Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 72 din 5 ianuarie 2006  FONTA, FIER SI OTEL    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 72 din 5 ianuarie 2006 FONTA, FIER SI OTEL

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 48 bis din 19 ianuarie 2006

FONTA, FIER SI OTEL

Note de Capitol
1. - In acest Capitol si, in cadrul prevederilor literelor d), e) si f) ale acestei Note, prin urmatoarele expresii se intelege:
a) Fonte brute
- aliajele fier-carbon, care practic nu se preteaza la deformari plastice, care contin in greutate peste 2% carbon si care pot contine in greutate unul sau mai multe alte elemente, in urmatoarele proportii:
- maximum 10% crom;
- maximum 6% mangan;
- maximum 3% fosfor;
- maximum 8% siliciu;
- maximum 10% alte elemente in total.
b) Fonte-oglinda (spiegel)
- aliajele fier-carbon care contin in greutate peste 6%, dar maximum 30% mangan si care corespund, in ceea ce priveste celelalte caracteristici, definitiei de la Nota 1 a).
c) Feroaliaje
- aliajele sub forma de lingouri, bulgari, blocuri sau forme primare similare, sub forme obtinute prin procedeul de turnare continua sau sub forma de granule sau pulbere, chiar aglomerate, utilizate in mod obisnuit fie ca aditive la prepararea altor aliaje, fie ca agenti dezoxidanti, desulfuranti, fie pentru alte utilizari similare in siderurgie si care nu se preteaza in general la deformari plastice, continand in greutate minimum 4% fier si unul sau mai multe alte elemente, in urmatoarele proportii:
- peste 10% crom;
- peste 30% mangan;
- peste 3% fosfor;
- peste 8% siliciu;
- peste 10% alte elemente in total, cu excluderea carbonului, continutul de cupru neputand insa depasi 10%.
d) Oteluri
- materiale feroase, altele decat cele de la pozitia 72.03, care, cu exceptia anumitor tipuri de oteluri produse sub forma de piese turnate, se preteaza la deformari plastice si contin in greutate maximum 2% carbon. Totusi, otelurile cu crom pot contine carbon in proportie mai ridicata.
e) Oteluri inoxidabile
- otelurile aliate, care contin, in greutate, maximum 1,2% carbon si minimum 10,5% crom, cu sau fara alte elemente.
f) Alte oteluri aliate
- otelurile care nu corespund definitiei otelurilor inoxidabile si care contin in greutate unul sau mai multe din elementele de mai jos, in urmatoarele proportii:
- minimum 0,3% aluminiu;
- minimum 0,0008% bor;
- minimum 0,3% crom;
- minimum 0,3% cobalt;
- minimum 0,4% cupru;
- minimum 0,4% plumb;
- minimum 1,65% mangan;
- minimum 0,08% molibden;
- minimum 0,3% nichel;
- minimum 0,06% niobiu;
- minimum 0,6% siliciu;
- minimum 0,05% titan;
- minimum 0,3% tungsten (wolfram);
- minimum 0,1% vanadiu;
- minimum 0,05% zirconiu;
- minimum 0,1% alte elemente (cu exceptia sulfului, fosforului, carbonului si azotului) luate individual.
g) Deseuri lingotate din fier sau din otel
- produsele turnate brut sub forma de lingouri fara maselote sau sub forma de bulgari, prezentand defecte adanci de suprafata si care, in ceea ce priveste compozitia chimica, nu corespund definitiilor fontei brute, fontei-oglinda sau fero-aliajelor.
h) Granule
- produsele care trec printr-o sita cu deschiderea ochiurilor de 1 mm, intr-o proportie sub 90% in greutate si printr-o sita cu deschiderea ochiurilor de 5 mm, intr-o proportie de minimum 90% in greutate.
ij) Semifabricate
- produsele cu sectiune plina obtinute prin turnare continua, nelaminate sau laminate primar la cald; si
- celelalte produse cu sectiune plina, care au suferit o simpla laminare primara la cald sau care au fost simplu degrosate prin forjare sau ciocanire, inclusiv ebosele pentru profile.
Aceste produse nu sunt prezentate rulate.
k) Produse laminate plate
- produsele laminate cu sectiune transversala plina, rectangulara (alta decat patrata), care nu corespund definitiei din Nota ij) de mai sus,
- rulate in spire suprapuse, sau
- nerulate, cu o latime cel putin egala cu de zece ori grosimea, daca aceasta este sub 4,75 mm sau cu o latime care depaseste 150 mm, daca grosimea este de minimum 4,75 mm, fara insa sa depaseasca jumatatea latimii.
Raman clasificate ca produse laminate plate, produsele de acest fel, cu motive in relief, provenite direct din laminare (caneluri, striatii, gofraje, picaturi, ridicaturi, romburi, de exemplu), precum si cele perforate, ondulate, polizate, cu conditia ca aceste prelucrari sa nu le confere caracterul de articole clasificate in alta parte.
Produsele laminate plate de forma diferita de cea patrata sau dreptunghiulara si de orice dimensiuni, sunt clasificate ca produse cu o latime de minimum 600 mm, daca ele nu au caracterul de articole clasificate in alta parte.
l) Bare si tije laminate la cald, rulate in spire nearanjate (fil machine)
- produsele laminate la cald, rulate in spire nearanjate (in colaci), a caror sectiune transversala plina este in forma de cerc, de segment de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi sau de alt poligon convex (inclusiv cercuri aplatizate si forme rectangulare modificate, ale caror doua laturi opuse sunt in forma de arcuri de cerc convex, celelalte doua fiind rectilinii, egale si paralele). Aceste produse pot avea cavitati, nervuri, sau alte deformari, adancite sau in relief, obtinute in cursul laminarii (bare si tije de otel pentru armaturi de beton).
m) Alte bare si tije
- produsele care nu corespund nici unei definitii de la literele ij), k) sau l) de mai sus, nici definitiei de sarma si a caror sectiune transversala plina si constanta este in forma de cerc, de segment de cerc, de oval, de dreptunghi, de patrat, de triunghi sau de alt poligon convex (inclusiv cercuri aplatizate si forme rectangulare modificate, ale caror doua laturi opuse sunt in forma de arcuri de cerc convex, celelalte doua fiind rectilinii, egale si paralele).
Aceste produse pot:
- avea cavitati, nervuri, sau alte deformari, adancite sau in relief, obtinute in cursul laminarii (bare si tije de otel pentru armaturi de beton);
- sa fie torsionate dupa laminare.
n) Profile
- produsele cu sectiune transversala plina si constanta, pe toata lungimea lor si care nu corespund nici unei definitii de la literele ij), k), l) sau m) de mai sus si nici definitiei sarmei.
Capitolul 72 nu cuprinde produsele de la pozitiile 73.01 sau 73.02.
o) Sarma
- produsele prelucrate la rece, rulate, avand o sectiune transversala plina si constanta, de forma oarecare si care nu corespunde definitiei produselor laminate plate.
p) Bare si tije tubulare pentru foraj
- barele si tijele cu sectiune de forma oarecare, proprii pentru fabricarea sapelor de foraj si a caror cea mai mare dimensiune exterioara a sectiunii transversale, depasind 15 mm, dar nedepasind 52 mm, este cel putin dublul celei mai mari dimensiuni interioare (golului interior).
Barele si tijele tubulare din fier sau din otel ce nu corespund acestei definitii sunt clasificate la pozitia 73.04.
2. - Metalele feroase placate cu un alt metal feros de calitate diferita, sunt clasificate la pozitia metalului feros care predomina in greutate.
3. - Produsele din fier sau din otel obtinute prin electroliza, prin turnare sub presiune sau prin sinterizare, sunt clasificate in functie de forma, compozitia si aspectul lor la pozitiile aferente produselor similare laminate la cald.
Note de subpozitii
1. - In acest Capitol, se intelege prin:
a) Fonte, brute aliate
- fontele brute continand unul sau mai multe din elementele urmatoare, in proportiile de mai jos, raportate la greutate:
- peste 0,2% crom
- peste 0,3% cupru
- peste 0,3% nichel
- peste 0,1% din oricare din elementele urmatoare: aluminiu, molibden, titan, tungsten (wolfram), vanadiu.
b) Oteluri nealiate pentru prelucrare pe masini - unelte automate
- otelurile nealiate continand unul sau mai multe din elementele urmatoare, in proportiile de mai jos, raportate la greutate:
- minimum 0,08% sulf;
- minimum 0,1% plumb;
- peste 0,05% seleniu;
- peste 0,01% telur;
- peste 0,05% bismut
c) Oteluri silicioase numite "magnetice"
- otelurile continand in greutate minimum 0,6% dar maximum 6% siliciu si maximum 0,08% carbon, putand contine in greutate maximum 1% aluminiu, dar nici un alt element intr-o proportie care le poate conferi caracterul altor oteluri aliate.
d) Oteluri rapide
- otelurile aliate continand, cu sau fara alte elemente, cel putin doua din urmatoarele trei elemente: molibden, tungsten si vanadiu cu un continut total, in greutate, de minimum 7% din aceste elemente considerate impreuna, continand 0,6% sau mai mult carbon si 3% pana la 6% crom.
e) Oteluri silico-manganoase
- otelurile aliate continand, in greutate:
- maximum 0,7% carbon,
- minimum 0,5% dar maximum 1,9% mangan, si
- minimum 0,6% dar maximum 2,3% siliciu, dar nici un alt element intr-o proportie care le poate conferi caracterul altor oteluri aliate.
2. - Clasificarea feroaliajelor la subpozitiile pozitiei 72.02, se face dupa urmatoarea regula:
Un feroaliaj este considerat binar si este clasificat la subpozitia corespunzatoare (daca aceasta subpozitie exista), daca unul dintre elementele de aliere prezinta un continut care depaseste procentul minim prevazut in Nota 1 c) a Capitolului. Prin analogie, feroaliajul este considerat ternar sau cuaternar, daca doua respectiv trei dintre elementele de aliere prezinta un continut care depaseste procentele minime prevazute in Nota mentionata.
Pentru aplicarea acestei reguli, trebuie ca fiecare din elementele nespecificate in Nota 1 c) a Capitolului si incluse la categoria alte elemente, sa prezinte totusi un continut care sa depaseasca 10% din greutate.
Note complementare
1. - Se considera a fi:
- produse laminate plate numite "magnetice", in sensul codurilor tarifare 7209.16.10, 7209.17.10, 7209.18.10, 7209.26.10, 7209.27.10, 7209.28.10 si 7211.23.20, produsele de acest tip, care prezinta o pierdere, in wati pe kilogram, evaluata dupa metoda Epstein, la un curent de 50 Hz si un flux magnetic de 1 Tesla:
- de maximum 2,1 wati, atunci cand grosimea lor este de maximum 0,20 mm,
- de maximum 3,6 wati, atunci cand grosimea lor este peste 0,20 mm dar sub 0,60 mm,
- de maximum 6 wati, atunci cand grosimea lor este de mimimum 0,60 mm si maximum 1,50 mm,
- "tabla cositorita", in sensul codurilor tarifare 7210.12.20, 7210.70.10, 7212.10.10 si 7212.40.20, produsele laminate plate, cu o grosime sub 0,5 mm, acoperite cu un strat metalic ce contine minim 97% din greutate staniu (cositor).
- "otel de scule", in sensul codurilor tarifare 7224.10.10, 7224.90.02, 7225.30.10, 7225.40.12, 7226.91.20, 7228.30.20, 7228.40.10, 7228.50.20 si 7228.60.20, otelurile, altele decat otelurile inoxidabile sau otelurile rapide, care contin, in greutate, una dintre compozitiile urmatoare, cu sau fara alte elemente:
- sub 0,6% carbon
si
minimum 0,7% siliciu si minimum 0,05% vanadiu
sau
minimum 4% tungsten (wolfram);
- minimum 0,8% carbon
si
minimum 0,05% vanadiu;
- peste 1,2% carbon
si
minimum 11%, dar maximum 15% crom;
- minimum 0,16%, dar maximum 0,5% carbon
si
minimum 3,8%, dar maximum 4,3% nichel
si
- minimum 1,1%, dar maximum 1,5 crom
si
minimum 0,15%, dar maximum 0,5% molibden;
- minimum 0,3%, dar maximum 0,5% carbon
si
minimum 1,4%, dar maximum 2,1% crom
si
minimum 0,15%, dar maximum 0,5% molibden
si
sub 1,2% nichel;
- minimum 0,3% carbon
si
sub 5,2% crom
si
minimum 0,65% molibden sau minimum 0,4% tungsten;
- minimum 0,5%, dar maximum 0,6% carbon
si
minimum 1,25% dar maximum 1,8% nichel
si
minimum 0,5%, dar maximum 1,2% crom
si
minimum 0,15%, dar maximum 0,5% molibden.





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬───┐
│Codul tarifar│ Denumirea marfii │UM supl│Ta │
│ │ │ │xa │
│ │ │ │va-│
│ │ │ │ma-│
│ │ │ │la │
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───┤
│ │ │I. PRODUSE PRIMARE; PRODUSE PREZENTATE SUB FORMA DE GRANULE SAU │ │ │
│ │ │PULBERI │ │ │
│ │72.01 │Fonte brute si fonte-oglinda (spiegel) in lingouri, blocuri sau │ │ │
│ │ │alte forme primare: │ │ │
│ │7201.10 │- Fonte brute, nealiate, continand maximum 0,5% din greutate │ │ │
│ │ │fosfor: │ │ │
│ │ │-- Cu un continut de mangan de minimum 0,4% din greutate: │ │ │


│ │7201.10.19│--- Cu un continut de siliciu peste 1% din greutate │ - │ ex│
│ │7201.10.30│-- Cu un continut de mangan de minimum 0,1%, dar sub 0,4% din │ - │ ex│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7201.10.90│-- Cu un continut de mangan sub 0,1% din greutate │ - │ ex│
│ │7201.20.00│- Fonte brute, nealiate, continand peste 0,5% din greutate │ - │ ex│
│ │ │fosfor │ │ │
│ │7201.50 │- Fonte brute, aliate; fonte oglinda (spiegel): │ │ │
│ │7201.50.10│-- Fonte brute, aliate, cu un continut de titan de minimum 0,3% │ - │ ex│
│ │ │si maximum 1% din greutate si cu un continut de vanadiu de │ │ │
│ │ │minimum 0,5% si maximum 1% │ │ │
│ │7201.50.90│-- Altele │ - │ ex│
│ │72.02 │Feroaliaje: │ │ │
│ │ │- Feromangan: │ │ │
│ │7202.11 │-- Continand, in greutate, peste 2% carbon: │ │ │
│ │7202.11.20│--- Cu o granulometrie de maximum 5 mm si cu un continut de │ - │ 10│
│ │ │mangan peste 65% din greutate │ │ │
│ │7202.11.80│--- Altele │ - │ 10│
│ │7202.19.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │ │- Ferosiliciu: │ │ │
│ │7202.21.00│-- Continand, in greutate, peste 55% siliciu │ - │ 10│
│ │7202.29 │-- Altele: │ │ │
│ │7202.29.10│--- Continand magneziu minimum 4%, dar maximum 10% din greutate │ - │ 10│
│ │7202.29.90│--- Altele │ - │ 10│
│ │7202.30.00│- Ferosiliciu-mangan │ - │ 10│
│ │ │- Ferocrom: │ │ │
│ │7202.41 │-- Continand, in greutate, peste 4% carbon: │ │ │
│ │7202.41.10│--- Cu un continut de carbon peste 4%, dar maximum 6% din │ - │ 10│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7202.41.90│--- Cu un continut de carbon peste 6% din greutate │ - │ 10│
│ │7202.49 │-- Altele: │ │ │
│ │7202.49.10│--- Cu un continut de carbon de maximum 0,05% din greutate │ - │ ex│
│ │7202.49.50│--- Cu un continut de carbon peste 0,05%, dar maximum 0,5% din │ - │ ex│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7202.49.90│--- Cu un continut de carbon peste 0,5%, dar maximum 4% din │ - │ 10│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7202.50.00│- Ferosiliciu-crom │ - │ ex│
│ │7202.60.00│- Feronichel │ - │ 10│
│ │7202.70.00│- Feromolibden │ - │ 10│
│ │7202.80.00│- Ferotungsten si ferosiliciu-tungsten │ - │ 10│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7202.91.00│-- Ferotitan si ferosiliciu-titan │ - │ 10│
│ │7202.92.00│-- Ferovanadiu │ - │ 10│
│ │7202.93.00│-- Feroniobiu │ - │ ex│
│ │7202.99 │-- Altele: │ │ │
│ │7202.99.10│--- Ferofosfor │ - │ 10│
│ │7202.99.30│--- Ferosiliciu-magneziu │ - │ 10│
│ │7202.99.80│--- Altele │ - │ 10│
│ │72.03 │Produse feroase obtinute prin reducerea directa a minereului de │ │ │
│ │ │fier si alte produse feroase spongioase, in bucati, pelete sau │ │ │
│ │ │forme similare; fier cu o puritate minima in greutate de 99,94%,│ │ │
│ │ │in bucati, pelete sau forme similare: │ │ │
│ │7203.10.00│- Produse feroase obtinute prin reducerea directa a minereului │ - │ 10│
│ │ │de fier │ │ │
│ │7203.90.00│- Altele │ - │ 10│
│ │72.04 │Deseuri si resturi de fonta, de fier sau de otel (fier vechi); │ │ │
│ │ │deseuri lingotate din fier sau otel: │ │ │
│ │7204.10.00│- Deseuri si resturi de fonta │ - │ 10│
│ │ │- Deseuri si resturi de oteluri aliate: │ │ │
│ │7204.21 │-- De oteluri inoxidabile: │ │ │
│ │7204.21.10│--- Cu un continut de nichel de minimum 8% din greutate │ - │ 10│
│ │7204.21.90│--- Altele │ - │ 10│
│ │7204.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │7204.30.00│- Deseuri si resturi de fier sau de otel cositorit │ - │ 10│
│ │ │- Alte deseuri si resturi: │ │ │
│ │7204.41 │-- Deseuri de aschiere, span, deseuri de macinare, pilitura si │ │ │
│ │ │resturi de stantare sau decupare, chiar sub forma de baloturi: │ │ │
│ │7204.41.10│--- Deseuri de aschiere, span, deseuri de macinare, pilitura │ - │ 10│
│ │ │--- Deseuri de stantare sau decupare: │ │ │
│ │7204.41.91│---- Sub forma de baloturi │ - │ 10│
│ │7204.41.99│---- Altele │ - │ 10│
│ │7204.49 │-- Altele: │ │ │
│ │7204.49.10│--- Fragmentate │ - │ 10│
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │7204.49.30│---- Sub forma de baloturi │ - │ 10│
│ │7204.49.90│---- Altele │ - │ 10│
│ │7204.50.00│- Deseuri lingotate │ - │ 10│
│ │72.05 │Granule si pulberi, de fonta bruta, de fonta-oglinda (spiegel), │ │ │
│ │ │de fier sau de otel: │ │ │
│ │7205.10.00│- Granule │ - │ 10│
│ │ │- Pulberi: │ │ │
│ │7205.21.00│-- De oteluri aliate │ - │ 10│
│ │7205.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │ │II. FIER SI OTELURI NEALIATE │ │ │
│ │72.06 │Fier si oteluri nealiate, in lingouri sau in alte forme primare,│ │ │
│ │ │cu exceptia fierului de la pozitia 72.03: │ │ │
│ │7206.10.00│- Lingouri │ - │ 10│
│ │7206.90.00│- Altele │ - │ 10│
│ │72.07 │Semifabricate din fier sau din oteluri nealiate: │ │ │
│ │ │- Continand, in greutate, sub 0,25% carbon: │ │ │
│ │7207.11 │-- Cu sectiunea transversala patrata sau dreptunghiulara a caror│ │ │
│ │ │latime este mai mica decat dublul grosimii: │ │ │
│ │ │--- Laminate sau obtinute prin turnare continua: │ │ │
│ │7207.11.11│---- Din otel pentru prelucrare pe masini-unelte automate │ - │ 10│
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │7207.11.14│----- Cu grosimea de maximum 130 mm │ - │ 10│
│ │7207.11.16│----- Cu grosimea peste 130 mm │ - │ 10│
│ │7207.11.90│--- Forjate │ - │ 10│
│ │7207.12 │-- Altele, cu sectiune transversala dreptunghiulara: │ │ │
│ │7207.12.10│--- Laminate sau obtinute prin turnare continua │ - │ 10│
│ │7207.12.90│--- Forjate │ - │ 10│
│ │7207.19 │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Cu sectiunea transversala circulara sau poligonala: │ │ │
│ │7207.19.12│---- Laminate sau obtinute prin turnare continua │ - │ 10│
│ │7207.19.19│---- Forjate │ - │ 10│
│ │7207.19.80│--- Altele │ - │ 10│
│ │7207.20 │- Continand, in greutate, minimum 0,25% carbon: │ │ │
│ │ │-- Cu sectiunea transversala patrata sau dreptunghiulara, a │ │ │
│ │ │caror latime este mai mica decat dublul grosimii: │ │ │
│ │ │--- Laminate sau obtinute prin turnare continua: │ │ │
│ │7207.20.11│---- Din otel pentru prelucrare pe masini-unelte automate │ - │ 10│
│ │ │---- Altele, cu un continut in greutate: │ │ │
│ │7207.20.15│----- De minimum 0,25%, dar sub 0,6%, carbon │ - │ 10│
│ │7207.20.17│----- De minimum 0,6%, carbon │ - │ 10│
│ │7207.20.19│--- Forjate │ - │ 10│
│ │ │-- Altele, cu sectiunea transversala dreptunghiulara: │ │ │
│ │7207.20.32│--- Laminate sau obtinute prin turnare continua │ - │ 10│
│ │7207.20.39│--- Forjate │ - │ 10│
│ │ │-- Cu sectiunea transversala circulara sau poligonala: │ │ │
│ │7207.20.52│--- Laminate sau obtinute prin turnare continua │ - │ 10│
│ │7207.20.59│--- Forjate │ - │ 10│
│ │7207.20.80│-- Altele │ - │ 10│
│ │72.08 │Produse laminate plate, din fier sau din oteluri nealiate, cu o │ │ │
│ │ │latime de minimum 600 mm, laminate la cald, neplacate si │ │ │
│ │ │neacoperite: │ │ │
│ │7208.10.00│- In rulouri, simplu laminate la cald, prezentand modele in │ - │ 20│
│ │ │relief │ │ │
│ │ │- Altele, in rulouri, simplu laminate la cald, decapate: │ │ │
│ │7208.25.00│-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7208.26.00│-- Cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7208.27.00│-- Cu o grosime sub 3 mm │ - │ 20│
│ │ │- Altele, in rulouri, simplu laminate la cald: │ │ │
│ │7208.36.00│-- Cu o grosime peste 10 mm │ - │ 20│
│ │7208.37.00│-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm, dar maximum 10 mm │ - │ 20│
│ │7208.38.00│-- Cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7208.39.00│-- Cu o grosime sub 3 mm │ - │ 20│
│ │7208.40.00│- Nerulate, simplu laminate la cald, prezentand modele in relief│ - │ 20│
│ │ │- Altele, nerulate, simplu laminate la cald: │ │ │
│ │7208.51 │-- Cu o grosime peste 10 mm: │ │ │
│ │7208.51.20│--- Cu o grosime peste 15 mm │ - │ 20│
│ │ │--- Cu o grosime peste 10 mm, dar maximum 15 mm, cu latimea: │ │ │
│ │7208.51.91│---- De minimum 2050 mm │ - │ 20│
│ │7208.51.98│---- Sub 2050 mm │ - │ 20│
│ │7208.52 │-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm, dar maximum 10 mm: │ │ │
│ │7208.52.10│--- Laminate pe cele patru fete sau in calibru inchis, cu │ - │ 20│
│ │ │latimea de maximum 1250 mm │ │ │
│ │ │--- Altele, cu latimea: │ │ │
│ │7208.52.91│---- De minimum 2050 mm │ - │ 20│
│ │7208.52.99│---- Sub 2050 mm │ - │ 20│
│ │7208.53 │-- Cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4,75 mm: │ │ │
│ │7208.53.10│--- Laminate pe cele patru fete sau in calibru inchis, cu │ - │ 20│
│ │ │latimea de maximum 1250 mm si grosimea de minimum 4 mm │ │ │
│ │7208.53.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7208.54.00│-- Cu o grosime sub 3 mm │ - │ 20│
│ │7208.90 │- Altele │ │ │
│* │7208.90.20│-- Perforate │ - │ 20│
│* │7208.90.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.09 │Produse laminate plate, din fier sau din oteluri nealiate, cu o │ │ │
│ │ │latime de minimum 600 mm, laminate la rece, neplacate si │ │ │
│ │ │neacoperite: │ │ │
│ │ │- In rulouri, simplu laminate la rece: │ │ │
│ │7209.15.00│-- Cu o grosime de minimum 3 mm │ - │ 20│
│ │7209.16 │-- Cu o grosime peste 1 mm, dar sub 3 mm: │ │ │
│ │7209.16.10│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │7209.16.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7209.17 │-- Cu o grosime de minimum 0,5 mm, dar maximum 1 mm: │ │ │
│ │7209.17.10│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │7209.17.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7209.18 │-- Cu o grosime sub 0,5 mm: │ │ │
│ │7209.18.10│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │7209.18.91│---- Cu o grosime de minimum 0,35 mm, dar sub 0,5 mm │ - │ 20│
│ │7209.18.99│---- Cu o grosime sub 0,35 mm │ - │ 20│
│ │ │- Nerulate, simplu laminate la rece: │ │ │
│ │7209.25.00│-- Cu o grosime de minimum 3 mm │ - │ 20│
│ │7209.26 │-- Cu o grosime peste 1 mm, dar sub 3 mm: │ │ │
│ │7209.26.10│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │7209.26.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7209.27 │-- Cu o grosime de minimum 0,5 mm, dar maximum 1 mm: │ │ │
│ │7209.27.10│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │7209.27.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7209.28 │-- Cu o grosime sub 0,5 mm: │ │ │
│ │7209.28.10│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │7209.28.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7209.90 │- Altele │ │ │
│* │7209.90.20│-- Perforate │ - │ 20│
│* │7209.90.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.10 │Produse laminate plate, din fier sau din oteluri nealiate, cu o │ │ │
│ │ │latime de minimum 600 mm, placate sau acoperite: │ │ │
│ │ │- Acoperite cu cositor: │ │ │
│ │7210.11.00│-- Cu o grosime de minimum 0,5 mm │ - │ 20│
│ │7210.12 │-- Cu o grosime sub 0,5 mm: │ │ │
│ │7210.12.20│--- Tabla cositorita │ - │ 20│
│ │7210.12.80│--- Altele │ - │ 20│
│ │7210.20.00│- Acoperite cu plumb, inclusiv fierul mat │ - │ 20│
│ │7210.30.00│- Acoperite electrolitic cu zinc │ - │ 20│
│ │ │- Altfel acoperite cu zinc: │ │ │
│ │7210.41.00│-- Ondulate │ - │ 20│
│ │7210.49.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │7210.50.00│- Acoperite cu oxizi de crom sau cu crom si oxizi de crom │ - │ 20│
│ │ │- Acoperite cu aluminiu: │ │ │
│ │7210.61.00│-- Acoperite cu aliaje de aluminiu-zinc │ - │ 20│
│ │7210.69.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │7210.70 │- Vopsite, lacuite sau acoperite cu materiale plastice: │ │ │
│ │7210.70.10│-- Tabla cositorita lacuita; produse acoperite cu oxizi de crom,│ - │ 20│
│ │ │sau cu crom si oxizi de crom, lacuite │ │ │
│ │7210.70.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │7210.90 │- Altele: │ │ │
│ │7210.90.30│-- Placate │ - │ 20│
│ │7210.90.40│-- Cositorite si imprimate │ - │ 20│
│ │7210.90.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.11 │Produse laminate plate, din fier sau din oteluri nealiate, cu o │ │ │
│ │ │latime sub 600 mm, neplacate si neacoperite: │ │ │
│ │ │- Simplu laminate la cald: │ │ │
│ │7211.13.00│-- Laminate pe cele patru fete sau in calibru inchis, cu o │ - │ 20│
│ │ │latime peste 150 mm si cu o grosime de minimum 4 mm, nerulate │ │ │
│ │ │si fara modele in relief │ │ │
│ │7211.14.00│-- Altele, cu o grosime de minimum 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7211.19.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │ │- Simplu laminate la rece: │ │ │
│ │7211.23 │-- Continand, in greutate, sub 0,25% carbon: │ │ │
│ │7211.23.20│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │7211.23.30│---- Cu o grosime de minimum 0,35 mm │ - │ 20│
│ │7211.23.80│---- Cu o grosime sub 0,35 mm │ - │ 20│
│ │7211.29.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │7211.90 │- Altele │ │ │
│* │7211.90.20│-- Perforate │ - │ 20│
│* │7211.90.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.12 │Produse laminate plate, din fier sau din oteluri nealiate, cu o │ │ │
│ │ │latime sub 600 mm, placate sau acoperite: │ │ │
│ │7212.10 │- Acoperite cu cositor: │ │ │
│ │7212.10.10│-- Tabla cositorita, simplu tratata la suprafata │ - │ 20│
│ │7212.10.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7212.20.00│- Acoperite electrolitic cu zinc │ - │ 20│
│ │7212.30.00│- Altfel acoperite cu zinc │ - │ 20│
│ │7212.40 │- Vopsite, lacuite sau acoperite cu materiale plastice: │ │ │
│ │7212.40.20│-- Tabla cositorita, simplu lacuita; produse acoperite cu oxizi │ - │ 20│
│ │ │de crom sau cu crom si oxizi de crom, lacuite │ │ │
│ │7212.40.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │7212.50 │- Altfel acoperite: │ │ │
│ │7212.50.20│-- Acoperite cu oxizi de crom sau cu crom si oxizi de crom │ │ 20│
│ │7212.50.30│-- Acoperite cu crom sau cu nichel │ - │ 20│
│ │7212.50.40│-- Acoperite cu cupru │ - │ 20│
│ │ │-- Acoperite cu aluminiu: │ │ │
│ │7212.50.61│--- Acoperite cu aliaje de aluminiu-zinc │ - │ ex│
│ │7212.50.69│--- Altele │ - │ 20│
│ │7212.50.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7212.60.00│- Placate │ - │ 20│
│ │72.13 │Bare si tije laminate la cald, rulate in spire nearanjate │ │ │
│ │ │(fil machine), din fier sau din oteluri nealiate: │ │ │
│ │7213.10.00│- Care au crestaturi, nervuri, adancituri sau alte deformari │ - │ 20│
│ │ │produse in cursul laminarii │ │ │
│ │7213.20.00│- Altele, din oteluri pentru prelucrare pe masini - unelte │ - │ 20│
│ │ │automate │ │ │
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7213.91 │-- Cu sectiunea circulara cu un diametru sub 14 mm: │ │ │
│ │7213.91.10│--- De tipul celor utilizate la armarea betonului │ - │ 20│
│ │7213.91.20│--- De tipul celor utilizate (ca insertie) pentru anvelope │ - │ 20│
│ │ │pneumatice │ │ │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │7213.91.41│---- Cu un continut de carbon de maximum 0,06% din greutate │ - │ 20│
│ │7213.91.49│---- Cu un continut de carbon peste 0,06%, dar sub 0,25% din │ - │ 20│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7213.91.70│---- Cu un continut de carbon de minimum 0,25%, dar maximum │ - │ 20│
│ │ │0,75% din greutate │ │ │
│ │7213.91.90│---- Cu un continut de carbon peste 0,75% din greutate │ - │ 20│
│ │7213.99 │-- Altele: │ │ │
│ │7213.99.10│--- Cu un continut de carbon sub 0,25% din greutate │ - │ 20│
│ │7213.99.90│--- Cu un continut de carbon de minimum 0,25%, din greutate │ - │ 20│
│ │72.14 │Alte bare si tije din fier sau din oteluri nealiate, simplu │ │ │
│ │ │forjate, laminate, trase sau extrudate la cald, inclusiv cele │ │ │
│ │ │torsionate dupa laminare: │ │ │
│ │7214.10.00│- Forjate │ - │ 20│
│ │7214.20.00│- Care au crestaturi, nervuri, adancituri sau alte deformari │ - │ 20│
│ │ │produse in cursul laminarii sau care au fost torsionate dupa │ │ │
│ │ │laminare │ │ │
│ │7214.30.00│- Altele, din oteluri pentru prelucrare pe masini - unelte │ - │ 20│
│ │ │automate │ │ │
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7214.91 │-- Cu sectiunea transversala dreptunghiulara │ │ │
│ │ │(alta decat patrata): │ │ │
│ │7214.91.10│--- Cu un continut de carbon sub 0,25% din greutate │ - │ 20│
│ │7214.91.90│--- Cu un continut de carbon de minimum 0,25% din greutate │ - │ 20│
│ │7214.99 │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Cu un continut de carbon sub 0,25% din greutate: │ │ │
│ │7214.99.10│---- De tipul celor utilizate pentru armarea betonului │ - │ 20│
│ │ │---- Altele, cu sectiunea circulara avand diametrul: │ │ │
│ │7214.99.31│----- De minimum 80 mm │ - │ 20│
│ │7214.99.39│----- Sub 80 mm │ - │ 20│
│ │7214.99.50│---- Altele │ - │ 20│
│ │ │--- Cu un continut de carbon de minimum 0,25% din greutate: │ │ │
│ │ │---- Cu sectiunea circulara avand un diametru: │ │ │
│ │7214.99.71│----- De minimum 80 mm │ - │ 20│
│ │7214.99.79│----- Sub 80 mm │ - │ 20│
│ │7214.99.95│---- Altele │ - │ 20│
│ │72.15 │Alte bare si tije din fier sau din oteluri nealiate: │ │ │
│ │7215.10.00│- Din oteluri pentru prelucrare pe masini-unelte automate, │ - │ 20│
│ │ │simplu obtinute sau finisate la rece │ │ │
│ │7215.50 │- Altele, simplu obtinute sau finisate la rece: │ │ │
│ │ │-- Cu un continut de carbon sub 0,25% din greutate: │ │ │
│ │7215.50.11│--- Cu sectiunea transversala dreptunghiulara │ - │ 20│
│ │ │(alta decat patrata) │ │ │
│ │7215.50.19│--- Altele │ - │ 20│
│ │7215.50.80│-- Cu un continut de carbon de minimum 0,25% din greutate │ - │ 20│
│ │7215.90.00│- Altele │ - │ 20│
│ │72.16 │Profile, din fier sau din oteluri nealiate: │ │ │
│ │7216.10.00│- Profile in forma de U, I sau H, simplu laminate, trase sau │ - │ 20│
│ │ │extrudate la cald, cu o inaltime sub 80 mm │ │ │
│ │ │- Profile in forma de L sau T, simplu laminate, trase sau │ │ │
│ │ │extrudate la cald, cu o inaltime sub 80 mm: │ │ │
│ │7216.21.00│-- Profile in forma de L │ - │ 20│
│ │7216.22.00│-- Profile in forma de T │ - │ 20│
│ │ │- Profile in forma de U, I sau H, simplu laminate, trase sau │ │ │
│ │ │extrudate la cald, cu o inaltime de minimum 80 mm: │ │ │
│ │7216.31 │-- Profile in forma de U: │ │ │
│ │7216.31.10│--- Cu inaltimea de minimum 80 mm, dar maximum 220 mm │ - │ 20│
│ │7216.31.90│--- Cu inaltimea peste 220 mm │ - │ 20│
│ │7216.32 │-- Profile in forma de I: │ │ │
│ │ │--- Cu inaltime de minimum 80 mm, dar maximum 220 mm: │ │ │
│ │7216.32.11│---- Cu fetele aripilor paralele │ - │ 20│
│ │7216.32.19│---- Altele │ - │ 20│
│ │ │--- Cu inaltimea peste 220 mm: │ │ │
│ │7216.32.91│---- Cu fetele aripilor paralele │ - │ 20│
│ │7216.32.99│---- Altele │ - │ 20│
│ │7216.33 │-- Profile in forma de H: │ │ │
│ │7216.33.10│--- Cu inaltimea de minimum 80 mm, dar maximum 180 mm │ - │ 20│
│ │7216.33.90│--- Cu inaltimea peste 180 mm │ - │ 20│
│ │7216.40 │- Profile in forma de L sau T, simplu laminate, trase sau │ │ │
│ │ │extrudate la cald, cu o inaltime de minimum 80 mm: │ │ │
│ │7216.40.10│-- Profile in forma de L │ - │ 20│
│ │7216.40.90│-- Profile in forma de T │ - │ 20│
│ │7216.50 │- Alte profile simplu laminate, trase sau extrudate la cald: │ │ │
│ │7216.50.10│-- Cu sectiunea transversala ce poate fi inscrisa intr-un patrat│ - │ 20│
│ │ │cu latura de maximum 80 mm │ │ │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │7216.50.91│--- Profile plate cu proeminente │ - │ 20│
│ │7216.50.99│--- Altele │ - │ 20│
│ │ │- Profile simplu obtinute sau finisate la rece: │ │ │
│ │7216.61 │-- Obtinute din produse laminate plate: │ │ │
│ │7216.61.10│--- Profile in forma de C, L, U, Z, Ω sau tub deschis │ - │ 20│
│ │7216.61.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7216.69.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7216.91 │-- Obtinute sau finisate la rece din produse laminate plate: │ │ │
│ │7216.91.10│--- Tabla cu nervuri (striata) │ - │ 20│
│ │7216.91.80│--- Altele │ - │ 20│
│ │7216.99.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.17 │Sarma, din fier sau din oteluri nealiate: │ │ │
│ │7217.10 │- Neacoperita, chiar lustruita: │ │ │
│ │ │-- Cu un continut de carbon sub 0,25% din greutate: │ │ │
│ │7217.10.10│--- Cu cea mai mare dimensiune a sectiunii transversale sub │ - │ 20│
│ │ │0,8 mm │ │ │
│ │ │--- Cu cea mai mare dimensiune a sectiunii transversale de │ │ │
│ │ │minimum 0,8 mm: │ │ │
│ │7217.10.31│---- Care au crestaturi, caneluri, nervuri sau alte deformari │ - │ 20│
│ │ │produse in timpul procesului de laminare │ │ │
│ │7217.10.39│---- Altele │ - │ 20│
│ │7217.10.50│-- Cu un continut de carbon de minimum 0,25%, dar sub 0,6% din │ - │ 20│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7217.10.90│-- Cu un continut de carbon de minimum 0,6% din greutate │ - │ 20│
│ │7217.20 │- Acoperita cu zinc: │ │ │
│ │ │-- Cu un continut de carbon sub 0,25% din greutate: │ │ │
│ │7217.20.10│--- Cu cea mai mare dimensiune a sectiunii transversale sub │ - │ 20│
│ │ │0,8 mm │ │ │
│ │7217.20.30│--- Cu cea mai mare dimensiune a sectiunii transversale de │ - │ 20│
│ │ │minimum 0,8 mm │ │ │
│ │7217.20.50│-- Cu un continut de carbon de minimum 0,25%, dar sub 0,6% din │ - │ 20│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7217.20.90│-- Cu un continut de carbon de minimum 0,6% din greutate │ - │ 20│
│ │7217.30 │- Acoperita cu alte metale comune: │ │ │
│ │ │-- Cu un continut de carbon sub 0,25% din greutate: │ │ │
│ │7217.30.41│--- Acoperite cu cupru │ - │ 20│
│ │7217.30.49│--- Altele │ - │ 20│
│ │7217.30.50│-- Cu un continut de carbon de minimum 0,25%, dar sub 0,6% din │ - │ 20│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7217.30.90│-- Cu un continut de carbon de minimum 0,6% din greutate │ - │ 20│
│ │7217.90 │- Altele: │ │ │
│ │7217.90.20│-- Cu un continut de carbon sub 0,25% din greutate │ - │ 20│
│ │7217.90.50│-- Cu un continut de carbon de minimum 0,25%, dar sub 0,6% din │ - │ 20│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7217.90.90│-- Cu un continut de carbon de minimum 0,6% din greutate │ - │ 20│
│ │ │III. OTELURI INOXIDABILE │ │ │
│ │72.18 │Oteluri inoxidabile in lingouri sau in alte forme primare; │ │ │
│ │ │semifabricate din oteluri inoxidabile: │ │ │
│ │7218.10.00│- Lingouri si alte forme primare │ - │ 20│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7218.91 │-- Cu sectiune transversala rectangulara, (alta decat patrata): │ │ │
│ │7218.91.10│--- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7218.91.80│--- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7218.99 │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Cu sectiunea transversala patrata: │ │ │
│ │7218.99.11│---- Laminate sau obtinute prin turnare continua │ - │ 20│
│ │7218.99.19│---- Forjate │ - │ 20│
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │7218.99.20│---- Laminate sau obtinute prin turnare continua │ - │ 20│
│ │7218.99.80│---- Forjate │ - │ 20│
│ │72.19 │Produse laminate plate din oteluri inoxidabile, cu o latime de │ │ │
│ │ │minimum 600 mm: │ │ │
│ │ │- Simplu laminate la cald, rulate: │ │ │
│ │7219.11.00│-- Cu o grosime peste 10 mm │ - │ 20│
│ │7219.12 │-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm, dar maximum 10 mm: │ │ │
│ │7219.12.10│--- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.12.90│--- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.13 │-- Cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4,75 mm: │ │ │
│ │7219.13.10│--- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.13.90│--- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.14 │-- Cu o grosime sub 3 mm: │ │ │
│ │7219.14.10│--- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.14.90│--- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │ │- Simplu laminate la cald, nerulate: │ │ │
│ │7219.21 │-- Cu grosime peste 10 mm: │ │ │
│ │7219.21.10│--- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.21.90│--- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.22 │-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm, dar maximum 10 mm: │ │ │
│ │7219.22.10│--- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.22.90│--- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.23.00│-- Cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7219.24.00│-- Cu o grosime sub 3 mm │ - │ 20│
│ │ │- Simplu laminate la rece: │ │ │
│ │7219.31.00│-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7219.32 │-- Cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4,75 mm: │ │ │
│ │7219.32.10│--- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.32.90│--- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.33 │-- Cu o grosime peste 1 mm, dar sub 3 mm: │ │ │
│ │7219.33.10│--- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.33.90│--- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.34 │-- Cu o grosime de minimum 0,5 mm, dar de maximum 1 mm: │ │ │
│ │7219.34.10│--- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.34.90│--- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.35 │-- Cu o grosime sub 0,5 mm: │ │ │
│ │7219.35.10│--- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.35.90│--- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.90 │- Altele: │ │ │
│* │7219.90.20│-- Perforate │ - │ 20│
│* │7219.90.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.20 │Produse laminate plate din oteluri inoxidabile, cu o latime sub │ │ │
│ │ │600 mm: │ │ │
│ │ │- Simplu laminate la cald: │ │ │
│ │7220.11.00│-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7220.12.00│-- Cu o grosime sub 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7220.20 │- Simplu laminate la rece: │ │ │
│ │ │-- Cu grosimea de minimum 3 mm, cu un continut in greutate: │ │ │
│ │7220.20.21│--- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7220.20.29│--- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │ │-- Cu grosimea peste 0,35 mm, dar sub 3 mm, cu un continut in │ │ │
│ │ │greutate: │ │ │
│ │7220.20.41│--- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7220.20.49│---- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │ │--- Cu grosimea de maximum 0,35 mm, cu un continut in greutate: │ │ │
│ │7220.20.81│--- De minimum 2,5% nichel │ - │ ex│
│ │7220.20.89│--- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7220.90 │- Altele: │ │ │
│* │7220.90.20│-- Perforate │ - │ 20│
│* │7220.90.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │7221.00 │Bare si tije, laminate la cald, rulate in spire nearanjate (fil │ │ │
│ │ │machine), din oteluri inoxidabile: │ │ │
│ │7221.00.10│- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7221.00.90│- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │72.22 │Alte bare si tije din oteluri inoxidabile; profile din oteluri │ │ │
│ │ │inoxidabile: │ │ │
│ │ │- Bare si tije simplu laminate, trase sau extrudate la cald: │ │ │
│ │7222.11 │-- Cu sectiune circulara: │ │ │
│ │ │--- Cu diametrul de minimum 80 mm, cu un continut in greutate: │ │ │
│ │7222.11.11│---- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.11.19│---- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │ │--- Cu diametrul sub 80 mm, cu un continut in greutate: │ │ │
│ │7222.11.81│---- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.11.89│---- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.19 │-- Altele: │ │ │
│ │7222.19.10│--- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7222.19.90│--- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7222.20 │- Bare si tije obtinute sau finisate simplu la rece: │ │ │
│ │ │-- Cu sectiunea transversala circulara: │ │ │
│ │ │--- Cu un diametru de minimum 80 mm, cu un continut in greutate:│ │ │
│ │7222.20.11│---- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.20.19│---- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │ │--- Cu diametrul de minimum 25 mm, dar sub 80 mm, cu un continut│ │ │
│ │ │in greutate: │ │ │
│ │7222.20.21│---- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.20.29│---- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │ │--- Cu diametrul sub 25 mm, cu un continut in greutate: │ │ │
│ │7222.20.31│---- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.20.39│---- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │ │-- Altele, cu un continut in greutate: │ │ │
│ │7222.20.81│--- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.20.89│--- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.30 │- Alte bare si tije: │ │ │
│ │ │-- Forjate, cu un continut in greutate: │ │ │
│ │7222.30.51│--- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.30.91│--- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.30.97│-- Altele │ - │ 20│
│ │7222.40 │- Profile: │ │ │
│ │7222.40.10│-- Simplu laminate, trase sau extrudate la cald │ - │ 20│
│ │7222.40.50│-- Simplu obtinute sau finisate la rece │ - │ 20│
│ │7222.40.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7223.00 │Sarma, din oteluri inoxidabile: │ │ │
│ │ │- Cu un continut de nichel de minimum 2,5% din greutate: │ │ │
│ │7223.00.11│-- Cu un continut de nichel cuprins intre minimum 28% si maximum│ - │ 20│
│ │ │31% si cu un continut de crom cuprins intre minimum 20% si │ │ │
│ │ │maximum 22% │ │ │
│ │7223.00.19│-- Altele │ - │ 20│
│ │ │- Cu un continut de nichel sub 2,5% din greutate: │ │ │
│ │7223.00.91│-- Cu un continut de crom cuprins intre minimum 13% si maximum │ - │ 20│
│ │ │25% si cu un continut de aluminiu cuprins intre minimum 3,5% si │ │ │
│ │ │maximum 6% │ │ │
│ │7223.00.99│-- Altele │ - │ 20│
│ │ │IV. ALTE OTELURI ALIATE; BARE SI TIJE TUBULARE PENTRU FORAJ, │ │ │
│ │ │DIN OTELURI ALIATE SAU NEALIATE │ │ │
│ │72.24 │Alte oteluri aliate in lingouri sau in alte forme primare; │ │ │
│ │ │semifabricate din alte oteluri aliate: │ │ │
│ │7224.10 │- Lingouri si alte forme primare: │ │ │
│ │7224.10.10│-- Din oteluri de scule │ - │ ex│
│ │7224.10.90│-- Altele │ - │ ex│
│ │7224.90 │- Altele: │ │ │
│ │7224.90.02│-- Din oteluri de scule │ - │ ex│
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Cu sectiunea transversala patrata sau dreptunghiulara: │ │ │
│ │ │---- Laminate la cald sau obtinute prin turnare continua: │ │ │
│ │ │----- A caror latime este mai mica decat dublul grosimii: │ │ │
│ │7224.90.03│------ Din oteluri rapide │ - │ ex│
│ │7224.90.05│------ Cu un continut de carbon de maximum 0,7%, de mangan de │ - │ ex│
│ │ │minimum 0,5%, dar maximum 1,2% si de siliciu de minimum 0,6%, │ │ │
│ │ │dar maximum 2,3% din greutate; cu un continut de bor de minimum │ │ │
│ │ │0,0008% din greutate, fara ca alt element sa atinga continutul │ │ │
│ │ │minim indicat in Nota 1 punctul f) a acestui Capitol │ │ │
│ │7224.90.07│------ Altele │ - │ ex│
│ │7224.90.14│----- Altele │ - │ 20│
│ │7224.90.18│---- Forjate │ - │ 20│
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │ │---- Laminate la cald sau obtinute prin turnare continua: │ │ │
│ │7224.90.31│----- Cu un continut de carbon de minimum 0,9%, dar maximum │ - │ ex│
│ │ │1,15%, si un continut de crom de minimum 0,5%, dar maximum 2%, │ │ │
│ │ │si, eventual, un continut de molibden de maximum 0,5% din │ │ │
│ │ │greutate │ │ │
│ │7224.90.38│----- Altele │ - │ 20│
│ │7224.90.90│---- Forjate │ - │ 20│
│ │72.25 │Produse laminate plate, din alte oteluri aliate, cu o latime de │ │ │
│ │ │minimum 600 mm: │ │ │
│ │ │- Din oteluri cu siliciu, numite "magnetice": │ │ │
│ │7225.11.00│-- Cu graunti orientati │ - │ 20│
│ │7225.19 │-- Altele: │ │ │
│ │7225.19.10│--- Laminate la cald │ - │ 20│
│ │7225.19.90│--- Laminate la rece │ - │ 20│
│ │7225.20.00│- Din oteluri rapide │ - │ 20│
│ │7225.30 │- Altele, simplu laminate la cald, in rulouri: │ │ │
│ │7225.30.10│-- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │7225.30.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7225.40 │- Altele, simplu laminate la cald, nerulate: │ │ │
│ │7225.40.12│-- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │7225.40.40│--- Cu grosimea peste 10 mm │ - │ 20│
│ │7225.40.60│--- Cu grosimea de minimum 4,75 mm, dar maximum 10 mm │ - │ 20│
│ │7225.40.90│--- Cu grosimea sub 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7225.50.00│- Altele, simplu laminate la rece │ - │ 20│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7225.91.00│-- Acoperite electrolitic cu zinc │ - │ 20│
│ │7225.92.00│-- Altfel acoperite cu zinc │ - │ 20│
│ │7225.99.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.26 │Produse laminate plate, din alte oteluri, cu o latime sub │ │ │
│ │ │600 mm: │ │ │
│ │ │- Din oteluri cu siliciu numite "magnetice": │ │ │
│ │7226.11.00│-- Cu granuti orientati │ - │ 20│
│ │7226.19 │-- Altele: │ │ │
│ │7226.19.10│--- Simplu laminate la cald │ - │ 20│
│ │7226.19.80│--- Altele │ - │ 20│
│ │7226.20.00│- Din oteluri rapide │ - │ 20│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7226.91 │-- Simplu laminate la cald: │ │ │
│ │7226.91.20│--- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │7226.91.91│---- Cu grosimea de minimum 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7226.91.99│---- Cu grosimea sub 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7226.92.00│-- Simplu laminate la rece │ - │ 20│
│ │7226.93.00│-- Acoperite electrolitic cu zinc │ - │ 20│
│ │7226.94.00│-- Altfel acoperite cu zinc │ - │ 20│
│ │7226.99.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.27 │Bare si tije, laminate la cald, rulate in spire nearanjate (fil │ │ │
│ │ │machine), din alte oteluri aliate: │ │ │
│ │7227.10.00│- Din oteluri rapide │ - │ 20│
│ │7227.20.00│- Din oteluri silico-manganoase │ - │ 20│
│ │7227.90 │- Altele: │ │ │
│ │7227.90.10│-- Cu un continut de bor de minimum 0,0008% din greutate, fara │ - │ 20│
│ │ │ca alt element sa atinga continutul minim prevazut in Nota 1, │ │ │
│ │ │punctul f), a acestui Capitol │ │ │
│ │7227.90.50│-- Cu un continut de carbon de minimum 0,9%, dar maximum 1,15% │ - │ 20│
│ │ │si un continut de crom de minimum 0,5%, dar maximum 2% si, │ │ │
│ │ │eventual, cu un continut de molibden de maximum 0,5% din │ │ │
│ │ │greutate │ │ │
│ │7227.90.95│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.28 │Alte bare si tije, din alte oteluri aliate; profile din alte │ │ │
│ │ │oteluri aliate; bare si tije tubulare, pentru foraj, din oteluri│ │ │
│ │ │aliate sau nealiate: │ │ │
│ │7228.10 │- Bare si tije, din oteluri rapide: │ │ │
│ │7228.10.20│-- Simplu laminate, trase sau extrudate la cald; laminate, │ - │ 20│
│ │ │trase sau extrudate la cald, simplu placate │ │ │
│ │7228.10.50│-- Forjate │ - │ 20│
│ │7228.10.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7228.20 │- Bare si tije, din oteluri silico-manganoase: │ │ │
│ │7228.20.10│-- Cu sectiunea dreptunghiulara (alta decat patrata), laminate │ - │ 20│
│ │ │la cald pe cele patru fete │ │ │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │7228.20.91│--- Simplu laminate, trase sau extrudate la cald; laminate, │ - │ 20│
│ │ │trase sau extrudate la cald, simplu placate │ │ │
│ │7228.20.99│--- Altele │ - │ 20│
│ │7228.30 │- Alte bare si tije, simplu laminate, trase sau extrudate la │ │ │
│ │ │cald: │ │ │
│ │7228.30.20│-- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │ │-- Cu un continut de carbon de minimum 0,9%, dar maximum 1,15%, │ │ │
│ │ │si un continut de crom de minimum 0,5%, dar maximum 2% si, │ │ │
│ │ │eventual, cu un continut de molibden de maximum 0,5% din │ │ │
│ │ │greutate: │ │ │
│ │7228.30.41│--- Cu sectiunea circulara, cu diametral de minimum 80 mm │ - │ 20│
│ │7228.30.49│--- Altele │ - │ 20│
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Cu sectiunea circulara avand diametrul: │ │ │
│ │7228.30.61│---- De minimum 80 mm │ - │ 20│
│ │7228.30.69│---- Sub 80 mm │ - │ 20│
│ │7228.30.70│--- Cu sectiunea dreptunghiulara (alta decat patrata), │ - │ 20│
│ │ │laminate la cald pe cele patru fete │ │ │
│ │7228.30.89│--- Altele │ - │ 20│
│ │7228.40 │- Alte bare si tije, simplu forjate: │ │ │
│ │7228.40.10│-- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │7228.40.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7228.50 │- Alte bare si tije, simplu obtinute sau finisate la rece: │ │ │
│ │7228.50.20│-- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │7228.50.40│-- Cu un continut de carbon de minimum 0,9%, dar maximum 1,15% │ - │ 20│
│ │ │si cu un continut de crom de minimum 0,5%, dar maximum 2% si, │ │ │
│ │ │eventual, cu un continut de molibden de maximum 0,5% din │ │ │
│ │ │greutate │ │ │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Cu sectiunea circulara avand diametrul: │ │ │
│ │7228.50.61│---- De minimum 80 mm │ - │ 20│
│ │7228.50.69│---- Sub 80 mm │ - │ 20│
│ │7228.50.80│--- Altele │ - │ 20│
│ │7228.60 │- Alte bare si tije: │ │ │
│ │7228.60.20│-- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │7228.60.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │7228.70 │- Profile: │ │ │
│ │7228.70.10│-- Simplu laminate, trase sau extrudate la cald │ - │ 20│
│ │7228.70.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7228.80.00│- Bare si tije tubulare, pentru foraj │ - │ 20│
│ │72.29 │Sarma, din alte oteluri aliate: │ │ │
│ │7229.10.00│- Din oteluri rapide │ - │ 20│
│ │7229.20.00│- Din oteluri silico-manganoase │ - │ 20│
│ │7229.90 │- Altele: │ │ │
│ │7229.90.50│-- Cu un continut de carbon de minimum 0,9%, dar maximum 1,15%, │ - │ 20│
│ │ │si cu un continut de crom de minimum 0,5%, dar maximum 2% si, │ │ │
│ │ │eventual, cu un continut de molibden de maximum 0,5% din │ │ │
│ │ │greutate │ │ │
│ │7229.90.90│-- Altele │ - │ 20│


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴───┘


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016