Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   CONTRACT-CADRU din 5 iunie 2001  pentru transportul titeiului, gazolinei, condensatului si etanului lichid    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CONTRACT-CADRU din 5 iunie 2001 pentru transportul titeiului, gazolinei, condensatului si etanului lichid

EMITENT: AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 361 din 5 iulie 2001

CONTRACT-CADRU
nr. .... din anul .... luna ...... ziua .....

CAP. 1
Pãrţile contractante

Între ............................., cu sediul în ..................., judeţul ......................, cod poştal ............................., telefon .................., fax .............., telex ..................., cod fiscal .................., înscrisã în registrul comerţului la nr. ..................., cod SIRUES ....................., cont virament nr. ........................., deschis la ..........................., reprezentatã legal prin director general ................................ şi prin director economic ........................., denumita expeditor, pe de o parte, şi
.................................., cu sediul în ...................., judeţul ...................., cod poştal .............................., telefon .................., fax ....................., telex ..........., cod fiscal ................................., înscrisã în registrul comerţului la nr. ............., cod SIRUES ........................., cont virament nr. ......................................................, deschis la ................................................, reprezentatã legal prin director general .......................... şi director economic .........................., denumita transportator, pe de alta parte, s-a încheiat prezentul contract.

CAP. 2
Obiectul contractului

ART. 1
(1) Obiectul contractului consta în primirea, depozitarea, transportul şi predarea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid, dupã caz, de la punctele de primire la punctele de predare stabilite de pãrţi, respectându-se normele prevãzute în anexa nr. 1 la prezentul contract-cadru.
(2) Termenii utilizaţi în prezentul contract sunt definiţi în anexa nr. 2 la prezentul contract-cadru.

CAP. 3
Durata contractului

ART. 2
Contractul se încheie pe o perioada de ..................... convenitã de pãrţi.

CAP. 4
Programe de transport

ART. 3
Programul cantitãţilor anuale şi lunare de produse ce vor fi primite, depozitate, transportate şi predate la destinaţii va avea la baza solicitarea depusa de expeditor şi acceptatã de transportator în conformitate cu anexa nr. 3 la prezentul contract-cadru.
ART. 4
(1) Expeditorul transmite cu 10 zile lucrãtoare înainte de începerea lunii un program cuprinzând estimarea predãrii produselor pe destinaţii.
(2) Expeditorul confirma transportatorului, cu 5 zile lucrãtoare înainte de începerea lunii, programul lunar de predare a produselor pe destinaţii.
ART. 5
(1) Consumurile tehnologice normate pentru primire, depozitare, transport şi predare sunt prevãzute în anexa nr. 4 la prezentul contract-cadru.
(2) Determinarea consumurilor tehnologice efective se face lunar de cãtre transportator prin balanţa (miscarea) produselor. Expeditorul şi transportatorul vor face reglarea cantitativã şi valoricã a acestora pe perioade de gestiune determinate de schimbarea preţurilor produselor transportate.
ART. 6
(1) În funcţie de condiţiile de operare a dotãrilor transportatorului şi ca urmare a solicitãrii în scris a expeditorului transportatorul poate fi de acord cu modificarea punctului de primire şi/sau de predare, precum şi a cantitãţilor şi sortimentelor de ţiţei, gazolina şi condensat ce urmeazã sa fie transportate.
(2) Costurile suplimentare apãrute ca urmare a modificãrilor respective vor fi suportate de expeditor.

CAP. 5
Zestrea conductelor

ART. 7
Pentru a putea presta servicii de transport în condiţii egale pentru toţi expeditorii transportatorul va utiliza zestrea conductelor.
ART. 8
(1) Expeditorul şi transportatorul îşi vor reconstitui stocurile fizice de ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid, proprietatea lor, de la începutul contractului, atât cantitativ, cat şi calitativ.
(2) În cazul în care reconstituirea cantitativã şi calitativã a stocului fizic nu este posibila, se va face regularizarea valoricã la preţul legal de la sfârşitul contractului.

CAP. 6
Proprietatea asupra ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid

ART. 9
(1) Expeditorul are obligaţia sa prezinte transportatorului documentele legale cu privire la proprietatea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid, dupã caz, la punctele de primire, în vederea efectuãrii transportului. Expeditorul rãmâne proprietarul ţiţeiului şi al celorlalte produse pe timpul transportului şi suporta numai riscurile contractului.
(2) Transportatorul rãspunde de cantitatea de ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid din momentul primirii de la expeditor şi pana în momentul predãrii la destinaţie, influentata de consumul tehnologic.
ART. 10
Expeditorul garanteazã pe propria rãspundere ca titeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid nu fac obiectul unui litigiu privind proprietatea şi ca sunt libere de orice sarcini. În caz contrar expeditorul este obligat sa înştiinţeze transportatorul, acesta nefiind obligat sa accepte transportul produsului care este obiect de litigiu.

CAP. 7
Tariful şi modul de plata

ART. 11
(1) Facturarea serviciilor se va face de cãtre transportator decadal, pe baza cantitãţilor de produse livrate la destinaţie, cu tarifele stabilite de Agenţia Nationala pentru Resurse Minerale împreunã cu Oficiul Concurentei.
(2) Valoarea consumurilor tehnologice şi T.V.A. nu sunt cuprinse în tarifele de transport ale produselor.
(3) Termenul de decontare este de ............ zile de la data primirii facturii de cãtre expeditor.
(4) Plata facturilor se va face de cãtre expeditor în lei, în contul nr. ............. deschis la ........................................ .
(5) Pãrţile convin asupra modului de garantare a efectuãrii plãţii serviciilor.
(6) Refuzul total sau parţial al expeditorului de a plati o factura emisã de transportator se va aduce la cunostinta acestuia în termen de 5 zile lucrãtoare de la data primirii ei. În caz contrar facturile emise sunt considerate acceptate în totalitate de expeditor.
(7) Dupã 20 de zile de la data scadentei transportatorul va notifica expeditorului ca în termen de ......... zile se va proceda la oprirea pomparii pana la încasarea integrala a valorii facturii, iar eventualele consecinţe ce rezulta din aceasta întrerupere îl privesc în exclusivitate pe expeditor.
(8) Ajustarea tarifelor se va face conform reglementãrilor legale în vigoare.

CAP. 8
Penalitãţi şi despãgubiri

ART. 12
În cazul nerespectãrii termenului de decontare expeditorul se obliga sa plãteascã penalizãri de ........ % pe zi de întârziere pana la achitarea facturii, începând cu data scadentei, penalizare care va fi facturatã expeditorului de cãtre transportator şi va fi încasatã lunar de la acesta.
ART. 13
(1) Transportatorul va aplica expeditorului, pe baza de factura, taxa de neutilizare de ....(lei sau dolari S.U.A.)...., pentru nerealizarea cu mai mult de 10% din programul de transport anual sau contractual comunicat de expeditor.
(2) Termenul de emitere a facturii este de ... zile de la sfârşitul contractului.

CAP. 9
Obligaţiile şi drepturile expeditorului şi ale transportatorului

Obligaţiile şi drepturile expeditorului

ART. 14
Expeditorul se obliga sa predea titeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid în condiţiile de calitate prezentate în anexa nr. 1 la prezentul contract-cadru.
ART. 15
În cazul unor avarii pe conductele de gazolina şi etan expeditorul se obliga sa asigure stocarea acesteia conform anexei nr. 5 la prezentul contract-cadru.
ART. 16
În situaţia în care se recupereazã titeiul de la avarii expeditorul se obliga sa primeascã titeiul transportat de transportator cu mijloace auto la punctele de primire, dacã este cazul. În aceasta situaţie se va încheia un proces-verbal în care se vor mentiona cantitatea şi calitatea ţiţeiului primit.
ART. 17
(1) Expeditorul se obliga sa asigure certificate de analiza cu privire la cantitatea şi calitatea produselor, eliberate de laboratoare de specialitate, cu respectarea standardelor în vigoare, în prezenta pãrţilor interesate.
(2) Expeditorii care deţin laboratoare proprii au obligaţia sa le doteze în mod corespunzãtor.
ART. 18
Expeditorul este obligat sa notifice transportatorului în timp util situaţiile în care rafinariile şi rampele de descãrcare sunt oprite. În caz contrar expeditorul va suporta eventualele cheltuieli care sunt cauzate în totalitate din vina sa.
ART. 19
(1) Expeditorul are obligaţia sa asigure calibrarea rezervoarelor proprii la termenele prevãzute de stasurile eliberate de Institutul Roman de Standardizare, curatarea lor, funcţionarea serpentinelor şi a scurgerilor, sa asigure posibilitatea de sigilare a acestora, sa le doteze şi sa le întreţinã conform normelor în vigoare privind tehnica securitãţii şi prevenirea şi stingerea incendiilor.
(2) Expeditorul are obligaţia ca pentru incintele lui sa propunã şi sa încheie contracte sau convenţii privind dotarea, utilizarea instalaţiilor şi respectarea normelor în vigoare privind tehnica securitãţii şi prevenirea şi stingerea incendiilor.
ART. 20
Expeditorul se obliga sa achite contravaloarea serviciilor prestate, în condiţiile şi la termenele stabilite în cap. VII şi VIII.
ART. 21
Expeditorul are dreptul sa conteste balanţa de transport al produselor în maximum ... zile lucrãtoare de la primirea acesteia. Neexercitarea acestui drept în termenul prevãzut presupune ca balanţa a fost acceptatã.

Obligaţiile şi drepturile transportatorului

ART. 22
Transportatorul se obliga sa primeascã, sa transporte şi sa predea cantitãţile zilnice de ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid conform programului stabilit cu expeditorul.
ART. 23
Transportatorul se obliga sa acţioneze în mod corespunzãtor pentru remedierea eventualelor avarii.
ART. 24
Transportatorul este obligat sa transmitã expeditorului lista cuprinzând documentele şi termenele de transmitere cuprinse în anexa nr. 6 la prezentul contract-cadru.
ART. 25
Transportatorul are obligaţia sa doteze cu utilaje, echipamente, instalaţii, substanţe şi personal calificat laboratoarele proprii în care se fac analizele produselor.
ART. 26
(1) Transportatorul are obligaţia sa asigure calibrarea rezervoarelor proprii la termenele prevãzute de stasurile eliberate de Institutul Roman de Standardizare, curatarea lor, funcţionarea serpentinelor şi a scurgerilor, sa asigure posibilitatea de sigilare a acestora, sa le doteze şi sa le întreţinã conform normelor în vigoare privind tehnica securitãţii şi prevenirea şi stingerea incendiilor.
(2) Transportatorul are obligaţia ca pentru incintele lui sa propunã şi sa încheie contracte sau convenţii privind dotarea, utilizarea instalaţiilor şi respectarea normelor în vigoare privind tehnica securitãţii şi prevenirea şi stingerea incendiilor.
ART. 27
În termen de ... zile lucrãtoare de la încheierea lunii, precum şi la terminarea contractului transportatorul va întocmi şi va prezenta expeditorului balanţa (miscarea) produselor transportate, conform anexei nr. 7.1 şi 7.2 la prezentul contract-cadru, având la baza proceseleverbale de predare-primire. Procesele-verbale de predare-primire se întocmesc şi se semneazã de expeditor şi de transportator pe baza bonurilor provizorii şi a buletinelor de analiza.
ART. 28
Transportatorul se obliga sa asigure efectuarea reviziilor şi reparaţiilor programate pentru echipamentele şi instalaţiile de transport.
ART. 29
Transportatorul va analiza toate solicitarile primite şi va decide înainte de data de 30 noiembrie a fiecãrui an, conform condiţiilor şi procedurilor stabilite, dacã aproba cererile primite. Decizia incluzând opţiunile selectate în mod corect şi nediscriminatoriu, cu motivarea acestora, se va notifica în scris fiecãrui solicitant.
ART. 30
Transportatorul nu este obligat sa presteze servicii de transport al produselor atunci când:
a) nu exista capacitate disponibilã în conductele Sistemului naţional de transport, în raport cu programul de transport al petrolului şi cu rutele solicitate. În cazul în care nu exista suficienta capacitate disponibilã pentru a transporta intreaga cantitate solicitatã, transportatorul va informa expeditorul, iar acesta va putea sa îşi modifice cererea în mod corespunzãtor;
b) exista considerente de ordin tehnic, operational sau de siguranta care ar putea afecta exploarea Sistemului naţional de transport al produselor prin conducte;
c) calitatea produselor solicitate sa fie transportate nu respecta:
- specificaţiile de calitate ale transporturilor de produse contractate;
- specificaţiile de calitate corespunzãtoare pentru conductele Sistemului naţional de transport;
- calitatea transporturilor de produse solicitate, cãrora li s-a acordat un nivel mai înalt de prioritate în cadrul cererii;
d) capacitatea disponibilã este necesarã în vederea îndeplinirii unor obligaţii pentru prestarea unor servicii publice de cãtre transportator conform legislaţiei în vigoare;
e) expeditorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile financiare fata de transportator cu privire la serviciile de transport al produselor prestate anterior şi nu prezintã garanţii sau siguranta cu privire la obligaţiile de plata viitoare;
f) expeditorul a contractat cu mai mult de 10 % din capacitatea efectiv utilizata pe parcursul anului anterior şi nici cu prezintã garanţii financiare pentru cantitãţile solicitate.
ART. 31
Transportatorul are dreptul sa opreascã pomparea în condiţiile menţionate la art. 11 alin. (7).

CAP. 10
Clauze specifice la transportul pe calea feratã

ART. 32
Pentru cazul în care titeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid sunt transportate pe calea feratã sau combinat pe conducte şi calea feratã, pãrţile contractante vor conveni clauze specifice cu programe de transport şi în termene compatibile cu normele de transport pe calea feratã.

CAP. 11
Rãspunderea contractualã

ART. 33
Dacã din vina doveditã a expeditorului se ajunge la deteriorarea conductelor sau instalaţiilor sistemului de transport, transportatorul nu poate fi rãspunzãtor fata de expeditor pentru nici o întârziere, deteriorare sau pierdere a produselor pe timpul transportului.
ART. 34
(1) Expeditorul are obligaţia sa despãgubeascã transportatorul pentru orice pierdere sau cheltuiala doveditã de transportator, din vina sa sau ca urmare a nerespectãrii prevederilor prezentului contract-cadru.
(2) Transportatorul are obligaţia sa despãgubeascã expeditorul pentru orice pierdere sau cheltuiala doveditã de expeditor, din vina sa ori ca urmare a nerespectãrii prevederilor prezentului contract-cadru.
ART. 35
Dupã semnarea cumulativa a documentelor de recepţie a produselor (bon provizoriu şi buletin de analiza la punctul de primire) rãspunderea cantitativã şi calitativã trece în sarcina transportatorului pana la predarea lor la destinaţie pe baza documentelor de recepţie (bon provizoriu şi buletin de analiza), moment în care rãspunderea cantitativã şi calitativã trece în sarcina expeditorului.

CAP. 12
Reclamaţii

ART. 36
Expeditorul trebuie sa anunţe în scris transportatorul, în termen de ... zile lucrãtoare de la recepţia ţiţeiului, reclamaţiile în legatura cu calitatea acestuia verificata prin probe recoltate şi pãstrate. Neexercitarea acestui drept în termenul prevãzut presupune însuşirea de cãtre expeditor a rezultatelor.

CAP. 13
Clauze speciale

ART. 37
Contractul este sub incidenta legii romane.
ART. 38
Pãrţile contractante se obliga sa respecte confidenţialitatea prezentului contract.
ART. 39
Arhivarea documentelor pe baza cãrora se întocmeşte balanţa (miscarea) de transport al produselor se face de ambele pãrţi, conform normelor specifice de pãstrare a documentelor.
ART. 40
Serviciile de specialitate ale expeditorului şi transportatorului vor face punctaje pentru confirmarea soldurilor din evidentele contabile.
ART. 41
Nici una dintre prevederile prezentului contract nu va fi destinatã stabilirii unei relaţii de subordonare între pãrţi, fiecare parte fiind în întregime responsabilã pentru obligaţiile care îi incumba conform contractului.
ART. 42
Ziua de lucru este de 24 de ore, începând cu ora 8,00 a primei zile, iar data primirii ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid ce vor fi transportate va fi cea înscrisã în bonul provizoriu în funcţie de intervalul menţionat.
ART. 43
În cazul în care una dintre pãrţi foloseşte instalaţii, utilaje şi echipamente ale celeilalte pãrţi, se vor încheia contracte de închiriere sau prestãri de servicii distincte.
ART. 44
Pãrţile contractante se vor informa reciproc asupra mãsurilor tehnice, organizatorice şi de restructurare ce le intereseazã, pentru a se pune de acord asupra activitãţilor curente şi de viitor.
ART. 45
La cuplarea tronsoanelor noi de conducte realizate de transportator prin programele proprii de reparaţii capitale şi modernizare expeditorii deţinãtori ai zestrei conductelor vor accepta completarea acesteia cu cantitãţile de produse fundamentate de transportator în vederea reluarii pomparii.
ART. 46
Nerespectarea obligaţiilor asumate prin prezentul contract atrage rãspunderea pãrţilor contactante conform dispoziţiilor legale.
ART. 47
Litigiile apãrute în cursul derulãrii acestui contract se rezolva pe cale amiabila, iar în caz contrar vor fi supuse spre soluţionare instanţelor de drept comun competente, în conformitate cu prevederile Codului de procedura civilã.
ART. 48
Orice modificare a condiţiilor prezentului contract se va face prin act adiţional, la initiativa uneia dintre pãrţi.
ART. 49
Forta majorã apara de rãspundere partea care o invoca şi se comunica celeilalte pãrţi contractante în termen de 5 zile, iar în urmãtoarele 15 zile trebuie transmise documentele care sa ateste evenimentele respective.
ART. 50
Anexele nr. 1-7 fac parte integrantã din prezentul contract-cadru.
Prezentul contract a fost încheiat la data de ............, în doua exemplare, cu anexe, câte unul pentru fiecare parte contractantã, şi va intra în vigoare la data de ..........



EXPEDITOR TRANSPORTATOR

Director general, Director general,
....................... .......................

Director economic, Director economic,
........................ ...........................

Oficiul juridic Oficiul juridic




ANEXA 1
--------
la contractul-cadru
-------------------


NORME
privind calitatea, recepţia şi predarea ţiţeiului, gazolinei,
condensatului şi etanului lichid

Calitatea
1. Expeditorul va prezenta la încheierea contractului fişele de calitate ale produselor ce urmeazã sa fie transportate (anexele A(1) - A(4) la prezentele norme).
2. Transportatorul va preda la destinaţie produse de aceeaşi calitate cu cea a produselor primite în cazul în care prin programul de transport agreat de pãrţi se transporta pe aceeaşi conducta un singur sortiment de ţiţei (acelaşi cu cel din zestrea conductei).
3. În cazul în care pe aceeaşi conducta se transporta mai multe sortimente de ţiţei, la destinaţie se va preda sortimentul de ţiţei cel mai apropiat de cel preluat pentru pompare.

Condiţii de pompabilitate

a) Pentru titeiul din import:

1. Expeditorul va preda transportatorului pentru pompare ţiţei care la recepţie trebuie sa îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
- temperatura de congelare = cu 7°C mai mica decât temperatura minima a solului, masurata pe traseul conductei;
- vascozitatea la temperatura minima a solului:
. cst. maxim =
. °E =
2. Temperatura solului masurata pe traseul conductei va fi comunicatã zilnic de transportator expeditorului pentru ca acesta sa pregãteascã titeiul conform condiţiilor precizate la alineatul precedent.
3. Amestecurile trebuie pregãtite omogen. Pentru verificarea omogenitatii ţiţeiului din rezervoarele propuse la recepţie se vor recolta probe pe toatã înãlţimea stocului pompabil, conform ASTM, în prezenta ambelor pãrţi. Se considera omogene amestecurile la care diferenţa dintre densitatile determinate la probele recoltate nu este mai mare de 0,005 g/cmc. În cazul în care diferenţa de densitate este mai mare se va determina punctul de congelare şi vascozitate la probele de densitate maxima şi minima. Dacã aceste determinãri se încadreazã în condiţiile de pompabilitate precizate, amestecul se considera omogen.

b) Pentru titeiul din ţara:

Pentru asigurarea pomparii pe conducta a titeiurilor parafinoase acestea trebuie sa îndeplineascã condiţia de pompabilitate privind punctul de congelare (minim 7°C sub temperatura solului masurata pe traseul conductei).

Recepţia şi predarea

a) Pentru transportul pe conducta:

1. Primirea produselor de la punctele de primire se va face prin recepţie la intervalele prevãzute în anexa B la prezentele norme, întocmitã de expeditor de comun acord cu transportatorul.
2. Înainte de umplerea rezervorului în vederea recepţiei se izoleaza conducta de legatura dintre pãrţi, prin închiderea şi sigilarea ventilelor. Violarea sigiliilor atrage rãspunderea legalã pentru partea vinovata.
3. Recepţia calitativã şi cantitativã a produselor se efectueazã în rezervoarele şi laboratoarele pãrţilor, cu respectarea stasurilor, ASTM şi instrucţiunilor în vigoare, prevãzute în anexele C(1) - C(4) la prezentele norme.
4. Transportatorul împreunã cu expeditorul vor întocmi: buletinul de analiza-tip, bonul provizoriu, procesul-verbal de predare a ţiţeiului, procesul-verbal de predare-primire a ţiţeiului din import în doua exemplare semnate de cele doua pãrţi (anexele D(1) - D(4) la prezentele norme).
5. Predarea cãtre terţi a ţiţeiului şi gazolinei se face de cãtre transportator numai la comunicarea scrisã a expeditorului şi cu acordul pãrţilor. Transportatorul va transmite procesul-verbal de predare-primire expeditorului pentru facturare.
6. În vederea recepţiei se vor preleva probe de cãtre expeditor în prezenta transportatorului.
7. Din rezervoarele recepţionate se va pãstra la transportator şi la expeditor o proba-martor de un litru, sigilatã de ambele pãrţi, timp de ... zile de la recepţie pentru analiza în caz de reclamaţie. Analiza se efectueazã la un laborator stabilit de comun acord de ambele pãrţi contractante. În situaţia în care prin analiza probei-martor reclamaţia se dovedeşte intemeiata, partea în culpa suporta consecinţele. Recipientele pentru probe vor fi asigurate de cei care pãstreazã probele.
8. Predarea etanului la destinaţie se face prin contorul transportatorului. Pentru eliminarea neconcordantelor, prin grija pãrţilor vor fi verificate cele 3 aparate (al expeditorului, al transportatorului şi al destinatarului).
9. Expeditorul împreunã cu transportatorul vor verifica calitatea etanului lichid care trebuie sa corespundã fisei de calitate eliberate de expeditor la predare cãtre transportator. Eventualele neconcordante vor fi rezolvate de comun acord.

b) Pentru transport pe calea feratã la statia de destinaţie:

1. Recepţia cantitativã a ţiţeiului şi a gazolinei ce se transporta pe calea feratã se face prin cantarirea vagoanelor-cisterna la plin şi la gol pe cantare pod bascula în prezenta expeditorului şi transportatorului.
2. Recepţia calitativã a ţiţeiului şi gazolinei se face de cãtre expeditor prin recoltarea probelor din vagoanele-cisterna sosite în rampa de descãrcare.
3. Dupã efectuarea analizelor de laborator atât ale ţiţeiului, cat şi ale gazolinei, expeditorul întocmeşte buletinul de analiza.
4. Dupã cantarirea fiecãrui vagon-cisterna cu ţiţei sau gazolina la plin se întocmeşte nota de descãrcare a cazanelor, în care se consemneazã toate numerele cazanelor cu ţiţei sau gazolina sosite în rampa de descãrcare, cantitatea bruta determinata prin cantarire, ţara înscrisã pe tablita fiecãrui vagon-cisterna.
5. Vagoanele de ţiţei sau gazolina cantarite se pozitioneaza la gurile de descãrcare în rampe.
6. Se recolteaza probele pentru analiza în laborator a ţiţeiului şi gazolinei din vagoanele-cisterna.
7. Dupã întocmirea buletinului de analiza se trece la descãrcarea efectivã a cantitãţilor de ţiţei şi de gazolina din vagoanele-cisterna.
8. Vagoanele-cisterna descãrcate se cantaresc în stare goala pe cantare pod bascula, se întocmeşte nota de descãrcare a cazanelor în care se trece ţara realã a fiecãrui vagon-cisterna şi se calculeazã cantitatea neta de ţiţei sau de gazolina care s-a descãrcat. La cantarire participa expeditorul şi transportatorul.
9. Dupã efectuarea operaţiunilor de cantarire la plin a vagoanelor-cisterna cu ţiţei şi gazolina şi descãrcarea propriu-zisa a acestora şi cantarirea lor la gol, dupã notele de descãrcare a cazanelor, se întocmeşte procesul-verbal de predare a ţiţeiului sau gazolinei, care se semneazã de cãtre expeditor şi transportator. Acesta va conţine urmãtoarele date:
- cantitatea de ţiţei determinata prin cantarire reprezintã cantitatea de ţiţei bruta. Pe baza buletinului de analiza emis de laborator se determina conţinutul de apa, de sedimente şi de sare;
- cantitatea neta rezultatã ca diferenţa între cantitatea bruta determinata prin cantarirea vagoanelor-cisterna şi cantitatea totalã de impuritati (apa, sedimente şi sare).



Expeditor, Transportator,
.................... .....................






ANEXA A1


la norme
--------

UNITATEA ..............................


Fişa de calitate a ţiţeiului


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Conţinutul Condiţii speciale
maxim % Congelare de
Sortimentul în apa+imp.mec Cloruri pacura selecţionare
(%)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A1 Vest 1 maximum 6 kg/vagon sub -15°C
A3 Vest 1 maximum 6 kg/vagon sub -15°C
A3 Rest 1 maximum 6 kg/vagon sub -15°C
A3 Sel. 1 maximum 6 kg/vagon sub -30°C
A3 Nesel. 1 maximum 6 kg/vagon sub -15°C
A3 Videle 1 maximum 6 kg/vagon sub -30°C
A3 Ind. 1 maximum 6 kg/vagon sub -30°C
A3 Suplac 1 maximum 6 kg/vagon sub -30°C
B(Olt, Rest) 1 maximum 6 kg/vagon între -15°C şi +18°C
C(Mold, Rest) 1 maximum 6 kg/vagon peste +18°C
C sel. 1 maximum 6 kg/vagon peste +18°C
C rest leb. 1 maximum 6 kg/vagon peste +18°C
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
.................... ...........................





ANEXA A2


la norme
--------

UNITATEA ..............................


Fişa de calitate a gazolinei


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Constanta Condiţia Metoda
fizica admisã de analiza
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Densitate la 15° C maximum 0,650 NT 312-0, aparat VPD 3 omologat în
1985 cu PV nr. 2
Culoare incolora, maximum 23 STAS 34/67
Conţinut de apa maximum 50 ppm SR ISO 760/94
Conţinut de gume
actuale maximum 10 mg/100 ml SR EN 26246/96
Compoziţie SR ISO 2718/97
Temperatura finala maximum 185°C SR ISO 3405/98
de distilare
Tensiune de vapori maximum 15 kgf/cmp NT 312-0, aparat VPD 3
la 37,8° C omologat în 1985 cu PV nr. 2
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
.................... .....................






ANEXA A3


la norme
--------

UNITATEA ..............................


Fişa de calitate a etanului lichid


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Componenţi Limita % g
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
C(1) maxima 3
C(2) minima 32
C(3) maxima 43
IC(4) maxima 13,5
IC(4) minima 12,5
C^+(5) maxima 1
CO(2) maxima 0,8
S(total) maxima 50 PPM
APA lipsa -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
.................... ..........................






ANEXA A4


la norme
--------

UNITATEA ..............................


Fişa de calitate a condensatului


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Constanta Condiţia Metoda
fizica admisã de analiza
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Densitate la 20°C 0,720-0,750 STAS 35/81
Conţinut de impuritati:
- apa maximum 1% STAS 24/2/89
- mecanice - STAS 24/1/89
Cloruri maximum 0,06% STAS 1166/89
Distilare maximum 260°C STAS SR ISO 3405/98
- pana la 100°C = 21%
- pana la 200°C = 80%
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
.................... ...........................





ANEXA B


la norme
--------

UNITATEA ..............................


Puncte de predare-primire a ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi a
etanului lichid şi periodicitatea predãrii


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Punctul Estimat Perioada
crt. Locaţia de predare Produsul tone/zi de recepţie
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Expeditor, Transportator,
.................. .........................






ANEXA C1


la norme
--------

UNITATEA ..............................


Lista cuprinzând operaţiunile dupã care se face recepţia
ţiţeiului din ţara


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Operaţiunea STAS
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Mãsurarea inaltimii, temperaturii lichidului din rezervoare şi 1165/66
determinarea cantitãţii
2. Luarea probelor 41/78
3. Determinarea densitatii şi corecţia acesteia la temperatura 35/81
lichidului din rezervor la primire şi predare
4. Determinarea conţinutului de apa plus sediment prin centrifugare, 24/1/89
precum şi a conţinutului de apa prin metoda distilarii 24/2/89
5. Determinarea conţinutului de cloruri 1166/89
6. Determinarea punctului de congelare 39/80
7. Determinarea vascozitatii ţiţeiului 117/87
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Expeditor, Transportator,
..................... .......................






ANEXA C2


la norme
--------

UNITATEA ..............................


Lista cuprinzând operaţiunile şi stasurile conform cãrora
se face recepţia gazolinei


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Operaţiunea STAS
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Luarea probelor 41/78
2. Determinarea temperaturii finale de distilare SR ISO 3405/98
3. Determinarea presiunii de vapori VPD 3 NT 310-0
4. Determinarea umiditatii în gazolina prin metoda Karl-Fisher SR ISO 760/94
5. Determinarea conţinutului de gume actuale SR EN 26246/96
6. Determinarea culorii 34/67
7. Determinarea densitatii cu VPD 3 NT 312-0
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
.................. ..................






ANEXA C3


la norme
--------

UNITATEA ..............................


Lista cuprinzând operaţiunile conform cãrora se face
recepţia condensatului


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Operaţiunea STAS
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Mãsurarea inaltimii şi temperaturii lichidului din 1165/66
rezervoare şi determinarea cantitãţii
2. Luarea probelor 41/78
3. Determinarea densitatii şi corecţia acesteia la 35/81
temperatura lichidului din rezervor la primire şi predare
4. Determinarea conţinutului de apa plus sediment prin 24/1/89
centrifugare, precum şi a conţinutului de apa prin metoda
distilarii 24/2/89
5. Determinarea conţinutului de cloruri 1166/89
6. Determinarea punctului de congelare 39/80
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
..................... ....................






ANEXA C4


la norme
--------

UNITATEA ..............................


Lista cuprinzând operaţiunile conform cãrora se face recepţia
ţiţeiului din import


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Operaţiunea ASTM-D
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Mãsurarea inaltimii şi temperaturii lichidului din rezervoare 1250/90
2. Luarea probelor 4057/95
CAP.13.3
3. Determinarea densitatii 5002/89,
1298/90
4. Determinarea conţinutului de apa prin metoda distilarii 95/90
5. Determinarea conţinutului de cloruri I.P.77/79
6. Determinarea punctului de congelare 97/96
7. Determinarea vascozitatii cinematice 445/96
8. Determinarea sedimentului prin extracţie 473/95
9. Determinarea cantitãţii nete de ţiţei dupã metoda ASTM cu
tabelele 53A, 54A
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
...................... ........................






ANEXA D1


la norme
--------

UNITATEA ..............................


Buletin de analiza
nr. .......... din .................

Ţiţei (proba: din rezervor nr. ).................
Predat de .................................................
Proces-verbal de predare-primire nr. ......................
Mãsura stocului ...........................................



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Caracteristici tehnice calitative Valorile determinate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Temperatura ţiţeiului în rezervor, °C
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Densitate în laborator
(kg/cmc) la temperatura rezervorului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Impuritati conţinut în apa
% conţinut în cloruri
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Prezentul buletin constituie atestarea legalã a îndeplinirii condiţiilor de
calitate de cãtre produsul livrat, în conformitate cu <>Legea nr. 7/1977 .


Expeditor, Transportator,
................... ......................






ANEXA D2


la norme
--------

UNITATEA ..............................
DEPOZITUL ............................


Bon provizoriu nr. .............
pentru rezervor nr. ............
(predare-primire ţiţei)

Predator.....................................................................
Primitor ....................................................................
Ora ..............................
Înãlţimea cm iniţial ........................................
lichidului cm final .........................................
Temperatura lichidului în rezervor (°C)......................
Densitatea (kg/cmc) .........................................
Apa % -- centrifuga
-- ASTM
Analiza de laborator: impuritati mecanice (%) ................
sare (kg/vag.)..........................
Total impuritati (%) ...................


Am predat, Am primit,


────────── ──────────





ANEXA D3


la norme
--------

UNITATEA ....................

Data ........ Anul ........


Proces-verbal de predare a ţiţeiului
Predator ............... Primitor .................



┌───────────┬───────┬──────────────────────────────┬──────────┬───────┬────────┐
│Rezervor │Înalţi-│Analiza ţiţeiului din rezervor│Ţiţei brut│ │ │
│nr. ... │mea ├────┬───┬─────────────────────┼────┬─────┤Impuri-│ Ţiţei │
│ │lichi- │Den-│Tem│ Impuritati (%) │ │ │tati │ net │
│ │dului │şi- │pe-├───┬────────┬───┬────┤ │ │ (kg) │ (kg) │
│ │(cm) │ta- │ra-│Apa│Sedimen-│Sa-│To- │(li-│ (kg)│9x7/100│ 9-10 │
│ │ │tea │tu-│ │te │re │tal │tri)│ 8x2 │ │ │
│ │ │ │ra │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │°C │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────┼────┼───┼───┼────────┼───┼────┼────┼─────┼───────┼────────┤
│Data 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├───────────┼───────┼────┼───┼───┼────────┼───┼────┼────┼─────┼───────┼────────┤
│Iniţial │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────┼────┼───┼───┼────────┼───┼────┼────┼─────┼───────┼────────┤
│Final │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────┼────┼───┼───┼────────┼───┼────┼────┼─────┼───────┼────────┤
│Receptionat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴───────┴────┴───┴───┴────────┴───┴────┴────┴─────┴───────┴────────┘


Expeditor, Transportator,
.......................... ........................





ANEXA D4


la norme
--------

UNITATEA ....................


Proces-verbal de predare-primire a ţiţeiului din import
nr. .............. din ...............



┌─────────┬────┬────┬──────┬─────┬────┬───┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬──────┐
│ │Ma- │Tem-│Numa- │Den- │Im- │Vo-│De- │Vo- │Fac-│Vo- │Can-│Can-│Can- │
│ │su- │pe- │rul │şi- │pu- │lu-│pla │lu- │to- │lu- │ti- │ti- │ti- │
│Rezervor │ra │ra- │rapor-│tate │ri- │mul│sa- │mul │rul │mul │ta- │ta- │ta- │
│nr. ... │(cm)│tu- │tului │la │tati│to-│rea │to- │de │to- │tea │tea │tea │
│ │ │ra │ de │15°C │to- │tal│ca- │tal │co- │tal │bru-│de │neta │
│ │ │re- │incer-│(kg/l│tale│li-│pa- │co- │rec-│stan│ta │im- │ (kg) │
│ │ │zer-│care │ │(%g)│tri│cu- │rec-│tie │dard│(kg)│pu- │ │
│ │ │vo- │ │ │ │(ca│lui │tat │a │(li-│ │ri- │ │
│ │ │ru- │ │ │ │li-│(li-│(li-│vo- │tri)│ │tati│ │
│ │ │lui │ │ │ │bra│tri)│tri)│lu- │ │ │(kg)│ │
│ │ │(°C)│ │ │ │re)│ │ │mu- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │lui │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │(ta-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │be- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │lul │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nr. │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │54A)│ │ │ │ │
├─────────┼────┼────┼──────┼─────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │(7- │ │9x10│(5x │12x │12-13 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ 8) │ │ │11) │6/ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │100 │ │
├─────────┼────┼────┼──────┼─────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │
├─────────┼────┼────┼──────┼─────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────┤
│Plin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼────┼────┼──────┼─────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────┤
│Gol │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼────┼────┼──────┼─────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────┤
│Diferenţa│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴────┴────┴──────┴─────┴────┴───┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴──────┘

Observaţii ................................................................
...............................................................................


Expeditor, Transportator,
........................... ......................



ANEXA 2
-------
la contractul-cadru
-------------------

DEFINIŢII

. act adiţional - actul scris, încheiat între pãrţile contractante, prin care se aduc amendamente, modificãri sau completãri prezentului contract;
. an calendaristic - perioada de 12 luni începând cu 1 ianuarie şi încheindu-se la 31 decembrie;
. an contractual - perioada de 12 luni calculate de la data intrãrii în vigoare a prezentului contract;
. balanţa - documentul care reflecta evoluţia cantitãţilor de ţiţei primite, pompate şi predate pe o perioada determinata;
. bon provizoriu - documentul primar de primire şi predare a ţiţeiului care atesta parametrii iniţiali (înãlţimea lichidului, temperatura, densitatea, impuritatile mecanice şi conţinutul de sare) ce vor fi folosiţi ulterior pentru determinarea masei nete (kg);
. buletin de analiza - certificatul de calitate care atesta proprietãţile fizico-chimice ale ţiţeiului care va fi transportat;
. contract - actul juridic civil încheiat între expeditor şi transportator pentru transportul ţiţeiului;
. consum tehnologic normat - cota procentualã din cantitatea primitã, admisã de pãrţile contractante ca pierdere pe timpul transportului, în baza unui studiu general elaborat de un institut specializat şi aprobat de autoritatea competenta;
. consum tehnologic efectiv - limita cantitativã în minus, determinata prin intermediul inventarierii stocului, ţinându-se seama de cantitãţile primite, cantitãţile predate şi de stocul iniţial de ţiţei;
. densitate - masa pe unitate de volum la 15°C sau la 20°C, exprimatã în kg/mc;
. durata contractului - perioada pentru care se încheie contractul;
. expeditor - persoana juridicã pentru care se efectueazã primirea, depozitarea, transportul şi predarea ţiţeiului;
. forta majorã - evenimentul imprevizibil, invincibil, irezistibil şi extern;
. notificare - orice comunicare având legatura cu contractul, facuta în scris celeilalte pãrţi şi transmisã prin fax sau prin scrisoare recomandatã. Data notificãrii este data confirmãrii de primire a faxului sau data depunerii la posta a scrisorii recomandate;
. pãrţi contractante - expeditorul şi transportatorul;
. proces-verbal de predare-primire - documentul care atesta calitatea şi cantitatea ţiţeiului predat, respectiv primit;
. produse - ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid;
. punct de primire - locul nominalizat de expeditor, în care transportatorul primeşte cantitativ şi calitativ titeiul;
. punct de predare - locul nominalizat de expeditor, în care transportatorul preda cantitativ şi calitativ titeiul;
. rafinarii oprite - nefunctionarea acestora determinata de reviziile şi opririle prevãzute sa aibã loc la instalaţiile de prelucrare şi la rampele de descãrcare;
. Sistem naţional de transport - ansamblul actual de conducte şi staţii de pompare, precum şi instalaţiile, echipamentele şi dotãrile aferente, care asigura preluarea, depozitarea, transportul şi predarea ţiţeiului între punctele de primire şi punctele de predare;
. STAS - standardul elaborat de Institutul Roman de Standardizare;
. stoc fizic - cantitatea de ţiţei existenta în conducte sau în rezervoare aflate în proprietatea sau în custodia transportatorului;
. transport - activitatea de primire, depozitare, condiţionare, pompare şi predare a ţiţeiului;
. transportator - persoana juridicã romana care efectueazã primirea, depozitarea, transportul şi predarea ţiţeiului la rafinarie;
. ţiţei - amestecul de hidrocarburi lichide care se poate încadra în sortimentele parafinos, semiparafinos şi asfaltos, ce trebuie transportate de la punctele de primire la punctele de predare la anumiti parametri de presiune şi temperatura;
. trimestru - perioada de 3 luni consecutive a anului calendaristic, începând cu 1 ianuarie;
. zestre - stocul ocupat de produsul transportat la un moment dat, care poate fi exprimat în unitãţi volumetrice sau gravimetrice, având un caracter de permanenta.


Expeditor, Transportator,
........................ ........................




ANEXA 3


la contractul-cadru
-------------------

UNITATEA ....................


PROGRAM DE TRANSPORT
pentru anul .........

- tone -


┌────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬────┬───┬───────┬────┐
│ │Pun-│Sor-│Pun-│To-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Nr. │ctul│ti- │ctul│tal│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│crt.│de │men-│de │an │Ian│Feb│Mar│Apr│Mai│Iun│Iul│Aug│Sept│Oct│Noiemb.│Dec.│
│ │pri-│tul │pre-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mi- │ │da- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │re │ │re │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼────┼───┼───────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴────┴───┴───────┴────┘

Expeditor, Transportator,
...................... ......................





ANEXA 4


la contractul-cadru
-------------------

UNITATEA ....................


LIMITELE MAXIME
admise drept consumuri tehnologice pentru activitãţile
de primire, depozitare, transport şi predare a ţiţeiului,
gazolinei, condensatului şi etanului lichid

- ţiţei din ţara = ........... %
- ţiţei marin = ........... %
- ţiţei din import = ........... %
- gazolina = ........... %
- condensat = ........... %

Expeditor, Transportator,
............... ..................




ANEXA 5


la contractul-cadru
-------------------

UNITATEA ....................


SITUAŢIA
privind spaţiul de depozitare a gazolinei şi a etanului
în caz de avarii


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Punctul de Capacitatea
crt. Produsul depozitare (t)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
................... .....................





ANEXA 6


la contractul-cadru
-------------------

UNITATEA ....................


LISTA
cuprinzând documentele şi termenele de transmitere


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea Termenul de Întocmit
crt. documentului transmitere de .........
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Predarea ţiţeiului, gazolinei,
condensatului şi etanului a doua zi a decadei transportator
2. Program de predare a produselor 15 zile lucrãtoare înainte expeditor
destinate prelucrãrii de începerea lunii
3. Graficul transportului ţiţeiului cu 15 zile înainte de expeditor
şi gazolinei cu cazane CF începerea lunii
4. Balanţa de transport al ţiţeiului a opta zi a lunii transportator
şi gazolinei cu cazane CF urmãtoare
5. Raport de sinteza privind zilnic (telefon/fax) transportator
activitatea de transport al
ţiţeiului pe CFR
6. Balanţa de transport al a opta zi a lunii transportator
produselor pe conducta urmãtoare
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
................... .......................





ANEXA 7.1


la contractul-cadru
-------------------


BALANŢA (MISCAREA)
ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid


┌──┬───────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬───┬──┬───┬──┬───┬───┬─────┬────┬─────┬────┐
│N │ │A1│A3│A3│A3│A3│A3│A3│A3│ B │B │ C │C │C R│C R│Total│Con-│Gazo-│Etan│
│r.│ │V │V │R │S │n │V │I │S │Olt│R │Sel│M │Leb│ │ │den-│lina │li- │
│C │Locaţia│e │e │e │e │e │i │n │u │ │e │ │o │ │ │ │sat │ │chid│
│r │ │s │s │s │l │s │d │d │p │ │s │ │l │ │ │ │ │ │ │
│t.│ │t │t │t │ │e │e │p │l │ │t │ │d.│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │l │l │ │a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │e │ │c │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
│ │Stoc 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
│ │Primiri│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
│ │Pri- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │miri+ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │stoc 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
│ │Tran- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sfer │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │intrari│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │livrãri│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
│ │Terţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
│ │Peier- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │deri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
│ │Tran- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sfer de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │gazoli-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │na │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
│ │Tran- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sfer │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │iesiri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼───┼─────┼────┼─────┼────┤
│ │Stoc 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──┴───────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴───┴──┴───┴──┴───┴───┴─────┴────┴─────┴────┘

Transportator,
......................





ANEXA 7.2


la contractul-cadru
-------------------


BALANŢA (MISCAREA)
ţiţeiului transportat pe reţeaua de conducte pentru titeiul din import


┌──────────────────────────┬─────────────┬───────────┬────────────┬────────────┐
│ │ Clientul │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Stocuri conducte │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│14" Constanta - Pitesti │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│20" Constanta - Pitesti │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│28" Constanta - Baraganu │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│24" Constanta - Midia │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│24" Baraganu - Brazi │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│20" Baraganu - Onesti │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│12" F1 Calareti - Teleajen│ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│12" F2 Calareti - Teleajen│ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Total stoc conducte │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Stocuri rezervoare │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Total stoc rezervoare │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Total stoc iniţial │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Primiri de la Oil Terminal│ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Pentru 14" │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Pentru 20" │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Pentru 28" │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Pentru 24" │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Total primiri │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Total primiri + stoc │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Livrãri pe destinaţii │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Total livrat │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Pierderi │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Transfer │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Total iesiri │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Stoc final pe conducte │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│14" Constanta - Pitesti │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│20" Constanta - Pitesti │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│28" Constanta - Baraganu │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│24" Constanta - Midia │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│24" Baraganu - Brazi │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│20" Baraganu - Onesti │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│12" F1 Calareti - Teleajen│ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│12" F2 Calareti - Teleajen│ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Total stoc conducte │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Stocuri rezervoare │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Total stoc rezervoare │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┤
│Total stoc final │ │ │ │ │
└──────────────────────────┴─────────────┴───────────┴────────────┴────────────┘

Transportator,
..................................



--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016