Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 63 din 5 ianuarie 2000  ALTE ARTICOLE TEXTILE CONFECTIONATE; SETURI; IMBRACAMINTE PURTATA SAU UZATA; ZDRENTE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 63 din 5 ianuarie 2000 ALTE ARTICOLE TEXTILE CONFECTIONATE; SETURI; IMBRACAMINTE PURTATA SAU UZATA; ZDRENTE

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000

ALTE ARTICOLE TEXTILE CONFECTIONATE; SETURI; IMBRACAMINTE PURTATA SAU UZATA; ZDRENTE

Note de Capitol.
1. - Subcapitolul 1 cuprinde numai articole confectionate, din orice material textil.
2. - Subcapitolul 1 nu cuprinde:
a) produsele Capitolelor 56 pana la 62;
b) articolele purtate sau uzate de la pozitia nr. 63.09, articole textile uzate.
3. - Pozitia nr. 63.09 cuprinde numai articolele enumerate limitativ mai jos:
a) articole din materiale textile:
- imbracaminte si accesorii de imbracaminte si partile lor;
- cuverturi, paturi, paturi pentru calatorie;
- lenjerie de par, de masa, de toaleta si de bucatarie;
- articolele de decoratiuni interioare, altele decat carpetele de la pozitiile nr. 57.01 pana la 57.05 si tapiseriile de la pozitia nr. 58.05.
b) incaltaminte si acoperaminte de cap din materiale altele decat azbestul.
Pentru a fi clasificate la aceasta pozitie, articolele enumerate mai sus trebuie sa indeplineasca concomitent urmatoarele conditii:
- sa poarte semne vizibile de uzura, si
- sa fie prezentate in vrac sau in baloti, in saci sau in ambalaje similare.

CONSIDERATII GENERALE
Capitolul cuprinde:
1) La pozitiile nr. 63.01 pana la 63.07 (Subcapitolul I) articolele din orice material textil (tesaturi, tricotaje, pasle, netesute etc.) care nu sunt descrise mai specific la pozitiile Sectiunii XI sau in alt Capitol al Nomenclaturii. Prin termenul articole se intelege numai produsele confectionate in sensul Notei 7 a Sectiunii XI (vezi partea II a Consideratiilor generale ale Sectiunii XI).
Acest Subcapitol cuprinde de asemenea, articolele confectionate din tul, din tesaturi cu ochiuri innodate, din dantela sau din broderie (inclusiv cele din dantela sau din broderie, chiar fabricate direct sub forma necesara) de la pozitiile nr. 58.04 sau 58.10.
Clasificarea acestor articole nu este influentata in general de prezenta unor garnituri simple sau accesorii din alte materiale (de exemplu din blana, metal comun sau pretios, piele, carton, material plastic).
Articolele compuse, in care aceste alte materiale joaca un rol mai important decat cel al unei simple garnituri sau al unui accesoriu, sunt clasificate conform Notelor speciale ale Sectiunilor, ale Capitolelor sau in lipsa acestora, conform Regulilor generale interpretative.
Acest Subcapitol nu cuprinde, in special, urmatoarele:
a) Articolele din vata din pozitia nr. 56.01.
b) Materialele netesute decupate simplu in forma patrata sau dreptunghiulara (de exemplu cearceafuri de pat de unica folosinta) de la pozitia nr. 56.03.
c) Plasele confectionate din pozitia nr. 56.08.
d) Motivele din dantela sau din broderie din pozitia nr. 58.04 sau 58.10.
e) Articolele de imbracaminte si accesoriile de imbracaminte de la Capitolele 61 sau 62.
2) La pozitia nr. 63.08 (Subcapitolul II) anumite seturi constand din bucati de tesaturi si de fire, chiar cu accesorii pentru confectionarea de covoare, de tapiserii, de fete de masa sau de serviete brodate sau de articole similare, conditionate pentru vanzarea cu amanuntul.
3) La pozitiile nr. 63.09 si 63.10 (Subcapitolul III), ceea ce s-a convenit a fi numite articole textile uzate, in sensul Notei 3 a Capitolului si, de exemplu zdrentele, deseurile de fibre.

ALTE ARTICOLE TEXTILE CONFECTIONATE
63.01 - PATURI SI PLEDURI.
6301.10 - Paturi electrice
6301.20 - Paturi (altele decat cele electrice) si pleduri de lana sau de par fin de animale
6301.30 - Paturi (altele decat paturile electrice) si pleduri de bumbac
6301.40 - Paturi (altele decat paturile electrice) si pleduri din fibre sintetice
6301.90 - Alte paturi si pleduri
Paturile si pledurile sunt articole confectionate in general din lana, par fin de animale, bumbac sau din fibre sintetice sau artificiale, a caror suprafata este de cele mai multe ori scamosata si care sunt, in general, fabricate din materiale de groase pentru a asigura o protectie buna impotriva frigului. Pozitia cuprinde de asemenea, paturile pentru pat, pentru leagan, pentru carucioare de copii etc. ca si paturile de voiaj.
In timp ce paturile de voiaj sunt de obicei prevazute cu franjuri formate din fire de batatura sau urzeala, celelalte paturi au in mod obisnuit margini tivite, brodate sau incheiate in alt mod.
Tesaturile sub forma de bucati care au, la intervale regulate, fire neintretesute si care sunt concepute pentru obtinerea prin simpla taiere a acestor fire (paturi cu franjuri), sunt de asemenea clasificate la aceasta pozitie.
Paturile incalzite electric sunt cuprinse de asemenea, la aceasta pozitie.
Pozitia exclude:
a) Paturile si pledurile de forma speciala pentru animale (pozitia nr. 42.01).
b) Cuverturile de pat din pozitia nr. 63.04)
c) Articolele de asternut de pat si cele similare (pleduri pentru picioare, cuverturi, etc.), matlasate sau umplute in interior cu orice material (pozitia nr. 94.04).

63.02 - LENJERIE DE PAT, DE MASA, DE TOALETA SAU DE BUCATARIE.
6302.10 - Lenjerie de pat, tricotata sau crosetata
- Alta lenjerie de pat, imprimata:
6302.21 - - Din bumbac
6302.22 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6302.29 - - Din alte materiale textile
- Alta lenjerie de pat:
6302.31 - - Din bumbac
6302.32 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6302.39 - - Din alte materiale textile
6302.40 - Lenjerie de masa, tricotata sau crosetata
- Alta lenjerie de masa:
6302.51 - - Din bumbac
6302.52 - - Din in
6302.53 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6302.59 - - Din alte materiale textile
6302.60 - Lenjerie de toaleta sau de bucatarie, din tesaturi buclate tip buret (eponge), din bumbac
- Altele:
6302.91 - - Din bumbac
6302.92 - - Din in
6302.93 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6302.99 - - Din alte materiale textile
Termenul lenjerie se refera la articole, confectionate in general din bumbac sau in, si uneori din ramie, canepa, fibre sintetice sau artificiale etc. care se spala periodic. Pozitia cuprinde lenjeria de pat, de masa, de toaleta sau de bucatarie.
1) Lenjeria de pat, de exemplu cearsafuri de pat, fete de perna si huse pentru suluri de capatai, pentru plapumi sau pentru saltele.
2) Lenjeria de masa, de exemplu fete de masa si servete, mileuri si tislaifere, servetelele pentru tavi, servetelele de ceai, pungile pentru servete de masa, servetele pe care se aseaza platourile, paharele.
Trebuie mentionat ca unele dintre aceste articole (de exemplu mileurile pentru masa din dantela, catifea sau tesatura brodata) nu se considera lenjerie. Daca ele au caracterul de decoratiuni interioare ele se clasifica la pozitia nr. 63.04.
3) Lenjeria de toaleta, de exemplu servetele de toaleta, prosoape (inclusiv prosoapele infasurate pe o rola, care sunt prosoape continue care se suspenda), cearceafurile de plaja, cearceafurile de plaja, manusile de baie.
4) Lenjeria de bucatarie, consta in principal din stergare pentru uscarea veselei. Articolele ca carpele pentru spalat vasele si cele din panza groasa pentru spalatul pardoselii, lavetele (articole patrate de dimensiuni mai reduse decat cele de spalat pardoseala, utilizate pentru spalarea sau curatirea ustensilelor de bucatarie, a chiuvetelor etc.) si carpele pentru sters mobila, confectionate de obicei din tesatura groasa deci care nu constituie lenjerie, sunt excluse de la aceasta pozitie si sunt cuprinse la pozitia nr. 63.07.
In afara de articolele descrise mai sus, pozitia cuprinde de asemenea, bucati de tesaturi, care au la intervale egale fire neintretesute si destinate obtinerii articolelor cu franjuri (in special servete), prin simpla taiere a respectivelor fire.

63.03 - PERDELE, DRAPERII SI STORURI DE INTERIOR; GARNITURI SI DRAPERII DE PAT.
- Tricotate sau crosetate:
6303.11 - - Din bumbac
6303.12 - - Din fibre sintetice
6303.19 - - Din alte materiale textile
- Altele:
6303.91 - - Din bumbac
6303.92 - - Din fibre sintetice
6303.99 - - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde:
1) Transperantele si perdelele care, de exemplu, sunt destinate sa fie amplasate in interior in fata ferestrelor sau care sunt utilizate pentru a inchide o scena de teatru, o debara etc. Perdelele pot fi confectionate din tesaturi lejere sau groase.
2) Storurile de interior care sunt mai mult sau mai putin opace si prevazute in general cu un dispozitiv de infasurare cu arc (de exemplu cele pentru vagoanele de cale ferata).
3) Draperiile care sunt fasii de tesatura care se pun la partea superioara a ferestrelor peste perdele sau perdelele din jurul paturilor care sunt articole similare destinate sa fie atasate la paturi in scop decorativ.
Pozitia cuprinde de asemenea, materialele de lungime nedeterminata, care au fost supuse unei operatii de confectionare destul de caracteristica pentru a exclude orice dubiu ca ele sunt destinate sa devina articole finite de la aceasta pozitie, dupa o prelucrare minima: acesta este in special cazul bucatilor de material la care una dintre marginile longitudinale are un volan si care sunt evident concepute pentru a deveni perdele de casa finisate, prin simpla decupare la lungimea necesara si tivire.
Pozitia exclude, storurile de exterior descrise la pozitia nr. 63.06.

63.04 - ALTE ARTICOLE PENTRU MOBILIER, CU EXCEPTIA CELOR DE LA POZITIA NR. 94.04.
- Cuverturi de pat:
6304.11 - - Tricotate sau crosetate
6304.19 - - Altele
- Altele:
6304.91 - - Tricotate sau crosetate
6304.92 - - Altele decat cele tricotate sau crosetate, din bumbac
6304.93 - - Altele decat cele tricotate sau crosetate, din fibre sintetice
6304.99 - - Altele decat cele tricotate sau crosetate, din alte materiale textile
Pozitia cuprinde articolele de decoratiune interioara din materiale textile, altele decat clasificate la pozitiile precedente sau la pozitia nr. 94.04, pentru locuinte, localuri publice, teatre, edificii religioase etc. si articolele similare pentru nave, vehicule de cale ferata, avioane, remorci pentru camping, automobile sau mijloace de transport similare.
Printre aceste articole pot fi mentionate: tapiseriile (inclusiv cele pentru tribune, pentru ceremonii mortuare etc. excluzand articolele din pozitia nr. 63.03), plasele contra tantarilor, cuverturile (altele decat cele din pozitia nr. 94.04), invelitoarele de perne, husele de protectie pentru mobila, tetierele pentru scaune, fetele de masa denumite si fete de masa (altele decat cele avand caracteristicile acoperitoarelor de podea - vezi Nota I a Capitolului 57), acoperitoarele de semineu, snururile pentru perdele.
Pozitia nu cuprinde abajururile (pozitia nr. 94.05)

63.05 - SACI SI SACOSE DE TIPUL CELOR FOLOSITE PENTRU AMBALAREA MARFURILOR (+).
6305.10 - Din iuta sau din alte fibre textile liberiene din pozitia nr. 53.03
6305.20 - Din bumbac
- Din materiale textile sintetice sau artificiale:
6305.32 - - Containere intermediare pentru marfa in vrac
6305.33 - - Altele, obtinute pornind de la foi sau forme similare de polietilena sau de polipropilena
6305.39 - - Altele
6305.90 - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde sacii si saculetii de tipul celor utilizati in mod normal pentru ambalarea marfurilor (in vederea transportului, stocarii, vanzarii etc.).
Printre aceste articole, cu forme diverse si avand dimensiuni foarte variabile, pot fi mentionate containerele intermediare pentru materiale in vrac, sacii pentru carbuni, cereale, faina, cafea, cartofi etc., sacii postali, saculetii pentru expedierea esantioanelor, saculetii destinati sa contina o doza de produse (de exemplu pliculete de ceai) etc.
Panzele care au cusaturi grosiere, care provin din baloturi deja utilizate, dar incomplet descusute si care nu au caracterul de saci veritabili, adica de recipiente, nici cel de saci neterminati, sunt cuprinse la pozitia nr. 63.07.

Note explicative de subpozitie.
Subpozitia nr. 6305.32
Containerele intermediare pentru materialele in vrac sunt de obicei fabricate din tesaturi cu urzeala si batatura din polipropilena sau polietilena si au, in general, o capacitate variabila de 250 kg pana la 3000 kg. Pot sa aiba curele de ridicare la cele patru colturi superioare, si pot fi prevazute cu deschideri in centrul partii superioare pentru facilitarii reumplerii si golirii. In general, ele sunt utilizate pentru ambalare, stocare, transport si manipularea substantelor uscate solide.

63.06 - PRELATE SI STORURI PENTRU EXTERIOR; CORTURI; VELE (PANZE) PENTRU AMBARCATIUNI, PLANSE CU VELA SAU CARUCIOARE CU VELA; ARTICOLE DE CAMPING.
- Prelate si storuri de exterior:
6306.11 - - Din bumbac
6306.12 - - Din fibre sintetice
6306.19 - - Din alte materiale textile
- Corturi:
6306.21 - - Din bumbac
6306.22 - - Din fibre sintetice
6306.29 - - Din alte materiale textile
- Vele:
6306.31 - - Din fibre sintetice
6306.39 - - Din alte materiale textile
- Saltele pneumatice:
6306.41 - - Din bumbac
6306.49 - - Din alte materiale textile
- Altele:
6306.91 - - Din bumbac
6306.99 - - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde o gama de articole textile, confectionate in general din tesatura rezistenta si de textura densa.
1) Prelatele sunt articole destinate sa protejeze impotriva intemperiilor marfurile depozitate in aer liber sau incarcate pe nave, vagoane, camioane etc. Ele sunt in general fabricate din tesaturi din materiale sintetice sau artificiale, chiar impregnate sau din panza de canepa, iuta, in sau bumbac, relativ grele. Acestea din urma sunt de obicei impermeabilizate si facute imputrescibile cu gudron, cu produse chimice etc. Prelatele au in general forma unor piese dreptunghiulare realizate prin coaserea unor, bucati de panza taiate la dimensiune; marginile lor sunt tivite si prevazute de multe ori cu ocheti, corzi, curele etc. Prelatele croite in forme speciale, destinate sa acopere capitele de fan, puntea ambarcatiunilor mici sau sa constituie copertine pentru camioane etc. se clasifica aici cu conditia ca ele sa fie confectionate plan.
Prelatele nu trebuie sa fie confundate cu husele confectionate in forma de prelate, astfel incat sa se apropie de relieful obiectelor de acoperit (motoare, automobile, aparate etc.), nici cu panzele de protectie din tesaturi usoare confectionate ca si prelatele (pozitia nr. 63.07).
2) Velele pentru ambarcatiuni (de exemplu ale velierelor, iahturilor, navelor si barcilor de pescuit, ambarcatiunilor de sport) ca si velele pentru plutele cu vela sau pentru carele cu vela, sunt piese realizate pornind de la produse textile foarte rezistente (de exemplu din fire de tenacitate inalta din materiale textile sintetice sau artificiale), croite la forme speciale, tivite si prevazute in general cu ocheti sau orice alt dispozitiv de atasare.
3) Storurile exterioare (pentru magazine, cafenele, usi-geam etc.) care sunt aparatoare de soare sau de ploaie, realizate in general din panza rezistenta uni sau dungata si destinate a fi intinse deasupra trotuarelor, balcoanelor etc. Ele pot fi concepute pentru a fi infasurate pe un rulou sau pentru a fi bine intinse pe arcuri care se deschid ca un compas. Se clasifica aici chiar daca sunt prezentate impreuna cu montura lor - de exemplu unele storuri pentru ferestre.
4) Corturile sunt adaposturi confectionate din tesaturi mai mult sau mai putin dense, din fibre sintetice sau artificiale, bumbac sau din tesaturi amestecate, unse, acoperite, statificate sau nu, sau numai din panza. Sunt de obicei constituite dintr-un acoperis (simplu sau dublu) care permit formarea unei incinte inchise. Pozitia cuprinde de asemenea, corturile mari de balci (de exemplu corturi de circ) si corturile pentru militari, pentru turisti, inclusiv corturile portabile si corturile de plaja etc. Acestea se clasifica aici chiar daca sunt prezentate impreuna cu catargele, tarusii, corzile sau celelalte accesorii ale lor de acelasi gen.
Termenul corturi cuprinde de asemenea, copertinele pentru rulote (remorcile de camping) care au aspectul corturilor. Aceste produse sunt in general fabricate din tesaturi din fibre sintetice sau artificiale, foarte rezistente sau din panza deasa. Ele se compun de obicei din trei pereti si un acoperis si sunt amplasate spre remorca de camping pentru a mari spatiul locuibil al acesteia.
Pozitia exclude parasolarele-cort de la pozitia nr. 66.01.
5) Printre articolele de camping pot fi mentionate galetile si pungile de apa, chiuvetele si bazinele, panzele de acoperit solul (covoare de sol), saltelele, pernele si pernitele pneumatice, altele decat cele din pozitia nr. 40.16, hamacele (altele decat cele din pozitia nr. 56.08).
Pozitia exclude de asemenea:
a) Sacii de camping, sacii militarilor si articolele similare (pozitia nr. 42.02).
b) Sacii de dormit, saltelele, pernitele si pernele vatuite (pozitia nr. 94.04).

63.07 - ALTE ARTICOLE CONFECTIONATE, INCLUSIV TIPARE SAU MODELE DE IMBRACAMINTE.
6307.10 - Panze groase pentru spalat podeaua, carpe pentru vase sau pentru sters praful, lavete, piele de caprioara si articole de intretinere similare
6307.20 - Centuri si veste de salvare
6307.90 - Altele
Pozitia cuprinde articolele confectionate din orice material textil, care nu sunt cuprinse la alte pozitii ale Sectiunii XI sau in alte Capitole ale Nomenclaturii.
Pozitia cuprinde in special:
1) Panze groase pentru spalat podeaua, carpe pentru vase sau pentru sters praful, lavetele, pieile de caprioara pentru intretinerea mobilei ca si carpele de curatenie, chiar impregnate cu produse de intretinere (excluzand cele de la pozitia nr. 34.01 sau 34.05).
2) Centurile si vestele de salvare.
3) Tiparele pentru imbracaminte, care sunt in general din panza rigida; ele au forma diferitelor parti ale imbracamintii sau pot fi deja montate, diferitele parti ale tiparului fiind in acest caz asamblate prin coasere conform formei imbracamintii.
4) Drapelele, stindardele, banierele, fanioanele si articolele similare, inclusiv corzile cu drapele (serie de drapele mici sau de fanioane montate pe o coarda), pentru divertisment, sarbatori sau alte utilizari.
5) Sacii pentru rufe murdare, sacii si pungile pentru incaltaminte, pentru camasi de noapte sau pijamale, saculete pentru ciorapi de dama, saculete pentru batiste si saci sau saculete similare din panza fina pentru utilizari casnice.
6) Husele protectoare pentru imbracaminte (altele decat cele din pozitia nr. 42.02).
7) Husele pentru automobile, aparate, valize, rachete de tenis etc.
8) Panzele de protectie confectionate plan (altele decat prelatele si panzele pentru acoperirea solului de la pozitia nr. 63.06).
9) Sacii utilizati pentru filtrarea cafelei, pentru decorarea torturilor cu crema etc.
10) Tampoanele pentru lustruirea incaltamintei (excluzand cele de la pozitia nr. 34.05).
11) Pernele pneumatice, altele decat cele care constituie articole de camping din pozitia nr. 63.06.
12) Husele pentru acoperirea canilor de ceai.
13) Pernitele pentru ace.
14) Servetele igienice (exclusiv cele din pozitia nr. 56.01).
15) Sireturile pentru incaltaminte, corsete etc., incheiate la extremitatile lor (sireturile din fire sau fibre apartin de nr. 56.09).
16) Curelele si chingile, care, cu toate ca sunt purtate in jurul taliei, nu au caracterul de centuri sau cingatori din pozitia nr. 62.17 si sunt destinate sa usureze anumite munci (centurile profesionale ale taietorilor de lemne, ale electricienilor, ale aviatorilor ale parasutistilor etc.), ca si chingile pentru portbagaj si articolele similare (chingile care au caracter de articol de selarie sau de harnasament pentru animale sunt clasificate la pozitia nr. 42.01).
17) Paturile si leaganele portabile si dispozitivele similare pentru transportul copiilor.
Scaunele pentru copii concepute pentru a fi atasate, de exemplu de spatarul unui scaun al unui vehicul sunt clasificate la pozitia nr. 94.01.
18) Umbrelele si invelitoarele de umbrele de ploaie sau de soare.
19) Evantaiele si paletele de mana, cu foaie textila si montura din orice alt material si foile lor prezentate izolat. Totusi evantaiele si paletele de mana cu montura din metale pretioase sunt clasificate la pozitia nr. 71.13.
20) Panzele pentru ambalare, care provin de la baloturi deja utilizate, cu cusaturi grosolane sau incomplet descusute si care nu au caracterul de saci nici cel de saci finiti din pozitia nr. 63.05.
21) Panzele (sedilele) pentru branza, croite de forma patrata sau dreptunghiulara, la care extremitatile firelor de urzeala au fost innodate pentru evitarea desirarii. (Dimpotriva, sunt clasificate ca tesaturi, bucatile de panza pentru branza, destinate a fi taiate la lungimea necesara sau decupate sub forma de bucati care nu pot fi folosite fara o prelucrare suplimentara de decupare).
22) Dragoanele (sireturi terminate cu ciucuri) pentru umbrele de ploaie, umbrele de soare, umbrare, bastoane, sabii, spade etc.
23) Mastile din tesatura utilizate de chirurgi in cursul operatiilor.
24) Mastile de protectie impotriva prafului, mirosurilor etc. la care organul filtrant nu este inlocuibil si este constituit din mai multe straturi de material netesut, chiar tratate cu carbon activat sau comportand un strat de fibre sintetice.
25) Rozetele (de exemplu cele atribuite la concursuri), altele decat cele pentru imbracaminte.
26) Bucati din materiale textile care prezinta anumite prelucrari de confectionare cum ar fi tivurile si rascroiala gatului si destinate fabricarii hainelor, dar nu suficient de complete pentru a fi recunoscute ca articole de imbracaminte sau ca parti ale acestora.
27) Bandaje de tipul celor mentionate in Nota 1b) a Capitolului 90 pentru articulatii (de exemplu genunchi, glezne, coate) sau muschi (de exemplu pentru coapse) altele decat cele clasificate la pozitii ale Sectiunii XI.
In afara articolelor finite mentionate mai sus, pozitia cuprinde si articolele de lungime nedeterminata confectionate in sensul Notei 7 a Sectiunii XI (vezi Consideratiile generale ale acestei Sectiuni), cu conditia ca aceste articole sa nu fie clasificate la alte pozitii ale Sectiunii XI. De exemplu cuprinde sulurile din tesatura pentru usi si ferestre (inclusiv cele umplute cu vata).
Pozitia exclude nu numai articolele textile clasificate la pozitii mai specifice ale acestui Capitol sau ale Capitolelor 56 pana la 62, ci si:
a) Articolele de harnasament si de selarie pentru toate animalele (pozitia nr. 42.01).
b) Articolele de voiaj (valize, rucsacuri etc.), saci pentru provizii, trusele de toaleta etc. si obiectele similare clasificate la pozitia nr. 42.02.
c) Tipariturile de la Capitolul 49.
d) Etichetele, ecusoanele si articolele similare din pozitia nr. 58.07, 61.17 sau 62.17.
e) Bentite tricotate pentru cap (pozitia nr. 61.17).
f) Saci si sacose de la pozitia nr. 63.05.
g) Incaltamintea si partile de Incaltaminte (inclusiv talpile interioare detasabile) si celelalte articole (ghete, jambiere, moletiere etc.) de la Capitolul 64.
h) Piese, parti si accesorii pentru confectionarea palariilor de la Capitolul 65.
i.j) Umbrele de ploaie, umbrelele de soare si umbrarele (pozitia nr. 66.01).
k) Florile, frunzele si fructele artificiale si partile lor, ca si articolele confectionate din flori, frunze sau fructe artificiale (pozitia nr. 67.02).
l) Barcile pneumatice, caiacele si celelalte ambarcatiuni (pozitia nr. 89.03).
m) Centimetrele pentru masurare (pozitia nr. 90.17).
n) Bratarile de ceasornic (pozitia nr. 91.13).
o) Jocurile, jucariile, articolele pentru divertisment si sarbatori, accesorii de carnaval si celelalte articole din Capitolul 95.
p) Articolele de tipul perie (pozitia nr. 96.03), sitele si ciururile (pozitia nr. 96.04) si pufurile pentru aplicarea pudrei de fata (pozitia nr. 96.16).

SUBCAPITOLUL II
SETURI
63.08 - SETURI COMPUSE DIN BUCATI DE TESATURI SI DIN FIRE, CU SAU FARA ACCESORII, PENTRU CONFECTIONAREA CARPETELOR, TAPISERIILOR, FETELOR DE MASA SAU A PROSOAPELOR BRODATE SAU A ARTICOLELOR TEXTILE SIMILARE, CONDITIONATE PENTRU VANZAREA CU AMANUNTUL.
Seturile de la aceasta pozitie sunt destinate executarii broderiilor cu acul, pentru fabricarea paturilor, covoraselor etc.
Ele trebuie sa cuprinda cel putin o bucata de tesatura (de exemplu canava, chiar imprimata cu un desen destinat a fi executat) si din fire, chiar taiate la lungime (de exemplu fire de brodat, fire pentru parul covoarelor. Pot avea de asemenea, accesorii ca de exemplu acele si carligele.
Bucatile de tesatura pot avea orice forma si pot fi chiar gata confectionate (de exemplu canavalele tivite care sunt utilizate pentru fabricarea de tapiserii cu acul; trebuie mentionat totusi, ca aceste bucati de tesatura trebuie sa-si mentina cu toate acestea caracterul de materie prima in raport cu executia si, in consecinta, sa nu reprezinte articole ajunse deja la un stadiu de elaborare care ar permite utilizarea ca atare fara sa aiba loc o finisare completa, acesta fiind cazul unei fete de masa tivita, destinata sa fie decorata cu unele motive de broderie.
Seturile de acest tip trebuie sa fie conditionate pentru vanzarea cu amanuntul.
Pozitia nu cuprinde seturile avand tesaturi, chiar decupate, pentru confectionarea articolelor de imbracaminte, care se vor clasifica la pozitiile specifice.

SUBCAPITOLUL III
CARPE SI ZDRENTE
63.09 - ARTICOLE UZATE.
Pentru a fi clasificate la aceasta pozitie, articolele enumerate limitativ la punctele 1 si 2 de mai jos, trebuie sa indeplineasca concomitent urmatoarele doua conditii. In caz contrar articolele se clasifica la pozitiile specifice.
A) Sa poarte urme de uzura apreciabile, chiar daca necesita o reparatie sau o curatire in vederea reutilizarii in aceeasi stare.
Articolele care au defecte de tesut, de vopsit etc. ca si articolele depreciate prin decolorare, se clasifica la pozitia specifica.
B) Sa fie prezentate in vrac (de exemplu in vagoane de marfa) sau eventual in baloturi, saci sau ambalaje similare sau simplu legate fara alt material de ambalaj sau in vrac in lazi.
Este vorba, in acest caz, de colete importante, destinate de obicei revanzarii si care sunt ambalate mai putin ingrijit decat articolele noi.

Pozitia cuprinde, sub rezerva conditiilor mentionate mai sus, articolele enumerate limitativ mai jos:
1) Articolele din materiale textile ale Sectiunii XI: imbracaminte si accesorii de imbracaminte (de exemplu imbracaminte, esarfe, ciorapi si sosete, manusi, gulere), paturi, lenjerie de casa (de exemplu cearsafuri de pat, fete de masa) si articole de decoratiuni interioare (de exemplu perdele, draperii, fete de masa). Pozitia cuprinde de asemenea, parti de imbracaminte sau accesorii de imbracaminte.
Totusi, pozitia exclude articolele de decoratiune interioara clasificate in Capitolul 57 sau la pozitia nr. 58.05 (covoare si alte acoperitoare de podea, inclusiv covoarele zise Kelim sau Kilim, Schumacks sau Soumak, Karamanie si covoarele similare tesute de mana si tapiseriile), chiar daca prezinta urme de uzura apreciabile si indiferent de modul de ambalare. Sunt de asemenea excluse, articolele din Capitolul 94 si in special cele reluate in pozitia nr. 94.04, indiferent de gradul de uzura si de ambalare, (somiere, articole de asternut de pat si articole similare cu arcuri sau matlasate sau umplute in interior, cum sunt saltelele, pledurile pentru picioare, plapumile, pernele, pufurile, pernitele).
2) Incaltamintea si acoperamintele pentru cap de toate tipurile si din orice material (de exemplu piele, cauciuc, lemn, materiale textile, paie, materiale plastice), excluzand totusi incaltamintea si acoperamintele pentru cap etc. din azbest.
Toate celelalte articole (saci, prelate, corturi, articole de camping, etc.) purtand urme de uzura sunt excluse din aceasta pozitie si se clasifica la pozitia specifica articolelor noi.

63.10 - CARPE, ZDRENTE, SFORI, FRANGHII SI FUNII, DIN MATERIALE TEXTILE, SUB FORMA DE DESEURI SAU DE ARTICOLE UZATE (+),
6310.10 - Triate
6310.90 - Altele
Pozitia cuprinde produsele textile urmatoare:
1) Zdrentele de tesaturi (inclusiv materiale tricotate sau crosetate), din pasla sau din materiale netesute, care pot fi articole de decoratiune interioara sau articole de imbracaminte ori alte articole textile vechi complet uzate, murdare sau desirate sau chiar in forma de resturi de tesatura noua (de exemplu care provin de la atelierele de confectii sau de la magazinele de croitorie) sau rebuturi de la vopsitorie.
2) Deseurile de sfoara, franghie sau funie, chiar noi (de exemplu rebuturile de la fabricatia sforilor, franghiilor sau funiilor sau articolelor din acestea) ca si sforile, franghiile si funiile scoase din uz si articolele din sfori, franghii sau funii scoase din uz.
Pentru a se clasifica la aceasta pozitie produsele trebuie sa fie uzate, murdare sau desirate sau de dimensiuni reduse, care nu pot fi utilizate in general decat pentru recuperarea fibrelor, mai ales prin destramare (de exemplu in vederea reutilizarii lor in industria textila), la fabricarea hartiei sau a materialelor plastice, la fabricarea articolelor pentru lustruit (de exemplu discuri) sau pentru curatenie in industrie (de exemplu la stergerea masinilor).
Totusi sunt excluse de la aceasta pozitie de la tricotare (firele amestecate, provenind de la producerea tricotajelor sau desfibrarea articolelor tricotate uzate), precum si orice alte deseuri de fire sau de fibre textile (chiar provenind din destramatura). Aceste produse se clasifica in Capitolele 50 pana la 55 si se incadreaza la deseuri sau efiloseu (destramatura).
Pozitia nu contine nici tesaturile rebutate, cu defecte de tesatura, de imprimare. Aceste produse se clasifica ca si tesaturile in functie de tipul acestora.

Note explicative de subpozitie.
Subpozitia nr. 6310.10
Produsele clasificate la pozitia nr. 63.10 sunt considerate ca fiind triate atunci cand se clasifica in functie de anumite criterii (de exemplu produse de acelasi tip sau din aceeasi materie prima textila, ate de compozitie textila uniforme, de aceeasi culoare).

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016