Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 98 din 5 februarie 2004  pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea arbitrilor din Comisia centrala de arbitraj pentru solutionarea litigiilor dintre furnizorii de servicii medicale si casele de asigurari de sanatate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 98 din 5 februarie 2004 pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea arbitrilor din Comisia centrala de arbitraj pentru solutionarea litigiilor dintre furnizorii de servicii medicale si casele de asigurari de sanatate

EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 150 din 20 februarie 2004
În temeiul art. 77 alin. (2) şi al <>art. 91 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate emite urmãtoarea decizie:

ART. 1
Se aprobã Regulamentul privind activitatea arbitrilor din Comisia centralã de arbitraj pentru soluţionarea litigiilor dintre furnizorii de servicii medicale şi casele de asigurãri de sãnãtate, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 2
Arbitrii desemnaţi de Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali din România, precum şi compartimentele de specialitate din cadrul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate vor duce la îndeplinire prevederile prezentei decizii.
ART. 3
Prezenta decizie va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate,
Cristian Celea

Bucureşti, 5 februarie 2004.
Nr. 98.

ANEXĂ

REGULAMENT

privind activitatea arbitrilor din Comisia
centralã de arbitraj pentru soluţionarea litigiilor
dintre furnizorii de servicii medicale şi casele de asigurãri de sãnãtate

CAP. I

Dispoziţii generale

ART. 1
Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate împreunã cu Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali din România organizeazã, în temeiul <>art. 90 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi în condiţiile prezentului regulament, Comisia centralã de arbitraj.
ART. 2
(1) Comisia centralã de arbitraj este o instituţie permanentã de arbitraj, fãrã personalitate juridicã, independentã în îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin.
(2) Comisia centralã de arbitraj are ca scop organizarea soluţionãrii prin arbitraj a litigiilor dintre furnizorii de servicii medicale şi casele de asigurãri de sãnãtate, potrivit legii, în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, în afarã de cazurile în care legea sau alte reglementãri date în baza acesteia prevãd în mod expres altfel.
(3) Arbitrajul se desfãşoarã la cererea reclamantului şi în baza convenţiei pãrţilor.
ART. 3
Sediul Comisiei centrale de arbitraj se aflã la sediul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate din municipiul Bucureşti, Calea Cãlãraşilor nr. 248, bl. S19, sectorul 3.
ART. 4
(1) Poate fi numit arbitru orice persoanã fizicã de cetãţenie românã, cu domiciliul în România, care are capacitate deplinã de exerciţiu, cunoaşte limba românã, este licenţiatã în drept, în economie sau în medicinã, are o recunoscutã experienţã în activitatea profesionalã, este aptã din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, nu are antecedente penale şi se bucurã de o bunã reputaţie.
(2) Arbitrii sunt independenţi şi imparţiali în îndeplinirea atribuţiilor lor, nu sunt reprezentanţii pãrţilor sau ai organismelor care i-au desemnat şi sunt datori sã asigure exercitarea drepturilor pãrţilor, cu respectarea principiului egalitãţii de tratament, al contradictorialitãţii, al respectãrii dreptului la apãrare, a cerinţelor celorlalte dispoziţii legale de principiu privind soluţionarea litigiilor civile, precum şi confidenţialitatea arbitrajului cauzei.
(3) Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, Colegiul Medicilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali din România sau orice altã persoanã juridicã ori persoanã fizicã nu are dreptul sã intervinã ori sã influenţeze în vreun mod activitatea Comisiei centrale de arbitraj privind luarea hotãrârilor.
(4) În orice stadiu al litigiului Comisia centralã de arbitraj va încerca soluţionarea litigiului pe baza înţelegerii pãrţilor, cu respectarea dispoziţiilor legale aplicabile în cauzã.
ART. 5
(1) Comisia centralã de arbitraj este formatã din 4 arbitri. Doi arbitri sunt numiţi de Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, unul de cãtre Colegiul Medicilor din România şi unul de cãtre Ordinul Asistenţilor Medicali din România. Preşedinte al Comisiei centrale de arbitraj va fi desemnat un arbitru acceptat de pãrţi.
(2) Arbitrii Comisiei centrale de arbitraj sunt acreditaţi şi înregistraţi de Ministerul Sãnãtãţii, la solicitarea în scris a conducerilor Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, Colegiului Medicilor din România şi Ordinului Asistenţilor Medicali din România. O datã cu aceastã solicitare se vor comunica, pentru fiecare persoanã, datele privind starea civilã, domiciliul, studiile efectuate, profesiunea, locul de muncã, precum şi datele referitoare la îndeplinirea cerinţelor prevãzute la art. 4.
(3) Dupã confirmarea în scris a acreditãrii şi înregistrãrii menţionate la alin. (2), cel în cauzã va putea fi desemnat ca arbitru, respectiv ca preşedinte al Comisiei centrale de arbitraj.
ART. 6
(1) Pe lângã Comisia centralã de arbitraj funcţioneazã un secretariat compus din asistenţi arbitrali şi din personal administrativ.
(2) Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate va asigura secretariatul Comisiei centrale de arbitraj din cadrul personalului propriu.
ART. 7
Hotãrârea arbitralã comunicatã pãrţilor are efectele unei hotãrâri judecãtoreşti definitive.

CAP. II

Sesizarea Comisiei centrale de arbitraj. Cererea de arbitrare. Întâmpinarea. Cererea reconvenţionalã. Comunicarea actelor. Mãsuri asigurãtorii şi mãsuri vremelnice

ART. 8
(1) Comisia centralã de arbitraj este sesizatã printr-o cerere scrisã, care va cuprinde: a) numele, domiciliul sau reşedinţa persoanei fizice, iar pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor. Se vor menţiona, dupã caz: numãrul de înmatriculare în registrul comerţului, numãrul de telefon, telex, fax, contul bancar şi orice altã datã necesarã identificãrii acesteia; b) numele şi calitatea celui care angajeazã sau reprezintã partea în litigiu, indicându-se actul din care rezultã calitatea, precum şi dreptul de a semna; c) obiectul şi valoarea cererii, precum şi calculul prin care s-a ajuns la determinarea valorii; d) motivele de fapt şi de drept pe care se sprijinã fiecare capãt de cerere, cu trimitere la înscrisurile doveditoare corespunzãtoare sau la alte probe. Când se solicitã proba cu martori, se vor preciza numele şi domiciliul acestora; e) semnãtura pãrţii.
(2) Înscrisurile se depun în original sau în copie certificatã de parte.
ART. 9
Cererea de arbitrare se adreseazã Comisiei centrale de arbitraj şi se depune împreunã cu actele însoţitoare la sediul acesteia.
ART. 10
În cazul în care cererea de arbitrare nu cuprinde toate menţiunile şi cerinţele prevãzute la art. 8, asistentul arbitral invitã reclamantul sã le completeze în mod corespunzãtor, într-un termen care nu poate depãşi 5 zile.
ART. 11
În termen de cel mult 5 zile de la primirea cererii de arbitrare sau, dupã caz, de la completarea ei ori de la expirarea termenului prevãzut la art. 10, asistentul arbitral comunicã pârâtului un exemplar al cererii şi al înscrisurilor însoţitoare.
ART. 12
(1) În termen de 30 de zile de la primirea cererii de arbitrare pârâtul va comunica reclamantului o întâmpinare cuprinzând excepţiile referitoare la cererea reclamantului, rãspunsul în fapt şi în drept la aceastã cerere, probele propuse în apãrare, precum şi, în mod corespunzãtor, celelalte menţiuni şi cerinţe corespunzãtoare prevãzute la art. 9 pentru cererea de arbitrare.
(2) Pârâtul va depune un exemplar al întâmpinãrii şi al actelor subsecvente acesteia la Comisia centralã de arbitraj, ataşând dovada de comunicare cãtre reclamant.
(3) Nedepunerea întâmpinãrii nu înseamnã recunoaşterea pretenţiilor reclamantului.
ART. 13
Preşedintele Comisiei centrale de arbitraj va fixa termen de dezbatere a litigiului pentru termenul când pãrţile vor fi citate. Acest termen nu poate fi mai mic de 15 zile de la data comunicãrii citaţiei, iar în cauzele urgente, de 5 zile.
ART. 14
(1) Dacã pârâtul are pretenţii împotriva reclamantului, derivând din acelaşi raport juridic, el poate face cerere reconvenţionalã.
(2) Cererea reconvenţionalã va fi introdusã în cadrul termenului pentru depunerea întâmpinãrii sau cel mai târziu pânã la primul termen de înfãţişare şi trebuie sã îndeplineascã aceleaşi condiţii ca şi cererea principalã.
(3) Cererea reconvenţionalã se soluţioneazã o datã cu cererea principalã. În situaţia în care numai cererea principalã este în stare de a fi soluţionatã, cererea reconvenţionalã poate fi soluţionatã separat.
ART. 15
(1) Comunicarea cererii de arbitrare şi a întâmpinãrii, a citaţiilor, a hotãrârilor arbitrale şi a încheierilor de şedinţã se face prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.
(2) Celelalte înscrisuri, precum şi informaţiile şi diversele înştiinţãri pot fi fãcute şi prin scrisoare recomandatã cu recipisã poştalã de predare, telegramã, telex, fax sau prin orice alt mijloc de comunicare ce permite stabilirea probei comunicãrii şi a textului transmis.
(3) Orice înscris poate fi înmânat şi personal pãrţii sau reprezentantului ei, sub semnãtura certificatã de asistentul arbitral, cu precizarea datei înmânãrii.
(4) Dovezile de comunicare se depun la dosar.
(5) Înscrisurile comunicate pãrţilor se considerã înmânate şi în cazul în care destinatarul a refuzat primirea sau nu s-a prezentat la oficiul poştal pentru a le ridica, deşi existã dovada avizãrii sale.
ART. 16
Comunicãrile se fac, dupã caz, la adresa indicatã de parte în cererea de arbitrare sau în întâmpinare ori în contractul şi corespondenţa dintre pãrţi. Orice schimbare de adresã nu va fi luatã în considerare dacã nu a fost adusã la cunoştinţã, în scris, celeilalte pãrţi şi Comisiei centrale de arbitraj.
ART. 17
(1) Înaintea sau în cursul arbitrajului oricare dintre pãrţi poate cere instanţei judecãtoreşti competente sã încuviinţeze mãsuri asigurãtorii şi mãsuri vremelnice cu privire la obiectul litigiului sau sã constate anumite împrejurãri de fapt. Încuviinţarea acestor mãsuri va fi adusã la cunoştinţã Comisiei centrale de arbitraj de cãtre partea care le-a cerut.
(2) În cursul arbitrajului mãsurile asigurãtorii şi mãsurile vremelnice, precum şi constatarea anumitor împrejurãri de fapt pot fi încuviinţate de Comisia centralã de arbitraj. În caz de împotrivire, executarea acestor mãsuri se solicitã instanţei judecãtoreşti competente.

CAP. III

Dezbaterea litigiului

ART. 18
Pãrţile pot participa la dezbaterea litigiului personal sau prin reprezentanţi şi pot fi asistate de avocaţi.
ART. 19
La şedinţele de dezbatere a litigiului pot participa pãrţile în litigiu sau reprezentanţii acestora, consilierii pãrţilor, interpreţii, precum şi celelalte persoane chemate. Cu acordul pãrţilor şi cu încuviinţarea Comisiei centrale de arbitraj, pot asista şi alte persoane.
ART. 20
Oricare dintre pãrţi poate cere în scris ca soluţionarea litigiului sã se facã în lipsa sa, pe baza actelor de la dosar.
ART. 21
Dacã ambele pãrţi, deşi legal citate, nu se prezintã la termen, Comisia centralã de arbitraj va soluţiona litigiul, în afarã de cazul în care s-a cerut amânarea pentru motive temeinice. Comisia centralã de arbitraj poate, de asemenea, sã amâne soluţionarea litigiului, citând pãrţile dacã apreciazã cã prezenţa lor la dezbatere este necesarã.
ART. 22
(1) Orice excepţie privind existenţa şi validitatea convenţiei arbitrale, constituirea Comisiei centrale de arbitraj şi desfãşurarea procedurii pânã la primul termen de înfãţişare trebuie ridicatã, sub sancţiunea decãderii, cel mai târziu la acest prim termen.
(2) Orice cereri şi memorii ale pãrţilor şi orice înscrisuri vor fi depuse cel mai târziu pânã la primul termen de înfãţişare, cu excepţia cazurilor prevãzute la art. 24.
ART. 23
(1) Fiecare dintre pãrţi are sarcina sã dovedeascã faptele pe care îşi întemeiazã în litigiu pretenţia sau apãrarea.
(2) În vederea soluţionãrii litigiului, Comisia centralã de arbitraj poate cere pãrţilor explicaţii scrise cu privire la obiectul cererii şi la faptele litigiului şi poate dispune administrarea oricãror probe prevãzute de lege.
(3) Administrarea probelor se efectueazã în şedinţa Comisiei centrale de arbitraj.
(4) Ascultarea martorilor şi a experţilor se face fãrã prestare de jurãmânt.
(5) Aprecierea probelor se face de cãtre arbitri, potrivit intimei lor convingeri, cu respectarea legii.
ART. 24
Comisia centralã de arbitraj poate admite, în condiţiile legii, administrarea de probe, la cererea unei pãrţi, numai dacã asemenea probe au fost solicitate prin cererea de arbitrare sau prin întâmpinare ori prin memorii depuse anterior primului termen de înfãţişare şi comunicate celeilalte pãrţi. Probele care nu au fost cerute în aceste condiţii nu vor mai putea fi invocate în cursul arbitrajului, în afarã de cazurile în care:
a) necesitatea probei ar reieşi din dezbateri;
b) administrarea probei nu pricinuieşte amânarea soluţionãrii litigiului.
ART. 25
(1) Dezbaterile arbitrale vor fi consemnate într-o încheiere de şedinţã.
(2) Orice dispoziţie a Comisiei centrale de arbitraj va fi consemnatã în încheierea de şedinţã şi va fi motivatã.
(3) Încheierea de şedinţã va cuprinde, pe lângã menţiunile prevãzute la art. 33 alin. (1) lit. a) şi b), urmãtoarele:
a) o scurtã descriere a desfãşurãrii şedinţei;
b) cererile şi susţinerile pãrţilor;
c) motivele pe care se sprijinã mãsurile dispuse;
d) dispozitivul;
e) semnãturile arbitrilor, cu respectarea art. 30 şi art. 33 alin. (2), precum şi semnãtura asistentului arbitral.
(4) Pãrţile au dreptul sã ia cunoştinţã de conţinutul încheierilor, precum şi de actele dosarului.
(5) La cererea pãrţilor sau din oficiu, Comisia centralã de arbitraj poate îndrepta sau completa încheierea de şedinţã printr-o altã încheiere.
(6) Pãrţilor li se comunicã, la cerere, o copie de pe încheierea de şedinţã.
ART. 26
Dosarul litigiului este confidenţial. Nici o persoanã strãinã de litigiu nu are acces la dosar fãrã acordul scris al pãrţilor şi fãrã încuviinţarea Comisiei centrale de arbitraj.

CAP. IV

Hotãrârea arbitralã

ART. 27
(1) Procedura arbitralã ia sfârşit prin pronunţarea unei hotãrâri arbitrale.
(2) Dacã pârâtul recunoaşte o parte din pretenţiile reclamantului, Comisia centralã de arbitraj, la cererea acestuia, va putea da o hotãrâre parţialã în mãsura recunoaşterii.
ART. 28
Comisia centralã de arbitraj soluţioneazã litigiul în temeiul contractului civil şi al normelor de drept aplicabile.
ART. 29
(1) Comisia centralã de arbitraj, dupã ce va considera cã toate împrejurãrile cauzei sunt suficient lãmurite, închide dezbaterile şi trece la deliberare şi la luarea hotãrârii în şedinţã secretã, cu participarea tuturor arbitrilor în persoanã, consemnându-se în hotãrâre aceastã participare.
(2) Pronunţarea hotãrârii poate fi amânatã cu cel mult 21 de zile, iar în pricinile urgente, cu cel mult 15 zile.
ART. 30
Hotãrârea se ia cu unanimitate de voturi sau, în caz de dezacord, cu majoritate. Arbitrul care a avut o altã pãrere îşi va redacta şi semna opinia separatã, cu arãtarea considerentelor pe care aceasta se sprijinã.
ART. 31
Dacã în cadrul deliberãrii şi mai înainte de pronunţarea hotãrârii Comisia centralã de arbitraj considerã cã sunt necesare noi lãmuriri, litigiul poate fi repus pe rol în vederea unor dezbateri suplimentare, stabilindu-se un nou termen de arbitrare, cu citarea pãrţilor.
ART. 32
(1) Îndatã dupã deliberare şi dupã stabilirea soluţiei se întocmeşte dispozitivul hotãrârii, care se semneazã de cãtre toţi membrii Comisiei centrale de arbitraj, precum şi de asistentul arbitral.
(2) Dacã existã opinie separatã, aceasta se va menţiona în dispozitiv.
ART. 33
(1) Hotãrârea arbitralã se redacteazã în scris şi trebuie sã cuprindã:
a) componenţa nominalã a Comisiei centrale de arbitraj, numele asistentului arbitral, locul şi data pronunţãrii hotãrârii;
b) numele pãrţilor, domiciliul sau reşedinţa lor ori, dupã caz, denumirea şi sediul, precum şi numele reprezentanţilor pãrţilor şi ale celorlalte persoane care au participat la dezbaterea litigiului;
c) menţionarea convenţiei arbitrale în temeiul cãreia s-a procedat la arbitraj;
d) obiectul litigiului şi susţinerile pãrţilor pe scurt;
e) motivele de fapt şi de drept ale hotãrârii, iar în cazul arbitrajului în echitate, motivele care sub acest aspect întemeiazã soluţia;
f) dispozitivul;
g) semnãturile tuturor arbitrilor.
(2) Dacã unul dintre arbitri este împiedicat sã semneze hotãrârea, se va face menţiune despre cauza împiedicãrii, cu confirmarea preşedintelui Comisiei centrale de arbitraj.
ART. 34
(1) Dacã prin hotãrârea pronunţatã Comisia centralã de arbitraj a omis sã se pronunţe asupra unui capãt de cerere, oricare dintre pãrţi poate solicita, în termen de 10 zile de la primirea hotãrârii, completarea ei. Hotãrârea de completare se dã cu citarea pãrţilor.
(2) Greşelile materiale din textul hotãrârii arbitrale sau alte greşeli evidente care nu schimbã fondul soluţiei, precum şi greşelile de calcul pot fi rectificate, la cererea oricãreia dintre pãrţi, formulatã în termenul prevãzut la alin. (1), sau din oficiu, printr-o încheiere de îndreptare.
(3) Hotãrârea de completare sau încheierea de îndreptare face parte integrantã din hotãrârea arbitralã.
ART. 35
Hotãrârea arbitralã va fi comunicatã pãrţilor în cel mult 30 de zile de la data pronunţãrii ei.
ART. 36
Hotãrârea arbitralã este definitivã şi obligatorie. Ea se duce la îndeplinire de bunãvoie de cãtre partea împotriva cãreia s-a pronunţat, de îndatã sau în termenul indicat în hotãrâre.
ART. 37
Hotãrârile arbitrale pot fi publicate numai cu acordul pãrţilor. Ele pot fi însã comentate, sub aspectul problemelor de drept ivite, în reviste, lucrãri sau în culegeri de practicã arbitralã, fãrã a se da numele sau denumirea pãrţilor ori date care ar putea prejudicia interesele lor.
ART. 38
La cererea pãrţii câştigãtoare, hotãrârea arbitralã se învesteşte cu formulã executorie de cãtre instanţa judecãtoreascã competentã.
ART. 39
Hotãrârea arbitralã învestitã cu formulã executorie constituie titlu executoriu şi se executã silit întocmai ca şi o hotãrâre judecãtoreascã.
CAP. V
Desfiinţarea hotãrârii arbitrale
ART. 40
Hotãrârea arbitralã poate fi desfiinţatã numai prin acţiune în anulare pentru unul dintre urmãtoarele motive:
a) litigiul nu era susceptibil de soluţionare pe calea arbitrajului;
b) partea a lipsit la termenul când au avut loc dezbaterile şi procedura de citare nu a fost legal îndeplinitã;
c) hotãrârea a fost pronunţatã dupã expirarea termenului arbitrajului;
d) tribunalul arbitral s-a pronunţat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau nu s-a pronunţat asupra unui lucru cerut ori s-a dat mai mult decât s-a cerut;
e) hotãrârea arbitralã nu cuprinde dispozitivul şi motivele, nu aratã data şi locul pronunţãrii, nu este semnatã de cãtre arbitri;
f) dispozitivul hotãrârii arbitrale cuprinde dispoziţii care nu se pot duce la îndeplinire;
g) hotãrârea arbitralã încalcã ordinea publicã, bunele moravuri ori dispoziţii imperative ale legii;
h) Comisia centralã de arbitraj a soluţionat litigiul fãrã sã existe o convenţie arbitralã sau în temeiul unei convenţii nule sau inoperante.
ART. 41
Pãrţile nu pot renunţa prin convenţia arbitralã la dreptul de a introduce acţiune în anulare împotriva hotãrârii arbitrale. Renunţarea la acest drept se poate face însã dupã pronunţarea hotãrârii arbitrale.
ART. 42
Acţiunea în anulare poate fi introdusã, în termen de o lunã de la data comunicãrii hotãrârii arbitrale, la instanţa competentã potrivit art. 365 alin. 1 din Codul de procedurã civilã.

CAP. VI

Dispoziţii finale

ART. 43
(1) Prevederile prezentului regulament se completeazã cu dispoziţiile Codului de procedurã civilã.
(2) În lipsa unor prevederi în prezentul regulament sau în Codul de procedurã civilã, Comisia centralã de arbitraj va putea reglementa procedura arbitralã de urmat, aşa cum va considera mai potrivit.


----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016