Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   CONTRACT-CADRU din 24 decembrie 2002  pentru transportul titeiului, gazolinei, condensatului si etanului lichid    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CONTRACT-CADRU din 24 decembrie 2002 pentru transportul titeiului, gazolinei, condensatului si etanului lichid

EMITENT: AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 158 din 12 martie 2003

    CAP. 1
    Părţile contractante

    Între ...., cu sediul în ...., judeţul ...., cod poştal ...., telefon ...., fax ..., telex ...., cod fiscal ..., înscrisă în registrul comerţului la nr. ...., cod SIRUES ...., cont virament nr. ..., deschis la ..., reprezentată legal prin director general ... şi prin director economic ...., denumita expeditor, pe de o parte,
si
    ...., cu sediul în ...., judeţul ...., cod poştal ..., telefon ..., fax ..., telex ..., cod fiscal ..., înscrisă în registrul comerţului la nr. ..., cod SIRUES ..., cont virament nr. ..., deschis la ...., reprezentată legal prin director general .... şi director economic ...., denumita transportator, pe de alta parte, s-a încheiat prezentul contract-cadru.

    CAP. 2
    Obiectul contractului-cadru

    ART. 1
    (1) Obiectul contractului-cadru consta în primirea, depozitarea, transportul şi predarea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid, după caz, de la punctele de primire la punctele de predare stabilite de părţi, respectându-se normele prevăzute în anexa nr. 1.
    (2) Termenii utilizaţi în prezentul contract-cadru sunt definiţi în anexa nr. 2.

    CAP. 3
    Durata contractului-cadru

    ART. 2
    Contractul-cadru se încheie pe o perioada de ......., convenită de părţi.

    CAP. 4
    Programe de transport

    ART. 3
    (1) Programul cantităţilor anuale şi lunare de produse ce vor fi primite, depozitate, transportate şi predate la destinaţii va avea la baza solicitarea depusa de expeditor şi acceptată de transportator în conformitate cu anexa nr. 3.
    (2) In cazul în care cantităţile prevăzute în anexa nr. 3 se modifica, atunci expeditorul va accepta revizuirea corespunzătoare a tarifului de transport, în conformitate cu reglementările legale în vigoare.
    ART. 4
    (1) Expeditorul transmite cu 10 zile lucrătoare înainte de începerea lunii un program cuprinzând estimarea predării produselor pe destinaţii.
    (2) Expeditorul confirma transportatorului, cu 5 zile lucrătoare înainte de începerea lunii, programul lunar de predare a produselor pe destinaţii.
    ART. 5
    (1) Limitele maxime anuale admise drept consumuri tehnologice normate pentru primire, depozitare, transport şi predare sunt prevăzute în anexa nr. 4.
    (2) Determinarea consumurilor tehnologice efective se face lunar de către transportator prin balanţa (mişcarea) produselor.
    ART. 6
    (1) In funcţie de condiţiile de operare a dotărilor transportatorului şi ca urmare a solicitării în scris a expeditorului, transportatorul poate fi de acord cu modificarea punctului de primire si/sau predare, precum şi a cantităţilor şi sortimentelor de ţiţei, gazolina şi condensat ce urmează sa fie transportate.
    (2) Costurile suplimentare apărute ca urmare a modificărilor respective vor fi suportate de expeditor pe baza documentelor justificative şi a calculatiilor prezentate de transportator.

    CAP. 5
    Stocul de operare

    ART. 7
    Pentru a putea presta servicii de transport în condiţii egale pentru toţi expeditorii, transportatorul va utiliza stocul comun de operare din conducte, atât proprietate a transportatorului, cat şi proprietate a expeditorului, după caz.
    ART. 8
    (1) Expeditorul şi transportatorul îşi vor reconstitui stocurile fizice de ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid, proprietate a lor, de la începutul contractului, atât cantitativ, cat şi calitativ.
    (2) In cazul în care reconstituirea cantitativă şi calitativă a stocului fizic nu este posibila, la sfârşitul perioadei contractuale, pana la data de 20 ianuarie a anului următor, pe baza de inventariere, se va face regularizarea valorică la preţul produselor. Termenul de decontare a facturii de regularizare este de .... zile de la data primirii facturii, confirmată de documentul poştal de remitere. In cazul neachitarii în termen de 30 de zile de la scadenta a sumelor datorate, partea în culpa se obliga sa plătească penalităţi de întârziere începând cu prima zi de la scadenta, prin aplicarea procentului reglementat legal pentru creanţe bugetare.

    CAP. 6
    Proprietatea asupra ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid

    ART. 9
    (1) Expeditorul are obligaţia sa prezinte transportatorului documentele legale cu privire la proprietatea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid, după caz, la punctele de primire în vederea efectuării transportului. Expeditorul rămâne proprietarul ţiţeiului şi al celorlalte produse pe timpul transportului şi suporta numai riscurile contractului.
    (2) Transportatorul răspunde de cantitatea şi de calitatea (conform anexei nr. 1) ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid din momentul primirii de la expeditor şi pana în momentul predării la destinaţie, influentate de consumul tehnologic.
    ART. 10
    Expeditorul garantează pe propria răspundere ca ţiţeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid nu fac obiectul unui litigiu privind proprietatea şi ca sunt libere de orice sarcini. In caz contrar, expeditorul este obligat sa înştiinţeze transportatorul, acesta nefiind obligat sa accepte transportul produsului care este obiect de litigiu.

    CAP. 7
    Tariful şi modul de plata

    ART. 11
    (1) Facturarea serviciilor se va face de către transportator decadal, pe baza cantităţilor de produse predate la destinaţie, cu tarifele stabilite de autoritatea competenta în condiţiile legii.
    (2) Valoarea consumurilor tehnologice şi a T.V.A. nu este cuprinsă în tarifele de transport al produselor.
    (3) Termenul de decontare care devine şi termen de scadenta este de ... zile de la data primirii facturii de către expeditor.
    (4) Plata facturilor se va face de expeditor la Ploieşti, în contul nr. .... deschis la Banca ... .
    (5) Garantarea plăţii tarifului de transport si, respectiv, a prestaţiei de transport va fi stipulată în contractul de transport ce se va încheia între expeditor şi transportator. Forma de constituire a garanţiilor va fi negociata de părţile contractante.
    (6) Refuzul total sau parţial al expeditorului de a plati o factura emisă de transportator se va aduce la cunoştinţa acestuia în termen de ... zile lucrătoare de la data primirii acesteia. In caz contrar, facturile emise sunt considerate acceptate în totalitate de expeditor.
    (7) Transportatorul are obligaţia de a notifica expeditorului tarifele ajustate, cu menţiunea ca acestea se aplica de la data stabilită de autoritatea competenta, în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile.
    (8) Obligaţiile restante din contractul de transport aferent anului precedent vor fi stinse prin forme convenite de părţi în contractul de transport pentru anul în curs, la capitolul "Clauze speciale".

    CAP. 8
    Penalităţi şi despăgubiri

    ART. 12
    (1) Neîndeplinirea obligaţiilor contractuale în termenul stabilit prin contract da dreptul părţilor ca în afară penalităţilor sa pretindă şi daune-interese.
    (2) In cazul neîndeplinirii în termen de 30 de zile de la scadenta a obligaţiei de plata, transportatorul va notifica expeditorului ca în termen de 5 zile se va proceda la oprirea pomparii, pana la încasarea integrala a valorii facturilor, iar eventualele consecinţe ce rezulta din aceasta întrerupere îl privesc în exclusivitate pe expeditor.
    ART. 13
    In cazul nepredarii la transport a unei cantităţi mai mari de 10% din programul de transport anual sau contractual (anexa nr. 3) comunicat de expeditor, acesta datorează daune compensatorii în cuantum de ...... USD/tona. Pentru sumele astfel datorate transportatorul va notifica expeditorului în termen de minimum 30 de zile de la sfârşitul contractului, iar termenul de decontare este de 10 zile de la data primirii notificării. Pentru suma încasată drept dăuna compensatorie, calculată la cursul de schimb leu/USD din data plăţii, transportatorul va emite factura.
    ART. 14
    Valoarea cumulată a penalităţilor şi daunelor prevăzute la art. 12 şi 13 se va calcula pana la data îndeplinirii efective a obligaţiei şi nu va putea depăşi valoarea obligaţiei neindeplinite, cu excepţia cazului în care părţile vor conveni altfel.

    CAP. 9
    Obligaţiile şi drepturile expeditorului şi transportatorului

    Obligaţiile şi drepturile expeditorului
    ART. 15
    Expeditorul se obliga sa predea ţiţeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid în condiţiile de calitate prezentate în anexa nr. 1.
    ART. 16
    (1) Expeditorul se obliga sa asigure stocul de operare necesar transportului de la punctele de primire la punctele de predare prevăzute în anexa nr. 3, în cazul în care transportatorul nu deţine stocuri de operare pe relaţia respectiva, conform art. 7.
    (2) La cuplarea tronsoanelor noi de conducte realizate de transportator prin programele proprii de reparaţii capitale şi modernizare, expeditorii deţinători ai stocului de operare vor accepta completarea acesteia cu cantităţile de produse fundamentate de transportator în vederea reluarii pomparii.
    ART. 17
    In cazul unor avarii pe conductele de gazolina şi etan expeditorul este obligat sa asigure stocarea acestor produse în conformitate cu prevederile anexei nr. 5.
    ART. 18
    In situaţia în care se recuperează ţiţeiul de la avarii expeditorul se obliga sa primească ţiţeiul transportat de transportator cu mijloace auto la punctele de primire, dacă este cazul. In aceasta situaţie se va încheia un proces-verbal în care se vor menţiona cantitatea şi calitatea ţiţeiului primit.
    ART. 19
    (1) Expeditorul se obliga sa asigure certificate de analiza cu privire la cantitatea şi calitatea produselor, eliberate de laboratoare de specialitate, cu respectarea standardelor în vigoare, în prezenta părţilor interesate.
    (2) Expeditorii care deţin laboratoare proprii au obligaţia sa le doteze în mod corespunzător.
    ART. 20
    Expeditorul este obligat sa notifice transportatorului în timp util situaţiile în care rafinariile şi rampele de descărcare sunt oprite. In caz contrar, expeditorul va suporta eventualele cheltuieli care sunt cauzate din vina sa.
    ART. 21
    (1) Expeditorul are obligaţia sa asigure calibrarea rezervoarelor proprii la termenele prevăzute de către firme autorizate de Institutul Naţional de Metrologie. Tabelele de calibrare a rezervoarelor utilizate vor fi lizibile şi vor fi puse la dispoziţia transportatorului. Rezervoarele trebuie sa întrunească condiţiile de funcţionare prevăzute în standarde (curăţarea, funcţionarea serpentinelor şi a scurgerilor), sa asigure posibilitatea de sigilare, sa fie dotate şi întreţinute conform normelor în vigoare privind tehnica securităţii şi prevenirea şi stingerea incendiilor.
    (2) Expeditorul are obligaţia ca pentru incintele lui sa propună şi sa încheie contracte sau convenţii privind dotarea, utilizarea instalaţiilor şi respectarea normelor în vigoare privind tehnica securităţii şi prevenirea şi stingerea incendiilor.
    ART. 22
    Expeditorul se obliga sa achite contravaloarea serviciilor prestate, în condiţiile şi la termenele stabilite la cap. VII şi VIII.
    ART. 23
    Expeditorul are dreptul sa conteste balanţa de transport a produselor în maximum ........ zile lucrătoare de la primirea acesteia. Neexercitarea acestui drept în termenul prevăzut presupune ca balanţa a fost acceptată.
    Obligaţiile şi drepturile transportatorului
    ART. 24
    Transportatorul se obliga sa transporte şi sa predea produsele la destinaţie în cel mult ... zile de la primirea acestora.
    ART. 25
    Transportatorul se obliga sa primească, sa transporte şi sa predea cantităţile zilnice de ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid conform programului stabilit cu expeditorul.
    ART. 26
    Transportatorul se obliga sa acţioneze în mod corespunzător pentru remedierea eventualelor avarii.
    ART. 27
    Transportatorul este obligat sa transmită expeditorului lista cuprinzând documentele la termenele de transmitere prevăzute în anexa nr. 6.
    ART. 28
    Transportatorul are obligaţia sa doteze cu utilaje, echipamente, instalaţii, substanţe şi personal calificat laboratoarele proprii în care se fac analizele produselor.
    ART. 29
    (1) Transportatorul are obligaţia sa asigure calibrarea rezervoarelor proprii, la termenele prevăzute, de către firme autorizate de Institutul Naţional de Metrologie. Rezervoarele trebuie sa întrunească condiţiile de funcţionare prevăzute în standarde (curăţarea, funcţionarea serpentinelor şi a scurgerilor), sa asigure posibilitatea de sigiliare, sa fie dotate şi întreţinute conform normelor în vigoare privind tehnica securităţii şi prevenirea şi stingerea incendiilor.
    (2) Transportatorul are obligaţia ca pentru incintele lui sa propună şi sa încheie contracte sau convenţii privind dotarea, utilizarea instalaţiilor şi respectarea normelor în vigoare privind tehnica securităţii şi prevenirea şi stingerea incendiilor.
    ART. 30
    (1) In termen de ... zile lucrătoare de la încheierea lunii, precum şi la terminarea contractului transportatorul va întocmi şi va prezenta expeditorului balanţa (mişcarea) produselor transportate, conform anexei nr. 7.1 şi anexei nr. 7.2, având la baza procesele-verbale de predare-primire. Procesele-verbale de predare-primire se întocmesc şi se semnează de expeditor şi de transportator pe baza bonurilor provizorii şi a buletinelor de analiza.
    (2) In cazul în care expeditorul contesta în mod justificat balanţa, transportatorul va întocmi şi va prezenta expeditorului balanţa refăcută, în termen de 4 zile lucrătoare de la primirea contestaţiei.
    ART. 31
    Transportatorul se obliga sa asigure efectuarea reviziilor şi reparaţiilor programate pentru echipamentele şi instalaţiile de transport.
    ART. 32
    Transportatorul va analiza toate solicitarile primite şi va decide înainte de data de 30 noiembrie a fiecărui an, conform condiţiilor şi procedurilor stabilite, dacă aproba cererile primite. Decizia incluzând opţiunile selectate în mod corect şi nediscriminatoriu, cu motivarea acestora, se va notifica în scris fiecărui solicitant.
    ART. 33
    Transportatorul nu este obligat sa presteze servicii de transport al produselor atunci când:
    a) nu exista capacitate disponibilă în conductele Sistemului naţional de transport, în raport cu programul de transport al petrolului şi cu rutele solicitate. In cazul în care nu exista suficienta capacitate disponibilă pentru a transporta întreaga cantitate solicitată, transportatorul va informa expeditorul, iar acesta va putea sa îşi modifice cererea în mod corespunzător;
    b) exista considerente de ordin tehnic, operaţional sau de siguranţa care ar putea afecta exploatarea Sistemului naţional de transport al produselor prin conducte;
    c) calitatea produselor solicitate sa fie transportate nu respecta:
    - specificaţiile de calitate ale transporturilor de produse contractate;
    - specificaţiile de pompabilitate corespunzătoare pentru conductele Sistemului naţional de transport;
    - calitatea transporturilor de produse solicitate, cărora li s-a acordat un nivel mai înalt de prioritate în cadrul cererii;
    d) capacitatea disponibilă este necesară în vederea îndeplinirii unor obligaţii pentru prestarea unor servicii publice de către transportator, conform legislaţiei în vigoare;
    e) expeditorul nu si-a îndeplinit obligaţiile financiare fata de transportator cu privire la serviciile de transport al produselor prestate anterior şi nu prezintă garanţii sau siguranţa cu privire la obligaţiile de plata viitoare;
    f) expeditorul a contractat mai mult cu peste 10% decât capacitatea efectiv utilizata pe parcursul anului anterior şi nici nu prezintă garanţii financiare pentru cantităţile solicitate.
    ART. 34
    Transportatorul are dreptul sa oprească pomparea în condiţiile menţionate la art. 12 alin. (2).

    CAP. 10
    Clauze specifice la transportul pe calea ferată

    ART. 35
    Pentru cazul în care ţiţeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid sunt transportate pe calea ferată sau combinat pe conducte şi calea ferată, părţile contractante vor conveni clauze specifice cu programe de transport şi în termene compatibile cu normele de transport pe calea ferată, conform anexei nr. 1.

    CAP. 11
    Răspunderea contractuală

    ART. 36
    Dacă din vina dovedită a expeditorului se ajunge la deteriorarea conductelor sau instalaţiilor sistemului de transport, transportatorul nu poate fi răspunzător fata de expeditor pentru nici o întârziere, deteriorare sau pierdere a produselor pe timpul transportului.
    ART. 37
    (1) Expeditorul are obligaţia sa despăgubească transportatorul pentru orice pierdere sau cheltuiala dovedită de transportator, din vina sa sau ca urmare a nerespectării prevederilor prezentului contract-cadru.
    (2) Transportatorul are obligaţia sa despăgubească expeditorul pentru orice pierdere sau cheltuiala dovedită de expeditor, din vina expeditorului ori ca urmare a nerespectării prevederilor prezentului contract-cadru.
    ART. 38
    După semnarea cumulativă a documentelor de recepţie a produselor (bon provizoriu şi buletin de analiza la punctul de primire), răspunderea cantitativă şi calitativă trece în sarcina transportatorului pana la predarea lor la destinaţie pe baza documentelor de recepţie (bon provizoriu şi buletin de analiza), moment în care răspunderea cantitativă şi calitativă trece în sarcina expeditorului.

    CAP. 12
    Reclamaţii

    ART. 39
    Expeditorul trebuie sa îl anunţe în scris pe transportator în termen de ..... zile lucrătoare de la recepţia ţiţeiului despre reclamaţiile în legătura cu calitatea acestuia, verificata prin probele martor sigilate şi păstrate. Neexercitarea acestui drept în termenul prevăzut presupune însuşirea de către expeditor a rezultatelor.

    CAP. 13
    Clauze speciale

    ART. 40
    Contractul-cadru este sub incidenta legii romane.
    ART. 41
    Părţile contractante se obliga sa respecte confidenţialitatea prezentului contract-cadru.
    ART. 42
    Arhivarea documentelor pe baza cărora se întocmeşte balanţa (mişcarea) de transport al produselor se face de ambele părţi, conform normelor specifice de păstrare a documentelor.
    ART. 43
    Serviciile de specialitate ale expeditorului şi transportatorului vor face punctaje pentru confirmarea soldurilor din evidentele contabile.
    ART. 44
    Nici una dintre prevederile prezentului contract-cadru nu va fi destinată stabilirii unei relaţii de subordonare între părţi, fiecare parte fiind în întregime responsabilă pentru obligaţiile care ii incumba conform contractului.
    ART. 45
    Ziua de lucru este de 24 de ore, începând cu ora 8,00 a primei zile, iar data primirii ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid ce vor fi transportate va fi cea înscrisă în bonul provizoriu în funcţie de intervalul menţionat.
    ART. 46
    In cazul în care una dintre părţi foloseşte instalaţii, utilaje sau echipamente ale celeilalte părţi, se vor încheia contracte distincte de închiriere sau de prestări de servicii.
    ART. 47
    Părţile contractante se vor informa reciproc asupra măsurilor tehnice, organizatorice şi de restructurare ce le interesează, pentru a se pune de acord asupra activităţilor curente şi de viitor.
    ART. 48
    Nerespectarea obligaţiilor asumate prin prezentul contract-cadru atrage răspunderea părţilor contractante conform dispoziţiilor legale.
    ART. 49
    Litigiile apărute în cursul derulării prezentului contract-cadru se vor rezolva pe cale amiabilă, iar în caz contrar vor fi supuse spre soluţionare arbitrajului comercial al Camerei de comerţ şi industrie.
    ART. 50
    Orice modificare a condiţiilor prezentului contract-cadru se va face prin act adiţional insusit de ambele părţi.
    ART. 51
    Forta majoră apara de răspundere partea care o invoca şi se comunica celeilalte părţi contractante în termen de 5 zile, iar în următoarele 15 zile trebuie transmise documentele care sa ateste evenimentele respective.
    ART. 52
    (1) Anexele nr. 1-9 fac parte integrantă din prezentul contract-cadru.
    (2) Prezentul contract-cadru a fost încheiat la data de ...., în doua exemplare, cu anexe, câte unul pentru fiecare parte contractantă, şi va intra în vigoare la data de .... .


           Expeditor Transportator

        Director general, Director general,
        .................. ...................

        Director economic, Director economic,
       .................... ....................

           Oficiul juridic Oficiul juridic


    ANEXA 1
    --------
la contractul-cadru
-------------------

                               NORME

                    privind calitatea, recepţia şi predarea
             ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid

    Calitatea
    1. Expeditorul va prezenta la încheierea contractului fişele de calitate ale produselor ce urmează sa fie transportate (anexele A1-A4 la prezentele norme).
    2. Transportatorul va preda la destinaţie produse de aceeaşi calitate cu cea a produselor primite, în cazul în care prin programul de transport agreat de părţi se transporta pe aceeaşi conducta un singur sortiment de ţiţei (acelaşi cu cel din stocul de operare al conductei).
    3. In cazul în care pe aceeaşi conducta se transporta mai multe sortimente de ţiţei, la destinaţie se va preda sortimentul de ţiţei cel mai apropiat de cel preluat pentru pompare.
    Condiţii de pompabilitate
    a) Pentru ţiţeiul din import:
    1. Expeditorul va preda transportatorului pentru pompare ţiţei care la recepţie trebuie sa îndeplinească următoarele condiţii:
    - temperatura de congelare sa fie cu 7°C mai mica decât temperatura minima a solului, masurata pe traseul conductei;
    - viscozitatea la temperatura minima a solului:
    cst. maxim =
    - °E =
    2. Temperatura solului masurata pe traseul conductei va fi comunicată zilnic de transportator expeditorului pentru ca acesta sa pregătească ţiţeiul conform condiţiilor precizate la pct. 1 de mai sus.
    3. Amestecurile trebuie pregătite omogen. Pentru verificarea omogenitatii ţiţeiului din rezervoarele propuse la recepţie se vor recolta probe pe toată înălţimea stocului pompabil, conform ASTM, în prezenta ambelor părţi. Se considera omogene amestecurile la care diferenţa dintre densitatile determinate la probele recoltate nu este mai mare de 0,005 g/cmc. In cazul în care diferenţa de densitate este mai mare, se va determina punctul de congelare şi viscozitate la probele de densitate maxima şi minima. Dacă aceste determinări se încadrează în condiţiile de pompabilitate precizate se considera ca ţiţeiul poate fi pompat.
    b) Pentru ţiţeiul din ţara:
    Pentru asigurarea pomparii pe conducta a titeiurilor parafinoase acestea trebuie sa îndeplinească condiţia de pompabilitate privind punctul de congelare cu minimum 7°C sub temperatura solului masurata pe traseul conductei.
    Recepţia şi predarea
    Pentru transport pe conducta:
    1. Primirea produselor de la punctele de primire se va face prin recepţie la intervalele prevăzute în anexa B la prezentele norme, întocmită de expeditor de comun acord cu transportatorul.
    2. Înainte de umplerea rezervorului în vederea recepţiei se izoleaza conducta de legătura dintre părţi, prin închiderea şi sigilarea ventilelor. Violarea sigiliilor atrage răspunderea legală pentru partea vinovata.
    3. Recepţia calitativă şi cantitativă a produselor se efectuează în rezervoarele şi laboratoarele părţilor, cu respectarea STAS-urilor, ASTM-urilor şi instrucţiunilor în vigoare, prevăzute în anexele C1-C4 la prezentele norme.
    4. Transportatorul împreună cu expeditorul vor întocmi: buletinul de analiza-tip, bonul provizoriu, procesul-verbal de predare-primire a ţiţeiului, procesul-verbal de predare-primire a ţiţeiului din import în doua exemplare semnate de cele doua părţi (anexele D1-D4 la prezentele norme).
    5. Predarea către terţi a ţiţeiului şi gazolinei se face de către transportator numai la comunicarea scrisă a expeditorului şi cu acordul părţilor. Transportatorul va transmite procesul-verbal de predare-primire expeditorului pentru facturare.
    6. In vederea recepţiei se vor preleva probe de către expeditor în prezenta transportatorului.
    7. Din rezervoarele recepţionate se va păstra la transportator şi la expeditor o proba martor de un 1 litru, sigilată de ambele părţi, timp de .... zile de la recepţie, pentru analiza în caz de reclamaţie. In caz de litigiu analiza se efectuează la un laborator stabilit de comun acord de ambele părţi contractante. In situaţia în care prin analiza probei martor reclamaţia se dovedeşte intemeiata, partea în culpa suporta consecinţele. Recipientele pentru probe vor fi asigurate de cei care păstrează probele.
    8. Predarea etanului la destinaţie se face prin contorul transportatorului. Pentru eliminarea neconcordantelor, prin grija părţilor vor fi verificate cele 3 aparate (al expeditorului, al transportatorului şi al destinatarului).
    9. Expeditorul împreună cu transportatorul vor verifica calitatea etanului lichid care trebuie sa corespundă fisei de calitate eliberate de expeditor la predare către transportator. Eventualele neconcordante vor fi rezolvate de comun acord.
    Pentru transport pe calea ferată la staţia de destinaţie:
    1. Recepţia cantitativă a ţiţeiului şi gazolinei ce se transporta pe calea ferată se face astfel:
    - la rezervor, după transvazarea cantităţilor de ţiţei şi gazolina din vagoanele-cisterna în rezervoare;
    - la cazanele cisterna, prin cântărirea vagoanelor-cisterna la plin şi la gol pe cantare pod bascula, în prezenta expeditorului şi transportatorului.
    2. Recepţia calitativă a ţiţeiului şi gazolinei se face de către expeditor prin recoltarea probelor din vagoanele-cisterna sosite în rampa de descărcare.
    3. După efectuarea analizelor de laborator atât ale ţiţeiului, cat şi ale gazolinei, expeditorul întocmeşte buletinul de analiza.
    4. După cântărirea fiecărui vagon-cisterna cu ţiţei sau gazolina la plin se întocmeşte nota de descărcare a cazanelor, în care se consemnează toate numerele cazanelor cu ţiţei sau gazolina sosite în rampa de descărcare, cantitatea bruta determinata prin cântărire, ţara înscrisă pe tăbliţa fiecărui vagon-cisterna.
    5. Vagoanele de ţiţei sau gazolina cântărite se poziţionează la gurile de descărcare în rampe
    6. Se recolteaza probele pentru analiza în laborator a ţiţeiului şi gazolinei din vagoanele-cisterna.
    7. După întocmirea buletinului de analiza se trece la descărcarea efectivă a cantităţilor de ţiţei şi de gazolina din vagoanele-cisterna.
    8. Vagoanele-cisterna descărcate se cantaresc în stare goala pe cantare pod bascula, se întocmeşte nota de descărcare a cazanelor în care se trece ţara reală a fiecărui vagon-cisterna şi se calculează cantitatea neta de ţiţei sau de gazolina care s-a descărcat. La cântărire participa expeditorul şi transportatorul.
    9. După efectuarea operaţiunilor de cântărire la plin a vagoanelor-cisterna cu ţiţei şi gazolina şi după descărcarea propriu-zisa a acestora şi cântărirea lor la gol, în funcţie de notele de descărcare a cazanelor se întocmeşte procesul-verbal de predare a ţiţeiului sau a gazolinei, care se semnează de către expeditor şi transportator. Acesta va conţine următoarele date:
    - cantitatea de ţiţei determinata prin cântărire reprezintă o cantitate de ţiţei bruta. Pe baza buletinului de analiza emis de laborator se determina conţinutul de apa, de sedimente şi de sare;
    - cantitatea neta rezultată ca diferenţa între cantitatea bruta determinata prin cântărirea vagoanelor-cisterna şi cantitatea totală de impuritati (apa, sedimente şi sare).
    In cazul transportului ţiţeiului cu vagoane-cisterna şi când nu exista posibilitatea de cântărire sau transvazare într-un rezervor de recepţie, se determina volumul de ţiţei prin calibrare conform STAS 1165/66.

              Expeditor, Transportator,
             ............ ..............

       UNITATEA ................

    ANEXA A1
    --------
la norme
--------

    Fişa de calitate a ţiţeiului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                   Conţinut max. % Congelare
  Sortiment în apa+imp. mec. Cloruri pacura (%)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  A1 Vest 1 maximum 0,06 sub -15°C
  A3 Vest 1 maximum 0,06 sub -15°C
  A3 Rest 1 maximum 0,06 sub -15°C
  A3 Selecţionat 1 maximum 0,06 sub -30°C
  A3 Nesel 1 maximum 0,06 sub -15°C
  A3 Videle 1 maximum 0,06 sub -30°C
  A3 Ind. 1 maximum 0,06 sub -30°C
  A3 Suplac 1 maximum 0,06 sub -30°C
  B (Olt, Rest) 1 maximum 0,06 între -15°C
                                                                 şi 18°C
  C (Mold, Rest) 1 maximum 0,06 peste +18°C
  C sel 1 maximum 0,06 peste +18°C
  C Marin 1 maximum 0,06 peste +18°C
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

              Expeditor, Transportator,
              .......... ...............

    ANEXA A2
    --------
la norme
--------

    UNITATEA ........................

    Fişa de calitate a gazolinei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   Constanta fizica Condiţia admisă Metoda de analiza
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Densitate la maximum 0,650 NT 312-0, aparat VPD 3
                                                    omologat în 1985 cu
                                                    PV nr. 2
 Culoare incolora, maximum 23 STAS 34/67
 Conţinut de apa maximum 50 ppm SR ISO 760/94
 Conţinut gume actuale maximum 10 mg/100 ml SR EN 26246/96
 Compoziţie cont în C(3) 20% vol. (medie lunară) SR ISO 2718/97
 Temp. finala de distilare maximum 185°C SR ISO 3405/98
 Tensiune de vapori maximum 15 kgf/cmp NT 312-0, aparat VPD 3
 la 37,8°C omologat în 1985 cu
                                                    PV nr. 2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


               Expeditor, Transportator,
             ............... .................


    ANEXA A3
    --------
la norme
--------

    UNITATEA ...........

    Fişa de calitate a etanului lichid
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     Componenţi Limita % gr.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   C(1) maxima 3
   C(2) minima 32
   C(3) maxima 43
   IC(4) maxima 13,5
   IC(4) minima 12,5
   C(5+) maxima 1
   CO(2) maxima 0,8
   Apa maxima 50 ppm
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

              Expeditor, Transportator,
            .............. .....................


    ANEXA A4
    --------
la norme
--------

    UNITATEA ........................

    Fişa de calitate a condensatului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Constanta fizica Condiţia admisă Metoda de analiza
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Densitate la 20°C 0,720-0,750 STAS 35/81
 Conţinut impuritati:
  - apa maximum 1% STAS 24-2/89
  - mecanice - STAS 24-1/89
 Cloruri maximum 0,06% STAS 1166/89
 Distilare maximum 260°C STAS SR ISO 3405/98
                                - pana la 100°C=21%
                                - pana la 200°C=80%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


                 Expeditor, Transportator,
                .............. ...............


    ANEXA B
    -------
la norme
--------

    UNITATEA ....................


    Puncte de predare-primire a ţiţeiului, gazolinei, condensatului si
    etanului lichid şi periodicitatea predării
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Nr. Punctul Estimat Perioada
 crt. Locaţia de predare Produsul t/zi de recepţie
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


            Expeditor, Transportator,
           ............. ...................


    ANEXA C1
    --------
la norme
--------

    UNITATEA .................

   Lista cuprinzând operaţiunile după care se face recepţia ţiţeiului din ţara
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Nr. Operaţiunea STAS
 crt.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Măsurarea inaltimii, temperaturii lichidului din rezervoare 1165/66
     şi determinarea cantităţii
  2. Luarea probelor 41/78
  3. Determinarea densităţii şi corecţia acesteia la temperatura
     lichidului din rezervor la primire şi predare 35/81
  4. Determinarea conţinutului de apa plus sediment prin centrifugare, 24/1/89
     precum şi a conţinutului de apa prin metoda distilării 24/2/89
  5. Determinarea conţinutului de cloruri 1166/89
  6. Determinarea punctului de congelare 39/80
  7. Determinarea viscozitatii ţiţeiului 117/87
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

               Expeditor, Transportator,
             ............. ...............


    ANEXA C2
    --------
la norme
---------

    UNITATEA .......................

    Lista cuprinzând operaţiunile şi stasurile conform cărora se face
    recepţia gazolinei
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Nr. Operaţiunea STAS
 crt.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Luarea probelor 41/78
  2. Determinarea temperaturii finale de distilare SR ISO 3405/98
  3. Determinarea presiunii de vapori VPD 3 NT 310-0
  4. Determinarea umiditatii în gazolina prin metoda Karl-Fisher SR ISO 760/94
  5. Determinarea conţinutului de gume actuale SR EN 26246/96
  6. Determinarea culorii 34/67
  7. Determinarea densităţii cu VPD 3 NT 312-0
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

               Expeditor, Transportator,
             ............. ...............


    ANEXA C3
    --------
la norme
--------

    UNITATEA .......................

   Lista cuprinzând operaţiunile conform cărora se face recepţia condensatului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Nr. Operaţiunea STAS
  crt.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Măsurarea inaltimii şi temperaturii lichidului din rezervoare 1165/66
     şi determinarea cantităţii
  2. Luarea probelor 41/78
  3. Determinarea densităţii şi corecţia acesteia la temperatura 35/81
     lichidului din rezervor la primire şi predare
  4. Determinarea conţinutului de apa şi sediment prin centrifugare, 24/1/89
     precum şi a conţinutului de apa prin metoda distilării 24/2/89
  5. Determinarea conţinutului de cloruri 1166/89
  6. Determinarea punctului de congelare 39/80
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


                 Expeditor, Transportator,
                ............ ................


    ANEXA C4
    --------
la norme
--------

    UNITATEA .................

    Lista cuprinzând operaţiunile conform cărora se face recepţia
    ţiţeiului din import
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Nr. Operaţiunea ASTM-D
  crt.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Măsurarea inaltimii şi temperaturii lichidului din rezervoare 1250/90
  2. Luarea probelor 4057/95
                                                                        AP.13.3
  3. Determinarea densităţii 5002/89,
                                                                        1298/90
  4. Determinarea conţinutului de apa prin metoda distilării 95/90
  5. Determinarea conţinutului de cloruri P.77/79
  6. Determinarea punctului de congelare 97/96
  7. Determinarea viscozitatii cinematice 445/96
  8. Determinarea sedimentului prin extracţie 473/95
  9. Determinarea conţinutului de sulf 129/91
                                                                    sau 1552-90
 10. Determinarea cantităţii nete de ţiţei după metoda ASTM
     cu tabelele 53A, 54A
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

               Expeditor, Transportator,
              ............. ...............


    ANEXA D1
    --------
la norme
--------

    UNITATEA ...............

    Buletin de analiza

    Nr. ....... din .............................
    Ţiţei (proba: din rez. nr.) .................
    Predat de ...................................
    Proces-verbal de predare-primire nr. ........
    Măsura stocului .............................
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Nr. Caracteristici tehnice calitative Valorile determinate
 crt.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Temperatura ţiţeiului în rez. (°C)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  2. Densitate în laborator
         (kg/cmc) la temperatura rezervorului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  3. Impuritati conţinut în apa
           (%) conţinut în cloruri
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  4.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  5.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  6.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  7.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Prezentul buletin constituie atestarea legală a îndeplinirii condiţiilor
    de calitate de către produsul livrat în conformitate cu Legea nr. 7/1977.

                 Expeditor, Transportator,
               ................ ................


    ANEXA D2
    --------
la norme
---------

    UNITATEA ......................................

    Depozitul .....................................

    Bon provizoriu nr. ............................
    Pentru rez. nr. ...............................
    (predare-primire ţiţei)
    Predator ......................................
    Primitor ......................................
    Ora ...........................................
    Înălţimea (cm) iniţial ......................
    lichidului (cm) final ........................
    Temperatura lichidului în rez. (°C) ...........
    Densitate (kg/cmc) ............................
    Apa (%) - centrifuga
                           - ASTM

    Analiza de laborator impuritati mecanice (%) ..........
                              Sare (kg/vag.) ...................
                              Total impuritati (%) .............

         Am predat, Am primit,
        .............. ...............



    ANEXA D3
    --------
la norme
---------

    NOTA C.T.C.E:
    -------------
    Proces-verbal de predare a ţiţeiului - se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 158 din 12 martie 2003, la pagina 33.


    ANEXA D4
    --------
la norme
--------

    NOTA C.T.C.E:
    -------------
    Proces-verbal de predare-primire a ţiţeiului din import - se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 158 din 12 martie 2003, la paginile 33-34.


    ANEXA 2
    -------
la contractul-cadru
-------------------

                           DEFINIŢII
    - act adiţional - actul scris, încheiat între părţile contractante, prin care se aduc amendamente, modificări sau completări la prezentul contract-cadru;
    - an calendaristic - perioada de 12 luni începând cu 1 ianuarie şi încheindu-se la 31 decembrie;
    - an contractual - perioada de 12 luni calculate de la data intrării în vigoare a prezentului contract-cadru;
    - balanţa - documentul care reflecta evoluţia cantităţilor de ţiţei primite, pompate şi predate pe o perioada determinata;
    - bon provizoriu - documentul primar de primire şi predare a ţiţeiului, care atesta parametrii iniţiali (înălţimea lichidului, temperatura, densitatea, impuritatile mecanice şi conţinutul de sare) ce vor fi folosiţi ulterior pentru determinarea masei nete (kg);
    - buletin de analiza - certificatul de calitate care atesta proprietăţile fizico-chimice ale ţiţeiului care va fi transportat;
    - contract - actul juridic civil încheiat între expeditor şi transportator pentru transportul ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid;
    - condensat - amestec de hidrocarburi gazoase şi lichide, constituite din produse cu tensiune joasa de vapori, ce trebuie transportat de la punctele de primire la punctele de predare, la anumiţi parametrii de presiune şi temperatura;
    - consolidare - menţinerea obligaţiei de plata a expeditorului în scopul evitării unor pierderi financiare ulterioare;
    - consum tehnologic normat - cota procentuală din cantitatea primită, admisă de părţile contractante ca pierdere pe timpul transportului;
    - consum tehnologic efectiv - limita cantitativă în minus, determinata prin intermediul inventarierii stocului, ţinându-se seama de cantităţile primite, cantităţile predate şi de stocul iniţial de ţiţei;
    - densitate - masa pe unitate de volum la temperatura de 15°C sau 20°C, exprimată în kg/mc;
    - durata contractului - perioada pentru care se încheie contractul;
    - expeditor - persoana juridică pentru care se efectuează primirea, depozitarea, transportul şi predarea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid;
    - etan - hidrocarbura obţinută prin separarea gazelor de sonda, ce trebuie transportată sub forma lichidă de la punctul de primire la punctul de predare la anumiţi parametri de presiune şi debit;
    - forta majoră - evenimentul independent de voinţa părţilor, imprevizibil şi insurmontabil, apărut după încheierea contractului, care determina dispariţia bunurilor sau împiedica părţile sa îşi execute obligaţiile asumate;
    - gazolina - fracţiune petrolieră lichidă, sub presiune, cuprinzând hidrocarburi C(1)\'f7 C(15), rezultată din degazolinarea gazelor prin diferite procedee;
    - notificare - orice comunicare având legătura cu contractul, făcuta în scris celeilalte părţi şi transmisă prin fax sau prin scrisoare recomandată. Data notificării este data confirmării de primire a faxului sau data depunerii la posta a scrisorii recomandate;
    - părţi contractante - expeditorul şi transportatorul;
    - proces-verbal de predare-primire - documentul care atesta calitatea şi cantitatea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid predate, respectiv primite;
    - produse - ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid;
    - punct de primire - locul nominalizat de expeditor, în care transportatorul primeşte cantitativ şi calitativ ţiţeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid;
    - punct de predare - locul nominalizat de expeditor, în care transportatorul preda cantitativ şi calitativ ţiţeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid;
    - rafinării oprite - nefunctionarea acestora determinata de reviziile şi opririle prevăzute sa aibă loc la instalaţiile de prelucrare şi la rampele de descărcare;
    - Sistem naţional de transport - ansamblul actual de conducte şi staţii de pompare, precum şi instalaţiile, echipamentele şi dotările aferente, care asigura preluarea, depozitarea, transportul şi predarea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid între punctele de primire şi punctele de predare;
    - STAS - standardul elaborat de Institutul Roman de Standardizare;
    - stoc de operare - stocul ocupat de produsul transportat la un moment dat, care poate fi exprimat în unităţi volumetrice sau gravimetrice, având un caracter de permanenta;
    - stoc fizic - cantitatea de ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid existenta în conducte sau rezervoare aflate în proprietatea ori custodia transportatorului;
    - transport - activitatea de primire, depozitare, condiţionare, pompare şi predare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid;
    - transportator - persoana juridică romana care efectuează primirea, depozitarea, transportul şi predarea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid la rafinarie;
    - ţiţei - amestec de hidrocarburi lichide, care se poate încadra în sortimentele parafinos, semiparafinos şi asfaltos, ce trebuie transportat de la punctele de primire la punctele de predare, la anumiţi parametri de presiune şi temperatura;
    - trimestru - perioada de 3 luni consecutive a anului calendaristic, începând cu 1 ianuarie.


                  Expeditor, Transportator,
                 ........... ................

    ANEXA 3
    -------
la contractul-cadru
-------------------

    UNITATEA ..................................

                      PROGRAM DE TRANSPORT
                      pentru anul ........

                                                                   - tone -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Pun- Sor- Pun- To- Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sept Oct Nov Dec
c ctul ti- ctul tal
r de men- de an
t. pri- tul pre-
    mire dare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


            Expeditor, Transportator,
            ........... ...............

    ANEXA 4
    -------
la contractul-cadru
-------------------

    UNITATEA .................

                             LIMITELE MAXIME

          admise drept consumuri tehnologice pentru activităţile
         de primire, depozitare, transport şi predare a ţiţeiului,
              gazolinei, condensatului şi etanului lichid

    - ţiţei din ţara = ...............%
    - ţiţei marin = ...............%
    - ţiţei din import = ...............%
    - gazolina = ...............%
    - condensat = ...............%


            Expeditor, Transportator,
           ............ ................


    ANEXA 5
    -------
la contractul-cadru
-------------------

    UNITATEA ..................

                              SITUAŢIA
    privind spaţiul de depozitare a gazolinei şi a etanului în caz de avarii

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Nr. Produsul Punctul Capacitatea
 crt. de depozitare (t)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


           Expeditor, Transportator,
          ............. ...............


    ANEXA 6
    -------
la contractul-cadru
-------------------

    UNITATEA .................

                               LISTA
           cuprinzând documentele şi termenele de transmitere

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Nr. Denumirea documentului Termenul de transmitere Întocmit de
  crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Predarea ţiţeiului, gazolinei, a doua zi a decadei transportator
     condensatului şi etanului lichid
  2. Program de predare a produselor 15 zile lucrătoare expeditor
     destinate prelucrării înainte de începerea
                                        lunii
  3. Graficul transportului ţiţeiului cu 15 zile înainte de expeditor
     şi gazolinei cu cazane CF începerea lunii
  4. Balanţa de transport al ţiţeiului a opta zi lucrătoare transportator
     şi gazolinei cu cazane CF, lunară a lunii următoare
     şi cumulat pe an
  5. Raport de sinteza privind zilnic (telefon/fax) transportator
     activitatea de transport al
     ţiţeiului pe conducta
     şi CFR
  6. Balanţa de transport al a opta zi lucrătoare transportator
     produselor, lunară şi la a lunii următoare
     schimbarea preţului produselor
     şi cumulat pe an
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


         Expeditor, Transportator,
        ............. .................



    ANEXA 7.1
    ---------
la contractul-cadru
-------------------

                          BALANŢA (MIŞCAREA)
           ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid


+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
|Nr. |Locatia | A1 | A3 | A3 |A3 | A3 | A3 | A3 | A3 | B | B | C | C |CR |CR|Total|Condensat|Gazolina| Etan |
|crt.| |Vest|Vest|Rest|Sel|nesel|Videle|Indp|Suplac|Olt|Rest|Sel.|Mold.|Leb| | | | |lichid|
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
| |Stoc 1 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
| |Primiri | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
| |Primiri | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| |+ stoc 1| | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
| |Transfer| | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| |1 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
| |Total | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| |intr. | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
| |Total | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| |livr. | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
| |Terti | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
| |Pierderi| | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
| |Transfer| | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| |gazol. | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
| |Transfer| | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| |2 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
| |Total | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| |iesiri | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+
| |Stoc 2 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+--------+----+----+----+---+-----+------+----+------+---+----+----+-----+---+--+-----+---------+--------+------+



    ANEXA 7.2
    ---------
la contractul-cadru
-------------------

                       BALANŢA (MIŞCAREA)

     ţiţeiului transportat pe reţeaua de conducte pentru ţiţeiul din import
┌────────────────────────────────┬─────────────┬──────────┬──────────┬────────┐
│ │ Clientul │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Stocuri conducte │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 14"Constanta- Piteşti │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 20"Constanta - Piteşti │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 28"Constanta - Baraganu │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 24"Constanta - Midia │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 24"Baraganu - Brazi │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 20"Baraganu - Onesti │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 12"F1 Calareti - Teleajen │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 12"F2 Calareti - Teleajen │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Total stoc conducte │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Stocuri rezervoare │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Total stoc rezervoare │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Total stoc iniţial │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Primiri de la Oil Terminal │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Pentru 14" │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Pentru 20" │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Pentru 28" │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Pentru 24" │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Total primiri │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Total primiri + stoc │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Livrări pe destinaţii │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Total livrat │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Pierderi │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Transfer │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Total iesiri │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Stoc final pe conducte │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 14"Constanta - Piteşti │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 20"Constanta - Piteşti │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 28"Constanta - Baraganu │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 24"Constanta - Midia │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 24"Baraganu - Brazi │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 20"Baraganu - Onesti │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 12"F1 Calareti - Teleajen │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 12"F2 Calareti - Teleajen │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Total stoc conducte │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Stocuri rezervoare │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Total stoc rezervoare │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ Total stoc final │ │ │ │ │
└────────────────────────────────┴─────────────┴──────────┴──────────┴────────┘


                  Transportator,
                .................


    ANEXA 8
    -------
la contractul-cadru
-------------------

    UNITATEA ........................

                          DATORIA RESTANTA

        a expeditorului fata de transportator la data de ........
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   Nr. Data Data Data Valoarea Valoarea
 facturii emiterii primirii scadentei facturată facturii Observaţii
                                             (lei) (euro)
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      TOTAL:
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


              Expeditor, Transportator,
             ........... ................


    ANEXA 9
    -------
la contractul-cadru
-------------------

    UNITATEA ....................

                         GRAFIC DE EŞALONARE
     a datoriilor restante ale expeditorului fata de transportator

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      Luna Datoria curenta Majorări Total (euro)
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     TOTAL:
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


          Expeditor, Transportator,
         ............. ................

                            --------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016