Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 71 din 5 ianuarie 2006  PERLE NATURALE SAU DE CULTURA, PIETRE PRETIOASE SAU SEMIPRETIOASE, METALE PRETIOASE, METALE PLACATE SAU DUBLATE CU METALE PRETIOASE SI ARTICOLE DIN ACESTE MATERIALE; IMITATII DE BIJUTERII; MONEDE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 71 din 5 ianuarie 2006 PERLE NATURALE SAU DE CULTURA, PIETRE PRETIOASE SAU SEMIPRETIOASE, METALE PRETIOASE, METALE PLACATE SAU DUBLATE CU METALE PRETIOASE SI ARTICOLE DIN ACESTE MATERIALE; IMITATII DE BIJUTERII; MONEDE

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 48 bis din 19 ianuarie 2006


PERLE NATURALE SAU DE CULTURA, PIETRE PRETIOASE SAU
SEMIPRETIOASE, METALE PRETIOASE, METALE PLACATE SAU
DUBLATE CU METALE PRETIOASE SI ARTICOLE DIN ACESTE MATERIALE;
IMITATII DE BIJUTERII; MONEDE

Note de Capitol
1. - Sub rezerva aplicarii Notei 1 a) de la Sectiunea VI si a exceptiilor prevazute mai jos, se clasifica in acest Capitol orice articol format in intregime sau partial:
a) din perle naturale sau de cultura, sau din pietre pretioase sau semipretioase naturale, artificiale sau reconstituite; sau
b) din metale pretioase sau din metalele placate sau dublate cu metale pretioase.
2. - a) Pozitiile 71.13, 71.14 si 71.15 nu cuprind articolele in care metalele pretioase sau metalele placate sau dublate cu metale pretioase nu sunt decat simple accesorii sau garnituri de minima importanta (de exemplu initiale, monograme, verigi, borduri); paragraful b) al Notei 1 precedente nu vizeaza articolele de acest fel.
b) Se clasifica la pozitia 71.16 numai articolele care nu contin metale pretioase sau metale placate cu metale pretioase, sau care le contin numai sub forma unor simple accesorii sau garnituri de minima importanta.
3. - Capitolul nu cuprinde:
a) amalgamele de metale pretioase si metalele pretioase in stare coloidala (pozitia 28.43);
b) ligaturile sterile pentru suturi chirurgicale, produsele pentru obturatii dentare si alte articole de la Capitolul 30;
c) produsele de la Capitolul 32 (de exemplu produsele lichide pentru obtinerea luciului);
d) catalizatori pe suport (pozitia 38.15);
e) articolele de la pozitiile 42.02 si 42.03 mentionate la Nota 2 B) de la Capitolul 42;
f) articolele de la pozitiile 43.03 sau 43.04;
g) produsele de la Sectiunea XI (materiale textile si articole din materiale textile);
h) incaltamintea, articolele de acoperit capul si alte articole de la Capitolele 64 sau 65;
ij) umbrelele, bastoanele si alte articole de la Capitolul 66;
k) articolele acoperite cu pulberi sau praf de pietre pretioase sau semipretioase naturale sau artificiale, constand din articolele abrazive de la pozitiile 68.04 sau 68.05, sau uneltele si sculele de la Capitolul 82; uneltele si sculele sau articolele de la Capitolul 82, a caror parte activa este din pietre pretioase sau pietre semipretioase naturale, artificiale sau reconstituite; masinile, aparatele si materialele electrice si partile acestora de la Sectiunea XVI. Totusi, articolele si partile acestora, in intregime din pietre pretioase sau semipretioase naturale, artificiale sau reconstituite, raman clasificate in acest Capitol, cu exceptia safirelor si a diamantelor prelucrate, nemontate, pentru capete de citire (pozitia 85.22);
l) articolele Capitolelor 90, 91 sau 92 (instrumente stiintifice, articole de ceasornicarie si instrumente muzicale);
m) armele si partile acestora (Capitolul 93);
n) articolele vizate la Nota 2 de la Capitolul 95;
o) articolele clasificate in Capitolul 96 in conformitate cu Nota 4 de la acest Capitol;
p) obiectele originale de arta statuara sau de sculptura (pozitia 97.03), obiectele de colectie (pozitia 97.05) si obiectele de antichitate cu vechime peste 100 de ani (pozitia 97.06). Totusi, perlele naturale sau de cultura si pietrele pretioase sau semipretioase se clasifica in acest Capitol.
4. - a) Prin expresia metale pretioase se intelege argintul, aurul si platina;
b) Prin termenul platina se intelege platina, iridiul, osmiul, paladiul, rodiul si ruteniul;
c) Expresiile pietre pretioase sau semipretioase naturale si pietre artificiale sau reconstituite nu includ materialele specificate in Nota 2 b) a Capitolului 96.
5. - In sensul acestui Capitol sunt considerate ca aliaje din metale pretioase, aliajele (inclusiv amestecurile sinterizate si compusii intermetalici) care contin unul sau mai multe metale pretioase, cu conditia ca greutatile fiecarui metal pretios sau a unuia din metalele pretioase, sa fie de minimum 2% din cea a aliajului. Aliajele din metale pretioase sunt clasificate dupa cum urmeaza:
a) orice aliaj care contine platina minimum 2% in greutate, este clasificat ca aliaj de platina;
b) orice aliaj care contine aur minimum 2% in greutate, dar nu contine platina sau contine sub 2% platina, este clasificat ca aliaj de aur;
c) orice alt aliaj care contine argint minimum 2% in greutate este clasificat ca aliaj de argint.
6. - In lipsa dispozitiilor contrare, orice referire in Nomenclatura, la metale pretioase sau la unul sau mai multe dintre metalele pretioase precizate, cuprinde de asemenea, aliajele metalelor pretioase, considerate ca atare prin aplicarea Notei 5. Expresia metal pretios nu cuprinde articolele definite la Nota 7, nici metalele comune sau materiile nemetalice platinate, aurite sau argintate.
7. - In Nomenclatura, prin articole placate sau dublate cu metale pretioase, se intelege articolele avand un suport de metal, la care una sau mai multe fete sunt acoperite cu metale pretioase prin lipire, sudare, laminare la cald sau prin alt procedeu mecanic similar. In lipsa dispozitiilor contrare, articolele din metale comune incrustate cu metale pretioase, sunt considerate ca placate sau dublate.
8. - Sub rezerva dispozitiilor de la Nota 1 a) de la Sectiunea VI, produsele ce corespund descrierii pozitiei 71.12 se clasifica numai la aceasta pozitie si nu la alte pozitii din Nomenclatura.
9. - In sensul pozitiei 71.13, prin expresia articole de bijuterie se intelege:
a) obiectele mici de podoaba (de exemplu inele, bratari, coliere, brose, cercei, lanturi de ceas, brelocuri, pandantive, ace de cravata, butoni de manseta, medalii sau insigne);
b) articolele de uz personal, destinate sa fie purtate in buzunar, in poseta sau asupra persoanei (porttigarete, tabachere, bomboniere si pudriere etc.).
In sensul aceleiasi pozitii, prin expresia articole de giuvaergerie se intelege articolele de bijuterie din metale pretioase sau din metale placate sau dublate cu metale pretioase, care au perle naturale, de cultura sau imitatii de perle, pietre pretioase sau semipretioase naturale, artificiale sau reconstituite sau chiar parti din baga, sidef, fildes, chihlimbar natural sau reconstituit, agat sau coral.
10. - In sensul pozitiei 71.14, prin expresia obiecte de aurarie sau de argintarie, se intelege obiectele de tipul celor destinate serviciilor de masa, de toaleta, garniturile de birou, obiectele pentru fumatori, obiectele pentru decoratiuni interioare, articolele pentru intrebuintari religioase.
11. - In sensul pozitiei 71.17, prin expresia imitatii de bijuterii se intelege articolele de tipul celor definite in Nota 9 a) (cu exceptia nasturilor si a altor articole de la pozitia 96.06, a pieptenilor, bentitelor si obiectelor similare de la pozitia 96.15), care nu contin nici perle naturale sau de cultura, nici pietre pretioase sau semipretioase naturale, artificiale sau reconstituite, nici (decat daca acestea nu sunt sub forma de garnitura sau accesorii de minima importanta) metale pretioase sau metale dublate sau placate cu metale pretioase.
Note de subpozitii
1. - In sensul subpozitiilor 7106.10, 7108.11, 7110.11, 7110.21, 7110.31 si 7110.41, prin expresia pulbere si din pulbere, se intelege produsele care trec printr-o sita cu ochiuri cu deschiderea de 0,5 mm, in proportie de minimum 90% in greutate.
2. - Contrar dispozitiilor de la Nota 4 b) a Capitolului, in sensul subpozitiilor 7110.11 si 7110.19, termenul platina nu se refera la iridiu, osmiu, paladiu, rodiu si ruteniu.
3. - Pentru clasificarea aliajelor la subpozitiile de la pozitia 71.10, fiecare aliaj se clasifica la pozitia metalului: platina, paladiu, rodiu, iridiu, osmiu sau ruteniu, care predomina in greutate fata de fiecare dintre aceste alte metale.





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬───┐
│Codul tarifar│ Denumirea marfii │UM supl│T -│
│ │ │ │xa │
│ │ │ │ │
│ │ │ │va-│
│ │ │ │ma-│
│ │ │ │la │
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───┤
│ │ │I. PERLE NATURALE SAU DE CULTURA, PIETRE PRETIOASE SAU │ │ │
│ │ │SEMIPRETIOASE NATURALE, ARTIFICIALE SAU RECONSTITUITE SI │ │ │
│ │ │SIMILARE │ │ │
│ │71.01 │Perle naturale sau de cultura, chiar prelucrate sau asortate, │ │ │
│ │ │dar neinsirate, nemontate, neincastrate; perle naturale sau de │ │ │
│ │ │cultura, insirate temporar pentru facilitarea transportului: │ │ │
│ │7101.10.00│- Perle naturale │ g │3 │
│ │ │- Perle de cultura: │ │ │
│ │7101.21.00│-- Neprelucrate │ g │3 │
│ │7101.22.00│-- Prelucrate │ g │3 │
│ │71.02 │Diamante, chiar prelucrate, dar nemontate si neincastrate: │ │ │
│ │7102.10.00│- Nesortate │ c/k │3 │
│ │ │- Industriale: │ │ │
│ │7102.21.00│-- Neprelucrate sau simplu taiate, despicate sau degrosate │ c/k │3 │
│ │7102.29.00│-- Altele │ c/k │ 10│
│ │ │- Neindustriale: │ │ │
│ │7102.31.00│-- Neprelucrate sau simplu taiate, despicate sau degrosate │ c/k │3 │
│ │7102.39.00│-- Altele │ c/k │3 │
│ │71.03 │Pietre pretioase (altele decat diamantele) si semipretioase │ │ │
│ │ │chiar prelucrate sau asortate, dar neinsirate, nemontate, │ │ │
│ │ │neincastrate; pietre pretioase si semipretioase (altele decat │ │ │
│ │ │diamantele), neasortate, insirate temporar pentru facilitarea │ │ │
│ │ │transportului: │ │ │
│ │7103.10.00│- Neprelucrate sau simplu taiate sau degrosate │ - │ 3 │
│ │ │- Altfel prelucrate: │ │ │
│ │7103.91.00│-- Rubine, safire si smaralde │ g │ 3 │
│ │7103.99.00│-- Altele │ g │ 3 │
│ │71.04 │Pietre artificiale sau reconstituite, chiar prelucrate sau │ │ │
│ │ │asortate, dar neinsirate, nemontate, neincastrate; pietre │ │ │
│ │ │artificiale sau reconstituite, neasortate, insirate temporar │ │ │
│ │ │pentru facilitarea transportului: │ │ │
│ │7104.10.00│- Cuart piezoelectric │ g │ 10│
│ │7104.20.00│- Altele, neprelucrate sau simplu taiate sau degrosate │ g │ 10│
│ │7104.90.00│- Altele │ g │ 10│
│ │71.05 │Pulberi si praf de pietre pretioase si/sau semipretioase, │ │ │
│ │ │naturale sau artificiale: │ │ │
│ │7105.10.00│- De diamant │ g │ 3│
│ │7105.90.00│- Altele │ g │ 3│
│ │ │II. METALE PRETIOASE, METALE PLACATE SAU DUBLATE CU METALE │ │ │
│ │ │PRETIOASE │ │ │
│ │71.06 │Argint (inclusiv argint aurit sau platinat), sub forma bruta sau│ │ │
│ │ │semiprelucrata sau sub forma de pulbere: │ │ │
│ │7106.10.00│- Pulberi │ g │ 5│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7106.91 │-- Sub forma bruta: │ │ │


│ │7106.91.90│--- Cu o puritate sub 999 miimi │ g │ 3│
│ │7106.92 │-- Semiprelucrate: │ │ │
│ │7106.92.20│--- Cu o puritate de minimum 750 miimi │ g │ 10│
│ │7106.92.80│--- Cu o puritate sub 750 miimi │ g │ 10│
│ │7107.00.00│Metale comune placate sau dublate cu argint, sub forma bruta sau│ - │ 10│
│ │ │semiprelucrate │ │ │
│ │71.08 │Aur (inclusiv aur platinat), sub forma bruta sau semiprelucrata │ │ │
│ │ │sau sub forma de pulbere: │ │ │
│ │ │- Care nu se utilizeaza in monetarie: │ │ │
│ │7108.11.00│-- Pulberi │ g │ 10│
│ │7108.12.00│-- Sub alte forme brute │ g │ 3│
│ │7108.13 │-- Sub alte forme semiprelucrate: │ │ │
│ │7108.13.10│--- Bare, fire si profile, cu sectiunea plina; planse; foi si │ g │ 10│
│ │ │benzi a caror grosime, fara suport, este peste 0,15 mm │ │ │
│ │7108.13.80│--- Altele │ g │ 10│
│ │7108.20.00│- Utilizat in monetarie │ g │ 3│
│ │7109.00.00│Metale comune sau argint, placate sau dublate cu aur, sub forma │ - │ 10│
│ │ │bruta sau semiprelucrata │ │ │
│ │71.10 │Platina, sub forma bruta sau semiprelucrata, sau sub forma de │ │ │
│ │ │pulbere: │ │ │
│ │ │- Platina: │ │ │
│ │7110.11.00│-- Sub forma bruta sau sub forma de pulbere │ g │ 3│
│ │7110.19 │-- Altele: │ │ │
│ │7110.19.10│--- Bare, fire si profile, cu sectiunea plina; planse; foi si │ g │ 10│
│ │ │benzi a caror grosime, fara suport, este peste 0,15 mm │ │ │
│ │7110.19.80│--- Altele │ g │ 10│
│ │ │- Paladiu: │ │ │
│ │7110.21.00│-- Sub forma bruta sau sub forma de pulbere │ g │ 3│
│ │7110.29.00│-- Altele │ g │ 10│
│ │ │- Rodiu: │ │ │
│ │7110.31.00│-- Sub forma bruta sau sub forma de pulbere │ g │ 3│
│ │7110.39.00│-- Altele │ g │ 10│
│ │ │- Iridiu, osmiu si ruteniu: │ │ │
│ │7110.41.00│-- Sub forma bruta sau sub forma de pulbere │ g │ 3│
│ │7110.49.00│-- Altele │ g │ 10│
│ │7111.00.00│Metale comune, argint sau aur, placate sau dublate cu platina, │ - │ 10│
│ │ │sub forma bruta sau semiprelucrata │ │ │
│ │71.12 │Deseuri si resturi de metale pretioase sau de metale placate sau│ │ │
│ │ │dublate cu metale pretioase; alte deseuri si resturi care contin│ │ │
│ │ │metale pretioase sau compusi ai metalelor pretioase, de tipul │ │ │
│ │ │celor utilizate in principal pentru recuperarea metalelor │ │ │
│ │ │pretioase: │ │ │
│ │7112.30.00│- Cenusi care contin metale pretioase sau compusi ai metalelor │ - │ 3│
│ │ │pretioase │ │ │
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7112.91.00│-- De aur sau de metale placate sau dublate cu aur, excluzand │ - │ 3│
│ │ │resturile care contin alte metale pretioase │ │ │
│ │7112.92.00│-- De platina sau de metale placate sau dublate cu platina, │ - │ 3│
│ │ │excluzand resturile care contin alte metale pretioase │ │ │
│ │7112.99.00│-- Altele │ - │ 3│
│ │ │III. BIJUTERII, ARTICOLE DE GIUVAERGERIE SI ALTELE │ │ │
│ │71.13 │Articole de bijuterie sau de giuvaergerie si parti ale acestora,│ │ │
│ │ │din metale pretioase sau din metale placate sau dublate cu │ │ │
│ │ │metale pretioase: │ │ │
│ │ │- Din metale pretioase, chiar acoperite, placate sau dublate cu │ │ │
│ │ │metale pretioase: │ │ │
│ │7113.11.00│-- Din argint, chiar acoperite, placate sau dublate cu alte │ g │ 30│
│ │ │metale pretioase │ │ │
│ │7113.19.00│-- Din alte metale pretioase chiar acoperite, placate sau │ g │ 30│
│ │ │dublate cu metale pretioase │ │ │
│ │7113.20.00│- Din metale comune placate sau dublate cu metale pretioase │ - │ 30│
│ │71.14 │Articole de aurarie sau argintarie si parti ale acestora, din │ │ │
│ │ │metale pretioase sau din metale placate sau dublate cu metale │ │ │
│ │ │pretioase: │ │ │
│ │ │- Din metale pretioase, chiar acoperite, placate sau dublate cu │ │ │
│ │ │metale pretioase: │ │ │
│ │7114.11.00│-- Din argint, chiar acoperit, placat sau dublat cu alte metale │ g │ 30│
│ │ │pretioase │ │ │
│ │7114.19.00│-- Din alte metale pretioase, chiar acoperite, placate sau │ g │ 30│
│ │ │dublate cu metale pretioase │ │ │
│ │7114.20.00│- Din metale comune placate sau dublate cu metale pretioase │ - │ 30│
│ │71.15 │Alte articole din metale pretioase sau din metale placate sau │ │ │
│ │ │dublate cu metale pretioase: │ │ │
│ │7115.10.00│- Catalizatori din platina sub forma de plasa de sarma sau de │ - │ 30│
│ │ │retea │ │ │
│ │7115.90 │- Altele: │ │ │
│ │7115.90.10│-- Din metale pretioase │ - │ 30│
│ │7115.90.90│-- Placate sau dublate cu metale pretioase │ - │ 30│
│ │71.16 │Articole din perle naturale sau de cultura, din pietre pretioase│ │ │
│ │ │sau semipretioase naturale, artificiale sau reconstituite: │ │ │
│ │7116.10.00│- Din perle naturale sau de cultura │ g │ 10│
│ │7116.20 │- Din pietre pretioase sau semipretioase, naturale, artificiale │ │ │
│ │ │sau reconstituite: │ │ │
│ │ │-- Numai din pietre pretioase sau semipretioase naturale: │ │ │
│ │7116.20.11│--- Coliere, bratari si alte lucrari din pietre pretioase sau │ g │ 10│
│ │ │semipretioase naturale, simplu insirate, fara dispozitiv de │ │ │
│ │ │inchidere sau alte accesorii │ │ │
│ │7116.20.19│--- Altele │ g │ 10│
│ │7116.20.90│-- Altele │ g │ 10│
│ │71.17 │Imitatii de bijuterii: │ │ │
│ │ │- Din metale comune, chiar aurite, argintate sau platinate: │ │ │
│ │7117.11.00│-- Butoni pentru mansete si butoni similari │ - │ 20│
│ │7117.19 │-- Altele: │ │ │
│ │7117.19.10│--- Care contin si parti din sticla │ - │ 25│
│ │ │--- Care nu contin parti din sticla: │ │ │
│ │7117.19.91│---- Aurite, argintate sau platinate │ - │ 25│
│ │7117.19.99│---- Altele │ - │ 25│
│ │7117.90.00│- Altele │ - │ 25│
│ │71.18 │Monede: │ │ │
│ │7118.10 │- Monede care nu au curs legal, altele decat monedele din aur: │ │ │
│ │7118.10.10│-- Din argint │ g │ 3│
│ │7118.10.90│-- Altele │ - │ 3│
│ │7118.90.00│- Altele │ g │ 3│


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴───┘


______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016