Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 2/2CN din 21 ianuarie 2021  privind modificarea şi completarea Regulamentului electoral al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, aprobat prin Decizia Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Stomatologi din România nr. 18/2CN/2019     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 DECIZIE nr. 2/2CN din 21 ianuarie 2021 privind modificarea şi completarea Regulamentului electoral al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, aprobat prin Decizia Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Stomatologi din România nr. 18/2CN/2019

EMITENT: Colegiul Medicilor Stomatologi din România
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 99 din 29 ianuarie 2021
    În temeiul art. 534 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Stomatologi din România adoptă următoarea decizie:
    ART. I
    Regulamentul electoral al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, aprobat prin Decizia Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Stomatologi din România nr. 18/2CN/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 707 din 28 august 2019, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 4, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Dreptul de a fi ales în organele de conducere ale CMSR, la nivel local sau naţional, îl au numai medicii stomatologi care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 3 lit. a)-c) şi care nu au fost sancţionaţi disciplinar sau revocaţi din funcţii deţinute în organele de conducere, la nivel local sau naţional, în ultimii 5 ani."

    2. La articolul 8, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În cazul alegerilor parţiale, comisia electorală a colegiului teritorial este formată din 3 membri titulari şi maximum 3 membri supleanţi, componenţa acesteia rămânând valabilă până la expirarea mandatului în curs al organelor de conducere ale colegiului teritorial."

    3. La articolul 9, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alineatele (3) şi (4), cu următorul cuprins:
    "(3) Comisia electorală a colegiului teritorial va informa imediat Comisia Electorală Centrală despre problemele apărute în legătură cu interpretarea şi aplicarea prezentului regulament electoral şi se va conforma deciziilor emise de Comisia Electorală Centrală.
(4) Deciziile emise de Comisia Electorală Centrală în condiţiile prezentului regulament sunt obligatorii pentru comisiile electorale ale colegiilor teritoriale."

    4. Articolul 11 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 11
    În termen de maximum o zi de la data constituirii, comisia electorală a colegiului teritorial va comunica Comisiei Electorale Centrale componenţa sa, funcţiile deţinute în cadrul comisiei de fiecare membru, adresa sediului unde îşi desfăşoară activitatea, numerele de telefon şi fax, precum şi adresa de poştă electronică, conform modelului stabilit prin decizie a Comisiei Electorale Centrale."

    5. Articolul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 14
    (1) Deciziile emise de către comisia electorală a colegiului teritorial sau orice alt act emis de aceasta, prevăzut în prezentul regulament, vor fi semnate de către preşedinte şi secretar.
    (2) În lipsa preşedintelui sau a secretarului, documentele prevăzute la alin. (1) vor fi semnate astfel:
    a) în lipsa preşedintelui, documentele se semnează de secretar (pentru preşedinte) şi un alt membru al comisiei desemnat în acest sens de către ceilalţi membri prezenţi (pentru secretar);
    b) în lipsa secretarului, documentele se semnează de preşedinte şi un alt membru al comisiei desemnat în acest sens de către ceilalţi membri prezenţi (pentru secretar).
    (3) În cazul comunicării corespondenţei comisiilor electorale, adresele de înaintare se semnează de secretar sau, în lipsa acestuia, de un alt membru al comisiei desemnat în acest sens de către membrii comisiei în cauză."

    6. La articolul 18, literele g), i), m) şi s) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "g) comunică Comisiei Electorale Centrale numărul de membri cu drept de vot, precum şi numărul membrilor înscrişi în colegiul teritorial, cu status activ sau suspendat;
    ................................................................................................
i) urmăresc procesul de tipărire a buletinelor de vot, beneficiind de sprijinul tehnic şi financiar al consiliului colegiului teritorial;
    ................................................................................................
m) coordonează lucrările adunărilor generale locale de alegeri şi operaţiunile de votare, luând toate măsurile pentru asigurarea ordinii în locaţia în care are loc votarea;
    ................................................................................................
s) atribuie mandatele celor aleşi şi validaţi de Comisia Electorală Centrală;"

    7. La articolul 18, după litera s) se introduce o nouă literă, litera t), cu următorul cuprins:
    "t) îndeplinesc orice altă activitate privind alegerile dispusă de către Comisia Electorală Centrală sau stabilită prin prezentul regulament."

    8. La articolul 21, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În cazul alegerilor parţiale, Comisia Electorală Centrală va fi formată din 3 membri titulari şi maximum 3 membri supleanţi, componenţa acesteia rămânând valabilă până la expirarea mandatului în curs al organelor de conducere ale CMSR, la nivel local şi naţional."

    9. Articolul 26 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 26
    Deciziile emise de Comisia Electorală Centrală sau orice alt act emis de aceasta, prevăzut în prezentul regulament, vor fi semnate de către preşedinte şi secretar. Prevederile art. 14 alin. (2) şi (3) sunt aplicabile."

    10. La articolul 29, literele g), i), n) şi r) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "g) primeşte şi înregistrează numărul de alegători cu drept de vot, precum şi numărul membrilor înscrişi în colegiul teritorial, cu status activ sau suspendat;
    ................................................................................................
i) validează sau nu validează candidaturile admise de comisiile electorale ale colegiilor teritoriale, conform prevederilor prezentului regulament;
    ................................................................................................
n) urmăreşte procesul de tipărire a buletinelor de vot, cu sprijinul tehnic şi financiar al Consiliului naţional al CMSR;
    ................................................................................................
r) coordonează lucrările Adunării generale naţionale de alegeri şi operaţiunile de votare, luând toate măsurile pentru asigurarea ordinii în locaţia în care are loc votarea;"

    11. La articolul 29, după litera i) se introduce o nouă literă, litera i^1), cu următorul cuprins:
    "i^1) validează sau nu validează candidaţii aleşi din fiecare colegiu teritorial, conform prevederilor prezentului regulament;"

    12. La articolul 32, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Secretarul comisiei electorale sau persoana desemnată primeşte şi înregistrează depunerea candidaturii, menţionând într-un registru toate actele primite de la candidat, respectiv declaraţia de candidatură şi orice alte documente care dovedesc îndeplinirea condiţiilor necesare pentru a candida, şi înaintează candidatura comisiei electorale corespunzătoare."

    13. După articolul 36 se introduce un nou articol, articolul 36^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 36^1
    (1) Lista cu candidaturile înregistrate de comisia electorală a colegiului teritorial se comunică Comisiei Electorale Centrale.
    (2) După verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de prezentul regulament pentru exercitarea dreptului de a fi ales, Comisia Electorală Centrală va valida sau va invalida candidaturile admise de comisia electorală a colegiului teritorial."

    14. Articolul 37 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 37
    După expirarea termenului de depunere a candidaturilor, soluţionarea eventualelor contestaţii şi validarea candidaturilor de către Comisia Electorală Centrală, comisia electorală a colegiului teritorial încheie un proces-verbal prin care constată rămânerea definitivă a candidaturilor."

    15. La articolul 50, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alineatele (3) şi (4), cu următorul cuprins:
    "(3) În situaţia în care preşedintele şi/sau secretarul comisiei electorale a colegiului teritorial nu sunt prezenţi sau refuză să semneze procesul-verbal, acesta poate fi semnat de oricare alt membru al comisiei electorale a colegiului teritorial.
(4) În situaţia prevăzută la alin. (3), precum şi în situaţia în care membrii comisiei electorale a colegiului teritorial refuză să semneze, se va face menţiune despre acest lucru în procesul-verbal."

    16. La articolul 51, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:
    "(4) La procesul de numărare a voturilor este interzisă participarea altor persoane, în afara membrilor comisiilor electorale şi, dacă este cazul, a reprezentantului Comisiei Electorale Centrale."

    17. La articolul 67, după primul alineat se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
    "(2) Termenele pe oră se calculează de la ora zero a zilei următoare, cu excepţia situaţiilor când se formulează contestaţii împotriva unor decizii ale comisiilor electorale ale căror rezultate se comunică prin afişare la sediul colegiului teritorial sau, după caz, la sediul CMSR, situaţie în care termenele pe ore se calculează începând cu ora şi data afişării acestora."

    18. La articolul 68, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) În cazul alegerilor parţiale, candidaţii aleşi îşi intră în atribuţiile funcţiilor pentru care au candidat după validarea de către Comisia Electorală Centrală.
(3) Alegerile parţiale se fac pentru perioada rămasă din mandatul pentru care se face alegerea."

    19. După articolul 70 se introduce un nou articol, articolul 70^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 70^1
    Activitatea comisiilor electorale se va desfăşura cu respectarea prevederilor Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Stomatologi din România, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 5/2007, cu modificările şi completările ulterioare, ale prezentului regulament şi ale deciziilor organelor de conducere ale Colegiului Medicilor Stomatologi din România aplicabile."



    ART. II
    Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România,
                    Ecaterina Ionescu

    Bucureşti, 21 ianuarie 2021.
    Nr. 2/2CN.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016