Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 399 din 16 noiembrie 2006  pentru publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Metodologiei privind comunicarea publica a fonogramelor publicate in scop comercial sau a reproducerilor acestora si tabelele cuprinzand drepturile patrimoniale ale artistilor interpreti ori executanti si producatorilor de fonograme    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 399 din 16 noiembrie 2006 pentru publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Metodologiei privind comunicarea publica a fonogramelor publicate in scop comercial sau a reproducerilor acestora si tabelele cuprinzand drepturile patrimoniale ale artistilor interpreti ori executanti si producatorilor de fonograme

EMITENT: OFICIUL ROMAN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 982 din 8 decembrie 2006

Având în vedere dispoziţiile art. 131^2 alin. (2) şi ale <>art. 133 alin. (1) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale art. 1 din Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor privind constituirea Comisiei pentru negocierea Metodologiei privind comunicarea publicã a fonogramelor publicate în scop comercial şi a reproducerilor acestora nr. 315/2006, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 866 din 23 octombrie 2006,
ţinând cont de Referatul nr. SG/5.355 din 16 noiembrie 2006 al Direcţiei registre, gestiune colectivã şi relaţii cu publicul,
în baza prevederilor art. 6 alin. (1) şi ale <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 401/2006 privind organizarea, funcţionarea, structura personalului şi dotãrile necesare îndeplinirii atribuţiilor Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,

directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor emite urmãtoarea decizie:

ART. 1
Se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, Metodologia privind comunicarea publicã a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora şi tabelele cuprinzând drepturile patrimoniale ale artiştilor interpreţi ori executanţi şi producãtorilor de fonograme, încheiatã între organismele de gestiune colectivã Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) şi Uniunea Producãtorilor de Fonograme din România (UPFR), pe de o parte, şi Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR) şi Regia Autonomã de Transport Bucureşti (RATB), pe de altã parte, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 2
Se desemneazã organismul de gestiune colectivã Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM), cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Jules Michelet nr. 15-17, sectorul 1, drept colector al remuneraţiilor reprezentând drepturile patrimoniale cuvenite artiştilor interpreţi sau executanţi, stabilite prin metodologia menţionatã la art. 1.
ART. 3
Se desemneazã organismul de gestiune colectivã Uniunea Producãtorilor de Fonograme din România (UPFR), cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Nicolae Titulescu nr. 88 B, sectorul 1, drept colector al remuneraţiilor reprezentând drepturile patrimoniale cuvenite producãtorilor de fonograme, stabilite prin metodologia menţionatã la art. 1.
ART. 4
Prezenta decizie intrã în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Directorul general adjunct al
Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,
Eugen Vasiliu

Bucureşti, 16 noiembrie 2006.
Nr. 399.

ANEXĂ

METODOLOGIE
privind comunicarea publicã a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora şi tabelele cuprinzând drepturile patrimoniale ale artiştilor interpreţi ori executanţi şi producãtorilor de fonograme

1. Prin comunicarea publicã a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora se înţelege comunicarea acestora în spaţii publice (închise sau deschise), indiferent de modalitatea realizãrii comunicãrii, prin întrebuinţarea unor mijloace mecanice, electroacustice sau digitale (instalaţii de amplificare, aparaturã de redare a înregistrãrilor sonore sau audiovizuale, receptoare radio ori televizoare, echipament informatic etc.).
2. Prin utilizarea prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual în scop ambiental se înţelege comunicarea acestora în spaţii publice, indiferent de modalitatea realizãrii comunicãrii cãtre public.
3. Prin utilizator de fonograme, în sensul prezentei metodologii, se înţelege orice persoanã fizicã sau juridicã autorizatã, care comunicã public fonograme publicate în scop comercial ori reproduceri ale acestora, în spaţii deţinute cu orice titlu (de proprietate, de administrare, de închiriere, de subînchiriere, comodat etc.).
4. Prin utilizator al prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual se înţelege orice persoanã fizicã sau juridicã autorizatã, care foloseşte cu orice titlu (de proprietate, de administrare, de închiriere, de subînchiriere etc.) spaţii în care sunt utilizate opere audiovizuale în scop ambiental.
5. Utilizatorul are obligaţia sã obţinã autorizaţii sub formã de licenţe neexclusive, eliberate de organismele de gestiune colectivã ale drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi şi ale producãtorilor de fonograme, pentru comunicarea publicã a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora şi a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual, în schimbul unei remuneraţii potrivit tabelelor*) redate mai jos, indiferent de durata efectivã a comunicãrii publice.
6. Licenţele neexclusive se elibereazã pentru o perioadã de maximum 12 luni calendaristice de la data solicitãrii, în baza declaraţiei pe propria rãspundere a utilizatorului (reprezentat legal sau împuternicit).
7. Obligaţia de platã pentru licenţa neexclusivã revine deţinãtorului cu orice titlu al spaţiului unde se comunicã public fonogramele publicate în scop comercial sau reproduceri ale acestora ori prestaţii artistice din domeniul audiovizual.
8. În situaţia subînchirierii parţiale a unui spaţiu în care are loc comunicarea publicã, deţinãtorii cu orice titlu ai spaţiilor închiriate au obligaţia obţinerii licenţei neexclusive şi achitãrii remuneraţiei distincte, în cazul utilizãrii de aparaturã proprie de sunet sau sunet şi imagine.
9. În baza remuneraţiilor stabilite în tabelele redate mai jos, utilizatorii, prin completarea declaraţiei pe propria rãspundere privind informaţiile solicitate de organismele de gestiune colectivã, pot obţine licenţa neexclusivã pe o perioadã de 3 luni/6 luni/12 luni calendaristice, perioadã dupã care valabilitatea acesteia înceteazã de drept.
10. Organismele de gestiune colectivã desemnate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colectoare unice pentru drepturile artiştilor interpreţi sau executanţi şi ale producãtorilor de fonograme pot numi unul sau doi delegaţi pentru monitorizarea utilizãrii fonogramelor în scop ambiental ori lucrativ, având acces liber în spaţiile închise sau deschise unde se realizeazã comunicarea publicã, în baza legitimaţiilor emise de organismele de gestiune colectivã sau a altor documente doveditoare (delegaţie), putând utiliza echipamente de înregistrare audio şi/sau video portabile.
11. Remuneraţiile stabilite se pot modifica anual, începând cu prima lunã a anului urmãtor celui în care s-a publicat prezenta metodologie, de cãtre organismele de gestiune colectivã desemnate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colectoare unice pentru drepturile artiştilor interpeţi sau executanţi şi ale producãtorilor de fonograme, pe baza indicelui de inflaţie stabilit la nivel naţional.
12. Aceste modificãri se depun la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, urmând a fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, pe cheltuiala organismului de gestiune colectivã, prin decizie a directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, emisã în termen de 5 zile de la data depunerii.
13. Modificãrile devin efective începând cu luna urmãtoare publicãrii.


TABEL
CUPRINZÂND VALOAREA REMUNERAŢIILOR CUVENITE DIN UTILIZAREA
MUZICII ÎN REGIM AMBIENTAL
(aparaturã sau instalaţii de sonorizare de putere micã)

SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
SITUATE ÎN ORAŞE SAU STAŢIUNI TURISTICE

A.1. RESTAURANTE, BARURI, CAFENELE, CEAINĂRII, BRASERII, FAST FOOD, ROTISERII, PIZZERII, SHAORMERII, CRAME, COFETĂRII, SĂLI DE JOCURI, SĂLI DE BAL, SĂLI PENTRU NUNŢI ŞI ASIMILATE.*)




┌───────────────────────────┐
│ REMUNERAŢIE LUNARĂ (RON) │
┌──┬────────────────────────────────────────┬┴─────────┬───────────┬─────┴────┐
│Nr│ │Produca- │ Artistii │ Artistii │
│ │ Suprafata utila │torii de │interpreti │interpreti│
│c │ │fonograme │sau execu- │sau execu-│
│r │ │ (UPFR) │tanti │tanti pen-│
│t │ │ │ │tru audio-│
│ │ │ │ │vizual │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 1│Suprafaţã utãilã pânã la 49 mp │ 20 │ 20 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 2│Suprafaţã cuprinsã între 50- 99 mp │ 25 │ 25 │ 15 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 3│Suprafaţã cuprinsã între 100-149 mp │ 29 │ 29 │ 16 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 4│Suprafaţã cuprinsã între 150-199 mp │ 35 │ 35 │ 17 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 5│Suprafaţã cuprinsã între 200-249 mp │ 40 │ 40 │ 20 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 6│Suprafaţã cuprinsã între 250-299 mp │ 43 │ 43 │ 21 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 7│Suprafaţã cuprinsã între 300-349 mp │ 45 │ 45 │ 22 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 8│Suprafaţã cuprinsã între 350-399 mp │ 47 │ 47 │ 23 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 9│Suprafaţã cuprinsã între 400-459 mp │ 49 │ 49 │ 24 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│10│Suprafaţã cuprinsã între 450-499 mp │ 52 │ 52 │ 25 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│11│Suprafaţã peste 500 mp │ 56 │ 56 │ 27 │
└──┴────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴──────────┘




SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
SITUATE ÎN COMUNE ŞI SATE

A.2. RESTAURANTE, BARURI, CAFENELE, CEAINĂRII, BRASERII, FAST FOOD, ROTISERII, PIZZERII, SHAORMERII, CRAME, COFETĂRII, SĂLI DE JOCURI, SĂLI DE BAL, SĂLI PENTRU NUNŢI ŞI ASIMILATE*)



┌───────────────────────────┐
│ REMUNERAŢIE LUNARĂ (RON) │
┌──┬────────────────────────────────────────┬┴─────────┬───────────┬─────┴────┐
│Nr│ │Produca- │ Artistii │ Artistii │
│c │ Suprafata utila │torii de │interpreti │interpreti│
│r │ │fonograme │sau execu- │sau execu-│
│t │ │ (UPFR) │tanti │tanti pen-│
│ │ │ │ │tru audio-│
│ │ │ │ │vizual │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 1│Suprafaţã utilã pânã la 49 mp │ 10 │ 10 │ 5 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 2│Suprafaţã cuprinsã între 50- 99 mp │ 15 │ 15 │ 7 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 3│Suprafaţã cuprinsã între 100-149 mp │ 20 │ 20 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 4│Suprafaţã cuprinsã între 150-199 mp │ 25 │ 25 │ 12 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 5│Suprafaţã cuprinsã între 200-249 mp │ 33 │ 33 │ 15 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 6│Suprafaţã cuprinsã între 250-299 mp │ 36 │ 36 │ 18 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 7│Suprafaţã cuprinsã între 300-349 mp │ 39 │ 39 │ 19 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 8│Suprafaţã cuprinsã între 350-399 mp │ 42 │ 42 │ 20 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 9│Suprafaţã cuprinsã între 400-459 mp │ 45 │ 45 │ 21 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│10│Suprafaţã cuprinsã între 450-499 mp │ 47 │ 47 │ 22 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│11│Suprafaţã peste 500 mp │ 50 │ 50 │ 25 │
└──┴────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴──────────┘



SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
SITUATE ÎN ORAŞE, STAŢIUNI TURISTICE, COMUNE ŞI SATE

A.3.BAR CU PROGRAM, NIGHT CLUB*)
(fãrã ring de dans pentru public)



┌────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE LUNARĂ (RON)│
┌──┬────────────────────────────────────────┬┴─────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│c │ Suprafata utila │torii de │interpreti sau│
│r │ │fonograme │ executanti │
│t │ │ (UPFR) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1│Suprafaţã utilã pânã la 49 mp │ 50 │ 50 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 2│Suprafaţã cuprinsã între 50- 99 mp │ 75 │ 75 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 3│Suprafaţã cuprinsã între 100-149 mp │ 80 │ 80 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 4│Suprafaţã cuprinsã între 150-199 mp │ 85 │ 85 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 5│Suprafaţã cuprinsã între 200-249 mp │ 90 │ 90 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 6│Suprafaţã cuprinsã între 250-299 mp │ 95 │ 95 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 7│Suprafaţã cuprinsã între 300-349 mp │ 100 │ 100 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 8│Suprafaţã cuprinsã între 350-399 mp │ 105 │ 105 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 9│Suprafaţã cuprinsã între 400-459 mp │ 110 │ 110 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│10│Suprafaţã cuprinsã între 450-499 mp │ 115 │ 115 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│11│Suprafaţã peste 500 mp │ 150 │ 150 │
└──┴────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┘


SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
SITUATE ÎN ORAŞE, STAŢIUNI TURISTICE, COMUNE ŞI SATE

B. UNITĂŢI COMERCIALE SAU PRESTATOARE DE SERVICII, SHOW ROOM, SUPERMARKET, HIPERMARKET, CABINETE MEDICALE, STOMATOLOGICE, SALOANE DE ÎNFRUMUSEŢARE ŞI ALTELE ASIMILATE, etc. *) **)



┌───────────────────────────┐
│ REMUNERAŢIE LUNARĂ (RON) │
┌──┬────────────────────────────────────────┬┴─────────┬───────────┬─────┴────┐
│Nr│ │Produca- │ Artistii │ Artistii │
│c │ Suprafata utila │torii de │interpreti │interpreti│
│r │ │fonograme │sau execu- │sau execu-│
│t │ │ (UPFR) │tanti │tanti pen-│
│ │ │ │ │tru audio-│
│ │ │ │ │vizual │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 1│Suprafaţã utilã pânã la 49 mp │ 9 │ 9 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 2│Suprafaţã cuprinsã între 50- 99 mp │ 12 │ 12 │ 6 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 3│Suprafaţã cuprinsã între 100-149 mp │ 29 │ 29 │ 8 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 4│Suprafaţã cuprinsã între 150-199 mp │ 35 │ 35 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 5│Suprafaţã cuprinsã între 200-249 mp │ 40 │ 40 │ 12 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 6│Suprafaţã cuprinsã între 250-299 mp │ 45 │ 45 │ 14 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 7│Suprafaţã cuprinsã între 300-349 mp │ 50 │ 50 │ 15 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 8│Suprafaţã cuprinsã între 350-399 mp │ 65 │ 65 │ 17 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 9│Suprafaţã cuprinsã între 400-459 mp │ 80 │ 80 │ 20 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│10│Suprafaţã cuprinsã între 450-499 mp │ 90 │ 90 │ 22 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│11│Suprafaţã cuprinsã între 500-999 mp │ 100 │ 100 │ 25 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│12│Suprafaţã peste 1000 mp │ 150 │ 150 │ 27 │
└──┴────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴──────────┘



SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
SITUATE ÎN ORAŞE, STAŢIUNI TURISTICE, COMUNE ŞI SATE

C.1. TÂRGURI ŞI EXPOZIŢII*)**)



┌────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE ZILNICA(RON)│
┌──┬────────────────────────────────────────┬┴─────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│c │ ACTIVITATE │torii de │interpreti sau│
│r │ │fonograme │ executanti │
│t │ │ (UPFR) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1│TÂRGURI RURALE, IARMAROACE, TALCIOCURI │ 15 │ 15 │
├──┼────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┤
│ │ EXPOZIŢII DE ARTA, ŞTIINŢA, CARTE ŞI ALTE ASEMENEA │
├──┼────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────────┤
│ 2│SUPRAFAŢĂ PÂNĂ LA 200 mp │ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 3│SUPRAFAŢĂ PESTE 200 mp │ 5 │ 5 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 4│TÂRGURI SAU EXPOZIŢII(produse │ │ │
│ │agroalimentare, industriale, bunuri de │ │ │
│ │larg consum, auto, moto, naval, │ 120 │ 120 │
│ │sport, agrement, etc.) │ │ │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 5│BANCHET, MASĂ FESTIVĂ, PETRECERE │ │ │
│ │(organizatã cu ocazia unui colocviu, │ 35 │ 35 │
│ │simpozion, congres, vernisaj, lansare │ │ │
│ │carte sau CD, etc.) │ │ │
└──┴────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┘



ACŢIUNI DESFĂŞURATE ÎN SPATII DESCHISE
SITUATE ÎN ORAŞE, STAŢIUNI TURISTICE, COMUNE ŞI SATE

C.2. PUBLICITATE CU VEHICULE, STANDURI, BENERE, ECRANE, MACHETE FIXE/GONFLABILE, REMORCI MOBILE, ETC. (DOTATE SAU ÎNSOŢITE DE INSTALAŢII DE SONORIZARE)



┌────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE ZILNICA(RON)│
┌──┬────────────────────────────────────────┬┴─────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│c │ TIP │torii de │interpreti sau│
│r │ (ACTIVITATE) │fonograme │ executanti │
│t │ │ (UPFR) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1│VEHICUL AUTO/REMORCĂ PUBLICITARĂ │ 20 │ 20 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ │STAND, BENER, ECRAN, MACHETĂ FIXĂ, │ │ │
│ 2│MACHETĂ GONFLABILĂ │ 5 │ 5 │
└──┴────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┘



SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
SITUATE ÎN ORAŞE, STAŢIUNI TURISTICE, COMUNE ŞI SATE

C.3. SPECTACOLE DIVERSE
(pentru muzica difuzatã înainte, în timpul şi dupã spectacol)



┌──────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE/SPECTACOL(RON)│
┌──┬────────────────────────────────────────┬┴───────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│c │ │torii de │interpreti sau│
│r │ (ACTIVITATE) │fonograme │ executanti │
│t │ │ (UPFR) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 1│FILARMONICĂ, OPERĂ, TEATRU, CINEMATOGRAF│ 5 │ 5 │
│ │CIRC, DELFINARIU ŞI ALTELE ASIMILATE │ │ │
└──┴────────────────────────────────────────┴────────────┴──────────────┘



SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
SITUATE ÎN STAŢIUNI TURISTICE, COMUNE ŞI SATE

D.1. UNITĂŢI HOTELIERE *)**)***)



┌───────────────────────────┐
│ REMUNERAŢIE LUNARĂ (RON) │
┌──┬────────────────────────────────────────┬┴─────────┬───────────┬─────┴────┐
│Nr│ │Produca- │ Artistii │ Artistii │
│c │ TIP LOCATIE │torii de │interpreti │interpreti│
│r │ │fonograme │sau execu- │sau execu-│
│t │ │ (UPFR) │tanti │tanti pen-│
│ │ │ │ │tru audio-│
│ │ │ │ │vizual │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 1│PENSIUNE AGROTURISTICĂ, POPAS TURISTIC, │ │ │ │
│ │HAN TURISTIC │ 12 │ 12 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 2│PENSIUNE URBANĂ PĂNĂ LA 3 STELE │ 12 │ 12 │ 20 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 3│SAT VACANŢĂ, CAMPING, CLUB DE VACANŢĂ │ 12 │ 12 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 4│MOTEL │ 12 │ 12 │ 20 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 5│PENSIUNE URBANĂ 4-5 STELE │ 40 │ 40 │ 30 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 6│TABERE (tematice, acţiuni mondene, │ │ │ │
│ │culturale sau asimilate) │ 50 │ 50 │ 40 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 7│HOTEL PANĂ LA 3 STELE (INCLUSIV) CAZARE │ 30 │ 30 │ 10 │
│ │MAXIM 50 CAMERE │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 8│HOTEL PANĂ LA 3 STELE (INCLUSIV) CAZARE │ │ │ │
│ │51-100 CAMERE │ 40 │ 40 │ 20 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 9│HOTEL PANĂ LA 3 STELE (INCLUSIV) CAZARE │ │ │ │
│ │PESTE 101 CAMERE │ 50 │ 50 │ 30 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│10│HOTEL 4-5 STELE │ 80 │ 80 │ 80 │
└──┴────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴──────────┘



SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
SITUATE ÎN ORAŞE

D.2. UNITĂŢI HOTELIERE *) **) ***)


┌───────────────────────────┐
│ REMUNERAŢIE LUNARĂ (RON) │
┌──┬─────────────────────────────────────────┬┴─────────┬───────────┬─────┴────┐
│Nr│ │Produca- │ Artistii │ Artistii │
│c │ TIP LOCATIE │torii de │interpreti │interpreti│
│r │ │fonograme │sau execu- │sau execu-│
│t │ │ (UPFR) │tanti │tanti pen-│
│ │ │ │ │tru audio-│
│ │ │ │ │vizual │
├──┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 1│PENSIUNE TURISTICĂ URBANĂ PANĂ LA 3 STELE│ 20 │ 20 │ 20 │
├──┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 2│CAMPING │ 20 │ 20 │ 20 │
├──┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 3│MOTEL │ 25 │ 25 │ 25 │
├──┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 4│PENSIUNE TURISTICĂ URBANĂ 4-5 STELE │ 50 │ 50 │ 50 │
├──┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 5│HOTEL PANĂ LA 3 STELE (INCLUSIV) CAZARE │ │ │ │
│ │PÂNĂ LA 50 CAMERE │ 40 │ 40 │ 40 │
├──┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 6│HOTEL PANĂ LA 3 STELE (INCLUSIV) CAZARE │ │ │ │
│ │100 CAMERE │ 50 │ 50 │ 50 │
├──┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 7│HOTEL PANĂ LA 3 STELE (INCLUSIV) CAZARE │ │ │ │
│ │PESTE 101 CAMERE │ 60 │ 60 │ 60 │
├──┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 8│HOTEL 4-5 STELE │ 100 │ 100 │ 100 │
└──┴─────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴──────────┘



E. TRANSPORTURI

E.1. TRANSPORTURI RUTIERE DE PASAGERI ****)


┌────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE LUNARA (RON)│
┌──┬──────────────────────────────────────────────┬┴─────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│c │ MIJLOC DE TRANSPORT ECHIPAT CU INSTALATIE │torii de │interpreti sau│
│r │ DE SONORIZARE │fonograme │ executanti │
│t │ │ (UPFR) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1│VEHICUL DE AGREMENT (tractor, trenuleţ, │ │ │
│ │remorcã, platformã) │ 3 │ 3 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 2│AUTOBUZ, TROLEIBUZ, TRAMVAI │ 5 │ 5 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 3│AUTOTURISM PANĂ LA 6 LOCURI (TAXI) │ 9 │ 9 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 4│MICROBUZ PÂNĂ LA 12 LOCURI │ 12 │ 12 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 5│AUTOCAR CLASA PANĂ LA 3 STELE INTERN │ 20 │ 20 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 6│AUTOCAR CLASA 3 STELE INTERN │ 30 │ 30 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 7│AUTOCAR CLASA 4 STELE INTERN │ 40 │ 40 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 8│AUTOCAR TRANSPORT INTERNAŢIONAL │ 50 │ 50 │
└──┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┘



E.2. AUTOGĂRI, SPAŢII DE AŞTEPTARE PENTRU PASAGERI *) **)***)




┌───────────────────────────┐
│ REMUNERAŢIE LUNARĂ (RON) │
┌──┬────────────────────────────────────────┬┴─────────┬───────────┬─────┴────┐
│Nr│ │Produca- │ Artistii │ Artistii │
│c │ SPATIU DOTAT CU INSTALATIE DE │torii de │interpreti │interpreti│
│r │ SONORIZARE │fonograme │sau execu- │sau execu-│
│t │ │ (UPFR) │tanti │tanti pen-│
│ │ │ │ │tru audio-│
│ │ │ │ │vizual │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 1│AUTOGARA SALĂ DE AŞTEPTARE │ 12 │ 12 │ 6 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 2│AUTOGARA PEROANE │ 9 │ 9 │ 5 │
└──┴────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴──────────┘



E.3. TRANSPORTURI FEROVIARE DE PASAGERI ****)



┌────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE LUNARA (RON)│
┌──┬──────────────────────────────────────────────┬┴─────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│c │ GARNITURA FEROVIARA ECHIPATA CU INSTALATIE │torii de │interpreti sau│
│r │ DE SONORIZARE │fonograme │ executanti │
│t │ │ (UPFR) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1│TREN DE PASAGERI ÎN TRAFIC INTERN │ 29 │ 29 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 2│TREN DE PASAGERI ÎN TRAFIC INTERNAŢIONAL │ 40 │ 40 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 3│VAGON RESTAURANT ÎN TRAFIC INTERN │ 29 │ 29 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 4│VAGON RESTAURANT ÎN TRAFIC INTERNAŢIONAL │ 40 │ 40 │
└──┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┘



E.4. GĂRI, STAŢII DE METROU ŞI SPAŢII DE AŞTEPTARE *) **)***)




┌───────────────────────────┐
│ REMUNERAŢIE LUNARĂ (RON) │
┌──┬────────────────────────────────────────┬┴─────────┬───────────┬─────┴────┐
│Nr│ │Produca- │ Artistii │ Artistii │
│c │ SPATIU DOTAT CU INSTALATIE DE │torii de │interpreti │interpreti│
│r │ SONORIZARE │fonograme │sau execu- │sau execu-│
│t │ │ (UPFR) │tanti │tanti pen-│
│ │ │ │ │tru audio-│
│ │ │ │ │vizual │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 1│GARĂ ÎN MUNICIPIU ŞI REŞEDINŢE DE JUDEŢ │ 20 │ 20 │ 20 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 2│GARĂ ÎN ALTE ORAŞE │ 14 │ 14 │ 14 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 3│STAŢIE DE METROU │ 20 │ 20 │ 20 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 4│SALĂ DE AŞTEPTARE CLASA I │ 9 │ 9 │ 9 │
└──┴────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴──────────┘



E.5. TRANSPORTURI AERIENE DE PASAGERI****)



┌───────────────────────────┐
│ REMUNERAŢIE LUNARĂ (RON) │
┌──┬────────────────────────────────────────┬┴─────────┬───────────┬─────┴────┐
│Nr│ │Produca- │ Artistii │ Artistii │
│c │ AERONAVA ECHIPATA CU INSTALATIE DE │torii de │interpreti │interpreti│
│r │ SONORIZARE │fonograme │sau execu- │sau execu-│
│t │ │ (UPFR) │tanti │tanti pen-│
│ │ │ │ │tru audio-│
│ │ │ │ │vizual │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 1│AERONAVĂ DE PASAGERI CURSĂ INTERNĂ │ 29 │ 29 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 2│AERONAVĂ DE PASAGERI CURSĂ CONTINENTALĂ │ 56 │ 56 │ 20 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 3│AERONAVĂ DE PASAGERI CURSĂ │ │ │ │
│ │TRANSCONTINENTALĂ │ 111 │ 111 │ 50 │
└──┴────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴──────────┘




E.6. AEROPORTURI, SPAŢII DE AŞTEPTARE PENTRU PASAGERI *) **)***)



┌───────────────────────────┐
│ REMUNERAŢIE LUNARĂ (RON) │
┌──┬────────────────────────────────────────┬┴─────────┬───────────┬─────┴────┐
│Nr│ │Produca- │ Artistii │ Artistii │
│c │ SPATIU DOTAT CU INSTALATIE DE │torii de │interpreti │interpreti│
│r │ SONORIZARE │fonograme │sau execu- │sau execu-│
│t │ │ (UPFR) │tanti │tanti pen-│
│ │ │ │ │tru audio-│
│ │ │ │ │vizual │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 1│AEROPORT INTERN │ 30 │ 30 │ 15 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 2│SALĂ AŞTEPTARE AEROPORT INTERN │ 35 │ 35 │ 18 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 3│AEROPORT INTERNAŢIONAL │ 40 │ 40 │ 20 │
├──┼────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ 4│SALĂ AŞTEPTARE AEROPORT INTERNAŢIONAL │ 45 │ 45 │ 25 │
└──┴────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴──────────┘



E.7. AMBARCAŢIUNI NAVALE PENTRU TRANSPORTUL DE AGREMENT
DOTATE CU INSTALAŢIE DE SONORIZARE ****)


┌────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE LUNARA (RON)│
┌──┬──────────────────────────────────────────────┬┴─────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│c │ AMBARCATIUNE DE AGREMENT │torii de │interpreti sau│
│r │ │Fonograme │ executanti │
│t │ │ (UPFR) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1│Pânã la 50 de locuri │ 9 │ 9 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 2│Pânã la 100 de locuri │ 15 │ 15 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 3│Peste 100 de locuri │ 30 │ 30 │
└──┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┘



E.8. TRANSPORT PE CABLU
DOTATE CU INSTALAŢIE DE SONORIZARE


┌────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE LUNARA (RON)│
┌──┬──────────────────────────────────────────────┬┴─────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│c │ TIP DE INSTALATIE │torii de │interpreti sau│
│r │ │Fonograme │ executanti │
│t │ │ (UPFR) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1│TELECABINE │ 9 │ 9 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 2│SPAŢII DE AŞTEPTARE PENTRU TELECABINE │ 15 │ 15 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 3│LIFTURI ŞI ASCENSOARE │ 30 │ 30 │
└──┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┘



SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
E.9. PARCĂRI AUTO SI CINEMATOGRAFE
(DOTATE CU INSTALAŢIE DE SONORIZARE*)


┌────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE LUNARA (RON)│
┌──┬──────────────────────────────────────────────┬┴─────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│c │ PARCARI SI CINEMATOGRAFE IN AER LIBER │torii de │interpreti sau│
│r │ │Fonograme │ executanti │
│t │ │ (UPFR) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1│PARCARE PANĂ LA 500 mp │ 15 │ 15 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 2│PARCARE PESTE 500 mp │ 25 │ 25 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 3│CINEMATOGRAF ÎN AER LIBER │ 50 │ 50 │
└──┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┘



F. SPORT ŞI AGREMENT
SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
SITUATE ÎN ORAŞE, STAŢIUNI TURISTICE, COMUNE ŞI SATE

F.1. STADIOANE, COMPLEXE SPORTIVE
DOTATE CU INSTALAŢIE DE SONORIZARE


┌──────────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE/MANIFESTATIE (RON)│
┌──┬─────────────────────────────────────────┴────┬──────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│ │ NUMAR DE LOCURI OCUPATE │torii de │interpreti sau│
│c │ │Fonograme │ executanti │
│r │ │ (UPFR) │ │
│t │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1│SUB 10.000 LOCURI │ 47 │ 47 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 2│PESTE 10.000 LOCURI │0.02/SCAUN│0.02/SCAUN, │
│ │ │dar nu mai│dar nu mai │
│ │ │puţin de │puţin de 100 │
│ │ │100 │ │
└──┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┘




F.2. PISCINE, ŞTRANDURI, LITORAL, PLAJE, PÂRTII DE SCHI ŞI PATINOARE DESCHISE PUBLICULUI
DOTATE CU INSTALAŢIE DE SONORIZARE *)


┌────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE LUNARA (RON)│
┌──┬──────────────────────────────────────────────┬┴─────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│ │ PISCINA / CATEGORIE │torii de │interpreti sau│
│c │ │Fonograme │ executanti │
│r │ │ (UPFR) │ │
│t │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1│PISCINĂ │ 50 │ 50 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 2│PISCINĂ HOTEL PÂNĂ LA CATEGORIA 3 STELE │ 60 │ 60 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 3│PISCINĂ HOTEL CATEG0RIA 4-5 STELE │ 100 │ 100 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┤
│ │ PLAJĂ, ŞTRAND ÎN AER LIBER CU PLAJĂ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────────┤
│ 4│PLAJĂ SUPRAFAŢA PANĂ LA 99 mp │ 9 │ 9 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 5│PLAJĂ SUPRAFAŢA CUPRINSĂ ÎNTRE 100-199 mp │ 30 │ 30 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 6│PLAJĂ SUPRAFAŢA CUPRINSĂ ÎNTRE 200-299 mp │ 40 │ 40 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 7│PLAJĂ SUPRAFAŢA CUPRINSĂ ÎNTRE 300-399 mp │ 50 │ 50 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 8│PLAJĂ SUPRAFAŢA CUPRINSĂ ÎNTRE 400-499 mp │ 80 │ 80 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 9│PLAJĂ SUPRAFAŢA PESTE 500 mp │ 200 │ 200 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│10│PARC DE DISTRACŢII ŞI/SAU AGREMENT │ 500 │ 500 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┤
│ │ LITORAL │
├──┼──────────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────────┤
│11│PLAJĂ SUPRAFAŢA CUPRINSĂ ÎNTRE 100-199 mp │ 50 │ 50 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│12│PLAJĂ SUPRAFAŢA CUPRINSĂ INTRE 200-299 mp │ 70 │ 70 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│13│PLAJĂ SUPRAFAŢA CUPRINSĂ ÎNTRE 300-399 mp │ 90 │ 90 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│14│PLAJĂ SUPRAFAŢA CUPRINSĂ ÎNTRE 400-499 mp │ 110 │ 110 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│15│PLAJĂ SUPRAFAŢA PESTE 500 mp │ 300 │ 300 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┤
│ │ PÂRTII DE SCHI ŞI ALTE SPORTURI DE IARNĂ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────────┤
│16│PÂRTIE cu instalaţie de sonorizare │ 200 │ 200 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┤
│ │ PATINOAR │
├──┼──────────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────────┤
│17│PATINOAR ACOPERIT │ 20 │ 20 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│18│PATINOAR ÎN AER LIBER │ 50 │ 50 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┤
│ │ ŞCOLI ŞI SĂLI DE PROFIL │
├──┼──────────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────────┤
│19│ŞCOALĂ DE DANS, BALET │ 20 │ 20 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│20│SALĂ GIMNASTICĂ AEROBICĂ │ 30 │ 30 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│21│SALĂ FITNESS │ 20 │ 20 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│22│SALĂ FITNESS (în hotel pânã la categ. 3 stele │ │ │
│ │inclusiv) │ 30 │ 30 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│23│SALĂ FITNESS (în hotel categ. 4 - 5 stele) │ 60 │ 60 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│24│SALĂ MASAJ │ 40 │ 40 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│25│SALĂ MASAJ (în hotel PÂNĂ la categ. 3 stele │ │ │
│ │inclusiv) │ 50 │ 50 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│26│SALĂ MASAJ (în hotel categ. 4 - 5 stele) │ 70 │ 70 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│27│SALA TRATAMENTE (diverse) │ 40 │ 40 │
└──┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┘



G. BIROURI ŞI SPAŢII DE PRODUCŢIE


┌────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE LUNARA (RON)│
┌──┬──────────────────────────────────────────────┬┴─────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│ │ TIP DE SPATIU │torii de │interpreti sau│
│c │ │Fonograme │ executanti │
│r │ │ (UPFR) │ │
│t │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1│Pânã la 30 de persoane │ 50 │ 50 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 2│Pânã la 100 de persoane │ 70 │ 70 │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 3│Peste 100 de persoane │ 100 │ 100 │
└──┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┘



H. TELECOMUNICAŢII


┌──────────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE/DIN VALOAREA DE │
│ VANZARE (RON) │
┌──┬─────────────────────────────────────────┴────┬──────────┬──────────────┤
│Nr│ │Produca- │ Artistii │
│ │ TIP │torii de │interpreti sau│
│c │ │Fonograme │ executanti │
│r │ │ (UPFR) │ │
│t │ │ │ │
│ │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1│CENTRALĂ TELEFONICĂ CU APEL ÎN AŞTEPTARE │ 1% │ 1% │
└──┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┘




NOTE
*) La încadrarea în tabel vor fi luate în calcul suprafeţele comerciale (închise sau deschise) utile, inclusiv ringurile de dans. Dacã aceeaşi suprafaţã este utilizatã pentru mai multe activitãţi, remuneraţiile cuvenite (organismelor de gestiune colectivã ale drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi şi ale producãtorilor de fonograme) pentru comunicare publicã / lucrativã, se vor achita pentru fiecare activitate în parte, indiferent de numãrul acestora.
**) La încadrarea în tabel vor fi luate în calcul suprafeţele comerciale (închise sau deschise), excluzându-se spaţiile anexã (depozite, magazii, spaţii sanitare).
***) La încadrarea în tabel se va ţine cont de existenţa echipamentelor radio-TV în camere/spaţii.
****) La încadrarea în tabel, pentru mijloacele de transport neutilizate mai mult de 20 de zile lunar, nu se percepe remuneraţia cuvenitã. Încadrarea în tabel, pentru toate tipurile de mijloace de transport se face numai în cazul acelora înregistrate în Registrele Române, dupã caz auto, feroviar, naval sau aerian.


VALOAREA
remuneraţiilor cuvenite din utilizarea muzicii în regim lucrativ (aparaturã sau instalaţii de sonorizare de putere micã, medie şi mare)

14. Baza de calcul a remuneraţiilor cuvenite comunicãrii publice a fonogramelor din comunicarea publicã în scop lucrativ (tabelul I 1) o reprezintã, dupã caz:
1. încasãrile brute obţinute din consumaţii şi vânzarea de bilete, programe, valoarea materialelor promoţionale etc., în lipsa acestora;
2. bugetul de cheltuieli al manifestãrii;
3. bugetul de cheltuieli pentru campanii publicitare, promoţionale sau electorale.
15. În cazul în care în acelaşi spaţiu se comunicã public fonograme atât în scop ambiental, cât şi în scop lucrativ, se vor achita remuneraţii pentru ambele utilizãri, dar care sã nu depãşeascã 10% din totalul veniturilor brute (tabelele I 2 şi I 3).
16. Evenimentele ocazionale unde se comunicã public fonograme, în proporţie mai mare de 40%, vor fi cuantificate cu procente sau sume fixe, conform tabelului I 1.
17. Utilizatorii au obligaţia sã obţinã din partea organismelor de gestiune colectivã a drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi şi ale producãtorilor de fonograme licenţa neexclusivã pentru comunicarea publicã în scop lucrativ, cu cel puţin 48 de ore înainte de desfãşurarea evenimentului sau a manifestãrii organizate.
18. Utilizatorii vor achita contravaloarea remuneraţiilor cuvenite la eliberarea licenţei neexclusive, în cazul sumelor fixe, şi în maximum 5 zile dupã încheierea evenimentului sau a manifestãrii, în cazul sumelor procentuale.
19. În cazul utilizatorilor care organizeazã turnee sau evenimente care se repetã, aceştia pot achita remuneraţiile cuvenite la sfârşitul turneului sau al ultimului eveniment.
20. Utilizatorii au obligaţia sã prezinte, la cererea organismelor de gestiune colectivã, la sfârşitul turneului sau al ultimului eveniment, informaţii şi documente financiar-contabile indispensabile stabilirii cuantumului remuneraţiei cuvenite.
21. În vederea repartizãrii corecte a remuneraţiilor încasate de cãtre organismele de gestiune colectivã, utilizatorii au obligaţia sã comunice lista pieselor muzicale utilizate, indicând titlul piesei, interpretul şi durata utilizãrii.

SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
SITUATE ÎN ORAŞE, STAŢIUNI TURISTICE, COMUNE ŞI SATE

I.1.*) EVENIMENT, SPECTACOL, TURNEU, CAMPANIE, etc.



┌───────────────────────────┐
│REMUNERAŢIE/EVENIMENT (RON)│
┌──┬───────────────────────────────────────┬─┴─────────────┬─────────────┴─────┐
│Nr│ │Producatorii │Artistii interpreti│
│ │ │de fonograme │sau executanti │
│c │ │ (UPFR) │ │
│r │ ├───────┬───────┼───────┬───────────┤
│t │ │Procent│Valoare│Procent│Valoare │
│ │ │Conform│minima │Conform│minima │
│ │ TIPUL MANIFESTATIEI │Punctu-│ │Punctu-│ │
│ │ │lui 14 │ │lui 14 │ │
│ │ ├───────┼───────┼───────┼───────────┤
│ │ │ 1 │ 2 │ 1 │ 2 │
├──┼───────────────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────────┤
│ │SPECTACOL / EVENIMENT │ │ │ │ │
│ 1│(festiv, paradã, istoric, │ 1,5% │ 105│ 1,5%│ 105 │
│ │sunet şi luminã, sportiv, nautic, │ │ │ │ │
│ │aerian, etc.) │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 2│PARADA MODĂ, CONCURS FRUMUSEŢE │ 1,5% │ 1256│ 1,5%│ 1256 │
├──┼───────────────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 3│SALON AUTO, MOTO, VELO, NAUTIC, │ │ │ │ │
│ │asimilate │ 1,5% │ 1852│ 1,5%│ 1852 │
├──┼───────────────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 4│SPECTACOL CARACTER PUBLICITAR │ 1,5% │ 1943│ 1,5%│ 1943 │
├──┼───────────────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 5│TURNEU PUBLICITAR (4 reprezentaţii) │ 1,5% │ 2975│ 1,5%│ 2975 │
├──┼───────────────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 6│TURNEU PUBLICITAR (5-8 reprezentaţii) │ 1,5% │ 4201│ 1,5%│ 4201 │
├──┼───────────────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 7│TURNEU PUBLICITAR (peste 9 │ │ │ │ │
│ │reprezentaţii) │ 1,5% │ 5042│ 1,5%│ 5042 │
├──┼───────────────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────────┤
│8 │CAMPANIE ELECTORALĂ │ 1,5% │ 5882│ 1,5%│ 5882 │
├──┼───────────────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────────┤
│9 │*) MANIFESTAŢII/EVENIMENTE │NEGO- │NEGO- │NEGO- │NEGOCIERE │
│ │(neprecizate) │CIERE │CIERE │CIERE │ │
└──┴───────────────────────────────────────┴───────┴───────┴───────┴───────────┘



SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
SITUATE ÎN ORAŞE SAU STAŢIUNI TURISTICE

I.2.*) CLUB, BAR, DISCOTECĂ, VIDEOTECĂ, RESTAURANT (cu program de varietãţi) CABARET, SPAŢIU ÎN CARE FUNCŢIONEAZĂ TONOMAT, KARAOKE, JUKEBOX, MULTIMEDIA, ASIMILATE



┌───────────────────────────┐
│ REMUNERAŢIE/LUNARA (RON) │
┌──┬───────────────────────┬───────────────┬┴─────────────┬─────────────┴─────┐
│N │ │PRODUCATORI DE │ARTISTII IN- │ARTISTII INTERPRETI│
│r │ │ FONOGRAME │TERPRETI SAU │SAU EXECUTANTI │
│ │ │ (UPFR) │ EXECUTANTI │PENTRU AUDIOVIZUAL │
│c │ │ │ │ │
│r │ SUPRAFATA UTILA ├───────┬───────┼──────┬───────┼───────┬───────────┤
│t │ │Inca- │Valoare│Inca- │Valoare│Inca- │Valoare │
│ │ │sare │minima │sare │minima │sare │minima │
│ │ │bruta │ │bruta │ │bruta │ │
│ │ ├───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ │ │ 1 │ 2 │ 1 │ 2 │ 1 │ 2 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 1│SUPRAFAŢA UTILĂ PÂNĂ │ │ │ │ │ │ │
│ │LA 49 mp │ 1,5% │ 50 │ 1,5%│ 50 │ 1,5% │ 50 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 2│SUPRAFAŢA CUPRINSĂ │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 50 - 99 mp │ 1,5% │ 65 │ 1,5%│ 65 │ 1,5% │ 65 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 3│SUPRAFAŢA CU PRINSĂ │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 100 - 149 mp │ 1,5% │ 77 │ 1,5%│ 77 │ 1,5% │ 77 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 4│SUPRAFAŢA CU PRINSĂ │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 150 - 199 mp │ 1,5% │ 95 │ 1,5%│ 95 │ 1,5% │ 95 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 5│SUPRAFAŢA CUPRINSĂ │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 200 - 249 mp │ 1,5% │ 110 │ 1,5%│ 110 │ 1,5% │ 110 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 6│SUPRAFAŢA CUPRINSĂ │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 250 - 299 mp │ 1,5% │ 119 │ 1,5%│ 119 │ 1,5% │ 119 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 7│SUPRAFAŢA CUPRINSĂ │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 300 - 349 mp │ 1,5% │ 125 │ 1,5%│ 125 │ 1,5% │ 125 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 8│SUPRAFAŢA CUPRINSĂ │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 350 - 399 mp │ 1,5% │ 131 │ 1,5%│ 131 │ 1,5% │ 131 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 9│SUPRAFAŢA CUPRINSĂ │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 400 - 449 mp │ 1,5% │ 137 │ 1,5%│ 137 │ 1,5% │ 137 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│10│SUPRAFAŢA CUPRINSĂ │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 450 - 499 mp │ 1,5% │ 146 │ 1,5%│ 146 │ 1,5% │ 146 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│11│SUPRAFAŢA PESTE 500 mp │ 1,5% │ 158 │ 1,5%│ 158 │ 1,5% │ 158 │
└──┴───────────────────────┴───────┴───────┴──────┴───────┴───────┴───────────┘



SPATII ÎNCHISE SAU DESCHISE
SITUATE ÎN COMUNE ŞI SATE

I.3.*) CLUB, BAR, DISCOTECĂ, VIDEOTECĂ, RESTAURANT (cu program de varietãţi) CABARET, SPAŢIU ÎN CARE FUNCŢIONEAZĂ TONOMAT, KARAOKE, JUKEBOX, MULTIMEDIA, SALĂ DE BAL, SALA PENTRU NUNŢI, ASIMILATE


┌───────────────────────────┐
│ REMUNERAŢIE/LUNARA (RON) │
┌──┬───────────────────────┬───────────────┬┴─────────────┬─────────────┴─────┐
│N │ │PRODUCATORI DE │ ARTISTII │ARTISTII INTERPRETI│
│r │ │ FONOGRAME │ INTERPRETI │SAU EXECUTANTI │
│ │ │ (UPFR) │ SAU │PENTRU AUDIOVIZUAL │
│c │ │ │ EXECUTANTI │ │
│r │ SUPRAFATA UTILA ├───────┬───────┼──────┬───────┼───────┬───────────┤
│t │ │Inca- │Valoare│Inca- │Valoare│Inca- │Valoare │
│ │ │sare │minima │sare │minima │sare │minima │
│ │ │bruta │ │bruta │ │bruta │ │
│ │ ├───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ │ │ 1 │ 2 │ 1 │ 2 │ 1 │ 2 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 1│SUPRAFAŢA UTILA PÂNĂ │ │ │ │ │ │ │
│ │LA 49 mp │ 1,5%│ 25 │ 1,5%│ 25│ 1,5%│ 25 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 2│SUPRAFAŢA CUPRINSA │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 50 - 99 mp │ 1,5%│ 30 │ 1,5%│ 30│ 1,5%│ 30 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 3│SUPRAFAŢA CUPRINSA │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 100 - 149 mp │ 1,5%│ 36 │ 1,5%│ 36│ 1,5%│ 36 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 4│SUPRAFAŢA CUPRINSA │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 150 - 199 mp │ 1,5%│ 49 │ 1,5%│ 49│ 1,5%│ 49 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 5│SUPRAFAŢA CUPRINSA │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 200 - 249 mp │ 1,5%│ 55 │ 1,5%│ 55│ 1,5%│ 55 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 6│SUPRAFAŢA CUPRINSA │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 250 - 299 mp │ 1,5%│ 60 │ 1,5%│ 60│ 1,5%│ 60 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 7│SUPRAFAŢA CUPRINSA │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 300 - 349 mp │ 1,5%│ 65 │ 1,5%│ 65│ 1,5%│ 65 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 8│SUPRAFAŢA CUPRINSA │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 350 - 399 mp │ 1,5%│ 70 │ 1,5%│ 70│ 1,5%│ 70 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│ 9│SUPRAFAŢA CUPRINSA │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 400 - 449 mp │ 1,5%│ 75 │ 1,5%│ 75│ 1,5%│ 75 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│10│SUPRAFAŢA CU PRINSA │ │ │ │ │ │ │
│ │ÎNTRE 450 - 499 mp │ 1,5%│ 80 │ 1,5%│ 80│ 1,5%│ 80 │
├──┼───────────────────────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────────┤
│11│SUPRAFAŢA PESTE 500 mp │ 1,5%│ 95 │ 1,5%│ 95│ 1,5%│ 95 │
└──┴───────────────────────┴───────┴───────┴──────┴───────┴───────┴───────────┘



NOTĂ
*) Utilizatorii au obligaţia sã precizeze tipul activitãţii / manifestaţiei, pe care o desfãşoarã /organizeazã, prin completarea declaraţiei pe proprie rãspundere.



CREDIDAM, UFPR, FIHR, RATB,
Ştefan Gheorghiu, Dan Popi, Mihai Râjniţã, Gheorghe Aron,
director general preşedinte secretar general director general


__________

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016