Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 3.284 din 13 noiembrie 2007  pentru modificarea si completarea Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii nr. 1.074/EN/2004 privind implementarea serviciului universal in sectorul comunicatiilor electronice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 3.284 din 13 noiembrie 2007 pentru modificarea si completarea Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii nr. 1.074/EN/2004 privind implementarea serviciului universal in sectorul comunicatiilor electronice

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU REGLEMENTARE IN COMUNICATII SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 798 din 23 noiembrie 2007

În temeiul prevederilor art. 6 alin. (2) şi ale <>art. 7 alin. (1), (3) şi (5) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 134/2006 privind înfiinţarea Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, precum şi ale art. 4 alin. (4) şi ale <>art. 23 alin. (2) din Legea nr. 304/2003 pentru serviciul universal şi drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere <>Ordinul ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei nr. 184/2004 pentru aprobarea Documentului de politicã şi strategie privind implementarea serviciului universal în sectorul comunicaţiilor electronice, modificat prin <>Ordinul ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei nr. 318/2005 ,

preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei emite prezenta decizie.

ART. I
Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 1.074/EN/2004 privind implementarea serviciului universal în sectorul comunicaţiilor electronice, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 750 din 18 august 2004, modificatã şi completatã prin Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 1.188/EN/2004, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 843 din 15 septembrie 2004, şi prin Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 1.298/EN/2005, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 822 din 12 septembrie 2005, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 2 alineatul (1), dupã litera b) se introduce o nouã literã, litera c), cu urmãtorul cuprins:
"c) serviciul de informaţii privind abonaţii şi punerea la dispoziţie a registrelor abonaţilor."
2. La articolul 2, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (3^1), cu urmãtorul cuprins:
"(3^1) Dreptul de acces la serviciile prevãzute la alin. (1) lit. c) este asigurat prin punerea la dispoziţia utilizatorilor finali a unui serviciu de informaţii privind abonaţii şi a unui registru al abonaţilor, în condiţiile secţiunii a 3-a a cap. II."
3. La articolul 2 alineatul (4), dupã litera b) se introduce o nouã literã, litera c), cu urmãtorul cuprins:
"c) pentru serviciul prevãzut la alin. (1) lit. c), furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului."
4. La articolul 3 alineatul (1), dupã litera d) se introduc douã noi litere, literele e) şi f), cu urmãtorul cuprins:
"e) registru al abonaţilor - structura organizatã de date de identificare ale abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului, accesibilã publicului în formã electronicã sau tipãritã, dupã caz;
f) serviciu de informaţii privind abonaţii - structura organizatã de date de identificare ale abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului, în formã electronicã, accesibilã publicului printr-un serviciu de consultare prin formarea unui numãr naţional scurt de forma 118(xyz) din Planul naţional de numerotaţie, alocat furnizorului de serviciu universal, conform procedurii stabilite de Autoritatea Naţionalã pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, denumitã în continuare ANRCTI, care furnizeazã utilizatorului acestui serviciu informaţii privind numãrul sau, dupã caz, numerele de telefon sau de fax al/ale abonatului."
5. La articolul 3, alineatul (4) va avea urmãtorul cuprins:
"(4) În cuprinsul prezentei decizii sunt, de asemenea, aplicabile definiţiile relevante prevãzute la <>art. 3 din Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la <>art. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 34/2002 privind accesul la reţelele publice de comunicaţii electronice şi infrastructura asociatã, precum şi interconectarea acestora, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 527/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la <>art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi la <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 304/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
6. Dupã articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 3^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 3^1. - (1) În domeniul de reglementare al prezentei decizii sunt aplicabile, în mod corespunzãtor, dispoziţiile legale privind compensarea serviciilor de interes economic general.
(2) Prevederile alin. (1) nu aduc atingere obligaţiilor ce pot fi impuse de ANRCTI în sarcina furnizorilor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice desemnaţi ca având putere semnificativã pe piaţã, în conformitate cu legislaţia specialã din domeniul comunicaţiilor electronice."
7. La articolul 6, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - (1) În localitãţile alese în conformitate cu prevederile art. 5, ANRCTI va desemna prin licitaţie sau, ca excepţie, din oficiu furnizorii de serviciu universal care vor avea obligaţia de a asigura furnizarea accesului la reţeaua publicã de telefonie, la un punct fix, prin intermediul telecentrelor."
8. La articolul 6, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) În vederea asigurãrii accesului la telefoane publice cu platã, ANRCTI va desemna furnizorii de serviciu universal prin licitaţie sau din oficiu, în localitãţile identificate în conformitate cu prevederile art. 5."
9. La articolul 7, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) În cazul desemnãrii din oficiu, diferenţa negativã dintre beneficiile comerciale, atât tangibile, cât şi intangibile, şi costurile determinate de furnizarea accesului la reţeaua publicã de telefonie, la un punct fix, prin intermediul telecentrelor, sau a accesului la telefoanele publice cu platã, în condiţiile stabilite de ANRCTI, calculatã anual pe perioada de desemnare, pe baza unei metodologii stabilite în avans de ANRCTI prin decizia de desemnare a furnizorului de serviciu universal, constituie costul net al furnizãrii serviciilor din sfera serviciului universal, urmând a fi viratã, la cerere, furnizorului de serviciu universal, conform mecanismului de compensare stabilit de ANRCTI."
10. La articolul 8, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) În vederea îndeplinirii obiectivului privind asigurarea accesibilitãţii serviciilor de acces la reţeaua publicã de telefonie, la un punct fix sau la un mijloc rezonabil de acces la serviciul de telefonie destinat publicului, pentru anumite categorii defavorizate de utilizatori, ANRCTI poate impune furnizorilor de serviciu universal desemnaţi în condiţiile art. 9 alin. (1) obligaţia de a acorda o subvenţie pentru serviciul de acces la reţeaua publicã de telefonie, la un punct fix, precum şi obligaţia de a oferi facilitãţile prevãzute la alin. (2), aplicabile în caz de neplatã a facturii telefonice, familiilor care, din cauza veniturilor reduse, necesitã o protecţie suplimentarã."
11. La articolul 9, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) ANRCTI poate desemna din oficiu ca furnizori de serviciu universal care vor avea obligaţia sã acorde utilizatorilor finali subvenţii pentru serviciile de acces la reţeaua publicã de telefonie, la un punct fix, şi facilitãţi aplicabile în caz de neplatã a facturii telefonice toţi furnizorii de servicii de acces la reţeaua publicã de telefonie, la un punct fix, indiferent de tipul reţelei şi de tehnologia utilizatã."
12. La capitolul II, dupã secţiunea a 2-a se introduce o nouã secţiune, secţiunea a 3-a, cuprinzând articolele 16^1-16^7, cu urmãtorul cuprins:

"SECŢIUNEA a 3-a
Punerea la dispoziţia utilizatorilor finali a unui serviciu de informaţii privind abonaţii şi a registrului abonaţilor
Art. 16^1. - (1) În vederea îndeplinirii obiectivului privind asigurarea disponibilitãţii, calitãţii şi accesibilitãţii serviciilor de informaţii privind abonaţii şi a registrelor abonaţilor, ANRCTI va impune în sarcina furnizorilor de serviciu universal desemnaţi în condiţiile alin. (2) obligaţia de a pune la dispoziţia utilizatorilor finali de pe întregul teritoriu al ţãrii un serviciu de informaţii privind abonaţii şi un registru al abonaţilor, la tarife accesibile şi la un anumit nivel de calitate.
(2) ANRCTI va desemna prin licitaţie publicã sau, ca excepţie, din oficiu, pentru o perioadã de cel puţin 2 ani, unul sau mai mulţi furnizori de serviciu universal care vor avea obligaţia de a pune la dispoziţia utilizatorilor finali un serviciu de informaţii privind abonaţii şi un registru al abonaţilor.
(3) Registrul abonaţilor şi serviciul de informaţii privind abonaţii vor conţine informaţii privind abonaţii serviciilor de telefonie destinate publicului, furnizate la puncte fixe sau la puncte mobile, indiferent dacã plata pentru serviciile de telefonie destinate publicului se realizeazã în avans sau ulterior furnizãrii serviciilor.
Art. 16^2. - (1) Furnizorii de serviciu universal desemnaţi conform prevederilor art. 16^1 alin. (2) vor avea urmãtoarele obligaţii:
a) de a realiza şi a administra o bazã de date completã, care sã includã numerele de telefon şi anumite date de identificare ale tuturor abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului, în formatul prevãzut la art. 16^3, în vederea respectãrii obligaţiilor prevãzute la lit. b) şi c);
b) de a pune la dispoziţia utilizatorilor finali un registru al abonaţilor pe o paginã de internet;
c) de a pune la dispoziţia tuturor utilizatorilor finali conectaţi la o reţea publicã de telefonie, indiferent de tipul reţelei şi de tehnologia utilizatã, inclusiv a utilizatorilor de telefoane publice cu platã, în permanenţã, un serviciu de informaţii privind abonaţii;
d) de a actualiza, pânã la data de 15 a fiecãrei luni, baza de date prevãzutã la lit. a).
(2) Serviciul de informaţii privind abonaţii şi registrul abonaţilor puse la dispoziţie de furnizorii de serviciu universal, în condiţiile prezentei decizii, vor permite exclusiv cãutarea numerelor de telefon şi de fax ale abonaţilor, pe baza parametrilor prevãzuţi la alin. (3). Utilizarea serviciului de informaţii privind abonaţii şi a registrului abonaţilor în alte scopuri se realizeazã cu respectarea prevederilor <>Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, cu completãrile ulterioare, şi a altor dispoziţii legale relevante.
(3) Pentru cãutarea numãrului sau, dupã caz, a numerelor de telefon sau de fax al/ale abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului, utilizatorii serviciului de informaţii privind abonaţii şi ai registrului abonaţilor puse la dispoziţie de furnizorii de serviciu universal, în condiţiile prezentei decizii, vor utiliza urmãtorii parametri:
a) numele abonatului persoanã fizicã, respectiv denumirea abonatului persoanã juridicã, dupã caz;
b) prenumele abonatului persoanã fizicã;
c) denumirea filialei sau, dupã caz, a sucursalei abonatului persoanã juridicã;
d) domiciliul abonatului persoanã fizicã, respectiv sediul social al abonatului persoanã juridicã, dupã caz, cu respectarea prevederilor alin. (5).
(4) Registrul abonaţilor pus la dispoziţie de cãtre furnizorii de serviciu universal, în condiţiile prezentei decizii, va furniza utilizatorilor acestui serviciu urmãtoarele informaţii:
a) numele abonatului persoanã fizicã, respectiv denumirea abonatului persoanã juridicã, dupã caz;
b) prenumele abonatului persoanã fizicã;
c) denumirea filialei sau, dupã caz, a sucursalei abonatului persoanã juridicã;
d) domiciliul abonatului persoanã fizicã, respectiv sediul social al abonatului persoanã juridicã, dupã caz, cu respectarea prevederilor alin. (5);
e) numãrul sau, dupã caz, numerele de telefon ori de fax al/ale abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului.
(5) Informaţiile prevãzute la alin. (3) lit. d) şi la alin. (4) lit. d) vor cuprinde:
a) strada;
b) numãrul strãzii;
c) localitatea: satul, oraşul sau municipiul;
d) unitatea administrativ-teritorialã de bazã: comuna sau oraşul;
e) sectorul;
f) judeţul.
Art. 16^3. - (1) Câmpurile bazei de date complete prevãzute la art. 16^2 alin. (1) lit. a) vor cuprinde urmãtoarele informaţii cu privire la abonaţii serviciilor de telefonie destinate publicului, cu respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei datelor cu caracter personal:
a) numele abonatului persoanã fizicã, respectiv denumirea abonatului persoanã juridicã, dupã caz (un câmp alfanumeric de maximum 256 de caractere);
b) prenumele abonatului persoanã fizicã (un câmp alfanumeric de maximum 256 de caractere);
c) domiciliul abonatului persoanã fizicã, respectiv sediul social al abonatului persoanã juridicã, dupã caz, cu respectarea alin. (2);
d) codul unic de înregistrare al abonatului persoanã juridicã (un câmp numeric de maximum 13 caractere sau, dupã caz, conform formatului codului unic de înregistrare în vigoare);
e) denumirea filialei sau, dupã caz, a sucursalei abonatului persoanã juridicã (un câmp alfanumeric de maximum 256 de caractere);
f) numãrul sau numerele de telefon al/ale abonatului, dupã caz (câte un câmp numeric de maximum 13 caractere pentru fiecare element);
g) numãrul sau numerele de fax al/ale abonatului, dupã caz (câte un câmp numeric de maximum 11 caractere pentru fiecare element).
(2) Informaţiile prevãzute la alin. (1) lit. c) vor cuprinde:
a) strada (un câmp alfanumeric de maximum 50 de caractere);
b) numãrul strãzii, blocul, scara, apartamentul (un câmp alfanumeric de maximum 60 de caractere);
c) localitatea: satul, oraşul sau municipiul (un câmp alfanumeric de maximum 25 de caractere);
d) unitatea administrativ-teritorialã de bazã: comuna sau oraşul (un câmp alfanumeric de maximum 25 de caractere);
e) sectorul (un câmp alfanumeric de maximum 12 caractere);
f) judeţul (un câmp alfanumeric de maximum 25 de caractere).
Art. 16^4.- (1) În vederea îndeplinirii obligaţiilor prevãzute la art. 16^2 alin. (1), în termen de 14 zile de la data comunicãrii deciziei de desemnare, furnizorii de serviciu universal vor solicita furnizorilor de servicii de telefonie destinate publicului, care atribuie numere de telefon abonaţilor, transmiterea tuturor informaţiilor relevante necesare în vederea realizãrii bazei de date complete prevãzute la art. 16^2 alin. (1) lit. a).
(2) ANRCTI va transmite furnizorilor de serviciu universal lista furnizorilor de servicii de telefonie destinate publicului, titulari de licenţe de utilizare a resurselor de numerotaţie, care atribuie numere de telefon abonaţilor, pentru asigurarea respectãrii obligaţiei prevãzute la alin. (1).
(3) Furnizorii de serviciu universal pot pune la dispoziţia utilizatorilor finali un registru al abonaţilor, în formã tipãritã, pe baza utilizãrii, în condiţiile stabilite între pãrţi, a informaţiilor relevante puse la dispoziţie de furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului, care atribuie numere de telefon abonaţilor conform prevederilor art. 16^5 alin. (1)-(6).
Art. 16^5. - (1) Furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului, care atribuie numere de telefon abonaţilor, au obligaţia de a pune la dispoziţia furnizorilor de serviciu universal, în termen de 6 luni de la primirea unei solicitãri, conform art. 16^4 alin. (1), în condiţii echitabile, obiective, nediscriminatorii şi la tarife orientate cãtre costuri, toate informaţiile relevante în vederea realizãrii bazei de date complete prevãzute la art. 16^2 alin. (1) lit. a) şi de a actualiza, pânã la data de 10 a fiecãrei luni, informaţiile transmise.
(2) În vederea îndeplinirii obligaţiilor prevãzute la alin. (1), furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului, care atribuie numere de telefon abonaţilor, realizeazã şi administreazã, în format TXT, utilizând ca separator de câmpuri simbolul "pipe", baze de date cuprinzând informaţii cu privire la abonaţii proprii, în formatul prevãzut la art. 16^3.
(3) În vederea îndeplinirii obligaţiilor prevãzute la alin. (1), furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului, care atribuie numere de telefon abonaţilor, încheie cu furnizorii de serviciu universal acorduri prin care se stabilesc condiţiile în care se realizeazã transmiterea informaţiilor relevante prevãzute la alin. (1).
(4) Acordurile prevãzute la alin. (3) vor cuprinde cel puţin urmãtoarele aspecte:
a) condiţiile de interoperabilitate a bazelor de date transmise în formatul şi în termenele stabilite conform prezentei decizii;
b) procedura de transmitere şi, respectiv, de actualizare a informaţiilor relevante prevãzute la alin. (1);
c) tarifele pentru punerea la dispoziţia furnizorilor de serviciu universal a informaţiilor relevante prevãzute la alin. (1);
d) rãspunderea asupra corectitudinii informaţiilor relevante transmise de furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului, care atribuie numere de telefon abonaţilor;
e) mãsurile tehnice şi organizatorice necesare pentru protecţia datelor de identificare ale abonaţilor incluşi în bazele de date împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificãrii, dezvãluirii sau accesului neautorizat, precum şi împotriva oricãrei forme de prelucrare ilegalã, în condiţiile <>Legii nr. 677/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(5) Prin derogare de la prevederile alin. (1) şi ale art. 16^4 alin. (1), furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului, nou-intraţi pe piaţã, care atribuie numere de telefon abonaţilor, au urmãtoarele obligaţii:
a) de a solicita furnizorilor de serviciu universal, în termen de 45 de zile de la data începerii atribuirii numerelor de telefon cãtre abonaţi, încheierea acordurilor prevãzute la alin. (3);
b) de a pune la dispoziţia furnizorilor de serviciu universal, în condiţii echitabile, obiective, nediscriminatorii şi la tarife orientate cãtre costuri, informaţiile relevante în vederea realizãrii bazei de date complete prevãzute la art. 16^2 alin. (1) lit. a), în termen de 6 luni de la data începerii atribuirii numerelor de telefon cãtre abonaţi;
c) de a actualiza informaţiile transmise furnizorilor de serviciu universal conform lit. b), pânã la data de 10 a fiecãrei luni.
(6) Furnizorii de serviciu universal au obligaţia sã aplice principiul nediscriminãrii în tratamentul informaţiilor care le-au fost puse la dispoziţie de furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului, care atribuie numere de telefon abonaţilor.
(7) Furnizorii de serviciu universal au obligaţia de a transmite ANRCTI o copie de pe fiecare dintre acordurile prevãzute la alin. (3), în termen de 10 zile de la data încheierii acestora. De asemenea, furnizorii de serviciu universal vor transmite ANRCTI toate informaţiile referitoare la modificarea sau la încetarea acestor acorduri, însoţite de actele doveditoare, dupã caz, în termen de 10 zile de la data la care a survenit modificarea sau încetarea.
Art. 16^6. - (1) La stabilirea tarifelor pentru punerea la dispoziţia furnizorilor de serviciu universal, de cãtre furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului, care atribuie numere de telefon abonaţilor, a informaţiilor relevante în vederea realizãrii bazei de date complete prevãzute la art. 16^2 alin. (1) lit. a), vor fi luate în calcul urmãtoarele elemente de cost:
a) costurile aferente creãrii şi transmiterii cãtre furnizorii de serviciu universal a bazei de date în formatul prevãzut la art. 16^3;
b) costurile aferente actualizãrii şi transmiterii cãtre furnizorii de serviciu universal a bazei de date actualizate.
(2) La determinarea costurilor prevãzute la alin. (1) lit. a) vor fi avute în vedere costurile cu:
a) crearea procedurii de export al bazei de date în format TXT, utilizând ca separator de câmpuri simbolul "pipe";
b) utilizarea software-ului şi hardware-ului necesare pentru gestiunea bazei de date;
c) utilizarea serverului de comunicaţii, în cazul transmiterii on-line a bazei de date;
d) suportul, în cazul transmiterii pe suport optic a bazei de date;
e) manopera;
f) transmiterea efectivã a bazei de date.
(3) La determinarea costurilor prevãzute la alin. (1) lit. b) vor fi avute în vedere costurile cu:
a) utilizarea software-ului şi hardware-ului necesare pentru gestiunea bazei de date;
b) manopera;
c) utilizarea serverului de comunicaţii, în cazul transmiterii on-line a bazei de date actualizate;
d) suportul, în cazul transmiterii pe suport optic a bazei de date actualizate;
e) transmiterea efectivã a bazei de date actualizate.
(4) În vederea asigurãrii respectãrii obligaţiei de orientare cãtre costuri a tarifelor pentru punerea la dispoziţia furnizorilor de serviciu universal a informaţiilor relevante în vederea realizãrii bazei de date complete, furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului, care atribuie numere de telefon abonaţilor, au obligaţia de a transmite ANRCTI justificarea fundamentãrii în funcţie de costuri a acestor tarife, pe baza elementelor de cost prevãzute la alin. (1)-(3), în termen de 30 de zile de la data încheierii acordurilor prevãzute la art. 16^5 alin. (3) şi, acolo unde este cazul, de la data modificãrii tarifelor prevãzute în aceste acorduri.
Art. 16^7. - (1) În cazul desemnãrii prin licitaţie, costul net al furnizãrii serviciilor din sfera serviciului universal, rezultat în urma aplicãrii acestei proceduri, va fi virat, la cerere, furnizorului de serviciu universal, conform mecanismului de compensare stabilit de ANRCTI.
(2) În cazul desemnãrii din oficiu, diferenţa negativã dintre beneficiile comerciale, atât tangibile, cât şi intangibile, şi costurile determinate de furnizarea serviciului de informaţii privind abonaţii şi punerea la dispoziţia utilizatorilor finali a registrului abonaţilor, în condiţiile stabilite de ANRCTI, calculatã anual pe perioada de desemnare, pe baza unei metodologii stabilite în avans de ANRCTI prin decizia de desemnare a furnizorului de serviciu universal, constituie costul net al furnizãrii serviciilor din sfera serviciului universal, urmând a fi viratã, la cerere, furnizorului de serviciu universal, conform mecanismului de compensare stabilit de ANRCTI."
13. La articolul 17, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 17. - (1) Desemnarea prin licitaţie publicã a furnizorilor de serviciu universal, în conformitate cu prevederile prezentei decizii, se organizeazã cu respectarea principiilor liberei concurenţe, transparenţei, nediscriminãrii, confidenţialitãţii, eficienţei şi obiectivitãţii."
14. La articolul 19 alineatul (2), litera a) va avea urmãtorul cuprins:
"a) serviciile din sfera serviciului universal, precum şi, în cazul serviciilor prevãzute la art. 4, localitãţile pentru care se intenţioneazã desemnarea unor furnizori de serviciu universal;".
15. La articolul 21, literele a) şi c) vor avea urmãtorul cuprins:
"a) certificat constatator emis de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului privind inexistenţa unei proceduri de dizolvare voluntarã, judiciarã sau ca urmare a aplicãrii procedurilor de insolvenţã;
.................................................................
c) copii ale situaţiilor financiare anuale pentru ultimii 3 ani sau pentru toatã perioada scursã de la înfiinţare, în cazul în care aceasta este mai micã de 3 ani, depuse la organele competente la care se înregistreazã, potrivit legislaţiei în vigoare;".
16. La articolul 28, partea introductivã şi literele d), f) şi g) ale alineatului (2) vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) În vederea stabilirii ofertei câştigãtoare, comisia de licitaţie va lua în considerare, în principal, criteriul propunerii celei mai avantajoase din punct de vedere financiar, precum şi, acolo unde este cazul, urmãtoarele criterii suplimentare:
..............................................................
d) gradul de extindere şi densitatea reţelei, precum şi capacitatea ofertantului de a dezvolta sau de a avea acces la reţele de comunicaţii electronice în vederea furnizãrii serviciilor de telefonie destinate publicului în localitãţile avute în vedere pentru licitaţie, în cazul serviciilor prevãzute la art. 4;
..............................................................
f) tarifele cu amãnuntul ce vor fi practicate pentru serviciile prevãzute la art. 4;
g) costurile pentru realizarea şi administrarea bazei de date complete a abonaţilor, pentru serviciile prevãzute la art. 16^1 alin. (1);".
17. La articolul 28 alineatul (2), dupã litera g) se introduc douã noi litere, literele h) şi i), cu urmãtorul cuprins:
"h) tarifele pentru serviciile de interconectare în vederea terminãrii apelurilor practicate pentru accesul la serviciul de informaţii privind abonaţii;
i) alte criterii prevãzute în caietul de sarcini."
18. La articolul 28, alineatul (8) va avea urmãtorul cuprins:
"(8) În termen de 5 zile lucrãtoare de la data depunerii contestaţiilor, o comisie desemnatã de preşedintele ANRCTI prin decizie, formatã din alte persoane decât cele care au fãcut parte din comisia de licitaţie, va soluţiona contestaţiile şi va încheia un proces-verbal, aprobat de preşedintele ANRCTI. Rezultatul va fi comunicat în scris contestatarilor."
19. La articolul 30, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 30. - (1) ANRCTI poate desemna din oficiu un furnizor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice ca furnizor de serviciu universal în vederea asigurãrii accesului la telefoane publice cu platã în localitãţile identificate în conformitate cu prevederile art. 5, precum şi în cazurile şi în condiţiile prevãzute la art. 6 alin. (3), art. 9 alin. (1) şi la art. 27 şi 29."
20. Articolul 31 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 31. - (1) În vederea desemnãrii din oficiu a furnizorului de serviciu universal pentru asigurarea accesului la telefoane publice cu platã în localitãţile identificate în conformitate cu prevederile art. 5, precum şi în cazurile prevãzute la art. 27 şi 29, preşedintele ANRCTI va stabili, prin decizie, o comisie de evaluare care are componenţa prevãzutã la art. 18 alin. (2).
(2) Comisia de evaluare va propune desemnarea unui furnizor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice ca furnizor de serviciu universal pe baza unuia sau a mai multor criterii dintre cele prevãzute la art. 28 alin. (2), precum şi, dacã este cazul, pe baza altor criterii relevante, cu respectarea principiului eficienţei, în special din punctul de vedere al costurilor, al obiectivitãţii, transparenţei şi nediscriminãrii."
21. Articolul 35 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 35. - (1) În cazul desemnãrii prin licitaţie, furnizorii de serviciu universal desemnaţi sã furnizeze serviciile prevãzute la art. 4 sau, dupã caz, la art. 16^1 alin. (1), vor primi suma ce constituie costul net al furnizãrii serviciilor respective, în termen de 30 de zile de la data primirii de cãtre ANRCTI a unei solicitãri în acest sens, depusã dupã instalarea telecentrelor ori a telefoanelor publice cu platã sau, respectiv, dupã punerea la dispoziţia utilizatorilor finali a serviciilor de informaţii privind abonaţii şi a registrelor abonaţilor, în condiţiile prevãzute în decizia de desemnare.
(2) În cazul desemnãrii din oficiu în vederea asigurãrii accesului la telefoane publice cu platã în localitãţile identificate în conformitate cu prevederile art. 5, precum şi în cazurile prevãzute la art. 27 şi 29, furnizorii de serviciu universal vor primi suma ce constituie costul net al furnizãrii serviciilor incluse în sfera serviciului universal pentru care au fost desemnaţi, în termen de 60 de zile de la data primirii de cãtre ANRCTI a unei solicitãri în acest sens. Solicitarea va putea fi depusã anual, în condiţiile prevãzute în decizia de desemnare."
22. La articolul 38, literele a)-c) vor avea urmãtorul cuprins:
"a) ca urmare a încetãrii existenţei furnizorului de serviciu universal, cu excepţia cazurilor de fuziune sau divizare în care activitatea de furnizare de reţele şi de servicii de comunicaţii electronice se transmite altor persoane;
b) ca urmare a declanşãrii împotriva furnizorului de serviciu universal a procedurii insolvenţei, în condiţiile <>Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificãrile ulterioare;
c) ca urmare a retragerii dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice pe baza autorizaţiei generale, a licenţei de utilizare a frecvenţelor radio sau a licenţei de utilizare a resurselor de numerotaţie, în condiţiile <>art. 59 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;".
23. La articolul 38, dupã litera e) se introduce o nouã literã, litera f), cu urmãtorul cuprins:
"f) în cazul în care furnizorul de serviciu universal se aflã în imposibilitate obiectivã de a furniza serviciile pentru care a fost desemnat, din motive neimputabile acestuia, pentru o perioadã mai lungã de 90 de zile de la primirea unei notificãri din partea ANRCTI cu privire la limitarea parţialã sau totalã a accesului utilizatorilor finali la serviciile furnizate şi la cauzele care determinã limitarea."
24. La articolul 38 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
"(2) În cazurile de fuziune sau divizare prevãzute la alin. (1) lit. a), persoana care preia activitatea de furnizare de reţele şi de servicii de comunicaţii electronice a furnizorului de serviciu universal va fi ţinutã de obligaţiile şi va avea drepturile stabilite prin decizia de desemnare a furnizorului de serviciu universal."
ART. II
Anexa nr. 3 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezenta decizie.
ART. III
Prezenta decizie va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 3 zile de la publicare.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
pentru Reglementare în Comunicaţii
şi Tehnologia Informaţiei,
Dan Cristian Georgescu

Bucureşti, 13 noiembrie 2007.
Nr. 3.284.

ANEXĂ
-----
(Anexa nr. 3 la <>Decizia nr. 1.074/EN/2004 )
-------------------------------------------

CERERE
de desemnare ca furnizor de serviciu universal

A. Date necesare identificãrii solicitantului şi comunicãrii eficiente cu acesta:



┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Denumirea/Numele solicitantului: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Sediul/Domiciliul solicitantului: │
│ │
│ Strada:|_|_|_|_|_| Nr. |_|_|_|_| Bl. |_|_|_| Sc. |_|_|_| Apt. |_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Localitatea: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Judeţ / Sector: Telefon: Fax: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ E-mail: Pagina de Internet: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Solicitantul este înregistrat în registrul comerţului: │
│ │
│ Judeţ/Sector Cod unic de înregistrare: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Reprezentantul solicitantului - date de identificare şi date de contact: │
│ │
│ Nume: Prenume: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ CNP: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_| |_|_|_| |_|_|_| |_|_|_|_| │
│ │
│ Localitatea: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ Judeţ / Sector: Telefon: Fax: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_| │
│ │
│ E-mail: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Adresa de corespondenţã a solicitantului: │
│ │
│ Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_| |_|_|_| |_|_|_| |_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Localitatea: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Judeţ / Sector: Telefon: Fax: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Persoana de contact a solicitantului: │
│ │
│ Nume: Prenume: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ Telefon: Fax: E-mail: │
│ |_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



B. Descrierea serviciilor din sfera serviciului universal pe care solicitantul intenţioneazã sã le furnizeze în calitate de furnizor de serviciu universal:
[] B.1. Furnizarea accesului la reţeaua publicã de telefonie, la un punct fix;
[] B.2. Accesul la telefoanele publice cu platã;
[] B.3. Serviciul de informaţii privind abonaţii şi punerea la dispoziţie a registrelor abonaţilor.
C. Localitatea/localitãţile pentru care se solicitã desemnarea ca furnizor de serviciu universal, pentru furnizarea accesului la reţeaua publicã de telefonie, la un punct fix, prin intermediul telecentrelor sau pentru furnizarea accesului la telefoane publice cu platã (în cazul în care spaţiul nu este suficient se va prezenta o anexã la cererea de desemnare):
D. La prezenta cerere de desemnare ca furnizor de serviciu universal sunt anexate urmãtoarele documente:
[] certificat constatator emis de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului privind inexistenţa unei proceduri de dizolvare voluntarã, judiciarã sau ca urmare a aplicãrii procedurilor de insolvenţã;
[] copii ale situaţiilor financiare anuale pentru ultimii 3 ani sau pentru toatã perioada scursã de la înfiinţare, în cazul în care aceasta este mai micã de 3 ani, depuse la organele competente la care se înregistreazã, potrivit legislaţiei în vigoare;
[] propunerea tehnicã împreunã cu descrierea detaliatã a mijloacelor tehnologice, materiale şi umane pe baza cãrora solicitantul va asigura furnizarea serviciilor din sfera serviciului universal pentru care solicitã desemnarea;
[] propunerea financiarã împreunã cu justificarea eventualelor pierderi determinate de furnizarea serviciilor din sfera serviciului universal pentru care solicitã desemnarea;
[] alte documente solicitate prin documentaţia licitaţiei.
E. Subsemnatul, ..........., reprezentant legal al solicitantului, declar pe propria rãspundere, cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind infracţiunea de fals în declaraţii, cã toate datele şi informaţiile cuprinse în prezenta cerere şi în documentele anexate sunt corecte şi complete.


Data completãrii:

Ştampila solicitantului:

Semnãtura reprezentantului legal al solicitantului:
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016