Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 95 din 5 ianuarie 2000  JUCARII, JOCURI, ARTICOLE PENTRU DIVERTISMENT SAU PENTRU SPORT; PARTI SI ACCESORII ALE ACESTORA    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 95 din 5 ianuarie 2000 JUCARII, JOCURI, ARTICOLE PENTRU DIVERTISMENT SAU PENTRU SPORT; PARTI SI ACCESORII ALE ACESTORA

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000

JUCARII, JOCURI, ARTICOLE PENTRU DIVERTISMENT SAU PENTRU SPORT; PARTI SI ACCESORII ALE ACESTORA

Note de Capitol.
1. - Acest Capitol nu cuprinde:
a) lumanarile pentru pomul de Craciun (pozitia nr. 34.06);
b) articolele de pirotehnie pentru divertisment de la pozitia nr. 36.04;
c) firele, monofilamentele, sforile, guta sau articolele similare pentru pescuit, chiar fixate la lungime, sau care nu sunt montate in linie, de la Capitolul 39, de la pozitia nr. 42.06 sau de la Sectiunea XI;
d) sacii pentru articolele de sport si alte recipiente de la pozitiile nr. 42.02, 43.03 sau 43.04;
e) imbracamintea de sport, ca si articolele pentru travesti din material textil, de la Capitolele 61 sau 62;
f) drapelele si sforile de drapele din materiale textile; ca si panzele pentru ambarcatiuni, planse cu vele de la Capitolul 63;
g) incaltamintea de sport (cu exceptia celor la care sunt fixate patine pentru gheata sau cu rotile) de la Capitolul 64 si acoperamintele de cap speciale pentru practicarea sporturilor de la Capitolul 65;
h) bastoanele pentru mers, cravasele, bicele si articolele similare (pozitia nr. 66.02) precum si partile lor (pozitia nr. 66.03);
i.j) ochii de sticla nemontati pentru papusi sau pentru alte jucarii de la pozitia nr. 70.18;
k) partile si furniturile de uz general, in sensul Notei 2 de la Sectiunea XV, din metale comune (Sectiunea XV), si articolele similare din material plastic (Capitolul 39);
l) clopotele, soneriile, gongurile si articolele similare de la pozitia nr. 83.06;
m) pompele pentru lichide (pozitia nr. 84.13), aparatele pentru filtrarea sau epurarea lichidelor sau gazelor (pozitia nr. 84.21), motoarele electrice (pozitia nr. 85.01), transformatoarele electrice (pozitia nr. 85.04) si aparatele de radiotelecomanda (pozitia nr. 85.26);
n) vehiculele de sport de la Sectiunea XVII, cu exceptia saniilor, boburilor si a bunurilor similare;
o) bicicletele pentru copii (pozitia nr. 87.12);
p) ambarcatiile de sport, cum ar fi canoele si skifurile (Capitolul 89) si mijloacele lor de propulsie (Capitolul 44, daca sunt confectionate din lemn);
q) ochelarii de protectie pentru practicarea sporturilor sau pentru jocurile in aer liber (pozitia nr. 90.04);
r) fluierele de sport si cele de momit pasari (pozitia nr. 92.08);
s) armele si alte articole de la Capitolul 93;
t) ghirlandele electrice de toate tipurile (pozitia nr. 94.05);
u) corzile pentru rachete, corturi, articole de camping si manusi din toate materialele (clasificate dupa regimul materiei constitutive).
2. - Articolele de la acest Capitol pot sa aibe simple garnituri sau accesorii de minima importanta din metale pretioase, sa fie placate sau suflate cu metale pretioase, cu perle naturale sau de cultura, cu pietre pretioase sau semipretioase, naturale, artificiale sau reconstituite.
3. - Sub rezerva Notei 1 de mai sus, partile si accesoriile care sunt recunoscute ca fiind in exclusivitate sau in principal destinate articolelor de la acest Capitol sunt clasificate cu aceste articole.

CONSIDERATII GENERALE
Acest Capitol cuprinde jucariile si jocurile pentru amuzamentul copiilor si distractia adultilor, articolele si masinile utilizate pentru practicarea gimnasticii, a atletismului si a altor sporturi sau pentru pescuitul cu undita, unele articole de vanatoare, ca si manejurile si articolele de balciuri.
Fiecare dintre pozitiile acestui Capitol se refera de asemenea la partile si accesoriile articolelor de la acest Capitol in masura in care sunt posibil de recunoscut ca fiind in exclusivitate sau in principal destinate pentru acestea si nu constau din articolele excluse de Nota 1 a acestui Capitol.
Articolele de la acest Capitol pot fi realizate din orice material, cu exceptia urmatoarelor: metale pretioase, placate sau suflate cu metale pretioase, perle naturale sau de cultura, pietre pretioase si sau semipretioase, naturale, artificiale sau reconstituite. Aceste articole pot sa aibe garnituri simple sau accesorii de minima importanta din aceste materiale.
In afara de excluderile mentionate in Notele explicative ale pozitiilor, acest Capitol nu cuprinde:
a) Articolele de pirotehnie pentru divertisment (pozitia nr. 36.04).
b) Bandajele, pneumaticele si alte articole de la pozitiile nr. 40.11, 40.12 sau 40.13.
c) Corturile si articolele de campare (in general pozitia nr. 63.06).
d) Pompele pentru lichide (pozitia nr. 84.13), aparatele pentru filtrarea sau epurarea lichidelor sau gazelor (pozitia nr. 84.21), motoarele electrice (pozitia nr. 85.01), transformatoarele electrice (pozitia nr. 85.04) si aparatele de radiotelecomanda (pozitia nr. 85.26);
e) Armele si alte articole de la Capitolul 93.

95.01 - JUCARII CU ROTI PENTRU COPII (DE EXEMPLU TRICICLETE, TROTINETE, AUTOMOBILE CU PEDALE), LANDOURI SI CARUCIOARE PENTRU PAPUSI.
Aceasta pozitie cuprinde:
A) Jucariile cu roti pentru copii.
Propulsia acestor jucarii este obtinuta, cel mai adesea, prin efortul copilului insusi, fie cu reazem direct pe sol (trotinete fara pedala), fie cu ajutorul unui sistem de pedale, de manivele sau de manete, care transmit miscarea la roti printr-un lant sau un dispozitiv cu excentric. In alte cazuri, aceste jucarii sunt actionate printr-un motor sau trase ori impinse de catre o terta persoana.
Printre aceste jucarii se pot mentiona:
1) Tricicletele, triciclurile si articolele similare, cu exceptia bicicletelor pentru copii care sunt cuprinse la pozitia nr. 87.12.
2) Trotinetele.
3) Jucariile montate pe roti si actionate cu ajutorul unei pedale sau a unei manivele si care au forma animalelor.
4) Automobilele cu pedale, care au, in general, forma unei masini de turism, a unui jeep, a unui camion etc.
5) Jucariile cu roti actionate cu manete.
6) Carucioarele si "animalele" montate pe roti fara transmisie mecanica, suficient de mari si de rezistente pentru a duce un copil, si care pot fi trase sau impinse.
7) Autovehiculele cu motor, pentru copii.
B) Landouri si carucioare pentru papusi, pliante sau nu.
Sunt excluse de la aceasta pozitie:
a) Claxoanele de avertizare pentru masinile si vehiculele de la aceasta (pozitia nr. 83.06).
b) Vehiculele sau masinile inapte pentru a folosi ca mijloc de locomotie unui copil, ca si jucariile care pot sa fie incalecate de catre copil, dar care nu se deplaseaza (caii cu balansoar, caii cu resort etc.) (pozitia nr. 95.03).
c) Articolele de pat pentru landouri si carucioare pentru papusi, similare celor de la paturile de papusi (pozitia nr. 95.03).

95.02 - PAPUSI CARE REPREZINTA FIINTE UMANE.
9502.10 - Papusi, chiar imbracate
- Parti si accesorii:
9502.91 - - Imbracaminte si accesoriile ei, incaltaminte si acoperaminte de cap
9502.99 - - Altele
Aceasta pozitie cuprinde nu numai papusile pentru jocul copiilor, dar si papusile utilizate pentru decor (papusile pentru saloane, papusile mascote, fetisurile etc.), papusile pentru teatre de papusi si pentru teatru de marionete ca si papusile care reprezinta fiinta umana in stare diforma (de exemplu marionetele cu doua cocoase, paiatele).
Papusile sunt in general din cauciuc, materiale plastice, ceara, ceramica (portelan etc.), material textil, lemn, carton, hartie amestecata sau in combinatie cu aceste materiale. Ele pot fi articulate sau nu si sa aibe mecanisme care sa le permita sa mearga si sa miste capul, bratele sau ochii, sa emita sunete care imita vocea umana etc. Ele pot fi imbracate sau nu.
Printre partile si accesoriile papusilor, sunt mentionate capetele, corpurile, membrele, ochii (altele decat cele, nemontate, de sticla de la pozitia nr. 70.18), mecanismele pentru ochii (care se inchid sau se deschid), pentru emiterea diverselor sunete, si alte mecanisme, perucile, vesmintele, incaltamintea si palariile.
Sunt intre altele, excluse de la aceasta pozitie:
a) Cutiile muzicale pe care este montata o papusa (pozitia nr. 92.08).
b) Soldatii de plumb si similare (pozitia nr. 92.03).
c) Manechinele pentru prezentarea vesmintelor sau alte utilizari si automatele (pozitia nr. 96.18).

95.03 - ALTE JUCARII; MINIMODELE SI MODELE SIMILARE PENTRU DIVERTISMENT, ANIMATE SAU NU; JOCURI ENIGMISTICE (PUZZLE) DE ORICE FEL (+).
9503.10 - Trenuri electrice, inclusiv sinele, semnalele si alte accesorii
9503.20 - Minimodele, animate sau nu, pentru asamblare, altele decat cele de la pozitia nr. 9503.10
9503.30 - Alte seturi si jucarii de constructie
- Jucarii care reprezinta animale sau creaturi neumane:
9503.41 - - Umplute cu materiale de umplutura (lana, calti, etc.)
9503.49 - - Altele
9503.50 - Instrumente si aparate pentru jocuri muzicale
9503.60 - Puzzle
9503.70 - Alte jucarii, prezentate in seturi sau serii complete
9503.80 - Alte jucarii si modele, cu motor
9503.90 - Altele
Aceasta pozitie cuprinde:
A) Toate jucariile, altele decat cele cuprinse la pozitiile nr. 95.01 si 95.02. Aceste jucarii pot sa fie fara miscare sau cu motor (mecanic, electric sau altul).
Printre acesta se pot prezenta:
1) Jucariile care reprezinta animale sau alte creaturi neumane, chiar avand in esenta caracteristicile fizice umane (de exemplu ingeri, roboti, demoni, monstri) inclusiv cele pentru teatrele de marionete.
2) Armele-jucarie de toate felurile
3) Jucariile de constructie (mecanice, cu cuburi etc.).
4) Jucarii-vehicule (altele decat cele de la pozitia nr. 95.01) trenuri (chiar electrice), avioane, vapoare, de exemplu, si accesoriile lor (de exemplu sine, piste, semnale).
5) Masinile-jucarii (motoare, altele decat cele electrice, masini cu aburi, etc.).
6) Balonasele si dirijabilele (zmeele), altele decat cele de la pozitia nr. 88.01.
7) Soldatii de plumb si similare, ca si fortaretele si alte accesorii.
8) Articolele de sport care au caracter de jucarii, prezentate sub forma de seturi sau izolat (de exemplu seturi de golf, tenis, tir cu arcul, biliard, bastoane de baseball, bastoane de cricket, crose de hochei, etc.).
9) Sculele si articolele de gradinarit (inclusiv sapele pentru copii).
10) Aparatele de proiectie-jucarii (cinema, lanterne magice etc.) si lunetele de jucarie.
11) Instrumentele si alte aparate muzicale care au caracter de jucarii (piane, trompete, tobe, fonografe, armonice, acordeoane, xilofoane, cutii muzicale etc.).
12) Case si mobilier pentru jucarii (papusi), inclusiv lenjerie de pat.
13) Magazinele jucarii, articolele de masa si de menaj.
14) Numaratoarele-jucarii.
15) Masinile de cusut jucarii.
16) Ceasurile si orologiile de jucarie.
17) Ansamblurile care au un caracter educativ: trusele de chimie, de electricitate, de topitorie, de imprimerie, de cusut, de tricotat etc.
18) Cercurile, dracusorii, titirezele (chiar muzicale), corzile de sarit (prevazute cu manere), mingiile si baloanele (altele decat cele de la pozitia nr. 95.04 sau 95.06).
19) Cartile sau foile compuse in esenta din imagini de decupat destinate sa formeze un ansamblu si cartile care au ilustratii mobile sau care se formeaza in relief la deschiderea cartii, atunci cand articolul constituie in esenta o jucarie (vezi Nota explicativa de la pozitia nr. 49.03).
20) Bilele care constituie jucarii (in special bilele cu vinisoare de culoare sau culori multicolore care imita agatul, oricum ar fi prezentate pentru vanzare si bilele de orice fel, prezentate in cutii, saculeti etc. pentru amuzamentul copiilor).
21) Jucarioarele pentru sugari, diavolii cu resort, pusculitele, teatrele miniaturi cu sau fara personaje etc.
Unele dintre articolele de mai sus (armele-jucarii, sculele si articolele de gradinarit, soldatii de plumb etc., se prezinta frecvent asamblate in seturi.
Jucariile care reprezinta reproducerea articolelor cu utilizare pentru adulti, cum ar fi fiarele de calcat electrice, masinile de cusut, instrumentele muzicale etc., se deosebesc, in general de ultimele, prin natura materialelor constitutive, prelucrarea mai rudimentara, dimensiunile lor reduse (adaptate la talia copiilor), randamentul lor destul de slab, care nu permite utilizarea lor pentru o munca normala de adult.
Pe de alta parte, unele articole, care izolat sunt clasificate la alte pozitii din Nomenclatura, dobandesc caracterul de jucarii datorita gruparii si prezentarii lor. Acesta ar fi cazul, de exemplu, al unei truse de chimie care cuprinde tuburi si balonase, de sticla, o lampa de alcool si produse chimice, sau al unei cutii de mercerie (sau necesara pentru lucru manual) care cuprinde fir, foarfeci, ace, un degetar de cusut etc., sub rezerva ca aceste ansamble conserva caracterul de jucarie.
B) Minimodelele si modelele similare pentru divertisment:
Este vorba despre minimodelele, chiar animate, de exemplu de vapoare, de aeronave, trenuri, vehicule automobile, care se pot prezenta sub forma de seturi care au partile si furniturile necesare pentru constructia acestor modele, cu exceptia ansamblelor care prezinta caracteristici ale jocurilor de competitie de la pozitia nr. 95.04 (de exemplu, ansamblele de masini de curse cu circuitele lor).
Sunt cuprinse in aceasta grupa reproducerile de articole de talie reala sau marita, in masura in care este vorba de articole pentru divertisment.
C) Jocurile de puzzle de toate felurile.
Aceasta pozitie se refera, la partile si accesoriile articolelor de la aceasta pozitie care sunt posibil de recunoscut ca fiind destinate in exclusivitate sau in principal pentru a fi montate pe sus-numitele articole, cu conditia sa nu fie vorba de articolele excluse prin Nota 1 de la acest Capitol. Printre partile si accesoriile din aceasta categorie, se pot mentiona:
1) Mecanismele care pun in miscare cutiile muzicale, care, prin forma lor, prin materia lor constitutiva, prin factura lor rudimentara, nu pot sa fie utilizate in cutiile muzicale de la pozitia nr. 92.08.
2) Motoarele miniaturale cu ardere interna cu piston sau care functioneaza dupa orice alt sistem (cu exceptia motoarelor electrice de la pozitia nr. 85.01), destinate sa fie montate, de exemplu, pe minimodelele de avioane, de nave, care se caracterizeaza in mod special printr-o capacitate cilindrica redusa si o putere mica, o greutate si dimensiuni reduse.
Sunt, intre altele, excluse de la aceasta pozitie:
a) Culorile pentru amuzamentul copiilor (pozitia nr. 32.13).
b) Pastele de modelat, pentru distractia copiilor (pozitia nr. 34.07).
c) Albumele sau cartile de imagini si albumele de desenat sau de colorat, pentru copii, de la pozitia nr. 49.03.
d) Abtibildurile (pozitia nr. 49.08).
e) Clopotele, soneriile, gongurile si articolele similare de la pozitia nr. 83.06.
f) Cartile de joc (pozitia nr. 95.04).
g) Bulele si palariile de hartie, mastile etc. (pozitia nr. 95.05).
h) Cretele de scris si creioanele colorate de la pozitia nr. 96.09.
i.j) Tablele si tablitele de scris, de la pozitia nr. 96.10.

Note explicative de subpozitii.
Subpozitia nr. 9503.70.
In cazul in care se incadreaza la pozitia nr. 95.03, in sensul acestei subpozitii sunt considerate ca:
1) seturi: doua sau mai multe tipuri diferite de articole (destinate pentru divertisment) prezentate in acelasi ambalaj pentru vanzarea cu amanuntul fara reconditionare. Sunt de asemenea cuprinse aici accesoriile simple si obiectele de mai mica importanta destinate sa usureze utilizarea articolelor.
2) seturi complete: doua sau mai multe articole diferite, prezentate in acelasi ambalaj pentru vanzarea cu amanuntul fara reconditionare, pentru un anumit timp de recreere sau reprezentarea unui personaj, a unei meserii sau a unei munci.

95.04 - ARTICOLE PENTRU JOCURI DE SOCIETATE, INCLUSIV JOCURILE CU MOTOR SAU CU MECANISME DE MISCARE, JOCURI DE BILIARD, MESE SPECIALE PENTRU JOCURI DE CAZINO SI JOCURILE DE POPICE AUTOMATE (DE EXEMPLU, BOWLING).
9504.10 - Jocuri video de tipurile utilizabile cu un receptor de televiziune
9504.20 - Articole si accesorii pentru jocul de biliard
9504.30 - Alte jocuri care functioneaza prin introducerea unei monede sau a unei fise, cu exceptia jocurilor automate de popice (bowling)
9504.40 - Carti de joc
9504.90 - Altele
Printre articolele cuprinse in aceasta pozitie, se pot mentiona:
1) Mesele de biliard de toate tipurile (cu sau fara picioare) si accesoriile lor: tacuri, bile, crete de biliard, contoare de puncte cu bile sau cu cursor, etc., cu exceptia totalizatoarelor de puncte cu role si similare (pozitia nr. 90.29), contoarelor cu miscare de ceasornic, care indica fie timpul de joc, fie direct suma totala care trebuie sa fie platita in functie de acest timp (pozitia nr. 91.06), si rastelele pentru tacurile de biliard (se clasifica la pozitia nr. 94.03 sau in functie de materia constitutiva).
2) Jocurile video (utilizate cu un receptor de televiziune sau cu un ecran incorporat) si alte jocuri de noroc sau de indemanare, cu afisaj electronic.
3) Mesele de joc special concepute pentru aceste utilizari, de exemplu mesele care reprezinta o tabla de sah etc.
4) Mesele speciale pentru jocurile de cazino sau de salon (ruleta, etc.); greblele de crupier, saboti etc.
5) Jocurile de fotbal de masa si similare.
6) Jocurile utilizate in general in salile de jocuri, cafenele si la sarbatorile din targuri, care functioneaza prin introducerea unei monede sau a unei fise si care se bazeaza pe efectul norocului sau pe priceperea jucatorului, cum ar fi masinile cu fise, biliardul electric, jocurile electrice de tir.
7) Jocurile de popice automate, indiferent ca sunt echipate sau nu cu motoare si dispozitive electromecanice.
Sunt clasificate aici nu numai bowlingurile (adica jocurile ale caror popice sunt dispuse in triunghi) dar si alte jocuri automate de popice (de exemplu, cele ale caror popice sunt dispuse in patrate).
8) Alte jocuri de popice si cricket de salon.
9) Ansamblele de masini de curse cu circuitele lor, care prezinta caracteristicile jocurilor de competitie.
10) Jocurile cu sageti.
11) Jocurile de carti de toate felurile si toate dimensiunile (bridge, tarot, lexicon etc.).
12) Jocurile de sah, de dame, de domino, halma, maroco, loto, mah-jong, de zaruri pentru copii, de ruleta, de tric-trac etc.
13) Accesoriile comune pentru cea mai mare parte a jocurilor, cum ar fi zarurile, jetoanele, marcatoarele de puncte, indicatoarele de atuuri pe jocurile de carti, covoare speciale (de exemplu covoare de ruleta si similare etc.).
Sunt excluse de la aceasta pozitie:
a) Masinile si aparatele care raspund la dispozitiile de la Nota 5A) de la Capitolul 84 chiar daca sunt apte sa fie programate pentru jocurile video (pozitia nr. 84.71).
b) Mesele pentru jocurile de carti, de la Capitolul 94.
c) Jocurile de puzzle (pozitia nr. 95.03).

95.05 - ARTICOLELE PENTRU SARBATORI, CARNAVAL SAU ALTE DIVERTISMENTE, INCLUSIV ARTICOLELE DE MAGIE SI ARTICOLELE SURPRIZA.
9505.10 - Articolele pentru sarbatori de Craciun
9505.90 - Altele
Aceasta pozitie cuprinde:
A) Articolele pentru sarbatori, carnaval sau alte divertismente care, tinandu-se seama de utilizarea lor, sunt in general de fabricatie simpla si putin robusta. Printre acestea se pot mentiona:
1) Articolele de decorare cum ar fi ghirlandele, lampioanele, lanternele venetiene, ca si articolele ce decoreaza arborii de Craciun confectionate, in general, din hartie, carton, linii si lame metalice, foi subtiri de metal (lamele metalice stralucitoare), sticla etc., printre care sunt mentionate ghirlandele, firele tip omida, parul ingerilor, stele stralucitoare, zapada artificiala, globuri, animale, subiecte diferite. Raman, clasificate aici articolele utilizate pentru decorarea produselor de patiserie (de exemplu, subiecte diferite, umbrelute, drapele mici).
2) Articolele utilizate in mod obisnuit cu ocazia sarbatorilor de Craciun si in mod special pomii artificiali de Craciun (brazii de hartie, carton sau materiale plastice, flexibile, acoperiti sau nu cu promoroaca, pliabili sau nu etc.), iesle (din lemn, din carton etc.), prevazute sau nu cu ornamente, subiecte si animale pentru iesle (din ceara, hartie, pamant, carton etc.), ingerasi, saboti si butuci pentru Craciun (in general, din carton decorat), mosi Craciuni etc. De notat, ca unele dintre obiectele pentru decorarea arborilor de Craciun folosesc pentru ornamentarea ieslelor.
3) Articolele de deghizare: masti, nasuri false, urechi false, barbi false, mustati false, peruci (altele decat imitatiile bunurilor de la pozitia nr. 67.04), palarii etc. Sunt cu toate acestea excluse de la aceasta pozitie articolele pentru travesti din materiale textile de la Capitolele 61 sau 62.
4) Articolele de amuzament si altele: bule, confeti, serpentine, umbrele, umbrele de ploaie, obiecte de emis sunete, etc.
Nu sunt clasificate, la aceasta pozitie subiectele de dimensiuni mari, susceptibile sa foloseasca la decorarea locurilor de cult sub forma statuetelor, statuilor si obiectelor similare.
B) Articolele de magie, farse si articolele surpriza de toate felurile; pulberi de stranutat, bomboane capcana, inele de apa, pulberi lacrimogene, cochilii surpriza sau flori japoneze etc. Sunt de asemenea cuprinse aici articolele si materialele special concepute pentru executarea numerelor de prestidigitatie, cum ar fi jocurile de carti, mesele trucate, recipientele speciale etc.
Sunt excluse de la aceasta pozitie:
a) Arborii de Craciun (brazi) naturali (Capitolul 6).
b) Lumanarile de Craciun si lumanarile pentru arborii de Craciun (pozitia nr. 34.06).
c) Ambalajele de material plastic sau de hartie utilizate cu ocazia sarbatorilor (de exemplu, clasificate conform materialului constitutiv, Capitolul 39 sau 48).
d) Suporturi pentru arborii de Craciun (clasificate conform materialului constitutiv).
e) Drapele si corzi de drapele de materiale textile (pozitia nr. 63.07).
f) Ghirlandele electrice de toate felurile (pozitia nr. 94.05).

95.06 - ARTICOLE SI ECHIPAMENT PENTRU CULTURA FIZICA, GIMNASTICA, ATLETISM, ALTE SPORTURI (INCLUSIV PENTRU TENIS DE MASA) SAU PENTRU JOCURI IN AER LIBER, NEDENUMITE SI NECUPRINSE IN ALTA PARTE IN ACEST CAPITOL; PISCINE SI BAZINE.
- Schiuri pentru zapada si alt material pentru practicarea schiului pe zapada:
9506.11 - - Schiuri
9506.12 - - Legaturi pentru schiuri
9506.19 - - Altele
- Schiuri nautice, planse pentru surfing, planse cu vele si alt material pentru practicarea sporturilor nautice:
9506.21 - - Planse cu vele
9506.29 - - Altele
- Crose de golf si alt material pentru practicarea golfului:
9506.31 - - Crose complete
9506.32 - - Mingi
9506.39 - - Altele
9506.40 - Articole si materiale pentru tenis de masa
- Rachete de tenis, de badminton sau rachete similare, chiar neracordate:
9506.51 - - Rachete de tenis, chiar fara cordaj
9506.59 - - Altele
- Baloane si mingi, altele decat mingile de golf sau tenis de masa:
9506.61 - - Mingi de tenis
9506.62 - - Gonflabile
9506.69 - - Altele
9506.70 - Patine pentru gheata si patine cu rotile, inclusiv incaltamintea (ghetele) cu patine atasate
- Altele:
9506.91 - - Echipament si articole pentru cultura fizica; gimnastica sau atletism
9605.99 - - Altele
Printre articolele clasificate la aceasta pozitie, se pot mentiona:
A) Articole si material de gimnastica sau de atletism, de exemplu:
Trapeze si inele, bare fixe si bare paralele, barne, cai de lemn, cai cu manere, trambuline, corzi netede sau cu noduri si scari de coarda, spaliere, maciuci, gantere si haltere, mingi medicinale, aparate pentru tras la rame, biciclete ergometrice si alte aparate de exercitii, extensoare, manete de strangere in pumn, blocstarturi, garduri pentru sarituri, portice, prajini, saltele de aterizare la sarituri, sulite, discuri, greutati si ciocane de aruncat, mingi de ping-pong, ringuri de box sau de lupta, pereti de escaladare.
B) Material pentru alte sporturi si jocuri in aer liber (altele decat de tipul articole jucarii, prezentate sub forma panopliilor sau separat, de la pozitia nr. 95.03), cum ar fi:
1) Schi pe zapada si alt material pentru practicarea schiului pe zapada (de exemplu, legaturi si dispozitive de franare pentru schiuri, bete de schi).
2) Schiuri nautice, planse pentru surfing, planse cu vele si alt material pentru practicarea sporturilor nautice cum ar fi plonjoarele, topoganele, labele de cauciuc pentru inot si mastile de respirat pentru inot subacvatic, de tipul celor utilizate fara oxigen sau buteliile de aer comprimat si tuburile respiratorii (in general denumite tuburi) destinate celor pentru scaldat sau pentru scufundari.
3) Crose de golf si alt material pentru golf cum ar fi mingile de golf, teurile.
4) Articole si materiale pentru tenis de masa (ping-pong) cum ar fi mesele (cu sau fara picioare) rachetele, mingile si fileurile.
5) Rachete de tenis, de badminton sau similare (de exemplu, rachete de squash), chiar neracordate.
6) Baloane si mingi (altele decat mingile de golf sau de tenis de masa) cum ar fi mingile de tenis, mingile de fotbal, rugby, mingile similare inclusiv camerele pentru mingi; mingile pentru polo pe apa, baschetball si cele de acelasi tip fara camera dar cu valva; mingile de cricket.
7) Patine de gheata si patinele cu rotile, inclusiv incaltamintea cu patine atasate.
8) Crose de hochei, de cricket etc.; chisteras, pucuri de hochei, pietre de curling.
9) Fileuri pentru diferite jocuri (tenis, badminton, volei, baschet, porti de fotbal, etc.).
10) Materiale pentru scrima cum ar fi floretele, sabiile si partile lor (de exemplu lame, garzi, manere, varfuri de oprire) etc.
11) Articole pentru tir cu arbaleta si cu arcul cum ar fi arbaletele, sagetile si tintele.
12) Echipament de tipul utilizat in terenurile de joc ale copiilor cum ar fi balansoare sau leagane, tobogane, pas de gigant.
13) Echipament de protectie pentru jocuri si sporturi cum ar fi masti si plastroane pentru practicarea scrimei, cotiere si genunchiere, jambiere, protectii pentru tibie si similare.
14) Alte articole si echipamente cum ar fi inelele pentru decktenis, sfere si bule, planse cu roti (skate boards), dispozitivele de mentinere a formei rachetelor, plasele pentru polo si pentru crichet, bumeranguri, piolete, porumbei de argila si lansatori de porumbei artificiali, boburi, sanii si masini similare nemotorizate concepute pentru a aluneca pe zapada sau pe gheata.
C) Piscinele si bazinele.
Sunt excluse de la aceasta pozitie:
a) Corzile pentru rachete de tenis si altele (Capitolul 39, pozitia nr. 42.06 sau Sectiunea XI).
b) Sacii pentru articole de sport si alte containere de la pozitiile nr. 42.02, 43.03 sau 43.04).
c) Manusile de sport, care urmeaza regimul lor propriu (in particular, pozitia nr. 42.03).
d) Fileurile pentru mingi si baloane si fileurile de inchidere (in general, pozitia nr. 56.08).
e) Imbracamintea sport din materiale textile de la Capitolul 61 sau 62.
f) Panzele de ambarcatiuni, planse cu vele de la pozitia nr. 63.06.
g) Incaltamintea (cu exceptia celor la care sunt fixate patine pentru gheata sau cu rotile) de la Capitolul 64 si partile speciale pentru practicarea sporturilor de la Capitolul 65.
h) Betele, cravasele, bicele si articolele similare (pozitia nr. 66.02) ca si partile lor (pozitia nr. 66.03).
i.j) Ambarcatiunile de sport (cum ar fi canoele si schifurile) si vehiculele de sport (cu exceptia saniilor, boburilor si altora similare de la Sectiunea XVII).
k) Ochelarii pentru pescuit subacvatic si alti ochelari de sport (pozitia nr. 90.04).
l) Aparatele electromedicale si alte instrumente si aparate medicale de la pozitia nr. 90.18.
m) Aparatele de mecanoterapie (pozitia nr. 90.19).
n) Aparatele respiratorii pentru pescuit subacvatic, care functioneaza cu oxigen sau cu aer comprimat (pozitia nr. 90.20).
o) Aparatele de ceasornicarie, chiar cu utilizari sportive (Capitolul 91).
p) Jocurile de popice de toate tipurile (inclusiv bowlingurile) si alte articole pentru jocurile de societate (pozitia nr. 95.04).

95.07 - UNDITE DE PESCUIT, CARLIGE DE PESCUIT SI ALTE ARTICOLE PENTRU PESCUIT CU UNDITA; PLASE PENTRU PRINS PESTI; PLASE PENTRU PRINS FLUTURI; CAPCANE PENTRU PASARI (ALTELE DECAT CELE DE LA POZITIA NR. 92.08 SAU 97.05) SI ARTICOLE DE VANATOARE SIMILARE.
9507.10 - Undite de pescuit
9507.20 - Carlige de pescuit, montate sau nu
9507.30 - Mulinete pentru pescuit
9507.90 - Altele
Aceasta pozitie cuprinde:
1) Carlige de pescuit de toate felurile (simple sau multiple) si de toate dimensiunile. In general de otel si care pot sa fie acoperite cu bronz, cu cositor, cu argint sau sa fie aurite.
2) Plase de pescuit, plasele de fluturi si plase pentru toate utilizarile, este vorba despre fileuri mici in forma de buzunar, mentinute deschise printr-o montura circulara, dreptunghiulara sau triunghiulara fixata la extremitatea unei vergele.
3) Articolele pentru pescuitul cu undita: unditele de pescuit de toate dimensiunile si din toate materialele (bambus, trestie, lemn, fibre de sticla, metal, material plastic etc.) dintr-o singura piesa (bucata) sau din mai multe elemente; partile si accesoriile, cum ar fi mulinetele si placile de mulinete, inelele (altele decat cele de pietre pretioase, semipretioase, naturale, artificiale sau reconstituite) montate, carlige montate cu momeala artificiala (pesti, pesti artificiali prevazuti cu carlige, muste, insecte, viermi, linguri etc.), momelile artificiale nemontate, unditele montate, partile inferioare ale unditelor, dopuri sau flotoare (de pluta, de sticla sau de pene), inclusiv flotoarele luminoase. plansele si dispozitive de pliat pentru undite, autoinchizatoare, locurile de scurgere ale murdariilor, prelungitoare, plumbi, zurgalai avertizori pe tarusi etc.
4) Capcanele pentru pasari (altele decat momelile artificiale de toate tipurile (nr. 92.08) sau animale impaiate de la pozitia nr. 97.05) caprane cu oglinzi de prins ciocarlii si articolele de vanatoare similare.
Sunt de asemenea excluse de la aceasta pozitie.
a) Penele utilizate pentru fabricarea mustelor artificiale (pozitiile nr. 05.05 sau 67.01).
b) Firele, monofilamentele, cordoanele, guta (naturala sau artificiala) si produsele similare pentru pescuit, chiar taiate la lungime, dar nemontate in undite (Capitolul 39, pozitia nr. 42.06 sau Sectiunea XI).
c) Sacii pentru unditele de pescuit si tolbele de vanat de la pozitiile nr. 42.02, 43.03 sau 43.04.
d) Inelele nemontate (regim propriu).
e) Capcanele, piedicile si cursele (regimul materiei constitutive).
f) Porumbeii de argila (pozitia nr. 95.06).

95.08 - MANEJURI, BALANSOARE, STANDURI DE TIR SI ALTE ATRACTII DE GENUL CELOR PENTRU BALCIURI; CIRCURI, MENAJERII SI TEATRE AMBULANTE.
Pentru a fi clasificate aici, atractiile de genul celor pentru balciuri, menajerii si teatre ambulante trebuie, in principiu, sa cuprinda tot ceea ce este esential pentru exploatarea lor normala. Sunt deci cuprinse in aceasta pozitie in masura in care gruparea lor este destinata pentru divertismentul publicului, ansamble care cuprind articole, cum ar fi corturi, animale, instrumente si aparate muzicale, grupuri electrogene, transformatoare, motoare, aparate de iluminat, scaune, arme si munitii etc., care, prezentate izolat, sunt clasificate la alte pozitii ale Nomenclaturii.
Sub rezerva dispozitiilor de la Nota 1 de la acest Capitol, partile si accesoriile care pot fi recunoscute ca fiind in exclusivitate sau in principal destinate pentru atractiile de targuri (de exemplu barci de balansoare, vapoare pentru caderi de apa) raman clasificate la aceasta pozitie, atunci cand sunt prezentate separat.
Printre atractiile de la targuri care sunt de clasificat la aceasta pozitie, sunt mentionate:
1) Manejurile de toate felurile.
2) Autodroamele pentru auto-scutere (sau masinile care se tamponeaza).
3) Jgheaburile de apa.
4) Toboganele sau instalatiile tip "montagnes russes".
5) Balansoarele.
6) Standurile de tir si jocurile de aruncat la tinta.
7) Labirinturi.
8) Prezentarile fenomenelor (curiozitatilor, etc.)
9) Loteriile (de exemplu roata norocului).
Sunt, cu toate acestea, excluse de la aceasta pozitie:
a) Instalatiile din targuri pentru vanzarea marfurilor (produse de cofetarie si alte produse etc.) pentru expozitii publicitare, educative sau similare.
b) Tractoarele si alte vehicule de transport, inclusiv remorcile, cu exceptia celor special concepute pentru a face parte din atractie (remorci care joaca rolul suportului de manej etc.).
c) Jocurile care functioneaza prin introducerea unei monede sau a unei fise (pozitia nr. 95.04).
d) Articolele diferite oferite ca premiu.

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016