Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 274 din 20 martie 2018  privind stabilirea formatului şi a modalităţii de transmitere  de către furnizorii de reţele de comunicaţii electronice a unor documente şi informaţii  privind exercitarea dreptului de acces pe proprietăţi, precum şi pentru stabilirea  condiţiilor de acces la acestea, respectiv privind modificarea şi completarea unor reglementări  în scopul realizării transmiterii acestor documente şi informaţii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 DECIZIE nr. 274 din 20 martie 2018 privind stabilirea formatului şi a modalităţii de transmitere de către furnizorii de reţele de comunicaţii electronice a unor documente şi informaţii privind exercitarea dreptului de acces pe proprietăţi, precum şi pentru stabilirea condiţiilor de acces la acestea, respectiv privind modificarea şi completarea unor reglementări în scopul realizării transmiterii acestor documente şi informaţii

EMITENT: Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 258 din 23 martie 2018
    În temeiul prevederilor art. 3 lit. c), art. 11 alin. (1), precum şi ale art. 12 alin. (1), (3) şi (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, aprobată prin Legea nr. 113/2010, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 12 alin. (6)-(8), precum şi ale art. 13 alin. (6) şi (7) din Legea nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice,
    preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.
    ART. 1
    (1) Prezenta decizie are ca obiect stabilirea, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (6)-(8) şi ale art. 13 alin. (6) şi (7) din Legea nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice, a următoarelor:
    a) formatul şi modalitatea de transmitere către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, denumită în continuare ANCOM, a documentelor şi informaţiilor privind exercitarea dreptului de acces pe proprietatea publică sau privată de către furnizorii de reţele de comunicaţii electronice;
    b) condiţiile în care furnizorii de reţele de comunicaţii electronice au acces la documentele şi informaţiile prevăzute la lit. a).

    (2) În înţelesul prezentei decizii, prin contract de acces se înţelege orice contract prin care se stabilesc condiţiile de exercitare a dreptului de acces asupra imobilelor aflate în proprietate publică sau privată, care produce efecte la data intrării în vigoare a prezentei decizii; nu fac parte din această categorie contractele prin care se stabilesc condiţiile de acces la infrastructura fizică a operatorilor de reţea, încheiate conform dispoziţiilor cap. III - Accesul la infrastructura fizică a operatorilor de reţea din Legea nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice.
    (3) În cuprinsul prezentei decizii sunt aplicabile definiţiile relevante prevăzute la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi la art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 140/2012, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2
    (1) Furnizorii de reţele de comunicaţii electronice care exercită dreptul de acces pe proprietatea publică sau privată au obligaţia de a transmite ANCOM o copie de pe fiecare contract de acces ori, după caz, de pe fiecare hotărâre judecătorească definitivă care ţine loc de contract, precum şi informaţiile prevăzute în anexă, în condiţiile stabilite de prezenta decizie.
    (2) Pentru fiecare dintre documentele transmise ANCOM, potrivit prevederilor alin. (1), informaţiile prevăzute în anexă vor fi completate în mod corect, complet şi în acord cu forma în vigoare a documentelor la momentul transmiterii.
    (3) În cazul contractelor de acces sau, după caz, al hotărârilor judecătoreşti definitive care ţin loc de contract, care au fost modificate sau completate până la data intrării în vigoare a prezentei decizii, furnizorii de reţele de comunicaţii electronice vor transmite şi copii de pe respectivele acte de modificare şi/sau completare. Informaţiile din anexă se vor completa, cu aplicarea prevederilor alin. (2), doar pentru contractul de acces sau hotărârea judecătorească definitivă modificată ori completată.
    (4) La fiecare modificare ori completare a contractelor de acces ori, după caz, la fiecare modificare ori completare a condiţiilor de acces stabilite printr-o altă hotărâre judecătorească definitivă care ţine loc de contract, precum şi pentru fiecare hotărâre judecătorească definitivă care dispune încetarea unui drept de acces, furnizorii de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia de a actualiza în mod corect şi complet informaţiile din anexă corespunzătoare fiecărui document vizat, precum şi de a transmite ANCOM o copie de pe actele de modificare, completare sau de pe cele care dispun încetarea dreptului de acces.
    (5) Documentele şi informaţiile prevăzute la alin. (1), (3) şi (4) se transmit ANCOM în conformitate cu prevederile Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 336/2013 privind mijloacele şi modalitatea de transmitere de către furnizori a unor documente, date sau informaţii către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea condiţiilor specifice stabilite de prezenta decizie.

    ART. 3
    (1) Furnizorii de reţele de comunicaţii electronice care exercită dreptul de acces pe proprietatea publică sau privată au obligaţia de a transmite ANCOM documentele şi informaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1) şi (3) în termen de maximum:
    a) 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei decizii, pentru toate contractele de acces şi hotărârile judecătoreşti definitive care ţin loc de contract, încheiate, respectiv emise, până la această dată, precum şi pentru documentele care le modifică sau le completează, existente la aceeaşi dată;
    b) 10 zile de la data încheierii contractului, pentru toate contractele de acces încheiate după data intrării în vigoare a prezentei decizii;
    c) 10 zile de la data comunicării hotărârii judecătoreşti definitive, pentru hotărârile judecătoreşti definitive care ţin loc de contract emise după data intrării în vigoare a prezentei decizii.

    (2) Documentele şi informaţiile prevăzute la art. 2 alin. (4) se transmit ANCOM în termen de maximum:
    a) 30 de zile de la data încheierii actului, în cazul actelor de modificare ori completare a contractelor de acces;
    b) 10 zile de la data comunicării hotărârii judecătoreşti definitive, pentru hotărârile judecătoreşti definitive care modifică ori completează condiţiile de acces stabilite printr-o altă hotărâre judecătorească care ţine loc de contract;
    c) 10 zile de la data comunicării hotărârii judecătoreşti definitive, pentru hotărârile judecătoreşti definitive care modifică ori completează condiţiile de acces stabilite printr-un contract de acces;
    d) 10 zile de la data comunicării hotărârii judecătoreşti definitive, pentru hotărârile judecătoreşti definitive care dispun încetarea unui drept de acces.


    ART. 4
    (1) În vederea asigurării respectării unor condiţii nediscriminatorii de exercitare a dreptului de acces asupra imobilelor proprietate publică sau privată, ANCOM pune la dispoziţia furnizorilor de reţele de comunicaţii electronice, prin intermediul unei aplicaţii informatice disponibile pe pagina sa de internet, doar informaţiile prevăzute în anexă necesare pentru respectarea principiului nediscriminării, fără a exista menţiuni cu privire la identitatea furnizorului de reţele de comunicaţii electronice care a transmis respectivele informaţii.
    (2) Accesarea aplicaţiei informatice prevăzute la alin. (1) se realizează în condiţiile Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 336/2013 privind mijloacele şi modalitatea de transmitere de către furnizori a unor documente, date sau informaţii către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 5
    Nerespectarea prevederilor prezentei decizii se sancţionează de către ANCOM potrivit dispoziţiilor Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice.

    ART. 6
    Anexa face parte integrantă din prezenta decizie.

    ART. 7
    În anexa nr. 1 la Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 987/2012 privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 853 din 18 decembrie 2012, la punctul 3.15 subpunctul 3.15.1, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) de a transmite ANCOM o copie de pe fiecare contract de acces pe proprietatea publică sau privată, de pe fiecare hotărâre judecătorească definitivă care ţine loc de contract ori, după caz, de pe fiecare act care le modifică sau completează, în termen de 30 de zile sau, după caz, în termen de 10 zile de la data încheierii contractului ori a actului de modificare ori completare, respectiv de la data comunicării hotărârii judecătoreşti, precum şi de a transmite ANCOM, pentru fiecare dintre aceste documente, informaţii privind datele de identificare a imobilului care face obiectul dreptului de acces, cuantumul preţului sau tarifului şi unitatea de măsură pentru care acesta se calculează, în condiţiile stabilite prin decizie a preşedintelui ANCOM;"


    ART. 8
    Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 336/2013 privind mijloacele şi modalitatea de transmitere de către furnizori a unor documente, date sau informaţii către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, cu modificările şi completările ulterioare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 287 din 21 mai 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 5, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:
    "(6) Reprezentatul legal al furnizorului poate acorda, modifica sau revoca, în orice moment, posibilitatea unei persoane de a accesa, în tot sau în parte, aplicaţia prevăzută la alin. (1) prin intermediul unei parole distincte de a sa."

    2. La articolul 7, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Cererea-tip prevăzută la alin. (1) conţine, în mod obligatoriu, semnătura olografă a reprezentantului legal."



    ART. 9
    Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2019, cu excepţia prevederilor art. 8, care intră în vigoare la data publicării.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii,
                    Sorin Mihai Grindeanu

    Bucureşti, 20 martie 2018.
    Nr. 274.
    ANEXA 1

    Informaţii şi documente privind contractele de exercitare a dreptului de acces şi hotărârile judecătoreşti definitive
    care ţin loc de contract de acces pe proprietăţi

┌──────────────┬──────────────┬───────────────┬──────────┬─────────────┐
│Categorie │ │Indicator │Mnemonică │Detalii │
│ │ │ │indicatori│ │
├──────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• UAT judeţ/ │
│ │ │ │ │consiliul │
│ │ │ │ │judeţean şi │
│ │ │ │ │entităţi │
│ │ │ │ │subordonate │
│ │ │ │ │• UAT │
│ │ │ │ │localitate/ │
│ │ │ │ │consiliul │
│ │ │ │ │local şi │
│ │ │ │ │entităţi │
│ │ │ │ │subordonate │
│ │ │ │ │• Instituţie │
│ │ │ │ │publică, alta│
│ │ │ │ │decât UAT │
│ │ │ │ │• Persoană │
│ │ │ │ │fizică │
│ │ │ │ │• Persoană │
│ │ │ │ │juridică - │
│ │ │ │ │societate │
│ │ │ │ │(exclusiv │
│ │Încheiat cu/ │Categorie │CTG │operatorii de│
│ │parte în │entitate │ │reţea), │
│ │hotărârea │ │ │persoană │
│ │pronunţată │ │ │fizică │
│ │ │ │ │autorizată, │
│ │ │ │ │întreprindere│
│ │ │ │ │individuală, │
│ │ │ │ │întreprindere│
│ │ │ │ │familială, │
│Identificare │ │ │ │asociaţie sau│
│contract/ │ │ │ │fundaţie │
│hotărâre │ │ │ │• Persoană │
│judecătorească│ │ │ │juridică - │
│ │ │ │ │regie │
│ │ │ │ │autonomă │
│ │ │ │ │(exclusiv │
│ │ │ │ │operatorii de│
│ │ │ │ │reţea) │
│ │ │ │ │• Persoană │
│ │ │ │ │juridică - │
│ │ │ │ │asociaţie de │
│ │ │ │ │proprietari │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Denumire │DEN │ │
│ │ │entitate │ │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Număr │NR │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Data încheierii│DA │ │
│ │ │/pronunţării │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Determinată│
│ │Contract/ │Tip perioadă │TPER │• │
│ │hotărâre │ │ │Nedeterminată│
│ │judecătorească├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Perioada (luni)│PER │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Data expirării │EX │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Prelungire │ │• Da │
│ │ │automată a │PR │• Nu │
│ │ │valabilităţii │ │ │
├──────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/Bucureşti│TRJUD │ │
│ │ │/SIRUTA │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Localitate/ │TRLOC │ │
│ │ │Sector/SIRUTA │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Denumire stradă│TRSTR │ │
│ │Identificare ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │imobil^1 │Număr │TRNRS │ │
│ │ │administrativ^2│ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Tarla │TRTRL │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Parcelă │TRPRC │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Lot │TRLOT │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ pe │ │ │
│ │ │unitatea de │TRPMP │ │
│ │ │măsură (mp) │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ pe │ │ │
│ │ │unitatea de │TRPML │ │
│ │ │măsură (ml) │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ │TRPG │ │
│ │ │global^3 │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Suprafaţa (mp)^│TRSUP │ │
│ │ │4 │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Unică │
│ │ │ │ │• Lunară │
│Terenuri │ │Periodicitate │ │• │
│ │ │plată │TRPP │Trimestrială │
│ │ │ │ │• Semestrială│
│ │ │ │ │• Anuală │
│ │ │ │ │• Alta │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• RON │
│ │ │Moneda │TRPM │• EUR │
│ │ │ │ │• USD │
│ │Tarif/Preţ │ │ │• ALTA │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Moneda alta^5 │TRPMA │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ în │ │• DA │
│ │ │condiţii │TRCS │• NU │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │Detaliere │ │ │
│ │ │condiţii │TRD │ │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Segmente de│
│ │ │ │ │reţea │
│ │ │ │ │• Echipamente│
│ │ │ │ │• Cabinet │
│ │ │ │ │(stradal) │
│ │ │Elementul de │ │• Camera de │
│ │ │reţea/ │TREL │tragere │
│ │ │infrastructură │ │(cămin/ │
│ │ │instalat^7 │ │cameretă) │
│ │ │ │ │• Conductă/ │
│ │ │ │ │grup de │
│ │ │ │ │conducte │
│ │ │ │ │• Stâlp │
│ │ │ │ │• Pilon/turn │
├──────────────┼──────────────┼──────────────┬┴──────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │CJUD │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Localitate/ │CLOC │ │
│ │ │Sector/SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Denumire │CSTR │ │
│ │Identificare │stradă │ │ │
│ │imobil^1 ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Număr │ │ │
│ │ │administrativ^│CNRS │ │
│ │ │2 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarla │CTRL │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Parcelă │CPRC │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Lot │CLOT │ │
│ ├──────────────┼──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ pe │ │ │
│ │ │unitatea de │CPMP │ │
│ │ │măsură (mp) │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ pe │ │ │
│ │ │unitatea de │CPML │ │
│ │ │măsură (ml) │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ │CPG │ │
│ │ │global^3 │ │ │
│Clădiri │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Suprafaţa (mp)│CSUP │ │
│ │ │^4 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Unică │
│ │ │ │ │• Lunară │
│ │ │Periodicitate │ │• │
│ │ │plată │CPP │Trimestrială │
│ │ │ │ │• Semestrială│
│ │ │ │ │• Anuală │
│ │Tarif/Preţ │ │ │• Alta │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• RON │
│ │ │Moneda │CPM │• EUR │
│ │ │ │ │• USD │
│ │ │ │ │• ALTA │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Moneda alta^5 │CPMA │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ în │ │• DA │
│ │ │condiţii │CCS │• NU │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Detaliere │ │ │
│ │ │condiţii │CD │ │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Elementul de │ │• Segmente de│
│ │ │reţea/ │CE │reţea │
│ │ │infrastructură│ │• Echipamente│
│ │ │instalat^7 │ │ │
├──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Categorie drum│DCATJ │• Drumuri │
│ │ │ │ │judeţene │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │DJUDDJ │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Drumuri │ │• Toate │
│ │ │judeţene^9 │DJUDAC │• Unele │
│ │ │ │ │drumuri │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │ │ │
│ │ │drumuri │DJUDID │ │
│ │ │judeţene^9 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Sector drum│
│ │ │Categorie drum│DCATL │naţional │
│ │ │ │ │• Sector drum│
│ │ │ │ │judeţean │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │DJUDDL │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Localitate/ │DLOC │ │
│ │ │Sector/SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Drumuri la │ │• Toate │
│ │ │nivel de │DLOCAC │• Unele │
│ │ │localitate^10 │ │drumuri │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│Drumuri │ │Identificare │ │ │
│judeţene/ │ │sector drum │DLOCIDDN │ │
│sectoare de │ │naţional^10 │ │ │
│drumuri │Identificare ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│naţionale şi │imobil^8 │Identificare │ │ │
│judeţene/ │ │sector drum │DLOCIDDJ │ │
│locale/private│ │judeţean^10 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Categorie drum│DCATC │• Drum │
│ │ │ │ │comunal │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │DJUDDC │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Oraş/Comună/ │DJORC │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Drumuri │ │• Toate │
│ │ │comunale^11 │DCAC │• Unele │
│ │ │ │ │drumuri │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │ │ │
│ │ │drumuri │DCOMID │ │
│ │ │comunale^11 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Categorie drum│DCATPRIV │• Drumuri │
│ │ │ │ │private │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │DJUDDP │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Localitate/ │DDCLOC │ │
│ │ │Sector/SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │ │ │
│ │ │drumuri │DPRIVID │ │
│ │ │private12 │ │ │
├──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ pe │ │ │
│ │ │unitatea de │DPMP │ │
│ │ │măsură (mp) │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ pe │ │ │
│ │ │unitatea de │DPML │ │
│ │ │măsură (ml) │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ │DPG │ │
│ │ │global^3 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Lungime km+m^ │DKML │ │
│ │ │13 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Unică │
│ │ │ │ │• Lunară │
│ │ │Periodicitate │ │• │
│ │ │plată │DPP │Trimestrială │
│ │ │ │ │• Semestrială│
│ │ │ │ │• Anuală │
│ │ │ │ │• Alta │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• RON │
│ │ │Moneda │DPM │• EUR │
│ │ │ │ │• USD │
│ │Tarif/Preţ │ │ │• ALTA │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Moneda alta^5 │DPMA │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ în │ │• DA │
│ │ │condiţii │DCS │• NU │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Detaliere │ │ │
│ │ │condiţii │DCSD │ │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Segmente de│
│ │ │ │ │reţea │
│ │ │ │ │• Echipamente│
│ │ │ │ │• Cabinet │
│ │ │ │ │(stradal) │
│ │ │Elementul de │ │• Camera de │
│ │ │reţea/ │DE │tragere │
│ │ │infrastructură│ │(cămin/ │
│ │ │instalat^7 │ │cameretă) │
│ │ │ │ │• Conductă/ │
│ │ │ │ │grup de │
│ │ │ │ │conducte │
│ │ │ │ │• Stâlp │
│ │ │ │ │• Pilon/turn │
├──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │SJUD │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Localitate/ │SLOC │ │
│ │ │Sector/SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │Identificare │ │ │• Toate │
│ │imobil │Stradă^14 │SSTR │• Unele │
│ │ │ │ │străzi │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │SSTRID │ │
│ │ │străzi^14 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Număr │ │ │
│ │ │administrativ^│SNRS │ │
│ │ │15 │ │ │
│ ├──────────────┼──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ pe │ │ │
│ │ │unitatea de │SPMP │ │
│ │ │măsură (mp) │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ pe │ │ │
│ │ │unitatea de │SPML │ │
│ │ │măsură (ml) │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ │SPG │ │
│ │ │global^3 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Unică │
│ │ │ │ │• Lunară │
│ │ │Periodicitate │ │• │
│Străzi │ │plată │SPP │Trimestrială │
│ │ │ │ │• Semestrială│
│ │ │ │ │• Anuală │
│ │ │ │ │• Alta │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• RON │
│ │ │Moneda │SPM │• EUR │
│ │ │ │ │• USD │
│ │ │ │ │• ALTA │
│ │Tarif/Preţ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Moneda alta^5 │SPMA │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ în │ │• DA │
│ │ │condiţii │SCS │• NU │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Detaliere │ │ │
│ │ │condiţii │SCSD │ │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Segmente de│
│ │ │ │ │reţea │
│ │ │ │ │• Echipamente│
│ │ │ │ │• Cabinet │
│ │ │ │ │(stradal) │
│ │ │Elementul de │ │• Camera de │
│ │ │reţea/ │SE │tragere │
│ │ │infrastructură│ │(cămin/ │
│ │ │instalat^7 │ │cameretă) │
│ │ │ │ │• Conductă/ │
│ │ │ │ │grup de │
│ │ │ │ │conducte │
│ │ │ │ │• Stâlp │
│ │ │ │ │• Pilon/turn │
├──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Categorie drum│STCATJ │• Drumuri │
│ │ │ │ │judeţene │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │STJUDDJ │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Drumuri │ │• Toate │
│ │ │judeţene^9 │STJUDAC │• Unele │
│ │ │ │ │drumuri │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │ │ │
│ │ │drumuri │STJUDID │ │
│ │ │judeţene^9 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Sector drum│
│ │ │Categorie drum│STCATL │naţional │
│ │ │ │ │• Sector drum│
│ │ │ │ │judeţean │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │STJUDDL │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Localitate/ │STLOC │ │
│ │ │Sector/SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Drumuri la │ │• Toate │
│ │ │nivel de │STLOCAC │• Unele │
│ │ │localitate^10 │ │drumuri │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │ │ │
│ │ │sector drum │STLOCIDDN │ │
│ │ │naţional^10 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │ │ │
│ │ │sector drum │STLOCIDDJ │ │
│ │ │judeţean^10 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Categorie drum│STCATC │• Drum │
│ │ │ │ │comunal │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │STJUDDC │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Oraş/Comună/ │STJORC │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │Identificare ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │imobil^16 │Drumuri │ │• Toate │
│ │ │comunale^11 │STCAC │• Unele │
│ │ │ │ │drumuri │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │ │ │
│ │ │drumuri │STCOMID │ │
│ │ │comunale^11 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Categorie drum│STCATPRIV │• Drumuri │
│ │ │ │ │private │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │STJUDDP │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Localitate/ │STDCLOC │ │
│Stâlp │ │Sector/SIRUTA │ │ │
│(exclusiv │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│operatorii de │ │Identificare │ │ │
│reţea) │ │drumuri │STPRIVID │ │
│ │ │private^12 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Categorie drum│STCATSTR │• Străzi │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │STJUDSTR │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Localitate/ │STLOCSTR │ │
│ │ │Sector/SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Toate │
│ │ │Stradă │STSTR │• Unele │
│ │ │ │ │străzi │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │STSTRID │ │
│ │ │străzi │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Număr │ │ │
│ │ │administrativ^│STNRS │ │
│ │ │15 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarla │STTRL │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Parcelă │STPRC │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Lot │STLOT │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Număr bucăţi^ │STBUC │ │
│ │ │17 │ │ │
│ ├──────────────┼──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ pe │ │ │
│ │ │unitatea de │STPU │ │
│ │ │măsură (buc.) │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ │STPG │ │
│ │ │global^3 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Unică │
│ │ │ │ │• Lunară │
│ │ │Periodicitate │ │• │
│ │ │plată │STPP │Trimestrială │
│ │ │ │ │• Semestrială│
│ │ │ │ │• Anuală │
│ │ │ │ │• Alta │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• RON │
│ │Tarif/Preţ │Moneda │STPM │• EUR │
│ │ │ │ │• USD │
│ │ │ │ │•ALTA │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Moneda alta^5 │STPMA │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ în │ │• DA │
│ │ │condiţii │STCS │• NU │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Detaliere │ │ │
│ │ │condiţii │STCSD │ │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Elementul de │ │• Segmente de│
│ │ │reţea/ │STE │reţea │
│ │ │infrastructură│ │• Echipamente│
│ │ │instalat^7 │ │ │
├──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │TJUD │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Denumire drum │TDR │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │La km + m │TKMF │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Localitate/ │TLOC │ │
│ │ │Sector/SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Denumire │TSTR │ │
│ │ │stradă │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Număr │ │ │
│ │ │administrativ^│TNRS │ │
│ │Identificare │2 │ │ │
│ │imobil^18 ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarla │TTRL │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Parcelă │TPRC │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Lot │TLOT │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Număr bucăţi^ │TBUC │ │
│ │ │17 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Înălţime turn/│TH │ │
│ │ │pilon^19 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Înălţimea la │ │ │
│ │ │care este │ │ │
│ │ │instalată │THA │ │
│Turn/Pilon │ │antena/ │ │ │
│(exclusiv │ │antenele^19 │ │ │
│operatorii de ├──────────────┼──────────────┼───────────┼─────────────┤
│reţea) │ │Tarif/Preţ pe │ │ │
│ │ │unitatea de │TPU │ │
│ │ │măsură (buc.) │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ │TPG │ │
│ │ │global^3 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Unică │
│ │ │ │ │• Lunară │
│ │ │Periodicitate │ │• │
│ │ │plată │TPP │Trimestrială │
│ │ │ │ │• Semestrială│
│ │ │ │ │• Anuală │
│ │ │ │ │• Alta │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• RON │
│ │Tarif/Preţ │Moneda │TPM │• EUR │
│ │ │ │ │• USD │
│ │ │ │ │• ALTA │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Moneda alta^5 │TPMA │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ în │ │• DA │
│ │ │condiţii │TCS │• NU │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Detaliere │ │ │
│ │ │condiţii │TCSD │ │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Elementul de │ │• Segmente de│
│ │ │reţea/ │TE │reţea │
│ │ │infrastructură│ │• Echipamente│
│ │ │instalat^7 │ │ │
├──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Categorie drum│CNCATJ │• Drumuri │
│ │ │ │ │judeţene │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │CNJUDDJ │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Drumuri │ │• Toate │
│ │ │judeţene^9 │CNJUDAC │• Unele │
│ │ │ │ │drumuri │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │ │ │
│ │ │drumuri │CNJUDID │ │
│ │ │judeţene^9 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Sector drum│
│ │ │Categorie drum│CNCATL │naţional │
│ │ │ │ │• Sector drum│
│ │ │ │ │judeţean │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │CNJUDDL │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Localitate/ │CNLOC │ │
│ │ │Sector/SIRUTA │ │ │
│Canalizaţie │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│(exclusiv │Identificare │Drumuri la │ │• Toate │
│operatorii de │imobil^20 │nivel de │CNLOCAC │• Unele │
│reţea) │ │localitate^10 │ │drumuri │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │ │ │
│ │ │sector drum │CNLOCIDDN │ │
│ │ │naţional^10 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │ │ │
│ │ │sector drum │CNLOCIDDJ │ │
│ │ │judeţean^10 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Categorie drum│CNCATC │• Drum │
│ │ │ │ │comunal │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │CNJUDDC │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Oraş/Comună/ │CNJORC │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Drumuri │ │• Toate │
│ │ │comunale^11 │CNCAC │• Unele │
│ │ │ │ │drumuri │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │ │ │
│ │ │drumuri │CNCOMID │ │
│ │ │comunale^11 │ │ │
├──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Categorie drum│CNCATPRIV │• Drumuri │
│ │ │ │ │private │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │CNJUDDP │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Localitate/ │CNDCLOC │ │
│ │ │Sector/ SIRUTA│ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │ │ │
│ │ │drumuri │CNPRIVID │ │
│ │ │private^12 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Categorie drum│CNCATSTR │• Străzi │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Judeţ/ │ │ │
│ │ │Bucureşti/ │CNJUDSTR │ │
│ │ │SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Localitate/ │CNLOCSTR │ │
│ │ │Sector/SIRUTA │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Toate │
│ │ │Stradă │CNSTR │• Unele │
│ │ │ │ │străzi │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Identificare │CNSTRID │ │
│ │ │străzi │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Număr │ │ │
│ │ │administrativ^│CNNRS │ │
│ │ │15 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarla │CNTRL │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Parcelă │CNPRC │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Lot │CNLOT │ │
│ ├──────────────┼──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ pe │ │ │
│ │ │unitatea de │CNPML │ │
│ │ │măsură (ml) │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ pe │ │ │
│ │ │unitatea de │CNPMP │ │
│ │ │măsură (mp) │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ │CNPG │ │
│ │ │global^3 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Dimensiune │ │ │
│ │ │canalizaţie │CNML │ │
│ │ │(ml)^21 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Dimensiune │ │ │
│ │ │canalizaţie │CNMP │ │
│ │ │(mp)^21 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• Unică │
│ │ │ │ │• Lunară │
│ │ │Periodicitate │ │• │
│ │Tarif/Preţ │plată │CNPP │Trimestrială │
│ │ │ │ │• Semestrială│
│ │ │ │ │• Anuală │
│ │ │ │ │• Alta │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │• RON │
│ │ │Moneda │CNPM │• EUR │
│ │ │ │ │• USD │
│ │ │ │ │• ALTA │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Moneda alta^5 │CNPMA │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Tarif/Preţ în │ │• DA │
│ │ │condiţii │CNCS │• NU │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Detaliere │ │ │
│ │ │condiţii │CNCSD │ │
│ │ │speciale^6 │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Elementul de │ │• Segmente de│
│ │ │reţea/ │CNE │reţea │
│ │ │infrastructură│ │• Echipamente│
│ │ │instalat^7 │ │ │
└──────────────┴──────────────┴──────────────┴───────────┴─────────────┘


    NOTE:
    1. Prin segment de reţea se înţelege linia de cabluri metalice sau de fibră optică, inclusiv fibra optică neechipată - „dark fiber“, prin intermediul căreia se pot transporta semnale electrice, respectiv optice, între echipamente ale reţelei.
    2. Prin echipament se înţelege shelter, staţie de bază, comutator, staţie de distribuţie CATV (head-end), antenă, alte echipamente de comunicaţii electronice.
    3. Cabinet (stradal) reprezintă o construcţie cu rol de protejare a unor echipamente specifice, amplasată de regulă pe trotuare, spaţii verzi sau în incintele şi nişele construcţiilor.
    4. Cameră de tragere reprezintă o construcţie subterană destinată în principal instalării cablurilor prin conducte. Camerele de tragere sunt concepute de asemenea pentru accesul personalului la cabluri în vederea realizării de joncţiuni, teste, precum şi pentru a găzdui echipamente de linie şi rezerve de cabluri. Camerele de tragere se pot clasifica în cămine (manhole) şi camerete (handhole).
    4.1. Cămin (manhole) reprezintă o cameră de tragere cu un volum interior mai mare decât al cameretei, care nu este condiţionat de suprafaţa capacului de acces, deschiderea interioară a căminului fiind mai mare decât cea conferită de capac. Căminul are intrare/capac standardizat, precum şi tavan. Formele căminelor sunt diverse, permiţând accesul unei persoane în interior. Conductele ce găzduiesc subconducte sau direct cabluri pot intra în cămin prin doi sau mai mulţi pereţi verticali.
    4.2. Cameretă (handhole) reprezintă o cameră de tragere care are dimensiuni mai mici decât căminul. De regulă, suprafaţa deschiderii (capacului/capacelor) cameretei este egală şi de aceeaşi formă cu baza (fundul) cameretei, având o formă paralelipipedică. În acest caz accesul la cabluri se face fără intrarea personalului în interior. Cameretele pot fi vizitabile (cu capac la vedere) sau îngropate.

    5. Conducta reprezintă un tub prin care se instalează cablurile metalice sau de fibră optică, delimitat de două elemente de infrastructură adiacente de tip cabinet stradal, cameră de tragere, stâlp, pilon sau clădire. Cablurile pot fi instalate direct prin conductă, prin subconducte sau prin microconducte. Prefabricatele de beton şi canalele folosite pentru protecţia cablurilor sau a conductelor vor fi asimilate, în măsura posibilului, conductelor.
    6. Stâlpul reprezintă un element de construcţie, cu lungime mare în raport cu dimensiunile secţiunii, confecţionat din beton armat, metal, lemn etc. şi care poate fi folosit pentru amplasarea şi susţinerea unei reţele de cabluri aeriene de comunicaţii electronice.
    7. Pilonul reprezintă un element de construcţie, cu lungime mare în raport cu dimensiunile secţiunii, confecţionat din metal sau din structură metalică ori, mai rar, din beton armat sau alte tipuri de construcţie (ca în cazul turnurilor) şi care este folosit ca suport pentru una sau mai multe antene.
    8. Lista denumirilor oficiale ale drumurilor de interes naţional, judeţean, local şi ale drumurilor private va fi disponibilă în aplicaţia informatică prin care se vor transmite informaţiile din prezenta anexă.

──────────
    ^1 Informaţiile se vor completa pentru fiecare imobil în parte, după cum urmează:
    Se vor completa în mod obligatoriu rubricile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“ şi „Localitate/Sector/SIRUTA“.
    Rubricile „Denumire stradă“, „Număr administrativ“, „Tarla“, „Parcelă“, „Lot“ se vor completa în raport cu amplasamentul imobilului şi cu modalitatea în care acesta este identificat în contractul încheiat sau în hotărârea judecătorească (informaţiile care nu reies din contract/hotărârea judecătorească nu sunt obligatoriu de completat).

    ^2 Se va indica, prin completarea în format text a câmpului, numărul administrativ de pe strada unde este localizat imobilul şi unde se exercită efectiv dreptul de acces sau, după caz, se va indica o succesiune de numere sau un interval de numere.
    ^3 Se va completa în situaţia în care tariful/preţul nu este exprimat prin raportarea la o unitate de măsură identificată (tarif/preţ per metru liniar, tarif/preţ per metru pătrat ori tarif/preţ per bucată), ci prin stabilirea unei sume globale, care se datorează cu o anumită periodicitate.
    ^4 Se va completa cu suprafaţa imobilului (mp) asupra căreia se exercită efectiv dreptul de acces (aceasta poate fi egală sau mai mică cu suprafaţa totală a imobilului). Rubrica se va completa doar în situaţia în care preţul/tariful este stabilit în mod global şi dacă această informaţie reiese din contract/hotărârea judecătorească.
    ^5 Se va completa în situaţia în care tariful/preţul nu este stabilit în lei (RON), euro (EUR) sau dolar american (USD). Se va menţiona în format text moneda corespunzătoare în care este exprimat tariful/preţul.
    ^6 Se va completa în situaţia în care prin contract/hotărârea judecătorească se stabilesc condiţii speciale cu privire la tarif/preţ, ca de exemplu reduceri, preţuri/tarife variabile, facilităţi de plată etc. În secţiunea „Detaliere condiţii speciale“ se vor detalia, prin completare în format text, care sunt condiţiile speciale stabilite pentru plata tarifului/preţului.
    ^7 Se va opta pentru una sau mai multe categorii, în funcţie de elementele de reţea/elementele de infrastructură care au fost instalate ca urmare a exercitării dreptului de acces.
    ^8 Se vor completa informaţiile necesare identificării imobilului, în raport cu categoriile de drumuri care fac obiectul contractului încheiat/hotărârii judecătoreşti şi cu entitatea care administrează respectivul drum, după cum urmează:
    a) pentru drumurile judeţene se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Drumuri judeţene“, „Identificare drumuri judeţene“;
    b) pentru sectoarele de drumuri naţionale situate în intravilanul municipiilor şi sectoare de drumuri judeţene situate în intravilanul localităţilor urbane, administrate la nivelul consiliilor locale, se vor completa câmpurile: „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Localitate/Sector/SIRUTA“, „Drumuri la nivel de localitate“, „Identificare sector drum naţional“ şi/sau „Identificare sector drum judeţean“;
    c) pentru drumurile comunale se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Oraş/Comună/SIRUTA“, „Drumuri comunale“, „Identificare drumuri comunale“;
    d) pentru drumurile private se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Localitate/Sector/SIRUTA“, „Identificare drumuri private“.
    Sectoarele de drumuri naţionale situate în intravilanul municipiilor, respectiv sectoarele de drumuri judeţene situate în intravilanul localităţilor urbane vor fi raportate la această categorie chiar dacă servesc ca străzi în localităţile pe care le traversează. Prin excepţie, în situaţia în care sectoarele de drumuri respective sunt menţionate în contractul de acces/hotărârea judecătorească ca fiind străzi în localităţile respective, neputând exista posibilitatea identificării lor ca sectoare de drumuri naţionale situate în intravilanul municipiilor, respectiv ca sectoare de drumuri judeţene situate în intravilanul localităţilor urbane, acestea vor fi raportate la categoria „Străzi“.

    ^9 Se va opta pentru varianta „Toate“ dacă contractul încheiat/hotărârea judecătorească se referă la toate drumurile judeţene de pe raza judeţului, administrate la nivelul consiliului judeţean respectiv, sau pentru varianta „Unele drumuri“ dacă contractul încheiat/hotărârea judecătorească se referă la un drum sau la un grup de drumuri. În acest ultim caz se va completa câmpul „Identificare drumuri judeţene“, menţionându-se, în format text, denumirea drumului/drumurilor care fac obiectul contractului încheiat/hotărârii judecătoreşti.
    ^10 Se va opta pentru varianta „Toate“ dacă contractul încheiat/hotărârea judecătorească se referă la toate sectoarele de drumuri naţionale situate în intravilanul municipiilor şi/sau la toate sectoarele de drumuri judeţene situate în intravilanul localităţilor urbane, administrate la nivelul consiliului local respectiv, sau pentru varianta „Unele drumuri“ dacă contractul încheiat/hotărârea judecătorească se referă la un drum sau la un grup de drumuri. În acest ultim caz se vor completa, după caz, câmpurile „Identificare sector drum naţional“ şi/sau „Identificare sector drum judeţean“, menţionându-se, în format text, denumirea drumului/drumurilor respective ce fac obiectul contractului/hotărârii judecătoreşti.
    ^11 Se va opta pentru varianta „Toate“ dacă contractul încheiat/hotărârea judecătorească se referă la toate drumurile comunale administrate la nivelul consiliului local respectiv sau pentru varianta „Unele drumuri“ dacă contractul încheiat/hotărârea judecătorească se referă la un drum sau la un grup de drumuri. În acest ultim caz se va completa câmpul „Identificare drumuri comunale“, menţionându-se, în format text, denumirea drumului/drumurilor respective ce fac obiectul contractului/hotărârii judecătoreşti.
    ^12 Se va completa în format text denumirea drumului sau drumurilor private care fac obiectul dreptului de acces.
    ^13 Se va completa cu lungimea, exprimată în kilometri şi/sau kilometri + metri, a segmentului de drum pe care se exercită efectiv dreptul de acces (care poate fi egală sau mai mică cu lungimea totală a drumului). Rubrica se va completa doar în situaţia în care preţul/tariful este stabilit în mod global şi dacă această informaţie reiese din contract/hotărârea judecătorească.
    ^14 Se va opta, după caz, pentru varianta „Toate“ dacă contractul/hotărârea judecătorească se referă la toate străzile dintr-o localitate sau pentru varianta „Unele străzi“ dacă contractul/hotărârea judecătorească se referă la o stradă sau la un grup de străzi. În acest ultim caz se va menţiona, în format text, numele străzii/străzilor la rubrica „Identificare străzi“.
    ^15 Se va indica, prin completarea în format text a câmpului, numărul administrativ de pe strada respectivă până unde se exercită efectiv dreptul de acces sau, după caz, se va indica o succesiune de numere sau un interval de numere ori se va completa sintagma „Toate“ în situaţia în care dreptul de acces se exercită pe întreaga stradă.
    Rubrica se va completa doar în situaţia în care informaţiile aferente acestui câmp reies din contract/hotărârea judecătorească care ţine loc de contract.

    ^16 În funcţie de amplasamentul stâlpului/reţelei de stâlpi se vor completa în mod corespunzător următoarele categorii de rubrici:
    a) dacă stâlpul/stâlpii este/sunt amplasat/amplasaţi pe drumuri administrate la nivel judeţean, se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Drumuri judeţene“, „Identificare drumuri judeţene“;
    b) dacă stâlpul/stâlpii este/sunt amplasat/amplasaţi pe sectoare de drumuri naţionale şi/sau pe sectoare de drumuri judeţene, administrate la nivel local, se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Localitate/Sector/SIRUTA“, „Drumuri la nivel de localitate“, „Identificare sector drum naţional“ şi/sau „Identificare sector drum judeţean“;
    c) dacă stâlpul/stâlpii este/sunt amplasat/amplasaţi pe drumuri comunale se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Oraş/Comună/SIRUTA“, „Drumuri comunale“, „Identificare drumuri comunale“;
    d) dacă stâlpul/stâlpii este/sunt amplasat/amplasaţi pe un drum privat, se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Localitate/Sector/SIRUTA“, „Identificare drumuri private“;
    e) dacă stâlpii sunt amplasaţi pe străzile dintr-o anumită localitate, se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Localitate/Sector/SIRUTA“, iar câmpurile „Stradă“, „Identificare străzi“ „Număr administrativ“, „Tarla“, „Parcelă“, „Lot“ se vor completa în raport cu amplasamentul stâlpului/reţelei de stâlpi şi cu modalitatea de identificare a acestuia în contractul încheiat. La câmpul „Stradă“ se va opta pentru varianta „Toate“ dacă stâlpii sunt amplasaţi pe toate străzile dintr-o localitate sau pentru varianta „Unele străzi“ dacă sunt amplasaţi pe o stradă sau pe un grup de străzi. În acest ultim caz, se va menţiona, în format text, numele străzii/străzilor la rubrica „Identificare străzi“.
    Stâlpul sau reţelele de stâlpi amplasate pe sectoarele de drumuri naţionale situate în intravilanul municipiilor, respectiv pe sectoarele de drumuri judeţene situate în intravilanul localităţilor urbane vor fi raportate conform indicaţiilor de la lit. b), chiar dacă servesc ca străzi în localităţile pe care le traversează. Prin excepţie, în situaţia în care sectoarele de drumuri respective sunt menţionate în contractul de acces/hotărârea judecătorească ca fiind străzi în localităţile respective, neputând exista posibilitatea identificării lor ca sectoare de drumuri naţionale situate în intravilanul municipiilor, respectiv ca sectoare de drumuri judeţene situate în intravilanul localităţilor urbane, informaţiile de identificare a stâlpului ori reţelei de stâlpi vor fi raportate conform indicaţiilor de la lit. e).
    Câmpul „Număr bucăţi“ se va completa pentru toate variantele de identificare de mai sus.
    Atenţie: Nu vor face obiectul raportării contractele încheiate cu operatorii de reţea [astfel cum sunt definiţi conform art. 2 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 159/2016] pentru acces la reţeaua acestora.

    ^17 Se va completa cu numărul de stâlpi/piloni/turnuri care fac obiectul contractului încheiat/hotărârii judecătoreşti şi doar în situaţia în care această informaţie reiese din contractul încheiat/hotărârea judecătorească.
    ^18 În funcţie de amplasamentul imobilului şi de modalitatea în care acesta este identificat în contract/hotărârea judecătorească, se vor completa în mod corespunzător următoarele variante de identificare a acestuia:
    a) „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Denumire drum“, „La km + m“;
    b) „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Localitatea/Sector/SIRUTA“, „Denumire stradă“, „Număr administrativ“;
    c) „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Localitatea/Sector/SIRUTA“, „Tarla“, „Parcelă“, „Lot“.
    Câmpurile „Număr bucăţi“, „Înălţime turn/pilon“ şi „Înălţimea la care este instalată antena/antenele“ se vor completa pentru toate variantele de localizare a imobilului de mai sus.
    Atenţie: Nu vor face obiectul raportării contractele încheiate cu operatorii de reţea [astfel cum sunt definiţi conform art. 2 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 159/2016] pentru acces la reţeaua acestora.

    ^19 Se va completa doar în situaţia în care informaţiile privind înălţimea turnului/pilonului şi înălţimea la care este instalată antena/antenele reies din contractul încheiat/hotărârea judecătorească.
    ^20 În funcţie de amplasarea canalizaţiei, se vor completa în mod corespunzător următoarele variante de identificare a imobilului:
    a) dacă canalizaţia este amplasată pe drumuri administrate la nivel judeţean, se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Drumuri judeţene“, „Identificare drumuri judeţene“;
    b) dacă canalizaţia este amplasată pe sectoare de drumuri naţionale şi/sau pe sectoare de drumuri judeţene, administrate la nivel local, se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Localitate/Sector/SIRUTA“, „Drumuri la nivel de localitate“, „Identificare sector drum naţional“ şi/sau „Identificare sector drum judeţean“;
    c) dacă canalizaţia este amplasată pe drumuri comunale se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Oraş/Comună/SIRUTA“, „Drumuri comunale“, „Identificare drumuri comunale“;
    d) dacă canalizaţia este amplasată pe un drum privat, se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Localitate/Sector/SIRUTA“, „Identificare drumuri private“;
    e) dacă canalizaţia este amplasată pe străzile dintr-o anumită localitate, se vor completa câmpurile „Judeţ/Bucureşti/SIRUTA“, „Localitate/Sector/SIRUTA“, iar câmpurile „Stradă“, „Identificare străzi“, „Număr administrativ“, „Tarla“, „Parcelă“, „Lot“ se vor completa în raport cu amplasarea canalizaţiei şi cu modalitatea de identificare a acesteia în contractul încheiat. La câmpul „Stradă“ se va opta pentru varianta „Toate“ dacă canalizaţia este amplasată pe toate străzile dintr-o localitate sau pentru varianta „Unele străzi“ dacă este amplasată pe o stradă sau pe un grup de străzi. În acest ultim caz, se va menţiona, în format text, numele străzii/străzilor la rubrica „Identificare străzi“.
    Canalizaţia amplasată pe sectoarele de drumuri naţionale situate în intravilanul municipiilor, respectiv pe sectoarele de drumuri judeţene situate în intravilanul localităţilor urbane va fi raportată conform indicaţiilor de la lit. b), chiar dacă servesc ca străzi în localităţile pe care le traversează. Prin excepţie, în situaţia în care sectoarele de drumuri respective sunt menţionate în contractul de acces/hotărârea judecătorească ca fiind străzi în localităţile respective, neputând exista posibilitatea identificării lor ca sectoare de drumuri naţionale situate în intravilanul municipiilor, respectiv ca sectoare de drumuri judeţene situate în intravilanul localităţilor urbane, informaţiile de identificare a canalizaţiei vor fi raportate conform indicaţiilor de la lit. e).
    Atenţie: Nu vor face obiectul raportării contractele încheiate cu operatorii de reţea [astfel cum sunt definiţi conform art. 2 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 159/2016] pentru acces la reţeaua acestora.

    ^21 Se va completa cu dimensiunea canalizaţiei (în metri liniari şi/sau în metri pătraţi) asupra căreia se exercită efectiv dreptul de acces (care poate fi egală sau mai mică cu lungimea totală/suprafaţa totală a canalizaţiei existente); rubrica se va completa doar în situaţia în care preţul este stabilit în mod global şi dacă această informaţie reiese din contractul încheiat/hotărârea judecătorească.
──────────

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016