Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 784/A din 26 octombrie 2016  privind admiterea apelurilor formulate împotriva Hotărârii arbitrale nr. l din 15 februarie 2016     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 DECIZIE nr. 784/A din 26 octombrie 2016 privind admiterea apelurilor formulate împotriva Hotărârii arbitrale nr. l din 15 februarie 2016

EMITENT: Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a IV-a Civilă
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 952 din 25 noiembrie 2016
     Dosar nr. 2.013/2/2016
     Data emiterii: 11 noiembrie 2016

     CĂTRE
     OFICIUL ROMÂN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR

     Adresa: Bucureşti, Calea Victoriei nr. 118, etajele 4-5, sectorul 1

     Având în vedere cererea formulată de UPFR, potrivit Rezoluţiei instanţei din data de 11 noiembrie 2016, conform art. 131 alin. (9) din Legea nr. 8/1996, vă aducem la cunoştinţă că prin Decizia civilă nr. 784A din 26 octombrie 2016, pronunţată în Dosarul nr. 2.013/2/2016 de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a IV-a civilă, au fost soluţionate apelurile formulate de apelanţii-reclamanţi Uniunea Producătorilor de Fonograme din România - U.P.F.R. şi Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi - C.R.E.D.I.D.A.M. şi de apelanţii-pârâţi Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România - C.O.T.A.R. şi Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc - F.P.T.R. împotriva Hotărârii arbitrale nr. l din 15 februarie 2016, în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi Federaţia Patronală a Reţelelor de Comerţ - F.P.R.C., Federaţia Industriei Hoteliere din România - F.I.H.R., S.C. Altex România - S.R.L., S.C. OMV Petrom Marketing - S.R.L., S.C. DEDEMAN - S.R.L., dispunându-se următoarele:
    "Admite apelurile formulate împotriva Hotărârii arbitrale nr. l din 15 februarie 2016
     Schimbă parţial hotărârea arbitrală apelată, după cum urmează:"

    METODOLOGIA privind remuneraţia datorată artiştilor interpreţi sau executanţi şi producătorilor de fonograme pentru comunicarea publică a fonogramelor sau a reproducerilor acestora, precum şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual, în scop ambiental şi lucrativ, şi tabelele cuprinzând drepturile patrimoniale ale artiştilor, interpreţi sau executanţi pentru fonograme şi pentru audiovizual şi ale producătorilor de fonograme, prin gestiune colectivă obligatorie
    1. Prin utilizator, în sensul prezentei metodologii, se înţelege persoana fizică autorizată (PFA, ÎI etc.) sau persoana juridică care, în cadrul activităţii sale comerciale, deţine ori foloseşte cu orice titlu (drept de proprietate, administrare, închiriere, subînchiriere, comodat, concesiune, leasing etc.) spaţii închise sau deschise, în care realizează acte de comunicare publică, în sensul în care această noţiune este definită de Legea nr. 8/1996, atunci când comunicarea publică are ca obiect fonograme sau prestaţii artistice din domeniul audiovizual.
     Utilizatorii care comunică public fonograme sau reproduceri ale acestora, precum şi/sau prestaţii artistice din domeniul audiovizual au obligaţia ca înaintea oricărei utilizări să obţină autorizaţia-licenţă neexclusivă din partea organismelor de gestiune colectivă abilitate, în schimbul remuneraţiilor prevăzute în tabelele din prezenta metodologie.
     Utilizatorul are obligaţia de a obţine din partea organismelor de gestiune colectoare ale drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi - Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi - C.R.E.D.I.D.A.M., respectiv ale producătorilor de fonograme - Uniunea Producătorilor de Fonograme din România - U.P.F.R., conform reglementărilor legale în vigoare, autorizaţii-licenţe neexclusive pentru comunicarea publică a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual, anterior începerii activităţii de comunicare publică a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual, în schimbul plăţii unei remuneraţii, indiferent de durata efectivă a comunicării publice.
     Se consideră utilizare pentru proba tehnică de suporturi sau aparate utilizarea fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual în prezenţa clientului care a solicitat o astfel de testare, prin intermediul unui aparat audio şi/sau audiovideo oferit spre vânzare şi supus testării. Nu reprezintă probă tehnică, ci utilizare în scop ambiental a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual menţinerea în stare de funcţionare a unuia sau mai multor aparate în incinta unităţii comerciale ori în afara acesteia. Pentru proba tehnică nu se datorează remuneraţie.
     Eliberarea autorizaţiei-licenţă neexclusivă pentru comunicarea publică a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual se solicită de către utilizator cu cel puţin 3 zile calendaristice anterior începerii activităţii.
     Pentru eliberarea autorizaţiilor-licenţă neexclusivă sau pentru determinarea cuantumului remuneraţiilor datorate, organismele de gestiune colectivă colectoare, desemnate conform reglementărilor în vigoare, pentru drepturile artiştilor interpreţi ori executanţi şi ale producătorilor de fonograme solicită utilizatorului, iar utilizatorul este obligat să pună la dispoziţia acestora, în termen de 10 zile de la solicitare, copii conforme ale următoarelor documente:
    a) certificatul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului (pentru persoanele juridice), respectiv documentul de autorizare a persoanei fizice autorizate (PFA, ÎI, orice formă de organizare a persoanelor fizice etc.);
    b) orice document justificativ din care să reiasă suprafaţa în care se difuzează fonograme/prestaţii artistice în domeniul audiovizual;
    c) certificatul de clasificare emis de Autoritatea Naţională pentru Turism sau de către autoritatea competentă ori dovada depunerii dosarului de clasificare (în cazul structurilor de primire cu destinaţie de cazare turistică) şi anexele la acesta;
    d) certificatele de clasificare a mijloacelor de transport de persoane deţinute cu orice titlu, licenţele de transport, eliberate pentru fiecare mijloc de transport deţinut, contractele de atribuire în gestiune delegată a serviciilor de transport în regim de taxi sau de închiriere (în cazul transportatorilor autorizaţi).


    2.4. Autorizaţia-licenţă neexclusivă se eliberează pentru o perioadă de 3 luni/6 luni/12 luni calendaristice sau pentru o perioadă sezonieră specificată de utilizator, putând fi prelungită pe perioade succesive condiţionat de plata remuneraţiei datorate.
     Autorizaţia-licenţă neexclusivă se eliberează în baza declaraţiei pe propria răspundere a utilizatorului (reprezentant legal sau împuternicit) ori a contractului încheiat între utilizator şi organismul de gestiune colectivă a drepturilor conexe ale artiştilor interpreţi sau executanţi, respectiv între utilizator şi organismul de gestiune colectivă a drepturilor producătorilor de fonograme în vederea obţinerii autorizaţiei-licenţă neexclusivă.
     Autorizaţia-licenţă neexclusivă pentru utilizarea fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual în scop lucrativ, în cadrul activităţilor enumerate la pct. I1 din tabelul de mai jos, cuprinzând valoarea remuneraţiilor cuvenite din utilizarea muzicii în regim ambiental, se eliberează pentru fiecare eveniment/manifestaţie/spectacol/ turneu/campanie sau altă activitate asimilată acestora.

    2.5. Autorizaţia-licenţă neexclusivă este valabilă doar pentru spaţiile sau activităţile declarate de utilizator ori pentru care s-a încheiat contract/convenţie în vederea obţinerii autorizaţiei-licenţă neexclusivă, pe durata prevăzută de autorizaţia-licenţă neexclusivă, iar dovada prelungirii autorizaţiei se face doar cu documentele de plată a remuneraţiei echitabile datorate potrivit prezentei metodologii pentru toate perioadele ulterioare expirării termenului prevăzut în autorizaţie.
    2.6. Autorizaţia-licenţă neexclusivă este nominală şi nu poate fi transmisă unui terţ prin sublicenţiere.
    2.7. Încetarea valabilităţii autorizaţiei-licenţă neexclusivă, ca urmare a încetării activităţii, a suspendării temporare a activităţii desfăşurate de utilizator sau a încetării comunicării publice a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual, operează în condiţiile în care, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de încetarea ori suspendarea temporară a activităţii sau a încetării comunicării publice, utilizatorul comunică organismului de gestiune colectivă a drepturilor conexe ale artiştilor interpreţi sau executanţi, respectiv ale producătorilor de fonograme care au eliberat autorizaţia-licenţă neexclusivă o declaraţie pe propria răspundere, semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al utilizatorului, care atestă data încetării ori a suspendării temporare a activităţii desfăşurate sau a încetării comunicării publice. Când încetarea activităţii, suspendarea temporară a activităţii sau încetarea comunicării publice a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual este consecinţa intervenţiei unui caz de forţă majoră, utilizatorul are obligaţia să comunice declaraţia sus-menţionată în termen de 48 de ore de la intervenirea cazului de forţă majoră.
     În cazul în care utilizatorul nu înaintează declaraţia pe propria răspundere privind încetarea, suspendarea temporară a activităţii sau încetarea comunicării publice a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual, acesta datorează în continuare remuneraţiile stabilite prin prezenta metodologie, conform autorizaţiei-licenţă neexclusivă, fără a putea invoca o eventuală încetare a comunicării publice.
     În cazul în care utilizatorul a achitat în avans remuneraţia pentru spaţii în care ulterior şi-a încetat comunicarea publică şi acest fapt a fost comunicat către organismul de gestiune colectivă în condiţiile alin. 1, remuneraţia corespunzătoare acestei perioade va fi restituită utilizatorului.

    2.8. În cazul în care se constată că informaţiile din declaraţia dată pe propria răspundere de către utilizator sau furnizate de acesta la momentul încheierii contractului, în condiţiile art. 2.4 alin. 2, nu sunt conforme cu realitatea şi informaţiile reale sunt de natură să majoreze cuantumul remuneraţiei stabilit pe baza declaraţiei sale, utilizatorul datorează triplul sumei cu care se majorează remuneraţiile, conform art. 139 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 8/1996.
    3.1. Pentru utilizarea fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual, utilizatorii au obligaţia de a achita remuneraţia în cuantumul prevăzut în tabelele ce fac parte integrantă din prezenta metodologie, la care se adaugă TVA.
    3.2. Remuneraţia datorată pentru comunicarea publică a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual în scop ambiental se plăteşte trimestrial/semestrial/anual până cel târziu în ultima zi anterioară perioadei pentru care se achită. În mod excepţional, utilizatorii pot plăti lunar remuneraţia datorată, dacă cuantumul acesteia depăşeşte suma de 1.000 lei/lună, până cel târziu în ultima zi a lunii anterioare celei pentru care se plăteşte.
    3.3. Pentru comunicarea publică a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual în scop lucrativ, utilizatorul trebuie să achite în avans, până cel târziu în ultima zi a lunii anterioare desfăşurării activităţii, remuneraţia minimă, stabilită potrivit tabelelor I1, I2, I3 şi I4 de mai jos.
     Plata remuneraţiilor minime se efectuează în condiţiile de la pct. 3.2.
     Ulterior, utilizatorii care comunică public fonograme sau reproduceri ale acestora şi/sau prestaţii artistice din domeniul audiovizual vor achita remuneraţia procentuală datorată după cum urmează:
    - utilizatorul care desfăşoară evenimente ocazionale va achita remuneraţia procentuală datorată conform tabelului I1 de mai jos: în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data încheierii evenimentului/manifestaţiei/spectacolului/turneului/ campaniei sau a altei activităţi asimilate acestora;
    – utilizatorul care comunică public fonograme sau reproduceri ale acestora şi/sau prestaţii artistice în domeniul audiovizual în spaţii închise ori deschise potrivit tabelelor I2, I3 şi I4 de mai jos: lunar, până cel târziu în ultima zi a lunii pentru luna anterioară, pentru care aceasta este datorată.


    3.4. Pentru întârzieri la plata remuneraţiilor, utilizatorii datorează penalităţi în cuantum de 0,1% pe zi de întârziere din sumele neachitate la scadenţă, aceştia fiind de drept puşi în întârziere, fără a fi necesară notificarea acestora.
    3.5. Utilizatorul care comunică public fonograme sau reproduceri ale acestora şi/sau prestaţii artistice din domeniul audiovizual în scop lucrativ, conform tabelelor I1, I2, I3 şi I4, este obligat să transmită lunar organismului de gestiune colectivă a drepturilor conexe ale artiştilor interpreţi sau executanţi, respectiv ale producătorilor de fonograme, până cel târziu la data de 10 a lunii următoare celei pentru care remuneraţia este datorată sau la sfârşitul evenimentului/manifestaţiei/ spectacolului/turneului/campaniei sau al altei activităţi asimilate acestora (în cazul evenimentelor ocazionale), următoarele documente:
    - acte justificative cu caracter financiar-contabil pentru fiecare lună de plată (balanţe analitice, bilanţuri contabile) în vederea justificării sumelor declarate şi a verificării remuneraţiei calculate lunar;
    – declaraţie pe propria răspundere, semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al utilizatorului, privind baza de calcul al remuneraţiei datorate pentru comunicarea publică a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual în scop lucrativ, diferenţiată pentru fiecare activitate specifică desfăşurată în scopul comunicării publice a acestora în scop lucrativ;
    – lista fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual comunicate public, în vederea repartizării corecte a remuneraţiilor încasate de organismele de gestiune colectivă, conform modelului de playlist de mai jos:

┌────┬──────┬──────┬────────┬──────────┐
│Nr. │ │ │Număr de│ │
│crt.│Titlul│Artist│difuzări│Producător│
├────┼──────┼──────┼────────┼──────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │
└────┴──────┴──────┴────────┴──────────┘



    3.6. Baza de calcul al remuneraţiilor cuvenite pentru comunicarea publică în scop lucrativ a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual din comunicarea publică în scop lucrativ o reprezintă, după caz:
    1. veniturile, mai puţin TVA, obţinute din consumaţii şi vânzarea de bilete, abonamente, programe, valoarea materialelor promoţionale, sponsorizări etc., dar nu mai puţin de:
    2. bugetul de cheltuieli al evenimentului/manifestaţiei/ spectacolului/turneului/campaniei, mai puţin TVA;
    3. bugetul de cheltuieli pentru campanii publicitare, promoţionale sau electorale, mai puţin TVA.
     Remuneraţia nu este datorată şi, dacă a fost achitată, va fi returnată, în cazul în care evenimentul/manifestaţia/spectacolul/ turneul/campania a fost anulat/anulată.


    3.7. Pentru utilizatorii care la data intrării în vigoare a prezentei metodologii au o licenţă valabilă se aplică prevederile de la art. 3.2, respectiv 3.3.
     Pentru remuneraţia achitată în avans, aferentă autorizaţiei-licenţă având o durată de valabilitate de minimum 12 luni, se acordă un discount/o reducere de 5% din suma datorată pentru această perioadă, iar pentru cea aferentă autorizaţiei-licenţă având o durată de valabilitate de minimum 6 luni, se acordă un discount/o reducere de 3%.

    3.8. În cazul în care utilizatorul datorează mai multe sume restante, plata efectuată va stinge datoriile în ordinea vechimii.
    3.9. În cazul în care în acelaşi spaţiu se comunică public fonograme sau reproduceri ale acestora şi/sau prestaţii artistice din domeniul audiovizual atât în scop ambiental, cât şi în scop lucrativ, se vor achita remuneraţii pentru ambele utilizări.
    3.10. În cazul utilizatorilor care organizează turnee sau evenimente, aceştia pot achita remuneraţiile procentuale cuvenite la sfârşitul turneului sau al ultimului eveniment, în condiţiile stabilite la art. 3.3 ultimul paragraf, după achitarea în avans a remuneraţiei prevăzute la art. 3.3 primul paragraf.
    3.11. În situaţia în care un utilizator deţine sau foloseşte mai multe spaţii ori desfăşoară mai multe activităţi, remuneraţia se datorează distinct pentru fiecare spaţiu în parte sau pentru fiecare activitate desfăşurată în parte.
     În cazul în care există o singură sursă de sunet sau de sunet şi imagine în spaţiile nedelimitate din incinta unităţilor comerciale sau prestatoare de servicii de tip supermarketuri sau hipermarketuri, pentru zona de alimentaţie publică parte integrantă a activităţilor comerciale desfăşurate de acestea, în care se comunică public fonograme de comerţ/fonograme publicate în scop comercial ori reproduceri ale acestora şi/sau prestaţii artistice audiovizuale, utilizatorul va achita o singură remuneraţie corespunzătoare întregii suprafeţe, luând în calcul remuneraţia pentru activitatea cu ponderea cea mai mare.

    3.12. Pentru spaţii şi/sau pentru perioade nedeclarate pentru care utilizatorul a comunicat public fonograme sau reproduceri ale acestora şi/sau prestaţii artistice din domeniul audiovizual în scop ambiental sau lucrativ fără a obţine în prealabil autorizaţia-licenţă neexclusivă, acesta are obligaţia de a plăti către organismul de gestiune colectivă a drepturilor conexe ale artiştilor interpreţi sau executanţi şi ale producătorilor de fonograme o sumă de bani reprezentând triplul sumelor care ar fi fost legal datorate dacă ar fi deţinut autorizaţia-licenţă neexclusivă. În situaţia în care cuantumul remuneraţiei care ar fi fost legal datorată de către utilizator nu poate fi determinat, acesta datorează triplul remuneraţiei plătite în mod uzual de utilizatorii din aceeaşi categorie.
    3.13. În situaţia închirierii, subînchirierii sau a oricărui altui mod de transmitere a folosinţei parţiale a unui spaţiu în care are loc comunicarea publică a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual, deţinătorii legali cu orice titlu ai spaţiului respectiv (chiriaşi, locatari etc.) au obligaţia de a obţine autorizaţia-licenţă neexclusivă şi de a achita remuneraţia distinctă, în ipoteza realizării de acte de comunicare publică distincte de comunicarea publică ce are loc în spaţiul din care face şi spaţiul utilizat.
    4.1. Organismele de gestiune colectoare ale drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi, respectiv ale producătorilor de fonograme, conform reglementărilor legale în vigoare, pot numi delegaţi pentru monitorizarea comunicării publice a fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual în scop ambiental ori lucrativ, aceştia având acces liber în spaţiile închise sau deschise unde se realizează comunicarea publică, în baza legitimaţiilor emise de organismele de gestiune colectivă menţionate sau a altor documente doveditoare (delegaţie), putând utiliza echipamente de înregistrare audio şi/sau video portabile. Acest drept nu absolvă utilizatorii de obligaţia de a declara utilizarea fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi/sau a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual anterior începerii acestei activităţi, precum şi de a achita remuneraţiile aferente în condiţiile şi în cuantumul stabilit prin prezenta metodologie.
    4.2. Aspectele constatate de către delegaţii organismelor de gestiune colectivă cu prilejul verificărilor efectuate vor fi consemnate în procese-verbale de verificare, încheiate la faţa locului, putând fi însoţite de înregistrări audio/audiovideo care fac dovada comunicării publice până la proba contrară.
    5.1. Remuneraţiile stabilite prin prezenta metodologie se pot modifica anual, începând cu prima lună a anului următor celui în care s-a publicat prezenta metodologie, de către organismele de gestiune a drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi, respectiv a producătorilor de fonograme, conform reglementărilor legale în vigoare, pentru o categorie de titulari de drepturi, pe baza indicelui de inflaţie stabilit la nivel naţional.
    5.2. Aceste modificări se depun la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, urmând a fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, pe cheltuiala organismelor de gestiune colectivă, prin decizie a directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, emisă în termen de 5 zile de la data depunerii.
    6. Prezenta metodologie intră în vigoare începând cu luna următoare publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│I. Activităţi desfăşurate în regim ambiental │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Unităţi de alimentaţie publică - restaurante, baruri, cafenele, ceainării, │
│A │braserii, fast-fooduri, │
│ │rotiserii, pizzerii, shaormerii, crame, cofetării, săli de bal, săli pentru │
│ │nunţi şi │
│ │asimilate*) **) ***) │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│A1 │Spaţii închise sau deschise situate în oraşe sau staţiuni turistice │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Tip încadrare │Remuneraţie lunară (fără TVA) │
│ │ ├────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┤
│ │ │Producători de fonograme│Artişti interpreţi sau│Artişti interpreţi sau│
│ │ │ │executanţi pentru │executanţi pentru │
│ │ │ │fonograme │audiovizual │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│1. │Suprafaţa până la 50 mp │26 lei │26 lei │13 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│2. │Suprafaţa cuprinsă între 51 şi 100 mp │32 lei │32 lei │16 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│3. │Suprafaţa cuprinsă între 101 şi 300 mp │32 lei plus 6 lei pentru│32 lei plus 6 lei │16 lei plus 3 lei │
│ │ │fiecare suprafaţă │pentru fiecare │pentru fiecare │
│ │ │suplimentară de până │suprafaţă suplimentară│suprafaţă suplimentară│
│ │ │la 50 mp │de până la 50 mp │de până la 50 mp │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│4. │Suprafaţă peste 300 mp │56 lei plus 10 lei │56 lei plus 10 lei │28 lei plus 5 lei │
│ │ │pentru fiecare suprafaţă│pentru fiecare │pentru fiecare │
│ │ │suplimentară de până la │suprafaţă suplimentară│suprafaţă suplimentară│
│ │ │100 mp │de până la 100 mp │de până la 100 mp │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┤
│A2 │Spaţii închise sau deschise situate în comune şi sate │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Tip încadrare │Remuneraţie lunară (fără TVA) │
│ │ ├────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┤
│ │ │Producători de fonograme│Artişti interpreţi sau│Artişti interpreţi sau│
│ │ │ │executanţi pentru │executanţi pentru │
│ │ │ │fonograme │audiovizual │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│1. │Suprafaţa până la 50 mp │13 lei │13 lei │7 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│2. │Suprafaţa cuprinsă între 51 şi 100 mp │18 lei │18 lei │9 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│3. │Suprafaţa cuprinsă între 101 şi 300 mp │18 lei plus 5 lei pentru│18 lei plus 5 lei │9 lei plus 3 lei │
│ │ │fiecare suprafaţă │pentru fiecare │pentru fiecare │
│ │ │suplimentară de până │suprafaţă suplimentară│suprafaţă suplimentară│
│ │ │la 50 mp │de până la 50 mp │de până la 50 mp │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│4. │Suprafaţă peste 300 mp │37 lei plus 8 lei pentru│37 lei plus 8 lei │21 lei plus 4 lei │
│ │ │fiecare suprafaţă │pentru fiecare │pentru fiecare │
│ │ │suplimentară de până la │suprafaţă suplimentară│suprafaţă suplimentară│
│ │ │100 mp │de până la 100 mp │de până la 100 mp │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┤
│....│........................................................................................................................│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│D │Unităţi de cazare - situate în oraşe, staţiuni turistice, comune şi sate **) │
│ │****) ********) *********) │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Tip încadrare │Remuneraţie lunară (fără TVA) │
│ │ ├────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┤
│ │ │Producătorii de │Artiştii interpreţi │Artiştii interpreţi │
│ │ │fonograme │sau executanţi pentru │sau executanţi pentru │
│ │ │ │fonograme │audiovizual │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│1 │Pensiune agroturistică, popas turistic │16 lei │16 lei │13 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│2 │Pensiune turistică, vilă turistică până la │ │ │ │
│ │3 stele/3 margarete inclusiv, situate în comune │ │ │ │
│ │şi sate │16 lei │16 lei │13 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│3 │Pensiune turistică, vilă turistică până la 3 │ │ │ │
│ │stele/3 margarete inclusiv, situate în oraşe, │ │ │ │
│ │staţiuni │27 lei │27 lei │27 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│4 │Sat vacanţă, camping, club de vacanţă, bungalow, │ │ │ │
│ │căsuţe tip camping, ponton plutitor │16 lei │16 lei │13 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│5 │Motel, cabană, hostel situate în comune şi sate │16 lei │16 lei │13 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│6 │Motel şi hostel situate în oraşe şi staţiuni │25 lei │25 lei │25 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│7 │Pensiune turistică, vilă turistică 4-5 stele/ │ │ │ │
│ │4-5 margarete situate în comune şi sate │50 lei │50 lei │39 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│8 │Pensiune turistică, vilă turistică 4-5 stele/4-5 │ │ │ │
│ │margarete situate în oraşe şi staţiuni │65 lei │65 lei │65 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│9 │Tabere │51 lei │51 lei │41 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│10 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat până la 3 stele (inclusiv), până la 50 │ │ │ │
│ │spaţii de cazare (camere), situate în comune şi │ │ │ │
│ │sate │40 lei │40 lei │15 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│11 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat până la 3 stele (inclusiv), până la 50 │ │ │ │
│ │spaţii de cazare (camere), situate în oraşe şi │ │ │ │
│ │staţiuni │52 lei │52 lei │52 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│12 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat până la 3 stele (inclusiv), între │ │ │ │
│ │51-100 │ │ │ │
│ │spaţii de cazare (camere), situate în comune şi │52 lei │52 lei │26 lei │
│ │sate │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│13 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat până la 3 stele (inclusiv), între │ │ │ │
│ │51-100 │ │ │ │
│ │spaţii de cazare (camere), situate în oraşe şi │64 lei │64 lei │64 lei │
│ │staţiuni │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│14 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat până la 3 stele (inclusiv), între │ │ │ │
│ │101-200 spaţii de cazare (camere), situate în │ │ │ │
│ │comune şi sate │64 lei │64 lei │64 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│15 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat până la 3 stele (inclusiv), între │ │ │ │
│ │101-200 spaţii de cazare (camere), situate în │ │ │ │
│ │oraşe şi staţiuni │86 lei │86 lei │86 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│16 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│64 lei plus 10 lei │64 lei plus 10 lei │64 lei plus 10 lei │
│ │închiriat până la 3 stele (inclusiv), peste 200 │pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │
│ │spaţii de cazare (camere), situate în comune şi │suplimentară de 50 │suplimentară de 50 │suplimentară de 50 │
│ │sate │camere │camere │camere │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│17 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│86 lei plus 12 lei │86 lei plus 12 lei │86 lei plus 12 lei │
│ │închiriat până la 3 stele (inclusiv), peste 200 │pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │
│ │spaţii de cazare (camere), situate în oraşe şi │suplimentară de 50 │suplimentară de 50 │suplimentară de 50 │
│ │staţiuni │camere │camere │camere │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│18 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat 4 stele, până la 50 spaţii de cazare │ │ │ │
│ │(camere), situate în comune şi sate │86 lei │86 lei │86 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│19 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat 4 stele, până la 50 spaţii de cazare │ │ │ │
│ │(camere), situate în oraşe şi staţiuni │98 lei │98 lei │98 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│20 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat 4 stele, între 51-100 spaţii de cazare │ │ │ │
│ │(camere), situate în comune şi sate │98 lei │98 lei │98 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│21 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat 4 stele, între 51-100 spaţii de cazare │ │ │ │
│ │(camere), situate în oraşe şi staţiuni │110 lei │110 lei │110 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│22 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat 4 stele, între 101-200 spaţii de cazare│ │ │ │
│ │(camere), situate în comune şi sate │110 lei │110 lei │110 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│23 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat 4 stele, între 101-200 spaţii de cazare│ │ │ │
│ │(camere), situate în oraşe şi staţiuni │122 lei │122 lei │122 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│24 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│110 lei plus 15 lei │110 lei plus 15 lei │110 lei plus 15 lei │
│ │închiriat 4 stele, peste 200 spaţii de cazare │pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │
│ │(camere), situate în comune şi sate │suplimentară de 50 │suplimentară de 50 │suplimentară de 50 │
│ │ │camere │camere │camere │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│25 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│122 lei plus 18 lei │122 lei plus 18 lei │122 lei plus 18 lei │
│ │închiriat 4 stele, peste spaţii de cazare │pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │
│ │(camere) │suplimentară de 50 │suplimentară de 50 │suplimentară de 50 │
│ │situate în oraşe şi staţiuni │camere │camere │camere │
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│26 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat 5 stele, până la 50 spaţii de cazare │ │ │ │
│ │(camere), situate în comune şi sate │122 lei │122 lei │122 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│27 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat 5 stele, până la 50 spaţii de cazare │ │ │ │
│ │(camere), situate în oraşe şi staţiuni │134 lei │134 lei │134 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│28 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat 5 stele, între 51-100 spaţii de cazare │ │ │ │
│ │(camere), situate în comune şi sate │134 lei │134 lei │134 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│29 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat 5 stele, între 51-100 spaţii de cazare │ │ │ │
│ │(camere), situate în oraşe şi staţiuni │146 lei │146 lei │146 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│30 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat 5 stele, între 101-200 spaţii de cazare│ │ │ │
│ │(camere), situate în comune şi sate │146 lei │146 lei │146 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│31 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│ │ │ │
│ │închiriat 5 stele, între 101-200 spaţii de cazare│ │ │ │
│ │(camere), situate în oraşe şi staţiuni │158 lei │158 lei │158 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│32 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│146 lei plus 30 lei │146 lei plus 30 lei │146 lei plus 30 lei │
│ │închiriat 5 stele, peste 200 spaţii de cazare │pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │
│ │(camere), situate în comune şi sate │suplimentară de 50 │suplimentară de 50 │suplimentară de 50 │
│ │ │camere │camere │camere │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│33 │Hotel, hotel-apartament, apartamente şi camere de│158 lei plus 35 lei │158 lei plus 35 lei │158 lei plus 35 lei │
│ │închiriat 5 stele, peste spaţii de cazare │pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │
│ │(camere) │suplimentară de 50 │suplimentară de 50 │suplimentară de 50 │
│ │situate în oraşe şi staţiuni │camere │camere │camere │
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┤
│E │Transporturi**) *****) #) │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Transporturi rutiere de pasageri - mijloc de transport echipat cu instalaţie de │
│E1 │sonorizare, radio, TV, căşti pentru │
│ │ascultare individuală, indiferent dacă sunt în regim rent a car#) sau │
│ │colaborare sau leasing etc. │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Tip încadrare │Remuneraţie lunară (fără TVA) │
│ │ ├────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┤
│ │ │Producătorii de │Artiştii interpreţi │Artiştii interpreţi │
│ │ │fonograme │sau executanţi pentru │sau executanţi pentru │
│ │ │ │fonograme │audiovizual │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│1 │Vehicul de agrement (tractor, trenuleţ, remorcă, │ │ │ │
│ │platformă) │4 │4 │1 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│2 │Autobuz, troleibuz, tramvai şi microbuz utilizate│ │ │ │
│ │în transportul regulat de persoane urban, │ │ │ │
│ │suburban │6 │6 │3 │
│ │şi interurban pe trasee sub 35 km │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│3 │Autoturism până la 6 locuri utilizat în serviciul│ │ │ │
│ │de taxi******) │12 │12 │4 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│4 │Autoturism până la 6 locuri utilizat în serviciul│ │ │ │
│ │de închiriere (rent a car)##) │12 │12 │4 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│5 │Microbuz/Minibuz indiferent de numărul de locuri │15 │15 │4 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│6 │Autobuz utilizat în transportul naţional, │ │ │ │
│ │interurban/interjudeţean pe trasee mai mari de │ │ │ │
│ │35 km │18 │18 │5 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│7 │Autocar utilizat în transportul naţional, │ │ │ │
│ │interurban/interjudeţean pe trasee mai mici de │ │ │ │
│ │35 km │20 │20 │6 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│8 │Autocar utilizat în transportul naţional, │ │ │ │
│ │interurban/interjudeţean pe trasee mai mari de │ │ │ │
│ │35 km │35 │35 │11 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│9 │Autocar utilizat în transportul internaţional │65 │65 │14 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┤
│E3 │Transporturi feroviare de pasageri - garnitură │
│ │feroviară echipată cu instalaţie de sonorizare │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Tip încadrare │Remuneraţie lunară (fără TVA) │
│ │ ├────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┤
│ │ │Producătorii de │Artiştii interpreţi │Artiştii interpreţi │
│ │ │fonograme │sau executanţi pentru │sau executanţi pentru │
│ │ │ │fonograme │audiovizual │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│1 │Tren de pasageri în trafic intern (fără vagon- │ │ │ │
│ │restaurant; dacă are vagon-restaurant se va │ │ │ │
│ │adăuga │30 lei │30 lei │15 lei │
│ │suplimentar.) │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│2 │Tren de pasageri în trafic internaţional (fără │ │ │ │
│ │vagon-restaurant; dacă are vagon-restaurant se va│ │ │ │
│ │adăuga suplimentar.) │41 lei │41 lei │20 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│3 │Vagon-restaurant în trafic intern │30 lei │30 lei │15 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│4 │Vagon-restaurant în trafic internaţional │41 lei │41 lei │20 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┤
│E5 │Transport aerian de pasageri - aeronavă echipată cu instalaţie de sonorizare, │
│ │radio, TV, căşti │
│ │pentru ascultare individuală │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Tip încadrare │Remuneraţie lunară (fără TVA) │
│ │ ├────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┤
│ │ │Producătorii de │Artiştii interpreţi │Artiştii interpreţi │
│ │ │fonograme │sau executanţi pentru │sau executanţi pentru │
│ │ │ │fonograme │audiovizual │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│1 │Aeronavă de pasageri cursă internă │30 lei │30 lei │10 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│2 │Aeronavă de pasageri cursă continentală │58 lei │58 lei │21 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│3 │Aeronavă de pasageri cursă intercontinentală │114 lei │114 lei │51 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┤
│E7 │Ambarcaţiuni navale pentru transportul de agrement - dotate cu instalaţie de │
│ │sonorizare │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Tip încadrare │Remuneraţie lunară (fără TVA) │
│ │ ├────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┤
│ │ │Producătorii de │Artiştii interpreţi │Artiştii interpreţi │
│ │ │fonograme │sau executanţi pentru │sau executanţi pentru │
│ │ │ │fonograme │audiovizual │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│1 │Ambarcaţiuni de agrement cu până la │ │ │ │
│ │2 locuri de dormit ##) │9 lei │9 lei │5 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│2 │Ambarcaţiuni de agrement între 3-6 locuri de │ │ │ │
│ │dormit ##) │11 lei │11 lei │6 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│3 │Ambarcaţiuni de agrement între 7-12 locuri de │ │ │ │
│ │dormit ##) │14 lei │14 lei │7 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│4 │Ambarcaţiuni de agrement peste 12 locuri de │20 lei plus 3 lei pentru│20 lei plus 3 lei │10 lei plus 1 leu │
│ │dormit ##) │fiecare loc de dormit │pentru fiecare loc de │pentru fiecare loc de │
│ │ │suplimentar │dormit suplimentar │dormit suplimentar │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│5 │Ambarcaţiuni de transport pasageri capacitate │ │ │ │
│ │până │10 lei │10 lei │5 lei │
│ │la 50 pasageri (fără posibilităţi de cazare) │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│6 │Ambarcaţiuni de transport pasageri capacitate │ │ │ │
│ │între 51-100 pasageri (fără posibilităţi de │ │ │ │
│ │cazare) │20 lei │20 lei │7 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│7 │Ambarcaţiuni de transport pasageri capacitate │ │ │ │
│ │peste 100 pasageri (fără posibilităţi de cazare) │35 lei │35 lei │8 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┤
│E8 │Transport pe cablu │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Tip de instalaţie - dotată cu instalaţii │Remuneraţie lunară (fără TVA) │
│ │de sonorizare ├────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┤
│ │ │Producătorii de │Artiştii interpreţi │Artiştii interpreţi │
│ │ │fonograme │sau executanţi pentru │sau executanţi pentru │
│ │ │ │fonograme │audiovizual │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│1 │Telecabină - telegondolă │12 lei │12 lei │0 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│2 │Spaţii de aşteptare pentru telecabine, │20 lei │20 lei │0 │
│ │telegondole │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│3 │Lifturi şi ascensoare │31 lei │31 lei │0 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┤
│F │Sport şi agrement │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│F1 │Stadioane, complexe sportive, săli de sport dotate cu instalaţii de sonorizare │
│ │- spaţii închise sau deschise situate în │
│ │oraşe, staţiuni turistice, comune şi sate *) **) │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Tip încadrare │Remuneraţie/manifestaţie (fără TVA) │
│ │ ├────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┤
│ │ │Producătorii de │Artiştii interpreţi │Artiştii interpreţi │
│ │ │fonograme │sau executanţi pentru │sau executanţi pentru │
│ │ │ │fonograme │audiovizual │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│ │Număr de locuri (scaune) │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│1 │Sub 1.000 locuri (scaune) │10 lei │10 lei │4 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│2 │Între 1.000-5.000 locuri │30 lei │30 lei │10 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│3 │Peste 5.000 locuri (scaune) │100 lei plus 30 lei │100 lei plus 30 lei │50 lei plus 15 lei │
│ │ │pentru fiecare tranşă de│pentru fiecare tranşă │pentru fiecare tranşă │
│ │ │până la 5.000 locuri │de până la 5.000 │de până la 5.000 │
│ │ │(scaune) suplimentare │locuri (scaune) │locuri (scaune) │
│ │ │ │suplimentare │suplimentare │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┤
│ │Piscine, ştranduri, litoral, parcuri de distracţii şi/sau agrement, pârtii de │
│F2 │schi şi patinoare, locuri de joacă pentru │
│ │copii, săli fitness, culturism, masaj etc. - deschise publicului - dotate cu │
│ │instalaţii de sonorizare*) **) │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Tip încadreare │Remuneraţie lunară (fără TVA) │
│ │ ├────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┤
│ │ │Producătorii de │Artiştii interpreţi │Artiştii interpreţi │
│ │ │fonograme │sau executanţi pentru │sau executanţi pentru │
│ │ │ │fonograme │audiovizual │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│9 │Pârtie cu instalaţie de sonorizare │250 lei │250 lei │0 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│16 │Sală masaj ###) │55 lei │55 lei │25 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│17 │Sală masaj (în hotel până la categoria │ │ │ │
│ │3 stele inclusiv) ###) │70 lei │70 lei │35 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│18 │Sală masaj (în hotel categoria 4 stele) ###) │80 lei │80 lei │40 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│19 │Sală masaj (în hotel categoria 5 stele) ###) │100 lei │100 lei │50 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┤
│G │Birouri şi spaţii de producţie │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Tip încadreare │Remuneraţie lunară (fără TVA) │
│ │ ├────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┤
│ │ │Producătorii de │Artiştii interpreţi │Artiştii interpreţi │
│ │ │fonograme │sau executanţi pentru │sau executanţi pentru │
│ │ │ │fonograme │audiovizual │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│1 │Până la 30 de persoane │51 lei │51 lei │25 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│2 │Până la 100 de persoane │72 lei │72 lei │40 lei │
├────┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│3 │Peste 100 de persoane │103 lei │103 lei │50 lei │
└────┴─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┘


──────────
    ********) Tarifele nu includ zona de recepţie, zonele de alimentaţie publică din incinta unităţii de cazare (bar şi restaurant, sală mic dejun etc.), sălile de evenimente, barurile cu program, night-cluburile sau cluburile. Acestea, precum şi alte activităţi gen piscină, sală de fitness, săli de masaj, coafor, apel în aşteptare etc. se vor achita separat, conform tabelelor din prezenta metodologie, atunci când zonele şi spaţiile menţionate sunt în folosinţa altei entităţi juridice decât cea care realizează activitatea de cazare. Când zonele şi spaţiile menţionate sau doar o parte din acestea sunt în folosinţa aceleiaşi entităţi juridice care realizează activitatea de cazare, remuneraţia datorată de această entitate juridică este cea corespunzătoare clasificării, numărului de camere şi locaţiei pentru activitatea de cazare, la care se adaugă 50% din remuneraţia datorată pentru fiecare dintre spaţiile şi zonele din incinta unităţii de cazare pe care le foloseşte. Pentru spaţiile folosite de alte entităţi juridice remuneraţia se datorează separat şi integral de aceste din urmă entităţi juridice, conform tabelelor din prezenta metodologie.
     ......................................................................
     #) În cazul oricărui tip de transport menţionat în tabel, dacă tariful practicat de transportator este impus de o autoritate publică centrală sau locală sau dacă transportatorul practică tariful minim acceptat de o autoritate publică, remuneraţia datorată reprezintă 50% din cuantumul înscris în tabel, cu excepţia cazului în care transportatorul primeşte subvenţii de la autoritatea respectivă pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţiile practicării tarifului impus.
     ##) Remuneraţia este datorată doar în măsura în care autovehiculul sau ambarcaţiunea sunt puse la dispoziţia consumatorului împreună cu personal de deservire (şofer/personal navigant).
     ###) Remuneraţia nu este datorată când în cadrul salonului de masaj se efectuează doar masaj terapeutic sau de recuperare realizat pe baza prescripţiei medicale şi de către personal calificat pentru acest tip de masaj. Atunci când în cadrul salonului se realizează atât masaj terapeutic sau de recuperare, pe bază de prescripţie medicală, de personal calificat, cât şi masaj realizat la cererea clientului, fără prescripţie medicală, dacă timpul alocat masajului terapeutic reprezintă cel puţin 20% din programul de lucru al salonului, remuneraţia datorată reprezintă 50% din cuantumul înscris în tabel. Dovada realizării masajului terapeutic în cadrul salonului se face cu trimiterile medicale, care se păstrează de către utilizator timp de 3 ani şi 6 luni şi se trimit lunar, în copie, prin e-mail organismului de gestiune colectivă.»
──────────

     Înlătură din cuprinsul metodologiei menţionarea numelui organismelor de gestiune colectivă (U.P.F.R. şi C.R.E.D.I.D.A.M.).
     Menţine restul dispoziţiilor hotărârii arbitrale apelate.
     Respinge cererea de obligare la cheltuieli de judecată formulată de U.P.F.R. şi C.R.E.D.I.D.A.M.
     Definitivă.
    Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 26 octombrie 2016.

     Considerentele deciziei vă vor fi comunicate după redactare. Având în vedere acest aspect, facem precizarea că în cuprinsul dispozitivului titlul şi textul metodologiei cu modificările dispuse au fost redate integral, tabelul cuprinde doar literele şi punctele din tabelul I la care au fost aduse modificări în raport cu hotărârea arbitrală, iar la "Note" au fost menţionate doar cea care a fost modificată, precum şi cele adăugate, restul literelor şi punctelor din tabele şi restul notelor din hotărârea arbitrală nefiind modificate.
     Vă mulţumim pentru colaborare.



                     Preşedinte,
                     Elena Melania Crişov

                     Grefier,
                     Marinela Valentina Bojă


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016