Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 974 din 3 decembrie 2002  privind aprobarea Regulamentului pentru acreditarea consumatorilor eligibili de gaze naturale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 974 din 3 decembrie 2002 privind aprobarea Regulamentului pentru acreditarea consumatorilor eligibili de gaze naturale

EMITENT: MINISTERUL INDUSTRIEI SI RESURSELOR - AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL GAZELOR NATURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 924 din 18 decembrie 2002

În temeiul <>art. 5 lit. d) din Ordonanta Guvernului nr. 41/2000 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 791/2001 ,

preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale adopta prezenta decizie.

ART. 1
Se aproba Regulamentul pentru acreditarea consumatorilor eligibili de gaze naturale, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentei decizii se abroga Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale nr. 946/2001 privind aprobarea Regulamentului pentru acreditarea consumatorilor eligibili de gaze naturale, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 7 din 9 ianuarie 2002.
ART. 3
Departamentul preţuri, tarife, reglementãri comerciale şi protecţia consumatorilor şi Serviciul legislaţie, contencios vor asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei decizii.
ART. 4
Prezenta decizie va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
de Reglementare
în Domeniul Gazelor Naturale,
Dan Pantilie

Bucureşti, 3 decembrie 2002.
Nr. 974.

ANEXA 1

REGULAMENT
pentru acreditarea consumatorilor eligibili de gaze naturale

CAP. 1

SECŢIUNEA 1
Obiect

ART. 1
Prezentul regulament stabileşte:
a) cerinţele de eligibilitate şi documentele necesare acreditãrii consumatorilor finali de gaze naturale, denumiţi în continuare consumatori;
b) cerinţele şi documentele necesare pentru reconfirmarea acreditãrii.

SECŢIUNEA a 2-a
Domeniu de aplicare

ART. 2
Regulamentul se aplica:
a) consumatorilor de gaze naturale care solicita acreditarea pentru a deveni eligibili;
b) consumatorilor eligibili.

SECŢIUNEA a 3-a
Definiţii

ART. 3
Termenii din prezentul regulament sunt definiţi în anexa nr. 1, precum şi în celelalte reglementãri în vigoare.

SECŢIUNEA a 4-a
Documente de referinta

ART. 4
Prezentului regulament îi sunt aplicabile urmãtoarele reglementãri:
a) <>Ordonanta Guvernului nr. 41/2000 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 791/2001 ;
b) <>Ordonanta Guvernului nr. 60/2000 privind reglementarea activitãţilor din sectorul gazelor naturale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 463/2001 .

CAP. 2

SECŢIUNEA 1
Gradul de deschidere a pieţei interne a gazelor naturale

ART. 5
Gradul de deschidere a pieţei interne a gazelor naturale şi cantitatea totalã anuala alocata consumatorilor eligibili se stabilesc prin decizie a preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale, denumita în continuare ANRGN, şi se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, pana la data de 10 ianuarie inclusiv a fiecãrui an.

SECŢIUNEA a 2-a
Prevederi generale

ART. 6
(1) Acreditarea consumatorilor eligibili şi reconfirmarea acreditãrii se fac o data pe an, prin înscrierea acestora în Lista centralizata a consumatorilor eligibili.
(2) Acreditarea consumatorilor finali drept eligibili se face pentru o perioada nelimitatã, cu reconfirmare anuala în condiţiile prezentului regulament.
(3) Consumatorii prevãzuţi în Lista centralizata a consumatorilor elgibili au obligaţia încheierii contractelor de vânzare-cumpãrare a gazelor naturale şi, dupã caz, a contractelor de prestãri de servicii, începând cu data de 1 aprilie a anului curent.
ART. 7
Acreditarea consumatorilor finali care deţin mai multe locuri de consum al gazelor naturale se acorda separat pentru fiecare loc de consum. În aceste cazuri cerinţele tehnologice se aplica fiecãrui loc de consum pentru care se solicita acreditarea, iar celelalte cerinţe de eligibilitate se aplica persoanei juridice.
ART. 8
Înscrierea în Lista centralizata a consumatorilor eligibili se realizeazã în limita cantitãţii totale anuale de gaze naturale, stabilitã potrivit art. 5. La stabilirea listei se poate admite o diferenţa de +/- 4.000 mii mc/an fata de cantitatea totalã anuala stabilitã prin decizia de deschidere a pieţei interne a gazelor naturale.

CAP. 3
Acreditarea consumatorilor eligibili

SECŢIUNEA 1
Cerinţele de eligibilitate

ART. 9
Cerinţele de eligibilitate sunt condiţii obligatorii care trebuie îndeplinite cumulativ de consumator la data afişãrii listei privind consumatorii înscrişi pentru acreditare sau pentru reconfirmarea acreditãrii.
ART. 10
Cerinţele de eligibilitate sunt:
a) de natura tehnologicã;
b) de natura juridicã;
c) de natura financiarã.
ART. 11
Cerinţele de natura tehnologicã au în vedere un istoric de consum de minimum 4.000 mii mc, realizat în anul calendaristic anterior pentru locul de consum pentru care se solicita acreditarea.
ART. 12
Cerinţele de natura juridicã au în vedere ca solicitantul sa fie persoana juridicã constituitã cu respectarea prevederilor <>Legii nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, şi/sau ale altor legi speciale şi sa fie în deplinatatea exercitãrii drepturilor şi a îndeplinirii obligaţiilor ce decurg din aceasta calitate.
ART. 13
Cerinţele de natura financiarã au în vedere ca solicitantul sa nu aibã datorii restante la data afişãrii listei privind consumatorii înscrişi pentru acreditare sau reconfirmarea acreditãrii.

SECŢIUNEA a 2-a
Documente necesare pentru acreditare

ART. 14
(1) Consumatorii care solicita sa fie acreditaţi drept eligibili sunt obligaţi sa depunã la sediul ANRGN o cerere de acreditare, conform modelului prezentat în anexa nr. 2, însoţitã de urmãtoarele documente:
1. fişa de prezentare a societãţii comerciale, conform modelului prezentat în anexa nr. 3;
2. certificat de înregistrare la oficiul registrului comerţului, în copie legalizatã;
3. certificat constatator, în original, emis de oficiul registrului comerţului în a cãrui raza teritorialã solicitantul îşi are sediul social principal, din care sa reiasã urmãtoarele:
a) ca se afla în deplinatatea exercitãrii drepturilor şi îndeplinirii obligaţiilor;
b) obiectul principal de activitate, conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 656/1997 ;
c) structura actionariatului;
4. adresa de confirmare privind plata gazelor naturale şi istoricul de consum realizat în anul calendaristic anterior, eliberata de titularul licenţei de distribuţie şi de furnizare a gazelor naturale pentru localitatea în care se afla locul de consum pentru care se solicita acreditarea, în original, conform modelului prezentat în anexa nr. 4.
5. copie legalizatã de pe actul de reesalonare şi/sau temeiul legal, încheiat ori reconfirmat la data eliberãrii adresei prevãzute la pct. 4, în situaţia înregistrãrii unor datorii restante care au fost amânate, scutite sau reesalonate la plata prin înţelegere cu furnizorul ori potrivit unor reglementãri legale.
6. dovada achitãrii tarifului pentru înscriere prevãzut în anexa nr. 6.
(2) În afarã documentelor prevãzute la alin. (1) consumatorii finali care au ca obiect principal de activitate producerea de energie electrica şi/sau termica, conform cod CAEN 4011 şi/sau cod CAEN 4031, au obligaţia transmiterii copiei de pe licenta pentru producerea energiei electrice şi/sau termice, emisã de ANRE.

CAP. 4
Reconfirmarea acreditãrii

SECŢIUNEA 1
Cerinţe pentru reconfirmarea acreditãrii

ART. 15
Consumatorii eligibili se reconfirma anual prin înscrierea în Lista centralizata a consumatorilor eligibili, dacã îndeplinesc cerinţele de natura juridicã prevãzute la art. 12 şi cerinţele de natura financiarã prevãzute la art. 13.

SECŢIUNEA a 2-a
Documente necesare pentru reconfirmarea acreditãrii

ART. 16
(1) Consumatorii eligibili, în vederea reconfirmarii acreditãrii, au obligaţia de a depune la sediul ANRGN urmãtoarele documente:
1. certificat constatator, în original, emis de oficiul registrului comerţului în a cãrui raza teritorialã consumatorul eligibil îşi are sediul social principal, din care sa rezulte ca se afla în deplinatatea exercitãrii drepturilor şi îndeplinirii obligaţiilor;
2. adresa de confirmare privind plata gazelor naturale, eliberata de titularul licenţei de furnizare a gazelor naturale cu care are în derulare contractul de vânzare-cumpãrare, conform anexei nr. 5;
3. adresa de confirmare privind plata serviciilor prestate de cãtre operatorii din sectorul gazelor naturale, eliberata de titularul licenţei de transport, de distribuţie şi/sau de inmagazinare cu care are în derulare contracte de prestare a serviciului, conform anexei nr. 5;
4. copie legalizatã de pe actul de reesalonare şi/sau temeiul legal, încheiat ori reconfirmat la data eliberãrii adresei prevãzute la pct. 2 şi 3, în situaţia înregistrãrii unor datorii restante care au fost amânate, scutite sau reesalonate la plata prin înţelegere cu furnizorul/prestatorul de servicii ori potrivit unor reglementãri legale.
(2) Consumatorii eligibili nu sunt obligaţi la plata tarifului de înscriere.

CAP. 5
Procedura acreditãrii şi reconfirmarii acreditãrii

SECŢIUNEA 1
Depunerea cererilor de acreditare şi a documentelor necesare reconfirmarii acreditãrii

ART. 17
(1) Cererile de acreditare drept consumator eligibil, însoţite de actele prevãzute la art. 14, precum şi documentele necesare reconfirmarii acreditãrii prevãzute la art. 16 se depun la secretariatul ANRGN în perioada 25 ianuarie-5 februarie inclusiv a fiecãrui an.
(2) Cererile şi actele insotitoare depuse în afarã termenului prevãzut la alin. (1) se restituie solicitanţilor, împreunã cu contravaloarea tarifului pentru înscriere achitat de aceştia, fãrã a fi luate în considerare de cãtre ANRGN.
(3) Rãspunderea privind depunerea în termen, exactitatea şi/sau integritatea cererii de acreditare şi a actelor insotitoare revine solicitanţilor.
ART. 18
(1) Titularii licenţei de furnizare, de transport, de inmagazinare şi de distribuţie a gazelor naturale au obligaţia de a elibera solicitantului adresa de confirmare privind plata gazelor naturale şi istoricul de consum, prevãzutã la art. 14, respectiv adresa de confirmare privind plata gazelor naturale şi/sau a serviciilor de transport/inmagazinare/distribuţie, prevãzutã la art. 16, în termen de 5 zile lucrãtoare de la data înregistrãrii cererii din partea consumatorului final.
(2) În cazul în care adresa de confirmare nu este eliberata în termenul prevãzut la alin. (1) sau se refuza înregistrarea cererii, consumatorul final care solicita acreditarea este considerat ca indeplinind cerinţele de eligibilitate prevãzute la art. 11 şi 13, dacã face dovada ca este în una dintre situaţiile menţionate.

SECŢIUNEA a 2-a
Afişarea listei privind consumatorii înscrişi pentru acreditare sau reconfirmarea acreditãrii

ART. 19
În prima zi lucrãtoare dupã expirarea termenului de depunere a cererilor de acreditare ANRGN va face publica lista privind consumatorii înscrişi pentru acreditare sau reconfirmarea acreditãrii, inclusiv prin afişare la sediul central.
ART. 20
(1) Operatorii din sectorul gazelor naturale pot depune la secretariatul ANRGN contestaţii privind neîndeplinirea de cãtre consumatori a cerintei de eligibilitate prevãzute la art. 13, în termen de 5 zile calendaristice de la data afişãrii listei privind consumatorii înscrişi pentru acreditare sau reconfirmarea acreditãrii.
(2) Contestaţiile vor fi însoţite de acte doveditoare.
(3) ANRGN va comunica consumatorului conţinutul contestaţiei şi va organiza o intalnire de clarificare în termen de 5 zile lucrãtoare de la împlinirea termenului de depunere a contestaţiilor.

SECŢIUNEA a 3-a
Analizarea cererilor. Înscrierea consumatorilor în Lista centralizata a consumatorilor eligibili

ART. 21
ANRGN analizeazã cererile şi documentaţiile aferente înaintate de consumatori, în termen de 15 zile lucrãtoare de la data încheierii perioadei de depunere a cererilor de acreditare.
ART. 22
(1) Consumatorii care îndeplinesc cerinţele de acreditare sau reconfirmare a acreditãrii sunt înscrişi în Lista centralizata a consumatorilor eligibili de gaze naturale, în urmãtoarea ordine de prioritate:
1. consumatorii eligibili reconfirmati;
2. consumatorii finali care au ca obiect principal de activitate producerea de energie electrica şi/sau termica, conform cod CAEN 4011 şi/sau cod CAEN 4031;
3. ceilalţi consumatori.
(2) Consumatorii prevãzuţi la alin. (1) pct. 2 şi 3 sunt înscrişi în lista centralizata în ordinea mãrimii istoricului de consum realizat în anul calendaristic anterior. În situaţia unor consumatori care au acelaşi consum anual de gaze naturale, înscrierea se va face în ordinea mãrimii ponderii exportului în cifra de afaceri.
ART. 23
Înscrierea consumatorilor în Lista centralizata a consumatorilor eligibili de gaze naturale se face pana la nivelul la care suma istoricului de consum realizat în anul calendaristic anterior de cãtre aceştia acoperã cantitatea totalã anuala alocata consumatorilor eligibili.

SECŢIUNEA a 4-a
Aprobarea Listei centralizate a consumatorilor eligibili

ART. 24
Departamentul de profil va inainta Comitetului de reglementare al ANRGN:
a) rapoartele individuale ale consumatorilor;
b) Lista centralizata a consumatorilor eligibili de gaze naturale, referatul de aprobare şi proiectul de decizie a preşedintelui ANRGN privind aprobarea listei;
c) proiectele de decizii ale preşedintelui ANRGN pentru respingerea cererilor de acreditare;
d) referatele de aprobare şi proiectele de decizii ale preşedintelui ANRGN pentru retragerea acreditãrii.
ART. 25
(1) Lista centralizata a consumatorilor eligibili de gaze naturale prevãzutã la art. 24 lit. b) se aproba prin decizie a preşedintelui ANRGN şi se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, pana la data de 15 martie inclusiv.
(2) Decizia prevãzutã la alin. (1) intra în vigoare la data de 1 aprilie.
ART. 26
Deciziile preşedintelui ANRGN privind respingerea cererilor de acreditare drept consumator eligibil, inclusiv motivatiile de respingere a cererii, se comunica solicitanţilor în termen de 24 de ore de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a deciziei preşedintelui ANRGN privind aprobarea Listei centralizate a consumatorilor eligibili de gaze naturale.

CAP. 6
Renunţarea la acreditare. Retragerea acreditãrii

SECŢIUNEA 1
Renunţarea la acreditare

ART. 27
(1) Consumatorul acreditat drept eligibil poate renunţa din proprie initiativa la acreditare, în urmãtoarele condiţii:
a) notifica ANRGN intenţia de renunţare la acreditare, cu minimum 3 luni înaintea termenului prevãzut la art. 5 pentru publicarea deciziei preşedintelui ANRGN de stabilire a gradului de deschidere a pieţei interne a gazelor naturale;
b) la data inaintarii notificãrii nu are facturi restante la plata gazelor naturale cãtre furnizori sau la plata serviciilor prestate de cãtre operatorii din sectorul gazelor naturale;
c) are acceptul de furnizare a gazelor naturale de la titularul licenţei de distribuţie în a cãrui raza teritorialã îşi are locul/locurile de consum.
(2) Decizia preşedintelui ANRGN de retragere a acreditãrii drept consumator eligibil se adopta în termen de 30 de zile calendaristice de la înregistrarea notificãrii, dacã sunt îndeplinite condiţiile precizate la alin. (1). Decizia se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intra în vigoare la data de 1 a lunii urmãtoare celei în care a fost publicatã.
(3) Titularul licenţei de distribuţie care a emis acceptul de furnizare a gazelor naturale, conform prevederilor alin. (1) lit. c), are obligaţia de a asigura furnizarea gazelor naturale şi de a încheia cu consumatorul contractul de furnizare, începând cu data intrãrii în vigoare a deciziei de retragere a acreditãrii.

SECŢIUNEA a 2-a
Retragerea acreditãrii consumatorilor eligibili

ART. 28
(1) ANRGN retrage acreditarea de consumator eligibil în cazul în care acesta se afla în una dintre urmãtoarele situaţii:
a) nu se mai afla în deplinatatea exercitãrii drepturilor şi a îndeplinirii obligaţiilor ce decurg din calitatea de persoana juridicã;
b) nu îşi îndeplineşte obligaţii de plata certe, lichide şi exigibile, rezultate din contractele încheiate în calitate de consumator eligibil cu furnizorii şi/sau prestatorii de servicii din sectorul gazelor naturale;
c) nu respecta prevederile acordurilor de reesalonare prevãzute la art. 14 alin. (1) pct. 5;
d) nu respecta reglementãrile proprii sectorului gazelor naturale şi/sau deciziile individuale ale ANRGN;
e) nu achitã în termenul prevãzut la art. 31 tariful anual pentru acordarea eligibilitãţii;
f) nu transmite, refuza sa transmitã sau transmite cu rea-credinţa informaţii, date şi/sau documente incomplete, incorecte ori eronate, pentru care exista obligaţia legalã de informare;
g) nu depune în termenul prevãzut la art. 17 alin. (1) documentele necesare reconfirmarii acreditãrii prevãzute la art. 16.
(2) La constatarea oricãreia dintre situaţiile prevãzute la alin. (1) lit. a)-f) ANRGN va notifica de îndatã consumatorul eligibil, prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.
(3) Consumatorul eligibil în cauza are obligaţia remedierii situaţiei notificate în condiţiile alin. (2), în termen de 30 de zile calendaristice de la data notificãrii, sub sancţiunea retragerii acreditãrii.
(4) În cazul în care, ulterior notificãrii adresate consumatorului eligibil în condiţiile alin. (2), se constata repetarea situaţiei în cauza, ANRGN va retrage acreditarea consumatorului eligibil fãrã a mai fi necesarã o noua notificare.
(5) Retragerea calitãţii de consumator eligibil se stabileşte prin decizie a preşedintelui ANRGN, care se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intra în vigoare la data de 1 a lunii urmãtoare celei în care a fost publicatã.
ART. 29
(1) Consumatorul care a renunţat la acreditare în condiţiile art. 27 nu are dreptul de a mai inainta ANRGN a noua cerere de acreditare drept consumator eligibil pe o perioada de un an de la intrarea în vigoare a deciziei preşedintelui ANRGN de retragere a acreditãrii.
(2) Consumatorul cãruia i-a fost retrasã acreditarea în condiţiile art. 28 va avea dreptul de a inainta ANRGN o noua cerere de acreditare drept consumator eligibil, cu respectarea urmãtoarelor condiţii:
a) expirarea unei perioade de un an de la intrarea în vigoare a deciziei preşedintelui ANRGN de retragere a acreditãrii;
b) remedierea, în termenul prevãzut la lit. a), a situaţiei pentru care i-a fost retrasã acreditarea.

SECŢIUNEA a 3-a
Contestarea deciziilor

ART. 30
(1) Decizia preşedintelui ANRGN pentru respingerea cererii de acreditare poate fi contestatã în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicãrii acesteia.
(2) Decizia preşedintelui ANRGN privind retragerea acreditãrii consumatorilor eligibili poate fi contestatã în termen de 30 de zile calendaristice de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(3) ANRGN are obligaţia de a soluţiona contestaţia în termen de 30 de zile calendaristice de la data înregistrãrii acesteia.
(4) Persoanele care se considera vãtãmate în drepturile lor prin actul de soluţionare a contestaţiei sau prin necomunicarea acestuia în termen de 30 de zile calendaristice de la data înregistrãrii contestaţiei îl pot ataca la instanta de contencios administrativ, în conformitate cu prevederile <>Legii contenciosului administrativ nr. 29/1990 şi ale Codului de procedura civilã.

CAP. 7
Plata tarifului anual de eligibilitate

ART. 31
(1) Tariful anual de eligibilitate pentru fiecare consumator se calculeazã prin aplicarea valorii unitare prevãzute în anexa nr. 6 la istoricul de consum realizat de solicitant în anul calendaristic anterior, la locul de consum pentru care a fost acreditat drept eligibil.
(2) În termen de 15 zile calendaristice de la data publicãrii deciziei preşedintelui ANRGN privind aprobarea Listei centralizate a consumatorilor eligibili de gaze naturale în Monitorul Oficial al României, Partea I, consumatorii au obligaţia de a achitã tariful anual de eligibilitate.
(3) Consumatorii eligibili care au un istoric de consum realizat în anul calendaristic anterior mai mare de 200.000 mii mc/an pot achitã tariful anual de eligibilitate în doua transe egale, din care prima trebuie achitatã în contul ANRGN în termenul prevãzut la alin. (2), iar cea de-a doua pana la data de 30 aprilie inclusiv a fiecãrui an.

CAP. 8
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 32
(1) Consumatorii care, la data intrãrii în vigoare a prezentului regulament, sunt parte într-un contract direct de import de gaze naturale şi nu sunt eligibili au dreptul de a continua derularea acestuia.
(2) Consumatorii vor notifica ANRGN contractele prevãzute la alin. (1), în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentului regulament.
(3) Pentru contractele prevãzute la alin. (1) consumatorii nu vor încheia acte adiţionale având ca obiect prelungirea valabilitãţii acestora.
ART. 33
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentul regulament.

ANEXA 1


────────
la regulament
──────────────

DEFINIREA TERMENILOR UTILIZAŢI

Acreditarea consumatorului eligibil - acordarea dreptului unui consumator de a fi eligibil, în baza prezentului regulament.
Reconfirmarea acreditãrii - prelungirea dreptului recunoscut consumatorului de a fi eligibil.
Datorie restanta - suma datoratã de consumator unui titular de licenta de furnizare, de transport, de inmagazinare ori de distribuţie a gazelor naturale, în baza unei creanţe certe, lichide şi exigibile, decurgând dintr-un contract de furnizare, de vânzare-cumpãrare sau de achiziţie a gazelor naturale ori dintr-un contract de prestãri de servicii de transport, de inmagazinare sau de distribuţie a gazelor naturale, dupã cum urmeazã:
● contravaloarea gazelor naturale consumate;
● contravaloarea serviciilor prestate;
● majorãri de întârziere şi penalitãţi;
● orice alt titlu de creanta.
Gradul de deschidere a pieţei de gaze naturale - ponderea procentualã a cantitãţii totale anuale de gaze naturale, alocata consumatorilor eligibili din consumul intern total de gaze naturale realizat în anul precedent;
Loc de consum - amplasamentul statiei de reglaremasurare-predare din sistemul de transport/instalatie de reglare a presiunii şi mãsurare a debitului din sistemul de distribuţie prin care se realizeazã furnizarea gazelor naturale cãtre consumatorul final pentru una sau mai multe instalaţii de alimentare; un consumator poate avea mai multe locuri de consum.

ANEXA 2
────────
la regulament
──────────────
............
(antetul)

MODELUL
cererii de acreditare

Cãtre
Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), sos. Cotroceni nr. 4, sectorul 6, Bucureşti
Societatea Comercialã ......, cu sediul în ....., reprezentatã legal prin ........, în calitate de director general, în temeiul <>art. 5 lit. d) din Ordonanta Guvernului nr. 41/2000 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 791/2001 , solicita acreditarea drept consumator eligibil pentru urmãtorul/urmãtoarele locuri de consum şi consumuri anuale de:
A. Locul de consum B. Consum anual*)
- ................ .................
- ................ .................

────────────
*) Consumurile lunare, estimate în anul pentru care se solicita acreditarea.

În susţinerea cererii de acreditare anexãm urmãtoarele documente:
- ...................
- ...................
- ...................
- ................... .
Persoana imputernicita de cãtre Societatea Comercialã ........ pentru a furniza date şi/sau informaţii suplimentare ANRGN privind prezenta cerere de acreditare drept consumator eligibil este domnul/doamna ......, având funcţia de ......., şi poate fi contactata la tel. ...., fax ....., e-mail ........ .
Sub sancţiunile aplicate infracţiunii de fals în declaraţii, precizez ca informaţiile din documentele anexate la prezenta cerere sunt reale şi corecte.

Director general,
.................

ANEXA 3
────────
la regulament
─────────────

Nr. şi data iesirii ..............
(de la emitent)

MODELUL
fisei de prezentare şi al declaraţiei financiare

Fişa de prezentare
1. Date generale:
1.1. Denumirea societãţii comerciale ................
1.2. Sediul social principal ........................
1.3. Telefon ........................................
1.4. Fax ............................................
1.5. E-mail .........................................
2. Obiectul principal de activitate: ................
cod CAEN ............................................
3. Structura actionariatului*1)
.....................................................
4. Date specifice activitãţii*2):
4.1. Locul/Locurile de consum pentru care se solicita acreditarea ....................................................
4.2. Amplasament: localitatea ........, str. ........ nr. ..., jud. ........., cod poştal ......., tel. ......., fax ...........
4.3. Furnizor actual ........................................
4.4. Schita traseelor uzinale de alimentare cu gaze naturale, cu precizarea sistemului de conectare (conectat la SNT/conectat la sistemul de distribuţie)
5. Exista în derulare contracte directe cu furnizori de gaze naturale din strãinãtate
DA [] Valoare (mii mc /an)
NU []
6. Ponderea în cifra de afaceri a încasãrilor din contracte externe (%) .................

Director general, Oficiul juridic
................ ...............

──────────────
*1) La data depunerii cererii de acreditare.
*2) Se completeazã separat pentru fiecare loc de consum pentru care se solicita acreditarea.

ANEXA 4
────────
la regulament
──────────────

ADRESA
de confirmare privind plata gazelor naturale
şi istoricul de consum

Societatea Comercialã ........., cu sediul în ......, reprezentatã prin .........., în calitate de director general, are/nu are încheiat cu Societatea Comercialã ........., Filiala/Sucursala ........., reprezentatã legal de ........, în calitate de .........., titulara a licenţei de furnizare şi de distribuţie a gazelor naturale, eliberata de ANRGN cu nr. ..../.... contract de furnizare a gazelor naturale nr. ........../......... pentru locul de consum ........, situat în localitatea .........., judeţul ............. .
Prin prezenta confirmãm ca Societatea Comercialã ............:
- nu are/are*) la data de 31 decembrie ....... datorii restante aferente consumului de gaze naturale;
- a înregistrat în anul ................ un istoric de consum de ............... mii mc, defalcat lunar astfel:
ianuarie .............. - .... mii mc
februarie ............. - .... mii mc
martie ................ - .... mii mc
aprilie................ - .... mii mc
mai ................... - .... mii mc
iunie.................. - .... mii mc
iulie ................. - .... mii mc
august ................ - .... mii mc
septembrie ............ - .... mii mc
octombrie ............. - .... mii mc
noiembrie ............. - .... mii mc
decembrie ............. - .... mii mc

Director general,
.................

──────────────
*) În situaţia unor datorii restante vor fi prezentate detaliat situaţia acestora (perioada de consum, nr. de factura, valoare, penalitãţi calculate etc.), inclusiv menţiuni privind actionarea în instanta a debitorului.

ANEXA 5
────────
la regulament
─────────────

ADRESA
de confirmare privind plata gazelor naturale şi/sau
a serviciilor de transport/inmagazinare/distribuţie

Societatea Comercialã ......, cu sediul în ........, reprezentatã prin ........., în calitate de director general, are încheiat cu Societatea Comercialã ......., Filiala/Sucursala ......, reprezentatã legal de ........, în calitate de ......., titulara a licenţei de furnizare/transport/inmagazinare/distribuţie a gazelor naturale, eliberata de ANRGN cu nr. ......./......., contract de ...... a gazelor naturale nr. ....../......, pentru locul de consum ........., situat în localitatea ......, judeţul ........... .
Prin prezenta confirmãm ca Societatea Comercialã ..............
- nu are/are*) la data de 31 decembrie .... datorii restante aferente .... gaze naturale.

Director general,
................

──────────────
*) În situaţia unor datorii restante vor fi prezentate detaliat situaţia acestora (perioada de consum, nr. de factura, valoare, penalitãţi calculate etc.), inclusiv menţiuni privind actionarea în instanta a debitorului.

ANEXA 6
────────
la regulament
──────────────

TARIFE*)
1. Tarif pentru înscriere - 12.000.000 lei
2. Tarif anual pentru acordarea eligibilitãţii - valoare unitarã - 600 lei/1.000 mc

────────────
*) Tarifele prevãzute în prezenta anexa pot fi actualizate anual, în funcţie de indicele de inflaţie, prin decizie a preşedintelui ANRGN.


──────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016