Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 67 din 5 ianuarie 2000  PENE SI PUF PRELUCRATE SI ARTICOLE DIN PENE SAU DIN PUF; FLORI ARTIFICIALE; ARTICOLE DIN PAR UMAN    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 67 din 5 ianuarie 2000 PENE SI PUF PRELUCRATE SI ARTICOLE DIN PENE SAU DIN PUF; FLORI ARTIFICIALE; ARTICOLE DIN PAR UMAN

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000

PENE SI PUF PRELUCRATE SI ARTICOLE DIN PENE SAU DIN PUF; FLORI ARTIFICIALE; ARTICOLE DIN PAR UMAN

Note de Capitol.
1. - Capitolul nu cuprinde:
a) impletiturile din par uman (pozitia nr. 59.11);
b) motivele florale din dantela, broderie sau alte tesaturi textile (Sectiunea XI);
c) incaltamintea (Capitolul 64);
d) obiectele de acoperit capul, plase si fileuri pentru par (Capitolul 65);
e) jucariile, articolele sportive si articolele de carnaval (Capitolul 95);
f) pamatufurile de praf, pufurile pentru pudra si sitele din par uman (Capitolul 96).
2. - Pozitia 67.01 nu cuprinde:
a) articolele in care penele sau puful au numai rol de material de umplutura (de exemplu articolele de pat de la pozitia nr. 94.04);
b) imbracamintea si accesoriile de imbracaminte in care penele sau puful au rol ornamental sau de umplutura;
c) florile, frunzele si partile lor si articolele confectionate de la pozitia nr. 67.02.
3. - Pozitia nr. 67.02 nu cuprinde:
a) articole de acest tip din sticla (Capitolul 70);
b) imitatiile de flori, frunze sau fructe artificiale din ceramica, din piatra, din metal, din lemn etc., obtinute dintr-o singura piesa prin modelare, forjare, sculptare, stantare sau prin alt procedeu sau chiar formate din mai multe parti asamblate altfel decat prin legare, lipire, imbinare sau prin procedee similare.

67.01 - PIEI SI ALTE PARTI ALE PASARILOR ACOPERITE CU PENELE SAU CU PUFUL LOR, PENE, PARTI DE PENE, PUF SI ARTICOLE DIN ACESTE MATERIALE (ALTELE DECAT PRODUSELE DE LA POZITIA NR. 05.05 SI DECAT TIJELE PENELOR, PRELUCRATE).
Cu exceptia anumitor produse denumite sau cuprinse in mod specific in alta parte (vezi excluderile de mai jos), pozitia cuprinde:
A) Pieile si alte parti ale pasarilor, acoperite cu penele lor sau cu puful lor, penele, puful si partile de pene care, desi nu reprezinta inca articole confectionate, au suferit o prelucrare mai avansata decat simplul tratament de curatire, de dezinfectare sau de conservare (vezi Nota explicativa a pozitiei nr. 05.05), aceasta prelucrare putand fi de exemplu o operatie de albire, de vopsire, de ondulare sau de gofrare.
B) Articolele din piei sau alte parti ale pasarilor acoperite cu penele lor sau cu puful lor, articolele din pene, din puf sau din parti de pene, chiar daca ele provin din materiale brute sau simplu curatate, dar cu exceptia articolelor din tije de pene. Acestea sunt in special:
1) Penele montate, adica penele care sunt prevazute cu un fir metalic in vederea utilizarii lor, de exemplu, in fabricatia palariilor, ca si penele de fantezie artificial compuse prin reunirea unor elemente de pene diferite.
2) Penele asamblate in forma de manunchi, pamatuf etc. si penele si puful lipite sau fixate pe tesatura sau pe alt suport.
3) Ornamentele formate din pasari, parti ale pasarilor, pene sau puf, pentru palarii sau imbracaminte, gulerasele, esarfele, mantourile si alta imbracaminte si accesorii de imbracaminte din pene sau din puf.
4) Evantaiele din pene cu montura din orice material. Totusi, evantaiele cu montura din metale pretioase se clasifica la pozitia nr. 71.13.
Pozitia nu cuprinde imbracamintea si accesoriile de imbracaminte in care penele sau puful nu au decat rol ornamental sau de umplutura.
Pozitia exclude:
a) Incaltamintea din pene sau din puf (Capitolul 64).
b) Articolele pentru acoperirea capului din pene sau din puf (Capitolul 65).
c) Articolele de la pozitia nr. 67.02.
d) Articolele de lenjerie de pat si cele similare, in care penele au numai rol de material de umplere sau de ornament (pozitia nr. 94.04).
e) Articolele din Capitolul 95 (de exemplu sageti, mingii cu pene pentru badminton, flotoare pentru undite).
f) Tevile si tijele din pene, prelucrate, cum sunt scobitorile (pozitia nr. 96.01), saltelele cu puf (pozitia nr. 96.03) si pufurile pentru pudra sau pentru aplicarea altor produse cosmetice sau de toaleta (pozitia nr. 96.16).
g) Obiectele de colectie (pozitia nr. 97.05).

67.02 - FLORI, FRUNZE SI FRUCTE ARTIFICIALE SI PARTILE LOR; ARTICOLE CONFECTIONATE DIN FLORI, FRUNZE SAU FRUCTE ARTIFICIALE.
6702.10 - Din materiale plastice
6702.90 - Din alte materiale
Pozitia cuprinde:
1) Florile, frunzele si fructele artificiale, adica articolele care imita produse naturale, obtinute prin asamblarea unor elemente diferite (prin legare, lipire, imbinare sau procedee similare). Aceasta categorie cuprinde de asemenea, obiectele de fantezie care sunt reprezentari conventionale de flori, frunze sau fructe artificiale (flori, frunze si fructe stilizate).
2) Elementele si partile de flori, frunze sau fructe artificiale (de exemplu pistilurile, staminele, ovarele, petalele, calicilie, frunzele, tijele).
3) Articolele confectionate din flori, frunze sau fructe artificiale, cum ar fi buchetele, ghirlandele, coroanele, imitatiile de plante si toate celelalte articole in care mai multe flori, frunze sau fructe artificiale sunt asamblate in motive sau garnituri.
Pozitia cuprinde articolele enumerate chiar montate pe ace sau avand un dispozitiv simplu de fixare.
Articolele de acest tip sunt destinate in principal la decorarea apartamentelor, a edificiilor religioase etc. sau la decorarea palariilor, obiectelor de imbracaminte etc.
In afara excluderilor mentionate mai jos, toate aceste articole pot fi confectionate din tesaturi, fetru, hartie sau carton, materiale plastice, cauciuc, piele, folii metalice subtiri, pene, cochilii sau din alte materiale de origine animala (de exemplu frunze artificiale confectionate din pielea unor hidrozoare sau briozoare, preparata si vopsita in mod special) etc. Cu conditia ca acestea sa aiba caracteristicile mentionate in paragrafele de mai sus, articolele de acest tip se clasifica la aceasta pozitie, fara a se lua in considerare caracterul mai mult sau mai putin ingrijit al confectionarii lor.
Pozitia exclude:
a) Florile si frunzele naturale de la pozitiile nr. 06.03 sau 06.04 (de exemplu cele vopsite. aurite, argintate).
b) Motivele florale din dantela, broderie sau din alte tesaturi, care pot fi utilizate de asemenea, ca garnitura pentru imbracaminte, dar care nu sunt montate ca florile artificiale (adica prin asamblare, cu ajutorul unor fire metalice in general rigide, cu ajutorul unor legaturi din materiale textile, hartie, cauciuc etc., prin lipire sau prin alte procedee similare, cu elemente juxtapuse: frunze, flori, petale, calicii etc.) si care se clasifica la Sectiunea XI.
c) Articolele pentru acoperirea capului din flori sau frunze artificiale (Capitolul 65).
d) Articolele de acest tip, din sticla (Capitolul 70).
e) Imitatiile de flori, frunze sau fructe din ceramica, piatra, metal, lemn etc., obtinute dintr-o singura piesa prin modelare, forjare, sculptare, stantare sau prin orice alt procedeu sau eventual asamblate din mai multe parti in alt mod decat prin ligaturi, lipire, imbinare sau alte metode similare.
f) Firele metalice acoperite cu materiale textile, hartie etc., pentru fabricarea tijelor de flori artificiale, taiate simplu la lungime dar neprelucrate in alt mod (Sectiunea XV).
g) Articolele care constituie in mod evident jucarii sau articole pentru carnaval (Capitolul 95).

67.03 - PAR UMAN PIEPTANAT, SUBTIAT, ALBIT SAU ALTFEL PRELUCRAT; LANA, PAR DE ANIMALE SI ALTE MATERIALE TEXTILE, PREPARATE PENTRU FABRICAREA PERUCILOR SI A ARTICOLELOR SIMILARE.
Cu exceptia parului uman simplu spalat, degresat sau sortat dupa lungime, dar inca nearanjat si a deseurilor de par care se clasifica la pozitia nr. 05.01, pozitia cuprinde parul uman pieptanat si cel care a fost prelucrat in alt mod (subtiat, decolorat, albit, vopsit, frezat, ondulat etc.) pentru a fi utilizat la fabricarea coafurilor artificiale (de exemplu peruci, mese, cosite, cocuri) sau in alte scopuri.
Prin par pieptanat trebuie sa se inteleaga parul uman pieptanat in sensul lui natural, adica capetele la capete, varfurile la varfuri.
Pozitia cuprinde de asemenea, lana, alt par de animale (de exemplu de iac, de capra, mohair sau de Tibet) si alte materiale textile (de exemplu fibre textile sintetice sau artificiale), pregatite pentru fabricarea perucilor, articolelor similare sau a pieptanaturilor pentru papusi. Se considera drept preparate pentru scopurile mentionate mai sus, in special:
1) Articolele constituite dintr-o suvita, in general din lana sau alt par de animale, rasucita cu doua snururi paralele si avand aspectul tresei. Aceste articole denumite crepuri, au de obicei lungime mare si cantaresc aproximativ 1 kg.
2) Panglicile ondulate din fibre textile prezentate in gheme, cu o lungime de 14 pana la 15 m, pliate in cutii mici cantarind aproximativ 500 g.
3) Tresajele constand din fibre textile sintetice sau artificiale, vopsite in masa, pliate in doua pentru a forma un mic smoc a carui bucla este legata de cea a smocului urmator printr-o tresa din fire textile cu o lungime de aproximativ 2 mm realizata cu masina. Aceste tresaje au aspect de franj de lungime nedeterminata.
Lana parul de animale si celelalte fibre textile in masa, sub forma de cabluri sau pregatite pentru filatura, se clasifica la Sectiunea XI.

67.04 - PERUCI, BARBI, SPRANCENE, GENE, MESE SI ARTICOLE SIMILARE DIN PAR UMAN, DIN PAR DE ANIMALE SAU DIN MATERIALE TEXTILE; ARTICOLE DIN PAR UMAN NEDENUMITE SI NECUPRINSE IN ALTA PARTE.
- Din materiale textile sintetice:
6704.11 - - Peruci complete
6704.19 - - Altele
6704.20 - Din par uman
6704.90 - Din alte materiale
Pozitia cuprinde:
1) "Par fals" de orice tip din par uman, par animal sau materiale textile, constituind articole gata de intrebuintare si in special perucile, barbile, sprancenele, genele, mesele, tresele, torsadele, cositele, cocurile, mustatile, moturile, parul lins, favoritii si articolele analoage. Toate aceste articole, de o factura relativ ingrijita, pot fi utilizate in oras ca si la teatru.
Sunt excluse de aici:
a) Perucile de toate felurile pentru papusi (pozitia nr. 95.02).
b) Articolele pentru carnaval, facute de exemplu din manunchiuri din calti sau din par din coada sau coama lipite grosier pe un suport (pozitia nr. 95.05).
2) Articole din par uman nedenumite si necuprinse in alta parte, cum ar fi tesaturile lejere de tip tul.
Pozitia exclude:
a) Manunchiurile de par uman din pozitia nr. 59.11.
b) Plasele si fileurile de par, din par uman (pozitia nr. 65.05).
c) Sitele de mana, din par uman (pozitia nr. 96.04).

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016