Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 2 din 7 ianuarie 1960  pentru ratificarea Conventiei intre Guvernele Republicii Populare Romane, Republicii Populare Bulgaria si Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste privind pescuitul in Marea Neagra, semnata la Varna la 7 iulie 1959    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET nr. 2 din 7 ianuarie 1960 pentru ratificarea Conventiei intre Guvernele Republicii Populare Romane, Republicii Populare Bulgaria si Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste privind pescuitul in Marea Neagra, semnata la Varna la 7 iulie 1959

EMITENT: MARII ADUNARI NATIONALE
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 1 din 16 ianuarie 1960
Prezidiului Marii Adunãri Naţionale a Republicii Populare Romane decreteazã:

ARTICOL UNIC
Se ratifica Convenţia între Guvernele Republicii Populare Romane, Republicii Populare Bulgaria şi Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste privind pescuitul în Marea Neagra, semnatã la Varna la 7 iulie 1959.

Preşedintele
Prezidiului Marii
Adunãri Naţionale,
ION GHEORGHE MAURER

Secretarul
Prezidiului Marii
Adunãri Naţionale,
GHEORGHE STOICA

CONVENŢIE
între Guvernele Republicii Populare Romane, Republicii Populare Bulgaria şi Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste privind pescuitul în Marea Neagra

Guvernele Republicii Populare Romane, Republicii Populare Bulgaria şi Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste,
Reciproc interesate în folosirea raţionalã a resurselor piscicole din Marea Neagra, precum şi în dezvoltarea pescuitului marin,
Au hotãrît sa încheie prezenta Convenţie şi în acest scop au numit Împuterniciţii lor:
Guvernul Republicii Populare Romane pe Constantin Teodoru Adjunct al Ministrului Industriei Bunurilor de Consum,
Guvernul Republicii Populare Bulgaria pe Laliu Gancev - Adjunct al Ministrului Comerţului,
Guvernul Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste pe Iuri Cadratievici Prihodov - Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste în Republica Populara Bulgaria, care dupã prezentarea deplinelor puteri, gãsite în buna şi cuvenitã forma, au convenit asupra urmãtoarelor:

ART. 1
Pãrţile Contractante convin sa colaboreze şi sa-şi acorde ajutor reciproc, potrivit prevederilor prezentei Convenţii, în realizarea unui pescuit raţional în Marea Neagra, perfecţionarea tehnicii pescuitului, precum şi în efectuarea cercetãrilor în domeniul ichtiologiei şi hidrobiologiei îndreptate spre menţinerea şi sporirea rezervelor piscicole în Marea Neagra, în scopul maririi producţiei de peste.
Prevederile prezentei Convenţii nu afecteazã statutul apelor teritoriale şi al apelor interioare ale Pãrţilor Contractante.
ART. 2
Navele pescaresti care efectueazã pescuitul în largul marii şi care aparţin Republicii Populare Romane, Republicii Populare Bulgaria şi Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, pot intra pentru adãpostire în caz de furtuna, precum şi în caz de avarii, în urmãtoarele porturi de refugiu:
În Republica Populara Romana - Constanta şi Sulina;
În Republica Populara Bulgaria - Balcic, Varna, Nesebr, Burgaz, Sozopol şi Miciurin;
În Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste - Odessa, Evpatoria, Yalta, Novorosiisk, Soci, Suhumi, Poti şi Batumi.
Lista porturilor de refugiu se poate schimba pe baza de înţelegere între Pãrţile Contractante.
ART. 3
În cazurile prevãzute la art. 2 din prezenta Convenţie, navelor de pescuit ale Pãrţilor Contractante li se va acorda posibilitatea de a efectua, la nevoie, reparaţia avariilor şi de a-şi completa rezervele de produse alimentare, apa potabilã, combustibil, lubrifianţi şi alte materiale pentru aprovizionare, care sa asigure continuarea navigaţiei sau întoarcerea navei în portul sau cel mai apropiat, precum şi posibilitatea de a preda în porturile de refugiu peştele pescuit, în stare proaspãta, dacã conservarea lui nu poate fi asigurata pe bordul navei de pescuit.
ART. 4
Modul de predare a pestelui şi reglementarea decontãrilor pentru serviciile acordate navelor de pescuit la intrarea lor în porturile de refugiu, precum şi pentru peştele predat, în cazurile prevãzute în art. 3 din prezenta Convenţie, vor fi stabilite între organele competente ale Pãrţilor Contractante.
ART. 5
Se stabilesc dimensiunile minimale admise la pescuit, la urmãtoarele specii de peste: morun (Huso huso) 140 cm, nisetru (Accipenser goldenstaedti) 80 cm, pastruga (Accipenser stellatus) 75 cm, calcan (Rhombus maeoticus) 35 cm, scrumbie (Alosa kessleri pontica) 16 cm.
La stabilirea dimensiunilor minimale ale pestilor, mãsurarea se va face de la virful botului pînã la baza cozii.
Peştele pescuit sub dimensiunile stabilite va fi aruncat înapoi în mare.
La cantitãţile pescuite, pentru fiecare specie de peste crutat se admite un procent, socotit la numãr de bucãţi, sub dimensiunile minimale stabilite, de cel mult:
8% pentru scrumbie (Alosa kessleri pontica),
5% pentru calcan (Rhombus maeoticus),
5% pentru sturioni (Huso huso, Accipenser guldenstaedti, Accipenser stellatus).
Pescuitul sipului (Accipenser nudiventris) se interzice pe timp de cinci ani de la data intrãrii în vigoare a prezentei Convenţii.
ART. 6
În scopul elaborãrii prognozelor privind pescuitul în Marea Neagra, Pãrţile Contractante convin sa facã informãri operative reciproce, prin orice mijloc corespunzãtor, asupra migratiei pestilor industriali indicind timpul, locul concentrarii şi direcţia miscarii lor, precum şi desimea concentrarii cirdurilor şi condiţiile hidrometeorologice în care se observa aceste migratii şi concentrari.
ART. 7
Pentru o raţionalã folosire a rezervelor de peste din Marea Neagra, Pãrţile Contractante convin sa efectueze anual schimburi reciproce de informãri privind rezultatele cercetãrilor ştiinţifice în domeniul ichtiologiei marine, hidrobiologiei şi tehnicii pescuitului.
Pãrţile Contractante vor face schimburi de date statistice privind cantitãţile de peste pescuit.
ART. 8
Pentru elaborarea şi coordonarea mãsurilor privind aplicarea prezentei Convenţii se constituie o Comisie Mixtã.
Fiecare Parte Contractantã va numi în aceasta Comisie cîte un reprezentant, în termen de o luna de la intrarea în vigoare a Convenţiei şi va comunica numele reprezentantului sau celorlalte Pãrţi Contractante.
Comisia Mixtã se va întruni cel puţin odatã pe an, prin rotaţie, pe teritoriul uneia dintre Pãrţile Contractante.
Comisia Mixtã va funcţiona în baza unui Statut elaborat de cãtre Comisie la prima sa şedinţa şi aprobat de Pãrţile Contractante.
ART. 9
Comisia Mixtã are urmãtoarele atribuţii:
1) sa elaboreze mãsuri coordonate pentru reglementarea pescuitului în vederea menţinerii şi sporirii rezervelor de peste din Marea Neagra, precum şi pentru dezvoltarea tehnicii pescuitului industrial;
2) sa aducã modificãri art. 5 din Convenţie în ceea ce priveşte speciile şi dimensiunea pestilor care se pescuiesc în Marea Neagra. Propunerile pentru asemenea modificãri trebuiesc comunicate reprezentanţilor Pãrţilor Contractante din Comisia Mixtã cu cel puţin trei luni înainte de începerea sesiunii ordinare a Comisiei;
3) sa coordoneze planurile de cercetãri ştiinţifice privind problemele pescuitului în Marea Neagra, ce se întocmesc de organele competente ale Pãrţilor Contractante;
4) sa stabileascã caracterul şi volumul materialelor statistice şi a altor materiale care trebuiesc sa fie prezentate de fiecare din Pãrţile Contractante în Comisia Mixtã, în legatura cu aplicarea prezentei Convenţii;
5) sa facã informare reciprocã asupra îndeplinirii prezentei Convenţii;
6) sa examineze alte probleme cu care poate fi insarcinata de Pãrţile Contractante.
ART. 10
Comisia Mixtã poate face recomandãri Pãrţilor Contractante privind problemele prevãzute la art. 9, cu excepţia pct. 2 al aceluiaşi articol, în legatura cu care Comisia poate lua hotãrîri.
Recomandãrile şi hotãrîrile se considera adoptate în Comisia Mixtã dacã au fost votate de reprezentanţii tuturor Pãrţilor Contractante.
Recomandãrile Comisie Mixte se supun aprobãrii Pãrţilor Contractante şi pot fi puse în aplicare dacã în termen de patru luni nici una dintre Pãrţi nu va comunica obiectiunile sale.
ART. 11
Prezenta Convenţie nu exclude încheierea unor acorduri bilaterale privind problema pescuitului în Marea Neagra între Pãrţile Contractante sau între ele şi ori care alt stat riveran Marii Negre, dacã aceste acorduri nu sînt în contradictie cu prevederile prezentei Convenţii.
ART. 12
Prezenta Convenţie este supusã ratificãrii şi va intra în vigoare la data depunerii ultimului instrument de ratificare Guvernului Republicii Populare Bulgaria, în arhivele cãruia va fi pãstrat exemplarul original al Convenţiei.
Guvernul Republicii Populare Bulgaria va notifica tuturor Guvernelor Pãrţilor Contractante data depunerii ultimului instrument de ratificare.
Copii certificate ale prezentei Convenţii vor fi trimise de cãtre Guvernul Republicii Populare Bulgaria celorlalte Pãrţi Contractante.
ART. 13
Prezenta Convenţie se încheie pe termen de cinci ani. Ea va rãmîne în vigoare pe noi perioade de cinci ani pentru Pãrţile Contractante care cu şase luni înainte de expirarea fiecãrei perioade de cinci ani nu vor comunica Guvernului Republicii Populare Bulgaria dorinta lor ca Convenţia sa-şi înceteze valabilitatea.
ART. 14
La prezenta Convenţie pot adera şi alte state riverane Marii Negre.
ART. 15
Guvernul Republicii Populare Bulgaria va lua mãsurile necesare pentru înregistrarea prezentei Convenţii la Secretariatul Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Întocmitã în oraşul Varna la 7 iulie 1959, într-un exemplar în limbile Romana, bulgara şi rusa, fiecare text avînd aceeaşi valabilitate.

Din împuternicirea
Guvernului Republicii
Populare Romane
ss. Constantin Teodoru

Din împuternicirea
Guvernului Republicii
Populare Bulgaria
ss. Laliu Gancev

Din împuternicirea
Guvernului Uniunii
Republicilor
Sovietice Socialiste
ss. Iuri Condratievici Prihodov

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016