Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 327 din 15 decembrie 2010  privind publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Deciziei civile nr. 263 A din 16 noiembrie 2010 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 327 din 15 decembrie 2010 privind publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Deciziei civile nr. 263 A din 16 noiembrie 2010 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala

EMITENT: OFICIUL ROMAN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 22 decembrie 2010
    Având în vedere dispoziţiile <>art. 131^2 alin. (9) şi <>art. 138 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în baza prevederilor <>art. 6 alin. (1) şi <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 401/2006 privind organizarea, funcţionarea, structura personalului şi dotãrile necesare îndeplinirii atribuţiilor Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, cu modificãrile ulterioare,

    directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor emite urmãtoarea decizie:

     ARTICOL UNIC
    Se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, <>Decizia civilã nr. 263 A din 16 noiembrie 2010 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a IX-a civilã şi pentru cauze privind proprietatea intelectualã, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta decizie, privind schimbarea în parte a Hotãrârii arbitrale din data de 9 martie 2009 având ca obiect forma finalã a Metodologiei privind stabilirea remuneraţiilor cuvenite titularilor de drepturi de autor şi titularilor de drepturi conexe pentru retransmiterea prin cablu, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 227 din 7 aprilie 2009, în baza Deciziei directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 44/2009.

                             Directorul general al
                  Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,
                                  Robert Bucur

    Bucureşti, 15 decembrie 2010.
    Nr. 327.


    ANEXÃ

    CURTEA DE APEL BUCUREŞTI
    SECŢIA A IX-A CIVILÃ ŞI PENTRU CAUZE PRIVIND PROPRIETATEA INTELECTUALÃ


                            DECIZIA CIVILÃ Nr. 263 A
                             din 16 noiembrie 2010

    Admite apelurile formulate de apelanţii Uniunea Producãtorilor de Fonograme din România (UPFR) - Bucureşti, sectorul 1, bd. Nicolae Titulescu nr. 88 B, Uniunea Producãtorilor de Film şi Audiovizual din România - Asociaţia Românã de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFARARGOA) - Bucureşti, sectorul 1, str. Dem I. Dobrescu nr. 4-6, corp B, et. 3, ap. camera 44, şi Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu - Bucureşti, sectorul 1, str. Av. Mircea Zorileanu nr. 18, et. 6, împotriva Hotãrârii arbitrale din 9 martie 2009, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, din data de 7 aprilie 2009, ca urmare a <>Deciziei ORDA nr. 44/26.03.2009 a directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în contradictoriu cu intimaţii Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) - Bucureşti, sectorul 1, str. Jules Michelet nr. 15-17, et. 2, ap. 11, Societatea pentru Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual - Societatea Autorilor Români din Audiovizual (DACIN SARA) - sectorul 1, Bucureşti, str. Dem I. Dobrescu nr. 4-6, bl. intr. B, et. 3, ap. cam. 50-52, Societatea de Gestiune Colectivã a Drepturilor de Autor (COPYRO) - Bucureşti, sectorul 2, str. Paleologu nr. 5A, et. 3, ap. 3, Societatea de Gestiune Colectivã a Drepturilor de Autor din Domeniul Artelor Vizuale (VISARTA) - sectorul 5, Bucureşti, str. Fabrica de Chibrituri nr. 9-11, Asociaţia pentru Drepturile Producãtorilor de Fonograme din România (ADPFR) - Bucureşti, sectorul 1, str. Ştirbei Vodã nr. 103, bl. 24 A, et. 2, ap. 6, S.C. UPC ROMÂNIA - S.R.L. - UPC - Bucureşti, sectorul 1, Şos. Nordului nr. 62D, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) - Bucureşti, sectorul 1, Calea Victoriei nr. 141, intervenient S.C. ROMTELECOM - S.A. - Bucureşti, sectorul 1, Str. Gârlei nr. 1B.
    Admite cererea de intervenţie accesorie formulatã de S.C. ROMTELECOM - S.A.
    Dispune modificarea metodologiilor stabilite prin hotãrârea tribunalului arbitral referitor la procentele în care se datoreazã remuneraţiile lunare, la eliminarea pct. 6 şi a menţiunilor referitoare la colectorul unic.
    Stabileşte forma finalã a metodologiei, cu renumerotarea punctelor subsecvente pct. 5, astfel:

    "Metodologie privind stabilirea remuneraţiilor cuvenite titularilor de drepturi de autor şi titularilor de drepturi conexe pentru retransmiterea prin cablu
    1. În sensul prezentei metodologii, prin utilizare se înţelege retransmiterea simultanã, nealteratã, integralã prin fir, prin cablu, prin fibrã opticã sau prin orice alt procedeu similar ori printr-un sistem de radiodifuzare prin unde ultrascurte, pentru recepţionarea de cãtre public a unei transmisii iniţiale, cu sau fãrã fir, prin satelit, inclusiv prin sistem digital, de servicii de programe de radiodifuziune şi/sau televiziune destinate recepţionãrii de cãtre public a operelor muzicale, operelor cinematografice sau altor opere audiovizuale, operelor scrise, operelor din domeniul artelor vizuale, a videogramelor şi a fonogramelor.
    2. Utilizator, în sensul prezentei metodologii, este persoana fizicã sau persoana juridicã ce realizeazã activitãţi de retransmitere prin cablu sau prin satelit, inclusiv prin sistem digital, aşa cum a fost definit la pct. 1.
    3. Utilizarea reglementatã de prezenta metodologie se poate realiza numai dupã obţinerea din partea organismului de gestiune colector unic a autorizaţiei sub formã de licenţã neexclusivã în schimbul unei remuneraţii lunare, potrivit prezentei metodologii şi conform tabelului urmãtor:

    TABEL


┌──────────────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│ Categoriile de titulari de drepturi │Anul 2009 şi│
│ │ urmãtorii/ │
│ │Remuneraţii │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Autori de opere muzicale │ 1,35% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Autori de opere audiovizuale │ 1,50% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Autori de opere scrise │ 0,12% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Autori de opere din domeniul artelor vizuale │ 0,03% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Artişti - prestaţii artistice fixate pe fonograme │ 0,25% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Artişti - prestaţii artistice din domeniul audiovizual│ 0,50% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Producãtori de fonograme │ 0,25% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Producãtori de videograme │ 0,50% │
└──────────────────────────────────────────────────────┴────────────┘



    4. Utilizatorul are obligaţia de a achita, prin intermediul organismelor de gestiune, remuneraţiile procentuale prevãzute în tabelul de mai sus, determinate din baza de calcul, reprezentând drepturile patrimoniale de autor şi conexe dreptului de autor. Plata remuneraţiilor prevãzute în tabelul care face parte integrantã din prezenta metodologie se va face cãtre organismele de gestiune colectivã desemnate prin decizie a directorului general al Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, colectoare ale remuneraţiilor pentru fiecare categorie de drepturi patrimoniale de autor şi conexe dreptului de autor.
    5. Baza de calcul al remuneraţiilor reprezentând drepturile patrimoniale ale titularilor de drepturi de autor şi de drepturi conexe, datorate de utilizatori, este constituitã din totalitatea veniturilor brute lunare obţinute din activitatea de retransmitere de servicii de programe de radiodifuziune şi/sau de televiziune, fãrã TVA, dacã este cazul, iar în lipsa acestora, din totalitatea cheltuielilor ocazionate de utilizare.
    6. Utilizatorii au obligaţia sã comunice organismelor de gestiune colectivã, pânã la data de 15 a fiecãrei luni, un raport privind serviciile de programe retransmise în luna precedentã. Raportul va cuprinde pentru luna de raportare: lista serviciilor de programe de radiodifuziune şi/sau de televiziune retransmise, numãrul de abonaţi şi valoarea abonamentului, precum şi baza de calcul asupra cãreia se aplicã procentele din tabel. Raportul va fi însoţit de o adresã de înaintare purtând numele reprezentantului legal, semnãtura şi ştampila utilizatorului, adresã prin care va fi confirmatã pe propria rãspundere veridicitatea informaţiilor ce sunt conţinute în raport şi în documentele anexate acestuia. Listele prezentate constituie baza de repartizare a remuneraţiilor încasate de organismele de gestiune colectivã din domeniul dreptului de autor şi al drepturilor conexe. Informaţiile ce fac obiectul raportãrii pot fi transmise şi în format electronic.
    7. Remuneraţia se plãteşte pânã la data de 20 a lunii urmãtoare celei pentru care este datoratã.
    8. Ori de câte ori un organism de gestiune colectivã solicitã în scris, utilizatorul are obligaţia de a-i comunica acestuia copii certificate pe propria rãspundere de pe documentele financiarcontabile de sintezã pe baza cãrora se determinã baza de calcul, semnate de reprezentantul legal.
    9. Pentru întârzieri la platã utilizatorii datoreazã penalitãţi echivalente cu 0,1% sumelor neachitate la termen, calculate pe zi de întârziere.
    10. Prezenta metodologie, inclusiv tabelul care face parte integrantã din metodologie, este valabilã pânã la data intrãrii în vigoare a noilor metodologii din domeniul retransmiterii prin cablu.
    11. Prezenta metodologie intrã în vigoare la data publicãrii sale în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va putea fi modificatã în condiţiile legii."

    Irevocabilã.
    Pronunţatã în şedinţã publicã, astãzi, 16 noiembrie 2010.

                                  PREŞEDINTE,
                                MELANIA STANCIU

                                   Judecãtor,
                               Mihaela Paraschiv

                                    Grefier,
                             Noemi Graţiela Stanciu

                                    -------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016