Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 21 din 24 februarie 1999  privind reglementarea modului de prezentare si de aprobare a grilelor de program    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 21 din 24 februarie 1999 privind reglementarea modului de prezentare si de aprobare a grilelor de program

EMITENT: CONSILIUL NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 214 din 17 mai 1999
În scopul reglementãrii, în acord cu legislaţia europeanã, precum şi cu legislaţia româneascã în domeniul audiovizualului, a modului de prezentare şi de aprobare a grilelor de program,
având în vedere prevederile <>art. 121 şi 137 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe,
în temeiul prevederilor art. 12, 21, 22 şi ale <>art. 32 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 48/1992 şi cu respectarea cvorumului prevãzut la art. 29 din aceeaşi lege,

Consiliul Naţional al Audiovizualului decide:

ART. 1
Cererile pentru reactualizarea/modificarea grilei de program - cereri care nu vor fi admise decât în forma autenticã, nu transmise prin fax -, precum şi pentru grilele cu care se începe emisia/retransmisia de programe în urma obţinerii deciziei de autorizare vor fi întocmite dupã cum urmeazã:
a) societãţile titulare de licenţe de emisie şi de decizii de autorizare pentru radiodifuziune, televiziune sau pentru programe de conceptie proprie, transmise potrivit prevederilor <>art. 21 lit. c) din Legea nr. 48/1992 prin reţele de distribuţie prin cablu, vor prezenta grilele de program conform modelului de cerere prezentat în anexa nr. 1;
b) societãţile titulare de licenţe de emisie şi de decizii de autorizare pentru comunicaţii audiovizuale transmise prin cablu vor solicita înscrierea în caietele de sarcini a tuturor programelor difuzate pe cale radioelectrica, terestra sau prin satelit, pe care intenţioneazã sa le transmitã potrivit prevederilor <>art. 21 lit. a) din Legea nr. 48/1992 , conform modelului de cerere prezentat în anexa nr. 2;
c) societãţile prevãzute la lit. b) pot solicita înscrierea în caietele de sarcini a unor programe înregistrate prin diverse mijloace, pe care intenţioneazã sa le difuzeze potrivit <>art. 21 lit. b) din Legea nr. 48/1992 , conform modelului de cerere prezentat în anexa nr. 3.
ART. 2
Dovada deţinerii dreptului de retransmisie ori de preluare a unor programe, precum şi a dreptului de folosire a productiilor audiovizuale înregistrate prin diverse mijloace se face, pentru fiecare licenta de emisie în parte, de cãtre titularii acestor licenţe, prin contractele/înţelegerile încheiate în acest sens cu titularii de drepturi, în nume propriu sau prin intermediul unui organism de gestiune colectivã.
ART. 3
(1) Pentru a obţine aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului, la prezentarea grilelor de program care includ programe retransmise, programe preluate sau producţii audiovizuale înregistrate prin diverse mijloace, titularii licenţelor de emisie pe cale radioelectrica sau ai licenţelor pentru reţele de distribuţie prin cablu vor mentiona în cererea de solicitare, pentru fiecare program din categoriile sus-menţionate, urmãtoarele informaţii:
a) numãrul şi data contractului/înţelegerii;
b) denumirea persoanei juridice, titulara de drepturi, cu care este încheiat contractul/înţelegerea;
c) data (ziua, luna, anul) pana la care este valabil contractul/înţelegerea.
(2) Documentele doveditoare privind deţinerea de drepturi menţionate la art. 2 vor fi pãstrate - în original sau ca act tradus şi legalizat, dacã documentul de origine a fost redactat într-o alta limba decât limba romana - la sediul fiecãrui post de radiodifuziune, de televiziune sau al reţelei de distribuţie prin cablu, putând fi puse oricând la dispoziţie Consiliului Naţional al Audiovizualului sau altor organe de specialitate, autorizate prin lege sa controleze aplicarea legislaţiei în acest domeniu.
Prevederile alineatului precedent se aplica, fãrã excepţii, şi documentelor privind funcţionarea autorizata, eliberate de Consiliul Naţional al Audiovizualului şi de Ministerul Comunicaţiilor, documente ce trebuie sa se gãseascã într-un exemplar actualizat, cu toate modificãrile şi menţiunile la zi, la sediul fiecãrui post de televiziune sau al reţelei de distribuţie prin cablu.
ART. 4
Toate solicitarile de aprobare a grilelor de program vor fi însoţite de un document prin care titularul licenţei de emisie sau reprezentantul sau legal declara, pe propria rãspundere, conform modelului prezentat în anexa nr. 4, ca informaţiile specificate la art. 3 alin. 1 lit. a), b) şi c) sunt reale şi ca deţine documentele (contractele/înţelegerile) pe care le menţioneazã.
ART. 5
Grila de program solicitatã de cãtre un titular de licenta de emisie şi aprobatã de Consiliul Naţional al Audiovizualului poate fi aplicatã de solicitant numai din momentul ridicãrii de cãtre acesta a anexei la caietul de sarcini, eliberata de Direcţia licenţe reglementãri autorizari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului dupã achitarea taxei aferente.
ART. 6
Pentru posturile de radio şi televiziune, precum şi pentru reţelele CATV, care deţin decizii de autorizare şi la care nu apar modificãri în grila de program aprobatã de Consiliul Naţional al Audiovizualului, societãţile titulare de licenţe de emisie vor depune, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei decizii, declaraţia întocmitã conform modelului prezentat în anexa nr. 4.
ART. 7
La data intrãrii în vigoare a prezentei decizii se abroga Decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 160 din 16 noiembrie 1995 şi Decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 32 din 14 aprilie 1998; de asemenea, pct. 2 şi 3 din anexa la Decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 114 din 21 decembrie 1994 se înlocuiesc cu pct. 3 şi, respectiv, 4 din anexa nr. 1 la prezenta decizie.
ART. 8
Prezenta decizie intra în vigoare la data publicãrii ei în Monitorul Oficial al României, iar nerespectarea prevederilor sale atrage dupã sine sancţiunile prevãzute de legislaţia în vigoare.

PREŞEDINTELE
CONSILIULUI NAŢIONAL
AL AUDIOVIZUALULUI,
MIRCEA SORIN MOLDOVAN

ANEXA 1


Societatea Comercialã .................. ┌─────────────────────────┐
Licenta nr. ............................ │ Aprobatã la data de │
pentru ................................. │ .................... │
Localitatea ............................ │ (semnatura şi ştampila) │
└─────────────────────────┘


CERERE
pentru reactualizarea grilei de program

(radio, televiziune şi program de conceptie proprie pentru comunicaţie audiovizuala distribuita prin cablu)

(model)

În temeiul Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 21 din 24 februarie 1999 va rugãm sa binevoiti a lua în discuţie şi a aproba înscrierea în caietul de sarcini a grilei de program pe care o putem realiza începând cu data de ....................., dupã cum urmeazã:
1. Timp de emisie acordat prin licenta ............... ore/saptamana
2. Orarul de emisie zilnica:
luni .....................................................................
marti ....................................................................
miercuri .................................................................
joi ......................................................................
vineri ...................................................................
sambata ..................................................................
duminica .................................................................
Total minute de emisie/saptamana .........................................
3. Structura programelor, dupã sursele de provenienta
3.1. Producţie proprie ............................................... %
3.2. Producţii audiovizuale înregistrate prin diverse mijloace
....................................................................... %
(producţii ale altor producãtori, incluse în programele postului, de pe benzi, casete, discuri, CD etc.)
3.3. Programe retransmise ............................................. %
(cu nominalizarea acestora)
3.4. Programe preluate din producţia audiovizuala nationala şi internationala ............................................................ %
(cu nominalizarea acestora)

NOTA:
Pentru fiecare dintre categoriile de programe de la pct. 3.2, 3.3 şi 3.4 se vor mentiona:
a) numãrul şi data contractului/înţelegerii;
b) denumirea persoanei juridice, titulara de drepturi, cu care este încheiat contractul/înţelegerea;
c) data (ziua, luna, anul) pana la care este valabil contractul/înţelegerea.
4. Structura programelor pe tipuri de emisiuni
4.1. Programe de informare ........................ minute/saptamana
....................................................................... %
- Emisiuni care aduc la cunostinta publicului evenimentele din actualitatea cotidiana: buletine de ştiri, informaţii şi comentarii, comunicate, interviuri, reportaje din ţara şi din strãinãtate, ştiri sportive.
- Alte programe de informare, axate pe probleme politice - viata parlamentarã, activitatea partidelor politice, probleme economice, ştiinţifice sau sociale - ori pe evenimente speciale, sub forma de dezbatere.
4.2. Programe educative, culturale, religioase ........................ minute/saptamana.......................................................... %
- Programele educative sunt destinate în special procesului de instruire, în care elementul pedagogic joaca un rol important (programe şcolare, universitare).
- Programe culturale - programe destinate, în principal, stimulãrii curiozitatii artistice şi/sau intelectuale, reprezentaţii culturale, activitãţi culturale în sine, programe destinate imbogatirii cunoştinţelor publicului (într-un mod nedidactic) în diverse domenii ale culturii.
- Programe religioase - educative sau manifestãri religioase.
4.3. Filme .............. minute/saptamana ......................... %
(de ficţiune, de animatie, documentare, seriale)
4.4. Programe de divertisment şi alte tipuri de programe ................ minute/saptamana .......................................................... %
- Programele de divertisment cuprind emisiuni difuzate fragmentat sau integral, al cãror conţinut predominant este muzica difuzatã în direct sau înregistratã, programe muzical-distractive, spectacole de revista, de circ, programe sportive (cu excepţia informaţiilor sportive), alte programe de divertisment.
- În categoria altor tipuri de programe sunt cuprinse programele neclasificate în categoriile precedente.
4.5. Jocuri şi concursuri .......... minute/saptamana ................ %
- Programe cu componente ludice, bazate pe cunoştinţe de cultura generalã sau axate pe diverse domenii, în cadrul cãrora concurentii se întrec pentru obţinerea de premii.
4.6. Publicitate ................ minute/saptamana ................... %
(Publicitate şi autopublicitate comercialã, teleshopping)
TOTAL: .................................. minute/saptamana,
din care:
5. Programe difuzate în limbi ale minoritãţilor ..................... minute/saptamana............................................................ %
Menţiuni speciale: .....................................................

Semnatura şi ştampila solicitantului



ANEXA 2



Societatea Comercialã .................. ┌─────────────────────────┐
Licenta nr. ............................ │ Aprobatã la data de │
pentru ................................. │ .................... │
Localitatea ............................ │ (semnatura şi ştampila) │
└─────────────────────────┘


CERERE
pentru reactualizarea programelor difuzate pe cale radioelectrica, terestra sau prin satelit, retransmise în cadrul serviciului prevãzut la <>art. 21 lit. a) din Legea nr. 48/1992

(model)
În temeiul Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 21 din 24 februarie 1999 va rugãm sa binevoiti a lua în discuţie şi a aproba înscrierea în caietul de sarcini a programelor difuzate pe cale radioelectrica, terestra sau prin satelit, retransmise în cadrul serviciului prevãzut la <>art. 21 lit. a) din Legea nr. 48/1992 începând cu data de................, dupã cum urmeazã:

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea Ţara de Modul de În clar/codificat Retransmis
crt. programului origine recepţie*1) în baza*2)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ştampila şi semnatura solicitantului

NOTA:
*1) Se va mentiona pe ce cale (terestra sau prin satelit) este receptionat programul respectiv, cu precizarea satelitului prin care este difuzat, în cazul programelor transmise prin satelit.
*2) Se vor mentiona pentru fiecare program:
a) numãrul şi data contractului/înţelegerii;
b) denumirea persoanei juridice, titulara de drepturi, cu care este încheiat contractul/înţelegerea;
c) data (ziua, luna, anul) pana la care este valabil contractul/înţelegerea.



ANEXA 3



Societatea Comercialã .................. ┌─────────────────────────┐
Licenta nr. ............................ │ Aprobatã la data de │
pentru ................................. │ .................... │
Localitatea ............................ │ (semnatura şi ştampila) │
└─────────────────────────┘


CERERE
pentru reactualizarea programelor alcãtuite din producţii audiovizuale înregistrate prin diverse mijloace, difuzate în cadrul serviciului prevãzut la <>art. 21 lit. b) din Legea nr. 48/1992

(model)

În temeiul Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 21 din 24 februarie 1999 va rugãm sa binevoiti a lua în discuţie şi a aproba înscrierea în caietul de sarcini a programului alcãtuit din producţii audiovizuale înregistrate prin diverse mijloace, difuzate în cadrul serviciului prevãzut la <>art. 21 lit. b) din Legea nr. 48/1992 începând cu data de................, dupã cum urmeazã:
1. Orarul de emisie zilnica:
luni .....................................................................
marti ....................................................................
miercuri .................................................................
joi ......................................................................
vineri ...................................................................
sambata ..................................................................
duminica .................................................................
2. Conţinutul programului:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Tip*1) Sursa de provenienta*2) Difuzat în baza*3)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Ştampila şi semnatura solicitantului

NOTA:
*1) Se va preciza natura productiilor audiovizuale înregistrate prin diverse mijloace, care urmeazã a fi difuzate.
*2) Se va mentiona sursa de provenienta a productiilor respective.
*3) Se vor mentiona pentru fiecare program:
a) numãrul şi data contractului/înţelegerii;
b) denumirea persoanei juridice, titulara de drepturi, cu care este încheiat contractul/înţelegerea;
c) data (ziua, luna, anul) pana la care este valabil contractul/înţelegerea.



ANEXA 4



Societatea Comercialã ..........................
Licenta nr. ....................................
pentru .........................................
Localitatea ....................................

DECLARAŢIE
(model)

Societatea Comercialã .................................................., cu
(denumirea persoanei juridice titulare de licenta)
sediul în .....................................................................,
(adresa completa a societãţii comerciale)
prin .........................................................................,
(numele şi prenumele)
având calitatea de .........................................................,
(director general executiv sau reprezentant legal al societãţii în
raporturile cu Consiliul Naţional al Audiovizualului)
în conformitate cu prevederile art. 4 şi 5 din Decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 21 din 24 februarie 1999 şi cunoscând prevederile art. 139 şi urmãtoarele din capitolul III - Proceduri şi sancţiuni - din <>Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, declar pe propria rãspundere ca informaţiile înscrise în cererea noastrã, referitoare la grila de program, sunt reale şi ca suntem în posesia documentelor menţionate privind deţinerea legalã a drepturilor de difuzare/preluare/retransmisie, prin ...........................................................................
[postul de radiodifuziune/televiziune/reţeaua de distribuţie prin cablu,
serviciul a), b) sau c), dupã caz]
în localitatea ........................................ .
Ne angajãm ca documentele doveditoare, în forma autentificatã, ce fac obiectul prezentei declaraţii, sa fie pãstrate la sediul postului sau al reţelei de distribuţie prin cablu, putând fi puse oricând la dispoziţie Consiliului Naţional al Audiovizualului sau altor organe de specialitate, autorizate prin lege cu controlul aplicãrii legislaţiei în acest domeniu.

Semnatura şi ştampila
.......................................................
(semnatura persoanei care angajeazã societatea comercialã)



---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016