Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 1.170 din 18 noiembrie 2016  privind modificarea şi completarea Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii nr. 1.023/2008 privind realizarea comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 DECIZIE nr. 1.170 din 18 noiembrie 2016 privind modificarea şi completarea Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii nr. 1.023/2008 privind realizarea comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă

EMITENT: AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ŞI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAŢII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 973 din 5 decembrie 2016

    În temeiul prevederilor art. 10 alin. (2) pct. 32, art. 11 alin. (1) şi (7) şi art. 12 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, aprobată prin Legea nr. 113/2010, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 13, art. 18 alin. (1) şi art. 20 alin. (1), (1^1), (1^2) şi (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2008, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 62 alin. (2) şi art. 70 alin. (2), (4), (5), (9) şi (10) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 140/2012, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.

    ART. I
    Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii nr. 1.023/2008 privind realizarea comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 734 din 30 octombrie 2008, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 1. - Prezenta decizie stabileşte condiţiile tehnice şi economice de realizare a comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă, denumit în continuare SNUAU, inclusiv cu privire la furnizarea informaţiilor de identificare şi de localizare a apelantului, precum şi unele măsuri pentru a se asigura accesul utilizatorilor finali la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi reducerea apelării abuzive a serviciului de urgenţă 112."

    2. La articolul 2 alineatul (1), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) Operator - Telekom România Communications - S.A.;"

    3. La articolul 2 alineatul (1), litera q) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "q) serviciu independent de locaţie - un serviciu de comunicaţii electronice destinat publicului care asigură originarea apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie, furnizat în principal la puncte fixe, pentru care localizarea echipamentului terminal al abonatului, căruia i s-a asignat un număr independent de locaţie de către furnizorul serviciului, nu este în mod necesar asociată permanent cu un anumit punct terminal al reţelei."

    4. La articolul 2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În cuprinsul prezentei decizii sunt, de asemenea, aplicabile definiţiile relevante prevăzute la art. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2008, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 140/2012, cu modificările şi completările ulterioare."

    5. La articolul 15, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) relocarea să se realizeze numai după notificarea acestei intenţii, în scris, administratorului SNUAU, cu cel puţin 12 luni înainte ca Operatorul să procedeze la relocare; prin acordul părţilor, acest termen poate fi redus."

    6. La articolul 16, alineatul (3) se abrogă.

    7. La articolul 19, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Operatorul va transmite Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) orice modificare sau completare a contractului prevăzut la alin. (1), în termen de două zile lucrătoare de la data de la care acestea au survenit, în conformitate cu prevederile Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 336/2013 privind mijloacele şi modalitatea de transmitere de către furnizori a unor documente, date sau informaţii către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, cu modificările şi completările ulterioare."

    8. La articolul 20, alineatul (3) se abrogă.

    9. La articolul 21, alineatele (1) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "Art. 21. - (1) Furnizorii de reţele publice de telefonie au obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura în mod neîntrerupt transmiterea apelurilor către serviciul de urgenţă 112, prin utilizarea serviciilor de tranzit comutat furnizate de Operator.
    ..........................................................................
    (3) Pentru asigurarea rutării apelurilor la serviciul de urgenţă 112, furnizorii de reţele publice de telefonie au obligaţia de a introduce indicativul de arie geografică corespunzător ariei geografice, în conformitate cu Planul naţional de numerotaţie, adoptat prin Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 375/2013 privind Planul naţional de numerotaţie, din care a fost iniţiat apelul, în câmpul «Called number address» din mesajul IAM al sistemului de semnalizare pe canal comun nr. 7, componenta ISUP, pentru toate apelurile iniţiate în propria reţea, exceptând situaţia în care se utilizează servicii independente de locaţie."

    10. Articolul 23 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 23. - (1) Tariful care poate fi perceput pentru serviciul de interconectare în vederea tranzitului comutat al apelurilor către serviciul de urgenţă 112 furnizat de Operator nu va putea depăşi 0,05 eurocenţi/minut.
    (2) Tariful maxim prevăzut la alin. (1) nu include taxa pe valoarea adăugată şi se aplică indiferent de intervalul orar în care se efectuează apelurile.
    (3) Tariful pentru serviciul de interconectare în vederea tranzitului comutat al apelurilor către serviciul de urgenţă 112 furnizat de Operator altor furnizori de reţele publice de telefonie se facturează de acesta, împreună cu toate tarifele pentru serviciile necesare pentru realizarea, modificarea şi exploatarea interconectării între reţeaua Operatorului şi SNUAU, administratorului SNUAU."

    11. După articolul 24 se introduce un nou articol, articolul 24^1, cu următorul cuprins:
    "Art. 24^1. - (1) Furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului au obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura în mod neîntrerupt posibilitatea efectuării de apeluri către serviciul de urgenţă 112.
    (2) Furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului au obligaţia de a suporta propriile costuri determinate de originarea şi transmiterea apelurilor către serviciul de urgenţă 112, în condiţiile prezentei decizii.
    (3) Cu excepţia situaţiei în care se utilizează servicii independente de locaţie, pentru asigurarea rutării apelurilor la serviciul de urgenţă 112, furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie au obligaţia de a introduce indicativul de arie geografică corespunzător ariei geografice, în conformitate cu Planul naţional de numerotaţie, adoptat prin Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 375/2013, din care a fost iniţiat apelul, în câmpul «Called number address» din mesajul IAM al sistemului de semnalizare pe canal comun nr. 7, componenta ISUP, pentru toate apelurile iniţiate în propria reţea."

    12. Articolul 25 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 25. - (1) Furnizorii de reţele publice de telefonie au obligaţia de a pune la dispoziţia SNUAU informaţii de localizare primară, indiferent de tipul reţelei sau de echipamentul terminal utilizat de apelant, pentru toate categoriile de apeluri către serviciul de urgenţă 112, în condiţiile prezentei decizii.
    (2) Furnizorii de reţele publice de telefonie transmit apelurile către serviciul de urgenţă 112, conţinând inclusiv informaţia de localizare primară în momentul iniţierii apelului, către reţeaua Operatorului, care le transmite în mod transparent către SNUAU, fără a modifica informaţiile de localizare primară primite."

    13. La articolul 27, alineatele (1), (3) şi (6) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "Art. 27. - (1) Furnizorii de reţele publice mobile de telefonie au obligaţia de a transmite informaţia de localizare primară, prevăzută la art. 25 alin. (1), la iniţierea fiecărui apel, sub forma unui identificator de celulă şi, acolo unde există mai multe sectoare, sub forma unui identificator de sector de celulă (cellid/sector-id) pe reţeaua de semnalizare, la iniţierea apelului, utilizând sistemul de semnalizare pe canal comun nr. 7.
    ....................................................................
    (3) În cazul în care reţeaua unui furnizor de reţele publice mobile de telefonie nu permite utilizarea adresei prevăzute la alin. (2), furnizorul poate utiliza, în vederea transmiterii informaţiei de localizare primară, parametrul «Called number address» al mesajului IAM. Furnizorul de reţele publice mobile de telefonie va solicita ANCOM acordul pentru utilizarea acestei metode, pe baza unei justificări temeinice din punct de vedere tehnic, şi va notifica administratorul SNUAU cu privire la utilizarea acesteia, cu cel puţin 20 de zile lucrătoare înaintea implementării.
    ....................................................................
    (6) Furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie au obligaţia de a oferi informaţiile de localizare primară pentru toate apelurile iniţiate în reţeaua publică de telefonie mobilă către serviciul de urgenţă 112, de la numerele active în respectiva reţea."

    14. Articolul 28 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 28. - (1) Furnizorii de reţele publice mobile de telefonie au obligaţia de a pune la dispoziţia administratorului SNUAU o bază de date ce va conţine informaţii de localizare geografică aferente celulelor şi sectoarelor de celulă din reţea. Baza de date va conţine cel puţin următoarele câmpuri:
    a) identificatorul celulei sau al sectorului de celulă;
    b) latitudinea amplasamentului antenei;
    c) longitudinea amplasamentului antenei;
    d) azimutul antenei;
    e) deschiderea antenei;
    f) raza estimativă de acoperire;
    g) banda de frecvenţe în care emite antena;
    h) probabilitatea ca apelantul să se afle în zona determinată de parametrii de mai sus.
    (2) Ori de câte ori este necesar, la solicitarea motivată a administratorului SNUAU, furnizorii de reţele publice mobile de telefonie prin intermediul cărora se asigură servicii către utilizatorii finali şi administratorul SNUAU vor evalua, în cadrul unui grup de lucru la care ANCOM va participa ca organizator, dacă modalităţile utilizate de determinare a razei estimative de acoperire şi a probabilităţii ca apelantul să se afle în zona estimată necesită revizuiri.
    (3) Furnizorii de reţele publice mobile de telefonie realizează şi administrează bazele de date prevăzute la alin. (1) în format TXT, utilizând ca separator de câmpuri simbolul «#».
    (4) Alte informaţii necesare pentru determinarea localizării apelantului, precum şi caracteristicile câmpurilor incluse în baza de date prevăzută la alin. (1) vor fi stabilite de către administratorul SNUAU împreună cu furnizorii de reţele publice mobile de telefonie, aceste informaţii urmând a fi comunicate ANCOM de către furnizorii de reţele publice mobile de telefonie, cel târziu în momentul implementării acestora.
    (5) Furnizorii de reţele publice mobile de telefonie vor transmite ANCOM o descriere a formatului complet al bazelor de date, precum şi a oricăror modificări ale acestuia, în termen de 10 zile de la stabilirea acestora.
    (6) La propunerea administratorului SNUAU, furnizorii de reţele publice mobile de telefonie pot stabili, de comun acord cu acesta, transmiterea oricăror altor informaţii pe care le deţin sau pe care le pot obţine prin utilizarea sistemelor şi echipamentelor din reţea, pentru determinarea cât mai exactă a localizării apelantului, convenind în acest sens asupra situaţiilor care impun transmiterea acestor informaţii, categoriilor de informaţii ce urmează a fi transmise, precum şi asupra condiţiilor în care se va desfăşura comunicarea între părţi. Furnizorii de reţele publice mobile de telefonie vor transmite ANCOM informaţiile convenite cu administratorul SNUAU, în termen de 10 zile de la stabilirea acestora.
    (7) În cazul apelurilor de urgenţă în curs de soluţionare, la solicitarea administratorului SNUAU, furnizorii de reţele publice mobile de telefonie au obligaţia de a pune la dispoziţia acestuia informaţiile convenite conform alin. (6)."

    15. După articolul 28 se introduce un nou articol, articolul 28^1, cu următorul cuprins:
    "Art. 28^1. - (1) Suplimentar faţă de informaţia de localizare primară, furnizorii de reţele publice mobile de telefonie au obligaţia de a lua toate măsurile necesare astfel încât să permită transmiterea, către administratorul SNUAU, de către o funcţionalitate existentă la nivelul echipamentului terminal al apelantului, în maximum 20 de secunde de la momentul iniţierii apelului de urgenţă, a informaţiei de localizare conţinând latitudinea şi longitudinea care caracterizează poziţia geografică în care se află echipamentul terminal, cel puţin pentru apelurile către serviciul de urgenţă 112 iniţiate de pe terminale mobile capabile să genereze această informaţie de localizare.
    (2) În vederea implementării prevederilor alin. (1), ori de câte ori este necesar, la solicitarea motivată a administratorului SNUAU, furnizorii de reţele publice mobile de telefonie prin intermediul cărora se asigură servicii către utilizatorii finali au obligaţia de a colabora cu administratorul SNUAU în cadrul unui grup de lucru organizat de ANCOM."

    16. La articolul 29, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Bazele de date vor fi actualizate, folosind un canal de date securizat, de către fiecare furnizor de reţele publice mobile de telefonie, la un interval de două săptămâni sau ori de câte ori apar modificări majore ale informaţiilor conţinute."

    17. La articolul 29, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
    "(3) În vederea asigurării implementării prevederilor privind transmiterea de informaţii printr-un canal de date securizat, furnizorii de reţele publice mobile de telefonie au obligaţia de a colabora cu administratorul SNUAU în vederea realizării a câte unui astfel de canal de date securizat, aceştia urmând a comunica ANCOM, în termen de 10 zile de la data implementării canalului de date, îndeplinirea acestei obligaţii."

    18. După articolul 29 se introduce un nou articol, articolul 29^1, cu următorul cuprins:
    "Art. 29^1. - (1) Furnizorii de reţele şi servicii de telefonie mobilă destinate publicului pot transmite către serviciul de urgenţă 112 apeluri iniţiate pe o conexiune de date dintr-o altă reţea de comunicaţii electronice, doar dacă apelantul se află întro zonă fără semnal în oricare din reţelele publice de telefonie mobilă.
    (2) În cazul în care utilizatorul se află într-o zonă cu semnal în oricare dintre reţelele publice de telefonie mobilă, apelurile către serviciul de urgenţă 112 nu vor putea fi iniţiate decât utilizând un serviciu de telefonie mobilă destinat publicului, cu respectarea art. 70 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2011, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 140/2012, cu modificările şi completările ulterioare.
    (3) În situaţia prevăzută la alin. (1), furnizorii de reţele publice de telefonie mobilă au obligaţia de a transmite administratorului SNUAU, utilizând sistemul de semnalizare pe canal comun nr. 7, conform art. 27, cea mai recentă informaţie de localizare primară cunoscută, care va fi marcată atât cu un discriminator ce va semnifica faptul că informaţia de localizare primară transmisă este cea mai recent cunoscută informaţie de localizare primară, cât şi cu marcajul temporal corespunzător.
    (4) Transmiterea marcajului temporal (time stamp) asociat ultimei informaţii de localizare primară cunoscute se va realiza printr-un canal de date securizat, iar modalitatea concretă de transmitere se va stabili de comun acord între administratorul SNUAU şi furnizorii de reţele publice de telefonie mobilă, urmând a fi comunicată de către furnizorii de reţele publice de telefonie mobilă ANCOM, cel mai târziu în momentul implementării.
    (5) Pe canalul de date securizat prevăzut la alin. (4) se poate transmite orice informaţie suplimentară necesară localizării apelantului la numărul de urgenţă 112, în măsura în care acest lucru a fost stabilit de comun acord între administratorul SNUAU şi furnizorii de reţele de telefonie mobilă."

    19. La articolul 30, alineatele (1) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "Art. 30. - (1) Furnizorii de reţele publice fixe de telefonie transmit informaţia de localizare primară sub forma parametrului «Identitatea liniei apelante» (CLI) din mesajul IAM al sistemului de semnalizare pe canal comun nr. 7, componenta ISUP.
    ........................................................................
    (3) Furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie au obligaţia de a oferi informaţiile de localizare primară pentru toate apelurile iniţiate în reţeaua publică de telefonie fixă către serviciul de urgenţă 112 de la numerele active în respectiva reţea."

    20. La articolul 31, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Furnizorii de reţele publice fixe de telefonie vor transmite ANCOM o descriere a formatului complet al bazelor de date, precum şi a oricăror modificări ale acestuia, în termen de 10 zile de la stabilirea acestora."

    21. La articolul 32, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Bazele de date vor fi actualizate de fiecare furnizor de reţele publice fixe de telefonie la un interval de două săptămâni sau ori de câte ori apar modificări majore ale informaţiilor conţinute."

    22. La articolul 32, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
    "(3) Modalitatea de implementare a prevederilor alin. (2) se va stabili de comun acord între furnizorii de reţele publice fixe de telefonie şi administratorul SNUAU."

    23. Articolul 33 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 33. - (1) Furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie au obligaţia de a pune la dispoziţia administratorului SNUAU, în mod gratuit, bazele de date care să conţină datele de identificare ale propriilor abonaţi, cu respectarea dispoziţiilor alin. (2)-(4), în termen de două luni de la data intrării în vigoare a prezentei decizii.
    (2) Bazele de date transmise de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie vor fi structurate în câmpuri, în ordinea următoare:
    a) numărul de telefon al abonatului, în formatul naţional prevăzut în Planul naţional de numerotaţie;
    b) numele abonatului persoană fizică, respectiv denumirea abonatului persoană juridică, după caz;
    c) prenumele abonatului persoană fizică;
    d) domiciliul abonatului persoană fizică, respectiv sediul social al abonatului persoană juridică, după caz, cu respectarea alin. (3);
    e) codul numeric personal al abonatului persoană fizică;
    f) informaţii cu privire la serviciul furnizat, în funcţie de modalitatea de plată anterioară sau ulterioară furnizării serviciilor;
    g) informaţii cu privire la mobilitatea apelantului, în cazul utilizării unui serviciu independent de locaţie;
    h) numele sau denumirea furnizorului de servicii de telefonie destinate publicului.
    (3) Informaţiile prevăzute la alin. (2) lit. d) vor cuprinde următoarele câmpuri:
    a) categoria străzii (bulevard, şosea, alee, stradă etc.);
    b) strada;
    c) numărul străzii;
    d) blocul;
    e) scara;
    f) etajul;
    g) apartamentul;
    h) sectorul;
    i) localitatea: satul, oraşul sau municipiul;
    j) unitatea administrativ-teritorială de bază: comuna sau oraşul;
    k) judeţul;
    l) codul poştal.
    (4) Pentru abonaţii serviciilor de comunicaţii electronice cu plata în avans, furnizorii de servicii de comunicaţii electronice la puncte mobile destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie vor pune la dispoziţia administratorului SNUAU numai informaţiile prevăzute la alin. (2) lit. a), f) şi h). Informaţiile prevăzute la alin. (2) lit. b)-e) şi g) vor fi puse la dispoziţia administratorului SNUAU numai dacă va exista o obligaţie legală de colectare a acestor date în sarcina furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice la puncte mobile destinate publicului, de la data intrării în vigoare a acestei obligaţii.
    (5) Alte informaţii necesare pentru determinarea identităţii apelantului, precum şi caracteristicile câmpurilor ce conţin informaţiile prevăzute la alin. (2) şi (3) vor fi stabilite de către administratorul SNUAU împreună cu furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie.
    (6) Furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie vor transmite ANCOM o descriere a formatului complet al bazelor de date, precum şi a oricăror modificări ale acestuia, în termen de 10 zile de la stabilirea acestora.
    (7) Bazele de date prevăzute la alin. (1) se administrează de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie, în format TXT, utilizând ca separator de câmpuri simbolul «#», cu respectarea dispoziţiilor alin. (2), (3) şi (5).
    (8) Furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie au obligaţia de a actualiza bazele de date prevăzute la alin. (1) până la data de 25 a fiecărei luni sau ori de câte ori apar modificări majore ale informaţiilor conţinute.
    (9) Modalitatea de implementare a prevederilor alin. (8) se va stabili de comun acord între furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie şi administratorul SNUAU.
    (10) Bazele de date prevăzute la alin. (1) şi la art. 31 alin. (1) pot fi concatenate şi transmise sub forma unei baze de date unice."

    24. La articolul 34, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) În vederea asigurării implementării prevederilor alin. (1), furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie îşi vor informa abonaţii care utilizează servicii independente de locaţie, atât la încheierea contractului de furnizare a serviciilor, cât şi periodic, dar cel puţin de două ori pe an, cu privire la limitările transmiterii informaţiilor de localizare primară către SNUAU în cazul apelurilor de urgenţă, precum şi cu privire la necesitatea informării furnizorului în cel mai scurt timp cu privire la modificarea localizării echipamentului terminal al reţelei căruia ia fost asignat numărul.
    (3) Furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care asigură servicii de originare a apelurilor către un număr sau numere din Planul naţional de numerotaţie au obligaţia de a transmite ANCOM o descriere detaliată a procedurii de informare a abonaţilor care utilizează servicii independente de locaţie, precum şi a procedurii prin care se oferă acestora posibilitatea de a informa furnizorul cu privire la modificarea localizării echipamentului terminal, cu respectarea dispoziţiilor alin. (2), în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei decizii, precum şi orice modificare a acestor proceduri, în termen de 10 zile de la data realizării modificării."

    25. După articolul 34 se introduce un nou articol, articolul 34^1, cu următorul cuprins:
    "Art. 34^1. - În cadrul Comitetului Naţional de Coordonare a activităţii SNUAU, ANCOM va colabora cu administratorul SNUAU şi cu agenţiile specializate de intervenţie în vederea stabilirii unui set de parametri cu privire la realizarea unor statistici referitoare la calitatea informaţiilor de localizare a echipamentelor terminale obţinute de către administratorul SNUAU, precum şi stabilirii unei proceduri de analiză a acestor informaţii."

    ART. II
    În Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 336/2013 privind mijloacele şi modalitatea de transmitere de către furnizori a unor documente, date sau informaţii către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 287 din 21 mai 2013, cu modificările şi completările ulterioare, la articolul 1 alineatul (2), după litera l) se introduce o nouă literă, litera m), cu următorul cuprins:
    "m) modificările sau completările contractelor ce trebuie transmise ANCOM potrivit prevederilor art. 19 alin. (1^1) din Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii nr. 1.023/2008 privind realizarea comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare."

    ART. III
    Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării, cu excepţia dispoziţiilor art. I pct. 14, cu referire la art. 28 alin. (1) lit. h), precum şi pct. 15, cu referire la art. 28^1 alin. (1), care vor intra în vigoare în termen de 6 luni de la data publicării prezentei decizii în Monitorul Oficial al României, Partea I.


                  p. Preşedintele
      Autorităţii Naţionale pentru Administrare
          şi Reglementare în Comunicaţii,
                Eduard-Lucian Lovin


    Bucureşti, 18 noiembrie 2016.
    Nr. 1.170.

                       ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016