Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   CONTRACT-CADRU din 22 iunie 2004  de transport al gazelor naturale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CONTRACT-CADRU din 22 iunie 2004 de transport al gazelor naturale

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL GAZELOR NATURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 588 din 1 iulie 2004
CONTRACT - CADRU
de transport al gazelor naturale
nr. ..... din anul ..... luna ......... ziua ......

I. Pãrţile contractante
Societatea Comercialã ...................................................., cu sediul în ..............................., str. .................................... nr. .........., judeţul/sectorul .........., cod poştal .............., telefon ........................, fax ................................, înregistratã la oficiul registrului comerţului sub nr. ................, cod unic de înregistrare ......................, având contul nr. ................., deschis la ......................., reprezentatã legal prin ................., în calitate de prestator al serviciilor de transport al gazelor naturale, titular al licenţei de transport al gazelor naturale, denumitã în cele de urmeazã transportator, pe de o parte,
şi
Societatea Comercialã ...................................................., cu sediul în ............................................., str. ...................... nr. ................, judeţul/sectorul ............, cod poştal .............., telefon .............................., fax ..........................., înregistratã la oficiul registrului comerţului sub nr. ................., cod unic de înregistrare .............., având contul nr. ..........., deschis la ................, reprezentatã legal prin ..............., în calitate de beneficiar al serviciilor de transport, denumitã în cele de urmeazã beneficiar, pe de altã parte,
au convenit încheierea prezentului contract.

II. Terminologie
ART. 1
(1) Termenii utilizaţi în prezentul contract sunt prevãzuţi în anexa nr. 1 şi în Codul tehnic al sectorului gazelor naturale, aprobat prin decizie a preşedintelui ANRGN.
(2) Lista cuprinzând abrevierile este prevãzutã în anexa nr. 2.

III. Obiectul contractului
ART. 2
(1) Obiectul prezentului contract îl constituie prestarea serviciilor de transport, desemnând ansamblul de activitãţi şi operaţiuni desfãşurate de transportator pentru sau în legãturã cu rezervarea capacitãţii de transport şi transportul prin SNT al unor cantitãţi determinate de gaze naturale, asigurate în acest scop de beneficiar pe perioada de valabilitate a prezentului contract.
(2) Rezervarea capacitãţii în SNT se realizeazã pentru o perioadã corespunzãtoare duratei de valabilitate a prezentului contract. Capacitatea rezervatã este de ................. mii mc pentru fiecare orã a perioadei de valabilitate a prezentului contract şi se stabileşte de comun acord cu transportatorul, la solicitarea beneficiarului.
(3) Cantitatea de gaze naturale transportatã conform programului de transport prevãzut în anexa nr. 3 va fi asiguratã de beneficiar în punctele de predare/preluare comercialã de la intrarea în SNT, potrivit programului convenit de pãrţi, cu respectarea prevederilor RPFD al SNT, precum şi în condiţiile de calitate cuprinse în Acordul tehnic de exploatare a punctelor de predare/preluare comercialã, aprobat prin decizie a preşedintelui ANRGN, denumit în cele ce urmeazã acord tehnic, prevãzut în anexa nr. 6.
(4) Transportul cantitãţii de gaze naturale se realizeazã de la punctele de predare/preluare comercialã de la intrarea în SNT pânã la punctele de predare/preluare comercialã de la ieşirea din SNT, în condiţiile prevãzute în prezentul contract.

IV. Durata contractului
ART. 3
(1) Prezentul contract se încheie pentru intervalul 1 iulie... - 30 iunie... .
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), contractul se poate încheia pentru o perioadã determinatã, în intervalul prevãzut la alin. (1), în una dintre urmãtoarele situaţii:
a) beneficiarul contractului preia prin cesiune, în tot sau în parte, drepturile şi obligaţiile decurgând din rezervarea de capacitate, de la un utilizator al SNT cu contract de transport al gazelor naturale în derulare;
b) beneficiarul contractului este titular de licenţã în sectorul gazelor naturale sau consumator eligibil, calitate dobânditã ulterior datei de 1 iulie, şi în SNT existã capacitate operaţionalã necontractatã.

V. Predarea/preluarea comercialã a gazelor naturale; mãsurarea gazelor naturale
ART. 4
(1) Transportatorul va prelua gazele naturale contractate, în punctele de predare/preluare comercialã de la intrarea în SNT, în condiţiile de calitate şi de cantitate, precum şi în limitele minime/maxime de presiune convenite prin prezentul contract.
(2) Cantitatea de gaze naturale preluatã de transportator în condiţiile prevãzute la alin. (1) va fi livratã beneficiarului în punctele de predare/preluare comercialã de la ieşirea din SNT, conform anexei nr. 4, în condiţiile de calitate şi cantitate, precum şi în limitele minime/maxime de presiune convenite prin prezentul contract.
ART. 5
Calitatea gazelor naturale va fi atestatã lunar, pe baza buletinelor de analizã a probelor prelevate în punctele de predare/preluare comercialã. La solicitarea justificatã a uneia dintre pãrţi se vor efectua analize ori de câte ori este necesar, conform prevederilor acordului tehnic.
ART. 6
(1) Mãsurarea cantitãţilor de gaze naturale se face continuu, în punctele de predare/preluare comercialã, cu ajutorul contoarelor/sistemelor şi al echipamentelor de mãsurare care îndeplinesc condiţiile prevãzute de reglementãrile metrologice şi de standardele în vigoare. Determinarea cantitãţilor de gaze naturale în punctele de predare/preluare comercialã se face zilnic, conform prevederilor acordului tehnic.
(2) Mãsurarea şi determinarea cantitãţilor de gaze naturale pot fi contestate de pãrţi; în acest caz se va proceda în conformitate cu prevederile acordului tehnic.
ART. 7
Cantitãţile de gaze naturale predate/preluate de transportator se consemneazã în procese-verbale încheiate lunar de pãrţi, în conformitate cu prevederile acordului tehnic, dupã cum urmeazã:
a) în termen de 3 zile calendaristice de la finele lunii de livrare se vor încheia procese-verbale în punctele de predare/preluare comercialã la intrarea în SNT, respectiv în punctele de predare/preluare comercialã de la ieşirea din SNT;
b) în termen de 5 zile calendaristice de la finele lunii de livrare se va încheia procesul-verbal final.

VI. Tariful de transport; modalitãţi şi condiţii de platã
ART. 8
Beneficiarul va plãti transportatorului contravaloarea serviciilor de transport prestate, calculatã în baza tarifului de transport prevãzut în anexa nr. 5 şi stabilit în conformitate cu legislaţia în vigoare.
ART. 9
(1) Facturarea lunarã a contravalorii serviciilor de transport al gazelor naturale prestate se realizeazã în baza capacitãţii rezervate în SNT, a numãrului de ore din fiecare lunã şi a cantitãţilor de gaze naturale predate/preluate de transportator, care sunt consemnate în procesele-verbale întocmite la punctele de predare/preluare comercialã.
(2) Modalitatea, instrumentele de platã, precum şi desemnarea bãncilor agreate pentru derularea operaţiunilor bancare se stabilesc de comun acord, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
(3) Plata contravalorii serviciilor de transport al gazelor naturale se face în termen de 15 zile calendaristice de la data emiterii facturii de cãtre transportator. În cazul în care data scadenţei este zi nelucrãtoare, termenul se socoteşte împlinit în urmãtoarea zi lucrãtoare.
(4) În cazul în care plata se realizeazã prin intermediul bãncilor agreate de pãrţi, obligaţia în cauzã este consideratã îndeplinitã la data intrãrii sumelor respective totale în contul transportatorului.

VII. Drepturile şi obligaţiile transportatorului
ART. 10
Transportatorul are urmãtoarele drepturi:
a) sã încaseze contravaloarea serviciilor de transport al gazelor naturale prestate;
b) sã limiteze/întrerupã prestarea serviciilor de transport al gazelor naturale, cu preavizare conform prevederilor RPFD al SNT, în cazul neîndeplinirii la termenele şi în condiţiile stipulate prin prezentul contract a obligaţiilor de platã;
c) sã limiteze efectuarea transportului gazelor naturale la nivelul capacitãţii rezervate, în situaţia în care, fãrã acordul transportatorului, cantitãţile de gaze naturale ce urmeazã a fi predate în/preluate din SNT necesitã o capacitate de transport mai mare decât capacitatea rezervatã prin contract;
d) sã limiteze sau sã întrerupã transportul gazelor naturale, cu preavizare conform prevederilor RPFD al SNT, în scopul remedierii avariilor apãrute în sistemul de transport, reluarea acestuia urmând sã se facã imediat dupã înlãturarea cauzelor întreruperii;
e) sã iniţieze modificarea şi/sau completarea prezentului contract, în cazul modificãrii circumstanţelor care au stat la baza încheierii acestuia.
ART. 11
Transportatorul are urmãtoarele obligaţii:
a) sã factureze lunar beneficiarului contravaloarea serviciilor de transport al gazelor naturale prestate;
b) sã permitã accesul beneficiarului la SNT, în punctele de predare/preluare comercialã prevãzute în contract, în conformitate cu prevederile RPFD al SNT şi ale acordului tehnic;
c) sã menţinã la dispoziţia beneficiarului capacitatea rezervatã conform prezentului contract;
d) sã preia gazele naturale în condiţiile de calitate şi cantitate prevãzute în contract, la punctele de predare/preluare comercialã de la intrarea în SNT, sã le transporte şi sã le livreze beneficiarului în punctele de predare/preluare comercialã de la ieşirea din SNT, la nivelurile şi în condiţiile de calitate prevãzute în contract;
e) sã anunţe beneficiarul despre eventualele întreruperi în efectuarea transportului gazelor naturale în situaţiile prevãzute la art. 10 lit. b) şi d);
f) sã reia programul de transport al gazelor naturale cu respectarea prevederilor RPFD al SNT, dupã expirarea unui termen de... zile calendaristice de la întreruperea prestãrii serviciului de transport în condiţiile art. 10 lit. b);
g) sã preia riscurile legate de transportul gazelor naturale prin SNT şi de livrarea gazelor naturale în punctele de predare/preluare comercialã, la calitatea şi cantitatea prevãzute în contract;
h) sã asigure funcţionarea corespunzãtoare a sistemelor şi a echipamentelor de mãsurare în punctele de predare/preluare comercialã, conform prevederilor acordului tehnic;
i) sã livreze continuu cantitãţile de gaze naturale prevãzute în programul de transport, în punctele de predare/preluare comercialã de la ieşirea din SNT;
j) sã notifice beneficiarului orice modificare a circumstanţelor care au stat la baza întocmirii prezentului contract, cu respectarea prevederilor RPFD al SNT;
k) sã nu refuze sau sã întârzie nejustificat acordarea consimţãmântului scris referitor la cesionarea drepturilor şi obligaţiilor beneficiarului, decurgând din rezervarea de capacitate.

VIII. Drepturile şi obligaţiile beneficiarului
ART. 12
Beneficiarul are urmãtoarele drepturi:
a) de a avea acces la SNT, în punctele de predare/preluare comercialã prevãzute în contract, în conformitate cu prevederile RPFD al SNT şi ale acordului tehnic;
b) sã solicite transportatorului daune-interese, în cazul limitãrii sau al întreruperii nejustificate a transportului gazelor naturale;
c) sã solicite transportatorului executarea de manevre tehnice ce fac posibilã compensarea cantitãţilor de gaze naturale, prin preluãri din alte puncte de predare/preluare comercialã de la intrarea în SNT, în situaţia în care la un anumit punct de predare/preluare comercialã condiţiile de preluare se deterioreazã;
d) sã solicite transportatorului revenirea la parametrii tehnologici prevãzuţi în contract, în situaţia în care condiţiile de livrare a gazelor naturale în punctele de predare/preluare comercialã de la ieşirea din SNT se modificã;
e) sã conteste cantitãţile de gaze naturale livrate de transportator în punctele de predare/preluare comercialã de la ieşirea din SNT;
f) sã solicite transportatorului modificarea şi completarea prezentului contract în cazul modificãrii circumstanţelor care au stat la baza încheierii acestuia;
g) sã cesioneze drepturile şi obligaţiile decurgând din rezervarea de capacitate, cu acordul transportatorului.
ART. 13
Beneficiarul are urmãtoarele obligaţii:
a) sã plãteascã integral şi la termen facturile emise de transportator;
b) sã asigure cantitãţile de gaze naturale convenite între pãrţi, în punctele de predare/preluare comercialã de la intrarea în SNT, prevãzute în prezentul contract, în limita capacitãţii rezervate, corespunzãtor programului de transport prevãzut în anexa nr. 3;
c) sã comunice transportatorului cantitatea de gaze naturale pentru fiecare punct de predare/preluare comercialã de la ieşirea din SNT, conform prezentului contract;
d) sã preia cantitatea de gaze naturale transportatã la punctele de predare/preluare comercialã de la ieşirea din SNT, prevãzute în prezentul contract;
e) sã notifice transportatorului orice modificare a circumstanţelor care au stat la baza întocmirii prezentului contract, cu respectarea prevederilor RPFD al SNT.

IX. Garanţii
ART. 14
(1) La data încheierii prezentului contract pãrţile sunt obligate sã îşi prezinte reciproc unul sau mai multe instrumente financiare de garantare a propriilor obligaţii, convenite de cãtre acestea.
(2) Garanţia prevãzutã la alin. (1) este destinatã îndeplinirii obligaţiilor contractuale ale pãrţilor, la adãpostul unor evenimente viitoare neprevãzute care ar putea sã îl aducã pe transportator/beneficiar în incapacitatea de a-şi îndeplini obligaţiile contractuale.
(3) În cazul executãrii garanţiei constituite în condiţiile alin. (1), partea în cauzã este obligatã sã reconstituie garanţia depusã în termen de ... zile calendaristice de la executare.
ART. 15
Dacã pãrţile constituie garanţii reale (gaj, ipotecã de prim rang), contractele de garanţie vor fi perfectate o datã cu semnarea prezentului contract.

X. Condiţii de desfãşurare a serviciului de transport al gazelor naturale
ART. 16
(1) Cantitãţile de gaze naturale care urmeazã sã fie transportate lunar la cererea beneficiarului, în limita capacitãţii rezervate, vor fi notificate transportatorului pentru fiecare punct de predare/preluare comercialã, cu respectarea termenelor prevãzute în RPFD al SNT.
(2) În cazul în care beneficiarul nu înainteazã notificarea în termen, cantitatea prevãzutã în programul din contract va fi consideratã valabilã.
ART. 17
(1) Transportatorul va notifica observaţiile la programul de transport cu minimum 3 zile lucrãtoare înainte de începerea lunii de livrare, cu argumentaţia de rigoare. În acest sens pãrţile vor conveni asupra unor eventuale modificãri în termen de douã zile lucrãtoare de la data solicitãrii.
(2) În cazul în care transportatorul nu înainteazã observaţiile în termenul prevãzut la alin. (1), programul de transport notificat de beneficiar va fi considerat acceptat de transportator.
ART. 18
(1) În cazuri justificate beneficiarul poate solicita modificarea programului de transport, cu respectarea termenelor prevãzute în RPFD al SNT; modificãrile vor fi convenite împreunã cu transportatorul în termen de douã zile lucrãtoare de la data solicitãrii.
(2) Beneficiarul poate depãşi capacitatea rezervatã în limita a 5% din aceasta, cu acordul prealabil al transportatorului, în funcţie de regimul tehnologic optim admis pentru conducte, fãrã a plãti un tarif suplimentar.
(3) Orice depãşire a capacitãţii rezervate, cu acordul prealabil al transportatorului, peste limita prevãzutã la alin. (2) atrage perceperea unui tarif suplimentar, prin majorarea componentei de rezervare a capacitãţii cu 100%, aplicat la depãşirea de capacitate rezervatã.
ART. 19
Pãrţile sunt obligate sã îşi notifice situaţiile care ar putea cauza o întrerupere temporarã sau o limitare a preluãrii, transportului ori livrãrii cantitãţilor de gaze naturale cu minimum 3 zile lucrãtoare înaintea producerii acestora, inclusiv în cazul efectuãrii lucrãrilor de întreţinere şi reparaţii periodice.

XI. Clauza de confidenţialitate
ART. 20
(1) Pãrţile sunt obligate ca pe perioada valabilitãţii prezentului contract sã pãstreze confidenţialitatea datelor, a documentelor şi a informaţiilor obţinute în baza acestuia.
(2) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) urmãtoarele date, documente şi informaţii:
a) cele pentru a cãror dezvãluire s-a primit acordul scris al celeilalte pãrţi contractante;
b) cele care la data dezvãluirii sunt de circulaţie publicã;
c) cele solicitate de organele abilitate ale statului, în baza unei obligaţii legale de informare.

XII. Rãspunderea contractualã
ART. 21
(1) În situaţia în care transportatorul nu îşi îndeplineşte din culpã obligaţia de prestare a serviciilor de transport al gazelor naturale, conform programului convenit prin prezentul contract, atât din punct de vedere al parametrilor tehnologici, cât şi al calitãţii gazelor naturale, precum şi orice alte obligaţii stabilite prin prezentul contract, beneficiarul este îndrituit sã solicite şi sã primeascã daune-interese, corespunzãtor prejudiciului cauzat.
(2) Neîndeplinirea obligaţiei de platã a contravalorii serviciilor de transport al gazelor naturale, prevãzutã la art. 9 alin. (3), atrage:
a) aplicarea unei cote a majorãrilor de întârziere egale cu nivelul dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare, pentru fiecare zi de întârziere, începând cu a 16-a zi calendaristicã de la data emiterii facturii, pânã la achitarea integralã a acesteia, inclusiv ziua plãţii, în cazul neîndeplinirii obligaţiei de platã în termen de 30 de zile calendaristice de la data scadenţei;
b) limitarea prestãrii serviciului de transport al gazelor naturale, cu preavizare conform prevederilor RPFD al SNT, începând cu a 46-a zi calendaristicã de la data emiterii facturii, în cazul neîndeplinirii obligaţiei de platã în termen de 45 de zile calendaristice de la data emiterii facturii;
c) întreruperea prestãrii serviciului de transport al gazelor naturale, cu preavizare conform prevederilor RPFD al SNT, începând cu a 56-a zi calendaristicã de la data emiterii facturii, în cazul neîndeplinirii obligaţiei de platã în termen de 55 de zile calendaristice de la data emiterii facturii.
(3) Pentru obligaţiile contractuale, altele decât cele prevãzute la alin. (2), beneficiarul va plãti transportatorului daune-interese, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

XIII. Încetarea contractului
ART. 22
(1) Prezentul contract înceteazã:
a) la încheierea perioadei de valabilitate a contractului;
b) prin acordul pãrţilor;
c) prin denunţare unilateralã.
(2) Pãrţile sunt îndreptãţite sã procedeze la denunţarea unilateralã a contractului în urmãtoarele situaţii:
a) neexecutarea de cãtre una dintre pãrţi a obligaţiilor contractuale;
b) declanşarea procedurii falimentului uneia dintre pãrţi;
c) dacã în termen de 30 de zile calendaristice de la data notificãrii intenţiei de amendare a prezentului contract pãrţile nu ajung la o înţelegere comunã în legãturã cu modificarea şi/sau completarea acestuia.
ART. 23
Intenţia de denunţare unilateralã a contractului trebuie notificatã celeilalte pãrţi în termen de ... zile calendaristice de la data exigibilitãţii obligaţiei neîndeplinite.
ART. 24
Încetarea valabilitãţii prezentului contract nu are nici un efect asupra obligaţiilor contractuale, decurgând din executarea acestuia pânã la data încetãrii.

XIV. Notificãri
ART. 25
(1) Pãrţile sunt obligate ca pe parcursul derulãrii prezentului contract sã îşi notifice reciproc, la sediul prevãzut în partea introductivã a prezentului contract, orice modificare a circumstanţelor avute în vedere la data semnãrii acestuia.
(2) Termenul de notificare este de maximum 5 zile calendaristice de la data producerii modificãrii de circumstanţe, dacã prin prezentul contract nu se prevede un alt termen.
(3) În cazul în care notificarea se face prin poştã, aceasta va fi transmisã prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire, considerându-se primitã de destinatar la data semnãrii de cãtre acesta a confirmãrii de primire.

XV. Forţa majorã
ART. 26
(1) Cazul de forţã majorã este acel eveniment viitor, absolut imprevizibil şi insurmontabil, care exonereazã de rãspundere partea care îl invocã.
(2) Partea care invocã un caz de forţã majorã este obligatã sã îl notifice celeilalte pãrţi în termen de 48 de ore de la încetarea evenimentului şi sã remitã documentele justificative în termen de 5 zile calendaristice de la aceeaşi datã; de asemenea, partea în cauzã este obligatã sã ia mãsurile posibile în vederea limitãrii consecinţelor produse de un asemenea caz.
(3) Cazurile de forţã majorã vor fi certificate de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti.
(4) În cazul în care forţa majorã nu înceteazã în termen de 60 de zile calendaristice, pãrţile au dreptul sã solicite încetarea de plin drept a contractului, fãrã ca vreuna dintre ele sã pretindã daune-interese.

XVI. Legislaţia aplicabilã; soluţionarea litigiilor
ART. 27
Prevederile prezentului contract se supun legislaţiei române în vigoare.
ART. 28
(1) Pãrţile convin ca toate neînţelegerile privind validitatea contractului sau cele rezultate din interpretarea, executarea sau încetarea acestuia sã fie rezolvate pe cale amiabilã.
(2) În caz contrar litigiile vor fi deduse spre soluţionare instanţelor judecãtoreşti competente ori vor fi supuse arbitrajului.

XVII. Cesiune
ART. 29
(1) Nici una dintre pãrţi nu va putea ceda sau transfera în orice mod, în tot sau în parte, drepturile şi obligaţiile sale corelative decurgând din contract, decât cu acordul scris şi prealabil al celeilalte pãrţi.
(2) Notificarea intenţiei de cesionare se înainteazã celeilalte pãrţi contractante cu cel puţin ... zile calendaristice înaintea datei cedãrii sau transferului.
(3) Partea notificatã are obligaţia de a rãspunde în termen de maximum ... zile calendaristice de la înregistrarea notificãrii.
(4) În situaţia în care partea notificatã nu rãspunde în termenul prevãzut la alin. (3), pãrţile convin cã cesionarea este/nu este acceptatã.

XVIII. Alte clauze
ART. 30
..................................................................... .......................................................................................... ..........................................................................................

XIX. Clauze finale
ART. 31
În cazul schimbãrii formei juridice/reorganizãrii judiciare, pãrţile se obligã sã comunice, în termen de maximum ... zile calendaristice de la aceastã datã, modul de preluare a obligaţiilor contractuale reciproce.
ART. 32
Dispoziţiile prezentului contract se completeazã cu prevederile Codului comercial şi ale Codului civil, precum şi cu celelalte reglementãri în vigoare.
ART. 33
Prezentul contract se poate modifica şi/sau completa pe baza încheierii de acte adiţionale, cu acordul ambelor pãrţi.
ART. 34
Anexa nr. 1 "Definirea unor termeni", anexa nr. 2 "Lista cuprinzând abrevierile, anexa nr. 3 "Programul de transport - Intrarea în SNT", anexa nr. 4 "Programul de transport - Ieşirea din SNT", anexa nr. 5 "Tariful pentru prestarea serviciilor de transport al gazelor naturale" şi anexa nr. 6*) "Acordul tehnic" fac parte integrantã din prezentul contract.
ART. 35
Prezentul contract a fost încheiat astãzi, ..., în douã exemplare egal autentice sau cu aceeaşi valoare juridicã, câte unul pentru fiecare parte.

Transportator
Reprezentant legal,
...................
Vizat
Oficiul juridic

Beneficiar
Reprezentant legal,
...................
Vizat
Oficiul juridic

NOTĂ:
Prezentul contract-cadru se poate modifica şi/sau completa cu prevederi specifice, potrivit înţelegerii pãrţilor, cu condiţia ca acestea sã nu fie neconforme cu obligaţiile pãrţilor, în calitate de titulari de licenţe, şi contrare prevederilor legale în vigoare şi prezentului contract-cadru.


ANEXA 1
la contractul-cadru

DEFINIREA UNOR TERMENI
ANRGN - instituţie publicã autonomã, cu personalitate juridicã, ce elaboreazã, aplicã şi urmãreşte sistemul de reglementãri obligatorii la nivel naţional, necesar pentru funcţionarea sectorului şi a pieţei gazelor naturale în condiţii de eficienţã, siguranţã, concurenţã, transparenţã şi de protecţie a consumatorilor şi a mediului.
Beneficiar - persoanã juridicã românã sau strãinã titularã a licenţei de furnizare/licenţei de distribuţie/licenţei de înmagazinare sau care are calitatea de consumator eligibil, precum şi persoana juridicã strãinã care are dreptul de acces la SNT.
Cantitate contractatã - cantitatea de gaze naturale stabilitã prin contract, exprimatã în mc .
Cantitate orarã/zilnicã/lunarã contractatã - cantitatea de gaze naturale stabilitã prin contract, exprimatã în mc , cu referire la fiecare orã/zi/lunã calendaristicã cuprinsã în perioada din contract.
Capacitate operaţionalã - capacitatea de transport a SNT luatã în considerare la fundamentarea tarifului pentru prestarea serviciilor de transport, aplicabil în perioada de valabilitate a contractului de transport.
Capacitate rezervatã - capacitatea pe care transportatorul se obligã sã o ţinã la dispoziţie beneficiarului, în orice moment pe perioada de valabilitate a contractului, stabilitã în funcţie de cantitatea maximã solicitatã de beneficiar şi acceptatã de transportator pentru a fi vehiculatã prin SNT într-o orã, exprimatã în mii mc/h.
Modificare de circumstanţe - schimbarea condiţiilor tehnice, comerciale, economico-financiare şi legale care au fost avute în vedere la data semnãrii contractului.
Punct de predare/preluare comercialã a gazelor naturale ansamblul instalaţiilor care asigurã mãsurarea gazelor naturale din punctul în care gazele naturale trec din proprietatea/custodia furnizorului/transportatorului în cea a operatorului de distribuţie/înmagazinare sau a consumatorului.
Tarif de transport - tariful aferent prestãrii de cãtre transportator a serviciilor de transport al gazelor naturale.


ANEXA 2
la contractul-cadru
LISTA
cuprinzând abrevierile
ANRGN - Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale;
RPFD - Regulamentul de programare, funcţionare şi dispecerizare a Sistemului naţional de transport al gazelor naturale, aprobat prin decizie a preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale;
SNT - Sistemul naţional de transport al gazelor naturale.


ANEXA 3
la contractul-cadru

PROGRAMUL DE TRANSPORT
- Intrarea în SNT -


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Perioada Puncte Presiunea Cantitatea Media zilnicã Observaţii
de livrare de predare/ minimã/ totalã (mii mc/zi)
(lunã/ preluare maximã (mii mc/
trimestru/ de la (bar) perioadã)
an) intrarea
în SNT
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 4
la contractul-cadru

PROGRAMUL DE TRANSPORT
- Ieşirea din SNT -


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Perioada Puncte Presiunea Cantitatea Media zilnicã Observaţii
de livrare de predare/ minimã/ totalã (mii mc/zi)
(lunã/ preluare maximã (mii mc/
trimestru/ de la (bar) perioadã)
an) ieşirea
din SNT
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 5
la contractul-cadru

TARIFUL
pentru prestarea serviciilor de transport al gazelor naturale


ANEXA 6
la contractul-cadru

ACORD TEHNIC

-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016