Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 94 din 5 ianuarie 2000  MOBILA; MOBILIER MEDICO-CHIRURGICAL; ARTICOLE DE PAT SI SIMILARE; APARATE DE ILUMINAT NEDENUMITE SI NECUPRINSE IN ALTA PARTE; LAMPI PENTRU RECLAME LUMINOASE, INSEMNE LUMINOASE, PLACI INDICATOARE LUMINOASE SI ARTICOLE SIMILARE; CONSTRUCTII PREFABRICATE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 94 din 5 ianuarie 2000 MOBILA; MOBILIER MEDICO-CHIRURGICAL; ARTICOLE DE PAT SI SIMILARE; APARATE DE ILUMINAT NEDENUMITE SI NECUPRINSE IN ALTA PARTE; LAMPI PENTRU RECLAME LUMINOASE, INSEMNE LUMINOASE, PLACI INDICATOARE LUMINOASE SI ARTICOLE SIMILARE; CONSTRUCTII PREFABRICATE

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000

MOBILA; MOBILIER MEDICO-CHIRURGICAL; ARTICOLE DE PAT SI SIMILARE; APARATE DE ILUMINAT NEDENUMITE SI NECUPRINSE IN ALTA PARTE; LAMPI PENTRU RECLAME LUMINOASE, INSEMNE LUMINOASE, PLACI INDICATOARE LUMINOASE SI ARTICOLE SIMILARE; CONSTRUCTII PREFABRICATE

Note de Capitol.
1. - Acest Capitol nu cuprinde:
a) saltele, pernele si pernutele umflate cu aer (pneumatice) sau cu apa, de la Capitolele 39, 40 sau 63;
b) oglinzile destinate a fi plasate pe sol (de exemplu oglinzile mari, rabatabile, oglinzi tip "psyches") prevazute la pozitia nr. 70.09;
c) articolele de la Capitolul 71;
d) partile si furniturile de uz general, in sensul Notei 2 de la Sectiunea XV, din metale comune (Sectiunea XV), articolele similare din material plastic (Capitolul 39) si seifurile de la pozitia nr. 83.03;
e) mobilele, care constituie parti specifice ale aparatelor frigorifice de la pozitia nr. 84.18; mobilele special concepute pentru masinile de cusut, in sensul pozitiei nr. 84.52;
f) aparatele de iluminat de la Capitolul 85;
g) mobilierul care constituie parti specifice ale aparatelor de la pozitiile nr. 85.18 (pozitia nr. 85.18), 85.19 pana la 85.21 (pozitia nr. 85.22) sau de la pozitiile nr. 85.25 pana la 85.28 (pozitia nr. 85.29);
h) articolele de la pozitia nr. 87.14;
i.j) fotoliile de stomatologie care incorporeaza aparatura pentru stomatologie de la pozitia nr. 90.18, precum si scuipatoarele pentru cabinetele dentare (pozitia nr. 90.18);
k) articolele de la Capitolul 91 (cutiile si capacele aparatelor de ceasornicarie);
l) mobilele si articolele de iluminat care au caracterul de jucarii (pozitia nr. 95.03), mesele de biliard alte constructii de mobilier pentru jocuri (pozitia nr. 95.04) ca si mobilierul pentru jocuri de prestidigitatie si decoratiuni (cu exceptia ghirlandelor electrice), cum ar fi lampile si lanternele aplicate (pozitia nr. 91.05).
2. - Articolele (altele decat partile) prevazute la pozitiile de la nr. 94.01 la 94.03 trebuie sa fie concepute pentru a fi asezate la sol.
Articolele respective sunt totusi clasificate in aceste pozitii, chiar daca sunt concepute pentru a fi suspendate, fixate pe perete sau puse unele pe altele:
a) sifonierele, bibliotecile, etajerele si mobilele cu elemente complementare;
b) scaunele si paturile.
3. - a) Nu sunt considerate ca parti ale articolelor vizate de la pozitia nr. 94.01 pana la 94.03, atunci cand ele sunt prezentate izolat, placile de sticla (inclusiv oglinzile) marmura, piatra, sau oricare alte materiale virate la Capitolele 68 sau 69, chiar decupate in forme, dar necombinate cu alte elemente.
b) Prezentate izolat, articolele vizate la pozitia nr. 94.04 raman clasificate la aceasta pozitie chiar daca constituie parti ale mobilelor de la pozitia nr. 94.01 la 94.03.
4. - Se considera ca fiind constructii prefabricate, in sensul pozitiei nr. 94.06, constructiile fie terminate in uzina, fie livrate sub forma elementelor de asamblat la fata locului, prezentate impreuna, cum ar fi casutele de locuit sau de santier, birouri, scoli, magazine, hangare, garaje sau constructii similare.

CONSIDERATII GENERALE
Acest Capitol inglobeaza, sub rezerva exceptiilor mentionate in Notele explicative de la acest Capitol:
1) Ansamblul mobilelor, ca si partile lor (pozitia nr. 94.01 la 94.03).
2) Somierele, saltelele si alte articole de tip pat si similare, care au resorturi, intarite sau umplute in interior cu orice materiale, inclusiv cele din cauciuc alveolar sau din material plastic alveolar, acoperite sau nu (pozitia nr. 94.04).
3) Aparatele de iluminat si partile lor, nedenumite si necuprinse in alta parte, din orice material (cu exceptia materialelor vizate la Nota 1 de la Capitolul 71), ca si lampile-reclama, firmele luminoase, placile indicatoare luminoase si articolele similare, care poseda o sursa de iluminat fixata la locul sau, ca si partile lor nedenumite si necuprinse in alta parte (pozitia nr. 94.05).
4) Constructiile prefabricate (pozitia nr. 94.06).
In sensul acestui Capitol, prin mobila sau mobilier se intelege:
A) Diferitele obiecte de mobila, necuprinse in pozitiile mai specifice ale Nomenclaturii care sunt concepute pentru a fi puse pe sol (chiar daca in cazuri particulare mobilele si scaunele de nave, de exemplu sunt destinate a fi fixate sau prinse de sol) si care folosesc pentru a mobila apartamentele, hotelurile, teatrele, cinematografele, birourile, bisericile, scolile, cafenelele, restaurantele, laboratoarele, spitalele, clinicele, cabinetele dentare etc., ca si navele, avioanele, vagoanele de cale ferata, automobilele, remorcile de camping si mijloace de transport similare. Articolele de aceeasi natura (bancile, scaunele etc.) utilizate in gradini, parcuri, promenade publice, sunt clasificate aici.
B) Articolele urmatoare:
1●) Dulapurile, bibliotecile, etajerele si mobilele cu elemente complementare, de suspendare, de fixat pe perete, cu suprapunere sau de juxtapunere, destinate aranjarii articolelor diverse (carti, vesela, ustensile de bucatarie, sticlarie, lenjerie, medicamente, articole de toaleta, aparate de radio sau de televiziune, bibelouri, etc.) ca si unitatile constitutive ale mobilelor cu elemente complementare prezentate izolat.
2●) Scaunele si paturile suspendate sau rabatabile.
Cu exceptia articolelor de la paragraful B) de mai sus, rezulta ca nu sunt considerate ca fiind mobile obiectele folosite ca mobile, care se aseaza pe alte mobile sau pe etajere, care sunt prinse pe pereti sau care sunt suspendate pe tavane.
Acest Capitol nu cuprinde deci obiectele de mobilier care sunt fixate pe perete ca portmantouri, tablouri de chei, port-perii, port-serviete, port-jurnale, ca si obiecte de mobilier care nu au caracter de mobile propriu-zise, precum si mastile pentru radiatoare. In felul acesta articolele mici pentru fabricarea jocurilor de sah sau de mobila din abanos sunt clasificate la pozitia nr. 44.20 si materialul de birou (cutii de clasament sau de sortare, de exemplu) din material plastic sau din materiale obisnuite la pozitia nr. 39.26 sau 83.04 dupa caz.
Cu toate acestea, articolele de echipament fix (dulapuri, placaje, masti de calorifere etc.) care sunt prezentate in acelasi timp cu constructii prefabricate de la pozitia nr. 94.06 si fac parte integranta din acestea, raman clasificate in aceasta pozitie.
Se clasifica la pozitia nr. 94.01 pana la 94.03 articolele de mobilier din orice material: lemn, os, bambus, materiale plastice, metale comune, sticla, piele, piatra, ceramica etc. chiar capitonate sau captusite, cu suprafata bruta sau prelucrata, chiar sculptate, incrustate, marcate, decorate cu picturi, prevazute cu geamuri sau cu oglinzi, montate pe roti etc.
Cu toate acestea, sunt incluse in Capitolul 71 mobilele compuse din metale pretioase, placate sau suflate cu metale pretioase sau care au astfel de metale nu doar cu titlul de simple garnituri sau accesorii de minima importanta (initiale, monograme, borduri, inele etc.).
Mobilele prezentate in stare demontata sau neasamblata sunt clasificate in acelasi fel ca mobilele montate atunci cand diferitele parti sunt prezentate impreuna, chiar daca unele dintre aceste parti constau din placi, parti sau accesorii de sticla, marmura sau alte materiale cum ar fi cazul, de exemplu, al unei mese de lemn cu partea de deasupra de sticla, al unui dulap de camera, din lemn, cu geam, al unui bufet de sufragerie, din lemn, cu placa sa de marmura.

PARTI
Acest Capitol nu se refera decat la partile produselor de la pozitia nr. 94.01 la 94.03 si 94.05. Sunt considerate ca atare articolele, chiar simplu schitate care, prin forma lor sau alte caracteristici, sunt posibil de recunoscut ca fiind concepute exclusiv sau in principal pentru un articol de la aceste pozitii si care nu sunt reluate mai specific in alta parte.
Partile de constructii prefabricate de la pozitia nr. 94.06 prezentate izolat, trebuie sa urmeze in toate cazurile regimul lor propriu.
Independent de excluderile mentionate la Notele explicative ale fiecarei pozitii de la acest Capitol nu sunt clasificate aici:
a) Baghetele si mulajele de la pozitia nr. 44.09.
b) Panourile stratificate si placile aglomerate, acoperite de material plastic sau de alte materiale, destinate a fi taiate si pliate in forma de "U", pentru a forma parti de mobilier (de exemplu, peretii unui sertar) (pozitia nr. 44.10).
c) Placile de sticla (inclusiv oglinzile), marmura, piatra sau orice alte materiale vizate la Capitolele 68 sau 69, chiar decupate in forma, cu exceptia cazului in care, prin incorporarea altor elemente, ele capata caracterul partilor mobilelor; ar fi asa de exemplu pentru o usa de dulap, cu oglinda.
d) Resorturile, inchizatoarele, garniturile, inchizatoarele si alte parti si furnituri de uz general in sensul Notei 2 de la Sectiunea XV: din metale comune (Sectiunea XV) sau material plastic (Capitolul 39).
e) Mobilele si aparatele de iluminat al care au caracter de jucarii (pozitia nr. 95.03).
f) Mobilele si aparatele de iluminat care au caracter de obiecte de colectie sau antichitati (Capitolul 97).

94.01 - SCAUNE (ALTELE DECAT CELE DE LA POZITIA NR. 94.02), CHIAR TRANSFORMABILE IN PATURI SI PARTILE LOR (+).
9401.10 - Scaune de tipul celor utilizate pentru vehicule aeriene
9401.20 - Scaune de tipul celor utilizate pentru automobile
9401.30 - Scaune rotative, cu inaltime reglabila
9401.40 - Scaune, altele decat scaunele de camping sau gradina, transformabile in paturi
9401.50 - Scaune cu rotile, din os, bambus sau din materiale similare
- Alte scaune, cu cadru de lemn:
9401.61 - - Umplute
9401.69 - - Altele
- Alte scaune, cu cadru metalic:
9401.71 - - Umplute
9401.79 - - Altele
9401.80 - Alte scaune
9401.90 - Parti
Sub rezerva excluderilor de mai jos, aceasta pozitie se refera, la ansamblul scaunelor (inclusiv cele pentru vehicule, care corespund conditiilor de la Nota 2 de la acest Capitol) si in mod special:
Scaunele (inclusiv scaunele care pot sa fie transformate in scaune brate si spatar), scaune si fotolii pentru copii (inclusiv scaunele speciale pentru automobile), sezlongurile (chiar si cele care au rezistente incalzitoare, pentru bolnavi), pentru nave, scaunele pliante, taburetele (inclusiv cele pentru piane, pentru desenatori, pentru dactilografe etc.), bancile si banchetele, berjerele, canapelele, fotoliile, divanele, sofalele, otomanele si scaunele similare.
Sunt incluse aici scaunele (fotoliile, canapelele etc.) transformabile in paturi.
Sunt excluse de la aceasta pozitie:
a) Scaunele fara spatar cu gradine, un fel de scari (pozitia nr. 44.21 si pozitia nr. 73.26, in general).
b) Scaunele din impletitura de pai (pozitia nr. 66.02).
c) Articolele de la pozitia nr. 87.14 (de exemplu sei).
d) Scaunele rotative, cu viteza reglabila si cu oprire imediata, utilizate pentru examenele psihotehnice (pozitia nr. 90.19).
e) Scaunele de la pozitia nr. 94.02.
f) Bancile si taburetele, chiar basculante, pentru a odihni (sprijini) picioarele, ca si cutiile pentru lenjerie si similare care pot sa foloseasca ca scaune (pozitia nr. 94.03).

PARTI
Aceasta pozitie se refera la partile de scaune care pot sa fie recunoscute ca atare si, in mod special, spatarele, fundurile si bratele, chiar din pai, din trestie, capitonate si care au resorturi, ca si asamblarile de resorturi in spirala care folosesc pentru umplerea scaunelor.
Prezentate izolat, pernele si saltelele cu resorturi, umplute cu calti sau umplute cu alte materiale, cu cauciuc sau cu materiale plastice alveolare (acoperite sau nu), sunt clasificate la pozitia nr. 94.04 chiar daca sunt in mod clar concepute pentru a constitui garnituri de scaune (de divane, canapele etc.). Ele raman, totusi, clasificate aici atunci cand sunt combinate cu alte parti ale acestor scaune; la fel atunci cand ele sunt prezentate cu scaunul pentru care sunt destinate.

Nota explicativa de subpozitii.
Subpozitiile nr. 9401.61 si 9401.71
Se intelege prin scaune umplute cu calti scaunele care au un strat simplu de vata, de umplutura, de par de coada de cal, de material plastic sau cauciuc alveolar, de exemplu, adaptate (fixate sau nu) la scaun si acoperite cu un material cum ar fi tesatura, pielea sau foaia de material plastic. Sunt clasificate ca scaune umplute, scaunele a caror strat de umplere nu este acoperit sau el nu reprezinta decat o simpla acoperire de stofa destinata ea insasi sa fie acoperita (scaune numite "umplute in alb"), scaunele prezentate cu perne mobile care nu pot sa fie utilizate fara aceste perne ca si scaunele prevazute cu arcuri in spirala (pentru umplere). Din contra, prezenta resorturilor de tensiune care actioneaza in plan orizontal, destinate sa fixeze la cadru o tesatura de otel, o tesatura rasucita etc., nu este suficienta pentru ca scaunele din aceasta categorie sa fie clasificate ca scaune umplute. La fel, nu sunt considerate ca scaune umplute scaunele acoperite direct cu tesatura, cu piele, cu foi de materiale plastice, fara interpunerea materialului de umplere nici a resortului, nici a scaunelor pe care sunt aplicate straturi simple de tesatura dublata cu un strat simplu de material plastic alveolar.

94.02 - MOBILIER MEDICAL, CHIRURGICAL, STOMATOLOGIC SAU PENTRU MEDICINA VETERINARA (MESE DE OPERATIE, MESE DE EXAMINARE, PATURI CU MECANISM PENTRU UTILIZARI CLINICE, FOTOLIILE DE STOMATOLOGIE, DE EXEMPLU); FOTOLII PENTRU SALOANELE DE COAFURA SI FOTOLII SIMILARE CU DISPOZITIV DE ORIENTARE, DE ORIENTARE SI DE RIDICARE; PARTILE ACESTOR ARTICOLE.
9402.10 - Fotolii pentru stomatologie, fotolii pentru saloanele de coafura si fotolii similare si partile lor
9402.90 - Altele

A. - MOBILIER PENTRU MEDICINA, CHIRURGIE, STOMATOLOGIE SI MEDICINA VETERINARA
Acest grup cuprinde:
1) Mesele de operatie pentru chirurgie generala si pentru specialitatile chirurgicale, care sa permita sa se aseze pacientul in pozitiile potrivite pentru diferitele interventii, prin inclinarea, rotatia, ridicarea etc., placii.
2) Mesele speciale pentru chirurgie ortopedica, care sa permita interventiile complicate pe extremitatile inferioare si superioare, solduri, umeri, coloana vertebrala etc.
3) Mesele pentru operatii pentru animale, pentru vivisectie si similare, combinate cel mai adesea cu aparatele de imobilizare.
4) Mesele, mesele-paturi si similare pentru examenele clinice, medicatii, masaje etc. ca si citoscopie, otorinolaringologie.
Trebuie sa se observe ca scaunele si mesele care sunt special concepute pentru tratamente sau examene radiologice etc. sunt clasificate la pozitia nr. 90.22.
5) Scaunele speciale pentru practicieni
6) Paturile de nasteri, a caror parte inferioara este, in general echipata, cu o chiuveta care culiseaza pe partea superioara.
7) Paturile mecanice care permit sa se ridice, fara zguduituri, ranitii sau bolnavii si sa li se asigure igiena fara a-i deplasa.
8) Paturile cu somiera articulata, concepute special pentru terapeutica in tuberculoza pulmonara si pentru alte maladii.
9) Paturile care fac corp comun cu aparatele pentru fracturi, luxatii si leziuni articulare ale membrelor, pieptului etc.
Aparatele din aceasta categorie, care sunt adaptate, dar nu sunt fixate la paturi, sunt clasificate la pozitia nr. 90.21; paturile fara mecanisme sunt incluse in pozitia nr. 94.03.
10) Targile sau brancardele, ca si carucioarele-brancarde pentru transportul bolnavilor in interiorul spitalelor, clinicilor etc.
Sunt excluse de aici vehiculele pentru bolnavi (Capitolul 87).
11) Masutele, mesele-dulap si articolele similare, rulante sau nu, de tip special pentru instrumente, pansamente si alte furnituri medico-chirurgicale, ca si pentru materialul de anestezie; masutele rulante, cu lavoar, pentru dezinfectie; lavoarele speciale pentru dezinfectie; hotele cu pansamente sterilizate, cu deschidere automata, pe soclu in general rulant, ca si cutiile, rulante sau nu pentru pansamentele utilizate; port-flacoane, port-irigatoare si articole similare, chiar cu rotite pivotante, dulapurile sau vitrinele speciale pentru instrumente si pansamente.
12) Fotoliile de stomatologie (inclusiv fotolii-pat pentru anestezie) care nu incorporeaza aparatele pentru stomatologie de la pozitia nr. 90.18 cu dispozitiv adesea cu sistem telescopic de ridicare si de inclinare in acelasi timp si uneori de rotatie pe o coloana centrala, chiar echipate cu alte dispozitive (aparate de iluminat, de exemplu).
Fotoliile pentru stomatologie care incorporeaza aparatele pentru stomatologie de la pozitia nr. 90.18, ca si scuipatoarele-arteziene, chiar pe soclu sau cu coloana sunt clasificate la pozitia nr. 90.18.
Este de la sine inteles ca pentru a fi incluse aici, mobilele din aceasta categorie trebuie sa fie special concepute pentru medicina, chirurgie, stomatologie sau medicina veterinara, ceea ce exclude mobilele de utilizare generala care nu au aceste caracteristici.

B. - FOTOLII PENTRU SALOANE DE COAFURA SI FOTOLII SIMILARE, CU DISPOZITIVE DE ORIENTARE SI DE RIDICARE IN ACELASI TIMP
Acest grup cuprinde fotoliile de salon de coafura si fotoliile similare, cu dispozitiv de orientare si de ridicare in acelasi timp.
A se observa ca taburetele de pian, fotoliile casnice de tip balansoar, pivotante sau cu spatar reglabil sunt clasificate la pozitia nr. 94.01.

C. - PARTI
Intra aici partile de articole descrise anterior, in masura in care ele pot sa fie posibil de recunoscut ca atare.
Sunt incluse aici:
1) Unele articole speciale, destinate sa fie fixate la mesele de operatie pentru a imobiliza pacientii, cum ar fi dispozitivele de prins umerii, fixatoarele de picioare, fixatoarele de coapse, calotele pentru tinut capul, suporturile pentru brate, pentru torace si similare.
2) Unele parti in mod special individualizate la scaunele de dentisti, cum ar fi tetierele, spatarele, scarile sau dispozitivele pentru pus picioare, dispozitivele pentru asezat bratele, cotierele etc.

94.03 - ALT MOBILIER SI PARTI ALE ACESTUIA.
9403.10 - Mobilier din metal de tipul celui utilizat in birouri
9403.20 - Alt mobilier din metal
9403.30 - Mobilier din lemn de tipul celui utilizat in birouri
9403.40 - Mobilier din lemn de tipul celui utilizat in bucatarii
9403.50 - Mobilier din lemn de tipul celui utilizat in dormitoare
9403.60 - Alt mobilier din lemn
9403.70 - Mobilier din materiale plastice
9403.80 - Mobilier din alte materiale, inclusiv trestie, bambus sau materiale similare
9403.90 - Parti
Printre mobilele de la aceasta pozitie, in care sunt grupate nu numai articolele nereluate in pozitiile anterioare, dar si partile lor, este cazul sa se mentioneze cele care se adapteaza in general la utilizarea in diferite locuri, cum ar fi dulapuri, vitrine, mese, port-telefon, birouri, birouri de scris, biblioteci, etajere.
Urmeaza articolele de mobilier in mod special concepute:
1) Pentru apartamente, hoteluri etc., cum ar fi cufere, cutii de lenjerie, ladite de paine sau covate, sifoniere, coloane, mese de toaleta, mobile pentru toaleta, garderobe, dulapuri de lenjerie, port-mantouri, umbrele, bufete, dulapioare pentru vesela sau pentru argintarie, servante, noptiere, paturi (inclusiv paturi rabatabile, paturi de campanie, paturi pliante, leagane) (arcuri pentru copii, mese cu rotile (pentru aperitive), chiar echipate cu rezistente incalzitoare.
2) Pentru echiparea de birourilor, cum ar fi: vestiare, dulapuri de clasare, clasatoare, mese carucior, fisiere.
3) Pentru scoli, cum ar fi: pupitre, catedre pentru profesori, sevalete pentru tablouri etc.
4) Pentru biserici, cum ar fi: altare, confesionale, amvonuri, mese de comunicare, strane etc.
5) Pentru magazine, antrepozite, ateliere etc., cum ar fi: contoare, port-vesminte, mobile cu etajere, mobile cu case de bani sau cu sertare, dulapuri pentru utilaje, mobile speciale pentru imprimerie (cu case de bani sau cu sertare).
6) Pentru laboratoare si birouri tehnice, cum ar fi: mese de microscopie, bancuri de laborator (chiar cu vitrine, prize de gaze, robinete etc.), hote de evacuare, mese de desen neechipate.
Sunt excluse de la aceasta pozitie:
a) Cutiile si cuferele care nu au caracter de mobila (pozitia nr. 42.02).
b) Scarile si treptele, caprele, mesele de tamplarie care nu au caracter de mobile, care urmeaza regimul materiei constitutive (pozitiile nr. 44.21, 73.26. etc.).
c) Elementele (sasiu, usi, etajere etc.) pentru constructia placardelor si altor elemente incastrate in pereti (pozitia nr. 44.18 daca sunt de lemn).
d) Cosurile de hartie (din material plastic: pozitia nr. 39.26: la impletituri: pozitia nr. 46.02 din metale obisnuite: pozitiile nr. 73.26, 74.19 etc.).
e) Hamacurile (pozitia nr. 56.08 sau 63.06. in mod special).
f) Oglinzile care stau pe sol, cum ar fi cele mobile si fixate intr-un cadru, oglinzile pentru magazinele de incaltaminte, de croitorie etc. (pozitia nr. 70.09).
g) Seifurile (pozitia nr. 83.03). Din contra, dulapurile concepute special pentru a rezista la foc, la caderi si la rupere si ai caror pereti nu ofera o deosebita rezistenta la efractie prin perforare sau decupare raman clasificate la aceasta pozitie.
h) Mobilele frigorifice, adica dulapurile sau alte imbinari de mobilier, inclusiv serbetierele, echipate fie cu un grup frigorific, fie cu un evaporator cu un grup frigorific sau concepute pentru a se monta la un asemenea echipament (pozitia nr. 84.18) (vezi Nota 1e) din acest Capitol). Raman clasificate aici, dulapurile pentru inghetata, bufetele pentru inghetata si similare, ca si mobilele izoterme care, necuprinzand echipament generator de frig sau nefiind concepute pentru a primi unul, sunt doar izolate termic cu ajutorul fibrei de sticla, lana de pluta etc.
i.j) Mobilele (dulapurile, mese etc.) special concepute si amenajate pentru a contine sau a sustine masini de cusut, chiar daca masina este stransa, poate fi utilizata ca mobila, ca si capacele, sertarele, prelungitoarele si partile lor (pozitia nr. 84.52).
k) Mobilele care constituie parti specifice ale aparatelor de la pozitiile nr. 85.18 (pozitia nr. 85.18), 85.19 la 85.21 (pozitia nr. 85.22) sau de la nr. 85.25 la 85.28 (pozitia nr. 85.29).
l) Mesele de desen echipate cu dispozitive cum ar fi pantografele (pozitia nr. 90.17).
m) Scuipatoarele pentru scaunele de stomatologie (pozitia nr. 90.18).
n) Somiere (pozitia nr. 94.04).
o) Lampadare si alte aparate de iluminat (pozitia nr. 94.05).
p) Biliard de toate tipurile, ca si mobilele de joc, de la pozitia nr. 95.04 si mesele de presdigitatie, de la pozitia nr. 95.05.

94.04 - SOMIERE; ARTICOLE DE PAT SI ARTICOLE SIMILARE (DE EXEMPLU: SALTELE, PATURI, PLAPUMI, PERNE), CU ARCURI SAU UMPLUTE CU CALTI SAU GARNITURI INTERIOARE DIN ORICE MATERIALE, INCLUSIV CAUCIUC ALVEOLAR SAU MATERIALE PLASTICE ALVEOLARE, ACOPERITE SAU NEACOPERITE.
9404.10 - Somiere
- Saltele:
9404.21 - - Din cauciuc alveolar sau din material plastic alveolar, acoperit sau nu
9404.29 - - Din alte materiale
9404.30 - Saci de dormit
9404.90 - Altele
Aceasta pozitie cuprinde:
A) Somierele, adica partea elastica a paturilor, in general formata dintr-un cadru de lemn sau de metal care are arcuri sau mai curand o tabla sau o tesatura de otel (somiere metalice), sau formate dintr-un cadru de lemn dotat cu arcuri si cu calti si acoperit cu tesatura (somiere tapisate).
Arcurile spirale asamblate pentru scaune sunt clasificate la pozitia nr. 94.01; tablele simple sau tesaturile metalice de fire din fier sau din otel, fara cadru, sunt clasificate la pozitia nr. 73.14.
B) Unele articole pentru pat si similare, a caror caracteristica esentiala este aceea de a fi prevazute cu resorturi sau cu umplutura de calti sau cu alte materiale (bumbac, lana, par de coada de cal, puf, fibre sintetice etc.) sau sunt constituite din cauciuc alveolar sau din material plastic alveolar, neacoperite sau acoperite cu tesatura, din material plastic etc.
2) Saltelele, inclusiv saltele cu rame metalice.
3) Paturile (inclusiv macaturile si asternuturile pentru carucioarele pentru copii), plapumile de puf si sacii de dormit, de puf, protectoarele de saltele (sortiment de saltele mici destinate sa izoleze saltelele propriu-zise ale somierei), sulurile de capatai, pernele, pernutele, pufurile etc.
4) Sacii de dormit.
Prezenta in aceste obiecte, a rezistentelor sau a altor elemente incalzitoare electrice nu influenteaza clasificarea.
Sunt, intre altele, excluse de la aceasta pozitie:
a) Saltele cu apa (pozitiile nr. 39.26, 40.16 in general).
b) Saltelele si pernele pneumatice (pozitiile nr. 39.26, 40.16 sau 63.06) si pernele pneumatice (pozitia nr. 39.26, sau 63.07).
c) Acoperirile pentru taburetele capitonate rotunde, de piele (pozitia nr. 42.05).
d) Cuverturile (pozitia nr. 63.01).
e) Fetele de perne, husele pentru plapumile de puf (pozitia nr. 63.02).
f) Fetele pentru pernite (pozitia nr. 63.04).
In ceea ce priveste pernitele sau saltelele pentru scaune care sunt posibil sa fie considerate ca parti ale scaunelor, se face referire la Nota explicativa de la pozitia nr. 94.01.

94.05 - APARATE DE ILUMINAT (INCLUSIV PROIECTOARELE) SI PARTILE LOR, NEDENUMITE SI NECUPRINSE IN ALTE PARTI; LAMPI PENTRU RECLAME LUMINOASE, INSEMNE LUMINOASE, PLACI INDICATOARE LUMINOASE SI ARTICOLE SIMILARE, CARE AU O SURSA DE LUMINA PERMANENTA FIXA SI ALTE PARTI ALE ACESTORA, NEDENUMITE SI NECUPRINSE IN ALTA PARTE.
9405.10 - Lustre si alte aparate de iluminat electric, de suspendat sau de fixat pe tavan sau pe perete, cu exceptia celor utilizate pentru iluminatul public in spatii deschise sau de-a lungul drumurilor
9405.20 - Lampi de masa (veioze), lampi de birou si lampadare de interior, electrice
9405.30 - Ghirlande electrice de tipul celor utilizate pentru pomul de Craciun
9405.40 - Alte aparate de iluminat electrice
9405.50 - Aparate neelectrice de iluminat
9405.60 - Lampi-reclama, firme luminoase, placi indicatoare luminoase si articole similare
- Parti:
9405.91 - - Din sticla
9405.92 - - Din material plastic
9405.99 - - Altele

I. - APARATE DE ILUMINAT NEDENUMITE NICI CUPRINSE IN ALTA PARTE
Aparatele de iluminat care sunt cuprinse in acest grup pot fi constituite din orice material (cu exceptia materialelor vizate de Nota 1 de la Capitolul 71) si sa utilizeze orice sursa de iluminat (lumanari, ulei, benzina, petrol, gaz de iluminat, acetilena, electricitate etc.). Atunci cand este vorba despre aparate electrice, ele pot sa fie echipate cu dulii, cu intrerupatoare, cu fire electrice cu fisa, cu transformatoare etc. sau in cazurile regletelor pentru lampile fluorescente, cu un starter si o bobina de soc.
Principalele tipuri de aparate de iluminat constau din:
1) Lampile pentru iluminatul localurilor: lampile cu suspensie, cu glob, plafoniere, lustre, lampi, aplice, lampi-coloane, lampi de masa, de capatai, de birou, lampi-veioza, lampi etanse pentru localuri umede etc.
2) Lampile pentru iluminatul exterior: lanterne-reverberante, lampi consola, lampi de gradina si de parc, reflectoare pentru iluminatul edificiilor, monumentelor, parcurilor.
3) Lampile pentru iluminat de utilizare speciala: lampile pentru camerele obscure, lampile pentru masini (prezentate izolat), lampile pentru iluminatul artificial al studiourilor fotografice si cinematografice, lampile mobile (altele decat cele de la pozitia nr. 85.12), lampile de balizare cu focar fix (pentru pista aerodromului etc.), lampile pentru vitrine de magazine, ghirlande electrice (chiar cele cu lampi de fantezie pentru divertisment sau pentru decorarea pomilor de Craciun).
4) Lanternele si farurile pentru vehicule de la Capitolul 86, pentru vehicule aeriene, nave sau vapoare: faruri pentru trenuri, lanterne pentru locomotive si material rulant, faruri pentru vehicule aeriene, lanterne si faruri pentru nave si vase. Articolele numite faruri si proiectoare etanse sunt clasificate la pozitia nr. 85.39.
5) Lampile portabile (altele decat cele de la pozitia nr. 85.13) lanterne pentru furtuna, lanterna de grajd, felinare si lanterne pentru cortegii, lampi pentru cariere si pentru mineri.
6) Candelabrele, sfesnicele, sfesnicele cu toarta, sfesnicele pentru piane.
Acest grup include si proiectoarele. Este vorba despre aparate care permit concentrarea fluxului unei surse de lumina (al carei fascicul poate fi reglat si dirijat pe un punct sau o suprafata determinata care se afla la o distanta mai mult sau mai putin mare, cu ajutorul unei oglinzi reflectorizante si a unei lanterne sau numai a unui reflector. Oglinzile reflectoare sunt in general din sticla argintata sau din metale lustruite, argintate sau cromate; in ceea ce priveste lentilele, ele sunt, de obicei, plan-convexe sau cu trepte (lentile Fresnel).
Unele dintre proiectoare sunt utilizate in mod special in apararea antiaeriana, in timp ce altele sunt utilizate pe scenele teatrelor si in studiourile fotografice sau cinematografice.

II. - LAMPI PENTRU RECLAME LUMINOASE, INSEMNE LUMINOASE, PLACI INDICATOARE LUMINOASE SI ARTICOLE SIMILARE
Sunt clasificate aici lampile-reclame, firmele luminoase, placile indicatoare, luminoase (inclusiv panourile rutiere) si articolele similare cum ar fi placile-reclama si placile cu adrese facute din orice material, cu conditia ca sa fie echipate cu o sursa de iluminat fixa.

PARTI
Sunt incluse in aceasta pozitie, daca sunt posibil de recunoscut ca atare si nu sunt reluate in mod mai specific in alta parte, partile aparatelor de iluminat, lampi pentru reclame luminoase, firme luminoase, placi indicatoare luminoase si articole similare din cadrul carora se pot enumera:
1) Ansamblurile de sustinere (rigide sau cu lanturi) pentru lustrele si lampile suspendate.
2) Suporturile pentru globuri.
3) Picioarele, manerele si coliviile protectoare pentru lampi manuale.
4) Becurile de lampi; duliile.
5) Corpurile de lanterna.
6) Oglinzile de reflectoare.
7) Corpurile de iluminat sau semineurile (cu strangulari, cu proeminente etc.).
8) Cilindrii de sticla groasa pentru lampile minerilor.
9) Difuzoarele (de lumina).
10) Bolurile, cupele, abajururile (inclusiv suporturile lor), globurile, si sticlele similare.
11) Diversele forme de globuri pentru lustre: migdale, ornamente in forma de floare, ciucurii de cristal si articolele similare.
Partile neelectrice ale articolelor de la aceasta pozitie combinate cu partile electrice raman clasificate aici. Partile electrice de la aceste articole (de exemplu dulii, comutatoare, intrerupatoare, transformatoare, startere, limitatoare de curent) prezentate izolat, sunt clasificate la Capitolul 85.
Sunt de asemenea excluse de la aceasta pozitie:
a) Lumanarile (pozitia nr. 34.06).
b) Tortele si sfesnicele de rasina (pozitia nr. 36.06).
c) Firmele, placile-reclame, placile indicatoare si articolele similare, neluminoase sau luminoase folosind o sursa de iluminat, nepermanenta (pozitia nr. 39.26, Capitolul 70, nr. 83.10 etc.).
d) Globurile imprimate, prevazute cu un iluminat interior, de la pozitia nr. 49.05.
e) Fitilele tesute, tricotate sau sub forma de trese din materiale textile, pentru lampi (pozitia nr. 58.08).
f) Perlele de sticla si articolele similare de sticla (de exemplu franjuri facuti din perle sau din tuburi mici insirate si destinati sa infrumuseteze abajururile lampilor) (pozitia nr. 70.18).
g) Aparatele electrice de iluminat si de semnalizare pentru motociclete si automobile (pozitia nr. 85.12).
h) Lampile (becurile) si tuburile cu incandescenta sau cu descarcare (inclusiv cele care au forme de arabescuri, de litere, de cifre, de stele etc.) ca si lampile cu arc (pozitia nr. 85.39).
i.j) Aparatele si dispozitivele (inclusiv lampile de iluminat electric) pentru producerea luminii blitz pentru fotografiere si in cinematografie (pozitia nr. 90.06).
k) Transmitatoarele optice de semnale luminoase (pozitia nr. 90.13).
l) Lampile pentru diagnostic, sondare, iradiere sau alte aplicatii medicale (pozitia nr. 90.18).
m) Articolele de decorare, cum ar fi lampioanele si lanternele venetiene (pozitia nr. 95.05).

94.06 - CONSTRUCTIILE PREFABRICATE.
Aceasta pozitie se refera la constructiile prefabricate, numite constructii industriale, confectionate din diverse materiale.
Aceste constructii, concepute pentru utilizarile cele mai variate, cum ar fi locuinte, baraci de santier, birouri, scoli, magazine, hangare, garaje si sere, se prezinta in general sub forma de:
- constructii complete, in intregime asamblate, gata pentru a fi utilizate;
- constructii complete, neasamblate;
- constructii incomplete, asamblate sau nu, dar care prezinta in starea aceasta, caracteristicile esentiale ale unei constructii prefabricate.
In cazul constructiilor prezentate in stare nemontata, elementele necesare pentru confectionarea lor pot sa fie prezentate fie partial asamblate (pereti, ferme, de exemplu) sau debitate la dimensiuni definitive (stalpi, grinzi, in mod special), si sunt pentru unele, de lungimea nedeterminata pentru a fi ajustate la momentul montarii (grinzi de sprijin, materiale izolante etc.).
Constructiile de la aceasta pozitie pot sa fie echipate sau nu. Cu toate acestea, numai echipamentul strict necesar pentru aceste constructii este admis, care poate sa inglobeze, de exemplu instalatia electrica (cabluri, fise de curent, intrerupatoare, disjunctoare, sonerii etc.) aparatura de incalzit sau de climatizare (cazane, radiatoare, climatizatoare etc.), echipamentul sanitar (bai, dusuri, incalzitoare de apa etc.) sau de bucatarie (chiuvetele de spalat vase, hote, sobe de bucatarie etc.) ca si mobile incastrate sau concepute pentru a fi incastrate (dulapuri, placarde, etc.).
Materialele destinate sa asigure asamblarea sau finisarea constructiilor prefabricate (cuie, lipici, pasta, mortar, fire si cabluri electrice, tuburi si tevi, vopseluri, tapet, mocheta, de exemplu), trebuie sa fie clasificate cu numitele constructii cu conditia de a fi prezentate impreuna cu acestea din urma in cantitati potrivite.
Partile constructiilor, ca si obiectele de echipament, prezentate izolat, fie ca sunt sau nu posibil de recunoscut ca fiind destinate sa echipeze aceste constructii, sunt excluse de la aceasta pozitie si urmeaza in toate cazurile regimul lor propriu.

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016