ │ │
│ │din lemn, │ │ │ │
│ │avînd │ │ │ │
│ │instalaţii │P │1.470 │1.390 │
│ │sanitare │ │ │ │
│ │şi electrice│ │ │ │
│ │şi încălzire│ │ │ │
│ │cu sobe │ │ │ │
│ │cu │ │ │ │
│ │combustibil │ │ │ │
│ │solid │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Cu structura│ │ │ │
│ │din beton │ │ │ │
│ │armat, orice│ │ │ │
│6. │sistem de │ │ │ │
│ │învelitoare,│ │ │ │
│ │având insta-│ │ │ │
│ │laţii │P+ │ │ │
│ │sanitare, │(5-11)E │2.520 │1.760 │
│ │electrice şi│ │ │ │
│ │încălzire │ │ │ │
│ │centrală │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴────────┴────────┘

    NOTĂ:
    - Pentru camere de serviciu situate în subsoluri 755 lei/m.p.
    – Pivniţe, beciuri, boxe, în folosinţă exclusivă a locuinţei 545 lei/m.p.
    – Garaje 1.130lei/m.p.
    – Terase rezultate din retrageri în gabarit 515 lei/m.p.


    Tabelul nr. 2
    TERMENI DE CORECŢIE
    pentru existenţa sau lipsa unor instalaţii sau elemente de
    construcţii sau demisol sau mansardă se adaugă se scade

┌───────────────────┬─────────┬────────┐
│ │ │ │
│- Încălzirea │ │ │
│centrală (exclusiv │ │ │
│tipul 6) │ │Se scade│
│fără construcţia şi│ │--------│
│echipamentul │Se adaugă│ │
│centralei │---------│- │
│termice │ │ │
│- Pentru │74 lei/ │- │
│construcţia şi │mp. │- │
│echipamentul │ │- │
│centralei termice │50 lei/ │ │
│- Obloane │mp. │30 lei/ │
│- Încălzire cu sobe│50 lei/ │mp. │
│cu gaze │mp. │ │
│- Învelitori de │50 lei/ │ │
│carton asfaltată, │mp. │3250 lei│
│sită, │ │/loc. │
│şindrilă, stuf sau │- │1255 lei│
│paie │ │/loc. │
│- Lipsa obiectelor │ │1255 lei│
│şi a instalaţiilor │- │/loc. │
│aferente pentru: │- │1255 lei│
│- cada de baie │- │/loc. │
│- lavoar │- │80 lei/ │
│- W.C. │- │mp. │
│- chiuveta de │- │80 lei/ │
│bucătărie │- │mp. │
│- Lipsa │ │50 lei/ │
│tencuielelor │ │mp. │
│- Lipsa fundaţiilor│ │ │
│- Pardoseli de │ │ │
│pămînt │ │ │
└───────────────────┴─────────┴────────┘

    NOTĂ:
    Pentru locuinţele din demisol sau mansardă preţurile se reduc cu 25%.


    Tabel nr. 7
    NORME
    pentru evaluarea anexelor locuinţelor

┌────┬────────────┬────────────┬─────┬─────┐
│ │ │Materialul │ │ │
│Nr. │Denumirea │de │Grupa│Preţ │
│crt.│tipului │construcţie │ │unit.│
│ │de anexe ale│utilizat sau│ │ │
│ │locuinţelor │sistemul │ │-lei-│
│ │ │constructiv │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼─────┼─────┤
│ │ │Cu stîlpi │ │ │
│ │ │din orice │ │ │
│ │ │material şi │ │ │
│ │ │rigle, şipci│ │ │
│ │ │sau scînduri│ │ │
│ │ │de lemn │ │ │
│ │ │Cu stîlpi │ │ │
│ │ │din orice │ │98 │
│ │ │material şi │ │lei/m│
│1 │Împrejmuiri*│sîrmă │ │ │
│ │(inclusiv │ghimpată : │4 │50 │
│ │porţile) │- stîlpi din│ │lei/m│
│ │ │beton, │ │ │
│ │ │zidărie sau │ │ │
│ │ │metal │2 │ │
│ │ │- stîlpi din│4 │ │
│ │ │lemn │ │ │
│ │ │Cu stîlpi │2 │440 │
│ │ │din zidărie,│ │lei/m│
│ │ │beton sau │ │220 │
│ │ │metal şi cu │2 │lei/m│
│ │ │panouri din │ │345 │
│ │ │: │1 │lei/m│
│ │ │- oţel │ │ │
│ │ │profilat sau│ │140 │
│ │ │fier forjat │ │lei/m│
│ │ │- plasa de │ │ │
│ │ │sîrmă │ │ │
│ │ │Din zidărie │ │ │
│ │ │Din beton │ │ │
│ │ │armat │ │ │
│ │ │monolit sau │ │ │
│ │ │prefabricate│ │ │
├────┼────────────┼────────────┼─────┼─────┤
│ │ │Cu pereţi │ │ │
│ │ │din │ │ │
│ │ │cărămidă, │ │ │
│ │ │şarpantă │ │ │
│ │ │din lemn, │ │810 │
│ │ │învelitoare │ │lei/ │
│ │ │din tablă : │ │mp │
│ │ │- pînă la │ │650 │
│2 │Magazii şi │25mp │ │lei/ │
│ │grajduri │- peste 25mp│1 │mp │
│ │ │Cu pereţi │ │ │
│ │ │din lemn sau│ │ │
│ │ │schelet din │ │920 │
│ │ │lemn cu │3 │lei/ │
│ │ │umplutura │ │mp │
│ │ │din │ │700 │
│ │ │cărămidă: │ │lei/ │
│ │ │- pînă la 25│3 │mp │
│ │ │mp │ │ │
│ │ │- peste 25 │ │ │
│ │ │mp │ │695 │
│ │ │Cu pereţi │ │lei/ │
│ │ │din chirpici│ │mp │
│ │ │sau │ │545 │
│ │ │vălătuci: │ │lei/ │
│ │ │- pînă la │ │mp │
│ │ │25mp │ │ │
│ │ │- peste 25mp│ │ │
├────┼────────────┼────────────┼─────┼─────┤
│ │ │Din lemn sau│ │ │
│3 │Şoproane │alte │ │270 │
│ │ │materiale, │3 │lei/ │
│ │ │indiferent │ │mp │
│ │ │de folosinţă│ │ │
├────┼────────────┼────────────┼─────┼─────┤
│ │ │ │ │600 │
│ │ │Cu pereţi │ │lei/ │
│4 │Pătule │din şipci │4 │mp │
│ │ │Cu pereţi │5 │425 │
│ │ │din nuiele │ │lei/ │
│ │ │ │ │mp │
└────┴────────────┴────────────┴─────┴─────┘

──────────
*) Odată cu locuinţele se vând şi împrejmuirile aferente clădirii din care fac parte aceste locuinţe. Cota-parte din împrejmuire care se vinde este proporţională cu suprafaţa utilă a apartamentului pus în vânzare.──────────


    -------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016