Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   CRITERIILE SI METODOLOGIA din 24 august 2007  de autorizare a centrelor de furnizare de servicii pentru consumatorii de droguri    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CRITERIILE SI METODOLOGIA din 24 august 2007 de autorizare a centrelor de furnizare de servicii pentru consumatorii de droguri

EMITENT: MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 830 din 10 decembrie 2008

ART. 1
(1) Centrele de furnizare de servicii pentru consumatorii de droguri, denumite în continuare centre, prevãzute la <>art. 29 alin. (1) din Regulamentul de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 860/2005 , cu modificãrile ulterioare, se autorizeazã de Agenţia Naţionalã Antidrog, conform prezentei metodologii.
(2) În sensul prezentelor norme, termenul de autorizare reprezintã procesul de abilitare/acreditare a unitãţilor/centrelor care îndeplinesc criteriile prevãzute în prezentul act normativ.
ART. 2
Se autorizeazã centrul care îndeplineşte cumulativ urmãtoarele criterii:
a) este înfiinţat de un solicitant constituit în condiţiile legii;
b) solicitantul are prevãzut în actul de înfiinţare şi acordarea de servicii pentru consumatorii de droguri;
c) durata de funcţionare a solicitantului, conform actului de înfiinţare, îi permite înfiinţarea centrului pentru care solicitã autorizarea;
d) solicitantul are posibilitatea de a susţine material sau demonstreazã capacitatea de a atrage resursele financiare necesare funcţionãrii centrului pentru care solicitã autorizarea;
e) solicitantul dispune de personal cu pregãtire profesionalã adecvatã tipului de centru pentru care solicitã autorizarea;
f) solicitantul a elaborat proceduri de evaluare periodicã a centrului şi a gradului de satisfacţie a beneficiarului;
g) solicitantul se angajeazã sã transmitã Agenţiei Naţionale Antidrog, în termen de 30 de zile de la încheierea anului calendaristic, rapoarte anuale privind activitatea centrului pentru care a solicitat autorizarea;
h) solicitantul se angajeazã sã notifice Agenţiei Naţionale Antidrog orice modificare a datelor în baza cãrora a primit autorizarea;
i) solicitantul deţine certificatul de înregistrare în Registrul unic al cabinetelor medicale, în conformitate cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu dispoziţiile Normelor metodologice privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, aprobate prin <>Ordinul ministrului sãnãtãţii şi familiei nr. 153/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în cazul în care centrul are cabinet medical;
j) solicitantul are autorizaţie sanitarã de funcţionare, eliberatã de Ministerul Sãnãtãţii Publice, şi, dupã caz, de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, potrivit standardului I din anexa nr. II la ordin;
k) solicitantul este acreditat ca furnizor de servicii sociale, conform legii;
l) solicitantul îndeplineşte standardele minime obligatorii de organizare şi funcţionare a centrelor de furnizare de servicii pentru consumatorii de droguri, prevãzute la pct. II-IV din anexa nr. II la ordin, a cãror îndeplinire se verificã de comisia de autorizare din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog.
ART. 3
În vederea autorizãrii centrelor, în termen de 30 de zile de la publicarea ordinului, se constituie în cadrul Direcţiei pentru reducerea cererii de droguri din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, prin dispoziţie a preşedintelui agenţiei, comisia de autorizare a centrelor de furnizare de servicii pentru consumatorii de droguri, denumitã în continuare comisie de autorizare.
ART. 4
(1) Comisia de autorizare este formatã din 5 membri, fiecare membru având un supleant.
(2) Preşedintele comisiei de autorizare este directorul Direcţiei pentru reducerea cererii de droguri. În situaţia în care acesta nu poate fi prezent la şedinţã, lucrãrile comisiei de autorizare sunt prezidate de un înlocuitor desemnat de acesta.
(3) Mandatul membrilor comisiei de autorizare este de un an şi poate fi reînnoit.
(4) Calitatea de membru al comisiei de autorizare înceteazã în urmãtoarele situaţii:
a) la expirarea mandatului;
b) în caz de revocare;
c) la cerere.
ART. 5
(1) Comisia de autorizare se întruneşte o datã pe lunã sau ori de câte ori este necesar şi îşi desfãşoarã lucrãrile în prezenţa a cel puţin douã treimi din numãrul membrilor.
(2) Hotãrârile se iau cu majoritatea simplã a voturilor membrilor prezenţi.
ART. 6
Activitatea de secretariat al comisiei de autorizare se asigurã de Direcţia pentru reducerea cererii de droguri din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog.
ART. 7
Pentru întrunirea comisiei de autorizare, preşedintele comisiei, prin secretariatul acesteia, convoacã membrii prevãzuţi la art. 4 alin. (1), cu cel puţin 3 zile înainte de data şedinţei de autorizare.
ART. 8
Participarea în calitate de membru al comisiei de autorizare se face cu respectarea dispoziţiilor legale în materia conflictului de interese.
ART. 9
(1) Autorizarea se acordã gratuit, la cerere.
(2) În situaţia în care centrul va funcţiona în cadrul unei filiale sau al altor entitãţi cu personalitate juridicã, cererea de autorizare poate fi formulatã direct de cãtre acestea.
(3) Cererea de autorizare se depune direct la secretariatul comisiei de autorizare sau se trimite prin poştã, cu confirmare de primire. Modelul cererii de autorizare este prevãzut în anexa nr. 1.
(4) Cererea de autorizare este însoţitã de documentele prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 10
(1) Procedura de autorizare se declanşeazã la data depunerii şi înregistrãrii cererii de autorizare care se analizeazã de comisia de autorizare.
(2) În cazul în care se constatã cã dosarul nu este complet, secretariatul comisiei de autorizare comunicã acest fapt solicitantului, în termen de 5 zile de la data înregistrãrii cererii. Solicitantul are posibilitatea de a completa dosarul în termen de 30 de zile de la data primirii notificãrii.
ART. 11
(1) Comisia de autorizare verificã îndeplinirea condiţiilor de autorizare şi stabileşte data deplasãrii la sediul declarat al centrului, pe care o comunicã solicitantului.
(2) Pentru a verifica exactitatea situaţiei de fapt descrise de solicitant în dosarul de autorizare, cel puţin 2 membri ai comisiei de autorizare se deplaseazã la sediul centrului. Membrii comisiei de autorizare întocmesc un raport de evaluare şi inspecţie, care se analizeazã la şedinţa ulterioarã a comisiei de autorizare.
ART. 12
(1) Comisia de autorizare soluţioneazã cererea de autorizare în termen de 30 de zile de la data înregistrãrii acesteia sau, dupã caz, de la data completãrii dosarului, potrivit art. 10 alin. (2).
(2) Comisia de autorizare, în baza analizei prevãzute la art. 11 alin. (2) şi a raportului de evaluare şi inspecţie, decide acordarea sau neacordarea autorizãrii.
(3) Decizia este consemnatã în procesul-verbal de şedinţã, care va fi semnat de toţi membrii participanţi.
(4) Decizia de neacordare a autorizãrii este obligatoriu motivatã şi se notificã solicitantului în termen de 5 zile de la data şedinţei.
(5) Solicitantul are posibilitatea sã reia procedura de autorizare dacã îndeplineşte criteriile de autorizare.
ART. 13
(1) În baza deciziei comisiei de autorizare, secretariatul acesteia elibereazã în termen de 5 zile certificatul de autorizare, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 3.
(2) Pentru înregistrarea certificatelor de autorizare a centrelor, la nivelul Agenţiei Naţionale Antidrog se înfiinţeazã Registrul de evidenţã a centrelor de asistenţã pentru consumatorii de droguri. Centrele care primesc autorizaţie şi sunt trecute în Registrul de evidenţã a centrelor de asistenţã pentru consumatorii de droguri vor fi afişate pe site-ul Agenţiei Naţionale Antidrog în 30 de zile de la autorizare.
ART. 14
(1) Certificatul de autorizare se identificã prin serie, numãr şi data eliberãrii.
(2) În cazul pierderii, sustragerii sau deteriorãrii certificatului de autorizare, secretariatul comisiei de autorizare poate elibera un duplicat solicitantului.
ART. 15
(1) Decizia de neacordare a autorizãrii poate fi contestatã de solicitant, în termen de 15 zile de la data comunicãrii.
(2) Contestaţiile se soluţioneazã de o comisie de contestaţie, desemnatã de preşedintele Agenţiei Naţionale Antidrog.
ART. 16
Decizia comisiei de contestaţii poate fi atacatã în condiţiile <>Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 17
Centrul se autorizeazã pentru o perioadã de 3 ani sau, dupã caz, pe perioada de funcţionare a acestuia, dacã aceasta este mai micã de 3 ani.
ART. 18
(1) Nerespectarea standardelor de organizare şi funcţionare dupã autorizare poate atrage limitarea domeniului de activitate ori retragerea autorizãrii, prin decizie a preşedintelui Agenţiei Naţionale Antidrog, la propunerea comisiei de autorizare.
(2) Decizia prevãzutã la alin. (1) poate fi contestatã în condiţiile <>Legii nr. 554/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 19
Reautorizarea poate fi solicitatã cu cel puţin 60 de zile înainte de expirarea termenului prevãzut la art. 17, prin depunerea la secretariatul comisiei de autorizare a unei cereri însoţite de declaraţie, din care sã reiasã cã solicitantul întruneşte condiţiile prevãzute pentru continuarea activitãţii, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 20
Centrele autorizate sunt obligate sã afişeze la sediu, într-un loc accesibil publicului, certificatul de autorizare, în original sau copie legalizatã.
ART. 21
Centrele existente care furnizeazã servicii pentru consumatorii de droguri sunt obligate sã se autorizeze în termen de un an de la intrarea în vigoare a ordinului pentru aprobarea prezentelor criterii şi metodologii.
ART. 22
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele criterii şi metodologie.


ANEXA 1
-------
la criterii şi metodologie
--------------------------

CERERE DE AUTORIZARE


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Denumirea solicitantului ................................................... │
│ Forma de organizare sau statutul juridic (asociaţie, fundaţie, persoanã │
│ fizicã autorizatã etc.): ................................................... │
│ Actul de înfiinţare ........................................................ │
│ Data emiterii .............................................................. │
│ Emitent .................................................................... │
│ Sediul solicitantului: │
│ Str. ............... nr. ........., bl. ......, sc. ........, ap. .......... │
│ Localitatea ................, cod poştal .........., judeţul/sectorul ......,│
│ telefon ......., fax ......., e-mail ........, pagina de internet: ..........│
│ Sediul centrului: │
│ Str. ........... nr. ............, bl. ......, sc. ....., ap. ...............│
│ Localitatea ............., cod poştal ........, judeţul/sectorul ...........,│
│ telefon ........, fax ......., e-mail: ........., pagina de internet ........│
│ Cod fiscal nr. ............., anul ..........., eliberat de .................│
│ Cont bancar nr. .............., deschis la Banca ............................│
│ cu sediul în ................................................................│
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


DECLARAŢIE

Subsemnatul/Subsemnata, ..........., posesor/posesoare al/a actului de identitate ......... seria ........ nr. ....., eliberat/eliberatã la data de ........ de cãtre ........., în calitate de împuternicit(ã) al/a ........., solicit autorizarea centrului de furnizare de servicii pentru consumatorii de droguri, conform descrierii anexate.
Mã angajez sã notific comisiei de autorizare orice modificare a situaţiei centrului pentru care solicit autorizarea.
Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria rãspundere cã datele, informaţiile şi documentele prezentate corespund realitãţii.


Persoana împuternicitã,
........................
(semnãtura şi ştampila)

Data .............


ANEXA 2
-------
la criterii şi metodologie
--------------------------

DOCUMENTELE
care însoţesc cererea de autorizare

1. Descrierea centrului pentru care se solicitã autorizarea:
a) tipul centrului;
b) descrierea serviciilor desfãşurate şi a metodologiilor de lucru utilizate;
c) durata în timp estimatã pentru funcţionarea centrului;
d) data de la care funcţioneazã sau de la care va funcţiona centrul;
e) sediul la care funcţioneazã centrul;
f) categoria şi numãrul de beneficiari;
g) modalitatea de selectare a beneficiarilor;
h) modalitãţile periodice de control al gradului de satisfacţie a beneficiarilor;
i) rezultatele preconizate ale activitãţii;
j) efectele benefice ale activitãţii la nivelul comunitãţii:
1. modalitãţile de informare a comunitãţii privind activitãţile şi rezultatele acestora;
2. alte comentarii privind activitatea desfãşuratã;
k) date de contact ale persoanei desemnate sã ofere informaţii suplimentare.
2. Copie de pe autorizaţia sanitarã de funcţionare
3. Copie de pe certificatul de acreditare ca furnizor de servicii sociale
4. Document de înfiinţare a furnizorului care solicitã autorizarea
5. Regulamentul de organizare şi funcţionare
6. Procedurile privind serviciile oferite
7. Organigrama
8. Curriculum vitae ale persoanelor implicate în acordarea serviciilor
9. Copii ale documentelor care atestã pregãtirea profesionalã/calificarea/aviz de liberã practicã, dupã caz, pentru persoanele implicate în acordarea serviciilor
10. Dovada privind situaţia juridicã a sediului unde urmeazã sã se înfiinţeze centrul
11. Copie de pe avizul sanitar, autorizaţia pentru protecţia muncii, autorizaţia de mediu, avizul/autorizaţia de securitate la incendiu şi alte autorizaţii prevãzute de lege.


ANEXA 3
-------
la criterii şi metodologie
---------------------------

ROMÂNIA
MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG


CERTIFICAT DE AUTORIZARE
seria ..... nr. .... din ......

Centrul .............., cu sediul în localitatea ........., str. ....... nr. ....., bl. ......, sc. ....., et. ......, ap. ...., judeţul/sectorul .........., înfiinţat de ..........., cu codul unic de înregistrare/codul fiscal ..........., este autorizat sã furnizeze servicii pentru consumatorii de droguri.
Prezentul certificat este valabil pentru o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii.



Preşedintele Preşedintele
Agenţiei Naţionale Antidrog, comisiei de autorizare,
............................... ...........................



ANEXA 4
-------
la criterii şi metodologie
--------------------------

CERERE DE REAUTORIZARE


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Denumirea solicitantului ................................................... │
│ Forma de organizare sau statutul juridic (asociaţie, fundaţie, persoanã │
│ fizicã autorizatã etc.): ................................................... │
│ Actul de înfiinţare ........................................................ │
│ Data emiterii .............................................................. │
│ Emitent .................................................................... │
│ Sediul solicitantului: │
│ Str. ............... nr. ........., bl. ......, sc. ........, ap. .......... │
│ Localitatea ................, cod poştal .........., judeţul/sectorul ......,│
│ telefon ......., fax ......., e-mail ........, pagina de internet: ..........│
│ Sediul centrului: │
│ Str. ........... nr. ............, bl. ......, sc. ....., ap. ...............│
│ Localitatea ............., cod poştal ........, judeţul/sectorul ...........,│
│ telefon ........, fax ......., e-mail: ........., pagina de internet ........│
│ Cod fiscal nr. ............., anul ..........., eliberat de .................│
│ Cont bancar nr. .............., deschis la Banca ............................│
│ cu sediul în ................................................................│
│ Nr. certificatului de autorizare ............................................│
│ Data expirãrii autorizãrii ..................................................│
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



DECLARAŢIE

Subsemnatul/Subsemnata, ............., posesor/posesoare al/a actului de identitate ......... seria ........... nr. ............, eliberat/eliberatã la data de ......... de cãtre ........., în calitate de împuternicit(ã) al/a ..........., solicit reautorizarea centrului de furnizare de servicii pentru consumatorii de droguri.
Mã angajez sã notific comisiei de autorizare orice modificare a situaţiei centrului pentru care solicit reautorizarea.
Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria rãspundere cã situaţia centrului este similarã cu cea din momentul autorizãrii.


Persoana împuternicitã,
.........................
(semnãtura şi ştampila)

Data ...................

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016