Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 720 din 26 august 2003  privind aprobarea Standardelor pentru acreditarea furnizorilor de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca si transport medical    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 720 din 26 august 2003 privind aprobarea Standardelor pentru acreditarea furnizorilor de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca si transport medical

EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 688 din 1 octombrie 2003
Având în vedere art. 37 alin. (2) şi <>art. 76 alin. (1) lit. p) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Hotãrârea nr. 16 din data de 19 mai 2003 a Consiliului de administraţie al Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate privind aprobarea Standardelor pentru acreditarea furnizorilor de servicii de urgenta prespitaliceasca şi transport medical, precum şi Hotãrârea nr. 37 din data de 20 august 2003 a Consiliului de administraţie al Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate privind modificarea şi completarea Standardelor pentru acreditarea furnizorilor de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical,
în temeiul dispoziţiilor <>art. 77 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 150/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate emite urmãtoarea decizie:

ART. 1
Se aproba Standardele pentru acreditarea furnizorilor de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 2
Direcţiile de specialitate ale Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, casele de asigurãri de sãnãtate, Subcomisia nationala de acreditare a furnizorilor de servicii medicale de urgenta şi transport medical, comisiile judeţene de acreditare a furnizorilor de servicii medicale de urgenta şi transport medical, respectiv a municipiului Bucureşti, Comisia sistemului apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti, Comisia sistemului Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi furnizorii de servicii medicale de urgenta şi transport medical vor duce la îndeplinire prevederile prezentei decizii.
ART. 3
Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei decizii îşi înceteazã aplicabilitatea toate deciziile preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate referitoare la standardele pentru acreditarea furnizorilor de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical, care cuprind dispoziţii contrare.
ART. 4
Prezenta decizie va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Casei Naţionale
de Asigurãri de Sãnãtate,
Eugen Turlea

Bucureşti, 26 august 2003.
Nr. 720.

ANEXA

STANDARDE
pentru acreditarea furnizorilor de servicii
medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical

I. Standarde referitoare la organizare
1. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical are statut legal din care rezulta ca are ca obiect de activitate furnizarea de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical.
2. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical deţine autorizaţie de funcţionare emisã de Ministerul Sãnãtãţii în baza unui act normativ referitor la autorizarea furnizorilor de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical, act care atesta ca poate sa furnizeze servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical, cu specificarea acestor servicii.
3. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical are autorizaţie sanitarã de funcţionare valabilã, emisã de direcţia de sãnãtate publica atât pentru sediul central, cat şi pentru filiale.
4. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical are definit în obiectul de activitate servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical, conform normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru în vigoare.
5. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical are un regulament de organizare şi funcţionare de care întregul personal a luat cunostinta în scris.
II. Standarde referitoare la resursele fizice
6. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical are un sediu şi puncte de lucru aflate în spaţii de care dispune în mod legal.
7. Vehiculele, navele şi aeronavele utilizate de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical sunt înmatriculate legal de cãtre autoritatea competenta şi sunt utilizate conform normelor specifice în vigoare (inspecţie tehnica, dupã caz).
8. Ambulantele utilizate de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical pot fi utilizate pentru aceste scopuri numai dacã îndeplinesc condiţiile prevãzute în actele normative în vigoare.
9. Fiecare ambulanta are o lista de inventar conform Standardului 17.897/1999 al CEN.
10. Materialele medicale utilizate în cadrul activitãţii de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical sunt înregistrate şi depozitate în mod adecvat.
11. La sediul furnizorului de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical exista un dispecerat desemnat ca atare, cu cel puţin un aparat telefonic funcţional, care are alocat un numãr de apel.
12. La dispeceratul furnizorului de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical exista cel puţin o statie radio funcţionalã.
13. La bordul fiecãrui vehicul, al fiecãrei nave şi aeronave folosite de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical în asistenta medicalã de urgenta exista cel puţin o statie radio funcţionalã, în contact cu dispeceratul furnizorului, iar la bordul fiecãrui vehicul, al fiecãrei nave şi aeronave folosite de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical pentru transport medical exista cel puţin un aparat telefonic funcţional.
14. Vehiculele, navele şi aeronavele utilizate de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical deţin licenta legalã pentru utilizarea frecventelor radio.
15. Echipamentele medicale instalate pe vehiculele, navele şi aeronavele folosite de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical sunt avizate de autoritatea în domeniu şi au verificarea metrologica valabilã.
III. Standarde referitoare la resursele umane
16. Personalul medical are autorizaţie de libera practica valabilã, iar celãlalt personal are diploma de studii şi instruirea corespunzãtoare activitãţii pe care o desfãşoarã, atestata printr-un act recunoscut de autoritatea de reglementare în domeniu.
17. Exista un tabel centralizator cu termenele de valabilitate ale autorizaţiilor de libera practica valabile şi declaraţii pe proprie rãspundere ale medicilor şi asistentilor medicali, conform cãrora aceştia se obliga sa obţinã autorizaţii de libera practica înainte de expirarea termenului de valabilitate a celei anterioare.
18. Conducãtorul auto al ambulantei are cel puţin cunoştinţe privind susţinerea primara a funcţiilor vitale (BLS), atestate printr-un certificat.
19. Fiecare persoana care lucreazã în cadrul furnizorului de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical are o fişa de post în care sunt menţionate atribuţiile; fişa postului este semnatã de titular.
20. Fiecare persoana care lucreazã în cadrul furnizorului de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical este angajata legal.
21. Medicii şi asistentii medicali au asigurare de rãspundere civilã (malpraxis) în vigoare.
22. Vehiculele, navele şi aeronavele utilizate de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical sunt conduse de personal calificat care deţine documente valabile pentru conducerea mijlocului de transport.
23. Tot personalul este cuprins într-un program de pregãtire profesionalã continua, iar personalul nou-angajat beneficiazã de un program de orientare la locul de munca, de cel puţin doua sãptãmâni.
24. Activitatea fiecãrei persoane care lucreazã în cadrul furnizorului de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical este evaluatã periodic, cel puţin anual.
IV. Standarde referitoare la servicii
25. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical acorda servicii în mod nediscriminatoriu, prevedere menţionatã în regulamentul de organizare şi funcţionare.
26. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical foloseşte pentru manevre care implica soluţii de continuitate materiale medicale sterile de unica folosinta, iar în cazul instrumentelor refolosibile, le sterilizeaza în mod adecvat.
27. Exista o înregistrare medicalã pentru fiecare pacient (fişa de solicitare), unde sunt consemnate cel puţin: gradul de urgenta, numãrul de înmatriculare al ambulantei, componenta echipajului, datele de identificare a pacientului, simptomatologia şi tratamentul aplicat.
28. Exista un registru de evidenta a activitãţii ambulantelor, care este operat la zi şi care conţine cel puţin: numãrul de înregistrare, numele şi prenumele pacientului, varsta pacientului, adresa pacientului, motivul solicitãrii, echipajul şi numãrul de înmatriculare al ambulantei, modul de rezolvare.
29. În fişele de post este o menţiune expresã conform cãreia întregul personal este obligat sa pãstreze confidenţialitatea fata de terţi (conform reglementãrilor în vigoare) privind datele de identificare şi serviciile medicale acordate fiecãrui asigurat.
30. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca şi transport medical are cel puţin o ambulanta tip C pentru urgenta majorã, ambulante de tip B pentru urgenta de gradul II (clasificate conform Standardului 17.897/1999 al CEN) şi ambulante neclasificate pentru transport medical, în stare de funcţionare, încadrate cu personal adecvat, conform actelor normative în vigoare.

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016