Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE CIVILĂ nr. 83A din 16 aprilie 2013  pronunţată în Dosarul nr. 6.652/2/2012    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 DECIZIE CIVILĂ nr. 83A din 16 aprilie 2013 pronunţată în Dosarul nr. 6.652/2/2012

EMITENT: Curtea de Apel Bucureşti-Secţia a IX a Civilă şi pentru Cauze Privind Proprietatea Intelectuală
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 921 din 9 octombrie 2020
──────────
    Conţinută de DECIZIA nr. 116 din 22 septembrie 2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 921 din 9 octombrie 2020.
──────────
    ROMÂNIA
    CURTEA DE APEL BUCUREŞTI
    SECŢIA A IX-A CIVILĂ ŞI PENTRU CAUZE PRIVIND PROPRIETATEA INTELECTUALĂ, CONFLICTE DE MUNCĂ ŞI ASIGURĂRI SOCIALE
    DECIZIA CIVILĂ Nr. 83A
    Şedinţa publică din 16.04.2013
    Dosar nr. 6.652/2/2012
    Completul compus din:
    Preşedinte - Mihaela Lămâiţa Ciocea
    Judecător - Adriana Popescu
    Judecător - Liviu Cornel Dobranişte
    Grefier - Felicia Vasile

    Pe rol se află soluţionarea în complet de divergenţă a apelurilor declarate de apelantele SOCIETATEA ROMÂNĂ DE TELEVIZIUNE, UNIUNEA PRODUCĂTORILOR DE FONOGRAME DIN ROMÂNIA (UPFR), ASOCIAŢIA DREPTURILOR PRODUCĂTORILOR DE FONOGRAME (ADPFR), ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE COMUNICAŢII AUDIOVIZUALE (ARCA), S.C. ANTENA TV GROUP - S.A., S.C. SBS BROADCASTING MEDIA - S.R.L., S.C. PRO TV - S.A. în contradictoriu cu intimatul CENTRUL ROMÂN PENTRU ADMINISTRAREA DREPTURILOR ARTIŞTILOR INTERPREŢI (CREDIDAM), împotriva Hotărârii arbitrale nr. 8 din 9.07.2012, pronunţată de Completul arbitral ORDA în Dosarul nr. 7/2012.
    Dezbaterile cauzei şi susţinerile părţilor au avut loc în şedinţa publică din 9.04.2013, fiind consemnate în încheierea de şedinţă de la acea dată care face parte din prezenta, când instanţa, având nevoie de timp pentru a delibera şi pentru a da posibilitate părţilor să depună note scrise, a amânat pronunţarea la 16.04.2013, pronunţând următoarea decizie:
    PENTRU ACESTE MOTIVE
    În numele legii
    DECIDE:
    Respinge ca nefondată excepţia nulităţii hotărârii arbitrale, invocată de către apelanta S.C. PRO TV - S.A.
    Admite în parte apelurile declarate de apelantele SOCIETATEA ROMÂNĂ DE TELEVIZIUNE, cu sediul în sectorul 1, Bucureşti, Calea Dorobanţilor nr. 191; UNIUNEA PRODUCĂTORILOR DE FONOGRAME DIN ROMÂNIA (UPFR), cu sediul în sectorul 1, Bucureşti, bd. Nicolae Titulescu nr. 88 B, ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE COMUNICAŢII AUDIOVIZUALE (ARCA), cu sediul în sectorul 1, Bucureşti, intrarea Victor Efitimiu nr. 5-7, et. 9, ap. 58, ASOCIAŢIA DREPTURILOR PRODUCĂTORILOR DE FONOGRAME (ADPFRO), cu sediul în sectorul 3, Bucureşti, str. Gheorghe Petraşcu nr. 10, bl. B7, sc. 1, ap. 39, şi în sectorul 3, Bucureşti, str. Traian nr. 2, bl. FI, sc. 4, et. 5, ap. 15, S.C. PRO TV - S.A., cu sediul în sectorul 2, Bucureşti, bd. Pache Protopopescu nr. 109, S.C. ANTENA TV GROUP - S.A., cu sediul în sectorul 1, Bucureşti, Str. Gârlei, clădirea Grivco Business Center nr. 18, şi S.C. SBS BROADCASTING MEDIA - S.R.L., cu sediul în sectorul 2, Bucureşti, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 9-9A, în contradictoriu cu intimatul CENTRUL ROMÂN PENTRU ADMINISTRAREA DREPTURILOR ARTIŞTILOR INTERPREŢI (CREDIDAM), cu sediul în sectorul 1, Bucureşti, str. Jules Michelet nr. 15-17, et. 2, ap. 11, împotriva Hotărârii arbitrale nr. 8 din 9.07.2012, pronunţată de Completul arbitral ORDA în Dosarul nr. 7/2012.
    Schimbă în parte Hotărârea arbitrală nr. 8 din 9.07.2012, în sensul că:
    Înlătură dispoziţiile cuprinse în prevederile art. 2 alin. 3.
    Înlătură dispoziţiile punctului 3 şi dispune menţinerea modului de calcul al remuneraţiilor, astfel cum acestea au fost prevăzute în Protocolul încheiat în anul 2005 şi publicat în Monitorul Oficial al României, în baza Deciziei ORDA nr. 1/2005 ce stabileşte un procent de 1% proporţional cu ponderea de utilizare a fonogramelor.
    Dispune completarea pct. 5 în sensul că în baza de calcul nu sunt incluse alocaţiile bugetare.
    Modifică pct. 12 al Metodologiei în sensul că organismele de gestiune colectivă au dreptul de a determina, în mod direct, gradul de utilizare a fonogramelor, având ca referinţă atât informaţiile transmise de utilizatori, cât şi, acolo unde acestea lipsesc sau sunt eronate, alte informaţii obţinute fie de la instituţiile publice competente, potrivit legii, fie prin comandarea de monitorizări ale activităţii acestora.
    Înlătură dispoziţiile pct. 13 din Metodologie.
    Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei.
    Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată.

    Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 16.04.2013.


                             Preşedinte,
                    Mihaela Lămâiţa Ciocea

              REFERAT
    Având în vedere că doamna judecător Ciocea Mihaela Lămâiţa este suspendată din funcţie,


                              semnează
                    Preşedintele Curţii de Apel Bucureşti
                            Judecător,
                    Liviu Cornel Dobranişte
                               Grefier,
                          Felicia Vasile

    Cu opinia parţial separată a judecătorului Popescu Adriana, în sensul că modifică art. 1 al Metodologiei prevăzute în dispozitivul Hotărârii arbitrale nr. 8 din 9.07.2012: „Sunt fonograme de comerţ în sensul art. 123/1 alin. 1 lit. f, din Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare, fonogramele cuprinzând interpretări, execuţie sau alte sunete ori reprezentări digitale ale acestora, a căror fixare a fost realizată, în principal, în scopul punerii acestora la dispoziţia publicului prin vânzarea suporturilor pe care sunt fixate respectivele interpretări.“


                             Judecător,
                    Popescu Adriana

             REFERAT
    Având în vedere că doamna judecător Adriana Popescu este pensionată,


                              semnează
                    Preşedintele Curţii de Apel Bucureşti

    ROMÂNIA
    CURTEA DE APEL BUCUREŞTI
    SECŢIA A IV-A CIVILĂ
    ÎNCHEIERE
    Şedinţa publică din data de 2.02.2018
    Dosar nr. 6.652/2/2012*
    Curtea constituită din:
    Preşedinte: Elena Melania Crişcov
    Judecător: Maria Dalina Oancea
    Grefier: Marinela Valentina Bojă

    DISPUNE:
    Admite, în parte, cererea de îndreptare a erorii materiale din Decizia civilă nr. 83A din 16.04.2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a IX-a civilă în Dosarul nr. 6.652/2/2012, formulată de apelanta Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR), cu sediul în Bucureşti, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6E, Pipera Business Tower, et. 11, sectorul 2, şi de intimatul Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM),
    cu sediul în Bucureşti, str. C.A. Rosetti nr. 34, sectorul 2, în cauza privind cererile de apel formulate de apelantele Societatea Română de Televiziune, cu sediul în Bucureşti, Calea Dorobanţilor nr. 191, sectorul 1, Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR), cu sediul în Bucureşti, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6E, Pipera Business Tower, et. 11, sectorul 2, Asociaţia Drepturilor Producătorilor de Fonograme (ADPFR), cu sediul în Bucureşti, bd. Decebal nr. 1, bl. H2, sc. 1, et. 1, ap. 2, sectorul 3, Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), cu sediul în Bucureşti, intrarea Victor Eftimiu nr. 5-7, et. 9, ap. 58, sectorul 1, S.C. ANTENA TV GROUP - S.A., cu sediul în Bucureşti, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 9-9A, Iride Business Center - Clădirea 6, sectorul 2, S.C. SBS BROADCASTING MEDIA - S.R.L., cu sediul în Bucureşti, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 9-9A, Clădirea 20, et. 7, cam. 1, sectorul 2, S.C. PRO TV - S.A., cu sediul în Bucureşti, str. Pache Protopopescu nr. 109, sectorul 2, în contradictoriu cu intimatul Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM), cu sediul în Bucureşti, str. C. A. Rosetti nr. 34, sectorul 2, împotriva Hotărârii arbitrale nr. 8 din 9.07.2012, pronunţată de Completul arbitral ORDA în Dosarul nr. 7/2012.

    Dispune îndreptarea erorii materiale din Decizia civilă nr. 83A din 16.04.2013 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a IX-a, în sensul că numărul corect al Deciziei ORDA din 2005 la care se face referire în dispozitiv este 104, iar nu 1, cum din eroare s-a menţionat.
    Irevocabilă.
    Amână pronunţarea la data de 9.02.2018 cu privire la cererea de lămurire a dispozitivului Deciziei civile nr. 83A din 16.04.2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a IX-a civilă în Dosarul nr. 6.652/2/2012.
    Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 2.02.2018.


                               Preşedinte,
                    Elena Melania Crişcov
                            Judecător,
                    Maria Dalina Oancea
                               Grefier,
                    Marinela Valentina Bojă

    ROMÂNIA
    CURTEA DE APEL BUCUREŞTI
    SECŢIA A IV-A CIVILĂ
    ÎNCHEIERE
    Şedinţa publică din data de 9.02.2018
    Dosar nr. 6.652/2/2012*
    Curtea constituită din:
    Preşedinte: Elena Melania Crişcov
    Judecător: Maria Dalina Oancea
    Grefier: Marinela Valentina Bojă

    În numele legii
    DISPUNE:
    Admite cererea formulată de apelanta Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR), cu sediul în Bucureşti, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 61, Pipera Business Tower, et. 11, sectorul 2, şi de intimatul Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM), cu sediul în Bucureşti, str. C.A. Rosetti nr. 34, sectorul 2, în cauza privind cererile de apel formulate de apelantele Societatea Română de Televiziune, cu sediul în Bucureşti, Calea Dorobanţilor nr. 191, sectorul 1, Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR), cu sediul în Bucureşti, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6E, Pipera Business Tower, et. 11, sectorul 2, Asociaţia Drepturilor Producătorilor de Fonograme (ADPFR), cu sediul în Bucureşti, bd. Decebal nr. 1, bl. H2, sc. 1, et. 1, ap. 2, sectorul 3, Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), cu sediul în Bucureşti, intrarea Victor Eftimiu nr. 5-7, et. 9, ap. 58, sectorul 1, S.C. ANTENA TV GROUP - S.A., cu sediul în Bucureşti, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 9-9A, Iride Business Center - Clădirea 6, sectorul 2, S.C. SBS BROADCASTING MEDIA - S.R.L., cu sediul în Bucureşti, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 9-9A, Clădirea 20, et. 7, cam. 1, sectorul 2, S.C. PRO TV - S.A., cu sediul în Bucureşti, str. Pache Protopopescu nr. 109, sectorul 2, în contradictoriu cu intimatul Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM), cu sediul în Bucureşti, str. C.A. Rosetti nr. 34, sectorul 2, împotriva Hotărârii arbitrale nr. 8 din 9.07.2012, pronunţată de Completul arbitral ORDA în Dosarul nr. 7/2012.
    Dispune lămurirea dispozitivului Deciziei civile nr. 83A din 16.04.2013, în sensul că procentul de 1% corespunde fiecărei categorii de titulari de drepturi.
    Irevocabilă.
    Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 9.02.2018.


                             Preşedinte,
                    Elena Melania Crişcov
                           Judecător,
                    Maria Dalina Oancea
                              Grefier,
                    Marinela Valentina Bojă


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016