Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 127 din 20 februarie 2009  privind raportarea unor date statistice de catre furnizorii de servicii postale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 127 din 20 februarie 2009 privind raportarea unor date statistice de catre furnizorii de servicii postale

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU COMUNICATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 151 din 11 martie 2009

În temeiul prevederilor art. 6 alin. (2) pct. 24 şi ale <>art. 8 alin. (1), (3) şi (5) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 106/2008 privind înfiinţarea Autoritãţii Naţionale pentru Comunicaţii, cu modificãrile ulterioare, precum şi ale art. 49 alin. (3) lit. a) şi ale <>art. 50 din Ordonanţa Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile poştale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 642/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere prevederile pct. 3.21.1 lit. a) din anexa nr. 1 la Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.858/2007 privind regimul de autorizare generalã pentru furnizarea serviciilor poştale,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Pentru Comunicaţii emite prezenta decizie.

ART. 1
(1) Prezenta decizie are ca obiect impunerea în sarcina furnizorilor de servicii poştale a obligaţiei de a transmite Autoritãţii Naţionale pentru Comunicaţii, denumitã în continuare ANC, unele date statistice, în vederea elaborãrii de rapoarte, studii, analize şi alte asemenea documente în domeniul serviciilor poştale, precum şi a urmãririi şi controlului aplicãrii prevederilor cuprinse în actele normative în vigoare.
(2) În cuprinsul prezentei decizii sunt aplicabile definiţiile prevãzute la <>art. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile poştale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 642/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi la pct. 1 din anexa nr. 1 la Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.858/2007 privind regimul de autorizare generalã pentru furnizarea serviciilor poştale.
ART. 2
Prin prezenta decizie se stabilesc anumiţi indicatori aferenţi furnizãrii de servicii poştale, precum şi categoriile de informaţii corespunzãtoare fiecãrui indicator.
ART. 3
(1) Persoanele care au calitatea de furnizor de servicii poştale, pe întreaga perioadã de raportare prevãzutã la alin. (3) ori pe o parte din aceasta, şi care au fost desemnate de ANC ca furnizori de serviciu universal pentru unul sau mai multe servicii din sfera serviciului universal au obligaţia de a raporta cãtre ANC valorile aferente indicatorilor prevãzuţi la art. 2, prin completarea tabelelor prevãzute în anexa nr. 1, cu respectarea condiţiilor stabilite de prezenta decizie.
(2) Persoanele care au calitatea de furnizor de servicii poştale, pe întreaga perioadã de raportare prevãzutã la alin. (3) ori pe o parte din aceasta, dar care nu au calitatea de furnizor de serviciu universal, au obligaţia de a raporta cãtre ANC valorile aferente indicatorilor prevãzuţi la art. 2, prin completarea tabelelor prevãzute în anexa nr. 2, cu respectarea condiţiilor stabilite de prezenta decizie.
(3) Transmiterea datelor statistice se va realiza anual, pînã la data de 15 martie, pentru perioada de raportare reprezentatã de anul calendaristic anterior.
(4) În cazul persoanelor care nu au calitatea de furnizor de servicii poştale pe întreaga perioadã de raportare prevãzutã la alin. (3), perioada de raportare este reprezentatã de perioada în care au deţinut aceastã calitate.
(5) În cazul în care un furnizor de servicii poştale doreşte sã renunţe la aceastã calitate, acesta are obligaţia de a raporta în momentul depunerii cererii de renunţare datele statistice care fac obiectul prezentei decizii, în condiţiile stipulate de aceasta.
(6) Netransmiterea informaţiilor privind valorile aferente unor indicatori dintre cei prevãzuţi la art. 2, în conformitate cu anexa nr. 1 sau 2, va fi temeinic justificatã.
ART. 4
(1) Transmiterea documentelor care conţin valorile aferente indicatorilor prevãzuţi la art. 2 se poate efectua cãtre sediul central sau structurile teritoriale ale ANC, în a cãrui razã se situeazã sediul furnizorului, în unul dintre urmãtoarele moduri:
a) prin depunere, personal sau de cãtre un reprezentant al furnizorului, sub luare de semnãturã;
b) prin serviciul de trimitere recomandatã cu confirmare de primire;
c) ca înscris în formã electronicã, cãruia i s-a încorporat, i s-a ataşat sau i s-a asociat logic o semnãturã electronicã extinsã, bazatã pe un certificat calificat şi generatã cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnãturii electronice.
(2) În mãsura posibilitãţilor tehnice, furnizorii de servicii poştale prevãzuţi la art. 3 alin. (1) şi (2) vor completa prin mijloace electronice formularele disponibile pe pagina de internet a ANC, odatã cu transmiterea acestora în condiţiile alin. (1).
(3) ANC va comunica fiecãrui furnizor de servicii poştale numele de utilizator, parola şi adresa de internet prin intermediul cãrora acesta va completa formularele prevãzute la alin. (2).
ART. 5
Nerespectarea prevederilor prezentei decizii se sancţioneazã potrivit dispoziţiilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 31/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 642/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 6
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 7
(1) Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la data de 16 martie 2009.
(2) Primele raportãri în conformitate cu prezenta decizie se vor realiza în anul 2010, pentru perioada de raportare cuprinsã între 1 ianuarie şi 31 decembrie 2009.
(3) Prin derogare de la dispoziţiile alin. (2), în cazul renunţãrii la calitatea de furnizor de servicii poştale între data intrãrii în vigoare a prezentei decizii şi data de 31 decembrie 2008, raportarea datelor statistice în conformitate cu art. 3 alin. (5) se realizeazã potrivit anexei nr. 2.
(4) La data intrãrii în vigoare a prezentei decizii, Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 1.301/EN/2004 privind raportarea unor date statistice de cãtre furnizorii de servicii poştale, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.125 din 30 noiembrie 2004, se abrogã.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
pentru Comunicaţii,
Dorin Liviu Nistoran

Bucureşti, 20 februarie 2009.
Nr. 127.


ANEXA 1


DATE STATISTICE
corespunzãtoare activitãţii furnizorilor de servicii poştale
care au calitatea de furnizor de serviciu universal aferente
anului ..........

A. Date de identificare ale furnizorului de serviciu universal


┌────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────┐
│Denumirea/ │ │
│Numele furnizorului │ │
├────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
│Sediul/Domiciliul │ │
├────────────────────────┼─────────────────────┬────────────────────┬──────────┤
│Contact │Telefon: │Fax: │E-mail: │
├────────────────────────┼─────────────────────┴────────────────────┴──────────┤
│Persoana de contact │ │
└────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────┘



B. Date referitoare la personalul angajat (situaţia existentã la data de 31 decembrie a anului de raportare)


┌───┬──────────────────────────────────────────────────────┬─────────┬─────────┐
│Nr.│ Indicator │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│1. │Numãrul total al angajaţilor cu normã întreagã │ │B1 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│2. │Numãrul total al angajaţilor cu fracţiune de normã │ │B2 │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴─────────┘



C. Date referitoare la rezultatele financiare (situaţia existentã la data de 31 decembrie a anului de raportare)


┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬───┐
│Nr.│ Indicator │ lei │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───┤
│1. │Cifra de afaceri │ │C1 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───┤
│2. │Venituri realizate exclusiv din furnizarea de servicii poştale│ │C2 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───┤
│3. │Cheltuieli operaţionale generate exclusiv de furnizarea de │ │C3 │
│ │servicii poştale │ │ │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴───┘



D. Date referitoare la statistica reclamaţiilor privind serviciile poştale pentru care au fost desemnaţi furnizori de serviciu universal




┌───┬────────────┬──────────────────────────────────────────┬─────┬────────────────┬──────┐
│ │ │ │ │Valoarea totalã │ │
│Nr.│ Indicator │ │Numãr│ acordatã a │ │
│ │ │ │ │ despãgubirilor │ │
│ │ │ │ │ (lei) │ │
├───┼────────────┼────────────┬─────────────────────────────┼─────┼────────────────┼──────┤
│ │ │ │Cu acordarea de despãgubiri │ │ │ D1 │
│ │ Reclamaţii │Întemeiate ├─────────────────────────────┼─────┼────────────────┼──────┤
│1. │înregistrate│ │Fãrã acordarea de despãgubiri│ │ │ D2 │
│ │ ├────────────┼─────────────────────────────┼─────┼────────────────┼──────┤
│ │ │Neîntemeiate│ │ │ │ D3 │
└───┴────────────┴────────────┴─────────────────────────────┴─────┴────────────────┴──────┘



NOTĂ:
Reclamaţii înregistrate - vor fi raportate reclamaţiile considerate întemeiate pentru care s-au plãtit despãgubiri potrivit <>art. 42-44 din Ordonanţa Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile poştale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 642/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, reclamaţiile înregistrate considerate întemeiate pentru care nu s-au plãtit despãgubiri, precum şi numãrul total al reclamaţiilor neîntemeiate.

E. Infrastructura reţelei poştale





┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬──────┐
│Nr.│ Indicator │ DA │ NU │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
│1. │Utilizeazã reţeaua poştalã proprie │ │ │ E1 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
│2. │Utilizeazã reţeaua poştalã a unui alt furnizor de servicii poştale│ │ │ E2 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
│3. │Acordã acces unui alt furnizor de servicii poştale la reţeaua │ │ │ E3 │
│ │poştalã publicã │ │ │ │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┘



NOTE:
1. Se va anexa lista furnizorilor de servicii poştale care oferã acces furnizorului de serviciu universal la reţeaua poştalã proprie.
2. Se va anexa lista furnizorilor de servicii poştale care au acces la reţeaua poştalã publicã.

F. Date referitoare la reţeaua poştalã





┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┐
│Nr.│ Indicator │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┬───────────────────────┬────────┼───────┤
│1. │Numãrul punctelor de acces/contact care au │Oficii poştale │ │ F1 │
│ │program de lucru cu publicul ├───────────────────────┼────────┼───────┤
│ │ │Agenţii poştale │ │ F2 │
│ │ ├───────────────────────┼────────┼───────┤
│ │ │Ghişee poştale │ │ F3 │
│ │ ├───────────────────────┼────────┼───────┤
│ │ │Circumscripţii poştale │ │ F4 │
│ │ ├───────────────────────┼────────┼───────┤
│ │ │Alte subunitãţi poştale│ │ F5 │
├───┼─────────────────────────────────────────────┴───────────────────────┼────────┼───────┤
│2. │Numãrul punctelor de acces constând în cutii │ │ F6 │
│ │poştale │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────┤
│3. │Numãrul punctelor de contact constând în cãsuţe │ │ F7 │
│ │poştale │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────┤
│4. │ Numãrul punctelor de acces/contact mobile │ │ F8 │
└───┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴───────┘



G. Facilitãţi tarifare acordate pentru serviciile poştale incluse în sfera serviciului universal





┌───┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────┬───┐
│Nr.│ Indicator │ (%) │ │
├───┼───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│1. │Cuantumul reducerilor tarifare (%) │Trimiteri de corespondenţã │ │G1 │
│ │maxime pentru: ├───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│ │ │Imprimate │ │G2 │
│ │ ├───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│ │ │Trimiteri de publicitate prin poştã│ │G3 │
│ │ ├───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│ │ │Colete poştale │ │G4 │
├───┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│2. │Cuantumul reducerilor tarifare (%) │Trimiteri de corespondenţã │ │G5 │
│ │minime pentru: ├───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│ │ │Imprimate │ │G6 │
│ │ ├───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│ │ │Trimiteri de publicitate prin poştã│ │G7 │
│ │ ├───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│ │ │Colete poştale │ │G8 │
├───┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│3. │Numãrul total de trimiteri poştale │Categoria │Numãr│ │
│ │pentru care s-au oferit reduceri ├───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│ │tarifare │Trimiteri de corespondenţã │ │G9 │
│ │ ├───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│ │ │Imprimate │ │G10│
│ │ ├───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│ │ │Trimiteri de publicitate prin poştã│ │G11│
│ │ ├───────────────────────────────────┼─────┼───┤
│ │ │Colete poştale │ │G12│
└───┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┴─────┴───┘



H. Date referitoare la traficul poştal

I. Traficul poştal aferent serviciilor poştale din sfera serviciului universal





┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┬─────┐
│ │ Numãrul │ Nr. │
│ Indicator │trimiterilor│rând │
│ │ poştale │ │
├───────────────┬─────────────────┬─────────────────────────────────────┬────────────┼────────────┼─────┤
│1. Trimiteri │1.1. Trimiteri │Interne │≤ 20 g │ │ 1 │
│poştale în │de corespondenţã │ ├────────────┼────────────┼─────┤
│greutate de │ │ │21 g - 50 g │ │ 2 │
│pânã la 2 kg │ │ ├────────────┼────────────┼─────┤
│(inclusiv 2 kg)│ │ │51 g - 500 g│ │ 3 │
│ │ │ ├────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │501 g - 2 kg│ │ 4 │
│ │ ├──────────────┬──────────────────────┼────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │Internaţionale│Expediate din afara │≤ 20 g │ │ 5 │
│ │ │ │teritoriului României ├────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │cãtre o adresã aflatã │21 g - 50 g │ │ 6 │
│ │ │ │pe teritoriul acesteia├────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │ │51 g - 500 g│ │ 7 │
│ │ │ │ ├────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │ │501 g - 2 kg│ │ 8 │
│ │ │ ├──────────────────────┴────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României│ │ 9 │
│ │ │ │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul│ │ │
│ │ │ │unui alt stat │ │ │
│ ├─────────────────┼──────────────┴───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │1.2. Imprimate │Interne │ │ 10 │
│ │ ├──────────────┬───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului │ │ 11 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã pe │ │ │
│ │ │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României│ │ 12 │
│ │ │ │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul│ │ │
│ │ │ │unui alt stat │ │ │
│ ├─────────────────┼──────────────┴───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │1.3. Trimiteri de│Interne │ │ 13 │
│ │publicitate prin ├──────────────┬───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │poştã │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului │ │ 14 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã pe │ │ │
│ │ │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României│ │ 15 │
│ │ │ │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul│ │ │
│ │ │ │unui alt stat │ │ │
│ ├─────────────────┼──────────────┴───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │1.4. Trimiteri │Interne │ │ 16 │
│ │recomandate ├──────────────┬───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului │ │ 17 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã pe │ │ │
│ │ │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României│ │ 18 │
│ │ │ │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul│ │ │
│ │ │ │unui alt stat │ │ │
│ ├─────────────────┼──────────────┴───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │1.5. Trimiteri cu│Interne │ │ 19 │
│ │valoare declaratã├──────────────┬───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului │ │ 20 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã pe │ │ │
│ │ │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României│ │ 21 │
│ │ │ │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul│ │ │
│ │ │ │unui alt stat │ │ │
│ ├─────────────────┼──────────────┴───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │1.6. Colete │Interne │ │ 22 │
│ │poştale ├──────────────┬───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului │ │ 23 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã pe │ │ │
│ │ │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României│ │ 24 │
│ │ │ │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul│ │ │
│ │ │ │unui alt stat │ │ │
├───────────────┼─────────────────┼──────────────┼───────────────────────────────────┼────────────┼─────┤
│2. Colete │2.1. Colete │Fãrã valoare │Interne │ │ 25 │
│poştale cu │poştale cu │declaratã ├───────────────┬───────────────────┼────────────┼─────┤
│greutatea mai │greutatea între │ │Internaţionale │Expediate din afara│ │ 26 │
│mare de 2 kg │2 kg şi 10 kg │ │ │teritoriului │ │ │
│ │(inclusiv 10 kg) │ │ │României cãtre o │ │ │
│ │ │ │ │adresã aflatã pe │ │ │
│ │ │ │ │teritoriul acesteia│ │ │
│ │ │ │ ├───────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │ │Expediate de pe │ │ 27 │
│ │ │ │ │teritoriul │ │ │
│ │ │ │ │României cãtre o │ │ │
│ │ │ │ │adresã aflatã pe │ │ │
│ │ │ │ │teritoriul unui │ │ │
│ │ │ │ │alt stat │ │ │
│ │ ├──────────────┼───────────────┴───────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │Cu valoare │Interne │ │ 28 │
│ │ │declaratã ├───────────────┬───────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │Internaţionale │Expediate din afara│ │ 29 │
│ │ │ │ │teritoriului │ │ │
│ │ │ │ │României cãtre o │ │ │
│ │ │ │ │adresã aflatã pe │ │ │
│ │ │ │ │teritoriul acesteia│ │ │
│ │ │ │ ├───────────────────┼────────────┼─────┤
│ │ │ │ │Expediate de pe │ │ 30 │
│ │ │ │ │teritoriul │ │ │
│ │ │ │ │României cãtre o │ │ │
│ │ │ │ │adresã aflatã pe │ │ │
│ │ │ │ │teritoriul unui │ │ │
│ │ │ │ │alt stat │ │ │
│ ├─────────────────┼──────────────┴───────────────┼───────────────────┼────────────┼─────┤
│ │2.2. Colete │Internaţionale - expediate din│Fãrã valoare │ │ 31 │
│ │poştale cu │afara teritoriului României │declaratã │ │ │
│ │greutatea între │cãtre o adresã aflatã pe ├───────────────────┼────────────┼─────┤
│ │10 kg şi 20 kg │teritoriul acesteia │Cu valoare │ │ 32 │
│ │(inclusiv 20 kg) │ │declaratã │ │ │
└───────────────┴─────────────────┴──────────────────────────────┴───────────────────┴────────────┴─────┘



NOTE:
1. Trimiteri poştale, inclusiv colete poştale, în greutate de pânã la 2 kg (inclusiv 2 kg) - vor fi raportate toate trimiterile poştale, inclusiv coletele poştale, cu greutatea maximã de 2 kg, prelucrate de cãtre furnizorul respectiv, subclasificate în urmãtoarele categorii:
1.1. trimiteri de corespondenţã - vor fi raportate trimiterile de corespondenţã, interne şi internaţionale, subclasificate în limitele de greutate incluse în tabel. Trimiterile de corespondenţã cãrora li s-a ataşat serviciul de trimitere recomandatã sau de trimitere cu valoare declaratã nu vor fi raportate în cadrul acestui indicator;
1.2. imprimate - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale, constând în cãrţi, periodice, ziare, reviste, cataloage, hãrţi geografice, partituri muzicale etc., inclusiv imprimatele care se distribuie pe baza unei liste de adrese. Imprimatele cãrora li s-a ataşat serviciul de trimitere recomandatã sau de trimitere cu valoare declaratã nu vor fi raportate în cadrul acestui indicator;
1.3. trimiteri de publicitate prin poştã - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale, depuse în numãr minim de 500 de bucãţi, care au fost transportate, livrate la adresa indicatã de expeditor pe trimiterea în sine sau pe ambalajul acesteia, depuse în acelaşi punct de acces, de cãtre acelaşi expeditor, prin aceeaşi expediţie, constând exclusiv în materiale de reclamã, marketing sau publicitate, conţinând mesaje identice, cu excepţia numelui, adresei şi a numãrului de identificare ale destinatarului, precum şi a altor modificãri care nu au alterat natura mesajului. Nu vor fi raportate în cadrul acestui indicator chitanţele, facturile, situaţiile financiare şi alte mesaje având un conţinut diferit şi nici trimiterile poştale care au conţinut şi alte trimiteri, în afarã de publicitate prin poştã, în acelaşi ambalaj. Trimiterile de publicitate prin poştã cãrora li s-a ataşat serviciul de trimitere recomandatã sau de trimitere cu valoare declaratã nu vor fi raportate în cadrul acestui indicator;
1.4. trimiteri recomandate - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale, care au fãcut obiectul unui serviciu ale cãrui particularitãţi au constat în oferirea unei garanţii forfetare împotriva riscurilor de pierdere, furt, distrugere totalã sau parţialã ori deteriorare a trimiterii poştale şi în eliberarea, la cerere, a unei dovezi privind depunerea la punctul de acces sau livrarea la destinatar. Trimiterile recomandate cãrora li s-a ataşat şi serviciul de trimitere cu valoare declaratã vor fi raportate în cadrul indicatorului "trimiteri cu valoare declaratã";
1.5. trimiteri cu valoare declaratã - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale, care au fãcut obiectul unui serviciu care a avut ca particularitate asigurarea trimiterii poştale împotriva pierderii, furtului, distrugerii totale sau parţiale ori deteriorãrii, pentru o sumã egalã cu valoarea declaratã de expeditor, inclusiv trimiterile în cazul cãrora a fost ataşat şi serviciul de trimitere recomandatã;
1.6. colete poştale - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale, altele decât cele care se încadreazã în categoriile prevãzute la pct. 1.1.-1.5.
2. Colete poştale cu greutatea mai mare de 2 kg - vor fi raportate trimiterile poştale, altele decât trimiterile de corespondenţã şi imprimatele, cu greutatea cuprinsã între 2 kg şi 20 kg, prelucrate de cãtre furnizorul respectiv, subclasificate în urmãtoarele categorii:
2.1. colete poştale cu greutatea între 2 kg şi 10 kg (inclusiv 10 kg) - vor fi raportate coletele poştale, interne şi internaţionale, cu sau fãrã valoare declaratã, în funcţie de categoriile incluse în tabel;
2.2. colete poştale cu greutatea între 10 kg şi 20 kg (inclusiv 20 kg) - vor fi raportate doar coletele poştale internaţionale, expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia, cu sau fãrã valoare declaratã.

II. Traficul aferent trimiterilor poştale destinate nevãzãtorilor (categorie de trimiteri poştale a cãrei gratuitate este prevãzutã în acte internaţionale la care România este parte)





┌──┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┬────┐
│ │ │ Numãrul │Nr. │
│Nr│ Indicator │trimiterilor│rând│
│ │ │ poştale │ │
├──┼─────────┬───────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┼────┤
│1.│Cecograme│Interne │ │ 33│
│ │ ├──────────────┬────────────────────────────────────────────┼────────────┼────┤
│ │ │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului României │ │ 34│
│ │ │ │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia│ │ │
│ │ │ ├────────────────────────────────────────────┼────────────┼────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României cãtre o │ │ 35│
│ │ │ │adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat │ │ │
└──┴─────────┴──────────────┴────────────────────────────────────────────┴────────────┴────┘



NOTĂ:
Cecograme - vor fi raportate trimiterile poştale cecografice în greutate de pânã la 7 kg, precum trimiterile poştale cecografice prezentate deschise, clişeele care poartã însemne ale cecografiei, înregistrãrile sonore şi pe hârtie specialã destinate numai pentru folosinţa nevãzãtorilor, dacã sunt expediate de sau cãtre un institut pentru nevãzãtori.

III. Traficul poştal aferent altor servicii poştale neincluse în sfera serviciului universal





┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬────┐
│ │Numãrul│Nr. │
│ Indicator │trimi- │rând│
│ │terilor│ │
│ │poştale│ │
├───────────────┬────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│1. Trimiteri │1.1. Trimiteri de │Interne │ │ 36 │
│poştale în │corespondenţã ce ├──────────────┬────────────────────────────────┼───────┼────┤
│greutate de │au fãcut obiectul │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului│ │ 37 │
│pânã la 2 kg │serviciilor: │ │României cãtre o adresã │ │ │
│(inclusiv 2 kg)│- ramburs; │ │aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│ │- schimbare destinaţie; │ ├────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │- livrare specialã; │ │Expediate de pe teritoriul │ │ 38 │
│ │- confirmare de primire.│ │României cãtre o adresã aflatã │ │ │
│ │ │ │pe teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├────────────────────────┼──────────────┴────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │1.2. Imprimate ce au │Interne │ │ 39 │
│ │fãcut obiectul ├──────────────┬────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │serviciilor: │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului│ │ 40 │
│ │- ramburs; │ │României cãtre o adresã │ │ │
│ │- schimbare destinaţie; │ │aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│ │- livrare specialã; │ ├────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │- confirmare de primire.│ │Expediate de pe teritoriul │ │ 41 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã │ │ │
│ │ │ │pe teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├────────────────────────┼──────────────┴────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │1.3. Colete poştale ce │Interne │ │ 42 │
│ │au fãcut obiectul ├──────────────┬────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │serviciilor: │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului│ │ 43 │
│ │- ramburs; │ │României cãtre o adresã │ │ │
│ │- schimbare destinaţie; │ │aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│ │- livrare specialã; │ ├────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │- confirmare de primire.│ │Expediate de pe teritoriul │ │ 44 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã │ │ │
│ │ │ │pe teritoriul unui alt stat │ │ │
├───────────────┼────────────────────────┼──────────────┴────────────────────────────────┼───────┼────┤
│2. Trimiteri │2.1. Trimiteri poştale, │Interne │ │ 45 │
│poştale cu │inclusiv colete poştale,├──────────────┬────────────────────────────────┼───────┼────┤
│greutatea mai │cu greutatea între 2 kg │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului│ │ 46 │
│mare de 2 kg │şi 10 kg (inclusiv 10 │ │României cãtre o adresã │ │ │
│ │kg), ce au fãcut │ │aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│ │obiectul serviciilor: │ ├────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │- ramburs; │ │Expediate de pe teritoriul │ │ 47 │
│ │- schimbare destinaţie; │ │României cãtre o adresã aflatã │ │ │
│ │- livrare specialã; │ │pe teritoriul unui alt stat │ │ │
│ │- confirmare de primire.│ │ │ │ │
│ ├────────────────────────┼──────────────┴────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │2.2. Trimiteri poştale, │Interne │ │ 48 │
│ │inclusiv colete poştale,├───────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │cu greutatea între 10 kg│Internaţionale - expediate de pe teritoriul │ │ 49 │
│ │şi 50 kg (inclusiv 50 │României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul │ │ │
│ │kg), inclusiv cele ce au│unui alt stat │ │ │
│ │fãcut obiectul │ │ │ │
│ │serviciilor: │ │ │ │
│ │- ramburs; │ │ │ │
│ │- schimbare destinaţie; │ │ │ │
│ │- livrare specialã; │ │ │ │
│ │- confirmare de primire.│ │ │ │
│ ├────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │2.3. Trimiteri poştale, │Internaţionale - expediate din afara │ │50 │
│ │inclusiv colete poştale,│teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe │ │ │
│ │cu greutatea între 10 kg│teritoriul acesteia │ │ │
│ │şi 20 kg (inclusiv 20 │ │ │ │
│ │kg), ce au fãcut │ │ │ │
│ │obiectul serviciilor: │ │ │ │
│ │- ramburs; │ │ │ │
│ │- schimbare destinaţie; │ │ │ │
│ │- livrare specialã; │ │ │ │
│ │- confirmare de primire.│ │ │ │
│ ├────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │2.4 Trimiteri poştale, │Internaţionale - expediate din afara │ │51 │
│ │inclusiv colete poştale,│teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe │ │ │
│ │cu greutatea între 20 kg│teritoriul acesteia │ │ │
│ │şi 50 kg (inclusiv 50 │ │ │ │
│ │kg), inclusiv cele ce au│ │ │ │
│ │fãcut obiectul │ │ │ │
│ │serviciilor: │ │ │ │
│ │- ramburs; │ │ │ │
│ │- schimbare destinaţie; │ │ │ │
│ │- livrare specialã; │ │ │ │
│ │- confirmare de primire.│ │ │ │
├───────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│3. Trimiteri │3.1. Trimiteri poştale, │Interne │ │ 52 │
│express │constând în trimiteri de├──────────────┬────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │corespondenţã, imprimate│Internaţionale│Expediate din afara teritoriului│ │ 53 │
│ │sau trimiteri de │ │României cãtre o adresã │ │ │
│ │publicitate prin poştã, │ │aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│ │cu greutatea de pânã la │ ├────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │2 kg (inclusiv 2 kg) │ │Expediate de pe teritoriul │ │ 54 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã │ │ │
│ │ │ │pe teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├────────────────────────┼──────────────┴────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │3.2. Colete poştale cu │Interne │ │ 55 │
│ │greutatea de pânã la ├──────────────┬────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │2 kg (inclusiv 2 kg) │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului│ │ 56 │
│ │ │ │României cãtre o adresã │ │ │
│ │ │ │aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul │ │ 57 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã │ │ │
│ │ │ │pe teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├────────────────────────┼──────────────┴────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │3.3. Trimiteri poştale, │Interne │ │ 58 │
│ │inclusiv colete ├──────────────┬────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │poştale, cu greutatea │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului│ │ 59 │
│ │între 2 kg şi 50 kg │ │României cãtre o adresã │ │ │
│ │(inclusiv 50 kg) │ │aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul │ │ 60 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã │ │ │
│ │ │ │pe teritoriul unui alt stat │ │ │
└───────────────┴────────────────────────┴──────────────┴────────────────────────────────┴───────┴────┘



NOTE:
1. Trimiteri poştale, inclusiv colete poştale, cu greutatea de pânã la 2 kg (inclusiv 2 kg) - vor fi raportate toate trimiterile poştale, inclusiv colete poştale cu greutatea maximã de 2 kg, prelucrate de cãtre furnizorul respectiv, subclasificate în urmãtoarele categorii:
1.1. trimiteri de corespondenţã - vor fi raportate trimiterile de corespondenţã, interne şi internaţionale (cele expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia şi cele expediate de pe teritoriul României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat), care au fãcut obiectul cel puţin al unuia dintre urmãtoarele servicii poştale: ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire. În cazul în care o trimitere poştalã a fãcut obiectul mai multor servicii distincte, aceasta va fi numãratã o singurã datã;
1.2. imprimate - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale (cele expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia şi cele expediate de pe teritoriul României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat), constând în cãrţi, periodice, ziare, reviste, cataloage, hãrţi geografice, partituri muzicale etc., inclusiv imprimatele care se distribuie pe baza unei liste de adrese, care au fãcut obiectul cel puţin al unuia dintre urmãtoarele servicii poştale: ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire. În cazul în care o trimitere poştalã a fãcut obiectul mai multor servicii distincte, aceasta va fi numãratã o singurã datã;
1.3. colete poştale - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale, altele decât cele care se încadreazã în categoriile prevãzute la pct. 1.1. şi 1.2.
2. Trimiteri poştale cu greutatea mai mare de 2 kg - vor fi raportate trimiterile poştale, inclusiv coletele poştale, cu greutatea cuprinsã între 2 kg şi 50 kg (inclusiv 50 kg), prelucrate de cãtre furnizorul respectiv, cu excepţia celor care fac obiectul serviciului Express, subclasificate în urmãtoarele categorii:
2.1. trimiteri poştale, inclusiv colete poştale, cu greutatea între 2 kg şi 10 kg (inclusiv 10 kg) - vor fi raportate trimiterile poştale, inclusiv coletele poştale, interne şi internaţionale (cele expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia şi cele expediate de pe teritoriul României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat), cu greutatea între 2 kg şi 10 kg (inclusiv 10 kg), ce fac obiectul cel puţin al unuia dintre urmãtoarele servicii poştale: ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire. În cazul în care o trimitere poştalã a fãcut obiectul mai multor servicii distincte, aceasta va fi numãratã o singurã datã;
2.2. trimiteri poştale, inclusiv colete poştale, cu greutatea între 10 kg şi 50 kg (inclusiv 50 kg) - vor fi raportate toate trimiterile poştale, inclusiv coletele poştale, interne şi trimiterile poştale internaţionale expediate de pe teritoriul României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat, inclusiv cele care fac obiectul serviciilor poştale: ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire, cu greutatea cuprinsã între 10 kg şi 50 kg (inclusiv 50 kg). În cazul în care o trimitere poştalã a fãcut obiectul mai multor servicii distincte, aceasta va fi numãratã o singurã datã;
2.3. trimiteri poştale, inclusiv colete poştale, cu greutatea între 10 kg şi 20 kg (inclusiv 20 kg) - vor fi raportate doar trimiterile poştale internaţionale, inclusiv coletele poştale, expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia, cu greutatea cuprinsã între 10 kg şi 20 kg (inclusiv 20 kg), ce fac obiectul serviciilor poştale: ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire. În cazul în care o trimitere poştalã a fãcut obiectul mai multor servicii distincte, aceasta va fi numãratã o singurã datã;
2.4. trimiteri poştale, inclusiv colete poştale, cu greutatea între 20 kg şi 50 kg (inclusiv 50 kg) - vor fi raportate doar trimiterile poştale internaţionale, inclusiv coletele poştale, expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia, inclusiv cele care fac obiectul serviciilor poştale: ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire, cu greutatea cuprinsã între 20 kg şi 50 kg. În cazul în care o trimitere poştalã a fãcut obiectul unuia sau mai multor servicii distincte, aceasta va fi numãratã o singurã datã.
3. Trimiteri Express - vor fi raportate toate trimiterile poştale, interne şi internaţionale (cele expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia şi cele expediate de pe teritoriul României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat), în conformitate cu limitele de greutate şi în categoriile prevãzute în tabel, care fac obiectul serviciilor care presupun în mod cumulativ: eliberarea de cãtre furnizor expeditorului a unui document care atestã data şi ora depunerii, precum şi, de regulã, plata tarifului, predarea trimiterii poştale la adresa destinatarului, personal cãtre acesta sau cãtre persoana autorizatã sã primeascã trimiterea poştalã, rãspunderea furnizorului pentru predarea cu întârziere a trimiterii poştale şi predarea rapidã a trimiterii poştale. În cazul în care unei trimiteri Express i se ataşeazã şi unul sau mai multe servicii poştale distincte (ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire), aceasta va fi numãratã o singurã datã şi raportatã în cadrul acestui indicator.

IV. Traficul aferent serviciilor conexe serviciilor poştale (servicii integrate)


┌─────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┬─────┐
│ Indicator │ Numãrul │Nr. │
│ │trimiterilor │rând │
│ │ poştale │ │
├──────────────────────────────────────┬──────────────┼──────────────┼─────┤
│1. Trimiteri de publicitate neadresate│Interne │ │ 61 │
│ ├──────────────┼──────────────┼─────┤
│ │Internaţionale│ │ 62 │
├──────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────────┼─────┤
│2. Trimiteri hibrid │Interne │ │ 63 │
│ ├──────────────┼──────────────┼─────┤
│ │Internaţionale│ │ 64 │
└──────────────────────────────────────┴──────────────┴──────────────┴─────┘



NOTE:
1. Trimiteri de publicitate neadresatã - vor fi raportate trimiterile de publicitate, neadresate, care au fost distribuite pe baza unor criterii demografice, geografice, profesionale etc. (cataloage, foi volante, broşuri, pliante şi alte materiale promoţionale).
2. Trimiteri hibrid - vor fi raportate acele trimiteri prezentate de cãtre expeditor în formã fizicã sau electronicã (poştã electronicã, SMS, fax etc.) şi în cazul cãrora furnizorul a procesat mesajul (decompactare, decriptare, arhivare etc.), transportul realizându-se în principal în format electronic, cãtre punctele din reţeaua furnizorului mai apropiate de destinatar, de unde trimiterile sunt distribuite în formã fizicã destinatarului.


Subsemnatul, ..............., având calitatea de reprezentant legal al furnizorului de servicii poştale, declar pe propria rãspundere, cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind infracţiunea de fals în declaraţii, cã toate datele şi informaţiile de mai sus şi din documentele anexate sunt corecte şi complete.


Data .......................

Numele .....................


..............................................
(semnãtura reprezentantului legal şi ştampila
furnizorului de servicii poştale)


ANEXA 2


DATE STATISTICE
corespunzãtoare activitãţii furnizorilor de servicii poştale
aferente anului ...............

A. Date de identificare ale furnizorului de servicii poştale


┌────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
│Denumirea/ │ │
│Numele furnizorului │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│Sediul/Domiciliul │ │
├────────────────────────────┼────────────────────┬─────────────┬─────────────┤
│Contact │Telefon: │Fax: │E-mail: │
├────────────────────────────┼────────────────────┴─────────────┴─────────────┤
│Persoana de contact │ │
└────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────────┘



B. Date referitoare la personalul angajat (situaţia existentã la data de 31 decembrie a anului de raportare)


┌───┬───────────────────────────────────────────────────────────┬─────┬────────┐
│Nr.│ Indicator │ │ │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼────────┤
│1. │Numãrul total al angajaţilor cu normã întreagã │ │ B1 │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼────────┤
│2. │Numãrul total al angajaţilor cu fracţiune de normã │ │ B2 │
└───┴───────────────────────────────────────────────────────────┴─────┴────────┘



C. Date referitoare la rezultatele financiare (situaţia existentã la data de 31 decembrie a anului de raportare)


┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬──────┐
│Nr.│ Indicator │ lei│ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│1. │Cifra de afaceri │ │ C1 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│2. │Venituri realizate exclusiv din furnizarea de servicii poştale│ │ C2 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│3. │Cheltuieli operaţionale generate exclusiv de furnizarea de │ │ C3 │
│ │servicii poştale │ │ │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┘



D. Date referitoare la statistica reclamaţiilor privind serviciile poştale





┌───┬────────────┬──────────────────────────────────────────┬────────────────────────┬────┐
│ │ │ │Valoarea totalã acordatã│ │
│Nr.│ Indicator│ Numãr │ a despãgubirilor │ │
│ │ │ │ (lei) │ │
├───┼────────────┼────────────┬─────────────────────────────┼────────────────────────┼────┤
│1. │Reclamaţii │Întemeiate │Cu acordarea de despãgubiri │ │ D1 │
│ │înregistrate│ ├─────────────────────────────┼────────────────────────┼────┤
│ │ │ │Fãrã acordarea de despãgubiri│ │ D2 │
│ │ ├────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────┼────┤
│ │ │Neîntemeiate│ │ │ D3 │
└───┴────────────┴────────────┴─────────────────────────────┴────────────────────────┴────┘



NOTĂ:
Reclamaţii înregistrate - vor fi raportate reclamaţiile considerate întemeiate pentru care s-au plãtit despãgubiri potrivit <>art. 42-44 din Ordonanţa Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile poştale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 642/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, reclamaţiile înregistrate considerate întemeiate pentru care nu s-au plãtit despãgubiri, precum şi numãrul total al reclamaţiilor neîntemeiate.

E. Infrastructura reţelei poştale


┌───┬─────────────────────────────────────────────────────────────┬───┬───┬───┐
│Nr.│ Indicator │DA │NU │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┼───┤
│1. │Utilizeazã reţeaua poştalã proprie │ │ │E1 │
├───┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┼───┤
│2. │Utilizeazã reţeaua poştalã a unui alt furnizor de servicii │ │ │E2 │
│ │poştale │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┼───┤
│3. │Acordã acces unui alt furnizor de servicii poştale la reţeaua│ │ │E3 │
│ │poştalã proprie │ │ │ │
└───┴─────────────────────────────────────────────────────────────┴───┴───┴───┘



NOTE:
1. Se va anexa lista furnizorilor de servicii poştale care oferã acces furnizorului de servicii poştale la reţeaua proprie.
2. Se va anexa lista furnizorilor de servicii poştale care au acces la reţeaua poştalã a furnizorului de servicii poştale.

F. Date referitoare la reţeaua poştalã




┌───┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────┬───────┐
│Nr.│ Indicator │Numãr│ │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┤
│1. │Numãrul punctelor de acces/contact care au program de lucru cu publicul│ │ F1 │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┤
│2. │Numãrul punctelor de acces constând în cutii poştale │ │ F2 │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┤
│3. │Numãrul punctelor de contact constând în cãsuţe poştale │ │ F3 │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┤
│4. │Numãrul punctelor de acces/contact mobile │ │ F4 │
└───┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────┴───────┘



G. Date referitoare la traficul poştal

I. Traficul poştal aferent serviciilor poştale din sfera serviciului universal





┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬────┐
│ │Numãrul│Nr. │
│ Indicator │trimi- │rând│
│ │terilor│ │
│ │poştale│ │
├───────────────┬─────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│1. Trimiteri │1.1. Trimiteri de│Interne │ │ 1 │
│poştale în │corespondenţã ├─────────┬──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│greutate de │ │Interna- │Expediate din afara teritoriului României │ │ 2 │
│pânã la 2 kg │ │ │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│(inclusiv 2 kg)│ │ ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României cãtre o │ │ 3 │
│ │ │ │adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├─────────────────┼─────────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │1.2. Imprimate │Interne │ │ 4 │
│ │ ├─────────┬──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │Interna- │Expediate din afara teritoriului României │ │ 5 │
│ │ │ţionale │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României cãtre │ │ 6 │
│ │ │ │o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├─────────────────┼─────────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │1.3. Trimiteri de│Interne │ │ 7 │
│ │publicitate prin ├─────────┬──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │poştã │Interna- │Expediate din afara teritoriului României │ │ 8 │
│ │ │ţionale │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României cãtre │ │ 9 │
│ │ │ │o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├─────────────────┼─────────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │1.4. Trimiteri │Interne │ │ 10 │
│ │recomandate ├─────────┬──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │Interna- │Expediate din afara teritoriului României │ │ 11 │
│ │ │ţionale │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României cãtre │ │ 12 │
│ │ │ │o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├─────────────────┼─────────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │1.5. Trimiteri cu│Interne │ │ 13 │
│ │valoare ├─────────┬──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │declaratã │Interna- │Expediate din afara teritoriului României │ │ 14 │
│ │ │ţionale │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României cãtre o │ │ 15 │
│ │ │ │adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├─────────────────┼─────────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │1.6. Colete │Interne │ │ 16 │
│ │poştale ├─────────┬──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │Interna- │Expediate din afara teritoriului României │ │ 17 │
│ │ │ţionale │cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul României cãtre │ │ 18 │
│ │ │ │o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat │ │ │
├───────────────┼─────────────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│2. Colete │2.1. Colete │Fãrã │Interne │ │ 19 │
│poştale cu │poştale cu │valoare ├────────────────┬─────────────────────────────┼───────┼────┤
│greutatea mai │greutatea între │declaratã│Internaţionale │Expediate din afara │ │ 20 │
│mare de 2 kg │2 kg şi 10 kg │ │ │teritoriului României cãtre o│ │ │
│ │(inclusiv 10 kg) │ │ │adresã aflatã pe teritoriul │ │ │
│ │ │ │ │acesteia │ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │ │ │Expediate de pe teritoriul │ │ 21 │
│ │ │ │ │României cãtre o adresã │ │ │
│ │ │ │ │aflatã pe teritoriul unui │ │ │
│ │ │ │ │alt stat │ │ │
│ │ ├─────────┼────────────────┴─────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │Cu │Interne │ │ 22 │
│ │ │valoare ├────────────────┬─────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │declaratã│Internaţionale │Expediate din afara │ │ 23 │
│ │ │ │ │teritoriului României cãtre │ │ │
│ │ │ │ │o adresã aflatã pe │ │ │
│ │ │ │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │ │ │Expediate de pe teritoriul │ │ 24 │
│ │ │ │ │României cãtre o adresã │ │ │
│ │ │ │ │aflatã pe teritoriul unui │ │ │
│ │ │ │ │alt stat │ │ │
│ ├─────────────────┴─────────┼────────────────┼─────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │2.2. Colete poştale cu │Internaţionale -│Fãrã valoare declaratã │ │ 25 │
│ │greutatea între 10 kg şi │expediate din │ │ │ │
│ │20 kg (inclusiv 20 kg) │afara │ │ │ │
│ │ │teritoriului ├─────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │României cãtre o│Cu valoare declaratã │ │ 26 │
│ │ │adresã aflatã pe│ │ │ │
│ │ │teritoriul │ │ │ │
│ │ │acesteia │ │ │ │
└───────────────┴───────────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────────┴───────┴────┘



NOTE:
1. Trimiteri poştale, inclusiv colete poştale în greutate de pânã la 2 kg (inclusiv 2 kg) - vor fi raportate toate trimiterile poştale, inclusiv coletele poştale, cu greutatea maximã de 2 kg, prelucrate de cãtre furnizorul respectiv, subclasificate în urmãtoarele categorii:
1.1. trimiteri de corespondenţã - vor fi raportate trimiterile de corespondenţã, interne şi internaţionale. Trimiterile de corespondenţã cãrora li s-a ataşat serviciul de trimitere recomandatã sau de trimitere cu valoare declaratã nu vor fi raportate în cadrul acestui indicator;
1.2. imprimate - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale, constând în cãrţi, periodice, ziare, reviste, cataloage, hãrţi geografice, partituri muzicale etc., inclusiv imprimatele care se distribuie pe baza unei liste de adrese. Imprimatele cãrora li s-a ataşat serviciul de trimitere recomandatã sau trimitere cu valoare declaratã nu vor fi raportate în cadrul acestui indicator;
1.3. trimiteri de publicitate prin poştã - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale, depuse în numãr minim de 500 de bucãţi, care au fost transportate şi livrate la adresa indicatã de expeditor pe trimiterea în sine sau pe ambalajul acesteia, depuse în acelaşi punct de acces, de cãtre acelaşi expeditor, prin aceeaşi expediţie, constând exclusiv în materiale de reclamã, marketing sau publicitate, conţinând mesaje identice, cu excepţia numelui, adresei şi a numãrului de identificare ale destinatarului, precum şi a altor modificãri care nu au alterat natura mesajului. Nu vor fi raportate în cadrul acestui indicator chitanţele, facturile, situaţiile financiare şi alte mesaje având un conţinut diferit şi nici trimiterile poştale care au conţinut şi alte trimiteri, în afarã de publicitate prin poştã, în acelaşi ambalaj. Trimiterile de publicitate prin poştã cãrora li s-a ataşat serviciul de trimitere recomandatã sau trimitere cu valoare declaratã nu vor fi raportate în cadrul acestui indicator;
1.4. trimiteri recomandate - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale, care au fãcut obiectul unui serviciu ale cãrui particularitãţi au constat în oferirea unei garanţii forfetare împotriva riscurilor de pierdere, furt, distrugere totalã sau parţialã ori deteriorare a trimiterii poştale şi în eliberarea, la cerere, a unei dovezi privind depunerea la punctul de acces sau livrarea la destinatar. Trimiterile recomandate cãrora li s-a ataşat şi serviciul de trimitere cu valoare declaratã vor fi raportate în cadrul indicatorului "trimiteri cu valoare declaratã";
1.5. trimiteri cu valoare declaratã - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale, care au fãcut obiectul unui serviciu care a avut ca particularitate asigurarea trimiterii poştale împotriva pierderii, furtului, distrugerii totale sau parţiale ori deteriorãrii, pentru o sumã egalã cu valoarea declaratã de expeditor, inclusiv trimiterile în cazul cãrora a fost ataşat şi serviciul de trimitere recomandatã;
1.6. colete poştale - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale, altele decât cele care se încadreazã în categoriile prevãzute la pct. 1.1-1.5.
2. Colete poştale cu greutatea mai mare de 2 kg - vor fi raportate trimiterile poştale, altele decât trimiterile de corespondenţã şi imprimatele, cu greutatea cuprinsã între 2 kg şi 20 de kg, prelucrate de cãtre furnizorul respectiv, subclasificate în urmãtoarele categorii:
2.1. colete poştale cu greutatea între 2 kg şi 10 kg (inclusiv 10 kg) - vor fi raportate coletele poştale, interne şi internaţionale, cu sau fãrã valoare declaratã, în funcţie de categoriile incluse în tabel;
2.2. colete poştale cu greutatea între 10 kg şi 20 kg (inclusiv 20 kg) - vor fi raportate doar coletele poştale internaţionale, expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia, cu sau fãrã valoare declaratã.

II. Traficul poştal aferent serviciilor poştale neincluse în sfera serviciului universal





┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬────┐
│ │Numãrul│Nr. │
│ Indicator │trimi- │rând│
│ │terilor│ │
│ │poştale│ │
├───────────────┬────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│1. Trimiteri │1.1. Trimiteri de │Interne │ │ 27 │
│poştale în │corespondenţã ce au ├──────────────┬─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│greutate de │fãcut obiectul │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului │ │ 28 │
│pânã la 2 kg │serviciilor: │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│(inclusiv 2 kg)│- ramburs; │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │- schimbare destinaţie; │ ├─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │- livrare specialã; │ │Expediate de pe teritoriul │ │ 29 │
│ │- confirmare de primire.│ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │ │ │teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├────────────────────────┼──────────────┴─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │1.2. Imprimate ce au │Interne │ │ 30 │
│ │fãcut obiectul ├──────────────┬─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │serviciilor: │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului │ │ 31 │
│ │- ramburs; │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │- schimbare destinaţie; │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │- livrare specialã; │ ├─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │- confirmare de primire.│ │Expediate de pe teritoriul │ │ 32 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │ │ │teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├────────────────────────┼──────────────┴─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │1.3. Colete poştale ce │Interne │ │ 33 │
│ │au fãcut obiectul ├──────────────┬─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │serviciilor: │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului │ │ 34 │
│ │- ramburs; │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │- schimbare destinaţie; │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │- livrare specialã; │ ├─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │- confirmare de primire.│ │Expediate de pe teritoriul │ │ 35 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │ │ │teritoriul unui alt stat │ │ │
├───────────────┼────────────────────────┼──────────────┴─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│2. Trimiteri │2.1. Trimiteri poştale, │Interne │ │ 36 │
│poştale cu │inclusiv colete poştale,├──────────────┬─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│greutate mai │cu greutatea între 2 kg │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului │ │ 37 │
│mare de 2 kg │şi 10 kg (inclusiv 10 │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │kg), ce au fãcut │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │obiectul serviciilor: │ ├─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │- ramburs; │ │Expediate de pe teritoriul │ │ 38 │
│ │- schimbare destinaţie; │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │- livrare specialã; │ │teritoriul unui alt stat │ │ │
│ │- confirmare de primire.│ │ │ │ │
│ ├────────────────────────┼──────────────┴─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │2.2. Trimiteri poştale, │Interne │ │ 39 │
│ │inclusiv colete poştale,├────────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │cu greutatea între 10 kg│Internaţionale - expediate de pe teritoriul │ │ 40 │
│ │şi 50 kg (inclusiv 50 │României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul │ │ │
│ │kg), inclusiv cele ce au│unui alt stat │ │ │
│ │fãcut obiectul │ │ │ │
│ │serviciilor: │ │ │ │
│ │- ramburs; │ │ │ │
│ │- schimbare destinaţie; │ │ │ │
│ │- livrare specialã; │ │ │ │
│ │- confirmare de primire.│ │ │ │
│ ├────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │2.3. Trimiteri poştale, │Internaţionale - expediate din afara │ │ 41 │
│ │inclusiv colete poştale,│teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe │ │ │
│ │cu greutatea între 10 kg│teritoriul acesteia │ │ │
│ │şi 20 kg (inclusiv 20 │ │ │ │
│ │kg), ce au fãcut │ │ │ │
│ │obiectul serviciilor: │ │ │ │
│ │- ramburs; │ │ │ │
│ │- schimbare destinaţie; │ │ │ │
│ │- livrare specialã; │ │ │ │
│ │- confirmare de primire.│ │ │ │
│ ├────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │2.4. Trimiteri poştale, │Internaţionale - expediate din afara │ │ 42 │
│ │inclusiv colete poştale,│teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe │ │ │
│ │cu greutatea între 20 kg│teritoriul acesteia │ │ │
│ │şi 50 kg (inclusiv 50 │ │ │ │
│ │kg), inclusiv cele ce au│ │ │ │
│ │fãcut obiectul │ │ │ │
│ │serviciilor: │ │ │ │
│ │- ramburs; │ │ │ │
│ │- schimbare destinaţie; │ │ │ │
│ │- livrare specialã; │ │ │ │
│ │- confirmare de primire.│ │ │ │
├───────────────┼────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┼───────┼────┤
│3. Trimiteri │3.1. Trimiteri poştale │Interne │ │ 43 │
│express │constând în trimiteri de├──────────────┬─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │corespondenţã, imprimate│Internaţionale│Expediate din afara teritoriului │ │ 44 │
│ │sau trimiteri de │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │publicitate prin poştã, │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │cu greutatea de pânã la │ ├─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │2 kg (inclusiv 2 kg) │ │Expediate de pe teritoriul │ │ 45 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │ │ │teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├────────────────────────┼──────────────┴─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │3.2. Colete poştale cu │Interne │ │ 46 │
│ │greutatea de pânã la 2 ├──────────────┬─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │kg (inclusiv 2 kg) │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului │ │ 47 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │ │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul │ │ 48 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │ │ │teritoriul unui alt stat │ │ │
│ ├────────────────────────┼──────────────┴─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │3.3. Trimiteri poştale, │Interne │ │ 49 │
│ │inclusiv colete ├──────────────┬─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │poştale, cu greutatea │Internaţionale│Expediate din afara teritoriului │ │ 50 │
│ │între 2 kg şi 50 kg │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │(inclusiv 50 kg) │ │teritoriul acesteia │ │ │
│ │ │ ├─────────────────────────────────┼───────┼────┤
│ │ │ │Expediate de pe teritoriul │ │ 51 │
│ │ │ │României cãtre o adresã aflatã pe│ │ │
│ │ │ │teritoriul unui alt stat │ │ │
└───────────────┴────────────────────────┴──────────────┴─────────────────────────────────┴───────┴────┘



NOTE:
1. Trimiteri poştale, inclusiv colete poştale, cu greutatea de pânã la 2 kg (inclusiv 2 kg) - vor fi raportate toate trimiterile poştale, inclusiv coletele poştale cu greutatea maximã de 2 kg, prelucrate de cãtre furnizorul respectiv, subclasificate în urmãtoarele categorii:
1.1. trimiteri de corespondenţã - vor fi raportate trimiterile de corespondenţã, interne şi internaţionale (cele expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia şi cele expediate de pe teritoriul României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat), care au fãcut obiectul cel puţin al unuia dintre urmãtoarele servicii poştale: ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire. În cazul în care o trimitere poştalã a fãcut obiectul mai multor servicii distincte, aceasta va fi numãratã o singurã datã;
1.2. imprimate - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale (cele expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia şi cele expediate de pe teritoriul României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat), constând în cãrţi, periodice, ziare, reviste, cataloage, hãrţi geografice, partituri muzicale etc., inclusiv imprimatele care se distribuie pe baza unei liste de adrese, care au fãcut obiectul cel puţin al unuia dintre urmãtoarele servicii poştale: ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire. În cazul în care o trimitere poştalã a fãcut obiectul mai multor servicii distincte, aceasta va fi numãratã o singurã datã;
1.3. colete poştale - vor fi raportate trimiterile poştale, interne şi internaţionale, altele decât cele care se încadreazã în categoriile prevãzute la pct. 1.1 şi 1.2.
2. Trimiteri poştale, cu greutatea mai mare de 2 kg - vor fi raportate trimiterile poştale, inclusiv coletele poştale, cu greutatea cuprinsã între 2 kg şi 50 kg (inclusiv 50 kg), prelucrate de cãtre furnizorul respectiv, cu excepţia celor care fac obiectul serviciului express, subclasificate în urmãtoarele categorii:
2.1. trimiteri poştale, inclusiv colete poştale, cu greutatea între 2 kg şi 10 kg (inclusiv 10 kg) - vor fi raportate trimiterile poştale, inclusiv coletele poştale, interne şi internaţionale (cele expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia şi cele expediate de pe teritoriul României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat), cu greutatea între 2 kg şi 10 kg (inclusiv 10 kg), ce fac obiectul cel puţin al unuia dintre urmãtoarele servicii poştale: ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire. În cazul în care o trimitere poştalã a fãcut obiectul mai multor servicii distincte, aceasta va fi numãratã o singurã datã;
2.2. trimiteri poştale, inclusiv colete poştale, cu greutatea între 10 kg şi 50 kg (inclusiv 50 kg) - vor fi raportate toate trimiterile poştale, inclusiv coletele poştale interne şi trimiterile poştale internaţionale, expediate de pe teritoriul României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat, inclusiv cele care fac obiectul serviciilor poştale: ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire, cu greutatea cuprinsã între 10 kg şi 50 kg (inclusiv 50 kg). În cazul în care o trimitere poştalã a fãcut obiectul mai multor servicii distincte, aceasta va fi numãratã o singurã datã;
2.3. trimiteri poştale, inclusiv colete poştale, cu greutatea între 10 kg şi 20 kg (inclusiv 20 kg) - vor fi raportate doar trimiterile poştale internaţionale, inclusiv coletele poştale, expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia, cu greutatea cuprinsã între 10 kg şi 20 kg (inclusiv 20 kg), ce fac obiectul serviciilor poştale: ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire. În cazul în care o trimitere poştalã a fãcut obiectul mai multor servicii distincte, aceasta va fi numãratã o singurã datã;
2.4. trimiteri poştale, inclusiv colete poştale, cu greutatea între 20 kg şi 50 kg (inclusiv 50 kg) - vor fi raportate doar trimiterile poştale internaţionale, inclusiv coletele poştale, expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia, inclusiv cele care fac obiectul serviciilor poştale: ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire, cu greutatea cuprinsã între 20 kg şi 50 kg. În cazul în care o trimitere poştalã a fãcut obiectul unuia sau mai multor servicii distincte, aceasta va fi numãratã o singurã datã.
3. Trimiteri express - vor fi raportate toate trimiterile poştale, interne şi internaţionale (cele expediate din afara teritoriului României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul acesteia şi cele expediate de pe teritoriul României cãtre o adresã aflatã pe teritoriul unui alt stat), în conformitate cu limitele de greutate şi categoriile prevãzute în tabel, care fac obiectul serviciilor care presupun în mod cumulativ: eliberarea de cãtre furnizor expeditorului a unui document care atestã data şi ora depunerii, precum şi, de regulã, plata tarifului, predarea trimiterii poştale la adresa destinatarului, personal cãtre acesta sau cãtre persoana autorizatã sã primeascã trimiterea poştalã, rãspunderea furnizorului pentru predarea cu întârziere a trimiterii poştale şi predarea rapidã a trimiterii poştale. În cazul în care unei trimiteri express i se ataşeazã şi unul sau mai multe servicii poştale distincte (ramburs, schimbare destinaţie, livrare specialã şi confirmare de primire), aceasta va fi numãratã o singurã datã şi raportatã în cadrul acestui indicator.

III. Traficul aferent serviciilor conexe serviciilor poştale (servicii integrate)


┌──────────────────────────────────────┬─────────────────────┬────────────┬────┐
│ │ │ Numãrul │Nr. │
│ Indicator │ │trimiterilor│rând│
│ │ │ poştale │ │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────┼────────────┼────┤
│1. Trimiteri de publicitate neadresate│Interne │ │ 52 │
│ ├─────────────────────┼────────────┼────┤
│ │Internaţionale │ │ 53 │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────┼────────────┼────┤
│2. Trimiteri hibrid │Interne │ │ 54 │
│ ├─────────────────────┼────────────┼────┤
│ │Internaţionale │ │ 55 │
└──────────────────────────────────────┴─────────────────────┴────────────┴────┘



NOTE:
1. Trimiteri de publicitate neadresate - vor fi numãrate şi raportate trimiterile de publicitate neadresate, care au fost distribuite pe baza unor criterii demografice, geografice, profesionale etc. (cataloage, foi volante, broşuri, pliante şi alte materiale promoţionale).
2. Trimiteri hibrid - vor fi raportate acele trimiteri prezentate de cãtre expeditor în formã fizicã sau electronicã (poştã electronicã, SMS, fax etc.) şi în cazul cãrora furnizorul a procesat mesajul (decompactare, decriptare, arhivare etc.), transportul realizându-se în principal în format electronic cãtre punctele din reţeaua furnizorului mai apropiate de destinatar, de unde trimiterile sunt distribuite în formã fizicã destinatarului.

Subsemnatul, .............., având calitatea de reprezentant legal al furnizorului de servicii poştale, declar pe propria rãspundere, cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind infracţiunea de fals în declaraţii, cã toate datele şi informaţiile de mai sus şi din documentele anexate sunt corecte şi complete.

Data ....................

Numele ...............

......................................................................
(semnãtura reprezentantului legal şi ştampila furnizorului
de servicii poştale)
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016