Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 52 din 12 mai 2014  privind aprobarea formatelor repertoriilor de opere, interpretări şi execuţii artistice, fonograme şi videograme    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 DECIZIE nr. 52 din 12 mai 2014 privind aprobarea formatelor repertoriilor de opere, interpretări şi execuţii artistice, fonograme şi videograme

EMITENT: OFICIUL ROMÂN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 386 din 26 mai 2014

    Având în vedere Referatul Direcţiei registre şi gestiune colectivă nr. 3.941 din 12 mai 2014,
    în conformitate cu dispoziţiile art. 126 alin. (2), ale art. 135 alin. (2) şi ale art. 138 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare,
    ţinând seama de consultările publice organizate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, la sediul din Bucureşti, Calea Victoriei nr. 118, et. 4-5, sectorul 1, cu organismele de gestiune colectivă, din datele de 10 martie 2014, 11 martie 2014, 12 martie 2014, 13 martie 2014 şi 7 aprilie 2014,
    în temeiul prevederilor art. 7 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 401/2006 privind organizarea, funcţionarea, structura personalului şi dotările necesare îndeplinirii atribuţiilor Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, cu modificările ulterioare, ale Deciziei prim-ministrului nr. 427 din 25 iulie 2012 privind numirea doamnei Irina Lucan-Arjoca în funcţia de director general adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor şi ale Deciziei prim-ministrului nr. 73 din 3 martie 2014 privind exercitarea atribuţiilor directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,

    directorul general adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor emite următoarea decizie:

    ART. 1
    Se aprobă formatul repertoriului de opere scrise al organismelor de gestiune colectivă, prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta decizie.
    ART. 2
    Se aprobă formatul repertoriului de opere muzicale al organismelor de gestiune colectivă, prevăzut în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta decizie.
    ART. 3
    Se aprobă formatul repertoriului de opere din domeniul artelor vizuale al organismelor de gestiune colectivă, prevăzut în anexa nr. 3 care face parte integrantă din prezenta decizie.
    ART. 4
    Se aprobă formatul repertoriului de opere audiovizuale al organismelor de gestiune colectivă, prevăzut în anexa nr. 4 care face parte integrantă din prezenta decizie.
    ART. 5
    Se aprobă formatul repertoriului de interpretări şi execuţii artistice al organismelor de gestiune colectivă, prevăzut în anexa nr. 5 care face parte integrantă din prezenta decizie.
    ART. 6
    Se aprobă formatul repertoriului de fonograme al organismelor de gestiune colectivă, prevăzut în anexa nr. 6 care face parte integrantă din prezenta decizie.
    ART. 7
    Se aprobă formatul repertoriului de videograme al organismelor de gestiune colectivă, prevăzut în anexa nr. 7 care face parte integrantă din prezenta decizie.
    ART. 8
    Repertoriile actualizate ale organismelor de gestiune colectivă se depun la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor în regim de bază de date, protejate potrivit legii.
    ART. 9
    La data intrării în vigoare a prezentei decizii îşi încetează aplicabilitatea Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 78/2005*) privind aprobarea formatelor repertoriilor de opere, interpretări şi execuţii artistice, fonograme şi videograme.
-----
    *) Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 78/2005 nu a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    ART. 10
    Prin excepţie de la prevederile prezentei decizii, organismele de gestiune colectivă înfiinţate până la data intrării în vigoare a prezentei decizii pot depune, numai în cursul anului 2014, repertoriile de opere, interpretări şi execuţii artistice, fonograme şi videograme şi reactualizările acestora, în formatul în care ele s-au transmis până la data intrării în vigoare a prezentei decizii.
    ART. 11
    Conţinutul prezentei decizii este adus la cunoştinţa membrilor de către organismele de gestiune colectivă prin mijloace cum ar fi publicarea în format electronic pe pagina proprie de internet şi afişare la sediul acestora.
    ART. 12
    Organismele de gestiune colectivă iau măsurile necesare astfel încât declaraţiile membrilor, titulari de drepturi, privind repertoriile acestora, depuse după trecerea unui termen de 15 zile de la publicarea prezentei decizii în Monitorul Oficial al României, Partea I, să fie în conformitate cu formatele repertoriilor de opere, interpretări şi execuţii artistice, fonograme şi videograme aprobate prin prezenta decizie.
    ART. 13
    Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, fiind postată şi pe site-ul www.orda.ro.


                           Directorul general adjunct
                           al Oficiului Român pentru
                              Drepturile de Autor,
                               Irina Lucan-Arjoca

    Bucureşti, 12 mai 2014.
    Nr. 52.


    ANEXA 1


    [SIGLA ORDA] GUVERNUL ROMÂNIEI

                                                                             OFICIUL ROMÂN
                                                                       PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
          Calea Victoriei 118, Et. 4-5,010093 - Bucureşti, Sector 1; Tel./Fax: 021.317.50.70-80-90

                office@orda.gov.ro www.orda.ro
                ────────────────── ───────────


                                   REPERTORIU
             de opere scrise al organismelor de gestiune colectivă

 ┌────┬──────┬────────────┬──────┬────────┬────────┬─────────┬──────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
 │Nr. │Titlul│Codul de │Felul │Autor/ │Titular │Precizări│Drepturi │Cotă │Data │Anul de │Observaţii│
 │crt.│operei│identificare│operei│Coautori│de │titular │gestionate│drepturi│declarării│la care se│ │
 │ │ │ │ │ │drepturi│de │ │deţinute│operei la │calculează│ │
 │ │ │ │ │ │ │drepturi │ │ (%) │OGC │termenul │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │protecţie │ │
 ├────┼──────┼────────────┼──────┼────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │(1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │ (8) │ (9) │ (10) │ (11) │ (12) │
 └────┴──────┴────────────┴──────┴────────┴────────┴─────────┴──────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┘


    NOTE:
    Tabelul va fi transmis electronic în fişier tip calcul tabelar (extensii .xls, .xlsx sau .ods) sau în fişier tip bază de date (extensii .mdb sau .accdb).
    (2) Se vor indica titlul operei, precum şi volumul acesteia (dacă se cunoaşte).
    (3) Se va menţiona codul internaţional de identificare, dacă opera are asociat un astfel de cod, sau codul intern de identificare. Menţiunea este facultativă.
    (4) Se va menţiona felul operei scrise (individuală, comună sau colectivă).
    (5) Se vor menţiona numele şi prenumele autorului/coautorilor, precum şi pseudonimul/pseudonimele, conform declaraţiei autorului.
    (6) Se vor menţiona numele şi prenumele sau denumirea titularului de drepturi şi calitatea acestuia (autor, cesionar, moştenitor).
    (7) Se vor menţiona cesiunea şi durata acesteia, iar, în cazul moştenitorului, anul decesului autorului şi cota-parte a titularului/titularilor (în %).
    (8) Se va/vor menţiona cifra/cifrele corespunzătoare drepturilor patrimoniale gestionate pe bază de mandat, după cum urmează: 1. reproducere; 2. distribuire; 3. import; 4. închiriere; 5. împrumut; 6. comunicare publică; 7. radiodifuzare; 8. retransmitere prin cablu; 9. realizarea operelor derivate; 10. mandat special.
    (9) Se vor menţiona procentele deţinute din total operă, conform declaraţiei autorului la data transmiterii repertoriului către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Modificările ulterioare ale procentelor se comunică la cererea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în funcţie de situaţia specifică. Menţiunea este facultativă.
    (10) Se va menţiona data declarării operei la organismele de gestiune colectivă în formatul zz.ll.aaaa (spre exemplu 02.06.1998 sau 28.12.2012).
    (11) Se va menţiona anul de început al termenului de protecţie, avându-se în vedere prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.
    (12) Se vor menţiona teritoriul pentru care s-a acordat mandat, precum şi orice alte observaţii necesare.


    ANEXA 2


    [SIGLA ORDA] GUVERNUL ROMÂNIEI

                                                                             OFICIUL ROMÂN
                                                                       PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
          Calea Victoriei 118, Et. 4-5,010093 - Bucureşti, Sector 1; Tel./Fax: 021.317.50.70-80-90

                office@orda.gov.ro www.orda.ro
                ────────────────── ───────────

                                   REPERTORIU
            de opere muzicale al organismelor de gestiune colectivă

 ┌────┬──────┬────────────┬────────┬────────┬────────┬─────────┬──────────┬────────┬──────┬──────────┬──────────┬──────────┐
 │Nr. │Titlul│Codul de │Felul │Autor/ │Titular │Precizări│Drepturi │Cotă │Durata│Data │Anul de │Observaţii│
 │crt.│operei│identificare│operei │Coautori│de │titular │gestionate│drepturi│operei│declarării│la care se│ │
 │ │ │ │muzicale│ │drepturi│de │ │deţinute│ │operei la │calculează│ │
 │ │ │ │ │ │ │drepturi │ │ (%) │ │OGC │termenul │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │protecţie │ │
 ├────┼──────┼────────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │(1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │ (8) │ (9) │ (10) │ (11) │ (12) │ (13) │
 └────┴──────┴────────────┴────────┴────────┴────────┴─────────┴──────────┴────────┴──────┴──────────┴──────────┴──────────┘


    NOTE:
    Tabelul va fi transmis electronic în fişier tip calcul tabelar (extensii .xls, .xlsx sau .ods) sau în fişier tip bază de date (extensii .mdb sau .accdb).
    (2) Se va indica titlul operei muzicale.
    (3) Se va menţiona codul internaţional de identificare, dacă opera are asociat un astfel de cod, sau codul intern de identificare. Menţiunea este facultativă.
    (4) Se va menţiona felul operei muzicale (individuală, comună sau colectivă).
    (5) Se vor menţiona numele şi prenumele autorului/coautorilor, pseudonimul/pseudonimele, conform declaraţiei/declaraţiilor, precum şi calitatea autorilor (de exemplu compozitor, aranjor, textier etc.).
    (6) Se vor menţiona numele şi prenumele sau denumirea titularului de drepturi şi calitatea acestuia (autor, editor, cesionar, moştenitor).
    (7) Se vor menţiona cesiunea şi durata acesteia, iar, în cazul moştenitorului, anul decesului autorului şi cota-parte a titularului/titularilor (în %).
    (8) Se va/vor menţiona cifra/cifrele corespunzătoare drepturilor patrimoniale gestionate, după cum urmează: 1. reproducere; 2. distribuire; 3. import;
    4. închiriere; 5. împrumut; 6. comunicare publică; 7. radiodifuzare; 8. retransmitere prin cablu; 9. realizarea operelor derivate; 10. mandat special.
    (9) Se vor menţiona procentele deţinute din total operă, la data transmiterii repertoriului către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Modificările ulterioare ale procentelor se comunică la cererea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în funcţie de situaţia specifică.
    (10) Se va menţiona durata operei muzicale exprimată în minute şi secunde, în formatul mm:ss (spre exemplu 20:10 sau 05:24).
    (11) Se va menţiona data declarării operei la organismele de gestiune colectivă în formatul zz.ll.aaaa (spre exemplu 02.06.1998 sau 28.12.2012).
    (12) Se va menţiona anul de început al termenului de protecţie, avându-se în vedere prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.
    (13) Se vor menţiona teritoriul pentru care s-a acordat mandat, precum şi orice alte observaţii necesare.


    ANEXA 3


    [SIGLA ORDA] GUVERNUL ROMÂNIEI

                                                                             OFICIUL ROMÂN
                                                                       PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
          Calea Victoriei 118, Et. 4-5,010093 - Bucureşti, Sector 1; Tel./Fax: 021.317.50.70-80-90

                office@orda.gov.ro www.orda.ro
                ────────────────── ───────────


                                   REPERTORIU
  de opere din domeniul artelor vizuale al organismelor de gestiune colectivă

 ┌────┬──────┬────────────┬──────┬────────┬────────┬─────────┬──────────┬────────┬───────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
 │Nr. │Titlul│Codul de │Genul │Autor/ │Titular │Precizări│Drepturi │Cotă │Tehnica│Dimensiuni│Data │Anul de │Observaţii│
 │crt.│operei│identificare│operei│Coautori│de │titular │gestionate│drepturi│ │ │declarării│la care se│ │
 │ │ │ │ │ │drepturi│de │ │deţinute│ │ │operei la │calculează│ │
 │ │ │ │ │ │ │drepturi │ │ (%) │ │ │OGC │termenul │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │protecţie │ │
 ├────┼──────┼────────────┼──────┼────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │(1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │ (8) │ (9) │ (10) │ (11) │ (12) │ (13) │ (14) │
 └────┴──────┴────────────┴──────┴────────┴────────┴─────────┴──────────┴────────┴───────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┘


    NOTE:
    Tabelul va fi transmis electronic în fişier tip calcul tabelar (extensii .xls, .xlsx sau .ods) sau în fişier tip bază de date (extensii .mdb sau .accdb).
    (2) Se va menţiona titlul operei.
    (3) Se va menţiona codul internaţional de identificare, dacă opera are asociat un astfel de cod, sau codul intern de identificare. Menţiunea este facultativă.
    (4) Se va menţiona genul operei (pictură, sculptură, grafică, desen, design, scenografie, fotografie, arhitectură, hărţi, schiţă).
    (5) Se vor menţiona numele şi prenumele autorului, al autorului principal, al coautorilor şi/sau pseudonimul/pseudonimele, conform declaraţiei/declaraţiilor acestora.
    (6) Se vor menţiona numele şi prenumele sau denumirea titularului de drepturi şi calitatea acestuia (autor, cesionar, moştenitor).
    (7) Se vor menţiona cesiunea şi durata acesteia, iar, în cazurile moştenitorului, anul decesului autorului şi cota-parte a titularului/titularilor (în %).
    (8) Se va/vor menţiona cifra/cifrele corespunzătoare drepturilor patrimoniale gestionate după cum urmează: 1. reproducere; 2. distribuire; 3. import; 4. închiriere; 5. împrumut; 6. comunicare publică; 7. radiodifuzare; 8. retransmitere prin cablu; 9. realizarea operelor derivate; 10. suită; 11. mandat special.
    (9) Se vor menţiona procentele deţinute din total operă, conform declaraţiei autorului, la data transmiterii repertoriului către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Menţiunea este facultativă.
    (10) Se va specifica tehnica de executare a operei, astfel:
    - Pictură: u/p=ulei pe pânză, u/c=ulei pe carton, tehnică mixtă, creion, pastel, guaşă, tuş, cărbune
    - Sculptură: bronz, piatră, lemn, mixt, metal
    - Grafică: tempera, guaşă, tuş, cărbune, peniţă, creion.
    - Gravură: acuaforte, acuatintă, litografie, linografie, xilogravură.
    - Artă decorativă: tapiserie, imprimeu, broderie, sticlă, metal, obiecte decorative, bijuterii
    - Design: proiect, schiţă, desen, machetă, produs
    - Arhitectură: proiect, schiţă, desen, machetă, clădire
    - Fotografie: negativ, pozitiv
    - Scenografie: schiţe, costume, decor
    - Digital
    Menţiunea este facultativă.
    (11) Se vor menţiona dimensiunile operei (în mm), astfel: dimensiuni = lungime x lăţime x înălţime, precum şi greutate (numai pentru sculptură şi decorative).
    Menţiunea este facultativă.
    (12) Se va menţiona data declarării operei la organismele de gestiune colectivă în formatul zz.ll.aaaa (spre exemplu 02.06.1998 sau 28.12.2012).
    (13) Se va menţiona anul de început al termenului de protecţie, avându-se în vedere prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.
    (14) Se vor menţiona teritoriul pentru care s-a acordat mandat, precum şi orice alte observaţii necesare.


    ANEXA 4


    [SIGLA ORDA] GUVERNUL ROMÂNIEI

                                                                             OFICIUL ROMÂN
                                                                       PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
          Calea Victoriei 118, Et. 4-5,010093 - Bucureşti, Sector 1; Tel./Fax: 021.317.50.70-80-90

                office@orda.gov.ro www.orda.ro
                ────────────────── ───────────

                                   REPERTORIU
          de opere audiovizuale al organismelor de gestiune colectivă

 ┌────┬──────┬────────────┬─────────┬────────┬────────┬─────────┬──────────┬────────┬──────┬──────────┬──────────┬─────────┬──────────┐
 │Nr. │Titlul│Codul de │Genul/ │Autor/ │Titular │Precizări│Drepturi │Cotă │Durata│Data │Anul de │Contracte│Observaţii│
 │crt.│operei│identificare│Categoria│Coautori│de │titular │gestionate│drepturi│operei│declarării│la care se│de reci- │ │
 │ │ │ │operei │ │drepturi│de │ │deţinute│ │operei la │calculează│procitate│ │
 │ │ │ │ │ │ │drepturi │ │ (%) │ │OGC │termenul │ │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de │ │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │protecţie │ │ │
 ├────┼──────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
 │(1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │ (8) │ (9) │ (10) │ (11) │ (12) │ (13) │ (14) │
 └────┴──────┴────────────┴─────────┴────────┴────────┴─────────┴──────────┴────────┴──────┴──────────┴──────────┴─────────┴──────────┘


    NOTE:
    Tabelul va fi transmis electronic în fişier tip calcul tabelar (extensii .xls, .xlsx sau .ods) sau în fişier tip bază de date (extensii .mdb sau .accdb).
    (2) Se vor/va indica titlul operei şi/sau denumirea episodului în cazul serialelor TV.
    (3) Se va menţiona codul internaţional de identificare, dacă opera are asociat un astfel de cod, sau codul intern de identificare. Menţiunea este facultativă.
    (4) Se va menţiona categoria operei: lungmetraj artistic, scurtmetraj artistic, documentar lungmetraj, documentar scurtmetraj, serial tv, teatru tv, didactic, telenovelă, videoclip muzical, sitcom şi orice altă categorie de operă audiovizuală.
    (5) Se vor menţiona numele şi prenumele autorilor/coautorilor, pseudonimul acestora, conform declaraţiei, precum şi calitatea autorilor (regizor, realizator, autor al scenariului, al adaptării, al dialogului, al graficii).
    (6) Se vor menţiona numele şi prenumele sau denumirea titularului de drepturi şi calitatea acestuia (autor, cesionar, moştenitor).
    (7) Se vor menţiona cesiunea şi durata acesteia, iar, în cazurile moştenitorului, anul decesului autorului şi cotă-parte titular (în %).
    (8) Se va/vor menţiona cifra/cifrele corespunzătoare drepturilor patrimoniale gestionate, după cum urmează: 1. reproducere; 2. distribuire; 3. import; 4. închiriere; 5. împrumut; 6. comunicare publică; 7. radiodifuzare; 8. retransmitere prin cablu; 9. copie privată; 10. mandat special.
    (9) Se vor menţiona procentele deţinute din total operă, la data transmiterii repertoriului către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Modificările ulterioare ale procentelor se comunică la cererea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în funcţie de situaţia specifică. Menţiunea este facultativă.
    (10) Se va menţiona durata operei audiovizuale exprimată în ore şi minute în formatul hh:mm.
    (11) Se va menţiona data declarării operei audiovizuale la organismele de gestiune colectivă, în formatul zz.ll.aaaa (spre exemplu 02.06.1998 sau 28.12.2012).
    (12) Se va menţiona anul de început al termenului de protecţie, avându-se în vedere prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.
    (13) Se vor menţiona contracte de reciprocitate cu organisme similare din străinătate şi informaţii despre aceste contracte. Menţiunea este facultativă.
    (14) Se vor menţiona teritoriul pentru care s-a acordat mandat, ţara de producţie a operei audiovizuale, precum şi orice alte observaţii necesare.


    ANEXA 5


    [SIGLA ORDA] GUVERNUL ROMÂNIEI

                                                                             OFICIUL ROMÂN
                                                                       PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
          Calea Victoriei 118, Et. 4-5,010093 - Bucureşti, Sector 1; Tel./Fax: 021.317.50.70-80-90

                office@orda.gov.ro www.orda.ro
                ────────────────── ───────────

                                   REPERTORIU
  de interpretări şi execuţii artistice al organismelor de gestiune colectivă

 ┌────┬─────────┬────────────┬─────────┬────────┬────────┬────────────┬─────────┬──────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
 │Nr. │Titlul │Codul de │Tipul │Artist/ │Titular │Numărul de │Precizări│Drepturi │Cotă │Data │Anul de │Observaţii│
 │crt.│inter- │identificare│inter- │Colectiv│de │participanţi│titular │gestionate│drepturi│declarării│la care se│ │
 │ │pretării/│ │pretării/│ │drepturi│/cesionari │de │ │deţinute│interpre- │calculează│ │
 │ │execuţiei│ │execuţiei│ │ │ │drepturi │ │ (%) │tării/ │termenul │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │execuţiei │de │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │la OGC │protecţie │ │
 ├────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┼────────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │(1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │ (8) │ (9) │ (10) │ (11) │ (12) │ (13) │
 └────┴─────────┴────────────┴─────────┴────────┴────────┴────────────┴─────────┴──────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┘


    NOTE:
    Tabelul va fi transmis electronic în fişier tip calcul tabelar (extensii .xls, .xlsx sau .ods) sau în fişier tip bază de date (extensii .mdb sau .accdb).
    (2) Se va indica titlul interpretării/execuţiei.
    (3) Se va menţiona codul internaţional de identificare, dacă interpretarea/execuţia are asociat un astfel de cod, sau codul intern de identificare. Menţiunea este facultativă.
    (4) Se va menţiona tipul interpretării/execuţiei (conform nomenclatoarelor interne care se depun la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor împreună cu repertoriul organismului de gestiune colectivă) în conformitate cu dispoziţiile art. 95 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.
    (5) Se vor menţiona numele şi prenumele artistului interpret sau executant, precum şi pseudonimul, conform declaraţiei acestuia. Se va menţiona denumirea grupului, formaţiei, orchestrei etc.
    (6) Se vor menţiona numele şi prenumele sau denumirea titularului de drepturi şi calitatea acestuia (artist interpret sau executant, cesionar, moştenitor).
    (7) Se vor menţiona, în toate cazurile, numărul total de participanţi şi, după caz, numărul total de cesionari, numărul total de artişti interpreţi sau executanţi decedaţi. Orice alte informaţii se comunică, la cererea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în funcţie de situaţia specifică.
    (8) Se vor menţiona cesiunea şi durata acesteia, iar, în cazul moştenitorului, anul decesului artistului interpret sau executant şi cotă-parte titular (în %), conform declaraţiilor comunicate organismului de gestiune colectivă.
    (9) Se va/vor menţiona cifra/cifrele corespunzătoare drepturilor patrimoniale gestionate, după cum urmează: 1. fixare; 2. reproducere; 3. distribuire; 4. închiriere; 5. împrumut; 6. import; 7. radiodifuzare; 8. comunicare publică; 9. retransmitere prin cablu; 10. copie privată; 11. mandat special.
    (10) Se vor menţiona procentele deţinute la data transmiterii repertoriului către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Modificările ulterioare ale procentelor se comunică la cererea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în funcţie de situaţia specifică. Menţiunea este facultativă.
    (11) Se va menţiona data declarării interpretării/execuţiei la organismele de gestiune colectivă, în formatul zz.ll.aaaa (spre exemplu 02.06.1998 sau 28.12.2012).
    (12) Se va menţiona anul de început al termenului de protecţie, avându-se în vedere prevederile Legii nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare.
    (13) Se vor menţiona teritoriul pentru care s-a acordat mandat, precum şi orice alte observaţii necesare.


    ANEXA 6


    [SIGLA ORDA] GUVERNUL ROMÂNIEI

                                                                             OFICIUL ROMÂN
                                                                       PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
          Calea Victoriei 118, Et. 4-5,010093 - Bucureşti, Sector 1; Tel./Fax: 021.317.50.70-80-90

                office@orda.gov.ro www.orda.ro
                ────────────────── ───────────

                                   REPERTORIU
               de fonograme al organismelor de gestiune colectivă

 ┌────┬──────────┬────────────┬─────────┬────────────┬──────────┬──────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
 │Nr. │Titlul │Codul de │Tipul de │Producător/ │Artist │Drepturi │Cotă │Durata │Data │Anul de │Observaţii│
 │crt.│fonogramei│identificare│drepturi │Coproducător│interpret/│gestionate│drepturi│fonogramei│declarării│la care se│ │
 │ │ │ │ │ │formaţie/ │ │deţinute│ │fonogramei│calculează│ │
 │ │ │ │ │ │grup │ │ (%) │ │la OGC │termenul │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │protecţie │ │
 ├────┼──────────┼────────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │(1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │ (8) │ (9) │ (10) │ (11) │ (12) │
 └────┴──────────┴────────────┴─────────┴────────────┴──────────┴──────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┘


    NOTE:
    Tabelul va fi transmis electronic în fişier tip calcul tabelar (extensii .xls, .xlsx sau .ods) sau în fişier tip bază de date (extensii .mdb sau .accdb).
    (2) Se va menţiona titlul original al fonogramei.
    (3) Se va menţiona codul internaţional de identificare, dacă fonograma are asociat un astfel de cod, sau codul intern de identificare. Menţiunea este facultativă.
    (4) Se va menţiona denumirea titularului de drepturi pe teritoriul României conform contractelor de cesiune/licenţă încheiate în acest sens.
    (5) Se va menţiona denumirea producătorului/coproducătorului.
    (6) Se vor menţiona numele şi prenumele artistului interpret/formaţiei.
    (7) Se va/vor menţiona cifra/cifrele corespunzătoare drepturilor patrimoniale gestionate, după cum urmează: 1. reproducere; 2. distribuire; 3. închiriere 4. împrumut; 5. import; 6. radiodifuzare; 7. comunicare publică; 8. retransmitere prin cablu; 9. copie privată; 10. mandat special.
    (8) Se vor menţiona procentele deţinute la data transmiterii repertoriului către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Modificările ulterioare ale procentelor se comunică la cererea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în funcţie de situaţia specifică. Menţiunea este facultativă.
    (9) Durata fonogramei va fi precizată în formatul hh:mm:ss.
    (10) Se va menţiona data ultimei actualizări de repertoriu. Istoricul deţinătorului de drepturi se comunică Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, la cererea acestuia în funcţie de situaţia specifică.
    (11) Se va menţiona anul de început al termenului de protecţie, avându-se în vedere prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.
    (12) Se vor menţiona teritoriul pentru care s-a acordat mandat, precum şi orice alte observaţii necesare.


    ANEXA 7


    [SIGLA ORDA] GUVERNUL ROMÂNIEI

                                                                             OFICIUL ROMÂN
                                                                       PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
          Calea Victoriei 118, Et. 4-5,010093 - Bucureşti, Sector 1; Tel./Fax: 021.317.50.70-80-90

                office@orda.gov.ro www.orda.ro
                ────────────────── ───────────

                                   REPERTORIU
              de videograme al organismelor de gestiune colectivă

 ┌────┬───────────┬────────────┬────────┬────────────┬──────────┬──────────┬────────┬──────┬───────────┬──────────┬─────────┬──────────┐
 │Nr. │Titlul │Codul de │Titular │Producător/ │Artist │Drepturi │Cotă │Durata│Data │Anul de │Contracte│Observaţii│
 │crt.│videogramei│identificare│de │Coproducător│interpret/│gestionate│drepturi│video-│declarării │la care se│de reci- │ │
 │ │ │ │drepturi│ │executant/│ │deţinute│gramei│videogramei│calculează│procitate│ │
 │ │ │ │ │ │formaţie/ │ │ (%) │ │la OGC │termenul │ │ │
 │ │ │ │ │ │grup │ │ │ │ │de │ │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │protecţie │ │ │
 ├────┼───────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┼──────────┼────────┼──────┼───────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
 │(1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │ (8) │ (9) │ (10) │ (11) │ (12) │ (13) │
 └────┴───────────┴────────────┴────────┴────────────┴──────────┴──────────┴────────┴──────┴───────────┴──────────┴─────────┴──────────┘


    NOTE:
    Tabelul va fi transmis electronic în fişier tip calcul tabelar (extensii .xls, .xlsx sau .ods) sau în fişier tip bază de date (extensii .mdb sau .accdb).
    (2) Se va menţiona titlul original al videogramei.
    (3) Se va menţiona codul internaţional de identificare, dacă videograma are asociat un astfel de cod, sau codul intern de identificare. Menţiunea este facultativă.
    (4) Se va menţiona denumirea titularului de drepturi pe teritoriul României conform contractelor de cesiune/licenţă încheiate în acest sens.
    (5) Se va menţiona denumirea producătorului/coproducătorului.
    (6) Se vor menţiona numele şi prenumele artistului interpret sau executant/formaţiei/grupului, acolo unde este posibilă această menţiune.
    (7) Se va/vor menţiona cifra/cifrele corespunzătoare drepturilor patrimoniale gestionate, după cum urmează: 1. reproducere; 2. distribuire; 3. închiriere 4. împrumut; 5 import; 6. radiodifuzare; 7. comunicare publică; 8. retransmitere prin cablu; 9. copie privată; 10. mandat special.
    (8) Se vor menţiona procentele deţinute la data transmiterii repertoriului către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Modificările ulterioare ale procentelor se comunică la cererea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în funcţie de situaţia specifică. Menţiunea este facultativă.
    (9) Durata videogramei va fi precizată în formatul hh:mm:ss.
    (10) Se va menţiona data ultimei actualizări de repertoriu. Istoricul deţinătorului de drepturi se comunică Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, la cererea acestuia în funcţie de situaţia specifică.
    (11) Se va menţiona anul de început al termenului de protecţie, avându-se în vedere prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.
    (12) Se vor menţiona contracte de reciprocitate cu organisme similare din străinătate şi informaţii despre aceste contracte. Menţiunea este facultativă.
    (13) Se vor menţiona teritoriul pentru care s-a acordat mandat, precum şi orice alte observaţii necesare.

                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016