Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 74 din 5 ianuarie 2006  CUPRU SI ARTICOLE DIN CUPRU    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 74 din 5 ianuarie 2006 CUPRU SI ARTICOLE DIN CUPRU

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 48 bis din 19 ianuarie 2006


CUPRU SI ARTICOLE DIN CUPRU

Note de Capitol
1. - In acest Capitol, se intelege prin:
a) Cupru rafinat
- metalul cu un continut minim de cupru de 99,85% in greutate; sau
- metalul cu un continut minim de cupru de 97,5% in greutate, cu conditia ca nici un alt element sa nu depaseasca continutul limita indicat in tabelul de mai jos:

TABEL - Alte elemente


┌──────────────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────┐
│ │ Element │ Continut limita │
│ │ │ in % de greutate │
├──────────────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
│Ag │ Argint │ 0,25 │
│As │ Arsen │ 0,5 │
│Cd │ Cadmiu │ 1,3 │
│Cr │ Crom │ 1,4 │
│Mg │ Magneziu │ 0,8 │
│Pb │ Plumb │ 1,5 │
│S │ Sulf │ 0,7 │
│Sn │ Staniu │ 0,8 │
│Te │ Telur │ 0,8 │
│Zn │ Zinc │ 1 │
│Zr │ Zirconiu │ 0,3 │
│Alte elemente*), fiecare in parte │ │ 0,3 │
└──────────────────────────────────┴────────────────┴─────────────────────┘


*) Alte elemente, de exemplu, Al, Be, Co, Fe, Mn, Ni, Si.
b) Aliaje de cupru
- materialele metalice altele decat cuprul nerafinat, in care cuprul predomina, in greutate, fata de oricare dintre celelalte elemente, cu conditia ca:
1) cel putin unul dintre celelalte elemente sa aiba un continut, in greutate, care depaseste limitele indicate in tabelul de mai sus; sau
2) continutul total, in greutate, al celorlalte elemente sa depaseasca 2,5%.
c) Aliaje de baza din cupru
- compozitiile care contin cupru intr-o proportie ce depaseste 10% din greutate si alte elemente de aliere, compozitii care nu se preteaza la deformari plastice si sunt utilizate fie ca aditive la prepararea altor aliaje, fie ca dezoxidanti, desulfuranti sau in scopuri similare, in metalurgia metalelor neferoase. Totusi, combinatiile de fosfor si de cupru (fosfurile de cupru) care contin peste 15% fosfor, in greutate, sunt clasificate la pozitia 28.48.
d) Bare si tije
- produsele laminate, extrudate, trase sau forjate, nerulate, a caror sectiune transversala, plina si constanta pe intreaga lor lungime, este in forma de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi echilateral sau de poligon convex regulat (inclusiv "cercurile aplatizate" si "dreptunghiurile modificate", ale caror doua laturi opuse sunt in forma de arc de cerc convex, celelalte doua fiind rectilinii, egale si paralele). Produsele cu sectiune transversala patrata, dreptunghiulara, triunghiulara sau poligonala pot avea muchii rotunjite pe intreaga lor lungime. Grosimea produselor cu sectiunea transversala dreptunghiulara (inclusiv produsele cu sectiune "dreptunghiulara modificata") depaseste a zecea parte din latime. Se considera, de asemenea, ca fiind bare si tije, produsele de aceleasi forme si dimensiuni, obtinute prin mulare, turnare sau sintetizare, daca au suferit, dupa obtinerea lor, o prelucrare superioara unei debavurari grosiere, cu conditia ca aceasta prelucrare sa nu le confere acestor produse caracterul de articole sau de produse clasificate in alta parte.
Totusi, sunt considerate drept cupru sub forma bruta de la pozitia 74.03, barele si tijele pentru sarma si taglele care au fost ascutite sau altfel prelucrate la extremitati, pur si simplu pentru a se facilita introducerea lor in masinile destinate a le transforma (de exemplu) in sarma sau in tevi.
e) Profile
- produsele laminate, extrudate, trase, forjate sau obtinute prin formare ori prin indoire, rulate sau nu, cu sectiunea transversala constanta pe toata lungimea lor, care nu corespund nici uneia din definitiile date pentru bare si tije, sarme, table, benzi, foi, tuburi sau tevi. Se considera, de asemenea, ca fiind profile, produsele de aceleasi forme, obtinute prin mulare, turnare sau sinterizare, daca au suferit, dupa obtinerea lor, o prelucrare superioara unei debavurari grosiere, cu conditia ca aceasta prelucrare sa nu le confere acestor produse caracterul de articole sau de produse clasificate in alta parte.
f) Sarma
- produsele laminate, extrudate, trase trefilate, rulate, a caror sectiune transversala, plina si constanta pe intreaga lor lungime, este in forma de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi echilateral sau de poligon convex regulat (inclusiv "cercurile aplatizate" si "dreptunghiurile modificate", ale caror doua laturi opuse sunt in forma de arc de cerc convex, celelalte doua fiind rectilinii, egale si paralele). Produsele cu sectiune transversala patrata, dreptunghiulara, triunghiulara sau poligonala pot avea muchii rotunjite pe intreaga lor lungime. Grosimea produselor cu sectiunea transversala dreptunghiulara (inclusiv produsele cu sectiune "dreptunghiulara modificata") depaseste a zecea parte din latime.
Totusi, in sensul prevederilor pozitiei 74.14, se admit ca sarma numai produsele, rulate sau nu, a caror sectiune transversala, de forma oarecare, nu depaseste 6 mm pe dimensiunea ei cea mai mare.
g) Table, benzi si foi
- produsele plate (altele decat produsele sub forma bruta de la pozitia 74.03), rulate sau nerulate, de sectiune transversala dreptunghiulara (alta decat patrata) plina, chiar cu muchii rotunjite (inclusiv "dreptunghiurile modificate", ale caror doua laturi opuse sunt in forma de arc de cerc convex, celelalte doua fiind rectilinii, egale si paralele), cu grosime constanta, prezentate:
- sub forma patrata sau dreptunghiulara, a caror grosime nu depaseste a zecea parte din latime;
- sub alte forme decat patrata sau dreptunghiulara, de orice dimensiune, cu conditia sa nu aiba caracterul de articole sau de produse clasificate in alta parte.
Raman, intre altele, clasificate la pozitiile 74.09 si 74.10, tablele, benzile si foliile prezentand modele in relief (caneluri, striatii, incretituri, picaturi, umflaturi, romburi, de exemplu), precum si cele perforate, ondulate, lustruite sau acoperite, cu conditia ca aceste prelucrari sa nu le confere acestor produse caracterul de articole sau de produse clasificate in alta parte.
h) Tuburi si tevi
- produsele tubulare, rulate sau nerulate, a caror sectiune transversala, constanta pe intreaga lor lungime si neavand decat o singura cavitate inchisa, este in forma de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi echilateral sau de poligon convex regulat, si ai caror pereti au o grosime constanta. Sunt considerate, de asemenea, ca fiind tuburi si tevi, produsele cu sectiune transversala in forma de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi echilateral sau de poligon convex regulat, care pot prezenta muchii rotunjite pe intreaga lor lungime, cu conditia ca sectiunile transversale interioara si exterioara sa aiba aceeasi forma, aceeasi dispunere si acelasi centru. Tuburile si tevile avand sectiunile transversale mentionate mai sus pot fi polizate, acoperite, indoite, filetate in interior sau in exterior, perforate, ingustate, evazate, conice sau echipate cu flanse, bride sau bucse.
Note de subpozitii
1. - In acest Capitol, se intelege prin:
a) Aliaje pe baza de cupru-zinc (alama)
orice aliaj de cupru si de zinc, cu sau fara alte elemente. Daca sunt prezente alte elemente, atunci:
- zincul predomina, in greutate, fata de oricare dintre aceste alte elemente;
- eventualul continut de nichel este mai mic de 5%, in greutate (a se vedea aliajele pe baza de cupru-nichel-zinc (alpaca));
- eventualul continut de staniu este mai mic decat 3%, in greutate (a se vedea aliajele pe baza de cupru-staniu (bronz)).
b) Aliaje pe baza de cupru-staniu (bronz)
- orice aliaj de cupru si de staniu, cu sau fara alte elemente. Daca sunt prezente alte elemente, atunci staniul predomina, in greutate, fata de oricare dintre aceste alte elemente. Totusi, atunci cand continutul de staniu este de minimum 3%, in greutate, continutul de zinc poate sa predomine, in greutate, dar trebuie sa fie sub 10%.
c) Aliaje pe baza de cupru-nichel-zinc (alpaca)
- orice aliaj de cupru, de nichel si de zinc, cu sau fara alte elemente. Continutul de nichel, in greutate, este de minimum 5% (a se vedea aliajele pe baza de cupru-zinc (alama)).
d) Aliaje pe baza de cupru-nichel
- orice aliaj de cupru si de nichel, cu sau fara alte elemente, dar care in orice caz, nu contine mai mult de 1%, in greutate, zinc. Daca sunt prezente alte elemente, atunci nichelul predomina, in greutate, fata de oricare dintre aceste alte elemente.





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬───┐
│Codul tarifar│ Denumirea marfii │UM supl│Ta │
│ │ │ │xa │
│ │ │ │va-│
│ │ │ │ma-│
│ │ │ │la │
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───┤
│ │74.01 │Mate de cupru; cupru de cementare (precipitat de cupru): │ │ │
│ │7401.10.00│- Mate de cupru │ - │ ex│
│ │7401.20.00│- Cupru de cementare (precipitat de cupru) │ - │ ex│
│ │7402.00.00│Cupru nerafinat; anozi din cupru pentru rafinare electrolitica │ - │ ex│
│ │74.03 │Cupru rafinat si aliaje de cupru, sub forma bruta: │ │ │
│ │ │- Cupru rafinat: │ │ │
│ │7403.11.00│-- Catozi si sectiuni de catozi │ - │ ex│
│ │7403.12.00│-- Bare pentru sarma ("wire-bars") │ - │ ex│
│ │7403.13.00│-- Tagle │ - │ ex│
│ │7403.19.00│-- Altele │ - │ ex│
│ │ │- Aliaje de cupru: │ │ │
│ │7403.21.00│-- Aliaje pe baza de cupru-zinc (alama) │ - │ ex│
│ │7403.22.00│-- Aliaje pe baza de cupru-staniu (bronz) │ - │ ex│
│ │7403.23.00│-- Aliaje pe baza de cupru-nichel (cupronichel) sau aliaje pe │ - │ ex│
│ │ │baza de cupru-nichel-zinc (alpaca) │ │ │
│ │7403.29.00│-- Alte aliaje de cupru (cu exceptia aliajelor de baza de la │ - │ ex│
│ │ │pozitia nr. 74.05) │ │ │
│ │7404.00 │Deseuri si resturi de cupru: │ │ │
│ │7404.00.10│- Din cupru rafinat │ - │ ex│
│ │ │- Din aliaje de cupru: │ │ │
│ │7404.00.91│-- Pe baza de cupru-zinc (alama) │ - │ ex│
│ │7404.00.99│-- Altele │ - │ ex│
│ │7405.00.00│Aliaje de baza, din cupru │ - │ 3│
│ │74.06 │Pulberi si fulgi (paiete) de cupru: │ │ │
│ │7406.10.00│- Pulberi cu structura nelamelara │ - │ 10│
│ │7406.20.00│- Pulberi cu structura lamelara; fulgi (paiete) │ - │ 10│
│ │74.07 │Bare, tije si profile din cupru: │ │ │
│ │7407.10.00│- Din cupru rafinat │ - │ 10│
│ │ │- Din aliaje de cupru: │ │ │
│ │7407.21 │-- Pe baza de cupru-zinc (alama): │ │ │


│ │7407.21.90│--- Profile │ - │ 10│
│ │7407.22 │-- Pe baza de cupru-nichel (cupronichel) sau aliaje pe baza de │ │ │
│ │ │cupru-nichel-zinc (alpaca): │ │ │
│ │7407.22.10│--- Pe baza de cupru-nichel (cupronichel) │ - │ 10│
│ │7407.22.90│--- Pe baza de cupru-nichel-zinc (alpaca) │ - │ 10│
│ │7407.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │74.08 │Sarma din cupru: │ │ │
│ │ │- Din cupru rafinat: │ │ │
│ │7408.11.00│-- A carei dimensiune maxima, a sectiunii transversale, este │ - │ 10│
│ │ │peste 6 mm │ │ │
│ │7408.19 │-- Altele: │ │ │
│ │7408.19.10│--- A caror cea mai mare dimensiune a sectiunii transversale │ - │ 10│
│ │ │este peste 0,5 mm │ │ │
│ │7408.19.90│--- A caror cea mai mare dimensiune a sectiunii transversale │ - │ 10│
│ │ │este de maximum 0,5 mm │ │ │
│ │ │- Din aliaje de cupru: │ │ │
│ │7408.21.00│-- Pe baza de cupru-zinc (alama) │ - │ 10│
│ │7408.22.00│-- Pe baza de cupru-nichel (cupronichel) sau pe baza de │ - │ 10│
│ │ │cupru-nichel-zinc (alpaca) │ │ │
│ │7408.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │74.09 │Tabla si banda din cupru, cu o grosime peste 0,15 mm: │ │ │
│ │ │- Din cupru rafinat: │ │ │
│ │7409.11.00│-- Rulate │ - │ 10│
│ │7409.19.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │ │- Din aliaje pe baza de cupru-zinc (alama): │ │ │
│ │7409.21.00│-- Rulate │ - │ 10│
│ │7409.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │ │- Din aliaje pe baza de cupru-staniu (bronz): │ │ │
│ │7409.31.00│-- Rulate │ - │ 10│
│ │7409.39.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │7409.40 │- Din aliaje pe baza de cupru-nichel (cupronichel) sau din │ │ │
│ │ │aliaje pe baza de cupru-nichel-zinc (alpaca): │ │ │
│ │7409.40.10│-- Pe baza de cupru-nichel (cupronichel) │ - │ 10│
│ │7409.40.90│-- Pe baza de cupru-nichel-zinc (alpaca) │ - │ 10│
│ │7409.90.00│- Din alte aliaje de cupru │ - │ 10│
│ │74.10 │Folii si benzi subtiri din cupru (chiar imprimate sau fixate pe │ │ │
│ │ │hartie, pe carton, pe material plastic sau pe suporturi │ │ │
│ │ │similare) cu o grosime de maximum 0,15 mm (fara suport): │ │ │
│ │ │- Fara suport: │ │ │
│ │7410.11.00│-- Din cupru rafinat │ - │ 10│
│ │7410.12.00│-- Din aliaje de cupru │ - │ 10│
│ │ │- Pe suport: │ │ │
│ │7410.21.00│-- Din cupru rafinat │ - │ 10│
│ │7410.22.00│-- Din aliaje de cupru │ - │ 10│
│ │74.11 │Tuburi si tevi din cupru: │ │ │
│ │7411.10 │- Din cupru rafinat: │ │ │
│ │ │-- Drepte, cu grosimea peretelui: │ │ │
│ │7411.10.11│--- Peste 0,6 mm │ - │ 10│
│ │7411.10.19│--- De maximum 0,6 mm │ - │ 10│
│ │7411.10.90│-- Altele │ - │ 10│
│ │ │- Din aliaje de cupru: │ │ │
│ │7411.21 │-- Pe baza de cupru-zinc (alama): │ │ │
│ │7411.21.10│--- Drepte │ - │ 10│
│ │7411.21.90│--- Altele │ - │ 10│
│ │7411.22.00│-- Pe baza de cupru-nichel (cupronichel) sau pe baza de │ - │ 10│
│ │ │cupru-nichel-zinc (alpaca) │ │ │
│ │7411.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │74.12 │Accesorii de tevarie (de exemplu racorduri, coturi, bucse), din │ │ │
│ │ │cupru: │ │ │
│ │7412.10.00│- Din cupru rafinat │ - │ 10│
│ │7412.20.00│- Din aliaje de cupru │ - │ 10│
│ │7413.00 │Toroane, cabluri, odgoane, benzi impletite si articole similare,│ │ │
│ │ │din cupru, neizolate electric: │ │ │
│* │7413.00.20│- Din cupru rafinat │ - │ 10│
│* │7413.00.80│-- Din aliaje de cupru │ - │ 10│
│ │74.14 │Panze metalice (inclusiv panze continue sau fara sfarsit), │ │ │
│ │ │grilaje si plase, din sarma de cupru; table si benzi expandate, │ │ │
│ │ │din cupru: │ │ │
│ │7414.20.00│- Panze metalice │ - │ 10│
│ │7414.90.00│- Altele │ - │ 10│
│ │74.15 │Tinte, cuie, pioneze, agrafe (altele decat cele de la pozitia │ │ │
│ │ │83.05), crampoane cu varf si articole similare, din cupru sau cu│ │ │
│ │ │tija din fier sau din otel si cap din cupru; suruburi, buloane, │ │ │
│ │ │piulite, carlige filetate, nituri, cuie spintecate, stifturi, │ │ │
│ │ │piroane, pene, saibe, inele (inclusiv saibele si inelele │ │ │
│ │ │elastice de siguranta) si articole similare, din cupru: │ │ │
│ │7415.10.00│- Tinte, cuie, pioneze, agrafe, crampoane cu varf si articole │ - │ 10│
│ │ │similare │ │ │
│ │ │- Alte articole, nefiletate: │ │ │
│ │7415.21.00│-- Saibe si inele (inclusiv saibe si inele elastice de │ - │ 10│
│ │ │siguranta) │ │ │
│ │7415.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │ │- Alte articole, filetate: │ │ │
│ │7415.33.00│-- Suruburi; buloane si piulite │ - │ 10│
│ │7415.39.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │7416.00.00│Arcuri din cupru │ - │ 10│
│ │7417.00.00│Aparate neelectrice pentru gatit sau pentru incalzit, de tipul │ - │ 15│
│ │ │celor de uz gospodaresc si partile lor din cupru │ │ │
│ │74.18 │Articole de uz casnic sau de uz gospodaresc, sanitare, de igiena│ │ │
│ │ │sau de toaleta si partile lor, din cupru; bureti din sarma, │ │ │
│ │ │spalatori de vase, manusi si articole similare pentru curatat, │ │ │
│ │ │pentru lustruit sau pentru utilizari similare, din cupru: │ │ │
│ │ │- Articole de uz casnic sau de uz gospodaresc si partile lor; │ │ │
│ │ │bureti din sarma, spalatori de vase, manusi si articole similare│ │ │
│ │ │pentru curatat, pentru lustruit sau pentru utilizari similare: │ │ │
│ │7418.11.00│-- Bureti din sarma, spalatori de vase, manusi si articole │ - │ 15│
│ │ │similare pentru curatat, pentru polizat sau pentru utilizari │ │ │
│ │ │similare │ │ │
│ │7418.19.00│-- Altele │ - │ 15│
│ │7418.20.00│- Articole sanitare, de igiena sau de toaleta si partile lor │ - │ 15│
│ │74.19 │Alte articole din cupru: │ │ │
│ │7419.10.00│- Lanturi si partile lor │ - │ 10│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7419.91.00│-- Turnate, formate, stantate sau forjate, dar neprelucrate │ - │ 10│
│ │ │altfel │ │ │
│ │7419.99.00│-- Altele │ - │ 10│


└─────────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴───┘


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016