Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 300 din 6 septembrie 2006  privind constituirea Comisiei pentru negocierea Metodologiei privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate in scop comercial ori a reproducerilor acestora de catre organismele de radiodifuziune    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 300 din 6 septembrie 2006 privind constituirea Comisiei pentru negocierea Metodologiei privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate in scop comercial ori a reproducerilor acestora de catre organismele de radiodifuziune

EMITENT: OFICIUL ROMAN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 829 din 9 octombrie 2006

Având în vedere cererea Centrului Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) şi Uniunii Producãtorilor de Fonograme din România (UPFR), înregistratã la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor cu nr. 7.962 din 4 septembrie 2006, cererea principalei structuri asociative mandatate de utilizatorii din domeniu, respectiv Asociaţia Românã de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), înregistratã la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor cu nr. 7.809 din 30 august 2006, cererea Societãţii Române de Radiodifuziune (SRR), înregistratã la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor cu nr. 7.843 din 31 august 2006, precum şi Referatul nr. SG/4.767 din 6 septembrie 2006 al Direcţiei registre, gestiune colectivã şi relaţii publice,
conform prevederilor art. 123^1 alin. (1) lit. f), ale art. 130 alin. (1) lit. a) şi ale <>art. 131 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>art. III din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2005 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 329/2006 ,
ţinând cont de dispoziţiile pct. 14 din Metodologia privind remuneraţia datoratã artiştilor interpreţi sau executanţi şi producãtorilor de fonograme pentru radiodifuzarea fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora de cãtre organismele de radiodifuziune, stabilitã prin Hotãrârea arbitralã din data de 10 aprilie 2006, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 382 din 4 mai 2006, potrivit Deciziei directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 74/2006,
în temeiul prevederilor art. 6 alin. (1) şi <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 401/2006 privind organizarea, funcţionarea, structura personalului şi dotãrile necesare îndeplinirii atribuţiilor Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,

directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor emite urmãtoarea decizie:

ART. 1
Se constituie, începând cu data de 9 octombrie 2006, Comisia pentru negocierea Metodologiei privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora de cãtre organismele de radiodifuziune, dupã cum urmeazã:
- câte un reprezentant al Centrului Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) şi al Uniunii Producãtorilor de Fonograme din România (UPFR), pe de o parte; şi
- un reprezentant al principalei structuri asociative din domeniu, respectiv Asociaţia Românã de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), un reprezentant al Societãţii Comerciale "Europe Developpement International" - S.R.L. (EUROPA FM), precum şi un reprezentant al Societãţii Române de Radiodifuziune (SRR), pe de altã parte.
ART. 2
Din comisia prevãzutã la art. 1 va face parte şi câte un reprezentant al altor doi utilizatori majori potrivit cifrei de afaceri şi cotei de piaţã din domeniu, cu condiţia ca aceştia sã declare la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, pânã la data constituirii comisiei de negociere, pe propria rãspundere, cifra de afaceri şi cota de piaţã.
ART. 3
Comisia constituitã potrivit art. 1 şi, respectiv, art. 2, dupã caz, are obligaţia sã desfãşoare negocierile în conformitate cu dispoziţiile art. 131^1 şi ale <>art. 131^2 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe o duratã de maximum 30 de zile calendaristice de la data constituirii.
ART. 4
Comisia îşi va stabili programul întâlnirilor, pe care îl va comunica Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.
ART. 5
Propunerea de metodologie privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora de cãtre organismele de radiodifuziune, depusã de organismele de gestiune colectivã Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) şi Uniunea Producãtorilor de Fonograme din România (UPFR) pentru negociere în cadrul comisiei prevãzute la art. 1 şi, respectiv, art. 2, dupã caz, este prevãzutã în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 6
Propunerea de metodologie privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora de cãtre organismele de radiodifuziune, depusã de Societatea Românã de Radiodifuziune (SRR) pentru negociere în cadrul comisiei prevãzute la art. 1 şi, respectiv, art. 2, dupã caz, este prevãzutã în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 7
Propunerea de metodologie privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora de cãtre organismele de radiodifuziune, depusã de principala structurã asociativã mandatatã de utilizatorii din domeniu, respectiv Asociaţia Românã de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), pentru negociere în cadrul comisiei prevãzute la art. 1 şi, respectiv, art. 2, dupã caz, este prevãzutã în anexa nr. 3 care face parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 8
Prezenta decizie va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, în conformitate cu dispoziţiile <>art. 131 alin. (2) din Legea nr. 8/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

Directorul general al
Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,
Rodica Pârvu

Bucureşti, 6 septembrie 2006.
Nr. 300.

ANEXA 1

PROPUNERE DE METODOLOGIE
privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial
ori a reproducerilor acestora de cãtre organismele de radiodifuziune

1. Pentru utilizarea directã sau indirectã a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora prin radiodifuzare, inclusiv sau exclusiv prin internet (simulcasting sau webcasting) şi/sau prin telefonie mobilã GPRS, organismele de radiodifuziune au obligaţia sã plãteascã o remuneraţie unicã echitabilã organismelor de gestiune colectivã ale artiştilor interpreţi sau executanţi şi producãtorilor de fonograme.
2. Utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, inclusiv sau exclusiv prin internet (simulcasting sau webcasting) şi/sau prin telefonie mobilã GPRS, aduse anterior la cunoştinţã publicã şi ale cãror drepturi conexe patrimoniale se aflã în termenele de protecţie prevãzute de lege, de cãtre organismele de radiodifuziune se face în baza art. 98 alin. (1) lit. g), art. 105 alin. (1) lit. f), art. 106^5 şi a <>art. 112^1 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
3. În cazul utilizãrii fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora în spoturi publicitare, în spoturi de promovare a unui post de radio, în generice de emisiuni ori în rubrici proprii ale acestora, producãtorul spoturilor, respectiv realizatorul emisiunii sau al rubricii proprii, are obligaţia de a obţine acordul expres al producãtorului de fonograme, acord care va fi comunicat în cel mult douã zile de la solicitare.
4. Societatea Românã de Radiodifuziune are obligaţia sã plãteascã trimestrial organismelor de gestiune colectivã desemnate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colectori unici pentru artiştii interpreţi sau executanţi şi pentru producãtorii de fonograme o remuneraţie reprezentând drepturi conexe patrimoniale pentru utilizarea fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, în sumã forfetarã de 5.000.000 lei pentru anul 2007, respectiv 2.500.000 lei pentru fiecare categorie de beneficiari, artiştii interpreţi sau executanţi şi producãtorii de fonograme.
5. Societatea Românã de Radiodifuziune şi posturile comerciale de radio comerciale au obligaţia sã plãteascã trimestrial organismului de gestiune colectivã desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic pentru artiştii interpreţi sau executanţi o remuneraţie reprezentând drepturi conexe patrimoniale pentru utilizarea teatrului radiofonic, în procent din totalul încasãrilor brute lunare obţinute din activitatea de radiodifuzare (abonamente, publicitate şi barter), conform tabelului nr. 1.



Tabelul nr. 1
────────────────────────────┬───────────────────────────────
Anul │ % lunar
────────────────────────────┼───────────────────────────────
2007 şi urmãtorii │ 0,6
────────────────────────────┴───────────────────────────────



6. Pentru anii 2008 şi 2009, sumele forfetare se vor indexa cu indicele de inflaţie.
7. Utilizatorii, alte organisme comerciale de radiodifuziune decât Societatea Românã de Radiodifuziune, au obligaţia sã plãteascã trimestrial organismelor de gestiune colectivã desemnate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colectori unici pentru artiştii interpreţi sau executanţi şi pentru producãtorii de fonograme o remuneraţie reprezentând drepturi conexe patrimoniale pentru utilizarea fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, într-un procent din totalul încasãrilor brute lunare obţinute din activitatea de radiodifuzare (publicitate şi barter), respectiv:
a) 2,2% pentru anul 2007;
b) 2,4% pentru anul 2008;
c) 2,6% pentru anul 2009.
8. Utilizatorii, atât Societatea Românã de Radiodifuziune, cât şi alte organisme comerciale de radiodifuziune, au obligaţia sã plãteascã trimestrial organismelor de gestiune colectivã desemnate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colectori unici pentru artiştii interpreţi sau executanţi şi pentru producãtorii de fonograme o remuneraţie reprezentând drepturi conexe patrimoniale pentru utilizarea fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, inclusiv sau exclusiv prin internet (simulcasting sau webcasting) şi/sau telefonie mobilã GPRS, într-un procent dupã cum urmeazã:
a) pentru radiodifuzare şi prin internet (simulcasting) se va plãti un procent suplimentar de 50% din sumele forfetare, respectiv din cele rezultate din aplicarea procentelor aplicate la baza de calcul, prevãzute mai sus;
b) pentru radiodifuzare şi prin internet (simulcasting) şi prin telefonie mobilã GPRS se va plãti un procent suplimentar de 75% din sumele forfetare, respectiv din cele rezultate din aplicarea procentelor aplicate la baza de calcul, prevãzute mai sus;
c) pentru radiodifuzare exclusiv prin internet (webcasting) şi/sau prin telefonie mobilã GPRS, utilizatorul va plãti un tarif/minut conţinând fonograme publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora de 1 RON/minut.
9. Baza de calcul o constituie totalul încasãrilor brute lunare obţinute din activitatea de radiodifuzare, din care se scad taxa pe valoarea adãugatã şi alocaţia bugetarã, dacã este cazul. În lipsa acestor încasãri, baza de calcul o constituie cheltuielile ocazionate de utilizare sau suma minimã lunarã conform tabelului nr. 2.



Tabelul nr. 2
────────────────────────────┬───────────────────────────────
Anul │ Remuneraţie
│ minimã lunarã
────────────────────────────┼───────────────────────────────
2007 şi urmãtorii │ 600 RON
────────────────────────────┴───────────────────────────────



10. Utilizatorii au obligaţia sã transmitã organismelor de gestiune colectivã ale artiştilor interpreţi sau executanţi şi producãtorilor de fonograme, pânã la data de 10 a fiecãrei luni pentru luna precedentã, un raport care va cuprinde:
a) lista completã, în format electronic, a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora radiodifuzate, conform modelului de playlist din tabelul de mai jos. Aceste liste constituie baza de repartizare a remuneraţiilor încasate de organismele de gestiune colectivã a drepturilor conexe prevãzute în prezenta metodologie;





────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Data Minute Secun- Titlu Autor Ar- Or- Nr. Al- Nr. Pro- Tara Anul F/V
crt. difu- de piesa muzica tist ches- ar- bum ca- du- inreg.
zarii tra/ tisti ta- ca-
For- log tor
ma-
tie/
Grup
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



b) baza de calcul a sumelor virate.
11. Raportul va fi transmis în format electronic şi va fi însoţit de o adresã de înaintare purtând numele reprezentantului legal, semnãtura acestuia şi ştampila utilizatorului, adresã prin care va fi confirmatã, pe propria rãspundere, veridicitatea informaţiilor ce sunt conţinute în raport.
12. Remuneraţia se plãteşte trimestrial, pânã la data de 20 a primei luni urmãtoare trimestrului pentru care este datoratã.
13. La solicitarea scrisã a organismelor de gestiune colectivã, dupã efectuarea plãţilor, utilizatorul are obligaţia de a comunica acestora copii, certificate pe propria rãspundere de reprezentantul legal, de pe documentele cuprinzând informaţiile pe baza cãrora s-a determinat baza de calcul. Utilizatorul care a primit din partea organismelor de gestiune colectivã o asemenea cerere va avea un termen de maximum 15 zile calendaristice pentru pregãtirea şi comunicarea documentaţiei solicitate.
14. Organismele de gestiune colectivã au dreptul sã cearã un audit extern pentru verificarea raportãrilor efectuate de utilizator, realizat de cãtre un auditor agreat de pãrţi.
15. Pentru întârzieri la platã utilizatorii datoreazã penalizãri de 0,2% pe zi de întârziere, aferente sumelor neachitate la termen.
16. La sumele forfetare, precum şi la sumele rezultate din aplicarea procentelor la baza de calcul prevãzute mai sus se adaugã taxa pe valoarea adãugatã.
17. Modificarea remuneraţiilor stabilite în sumã fixã se poate efectua periodic prin reactualizarea cu indicele de inflaţie, în conformitate cu dispoziţiile <>art. 131^4 din Legea nr. 8/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
18. Prezenta metodologie intrã în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va putea fi modificatã numai dupã 3 ani, cu excepţia cazului în care dispoziţiile <>Legii nr. 8/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, avute în vedere la elaborarea prezentei metodologii, sunt modificate înainte de împlinirea acestui termen.
19. Prezenta metodologie este valabilã pânã la intrarea în vigoare a noilor metodologii.

ANEXA 2

PROPUNERE DE METODOLOGIE
privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial
ori a reproducerilor acestora de cãtre organismele de radiodifuziune

1. Pentru utilizarea directã sau indirectã a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora prin radiodifuzare, organismele de radiodifuziune au obligaţia sã plãteascã o remuneraţie unicã echitabilã organismelor de gestiune colectivã ale artiştilor interpreţi sau executanţi şi producãtorilor de fonograme.
2. Utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, aduse anterior la cunoştinţã publicã şi ale cãror drepturi conexe patrimoniale se aflã în termenele de protecţie prevãzute de lege, de cãtre organismele de radiodifuziune se poate face numai în baza unei autorizaţii sub formã de licenţã neexclusivã, eliberatã de organismele de gestiune colectivã desemnate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (O.R.D.A.) drept colectoare pentru artiştii interpreţi sau executanţi şi pentru producãtorii de fonograme.
3. Utilizatorii au obligaţia sã plãteascã organismelor de gestiune colectivã prevãzute la pct. 2 o remuneraţie reprezentând drepturi conexe patrimoniale pentru utilizarea fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, prin aplicarea unui procent, conform tabelului de mai jos, la baza de calcul prevãzutã la pct. 4.



────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul Producãtori Artişti
de fonograme interpreţi
────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul 2006 şi urmãtorii 0,5% 0,5%
────────────────────────────────────────────────────────────────────



4. Baza de calcul este constituitã din veniturile obţinute de utilizatori din activitatea de radiodifuzare corespunzãtoare ponderii utilizãrii fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora (model de calcul: V = venituri din activitatea de radiodifuzare; P = pondere de utilizare (%); B = baza de calcul; Z = procent conform tabelelor de la pct. 3; REM = remuneraţie)
V x P = B B x Z(%) = REM
5. Remuneraţia se plãteşte trimestrial pânã la data de 26 a primei luni urmãtoare trimestrului pentru care este datoratã.
6. În cazul utilizãrii fonogramelor publicate în scop comercial sau al reproducerilor acestora în spoturi publicitare, în spoturi de promovare a unui post de radio, în generice de emisiuni ori în rubrici proprii ale acestora, producãtorul spoturilor, respectiv realizatorul emisiunii sau al rubricii proprii, are obligaţia de a obţine acordul expres al producãtorului de fonograme, care va fi comunicat în cel mult douã zile de la solicitare.
7. Utilizatorii au obligaţia sã comunice organismelor de gestiune colectivã ale artiştilor interpreţi şi producãtorilor de fonograme, pânã la data menţionatã la pct. 5, un raport privind utilizarea fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora în trimestrul precedent. Pentru trimestrul de raportare, raportul va cuprinde:
a) lista completã a fonogramelor publicate în scop comercial, radiodifuzate, durata utilizãrii lor şi alte detalii cunoscute. Aceste liste constituie baza de repartizare a remuneraţiilor încasate de organismele de gestiune colectivã a drepturilor conexe prevãzute în aceastã metodologie;
b) baza de calcul a sumelor virate.
Raportul va fi însoţit de o adresã de înaintare purtând numele reprezentantului legal, semnãtura şi ştampila utilizatorului, adresã prin care va fi confirmatã pe propria rãspundere veridicitatea informaţiilor ce sunt conţinute în raport. Raportul va putea fi transmis şi prin format electronic.
8. La solicitarea scrisã a organismului de gestiune colectivã, dupã efectuarea plãţilor, utilizatorul are obligaţia de a comunica acestora copii certificate pe propria rãspundere de reprezentantul legal de pe documentele cuprinzând informaţiile pe baza cãrora s-a determinat baza de calcul. Utilizatorul care a primit din partea organismului/organismelor de gestiune colectivã o asemenea cerere va avea un termen de maximum 15 zile pentru pregãtirea documentaţiei solicitate. Organismele de gestiune colectivã au dreptul sã cearã un audit extern pentru examinarea corectitudinii calculãrii remuneraţiei, de cãtre un auditor agreat de toate pãrţile.
9. Pentru întârzieri de platã utilizatorii datoreazã penalizãri echivalente nivelului dobânzii de referinţã stabilit de Banca Naţionalã a României, aferente sumelor neachitate la termen.
10. Prezenta metodologie va putea fi modificatã numai dupã 3 ani de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia cazului în care dispoziţiile <>Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, avute în vedere la elaborarea prezentei metodologii, sunt modificate înainte de împlinirea acestui termen, caz în care organismele de gestiune colectivã sau utilizatorul va putea solicita iniţierea unei noi proceduri de negociere.

ANEXA 3

PROPUNERE DE METODOLOGIE
privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial ori a
reproducerilor acestora
de cãtre organismele de radiodifuziune

1. Pentru utilizarea directã sau indirectã prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora aparţinând repertoriului protejat şi determinat conform legii, organismele de radiodifuziune au obligaţia sã plãteascã o remuneraţie unicã echitabilã organismelor de gestiune colectivã ale artiştilor interpreţi sau executanţi şi producãtorilor de fonograme, desemnate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colectoare în domeniul titularilor de drepturi în cauzã.
2. Plata remuneraţiei se va face trimestrial în baza unor contracte cu organismele de gestiune colectivã ale artiştilor interpreţi sau executanţi şi producãtorilor de fonograme, iar remuneraţia se va stabili prin aplicarea la baza de calcul, determinatã conform pct. 5, a unor procente diferenţiate direct proporţional cu ponderea utilizãrii repertoriului de fonograme publicate în scop comercial, gestionat colectiv, în raport cu timpul total de radiodifuzare.
3. Procentul aplicabil corespunzãtor unei ponderi de 100% a utilizãrii repertoriului de fonograme gestionat colectiv în raport cu timpul total de radiodifuzare va fi de 1%.
4. Pentru ponderi ale utilizãrii inferioare, procentul de 1%, corespunzãtor ponderii de 100%, se va diminua direct proporţional cu diminuarea ponderii.
De exemplu: pentru o pondere de 30% procentul diminuat va avea valoarea de 0,3%, iar pentru o pondere de 10% procentul diminuat va avea valoarea de 0,1%.
5. Baza de calcul se constituie astfel:
a) din veniturile obţinute de utilizatori din activitatea care utilizeazã repertoriul de fonograme protejat se scad: taxa pe valoarea adãugatã, taxa pentru publicitatea la bãuturi alcoolice şi orice alte taxe similare cãtre bugetul de stat sau local ce ar putea fi introduse ulterior;
b) în cazul societãţii publice de radiodifuziune, din totalul veniturilor se scad şi alocaţiile bugetare.
6. În condiţiile în care utilizatorul nu înregistreazã venituri, baza de calcul va fi cea constituitã de cheltuielile ocazionate de utilizarea repertoriului.
7. Remuneraţia stabilitã conform pct. 3-6 se va distribui în mod egal între organismele de gestiune colectivã ale artiştilor interpreţi sau executanţi şi producãtorilor de fonograme.
8. Organismele de gestiune colectivã vor pune la dispoziţia utilizatorilor (prin intermediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor) repertoriul de fonograme care genereazã drepturi conexe aflate în termenele de protecţie, fonogramele aflate în afara acestui repertoriu nefiind luate în calcul la stabilirea ponderii repertoriului protejat.
9. Remuneraţia se plãteşte pânã la data de 25 a primei luni urmãtoare trimestrului pentru care este datoratã, datã la care se va transmite şi baza de calcul a sumelor virate.
10. Utilizatorii de fonograme prin radiodifuzare au obligaţia sã comunice organismelor de gestiune colectivã, pânã la data menţionatã la pct. 9, un raport privind utilizarea fonogramelor în trimestrul precedent. Pentru trimestrul de raportare, raportul va cuprinde lista fonogramelor utilizate. Raportul va fi însoţit de o adresã de înaintare purtând numele reprezentantului legal, semnãtura şi ştampila utilizatorului, adresã prin care va fi confirmatã pe propria rãspundere veridicitatea informaţiilor ce sunt conţinute în raport. Aceste liste constituie baza de repartizare a remuneraţiilor încasate de organismul de gestiune colectivã a drepturilor conexe respective. Raportul va fi transmis şi în format electronic.
11. Pentru întârzieri la platã utilizatorii datoreazã, de la data scadenţei, dobânda legalã.
12. Prezenta metodologie va putea fi modificatã numai dupã 3 ani de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia cazului în care dizpoziţiile <>Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, avute în vedere la elaborarea prezentei metodologii, sunt modificate înainte de împlinirea acestui termen, caz în care organismul de gestiune colectivã sau utilizatorul va putea solicita iniţierea unei noi proceduri de negociere.
13. În relaţiile contractuale cu utilizatorii, organismele de gestiune colectivã a drepturilor conexe pot negocia tarife procentuale reduse faţã de cele prevãzute la pct. 3 şi 4, în condiţiile legale şi statutare care reglementeazã activitatea acestora.

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016