Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 3 din 30 martie 2019  privind modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti din România, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 5/2007     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 DECIZIE nr. 3 din 30 martie 2019 privind modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti din România, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 5/2007

EMITENT: Colegiul Medicilor Dentişti din România
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 397 din 21 mai 2019
    În temeiul art. 531 şi art. 532 lit. a) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările ulterioare,
    Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Stomatologi din România adoptă următoarea decizie:
    ART. I
    Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti din România, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 5/2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 487 din 20 iulie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 1
    (1) Colegiul Medicilor Stomatologi din România se organizează şi funcţionează în baza titlului XIII din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca persoană juridică de drept public, având ca principal obiect de activitate apărarea, controlul şi supravegherea exercitării profesiunii de medic stomatolog, ca profesie liberală de practică publică autorizată, aplicarea legilor şi regulamentelor care organizează şi reglementează exerciţiul profesiei.
    (2) Colegiul Medicilor Stomatologi din România este autonom în raport cu orice autoritate publică sau persoană juridică de drept privat şi îşi exercită atribuţiile fără posibilitatea vreunei imixtiuni.
    (3) Colegiul Medicilor Stomatologi din România are autonomie instituţională în domeniul său de competenţă, normativ şi jurisdicţional."

    2. Articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 2
    (1) Sediul Central al Colegiului Medicilor Stomatologi din România este în municipiul Bucureşti.
    (2) Emblema cu sigla Colegiului Medicilor Stomatologi din România este prevăzută în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul regulament."

    3. La articolul 7, litera h) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "h) socioeconomic, financiar-contabil şi administrativ;"

    4. Articolul 21 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 21
    (1) Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Stomatologi din România este alcătuită din reprezentanţi aleşi de adunarea generală din fiecare judeţ şi din municipiul Bucureşti, prin vot direct şi secret.
    (2) Norma de reprezentare în Adunarea generală naţională este de 1/200 membri înscrişi în fiecare colegiu teritorial la data organizării alegerilor, cel puţin un reprezentant pentru un colegiu teritorial.
    (3) La nivelul fiecărui colegiu teritorial se aleg membri supleanţi în Adunarea generală naţională în proporţie de 30% din numărul reprezentanţilor prevăzuţi la alin. (2), cel puţin 2 membri supleanţi. Rotunjirile se fac în plus."

    5. La articolul 22, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 22
    (1) Adunarea generală naţională adoptă Codul deontologic al medicului stomatolog şi Regulamentul de organizare şi funcţionare al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, în prezenţa a cel puţin 2/3 din numărul reprezentanţilor aleşi. În caz de absenţă motivată, membrul titular poate fi înlocuit de supleant, care are drept de vot.
    (2) Deciziile Adunării generale naţionale se adoptă cu majoritate simplă, în prezenţa a cel puţin două treimi din numărul reprezentanţilor aleşi. În caz de absenţă a membrului titular ales, acesta este înlocuit cu membrul supleant ales, având drept de vot."

    6. La articolul 26, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Lucrările şedinţelor Adunării generale naţionale vor fi consemnate prin stenograme. Deciziile Adunării generale naţionale vor fi transmise colegiilor teritoriale."

    7. La articolul 29, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Lucrările şedinţelor Consiliului naţional vor fi consemnate prin stenograme. Deciziile Consiliului naţional vor fi transmise colegiilor teritoriale."

    8. La articolul 31, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 31
    (1) Convocarea prin una dintre modalităţile prevăzute la art. 30 se va face cu cel puţin 7 zile înaintea datei întrunirii consiliului şi va fi însoţită de ordinea de zi şi de proiectele de decizii, actele normative etc. ce urmează a fi analizate, dezbătute şi votate. Excepţie de la timpul de convocare fac şedinţele consiliilor extraordinare, care vor putea fi convocate în termen de minimum 5 zile."

    9. La articolul 35, litera u) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "u) votează Comisia superioară de disciplină propusă de Biroul executiv naţional."

    10. La articolul 38, alineatele (1) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 38
    (1) În funcţie de necesităţile concrete, Consiliul naţional poate aproba înfiinţarea şi a altor comisii de lucru. Aceste comisii pot avea activitate permanentă sau temporară. La nivel local se adoptă o organizare similară.
    ………………........................................................................
    (3) La nivel local pentru comisii se adoptă o procedură similară."

    11. La articolul 43, literele c) şi g) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "c) întocmeşte rapoartele anuale de activitate ale comisiilor de lucru, pe care le supune votului Adunării generale naţionale;
    ………………….....................................................................
g) elaborează şi propune pentru discuţii, votare şi aprobare proiectele în plenul Consiliului naţional sau, după caz, în plenul Adunării generale naţionale;"

    12. Articolul 71 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 71
    Organele de conducere ale Colegiului Medicilor Stomatologi din România, la nivel teritorial sau al municipiului Bucureşti, sunt adunarea generală, consiliul teritorial şi biroul executiv teritorial."

    13. La articolul 73, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 73
    (1) Consiliul colegiului teritorial, respectiv al municipiului Bucureşti este format din:
    a) 7 membri pentru un număr de până la 100 de medici stomatologi înscrişi;
    b) 11 membri pentru 101-300 de medici stomatologi înscrişi;
    c) 15 membri pentru 301-500 de medici stomatologi înscrişi;
    d) 29 de membri pentru 501-1.000 de medici stomatologi înscrişi;
    e) 49 de membri pentru colegiile cu peste 1.000 de medici stomatologi înscrişi."

    14. La articolul 74, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 74
    (1) Consiliul colegiului teritorial va alege dintre membrii săi un birou executiv format din preşedinte, 2 vicepreşedinţi, un secretar şi un trezorier."

    15. Articolul 106 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 106
    (1) Primind plângerea, biroul executiv teritorial decide declanşarea sau nedeclanşarea procedurii disciplinare.
    (2) Biroul executiv teritorial poate decide nedeclanşarea procedurii disciplinare:
    a) în cazul în care plângerea nu este de competenţa Colegiului Medicilor Stomatologi din România;
    b) atunci când plângerea nu conţine elementele obligatorii, aşa cum sunt definite la art. 105 alin. (1), deşi petentului i s-a pus în vedere ca, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, să facă completările necesare.
    (3) Decizia biroului executiv teritorial de declanşare a procedurii disciplinare se înaintează comisiei de disciplină teritoriale sau comisiei superioare de disciplină, după caz, împreună cu plângerea."

    16. Articolul 107 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 107
    Biroul executiv teritorial sau, după caz, Biroul executiv naţional se poate sesiza şi dispune începerea anchetei disciplinare şi din oficiu, autosesizându-se."

    17. La articolul 108, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În baza deciziei biroului executiv teritorial de declanşare a procedurii disciplinare, medicul stomatolog împotriva căruia s-a formulat plângerea va fi informat cu privire la obiectul anchetei disciplinare prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, transmisă la sediul profesional al acestuia ori la domiciliu, comunicându-i-se o copie a plângerii şi eventualele înscrisuri ataşate, termenul până la care poate depune în scris apărările sale şi termenul la care se poate prezenta pentru a fi audiat şi pentru a formula toate apărările pe care le consideră utile."

    18. După articolul 118 se introduce un nou articol, articolul 118^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 118^1
    Numărul de mandate în structurile şi funcţiile de conducere de la nivel naţional şi/sau teritorial este nelimitat."

    19. La articolul 127, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) În cazul Biroului executiv naţional şi al biroului executiv teritorial se organizează noi alegeri pentru locul vacant."

    20. Anexa nr. 1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta decizie.
    21. Anexa nr. 2 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta decizie.
    22. În tot cuprinsul actului normativ, sintagma „Colegiul Medicilor Dentişti din România“ se va înlocui cu sintagma „Colegiul Medicilor Stomatologi din România“ şi sintagma „medic dentist“ se va înlocui cu sintagma „medic stomatolog“, în acord cu dispoziţiile Legii nr. 35/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.


    ART. II
    Orice alte dispoziţii contrare reglementate prin decizii ale organelor de conducere ale Colegiului Medicilor Stomatologi din România se abrogă.

    ART. III
    Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România,
                    Ecaterina Ionescu

    Bucureşti, 30 martie 2019.
    Nr. 3.
    ANEXA 1

    *) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
    (Anexa nr. 1 la regulament)
    Sigla Colegiului Medicilor Stomatologi din România
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la regulament)
    Denumirea colegiilor teritoriale

┌────┬─────────────────────────┬───────────────┐
│Nr. │Unitate │Denumire │
│crt.│administrativ-teritorială│colegiu │
│ │ │teritorial │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│1. │Judeţul Alba │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Alba │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│2. │Judeţul Arad │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Arad │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│3. │Judeţul Argeş │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Argeş │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│4. │Judeţul Bacău │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Bacău │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│5. │Judeţul Bihor │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Bihor │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│6. │Judeţul Bistriţa-Năsăud │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Bistriţa-Năsăud│
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│7. │Judeţul Botoşani │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Botoşani │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│8. │Judeţul Braşov │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Braşov │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│9. │Judeţul Brăila │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Brăila │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│10. │Municipiul Bucureşti │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Bucureşti │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│11. │Judeţul Buzău │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Buzău │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│12. │Judeţul Caraş-Severin │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Caraş-Severin │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│13. │Judeţul Călăraşi │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Călăraşi │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│14. │Judeţul Cluj │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Cluj │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│15. │Judeţul Constanţa │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│16. │Judeţul Covasna │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Covasna │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│17. │Judeţul Dâmboviţa │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Dâmboviţa │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│18. │Judeţul Dolj │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Dolj │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│19. │Judeţul Galaţi │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Galaţi │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│20. │Judeţul Giurgiu │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Giurgiu │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│21. │Judeţul Gorj │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Gorj │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│22. │Judeţul Harghita │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Harghita │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│23. │Judeţul Hunedoara │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Hunedoara │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│24. │Judeţul Ialomiţa │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Ialomiţa │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│25. │Judeţul Iaşi │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Iaşi │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│26. │Judeţul Ilfov │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Ilfov │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│27. │Judeţul Maramureş │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│28. │Judeţul Mehedinţi │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Mehedinţi │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│29. │Judeţul Mureş │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Mureş │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│30. │Judeţul Neamţ │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Neamţ │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│31. │Judeţul Olt │Medicilor │
│ │ │Stomatologi Olt│
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│32. │Judeţul Prahova │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Prahova │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│33. │Judeţul Satu Mare │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Satu Mare │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│34. │Judeţul Sălaj │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Sălaj │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│35. │Judeţul Sibiu │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Sibiu │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│36. │Judeţul Suceava │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Suceava │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│37. │Judeţul Teleorman │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Teleorman │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│38. │Judeţul Timiş │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Timiş │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│39. │Judeţul Tulcea │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Tulcea │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│40. │Judeţul Vaslui │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Vaslui │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│41. │Judeţul Vâlcea │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Vâlcea │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Colegiul │
│42. │Judeţul Vrancea │Medicilor │
│ │ │Stomatologi │
│ │ │Vrancea │
└────┴─────────────────────────┴───────────────┘


    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016