Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 12 din 17 ianuarie 2003  privind eliberarea avizului de retransmisie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 12 din 17 ianuarie 2003 privind eliberarea avizului de retransmisie

EMITENT: CONSILIUL NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 49 din 29 ianuarie 2003
Având în vedere dubla calitate a Consiliului Naţional al Audiovizualului, de garant al interesului public şi de unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale,
în scopul stabilirii procedurii de eliberare şi de modificare a avizului de retransmisie, cu respectarea drepturilor radiodifuzorilor de a autoriza retransmiterea serviciilor de programe de cãtre distribuitorii de servicii,
în temeiul <>art. 17 şi 74 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 ,

membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului adopta urmãtoarea decizie:

ART. 1
Prezenta decizie stabileşte procedura de eliberare şi de modificare a avizului de retransmisie.
ART. 2
În sensul prezentei decizii, termenii de mai jos au urmãtoarele semnificatii:
a) avizul de retransmisie - actul administrativ prin care Consiliul Naţional al Audiovizualului, în temeiul <>art. 74 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 , acorda unui distribuitor de servicii dreptul la retransmisia printr-o reţea de telecomunicaţii specificatã a unor servicii de programe de radiodifuziune sonora şi/sau de televiziune;
b) reprezentant - reprezentantul legal sau orice persoana imputernicita prin procura specialã sa angajeze distribuitorul de servicii în relaţia cu Consiliul Naţional al Audiovizualului;
c) CNA - Consiliul Naţional al Audiovizualului;
d) ANRC - Autoritatea Nationala de Reglementare în Comunicaţii;
e) MCTI - Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei.
ART. 3
Avizul de retransmisie cuprinde:
a) numãrul avizului;
b) datele de identificare a titularului avizului de retransmisie;
c) denumirea reţelei de telecomunicaţii;
d) amplasamentul statiei centrale;
e) localitãţile deservite de reţeaua de telecomunicaţii;
f) numãrul de canale utilizate în reţea;
g) structura ofertei de servicii de programe retransmise.
ART. 4
(1) În vederea eliberãrii avizului de retransmisie, solicitantul va depune la Comisia de verificare, constituitã la sediul CNA, un dosar care va conţine urmãtoarele documente:
a) cerere conform formularului-tip prevãzut în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezenta decizie (cererea poate fi obţinutã de la sediul CNA sau de pe site-ul instituţiei, la adresa www.cna.ro);
b) încheierea judecãtorului delegat sau, dupã caz, hotãrârea judecãtoreascã de înfiinţare a societãţii comerciale, în copie;
c) certificatul de înregistrare a societãţii comerciale, conţinând codul unic de înregistrare, în copie;
d) actul constitutiv al societãţii comerciale, având înscris obiectul de activitate solicitat, cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, în copie;
e) certificatul-tip, în copie, prin care ANRC, în condiţiile <>art. 6 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , atesta ca solicitantul a trimis o notificare cu privire la intenţia de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice;
f) structura ofertei de servicii de programe retransmise, conform formularului-tip prevãzut în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezenta decizie;
g) acordurile de retransmisie, în copie şi în traducere legalizatã, dacã au fost redactate într-o alta limba decât limba romana.
(2) Structura ofertei de servicii de programe retransmise va respecta prevederile <>Legii nr. 504/2002 , precum şi dispoziţiile deciziilor de reglementare emise de CNA.
(3) Copiile de pe documentele prevãzute la alin. (1) lit. b)-e) şi g) vor fi certificate prin semnatura reprezentantului legal.
ART. 5
(1) Dosarele avizate se înregistreazã la Serviciul secretariat şi registratura al CNA, iar dosarele care nu îndeplinesc condiţiile <>Legii nr. 504/2002 se restituie pe loc solicitanţilor.
(2) În termen de 7 zile de la avizarea solicitãrii CNA va decide asupra eliberãrii avizului de retransmisie.
(3) Distribuitorul de servicii, titular al avizului de retransmisie, poate începe activitatea numai dupã obţinerea autorizaţiei tehnice de funcţionare eliberate de MCTI.
(4) Distribuitorul de servicii va depune la CNA, în termen de 5 zile de la obţinerea autorizaţiei tehnice de funcţionare prevãzute la alin. (3), o copie a documentului.
ART. 6
(1) Distribuitorii de servicii au obligaţia sa aducã la cunostinta CNA modificãrile intervenite în documentele şi în datele declarate, dupã cum urmeazã:
a) cu cel puţin 15 zile înainte de efectuarea de modificãri în structura ofertei de servicii de programe retransmise;
b) în termen de 15 zile de la efectuarea de modificãri în documentele şi datele declarate, altele decât cele precizate la lit. a).
(2) La notificarea modificãrilor precizate la alin. (1) lit. a) se va anexa spre avizare un nou formular-tip privind structura ofertei de servicii de programe retransmise, însoţit de documentele prevãzute la art. 4 alin. (1) lit. g); modificarea structurii ofertei poate fi operata numai dupã comunicarea avizului CNA.
ART. 7
În cazul în care, în conformitate cu prevederile <>art. 75 alin. (3) din Legea nr. 504/2002 , CNA decide restrangerea temporarã a dreptului de libera retransmisie pentru un anumit serviciu de programe, distribuitorii de servicii vor suspenda retransmisia respectivului serviciu de programe pana la data stabilitã prin decizie; în aceasta situaţie prevederile art. 6 alin. (1) lit. a) nu se aplica.
ART. 8
Avizul de retransmisie se retrage în urmãtoarele situaţii:
a) ca urmare a aplicãrii prevederilor <>art. 74 alin. (4) din Legea nr. 504/2002 ;
b) ca urmare a retragerii de cãtre MCTI a autorizaţiei tehnice de funcţionare;
c) la cererea titularului.
ART. 9
(1) În cazul în care titularul avizului de retransmisie intenţioneazã sa cedeze cãtre un terţ autorizaţia tehnica de funcţionare, solicitantii vor depune la CNA urmãtoarele documente:
a) cererea cedentului de retragere a avizului de retransmisie;
b) cererea cesionarului de eliberare a avizului de retransmisie; în scopul eliberãrii avizului de retransmisie se aplica prevederile art. 4 şi art. 5 alin. (1) şi (2).
(2) În termen de 5 zile calendaristice de la obţinerea avizului de retransmisie, cesionarul va depune la MCTI o cerere de modificare a autorizaţiei tehnice de funcţionare a reţelei de telecomunicaţii; autorizaţia tehnica de funcţionare modificatã, în copie, va fi depusa la CNA în termen de 5 zile de la eliberarea acesteia.

Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 10
(1) Licentele de emisie pentru radiodifuziune sau televiziune transmisã prin cablu, eliberate în temeiul <>art. 22 din Legea audiovizualului nr. 48/1992 , îşi pãstreazã valabilitatea pana la 31 decembrie 2003.
(2) Pentru continuarea activitãţii dupã data de 31 decembrie 2003 sau în cazul eliberãrii ori modificãrii caietului de sarcini anexat la licenta de emisie, anterior acestei date, titularii licenţelor de emisie au obligaţia sa solicite:
a) eliberarea avizului de retransmisie, în conformitate cu prevederile prezentei decizii, pentru serviciul de comunicaţie audiovizuala care a fost autorizat conform <>art. 21 lit. a) din Legea nr. 48/1992 ;
b) eliberarea licenţei audiovizuale, în conformitate cu prevederile <>art. 50-52 din Legea nr. 504/2002 , pentru serviciile de comunicaţie audiovizuala prevãzute la lit. b) şi c) ale <>art. 21 din Legea nr. 48/1992 .
ART. 11
(1) Nerespectarea prevederilor prezentei decizii atrage sancţionarea conform prevederilor <>Legii nr. 504/2002 .
(2) Pana la data de 31 decembrie 2003 sancţiunea prevãzutã la <>art. 74 alin. (4) din Legea nr. 504/2002 se aplica titularilor de licenţe de emisie pentru radiodifuziune sau televiziune transmisã prin cablu, eliberate în temeiul <>Legii nr. 48/1992 pentru serviciul prevãzut la art. 21 lit. a), prin retragerea dreptului de a furniza acest tip de serviciu.

Preşedintele
Consiliului Naţional al Audiovizualului,
Ralu Traian Filip

Bucureşti, 17 ianuarie 2003.
Nr. 12.



ANEXA 1

┌──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┐
│ │ │
│ CONSILIUL NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI │ │
│ Bucureşti 1, b-dul. Libertãţii nr. 14, │ ÎNREGISTRARE C.N.A. │
│ cod. 70060, www.cna.ro │ │
│ tel.: 021 - 312.60.04 │ │
│ fax.: 021 - 312.46.34 │ │
├──────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────┤
│ ATENTIE! Cererea se completeazã cu litere de tipar. │
│ │
│ │
│ Cãtre, │
│ CONSILIUL NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI │
│ │
│ │
│ Societatea ................................ solicita prin prezenta │
│ eliberarea/modoficarea avizului de retransmisie. │
│ │
│ Date necesare identificarii şi comunicãrii eficiente cu solicitantul: │
│ │
│ ┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
│ │ │ │
│ │ S.C. S.R.L./S.A. │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │ 1. Adresa completa a sediului societãţii: com./ oraş ............., │ │
│ │ judeţ ................., cod fiscal ............................... │ │


│ │ │ │


│ └──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
│ ┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
│ │ Actele juridice ale societãţii: │ │
│ │ │ │
│ │ 2. Încheierea judecãtorului delegat pe lângã Oficiul Registrului │ │
│ │ Comerţului sau, dupã caz, hotãrârea judecãtoreascã de înfiinţare │ │
│ │ a societãţii: ............................................. │ │
│ │ 3. Certificatul de înregistrare a societãţii nr. ............. │ │
│ │ din data ............... │ │
│ │ 4. Actul constitutiv al societãţii: .......................... │ │
│ │ │ │
│ └──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
│ ┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
│ │ │ │
│ │ 5. Numele şi prenumele reprezentantului legal*1) ................. │ │
│ │ Adresa completa a reprezentantului legal: ........................ │ │
│ │ .................................................................. │ │
│ │ │ │




│ └──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
│ │
│ Date necesare identificarii reţelei de telecomunicaţii: │
│ ┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
│ │ │ │
│ │ 1. Denumirea reţelei/caracteristicile tehnice ale reţelei: ....... │ │
│ │ .................................................................. │ │
│ │ 2. Certificat tip eliberat de ANRC: .............................. │ │
│ │ 3. Adresa completa a statiei centrale (cap de reţea): ............ │ │
│ │ .................................................................. │ │
│ │ 4. Localitãţi deservite de reţeaua de telecomunicaţii: ........... │ │
│ │ .................................................................. │ │
│ │ .................................................................. │ │
│ │ 5. Numãrul de canale utilizate în reţea: ......................... │ │
│ │ 6. Numãrul estimat de abonati sau, în cazul reţelelor aflate în │ │
│ │ exploatare, numãrul de abonati înregistraţi: │ │
│ └──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
│ │
│ Avizul de retransmisie pentru care se solicita modificarea structurii │


│ │
│ │
│ │
│ Data semnãrii, Semnatura reprezentantului, Ştampila, │
│ │
│ │
│ │
│ │


└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

FORMULAR Av.R. AGREAT DE C.N.A. - Va rugãm, folosiţi numai formulare
procurate de la C.N.A. sau de pe site-ul www.cna.ro!


*1) Se va ataşa delegaţia de împuternicire a reprezentantului legal.



ANEXA 2

STRUCTURA OFERTEI DE SERVICII DE PROGRAME RETRANSMISE
PRIN REŢEAUA DE TELECOMUNICAŢII CU DENUMIREA .........

Numãrul de canale utilizate în reţea/Localitãţile deservite: ...........
........................................................................
........................................................................

┌────┬───────────┬───────────┬─────────┬────────┬──────────┬───────────────┐
│Nr. │ Denumirea │Statul sub │Modul de │Modul de│Retransmis│Canalul alocat/│
│crt.│serviciului│jurisdicţia│ recep- │distri- │ în baza │ pachetul de │
│ │de programe│ cãruia se │ tie*1) │butie*2)│acordului │ programe*3) │
│ │ │afla radio-│ │ │ │ │
│ │ │difuzorul │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────────────┤
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────────────┤
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────────────┤
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────────────┤
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────────────┤
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────────────┤
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────────────┤
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────────────┤
└────┴───────────┴───────────┴─────────┴────────┴──────────┴───────────────┘

FORMULAR Av.R. AGREAT DE C.N.A. - Va rugãm, folosiţi numai formulare
procurate de la C.N.A. sau de pe site-ul www.cna.ro!


*1) recepţie terestra/prin sateliti/; în clar/codat;
*2) în clar/restrictionat;
*3) pachet de baza/numãrul pachetului optional.

Nota: În cazul în care numãrul de randuri prevãzute în tabel sunt insuficiente, veţi anexa un nou formular de pagina, numerotand randurile din tabel în continuare.
---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016