Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 64 din 5 ianuarie 2000  INCALTAMINTE, GHETRE SI ARTICOLE SIMILARE; PARTI ALE ACESTOR ARTICOLE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 64 din 5 ianuarie 2000 INCALTAMINTE, GHETRE SI ARTICOLE SIMILARE; PARTI ALE ACESTOR ARTICOLE

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000

INCALTAMINTE, GHETRE SI ARTICOLE SIMILARE; PARTI ALE ACESTOR ARTICOLE

Note de Capitol.
1. - Capitolul nu cuprinde:
a) articole de unica folosinta destinate sa acopere picioarele sau incaltamintea confectionata din materiale putin rezistente (de exemplu hartie, foi din material plastic) fara talpi aplicate. Aceste articole se clasifica in conformitate cu materialul constituent din care au fost realizate;
b) incaltamintea din materiale textile, fara talpi exterioare lipite, cusute sau altfel fixate sau aplicate la partea care reprezinta fata exterioara (sectiunea XI);
c) incaltamintea uzata de la pozitia nr. 63.09;
d) articolele din azbest (pozitia 68.12);
e) incaltamintea si obiectele de ortopedie si parti ale acestora (pozitia nr. 90.21);
f) incaltamintea avand caracterul de jucarii si incaltamintea la care se fixeaza patine (de gheata sau cu role); obiecte de protejat picioarele si alte articole de protectie utilizate pentru practicarea sporturilor (Capitolul 95).
2. - Nu sunt considerate ca "parti" in sensul pozitiei nr. 64.06, gleznierele, partile protectoare, copcile, capsele, cataramele, ornamentele, sireturile, dantelele, pampoanele si alte articole de ornament sau pasmanterie (care ar putea fi clasificate la pozitiile specifice) sau butoni sau alte articole de la pozitia 96.06.
3. - In sensul acestui Capitol:
a) termenii "cauciuc" si "material plastic" includ tesaturi fabricate sau alte produse textile cu un strat exterior de cauciuc sau plastic, vizibile cu ochiul liber; in scopul aplicarii acestei dispozitii nu se va tine cont de schimbarea de culoare rezultata;
b) termenul "piele naturala" se refera la articolele de la pozitiile nr. de la 41.04 pana la 41.09.
4. - Sub rezerva dispozitiilor Notei 3 a acestui Capitol:
a) materialul pentru fete este considerat materialul component a carui suprafata de acoperire este cea mai mare, fara a se lua in considerare accesoriile sau intariturile cum sunt bordurile, marginile, gleznierele, ornamentele, cataramele, limbile de pantof, capsele sau articolele similare;
b) materialul component al talpii exterioare este determinat de materialul a carei suprafata de contact cu solul este cea mai mare, fara sa fie luate in consideratie accesoriile sau intariturile, cum sunt varfurile, bombeurile, baretele, cuiele, partile protectoare si articolele similare.

Note de subpozitii.
1. - In sensul subpozitiilor nr. 6402.12, 6402.19, 6403.12, 6403.19 si 6404.11, termenul de "incaltaminte sport" se refera numai la:
a) incaltamintea destinata practicarii unei activitati sportive si care este sau poate fi prevazuta cu varfuri cuie, crampoane, barete sau dispozitive similare;
b) incaltamintea pentru patinaj, incaltamintea pentru schi, incaltamintea pentru surf pe zapada, incaltamintea pentru lupte, incaltamintea pentru box si incaltamintea pentru ciclism.

CONSIDERATII GENERALE
Cu cateva exceptii (vezi excluderile enumerate la sfarsitul acestor Consideratii generale), acest Capitol cuprinde, de la pozitia nr. 64.01 pana la 64.05. diferite tipuri de incaltaminte (inclusiv acoperitoarele de incaltaminte) indiferent de forma si dimensiunile lor, de destinatia pentru care au fost concepute, de modul lor de obtinere si de materialele din care au fost facute.
Totusi, in sensul acestui Capitol termenul "incaltaminte" nu cuprinde articolele de unica folosinta destinate sa acopere picioarele sau incaltamintea, confectionate din materiale usoare sau putin rezistente (hartie, foi din material plastic etc.) si neavand talpi fixate. Acestea din urma trebuie sa fie clasate dupa materialul lor constitutiv.
A) Incaltamintea poate sa insemne de la sandale romane a caror fata este constituita numai din snururi sau panglici detasabile, pana la cizmele-cuirasa ale caror carambi acopera si coapsele si comporta uneori chingi sau alte dispozitive de atasare permitand prinderea carambilor la centura pentru a le tine mai bine. Printre articolele de incaltaminte sunt mentionate urmatoarele varietati:
1) Incaltamintea joasa, de tip comun, cu tocul plat sau cu tocul inalt.
2) Bocancii, botinele, cizmulitele, semicizmele, cizmele inalte si cizmele-cuirasa, care sunt o incaltaminte cu carambi montanti.
3) Sandalele (inclusiv sandalutele, sandalele romane si sandalele grecesti), espadrilele, incaltamintea pentru tenis si alergat, sandalele de baie si alte tipuri de incaltaminte pentru timpul liber.
4) Incaltamintea speciala pentru practicarea unor sporturi, printre care se distinge, pe de o parte, cea echipata cu varfuri, cu crampoane, cu blacheuri, cu legaturi, cu bare sau dispozitive similare si, pe de alta parte, incaltamintea pentru patinaj, pentru schi, pentru lupte, pentru box si pentru ciclism (vezi Nota I a subpozitiilor din acest Capitol).
Patinele cu rotile sau pentru gheata, care reprezinta articole compuse din ghete si patine fixate impreuna, se clasifica la pozitia nr. 95.06.
5) Incaltamintea pentru dans.
6) Incaltamintea de interior (de exemplu papucii).
7) Incaltamintea obtinuta dintr-o singura bucata, in special prin formare din cauciuc sau din materiale plastice sau prin fasonare dintr-un bloc de lemn.
8) Celelalte tipuri de incaltaminte speciala concepute in vederea protectiei impotriva apei, uleiului, grasimii, produselor chimice sau impotriva frigului.
9) Acoperitoarele de incaltaminte, care sunt purtate peste incaltaminte si care, in unele cazuri, sunt lipsite de toc.
10) Incaltamintea de unica folosinta, cu talpi fixate, conceputa in general pentru a fi utilizata o singura data.
B) Incaltamintea cuprinsa in acest Capitol poate fi din orice material (cauciuc, piele, materiale plastice, lemn, pluta, materiale textile (inclusiv pasle si materiale netesutele), blana, materiale de impletit etc.) exceptand azbestul; ea poate sa aiba, in orice proportie, materiale din Capitolul 71.
Diferitele tipuri de incaltaminte se clasifica in acest Capitol, la pozitiile nr. 64.01 pana la 64.05, in functie de materialele din care sunt confectionate talpile exterioare si fetele acestora.
C) Prin tulpa exterioara in sensul pozitiilor nr. 64.01 pana la 64.05, se intelege partea de incaltaminte (alta decat tocul), care este o piesa aplicata pe talpa, care, in timpul utilizarii, se afla in contact cu solul. In scopul clasificarii, materialul constitutiv al talpii exterioare este determinat de cel a carui suprafata in contact cu solul este cea mai mare. In determinarea materialului constitutiv al talpii exterioare, nu se tine cont de accesoriile sau intaritoarele care sunt fixate pe talpa (de exemplu varfuri, blacheuri, berete, cuie protectoare sau dispozitive similare) si care acopera partial talpa (vezi Nota 4 b) a acestui Capitol).
In cazul incaltamintei facute dintr-o singura bucata (de exemplu saboti) fara talpi aplicate, talpa exterioara nu este necesar sa existe; aceste articole de incaltaminte sunt cu toate acestea clasificate dupa materialul partii lor inferioare.
D) Pentru clasificarea articolelor de incaltaminte la pozitiile acestui Capitol, trebuie de asemenea, sa se tina cont de materialul constitutiv al fetei. Se considera fata a incaltamintei partile situate deasupra talpii (caputa, caramb). Totusi, in ceea ce priveste anumite articole de incaltaminte a caror talpa este din material plastic turnat si articole de tip mocasin, o singura bucata de material este utilizata pentru a obtine talpa si o parte sau intreaga fata, fapt care nu permite distingerea usoara a talpii exterioare de fata. In acest caz se considera ca fata, partea de incaltaminte, care acopera piciorul in partile laterale si sus. Dimensiunea fetelor variaza mult in functie de tipul de incaltaminte, de la cele acoperind piciorul si intreaga gamba, inclusiv coapsa (cizme de pescar) pana la cele care constau dintr-o curea sau un siret (de exemplu sandale romane sau sandale grecesti).
Daca fata incaltamintei este constituita din mai multe materiale, atunci materialul constitutiv este acela a carui suprafata exterioara este cea mai mare si acesta determina clasificarea, nefiind luate in considerare accesoriile sau intariturile cum sunt pastilele de protectie pentru glezna, bordurile de toate felurile (protectoare sau ornamentale), alte aplicatii ornamentale (de exemplu ciucuri, pompoane, paspoale), cataramele, nasturii, ochetii, sireturile sau fermoarele. Materialul constitutiv al unei eventuale dubluri nu influenteaza clasificarea.
E) Trebuie mentionat ca in sensul acestui Capitol, termenii cauciuc si material plastic includ tesaturile si celelalte suporturi textile care au un strat exterior aparent din cauciuc sau din material plastic, perceptibil cu ochiul liber, fara sa se tina cont de o eventuala schimbare a culorii cauzata de aceasta asociere.
F) Sub rezerva dispozitiilor din alineatul E) de mai sus, in sensul acestui Capitol, prin expresia materiale textile se intelege fibrele, firele, tesaturile, stofele, paslele, materialele netesute, corzile, funiile si articolele din franghie clasificate la Capitolele de la 50 pana la 60.
G) In sensul acestui Capitol, prin expresia piele naturala se intelege produsele de la pozitia nr. 41.04 pana la 41.09.
H) Se considera incaltaminte (si nu parti de incaltaminte) partile inferioare ale cizmelor sau altor tipuri de incaltaminte compuse dintr-o talpa exterioara fixata pe o fata incompleta sau nefinisata care nu cuprinde asamblarea, dar care poate fi finisata prin simpla atasare la partea superioara prin tivire si prin adaugarea unui dispozitiv de inchidere.
Sunt de asemenea excluse din acest Capitol:
a) Papucii din materiale textile, fara talpi exterioare lipite, cusute sau fixate in alt mod, atasate fetei (Sectiunea XI).
b) Incaltamintea purtand urme de uzura apreciabile si prezentate in vrac sau in baloturi, saci sau ambalaje similare (pozitia nr. 63.09).
c) Incaltamintea din azbest (pozitia nr. 68.12).
d) Incaltamintea ortopedica (pozitia nr. 90.21).
e) Incaltamintea avand caracterul de jucarie si incaltamintea la care sunt fixate patine (pentru patinaj sau cu rotile): aparatoarele de tibie si celelalte articole de protectie utilizate pentru practicarea anumitor sporturi (Capitolul 95).

64.01 - INCALTAMINTE ETANSA CU TALPI EXTERIOARE SI FETE DIN CAUCIUC SAU DIN MATERIAL PLASTIC, ALE CAREI FETE NU AU FOST UNITE CU TALPA EXTERIOARA PRIN COASERE SAU PRIN NITURI, CUIE, SURUBURI SAU DISPOZITIVE SIMILARE, NICI FORMATE DIN DIFERITE PARTI APLICATE PRIN PROCEDEE SIMILARE.
6401.10 - Incaltaminte care incorporeaza un bombeu protector din metal
- Alta incaltaminte:
6401.91 - - Care acopera genunchiul
6401.92 - - Care acopera glezna dar nu acopera genunchiul
6401.99 - - Altele
Pozitia cuprinde incaltamintea etansa cu talpa exterioara si fata (vezi paragrafele C) si D) ale Consideratiilor generale) din cauciuc (termenul cauciuc este definit in Nota I a Capitolului 40), din material plastic sau chiar din tesatura sau alt suport textil avand un strat exterior aparent din cauciuc sau din material plastic (vezi Nota 3a) a acestui Capitol) cu conditia ca fata sa nu fie fixata de talpa sau asamblata prin procedeele enumerate la aceasta pozitie, nici formata de diferite parti asamblate prin aceleasi metode. Incaltamintea de la aceasta pozitie este conceputa pentru a asigura protectia impotriva apei sau impotriva altor lichide si cuprinde, intre altele, articole de acoperit incaltamintea, sosoni, galosi si anumite tipuri de incaltaminte pentru schi.
Incaltamintea se clasifica la aceasta pozitie chiar daca talpa exterioara si fata sunt, in limita materialelor citate mai sus, dintr-un singur material sau, dimpotriva, din materiale diferite (de exemplu talpa exterioara din cauciuc si fata din tesatura cu un strat exterior aparent din material plastic, vizibile cu ochiul liber; in sensul acestei dispozitii nu se va lua in considerare modificarea culorii prin aceste operatii).
Pozitia cuprinde, intre altele, incaltamintea obtinuta printr-unul dintre procedeele descrise mai jos:
1) Formarea sub presa
La acest procedeu, un miez, acoperit eventual cu o "soseta" din material textil destinata sa constituie o dublura a articolului, este amplasat intr-o matrita impreuna fie cu ebose calibrate, fie cu materiale granulate.
Matrita astfel umpluta este inchisa si amplasata intre placile unei prese incalzite la temperatura inalta.
Sub actiunea caldurii ebosele sau granulele ating un anumit grad de vascozitate, umplu in intregime intervalele existente intre miez si peretii tiparului, materialul excedentar evacuandu-se prin gauri. Materialul se vulcanizeaza (cauciuc) sau se gelifica (policlorura de vinil).
Cand procesul de formare este terminat si articolul poate fi scos din tipar, miezul este extras din incaltaminte.
2) Formarea prin injectie
Procedeul este similar cu formarea sub presa, cu diferenta ca, in loc de a umple o matrita cu ebose sau granule, se utilizeaza un amestec pe baza de cauciuc sau de policlorura de vinil, incalzit in prealabil pentru aducerea la gradul de vascozitate necesar pentru a fi introdus sub presiune in matrita.
3) Formarea prin innamolire
La acest procedeu se injecteaza pasta de policlorura de vinil sau de polistiren intr-un tipar pentru a forma un strat complet care se gelifica, materialul excedentar indepartandu-se prin gauri de evacuare.
4) Procedeul numit "Rotational casting"
Acest procedeu este asemanator cu formarea prin innamolire, doar ca pasta este centrifugata intr-un tipar inchis pentru a se forma stratul.
5) Procedeul zis "Dip moulding"
In cadrul acestui procedeu se scufunda o matrita, incalzita in prealabil, intr-o pasta (procedeu putin utilizat in industria incaltamintei).
6) Asamblarea prin vulcanizare
La acest procedeu materia prima (in general cauciucul sau un material termoplastic) este amestecata cu sulf sub forma de pulbere si comprimata pentru a obtine o foaie. Aceasta este decupata (si uneori calandrata) sub forma diferitelor parti ale talpii exterioare si ale fetei (de exemplu caputa, caramb, staif, varf). Aceste parti sunt usor incalzite pentru a deveni lipicioase si apoi sunt fixate pe o forma care corespunde cu cea a incaltamintei. Incaltamintea asamblata este in continuare presata pe forma pentru ca diferitele parti sa adere intre ele, totul fiind apoi vulcanizat. Incaltamintea obtinuta prin acest procedeu este cunoscuta in comert sub denumirea de "built-up foolwear".
7) Lipirea si vulcanizarea
Acest procedeu este utilizat pentru a forma si a vulcaniza o talpa exterioara si un toc din cauciuc pe o fata preasamblata intr-o singura operatie. Talpa se fixeaza solid de fata incaltamintei prin adeziv care se solidifica in cursul vulcanizarii.
8) Sudarea cu inalta frecventa
Acest procedeu consta din reunirea unor materiale prin caldura si presiune fara sa fie nevoie de un adeziv.
9) Lipirea
La acest procedeu, talpile formate sau decupate in prealabil dintr-o foaie sunt fixate de fata incaltamintei cu ajutorul unui produs asigurand aderenta talpii pe caramb sub efectul unei presiuni dupa un timp de uscare. Aceasta presiune poate fi exercitata eventual la o anumita temperatura, dar materialul utilizat pentru talpa capata forma finala inainte de a fi fixat de caramb si calitatile lui fizice nu sunt modificate prin aceasta operatie.

64.02 - ALTA INCALTAMINTE CU TALPI EXTERIOARE SI FETE DIN CAUCIUC SAU DIN MATERIAL PLASTIC.
- Incaltaminte pentru sport:
6402.12 - - Incaltaminte pentru schi si incaltaminte pentru surf pe zapada
6402.19 - - Altele
6402.20 - Incaltaminte cu fete din curele sau bride fixate de talpa prin stifturi
6402.30 - Alta incaltaminte care incorporeaza in partea dinainte o cochilie de protectie din metal
- Alta incaltaminte:
6402.91 - - Care acopera glezna
6402.99 - - Altele
Pozitia cuprinde incaltamintea altele decat cele de la pozitia nr. 64.01 care are talpa exterioara si fata din cauciuc sau material plastic.
Incaltamintea de acest tip se clasifica la aceasta pozitie chiar daca talpa exterioara si fata sunt realizate din aceste materiale total sau partial (de exemplu talpa exterioara din cauciuc artificial si fata din tesatura cu un strat exterior aparent din material plastic vizibil cu ochiul liber; in sensul acestei dispozitii nu se ia in considerare eventuala modificare a culorii).
Pozitia cuprinde, intre altele:
a) incaltamintea de schi constituita din mai multe parti formate, articulate cu ajutorul niturilor sau altor dispozitive similare;
b) sabotii fara caramb si fara staif, a caror fata este dintr-o singura bucata si este fixata, de obicei de talpa prin nituri;
c) pantofii de casa si papucii fara caramb si fara staif, a caror fata, ce este dintr-o singura bucata sau asamblata in alt mod decat prin coasere, este fixata de talpa prin coasere;
d) sandalele constituite din curele trecand peste ristul piciorului si dintr-un staif sau dintr-o legatura de calcai fixata de talpa printr-un procedeu oarecare;
e) sandalele tip tong ale caror bride sunt fixate de talpa prin stifturi fixate in locuri speciale ale talpii;
f) articolele de incaltaminte neetanse formate dintr-o singura piesa (de exemplu papuci de baie).

64.03 - INCALTAMINTE CU TALPI EXTERIOARE DIN CAUCIUC, MATERIAL PLASTIC, PIELE NATURALA SAU RECONSTITUITA SI CU FETE DIN PIELE NATURALA.
- Incaltaminte pentru sport:
6403.12 - - Incaltaminte pentru schi si incaltaminte pentru surf pe zapada
6403.19 - - Altele
6403.20 - Incaltamintea cu talpi exterioare din piele naturala si cu fete confectionate din benzi din piele naturala care trec peste ristul piciorului si peste degetul mare al piciorului
6403.30 - Incaltaminte cu talpa din lemn, fara talpi interioare si fara bombeuri din metal
6403.40 - Alte articole de incaltaminte cu bombeuri din metal
- Alte articole de incaltaminte cu talpi exterioare din piele naturala:
6403.51 - - Acoperind glezna
6403.59 - - Altele
- Alta incaltaminte:
6403.91 - - Care acopera glezna
6403.99 - - Altele
Pozitia cuprinde incaltamintea cu fete (vezi alineatul D) al Consideratiilor generale ale Capitolului) din piele si cu talpa exterioara (vezi alineatul C) de la Consideratiile generale ale Capitolului) din:
1) Cauciuc (termenul cauciuc este definit de Nota I a Capitolului 40).
2) Material plastic.
3) Tesatura sau alt produs textil avand un strat exterior aparent de cauciuc sau material plastic vizibil cu ochiul liber, fara a se lua in considerare eventuala modificare a culorii (vezi Nota 3 a) a Capitolului si alineatul E) al Consideratiilor generale ale Capitolului).
4) Piele naturala (vezi nota 3 b) de la acest Capitol).
5) Piele reconstituita (conform Notei 2 de la Capitolul 41 prin termenul piele reconstituita se intelege numai produsele obtinute pe baza de piele sau de fibre de piele).

64.04 - INCALTAMINTE CU TALPI EXTERIOARE DIN CAUCIUC, MATERIAL PLASTIC, PIELE NATURALA SAU RECONSTITUITA SI CU FETE DIN MATERIALE TEXTILE.
- Incaltaminte cu talpi exterioare din cauciuc sau material plastic:
6404.11 - - Incaltaminte pentru sport; incaltaminte asa-zisa pentru tenis, pentru baschet, pentru gimnastica, pentru antrenament si incaltaminte similara
6404.19 - - Altele
6404.20 - Incaltaminte cu talpi exterioare din piele naturala sau reconstituita
Pozitia cuprinde incaltamintea cu fete (vezi alineatul D) de la Consideratiile generale ale acestui Capitol) din materiale textile si cu talpa exterioara (vezi alineatul C) de la Consideratiile generale ale acestui Capitol) din acelasi material ca incaltamintea de la pozitia nr. 64.03 (vezi Nota explicativa a acestei pozitii).

64.05 - ALTA INCALTAMINTE.
6405.10 - Cu fete din piele naturala sau reconstituita
6405.20 - Cu fete din materiale textile
6405.90 - Altele
Sub rezerva dispozitiilor din Notele 1 si 4 ale acestui Capitol, pozitia cuprinde toata incaltamintea cu talpi exterioare si fete dintr-un singur material sau dintr-o combinatie de materiale nedenumite la pozitiile precedente ale Capitolului.
Pozitia cuprinde, intre altele:
1) incaltaminte cu talpi exterioare din cauciuc sau din material plastic si cu fete din materiale, altele decat cauciucul, materialele plastice, pielea naturala sau materialele textile;
2) incaltaminte cu talpi exterioare din piele naturala sau reconstituita si cu fete din materiale, altele decat pielea naturala sau materialele textile;
3) incaltaminte cu talpi exterioare din lemn, pluta, sfoara sau funie, carton, blana, tesatura, pasla, materiale netesute, linoleum, rafie, paie, luffa etc. Fetele acestora pot fi din orice material.
Pozitia exclude asamblarile de parti (de exemplu cele formate din fete chiar fixate pe talpa primara) neconstituind inca incaltaminte sau neavand inca caracterul de incaltaminte asa cum este descrisa aceasta la pozitiile nr. 64.01 pana la 64.05 (pozitia nr. 64.06).

64.06 - PARTI DE INCALTAMINTE (INCLUSIV FETELE CHIAR FIXATE PE TALPI, ALTELE DECAT TALPILE EXTERIOARE); TALPI INTERIOARE DETASABILE, BRANTURI SI ARTICOLE SIMILARE DETASABILE; GHETRE, JAMBIERE SI ARTICOLE SIMILARE SI PARTI ALE ACESTORA.
6406.10 - Fete de incaltaminte si partile lor, exclusiv staifurile si bombeurile dure
6406.20 - Talpi exterioare si tocuri, din cauciuc sau din material plastic
- Altele:
6406.91 - - Din lemn
6406.99 - - Din alte materiale

I. - PARTI DE INCALTAMINTE (INCLUSIV FETELE CHIAR FIXATE PE TALPI, ALTELE DECAT TALPILE EXTERIOARE); TALPI INTERIOARE DETASABILE, BRANTURI SI ARTICOLE SIMILARE DETASABILE
Pozitia cuprinde:
A) Diversele parti de incaltaminte, din orice material ar fi ele, cu exceptia azbestului.
Partile de incaltaminte pot sa difere dupa tipul de incaltaminte pentru fabricatia caruia sunt destinate. Printre ele pot fi citate:
1) Caputele (inclusiv piesele de piele croite pentru fabricatia de incaltaminte, prezentand forma aproximativa a unei capute), clacurile, varfurile, caramburile, fetele, dublurile si bridele (de exemplu pentru saboti), care sunt parti de fete.
2) Staiful si varful dur, piese care sunt inserate, unul intre caramb si dublura lui, iar celalalt intre varful caputei si dublura lui, al carui scop este sa dea rigiditate si soliditate partilor din spate si din fata ale incaltamintei.
3) Talpile primare, intercalate sau exterioare, inclusiv semitalpile si pingelele intermediare, ca si imbracamintea de curatenie (brant de curatenie si taloneta de curatenie) care sunt lipite pe talpa primara in interiorul incaltamintei.
4) Glengurile (intarituri care urmaresc curbura talpii dintre toc si partea care vine in contact direct cu solul) si partile lor in general din lemn, din piele, din panouri de fibre sau din material plastic, care se insereaza in interiorul talpii si confera incaltamintei cambrura ei.
5) Diversele varietati de tocuri (din lemn, din cauciuc etc.) inclusiv tocurile de fixat in cuie, de fixat cu surub (de exemplu tucuri rotitoare) sau de lipit, si partile de tocuri de exemplu flecurile, care sunt piese terminala ale tocurilor.
6) Blacheurile si crampoane etc., pentru incaltamintea de sport.
7) Asamblarile de parti (de exemplu cele formate din fata chiar fixata pe talpa primara) neconstituind inca incaltaminte sau neavand inca caracterul esential de incaltaminte, asa cum este descris la pozitiile nr. 64.01 pana la 64.05.
B) Urmatoarele articole detasabile, care sunt introduse in interiorul incaltamintei, din orice material (cu exceptia azbestului): talpi interioare, aparatoare de ciorap (situate intre calcaiul piriorului si incaltaminte, pentru reducerea frecarii); talonete si pernite (in general din cauciuc spongios si care nu ocupa decat locul unde se sprijina calcaiul piciorului).

II. - GHETRE, JAMBIERE SI ARTICOLE SIMILARE SI PARTILE LOR
Articolele clasificate la aceasta pozitie sunt concepute pentru a acoperi o parte mai mare sau mai mica a gambei; multe dintre ele pot acoperi de asemenea, glezna si ristul piciorului si sa fie prevazute cu o curea, dar spre deosebire de ciorapi, sosete etc., ele nu acopera in intregime piciorul.
Aceste articole sunt incluse aici indiferent de materialul din care sunt facute (piele, panza, pasla, materiale tricotate sau crosetate etc.) cu exceptia azbestului.
Aceste articole sunt ghetrele si semighetrele, jambierele legging si celelalte tipuri de jambiere.
Ca articole similare pot fi citate moletierele (inclusiv bandajele moletiere), articolele zise "ciorapi" de munte, "ciorapi" tirolezi etc. lipsiti de partea ce acopera laba piciorului chiar avand curea petrecuta pe sub talpa.
Pozitia cuprinde de asemenea, partile care pot fi recunoscute ca fiind ale ghetrelor, jambierelor, moletierelor si ale altor articole similare.
Sunt excluse din aceasta pozitie:
a) Ramele si bordurile de lungime nedeterminata din piele naturala sau reconstituita (pozitia nr. 42.05), din material plastic (Capitolul 39) sau din cauciuc (Capitolul 40).
b) Genunchierele si gleznierele (cum sunt cele din tesatura elastica asigurand un simplu rol de mentinere sau sustinere a articulatiilor slabe). Aceste articole se clasifica la pozitiile corespunzatoare materialului constitutiv.
c) Ghetrele-chiloti si ciorapii-chiloti pentru copii mici; acestea sunt articole de imbracaminte care ajung pana la talie si care imbraca piciorul si uneori chiar talpa (Capitolele 61 sau 62).
d) Partile si accesoriile de incaltaminte de azbest (pozitia 68.12).
e) Talpile interioare speciale, destinate sa sustina bolta plantara, confectionate la masura si aparatele ortopedice (pozitia nr. 90.21).
f) Jambierele, aparatoarele de tibie, genunchierele si celelalte articole de protectie pentru practicarea tuturor sporturilor (pozitia nr. 95.06).
g) Furniturile si accesoriile, cum sunt varfurile, gleznele, ochetii, carligele, cataramele, aparatoarele, ciucurii, pampoanele, sireturile, care sunt clasificate in pozitiile lor specifice, ca si nasturii, capsele si articolele similare (pozitia nr. 96.06) si fermoarele (pozitia nr. 96.07).

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016