Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 75 din 5 ianuarie 2000  NICHEL SI ARTICOLE DIN NICHEL    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 75 din 5 ianuarie 2000 NICHEL SI ARTICOLE DIN NICHEL

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000

NICHEL SI ARTICOLE DIN NICHEL

Note de Capitol.
1. - In acest Capitol, se intelege prin:
a) Bare
produsele laminate, filate, trase sau forjate, nerulate, a caror sectiune transversala, plina si constanta pe intreaga lor lungime, este in forma de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi echilateral sau de poligon convex regulat (inclusiv "cercurile aplatizate" si "dreptunghiurile modificate", ale caror doua laturi opuse sunt in forma de arc de cerc convex, celelalte doua fiind rectilinii, egale si paralele). Produsele cu sectiune transversala patrata, dreptunghiulara, triunghiulara sau poligonala pot avea muchii rotunjite pe intreaga lor lungime. Grosimea produselor cu sectiunea transversala dreptunghiulara (inclusiv produsele cu sectiune "dreptunghiulara modificata") depaseste a zecea parte din latime. Se considera, de asemenea, ca fiind bare, produsele de aceleasi forme si dimensiuni, obtinute prin mulare, turnare sau sintetizare, daca au suferit, dupa obtinerea lor, o prelucrare superioara, unei debavurari grosiere, cu conditia ca aceasta prelucrare sa nu le confere acestor produse caracterul de articole sau de produse clasificate in alta parte.
b) Profile
produsele laminate, filate, trase, forjate sau obtinute prin formare ori prin indoire, rulate sau nu, cu sectiunea transversala constanta pe toata lungimea lor, care nu corespund nici uneia din definitiile date pentru bare, pentru sarme, pentru table, pentru benzi, pentru foi, pentru tuburi sau pentru tevi. Sunt considerate, de asemenea, ca fiind profile, produsele de aceleasi forme, obtinute prin mulare, prin turnare sau prin sinterizare, daca au suferit, ulterior obtinerii lor, o prelucrare superioara unei debavurari grosiere, cu conditia ca aceasta prelucrare sa nu le confere acestor produse caracterul de articole sau de produse clasificate in alta parte.
c) Sarma
produsele laminate, filate, trase trefilate, rulate, a caror sectiune transversala, plina si constanta pe intreaga lor lungime, este in forma de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi echilateral sau de poligon convex regulat (inclusiv "cercurile aplatizate" si "dreptunghiurile modificate" ale caror doua laturi opuse sunt in forma de arc de cerc convex, iar celelalte doua sunt rectilinii, egale si paralele). Produsele cu sectiune transversala patrata, dreptunghiulara, triunghiulara sau poligonala pot avea muchii rotunjite pe intreaga lor lungime. Grosimea produselor cu sectiunea transversala dreptunghiulara (inclusiv produsele cu sectiune "dreptunghiulara modificata") depaseste a zecea parte din latime.
d) Table, benzi si foi
produsele plate (altele decat produsele sub forma bruta de la pozitia nr. 75.02), rulate sau nu, cu sectiune transversala dreptunghiulara plina, chiar cu muchii rotunjite (inclusiv "dreptunghiurile modificate", ale caror doua laturi opuse sunt in forma de arc de cerc convex, celelalte doua fiind rectilinii, egale si paralele), cu grosime uniforma, prezentate:
- sub forma patrata sau dreptunghiulara, a caror grosime nu depaseste a zecea parte din latime:
- sub alta forma decat cea patrata sau dreptunghiulara, de orice dimensiune, cu conditia sa nu aiba caracterul de articole sau de produse clasificate in alta parte.
Raman, in special, clasificate la pozitia nr. 75.06, tablele, benzile si foile care prezinta modele in relief (caneluri, striatii, incretiri, picaturi, nervuri, romburi, de exemplu), precum si cele perforate, ondulate, lustruite sau acoperite, cu conditia ca aceste prelucrari sa nu le confere acestor produse caracterul de articole sau de produse clasificate in alta parte.
e) Tuburi si tevi
produsele tubulare, rulate sau nerulate, a caror sectiune transversala, care este constanta pe toata lungimea lor si care nu prezinta decat o cavitate inchisa, este in forma de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi echilateral sau de poligon convex regulat, si ai carei pereti au o grosime constanta. Sunt considerate, de asemenea, ca fiind tuburi si tevi, produsele cu sectiune transversala in forma de patrat, de dreptunghi, de triunghi echilateral sau de poligon convex regulat, care pot avea muchiile rotunjite pe toata lungimea lor, cu conditia ca sectiunile transversale interioara si exterioara sa aiba aceeasi forma, aceeasi orientare si acelasi centru. Tuburile si tevile care au sectiunile transversale mentionate mai sus pot fi lustruite, acoperite, indoite, filetate interior sau exterior, gaurite, ingustate, evazate, conice sau prevazute cu flanse, bride sau bucse.
Note de subpozitii.
1. - In acest Capitol se intelege prin:
a) Nichel nealiat
metalul care contine, in total, cel putin 99%, in greutate, nichel si cobalt, cu conditia ca:
1) continutul de cobalt sa nu depaseasca 1,5%, in greutate, si
2) continutul in orice alt element sa nu depaseasca limitele indicate in tabelul de mai jos:

TABEL - Alte elemente



| Element |Continut limita % in greutate|
+-------------------------------+-----------------------------+
|Fe Fier | 0,5 |
|O Oxigen| 0,4 |
|Alte elemente, fiecare | 0,3 |
+-------------------------------+-----------------------------+


b) Aliaje de nichel
materialele metalice in care nichelul predomina in greutate fata de oricare dintre celelalte elemente, cu conditia ca:
1) continutul de cobalt sa depaseasca 1,5%, in greutate.
2) continutul, in greutate, al cel putin unuia dintre celelalte elemente sa depaseasca limita indicata in tabelul de mai sus, sau
3) continutul total, in greutate al altor elemente decat nichelul si cobaltul sa depaseasca 1%.
2. - Prin derogare de la dispozitiile Notei 1 c) a acestui Capitol, pentru interpretarea subpozitiei nr. 7508.10, se admit drept sarme numai produsele rulate sau nerulate, a caror sectiune transversala de forma oarecare, nu depaseste 6 mm in dimensiunea sa cea mai mare.

CONSIDERATII GENERALE
Acest Capitol se refera la nichel si la aliajele acestuia.
Nichelul este un metal alb-cenusiu, relativ dur (punctul de topire este 1453°C), avand proprietati feromagnetice, maleabil, ductil, tenace si rezistent la coroziune si la oxidare.
Nichelul este intrebuintat in principal la obtinerea multor aliaje si, in special, a otelurilor aliate sau ca metal de acoperire pentru alte metale (prin depunere electrolitica, in general) si drept catalizator in numeroase reactii chimice. Nichelul nealiat prelucrat este, de asemenea, utilizat pe scara larga la fabricarea aparatelor pentru industria chimica. In afara de aceasta, nichelul nealiat sau aliajele de nichel sunt utilizate la fabricarea monedelor.

Principalele aliaje ale nichelului cu alte metale comune, incluse in acest Capitol, conform dispozitiilor din Nota 5 a Sectiunii XV, sunt in special:
1) Aliajele nichel-fier, in care nichelul predomina in greutate. Ele sunt utilizate datorita permeabilitatii lor magnetice mari si datorita histerezisului lor slab, la fabricarea cablurilor submarine, a miezurilor bobinelor de inductie, ca ecrane magnetice etc.
2) Aliajele nichel-crom si nichel-crom-fier. Ele cuprind o gama vasta de aliaje comerciale, care au drept caracteristica tenacitatea si rezistenta lor la oxidare la cald, la exfoliere si la multe medii corozive. Aceste aliaje intra in fabricarea rezistentelor incalzitoare pentru aparate de incalzit, a unor produse cum sunt mutlele si retortele utilizate pentru tratamentul termic al otelurilor sau al altor metale, a tevariei pentru tratamentele chimice sau petrochimice, la temperaturi inalte. Sunt de asemenea incluse in aceasta grupa aliajele speciale numite superaliaje, concepute in mod special pentru a rezista la temperaturile ridicate care se realizeaza in turbinele avioanelor, unde sunt utilizate la fabricarea paletelor, a camasilor de combustie, a sectiunilor de racord etc. Aceste aliaje contin de multe ori molibden, tungsten, niobiu, aluminiu, titan etc., care amelioreaza in mod sensibil rezistenta termica a aliajului.
3) Aliajele nichel-cupru care, in afara rezistentei lor la coroziune, poseda si bune calitati mecanice, fiind utilizate la fabricarea arborilor de elice sau pentru dispozitivele de racordare. Ele isi gasesc de asemenea aplicatii in pompe, vane, tevarie sau alte aparate expuse unor acizi minerali sau organici, alcaliilor sau sarurilor.

Acest Capitol cuprinde:
A) Matele, sinterii oxidului metalului si celelalte produse intermediare ale metalurgiei nichelului, ca si formele brute sub care este obtinut metalul, deseurile si resturile de nichel (pozitiile nr. 75.01 pana la 75.03).
B) Pulberile si paietele de nichel (pozitia nr. 75.04).
C) Semiprodusele obtinute, in general, prin laminarea, forjarea, flarea la presa, tragerea sau trefilarea nichelului sub forma bruta de la pozitia nr. 75.02 (pozitiile nr. 75.05 si 75.06).
D) Tuburile, tevile si accesoriile de tevarie (pozitia nr. 75.07), anozii pentru nichelare, precum si un ansamblu de articole altele decat cele cuprinse fie in Nota 1 a Sectiunii XV, fie in Capitolele 82 sau 83, fie in celelalte parti ale Nomenclaturii (pozitia nr. 75.08).

Semifabricatele si articolele acestui Capitol sunt, in mod frecvent, supuse unor prelucrari diverse in vederea ameliorarii, in special, a proprietatilor si a aspectului metalului. Aceste operatii, care nu afecteaza clasificarea acestor articole in pozitiile lor corespunzatoare, sunt in general cele descrise in Consideratiile generale ale Capitolului 72. (Vezi, totusi, cazul particular al anozilor pentru nichelare (pozitia nr. 75 08)).

In ceea ce priveste dispozitiile referitoare la clasificarea articolelor compuse (in special, produsele finite), se vor consulta Consideratiile generale ale Sectiunii XV.

75.01 - MATE DE NICHEL, "SINTERI" DE OXIZI DE NICHEL SI ALTE PRODUSE INTERMEDIARE ALE METALURGIEI NICHELULUI.
7501.10 - Mate de nichel
7501.20 - Produse sinterizate ("sinteri") din oxizi de nichel si alte produse intermediare ale metalurgiei nichelului
1) Mate de nichel.
Aceste mate sunt obtinute prin tratarea (prajirea, topirea etc.), minereurilor de nichel si sunt constituite, in functie de minereurile si produsele intrebuintate, din sulfuri de nichel si de fier, din sulfuri de nichel, de fier si de cupru, din sulfuri de nichel sau din sulfuri de nichel si de cupru.
Matele se prezinta, in general, sub forma de placi sau de blocuri turnate (de multe ori fragmentate pentru usurarea ambalarii sau a transportului), din granule sau din pulberi (in special in cazul anumitor mate de sulfura de nichel).
Aceste mate sunt utilizate la producerea nichelului sub forma bruta.
2) Alte produse intermediare ale metalurgiei nichelului.
Este vorba, in special despre:
1) Oxizii de nichel impuri, de exemplu sinterii oxidului de nichel, oxidul de nichel in pulbere (oxid de nichel verde), obtinuti in cursul tratarii minereurilor de sulfura si de oxid de nichel. Acesti oxizii impuri sunt utilizati, in principal, la prepararea otelurilor aliate. Sinterii oxidului de nichel se prezinta in general sub forma de pulberi sau de fragmente, ale caror dimensiuni pot atinge pana la 50 mm.
2) Feronichelul impur care, datorita continutului sau mare de sulf (0,5% sau mai mult), de fosfor sau de alte impuritati, nu poate fi utilizat ca produs de aliere in industria siderurgica fara o rafinare prealabila. Feronichelul rafinat este utilizat aproape exclusiv in industria siderurgica pentru a asigura adaosul de nichel necesar la fabricarea anumitor oteluri speciale; el trebuie sa fie clasificat, deci, ca feroaliaj la pozitia nr. 72.02, sub rezerva dispozitiilor de la Nota 1 c) a Capitolului 72.
3) Speiss-urile de nichel, adica arseniurile complexe, prezentate, in general, in masa. Aceste produse nu ofera decat un interes economic restrans.

75.02 - NICHEL SUB FORMA BRUTA.
7502.10 - Nichel nealiat
7502.20 - Aliaje de nichel
Nichelul sub forma bruta se prezinta, in general, sub forma de lingouri, de blocuri, de plachete, de cuburi, de inele, de brichete, de bile, de granule, de catozi sau de alte forme electrodepuse, sub aceste forme primare, el serveste, de cele mai multe ori, ca produs de adaos la fabricarea otelurilor aliate sau a aliajelor neferoase sau la prepararea anumitor produse chimice. Sub unele dintre aceste forme, el este utilizat, de asemenea, in custile de titan pentru nichelare, sau pentru producerea prafului de nichel.
Nichelul nerafinat este in mod normal turnat in forma de anozi pentru a fi rafinat ulterior prin electroliza. Anozii de la aceasta pozitie se prezinta, in general. sub forma de placi turnate, cu doua urechi servind la suspendarea acestor placi in baia de rafinare. Nu trebuie sa se confunde acesti anozi cu anozii de nichelare, despre care este vorba in Nota explicativa a pozitiei nr. 75.08.
Catozii sunt placi obtinute prin depunerea electrolitica a nichelului rafinat pe foile initiale, de care au fost fixata doua bucle de nichel pentru suspendare in baia de rafinare. Pe masura ce se constituie stratul depus din nichel rafinat, foile initiale devin o parte integranta a catozilor de care ele sunt inseparabile.
Catozii nedebavurati sunt prezentati, de obicei, echipati cu cele doua bucle. Acestea sunt in general acoperite cu un strat de nichel in locul de sudura si nu trebuie sa fie confundate cu carligele de suspensie cu care sunt echipati anumiti anozi pentru nichelare. Aceeasi catozi nedebavurati sunt, pe de alta parte, in general de dimensiuni mai mari (in jur 96 x 71 x 1,25 cm) decat anozii pentru nichelare prezentati in forma de foi, a caror latime depaseste doar rareori 30,5 cm.
Catozii simplu debavurati sau taiati in benzi sau in plachete de forma patrata sau dreptunghiulara, raman clasificati la aceasta pozitie, oricare ar fi dimensiunile sau utilizarea lor. Aceste din urma forme se disting de anozii pentru nichelare de la pozitia nr. 75.08 prin absenta carligelor de suspendare sau a prelucrarilor (perforare, filetare, de exemplu) necesare montarii carligelor susmentionate.
Aceasta pozitie nu cuprinde pulberile si paietele de nichel (pozitia nr. 75.04).

75.03 - DESEURI SI RESTURI, DIN NICHEL.
Dispozitiile Notei explicative a pozitiei nr. 72.04, referitoare la aceleasi produse din metale feroase, sunt aplicabile, mutatis mutandis, la deseurile si resturile de nichel.
Aceasta pozitie nu cuprinde:
a) Cenusile si reziduurile de la fabricarea nichelului (pozitia nr. 26.20).
b) Lingourile si formele brute similare, turnate pornind de la deseuri si resturi de niclul retopite (pozitia nr. 75.02).

73.04 - PULBERI SI PAIETE, DIN NICHEL.
In aceasta pozitie sunt cuprinse pulberile si paietele de nichel de toate felurile, oricare ar fi intrebuintarea data acestor produse. Pulberile sunt definite in Nota 8 b) a Sectiunii XV.
Dupa caracteristicile lor fizice, pulberile si paietele se utilizeaza in starea nealiata la fabricarea de placi pentru acumulatoare cu nichel-cadmiu, la fabricarea sulfatului de nichel, a clorurii de nichel si a altor saruri de nichel, ca lianti pentru carburile metalice, pentru producerea aliajelor de nichel (de exemplu a otelurilor aliate) si drept catalizatori.
Ele sunt utilizate, de asemenea, fie in starea pura, fie in aliaj sau in amestec cu alte pulberi metalice (de exemplu pulberi de fier), pentru a le face compacte si pentru a aglomera articole tehnice cum sunt magnetii, sau chiar pentru a fi direct laminate sub forma de placi, de panglici sau de foi.
Aceasta pozitie nu cuprinde sinterii de oxizi de nichel (pozitia nr. 75.01).

75.05 - BARE, PROFILE SI SARME, DIN NICHEL.
- Bare si profile:
7505.11 - - Din nichel nealiat
7505.12 - - Din aliaje de nichel
- Sarme:
7505.21 - - Din nichel nealiat
7505.22 - - Din aliaje de nichel
Produsele cuprinse in aceasta pozitie si definite in Notele 1 a), 1 b) si 1 c) din acest Capitol, sunt similare (cu exercitiu anozilor de la pozitia nr. 75.08) cu articolele din cupru descrise in Nota explicativa a pozitiilor nr. 74.07 si 74.08, iar dispozitiile de la acestea le sunt aplicabile mutatis mutandis.
Aceasta pozitie nu cuprinde:
a) Sarmele de nichel combinate cu fire textile (fire metalice) (pozitia nr. 56.05).
b) Barele si profilele din aliaje de nichel, preparate in vederea utilizarii lor in constructie (pozitia nr. 75.08).
c) Barele izolate (zise "busbars") si sarmele izolate, pentru electricitate (inclusiv sarmele emailate) (pozitia nr. 85.44).

75.06 - TABLE, BENZI SI FOLII, DIN NICHEL.
7506.10 - Din nichel nealiat
7506.20 - Din aliaje de nichel
Aceasta pozitie cuprinde tablele, benzile si foliile din nichel definite in Nota 1 d) a acestui Capitol, precum si foile subtiri din nichel. Aceste produse sunt similare cu articolele din cupru descrise in Notele explicative ale pozitiilor nr. 74.09 si 74.10.
Tablele si foile de nichel sunt utilizate pentru placarea (prin sudare si laminare) fierului sau otelului, precum si pentru constructia aparatelor destinate in special industriei chimice.
Sunt excluse din aceasta pozitie plasele dintr-o singura piesa, executate cu ajutorul unei table sau unei benzi taiata si desfasurata (pozitia nr. 75.08).

75.07 - TUBURI, TEVI SI ACCESORII DE TEVARIE (RACORDURI, COTURI, MANSOANE, DE EXEMPLU), DIN NICHEL.
- Tuburi si tevi:
7507.11 - - Din nichel nealiat
7507.12 - - Din aliaje de nichel
7507.20 - Accesorii de tevarie
Nota 1 e) a acestui Capitol defineste tuburile si tevile.
Dispozitiile Notelor explicative ale pozitiilor nr. 73.04 pana la 73.07, referitoare la aceleasi articole din metale feroase, sunt aplicabile mutatis mutandis, articolelor de la aceasta pozitie.
Tuburile, tevile si accesoriile de tevarie din nichel sau din aliaje de nichel sunt utilizate, datorita rezistentei lor la coroziune (la acizi, la abur supraincalzit etc.), la construirea aparatelor pentru industria chimica sau alimentara si la fabricarea pastei de hartie, la fabricarea condensatoarelor, a acelor hipodermice etc.
Sunt excluse de la aceasta pozitie:
a) Profilele tubulare (pozitia nr. 75.05).
b) Articolele simple de bulonerie din nichel, susceptibile sa intre in montajul elementelor de tevarie (pozitia nr. 75.08).
c) Stuturile sau racordurile echipate cu dispozitive de robinetarie (pozitia nr. 84.81).
d) Tuburile, tevile si accesoriile de tevarie din nichel, transformate in elemente ale unor articole determinate, care isi urmeaza regimul lor propriu, de exemplu cel al organelor de masini si de aparate (Sectiunea XVI).

75.08 - ALTE ARTICOLE DIN NICHEL.
7508.10 - Panze metalice si grilaje, din sarma de nichel
7508.90 - Altele

A. - ANOZI PENTRU NICHELARE, INCLUSIV CEI OBTINUTI PRIN ELECTROLIZA
Grupa cuprinde anozii din nichel rafinat intrebuintati in procesul de nichelare pe cale electrolitica. Acesti anozi pot fi obtinuti prin turnare, laminare, tragere, extrudare sau pornind de la catozi sau alte forme electrodepuse de la pozitia nr. 75.02. Ei se prezinta:
1) Fie sub forme speciale (stele, inele, profile speciale) prezentand o suprafata anodica maximala corespunzatoare scopului de atins sau chiar, in cazul anozilor in sub forma de bare (care sunt, in general, de sectiune ovala, eliptica, romboidala sau in forma de romb), de lungimi adecvate utilizarii ca anozi.
2) Fie sub forma de placi (plane sau bombate), de benzi, de foi, de discuri (plate sau ondulate), de emisfere sau de bule. Pentru a fi clasificate la aceasta pozitie, aceste articole trebuie sa prezinte caracteristici care indica faptul ca este vorba de anozi pentru nichelare, adica, trebuie sa fie prevazute cu carlige pentru suspendare in baia de nichelare sau trebuie sa fie filetate, perforate, tarodate etc., pentru a fi echipate cu aceste carlige.
Anozii sunt, de obicei, de o puritate inalta, dar cantitati mici de anumite elemente pot sa mai ramana dupa rafinare sau pot sa fi fost adaugate intentionat, de exemplu, cu scopul de a depolariza anozii astfel incat atacul electrolitic sa se efectueze regulat pe intreaga suprafata si sa fie evitate pierderile de nichel datorate formarii namolului. Aceste caracteristici, precum si particularitatile descrise mai sus, deosebesc anozii pentru nichelare de anozii destinati a fi rafinati pe cale electrolitica (vezi al doilea paragraf al Notei explicative din pozitia nr. 75.02), care sunt exclusi de la aceasta pozitie.
Anozii pentru nichelare de tip conventional sunt, de multe ori, inlocuiti cu tipul de anozi in cusca, constituiti din forme brute cum sunt inelele de nichel dispuse in custi de titan (vezi Nota explicativa a pozitiei nr. 75.02).
Sunt, de asemenea, excluse de la aceasta pozitie, chiar daca sunt destinate a fi utilizate ca anozi pentru nichelare sau a fi transformate in anozi pentru nichelare:
a) Placile (catozii obtinuti simplu prin electroliza, debavurati sau nu, decupati in benzi sau in plachete de forma patrata sau dreptunghiulara, fara prelucrare suplimentara) (pozitia nr. 75.02).
b) Bilele brute (pozitia nr. 75.02).
c) Barele simplu turnate, laminate sau filate, care nu corespund cerintelor legate de forma, de lungime sau de prelucrare indicata mai sus (pozitiile nr. 75.02 sau 75.05).
d) Placile sau plansele simplu laminate (pozitia nr. 75.06).

B. - ALTELE
Aceasta grupa cuprinde produsele din nichel, altele decat cele cuprinse fie in grupa precedenta, fie la pozitiile precedente ale acestui Capitol, fie in Nota 1 a Sectiunii XV, fie in Capitolele 82 sau 83, fie chiar in celelalte parti ale Nomenclaturii.
Sunt, in special, clasificate aici:
1) Anumite constructii si parti de constructie, cum sunt cadrele si ramele pentru vitrine, precum si elementele pregatite pentru constructie.
2) Rezervoarele, cuvele si recipientii similari, de orice volum, fara dispozitive mecanice, sau termice.
3) Panzele metalice, grilajele, plasele, tablele si benzile desfasurate.
4) Stifturile, cuiele, buloanele, piulitele, suruburile, precum si celelalte articole de tipul celor descrise in Notele explicative ale pozitiilor nr. 73.17 si 73.18.
5) Arcurile, cu exceptia arcurilor de ceasornicarie de la pozitia nr. 91.14.
6) Articolele de uz casnic, de uz gospodaresc sau de igiena si partile lor.
7) Ebosele pentru baterea de monede, in forma de discuri cu bordura proeminenta.
8) Produsele din nichel de natura celor mentionate in Notele explicative ale pozitiilor nr. 73.25 si 73.26.

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016