Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 314 din 11 septembrie 2006  privind constituirea Comisiei pentru negocierea Metodologiei privind utilizarea prin retransmitere prin cablu a fonogramelor publicate in scop comercial ori a reproducerilor acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 314 din 11 septembrie 2006 privind constituirea Comisiei pentru negocierea Metodologiei privind utilizarea prin retransmitere prin cablu a fonogramelor publicate in scop comercial ori a reproducerilor acestora

EMITENT: OFICIUL ROMAN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 832 din 10 octombrie 2006

Având în vedere Cererea Centrului Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) şi a Uniunii Producãtorilor de Fonograme din România (UPFR), înregistratã la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor cu nr. 7.962 din 4 septembrie 2006, precum şi Referatul nr. SG/4.715 din 8 septembrie 2006 al Direcţiei registre, gestiune colectivã şi relaţii publice,
conform prevederilor art. 121 alin. (1) şi (2) coroborat cu <>art. 131 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>art. III din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2005 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 329/2006 ,
ţinând cont de dispoziţiile pct. 13 din Metodologia privind utilizarea de retransmitere prin cablu a operelor muzicale, audiovizuale, cinematografice, scrise, plastice, a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, preluate prin radiodifuzãri iniţiale, şi tabelul cuprinzând drepturile patrimoniale cuvenite titularilor de drepturi de autor şi titularilor de drepturi conexe dreptului de autor, pentru aplicarea prevederilor <>Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 529 din 22 iunie 2005, prin Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 124/2005,
în temeiul prevederilor art. 6 alin. (1) şi ale <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 401/2006 privind organizarea, funcţionarea, structura personalului şi dotãrile necesare îndeplinirii atribuţiilor Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,

directorul general adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor emite urmãtoarea decizie:

ART. 1
Se constituie, începând cu data de 9 octombrie 2006, Comisia pentru negocierea Metodologiei privind utilizarea prin retransmitere prin cablu a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora, dupã cum urmeazã:
■ câte un reprezentant al Centrului Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) şi al Uniunii Producãtorilor de Fonograme din România (UPFR), pe de o parte; şi
■ câte un reprezentant al principalelor structuri asociative ale utilizatorilor, respectiv al Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC) şi al Asociaţiei Naţionale de Cabloviziune şi Comunicaţii în Mediul Rural (ANCCMR), pe de altã parte.
ART. 2
Din comisia prevãzutã la art. 1 va face parte şi câte un reprezentant al primilor 3 utilizatori majori potrivit cifrei de afaceri şi cotei de piaţã din domeniu, cu condiţia ca aceştia sã declare la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, pânã la data constituirii comisiei de negociere, pe propria rãspundere, cifra de afaceri şi cota de piaţã.
ART. 3
Comisia constituitã potrivit art. 1 şi, dupã caz, art. 2 are obligaţia sã desfãşoare negocierile în conformitate cu dispoziţiile art. 131^1 şi ale <>art. 131^2 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe o duratã de maximum 30 de zile calendaristice de la data constituirii.
ART. 4
Comisia îşi va stabili programul întâlnirilor pe care îl va comunica Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.
ART. 5
Propunerea de metodologie privind utilizarea prin retransmitere prin cablu a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora, depusã de Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) şi Uniunea Producãtorilor de Fonograme din România (UPFR) pentru negociere în cadrul comisiei prevãzute la art. 1 şi, dupã caz, art. 2, este prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 6
Prezenta decizie va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, în conformitate cu dispoziţiile <>art. 131 alin. (2) din Legea nr. 8/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

Directorul general adjunct al
Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,
Eugen Vasiliu

Bucureşti, 11 septembrie 2006.
Nr. 314.

ANEXĂ

PROPUNERE DE METODOLOGIE
privind utilizarea prin retransmitere prin cablu a fonogramelor
publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora

1. - (1) Distribuitorii de servicii de programe de televiziune prin cablu sau prin sistem digital pot utiliza, în cadrul propriilor servicii de programe, fonograme publicate în scop comercial sau reproducerile acestora numai în baza unor autorizaţii prevãzute la <>art. 130 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Utilizatorii au obligaţia de a obţine autorizaţiile de la organismele de gestiune colectivã ale producãtorilor de fonograme şi artiştilor interpreţi sau executanţi înainte de utilizarea repertoriului protejat, precum şi de a plãti remuneraţiile corespunzãtoare acestei utilizãri, inclusiv cele restante.
2. Autorizaţiile eliberate de organismele de gestiune colectivã ale producãtorilor de fonograme şi artiştilor interpreţi sau executanţi acordã utilizatorilor dreptul de a retransmite, atât prin sistem analog, cât şi digital, orice fonogramã publicatã în scop comercial ori o reproducere a acesteia.
3. Utilizatorii autorizaţi au obligaţia sã plãteascã o remuneraţie unicã reprezentând drepturile cuvenite producãtorilor de fonograme şi artiştilor interpreţi sau executanţi, calculatã procentual din veniturile brute lunare, potrivit tabelului nr. 1.



Tabelul nr. 1
─────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul % lunar
─────────────────────────────────────────────────────────────────
2007 0,9
2008 1
2009 1,1
─────────────────────────────────────────────────────────────────



4. Remuneraţiile stabilite potrivit tabelului nr. 1 nu pot fi mai mici decât sumele prevãzute în tabelul nr. 2.



Tabelul nr. 2
Remuneraţii minime lunare
─────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul Distribuitori
prin cablu
─────────────────────────────────────────────────────────────────
2007 şi urmãtorii 500 lei
─────────────────────────────────────────────────────────────────



5. Pentru distribuitorii de programe de televiziune prin cablu sau prin sistem digital, baza de calcul a remuneraţiei reprezentând drepturile cuvenite producãtorilor de fonograme şi artiştilor interpreţi sau executanţi o constituie totalitatea veniturilor brute lunare din care se scade taxa pe valoarea adãugatã.
6. Distribuitorii de servicii de programe de televiziune prin cablu sau prin sistem digital au obligaţia sã furnizeze lista completã a serviciilor de programe retransmise. Aceste liste constituie baza de repartizare a remuneraţiilor încasate de organismele de gestiune colectivã respective şi vor fi comunicate trimestrial, pânã cel târziu pe data de 15 a primei luni din trimestrul urmãtor.
7. Raportarea bazei de calcul prevãzute la pct. 5 se va face pânã la data de 15 a lunii urmãtoare celei pentru care se face plata. Raportul va fi transmis în format scris sau electronic şi va fi însoţit de o adresã de înaintare purtând numele reprezentantului legal, semnãtura acestuia şi ştampila utilizatorului, adresã prin care va fi confirmatã pe propria rãspundere veridicitatea informaţiilor cuprinse în raport.
8. Plata remuneraţiilor datorate de distribuitorii de servicii de programe de televiziune prin cablu sau prin sistem digital se efectueazã lunar. Termenul limitã de platã este data de 20 a lunii urmãtoare celei pentru care se efectueazã plata. Organismele de gestiune colectivã au obligaţia de a emite facturã fiscalã în termen de maximum 5 zile de la primirea sumelor.
9. Pentru întârzieri de platã utilizatorii datoreazã penalitãţi de 0,2% pe zi de întârziere pentru sumele neachitate la termen.
10. La sumele rezultate din aplicarea procentelor prevãzute în tabelul nr. 1, respectiv la sumele forfetare prevãzute în tabelul nr. 2, se adaugã TVA.
11. La solicitarea scrisã a organismelor de gestiune colectivã, dupã efectuarea plãţilor, utilizatorul are obligaţia de a comunica acestora copii certificate pe propria rãspundere de reprezentantul legal de pe documentele cuprinzând informaţiile pe baza cãrora s-a determinat baza de calcul. Utilizatorul care a primit din partea organismelor de gestiune colectivã o asemenea cerere va avea un termen de maximum 15 zile calendaristice pentru pregãtirea documentaţiei solicitate.
12. Organismele de gestiune colectivã au dreptul sã cearã audit extern pentru examinarea corectitudinii calculãrii remuneraţiei, realizat de cãtre un auditor agreat de toate pãrţile.
13. Prezenta metodologie va putea fi modificatã în maximum 3 ani de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia cazului în care dispoziţiile <>Legii nr. 8/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sunt modificate înainte de împlinirea acestui termen, caz în care organismele de gestiune colectivã vor putea solicita iniţierea unei noi proceduri de negociere şi înainte de împlinirea termenului de 3 ani.

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016