Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 7 din 5 ianuarie 2000  LEGUME, PLANTE, RADACINI SI TUBERCULI ALIMENTARI    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 7 din 5 ianuarie 2000 LEGUME, PLANTE, RADACINI SI TUBERCULI ALIMENTARI

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000
LEGUME, PLANTE, RADACINI SI TUBERCULI ALIMENTARI

Note de Capitol.
1. - Capitolul nu cuprinde produsele furajere de la pozitia nr. 12.14.
2. - In cadrul pozitiilor nr. 07.09; 07.10; 07.11 si 07.12, prin legume se inteleg si ciupercile comestibile, trufele, maslinele, caperele, dovleceii, dovlecii, vinetele, porumbul dulce (Zea mays var. saccharata), ardeii din genul Capsicum sau Pimenta, mararul si plantele comestibile, cum ar fi patrunjelul, asmatuiul, tarhonul, cresonul si maghiranul (Majorana hortensis sau Origanum majorana).
3. - Pozitia nr. 07.12 cuprinde toate legumele si zarzavaturile uscate ale speciilor clasificate la pozitiile nr. 07.01 pana la 07.11, cu exceptia produselor:
a) legume cu pastaie, uscate, curatate de pastai (pozitia nr. 07.13);
b) porumb dulce sub formele specificate la pozitiile nr. 11.02 pana la 11.04;
c) faina, grisuri, pudre, fulgi, granulate si aglomerate sub forma de pelete, de cartofi (pozitia nr. 11.05);
d) faina, grisuri si pudre din legume cu pastaie, uscate, de la pozitia nr. 07.13 (pozitia nr. 11.06).
4. - Ardeii din genul Capsicum sau Pimenta, uscati, macinati sau sfaramati sunt intotdeauna exclusi din acest Capitol (pozitia nr. 09.04).

CONSIDERATII GENERALE
Capitolul cuprinde legumele din toate speciile, inclusiv vegetalele vizate la Nota 2 a Capitolului, in stare proaspata, refrigerate, congelate (nefierte sau fierte in apa sau aburi) sau conservate provizoriu sau uscate (inclusiv deshidratate, evaporate sau liofilizate). Trebuie precizat ca unele dintre aceste produse vegetale uscate, macinate sau pulverizate sunt uneori utilizate pentru asezonarea mancarii, dar acest lucru nu schimba clasificarea lor la pozitia nr. 07.12.
Prin refrigerare se intelege ca temperatura unui produs a fost, in general, scazuta pana in jur de 0°C, fara a antrena congelarea sa. Totusi, unele produse, cum ar fi cartofii, pot fi considerate ca refrigerate atunci cand sunt racite si mentinute la +10°C.
Prin congelare se intelege ca un produs a fost racit sub punctul sau de congelare, pana la congelarea in toata masa sa.
In afara unor dispozitii contrare, legumele din acest Capitol pot fi intregi, taiate in felii sau bucati, sparte, razuite, decojite sau decorticate.
De asemenea, se clasifica la acest Capitol, unii tuberculi sau unele radacini cu un continut mare de fecula sau inulina, proaspete, refrigerate, congelate sau uscate, chiar taiate in bucati sau aglomerate sub forma de pelete.
Legumele prezentate intr-o stare care nu le permite a fi clasificate la nici una dintre pozitiile acestui Capitol, se clasifica la Capitolul 11 sau in Sectiunea IV. Acest lucru este valabil si pentru faina, grisurile si pudrele din legumele cu pastaie uscate si pentru faina, grisurile, pudrele, fulgii, granulatele si aglomeratele sub forma de pelete, de cartofi (Capitolul 11) si pentru legumele preparate sau conservate altfel decat prin procedeele indicate in acest Capitol (Capitolul 20).
Totusi, trebuie notat ca omogenizarea in sine nu este de natura a determina ca un produs din acest Capitol sa fie considerat ca un produs preparat care se clasifica la Capitolul 20.
Legumele prezentate in starea prevazuta in acest Capitol pot de asemenea, in mod ocazional, sa fie prezentate in recipiente inchise ermetic (de exemplu praf de ceapa la cutii) fara ca, clasificarea lor sa fie, in principiu, modificata. Totusi, produsele introduse in astfel de ambalaje vor fi, cel mai adesea, clasificate la Capitolul 20, indiferent daca au fost supuse vreunei preparari in afara celor prevazute aici sau daca modul lor de conservare efectiva difera, de asemenea, de procedeele vizate in acest Capitol.
Legumele proaspete sau uscate se clasifica la acest Capitol, indiferent daca sunt de uz alimentar, daca sunt destinate insamantarii sau plantarii (de exemplu cartofi, ceapa, hasma, usturoi sau legume cu pastaie). Totusi, Capitolul nu cuprinde rasadurile de legume pentru rasadit sau transplantat (pozitia nr. 06.02).
In afara produselor mentionate mai sus si in Notele Capitolului ca fiind excluse, Capitolul exclude si:
a) Rasadurile, plantele si radacinile de cicoare (pozitiile nr. 06.01 sau 12.12).
b) Unele produse vegetale folosite ca materii prime pentru anumite industrii alimentare, cum ar fi de exemplu cerealele (Capitolul 10), sfecla de zahar si trestia de zahar (pozitia nr. 12.12).
c) Faina, grisurile si prafurile din radacini sau tuberculi de la pozitia nr. 07.14 (pozitia nr. 11.06).
d) Unele plante si parti de plante, chiar folosite uneori in scopuri culinare, cum ar fi busuiocul, limba-mielului, isopul, diverse specii de menta, rozmarinul, virnantul, salvia ca si radacinile uscate de brusture (Actium lappa) (pozitia nr. 12.11).
e) Algele comestibile (pozitia nr. 12.12).
f) Varza cu radacina comestibila, sfecla furajera, radacinile furajere, fanul, lucerna, trifoiul, dulcisorul, varza furajera, cafelutele, mazarichea si produsele furajere similare de la pozitia nr. 12.14.
g) Frunzele uscate ale morcovilor si frunzele de sfecla (pozitia nr. 23.08).

07.01 - CARTOFI, IN STARE PROASPATA SAU REFRIGERATA (+).
0701.10 - De samanta
0701.90 - Altele

Pozitia cuprinde cartofi proaspeti sau refrigerati, din toate speciile (cu exceptia batatelor de la pozitia nr. 07.14). Aici se clasifica, mai ales, cartofii de samanta si cartofii noi.
*
* *
Note explicative de subpozitie.
Subpozitia nr. 0701.10
In sensul subpozitiei nr. 0701.10 expresia samanta se refera numai la cartofii care sunt considerati de autoritatile nationale competente drept cartofi de samanta.

07.02 - TOMATE, IN STARE PROASPATA SAU REFRIGERATA.

Pozitia cuprinde tomatele din toate speciile, in stare proaspata sau refrigerata.

07.03 - CEAPA, HASMA, USTUROI, PRAZ SI ALTE LEGUME SIMILARE, IN STARE PROASPATA SAU REFRIGERATA.
0703.10 - Ceapa si hasma
0703.20 - Usturoi
0703.90 - Praz si alte legume similare

Pozitia cuprinde legumele de mai jos, in stare proaspata sau refrigerata:
1) Ceapa (inclusiv rasadurile de ceapa si ceapa de primavara) si hasma.
2) Usturoiul.
3) Prazul, arpagicul, ceapa lunga si alte legume similare.

07.04 - VARZA, CONOPIDA, VARZA CREATA, GULII SI PRODUSE COMESTIBILE SIMILARE DIN GENUL BRASSICA, IN STARE PROASPATA SAU REFRIGERATA.
0704.10 - Conopida si conopida brocoli
0704.20 - Varza de Bruxelles
0704.90 - Altele

Produsele proaspete si refrigerate de la aceasta pozitie sunt:
1) Conopida si conopida brocoli (Brassica oleracea L. convar. botlytis (L.) Alef var botrytis L.)
2) Varza de Bruxelles.
3) Celelalte varietati de varza cu capatana (de exemplu varza alba, varza de Milano sau Savoia, varza rosie si varza de China), varza de primavara, varza creata si alte produse din genul Brassica cu foi, varza brocoli sparanghel (Brassica oleracea L. convar. botrytrs (L.) Alef var. italica Plenck) si alte varietati de varza si guliile.
Pozitia exclude celelalte legume sub forma de radacini din genul Brassica (de exemplu napii de la pozitia nr. 07.06, specia rutabaga de la pozitia nr. 12.14).

07.05 - SALATA VERDE (LACTUCA SATIVA) SI CICOARE (CICHORIUM SPP.), IN STARE PROASPATA SAU REFRIGERATA.
- Salata verde:
0705.11 - - Salata verde varietatea cu capatana
0705.19 - - Altele
- Cicoare:
0705.21 - - Cicoare Witloof (Cichorium intybus var foliosum) cunoscuta ca andiva
0705.29 - - Altele

Pozitia cuprinde salata verde (Lactuca sativa) proaspata sau refrigerata, a carei principala varietate este salata cu capatana. Aici este cuprinsa, de asemenea, cicoarea (Cichorium spp.), inclusiv andivele, proaspete sau refrigerate, ale carei principale varietati sunt:
1) Cicoarea Witloof sau de Bruxelles (alba) (Cichorium intybus var. foliosum).
2) Cicoare care se consuma ca salata (Cichorium endivia var. latifolia).
3) Cicoarea creata (Cichorium endivia var. crispa).
Pozitia exclude rasadurile, plantele si radacinile de cicoare (pozitia nr. 06.01 sau 12.12).

07.06 - MORCOVI, NAPI, SFECLA ROSIE PENTRU SALATA, BARBA-CAPREI, RADACINA DE TELINA, RIDICHI SI RADACINOASE COMESTIBILE SIMILARE, IN STARE PROASPATA SAU REFRIGERATA.
0706.10 - Morcovi si napi
0706.90 - Altele

Radacinoasele comestibile proaspete sau refrigerate de la aceasta pozitie sunt, indeosebi: morcovii, napii, sfecla rosie pentru salata, barba-caprei, telina, ridichile luceafarul, hreanul, hreanul de Japonia (Stachys affinis), brusturele (Arctium lappa) si pastarnacul (Pastinaca sativa). Aceste produse se clasifica la aceasta pozitie, indiferent daca frunzele lor au fost sau nu curatate.
Pozitia nu cuprinde:
a) Telina de la pozitia nr. 07.09.
b) Radacinile de brusture conservate provizoriu (pozitia nr. 07.11)
c) Produsele furajere de la pozitia nr. 12.14.

07.07 - CASTRAVETI SI CASTRAVECIORI, PROASPETI SAU REFRIGERATI.

Pozitia nu cuprinde decat castravetii si castraveciorii in stare proaspata sau refrigerata.

07.08 - LEGUME CU PASTAIE, CURATATE SAU NU DE PASTAI, IN STARE PROASPATA SAU REFRIGERATA.
0708.10 - Mazare (Pisum sativum)
0708.20 - Fasole (Vigna spp., Phaseolus spp.)
0708.90 - Alte legume cu pastaie

Pozitia cuprinde in principal legumele cu pastaie de mai jos:
1) Mazarea (Pisum sativum), inclusiv mazarea verde sau mazarea care se curata de pastai si mazarea furajera.
2) Fasolea (Phaseolus spp. Vigna spp.) prin care se intelege mai ales fasolea de Lima sau de Cap, fasolea mungo, fasolea cu pastaie comestibila (cunoscuta sub numele de fasole verde si fasole grasa etc.) si mazarea vacii (inclusiv varietatea ochi negri).
3) Bobul (Vicia faba var. major), (Vicia faba var. equina sau var. minor) si mazare indiana (Dolichos lablab L.).
4) Nautul (garbanzos).
5) Lintea.
6) Boabele de guare.
Pozitia exclude:
a) Boabele de soia (pozitia nr. 12.01)
b) Samburii de roscova (pozitia nr. 12.12).

07.09 - ALTE LEGUME, PROASPETE SAU REFRIGERATE.
0709.10 - Anghinare
0709.20 - Sparanghel
0709.30 - Vinete
0709.40 - Telina, tulpina comestibila
- Ciuperci si trufe:
0709.51 - - Ciuperci
0709.52 - - Trufe
0709.60 - Ardei din genul Capsicum sau Pimenta
0709.70 - Spanac, ghizdei (spanac de Noua Zeelanda) si loboda
0709.90 - Altele

Printre legumele de la aceasta pozitie, sunt:
1) Anghinarea.
2) Sparanghelul.
3) Vinetele.
4) Telina (alta decat telina cu radacina comestibila de la pozitia nr. 07.06).
5) Ciupercile si trufele.
6) Fructele anumitor varietati botanice din genul Capsicum sau din genul Pimenta. Aceste fructe sunt in mod obisnuit numite ardei sau paprica. Prin denumirea de ardei se intelege ardeii dulci (Capsicum annuum var. annuum), care sunt cei mai dulci si cei mai mari din genul Capsicum si care, verzi sau copti, sunt cel mai adesea folositi ca legume in salate, cat si varietatile cu gust mai picant din speciile Capsicum frutescens si Capsicum annuum care cuprind ardeiul iute, ardeiul rosu, ardeiul de Guineea, ardeiul de Cayenne, paprika etc. si care sunt folosite cel mai adesea pentru aromatizarea alimentelor. Din genul Pimenta fac parte mai ales mirodeniile cunoscute sub numele de ardei de Jamaica (numit si ardei - cuisoare, ardei englezesc sau piment). Aceste produse sunt excluse din aceasta pozitie daca sunt uscate, macinate sau pulverizate (pozitia nr. 09.04).
7) Spanacul, ghizdeiul (spanacul de Noua Zeelanda) si loboda.
8) Porumbul dulce (Zea mays var. saccharata), chiar in stiuleti.
9) Dovlecii si dovleceii.
10) Maslinele.
11) Reventul, cardonul comestibil, anasonul, caperele si macrisul.
12) Frunzele comestibile de cardon sau bame sau zamosita.
13) Patrunjelul, asmatuchi, tarhonul, cresonul (de exemplu cresonul de fantana), cimbrul (Satureia hortensis), coriandrul, mararul, maghiranul cultivat (Majorana hortensis sau Origanum majorana). Maghiranul comun sau oregon (Origanum vulgare) este exclus de la aceasta pozitie (pozitia nr. 12.11).
14) Stolonii de bambus si germenii de soia.
Pozitia exclude de asemenea tuberculul comestibil din specia Eleocharis dulcis sau Eleocharis tuberosa, numita comun castana de apa chinezeasca (pozitia nr. 07.14).

07.10 - LEGUME, NEFIERTE SAU FIERTE IN APA SAU ABURI, CONGELATE.
0710.10 - Cartofi
- Legume cu pastaie, curatate sau necuratate de pastai:
0710.21 - - Mazare (Pisum sativum)
0710.22 - - Fasole (Vigna spp., Phaseolus spp.)
0710.29 - - Altele
0710.30 - Spanac, ghizdei (spanac de Noua Zeelanda) si loboda
0710.40 - Porumb dulce
0710.80 - Alte legume
0710.90 - Amestecuri de legume

Pozitia cuprinde legumele congelate care, atunci cand sunt prezentate in stare proaspata sau refrigerata, se clasifica la pozitiile nr. de la 07.01 pana la 07.09.
Definitia termenului "congelate" este data de consideratiile generale ale acestui Capitol. Legumele congelate cuprinse la aceasta pozitie sunt, in general, tratate industrial printr-un proces de inghetare rapida. Acest proces permite depasirea rapida a gamei de temperaturi de cristalizare maxima pentru a nu provoca ruperea celulelor; legumele decongelate isi pastreaza astfel acelasi aspect ca si in stare proaspata.
Uneori se poate adauga sare sau zahar, inainte de congelare; aceasta adaugare nu este de natura sa modifice clasificarea in aceasta pozitie a legumelor congelate. Ele pot, de asemenea ca inaintea congelarii, sa fie fierte in apa sau in aburi. Sunt, insa, excluse legumele fierte prin alte procedee (Capitolul 20) sau preparate cu alte ingrediente, cum ar fi preparatele din legume (Sectiunea IV).
Principalele feluri de legume conservate prin congelare sunt cartofii, mazarea, fasolea, spanacul, porumbul dulce, sparanghelul, morcovii si sfecla pentru salata.
Pozitia cuprinde, de asemenea, amestecurile de legume congelate.

07.11 - LEGUME CONSERVATE PROVIZORIU (DE EXEMPLU CU GAZ SULFUROS, IN SARAMURA, IN APA SULFUROASA SAU IN ALTE SOLUTII DE PRECONSERVARE), DAR IMPROPRII CONSUMULUI ALIMENTAR IN ACEASTA STARE.
0711.10 - Ceapa
0711.20 - Masline
0711.30 - Capere
0711.40 - Castraveti si castraveciori
0711.90 - Alte legume; amestecuri de legume

Pozitia cuprinde legumele care au suferit un tratament care are ca unic efect de a le conserva in mod provizoriu pe timpul transportului si depozitarii inaintea utilizarii lor definitive (de exemplu legumele conservate cu ajutorul gazului sulfuros sau in saramura, in apa sulfuroasa sau prin adaugarea altor substante) astfel ca, in acest timp, sa fie improprii consumului alimentar, in aceasta stare.
Aceste produse sunt, in general, destinate sa serveasca drept materie prima in industria de conserve. In principal, pot fi ceapa, maslinele, caperele, castravetii, castraveciorii si tomatele. In general sunt prezentate in butoaie sau in rezervoare.
Se clasifica, totusi, la Capitolul 20 produsele care, chiar prezentate in saramura, au suferit inainte o preparare speciala, cum ar fi tratament de sarare, fermentatie lactica, cu scopul de a le face direct consumabile (de exemplu masline verzi sau indulcite, varza acra, castraveciori, fasole verde).

07.12 - LEGUME USCATE, CHIAR TAIATE FELII SAU BUCATI, SAU CHIAR SFARAMATE SAU PULVERIZATE, DAR NEPREPARATE ALTFEL.
0712.20 - Ceapa
0712.30 - Ciuperci si trufe
0712.90 - Alte legume; amestecuri de legume

Pozitia cuprinde legumele clasificate la pozitiile nr. 07.01 pana la 07.09 care au fost uscate (inclusiv deshidratate, liofilizate sau prin evaporare) adica s-a indepartat apa din ele, prin diverse mijloace. Principalele legume astfel prelucrate sunt cartofii, ceapa, ciupercile, trufele, morcovii, varza, spanacul. Acestea sunt prezentate in cele mai multe cazuri sub forma de filamente sau felii, fie din aceeasi varietate, fie din mai multe specii amestecate (julienne).
Pozitia cuprinde, de asemenea, legumele care au fost sfaramate sau macinate pentru a fi folosite mai ales la aromatizarea mancarurilor sau la pregatirea ciorbelor; acesta este adesea cazul sparanghelului, conopidei, patrunjelului, hasmatuchiului, telinei, cepei si usturoiului.
Pozitia exclude mai ales:
a) Legumele cu pastaie, uscate si curatate de pastaie (pozitia nr. 07.13).
b) Ardeii uscati, sfaramati sau macinati din genul Capsicum sau din genul Pimenta (pozitia nr. 09.04), faina, grisurile, pudrele, fulgii, granulatele si aglomeratele sub forma de pelete, de cartofi (pozitia nr. 11.05), faina, grisurile si pudrele din legume cu pastai uscate de la pozitia nr. 07.13 (pozitia nr. 11.06).
c) Condimentele simple sau amestecate (pozitia nr. 21.03).
d) Preparatele deshidratate (uscate) pentru supe sau ciorbe pe baza de legume uscate (pozitia nr. 21.04).

07.13 - LEGUME CU PASTAIE, USCATE, CURATATE DE PASTAI, CHIAR DECORTICATE SAU SFARAMATE (+).
0713.10 - Mazare (Pisum sativum)
0713.20 - Naut
- Fasole (Vigna spp., Phaseolus spp.):
0713.31 - - Fasole din speciile Vigna mungo (L.) Hepper sau Vigna radiata (L.) Wilczek
0713.32 - - Fasole "mica rosie" (Adzuki) (Phaseolus sau Vigna angularis)
0713.33 - - Fasole alba (Phaseolus vulgaris)
0713.39 - - Altele
0713.40 - Linte
0713.50 - Boabe (Vicia faba var. major, Vicia faba var. equina, Vicia faba var. minor)
0713.90 - Altele

Pozitia cuprinde ansamblul legumelor cu pastaie de la pozitia nr. 07.08, uscate si curatate de pastaie, de tipul celor folosite pentru alimentatia umana sau pentru alimentatia animalelor (mazare, naut, fasole Adzuki si alte specii de fasole, linte, bob, boabe de guare etc.) chiar daca sunt destinate insamantarii (indiferent daca prin tratament chimic, au devenit improprii alimentatiei umane) sau altor scopuri. Acestea pot fi supuse unui tratament termic moderat, destinat, in principal, asigurarii unei mai bune conservari, enzimele devenind inactive (mai ales, peroxidazele) si eliminandu-se o parte din umiditate; acest tratament nu trebuie totusi sa modifice structura interna a cotiledonului.
Legumele cu pastaie, uscate, de la aceasta pozitie pot fi decorticate (indepartata pelicula) sau sfaramate.
Pozitia nu cuprinde:
a) Faina, grisurile si pudrele din legume cu pastai uscate si curatate de pastaie (pozitia nr. 11.06).
b) Boabele de soia (pozitia nr. 12.01).
c) Boabele de mazariche (altele decat bobul) si semintele de cafeluta (pozitia nr. 12.09).
d) Semintele de roscova (pozitia nr. 12.12).
*
* *
Note explicative de subpozitie.
Subpozitia nr. 0713.31
La aceasta subpozitie se clasifica numai fasolea din speciile Vigna mungo (L.) Hepper numita si "urd" sau "black gram" si fasolea din speciile Vigna radiata (L.) Wilczek, numita si "mungo" sau "green gram". Aceste specii sunt folosite pe scara larga la producerea de germeni.

07.14 - RADACINI DE MANIOC, ARORUT SAU RASINA DE ORCHIS, NAP PORCESC, BATATE SI RADACINI SI TUBERCULI SIMILARI, CU CONTINUT RIDICAT DE AMIDON SAU INULINA, PROASPETE REFRIGERATE, CONGELATE SAU USCATE, CHIAR TAIATE IN BUCATI SAU AGLOMERATE SUB FORMA DE PELETE; MIEZ DE SAGOTIER.
0714.10 - Radacini de manioc
0714.20 - Batate
0714.90 - Altele

Pozitia cuprinde miezul de sagotier, ca si tuberculii si radacinile cu continut ridicat de amidon sau inulina si care, din aceasta cauza, sunt folosite la fabricarea produselor alimentare sau a produselor industriale; in anumite cazuri, sunt folosite si in alimentatia umana sau pentru hrana animalelor.
Pozitia cuprinde produsele de acest tip, proaspete, refrigerate, congelate sau uscate, chiar taiate in bucati sau aglomerate sub forma de pelete (cilindrice, bulete etc.) obtinute fie din fragmente de radacini sau tuberculi clasificati la aceasta pozitie, fie din faina, grisuri sau pudre din aceste radacini sau tuberculi (pozitia nr. 11.06). Peletele sunt obtinute fie prin simpla presare, fie prin adaugarea unui liant (melasa, lignosulfit etc.). In acest ultim caz, cantitatea de liant nu poate depasi 3% din greutate. Peletele din manioc pot fi si in stare dezagregata, dar se clasifica la aceasta pozitie cu conditia sa fie recunoscute ca atare. Peletele din manioc dezagregate sunt recunoscute dupa proprietatile lor fizice, de exemplu, prezenta de particule neomogene cu fragmente de pelete de manioc, o culoare cafeniu inchis presarata cu puncte negre, fragmente de fibre vizibile cu ochiul liber si reziduuri de nisip sau de silice in produs.
In afara radacinilor si tuberculilor mentionati in mod expres la aceasta pozitie, sunt de asemenea clasificate radacinile de "Colocasia antiquorum", ignama si tuberculii comestibili din specia Eleocharis dulcis sau Eleocharis tuberosa numiti castani de apa chinezesti.
Produsele acestei pozitii care au fost supuse unor alte prelucrari se clasifica la alta parte: la pozitia nr. 11.06, de exemplu, daca sunt sub forma de faina, gris sau pudra. Amidonul si feculele se clasifica la pozitia nr. 11.08 si tapioca la pozitia nr. 19.03.
De asemenea, pozitia exclude radacinile cu tuberculi ai daliei (pozitia nr. 06.01), ca si cartofii proaspeti sau uscati (pozitia nr. 07.01 sau 07.12, dupa caz).
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016