Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 62 din 5 ianuarie 2000  ARTICOLE SI ACCESORII DE IMBRACAMINTE, ALTELE DECAT TRICOTATE SAU CROSETATE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 62 din 5 ianuarie 2000 ARTICOLE SI ACCESORII DE IMBRACAMINTE, ALTELE DECAT TRICOTATE SAU CROSETATE

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000
ARTICOLE SI ACCESORII DE IMBRACAMINTE, ALTELE DECAT TRICOTATE SAU CROSETATE

Note de Capitol.
1. - Capitolul se refera numai la articole confectionate din orice materiale textile altele decat vata, cu exceptia articolelor tricotate sau crosetate (altele decat cele de la pozitia nr. 62.12).
2. - Capitolul nu cuprinde:
a) articolele de imbracaminte uzata de la pozitia nr. 63.09;
b) articolele de ortopedie, cum sunt bandajele pentru hernie, centurile medico-chirurgicale (pozitia nr. 90.21).
3. - In sensul pozitiilor nr. 62.03 si 62.04:
a) Prin expresia costume sau compleuri si costume taior se intelege un set de articole de imbracaminte care cuprinde doua sau trei piese confectionate din acelasi material, compus:
- dintr-un singur sacou sau o singura haina, al caror exterior, cu exceptia manecilor, este constituit din patru bucati sau mai multe, concepute pentru a acoperi partea superioara a corpului, eventual insotite de o singura vesta a carei fata este din acelasi material ca cel al partilor exterioare ale altor componente ale bunului si al carei spate este din acelasi material ca cel al garniturilor de la vesta sau haina;
- dintr-un singur obiect de imbracaminte conceput pentru a acoperi partea interioara a corpului, ce consta intr-un pantalon, un pantalon scurt, un sort (altul decat cel pentru baie) o fusta sau o fusta pantalon, fara bretele sau platca.
Toate componentele unui costum sau compleu sau ale unui costum-taior trebuie sa fie de aceeasi structura, de acelasi stil, de aceeasi culoare si de aceeasi compozitie; acestea trebuie, de asemenea, sa fie de marimi corespunzatoare sau compatibile. Totusi, aceste componente pot avea dublurile din tesaturi diferite.
Daca mai multe componente inferioare distincte sunt prezentate simultan, de exemplu un pantalon si un sort sau o fusta sau o fusta-pantalon si un pantalon, atunci prioritatea trebuie acordata, in calitate de parte inferioara constitutiva a costumului sau compleului, pantalonului si, in cazul costumelor taioare, fustei sau fusta-pantalon, celelalte elemente trebuie considerate separat.
Expresia costume sau compleuri include de asemenea, costumele de ceremonie sau de seara de mai jos, chiar daca nu sunt indeplinite toate conditiile de mai sus:
- costumele cu jacheta, a carei haina uni (jacheta) prezinta pulpane rotunjite si mai lungi in partea din spate si pantaloni cu dungi verticale;
- fracurile (sau costumele de gala), facute de obicei din stofa neagra si care au o vesta relativ scurta in fata, mentinuta constant in stare deschisa si avand cozi drepte, rascroite peste solduri care atarna la spate;
- smochingurile (la care haina, avand croiala practic identica cu cea a vestelor obisnuite, doar ca ea permite o degajare mai mare a plastronului, prezinta particularitatea de a avea revere lucioase din matase sau dintr-o tesatura care imita matasea.
b) Prin set se intelege un sortiment de imbracaminte (altul decat articolele de la pozitiile nr. 62.07 sau 62.08), cuprinzand mai multe piese realizate din acelasi material, conditionat pentru vanzarea cu amanuntul si care cuprinde:
- o singura piesa conceputa pentru a acoperi partea superioara a corpului, cu exceptia unei veste, care poate constitui o a doua piesa;
- una sau doua piese de imbracaminte diferite, concepute pentru a acoperi partea interioara a corpului si constand dintr-un pantalon, o salopeta cu bretele, un pantalon scurt, un sort (altul decat cel pentru baie), o fusta sau o fusta-pantalon.
Toate partile componente ale unui set trebuie sa fie de aceeasi structura, de acelasi stil, de aceeasi culoare si aceeasi compozitie; ele trebuie, in afara de aceasta, sa fie de marime corespunzatoare sau compatibile. Termenul set nu cuprinde treningurile nici costumele de schi de la pozitia nr. 62.11.
4. - Pentru interpretarea pozitiei nr. 62.09:
a) prin expresia imbracaminte si accesorii de imbracaminte pentru copii mici se inteleg articolele pentru copii mici care au inaltimea corpului de maximum 86 cm; aici se clasifica si scutecele si articolele de infasat;
b) articolele susceptibile a fi clasificate atat la pozitia nr. 62.09, cat si la alte pozitii ale acestui Capitol trebuie clasificate la pozitia nr. 62.09.
5. - Imbracamintea susceptibila a se clasifica in acelasi timp la pozitia nr. (62.10 si la alte pozitii ale acestui Capitol, cu exceptia pozitiei nr. 62.09. trebuie sa fie clasificate la pozitia nr. 62.10.
6. - In sensul pozitiei nr. 62.11, prin costume de schi se inteleg acele articole de imbracaminte sau seturi de articole de imbracaminte care, datorita aspectului lor general si datorita texturii lor pot fi recunoscute ca fiind destinate in principal a fi purtate pentru practicarea schiului (alpin sau fond). Ele constau:
a) fie dintr-o salopeta de schi, adica o singura piesa de imbracaminte conceputa pentru a acoperi partea superioara si cea inferioara ale corpului: in afara manecilor si a unui guler, acest articol poate avea buzunare sau curele care trec pe sub talpi;
b) fie dintr-un costum de schi, adica un set de articole de imbracaminte cuprinzand doua sau mai multe piese, conditionat pentru vanzarea cu amanuntul si compus:
- dintr-un articol de imbracaminte tip hanorac, bluzon sau alt articol similar, inchis cu fermoar, eventual insotit cu o vesta auxiliara;
- o pereche de pantaloni, chiar depasind talia, un pantalon scurt sau o salopeta cu bretele.
Costumul de schi poate fi constituit de asemenea dintr-o salopeta de schi de tipul mentionat mai sus si o vesta matlasata, purtata peste salopeta.
Toate componentele unui costum de schi trebuie sa fie realizate dintr-un material de aceeasi textura, de acelasi stil si de aceeasi compozitie, chiar de culori diferite; ele trebuie sa fie de asemenea, de marime corespunzatoare sau compatibile.
7. - Sunt asimilate batistelor de la pozitia nr. 62.13 articolele de la pozitia nr. 62.14 de tip fular, de forma patrata sau aproape patrata, ale caror laturi sunt de maximum 60 cm. Batistele la care una dintre laturi depaseste lungimea de 60 cm, sunt clasificate la pozitia nr. 62.14.
8. - Articolele de imbracaminte din acest capitol care se inchid in fata partea stanga peste cea dreapta se considera articole imbracaminte pentru barbati sau baieti si cele care se inchid partea dreapta peste cea stanga, se considera imbracaminte pentru femei sau fete. Aceste dispozitii nu se aplica in cazul in care croiala imbracamintei indica clar ca este destinata unuia dintre sexe. Articolele care nu pot fi recunoscute ca fiind pentru barbati sau baieti ori pentru femei sau fete se vor clasificate la acestea din urma.
9. - Articolele de la acest Capitol pot fi fabricate cu fire din metal.

CONSIDERATII GENERALE
Capitolul cuprinde articolele de imbracaminte si accesoriile de imbracaminte (adica articolele destinate pentru vestimentatia barbatilor, femeilor sau copiilor, ca si accesoriile servind la impodobirea sau completarea acestor articole) confectionate din orice tesatura de la Capitolele 50 pana la 55, 58 si 59 sau din pasla sau din materiale netesute. Cu exceptia articolelor de la pozitia nr. 62.12, articolele de imbracaminte din materiale tricotate sau crosetate sunt excluse din acest Capitol.
Articolele de la acest Capitol pot avea parti sau accesorii, de exemplu din tricot, material plastic, piele, blana, metal, pene. Totusi, daca aceste parti intrec rolul de simple garnituri, imbracamintea si accesoriile de imbracaminte sunt clasificate conform Notelor speciale ale Capitolelor (vezi mai ales Nota 4 a Capitolului 43 si Nota 2 b) de la Capitolul 67 in ceea ce priveste prezenta blanurilor si penelor) sau, in lipsa acestora, conform Regulilor generale din interpretare.
Articolele incalzite electric se clasifica la acest Capitol.
Articolele care nu pot fi recunoscute ca fiind imbracaminte pentru barbati sau baieti sau imbracaminte pentru femei sau fete trebuie sa fie clasificate conform dispozitiilor Notei 8 a acestui Capitol, adica la pozitiile corespunzatoare articolelor pentru femei.
Aceste dispozitii nu se aplica in cazul in care croiala imbracamintei indica clar, ca este destinata unuia dintre sexe. Articolele de imbracaminte care nu sunt de recunoscut ca fiind articole de imbracaminte pentru barbati sau baieti sau articole de imbracaminte pentru femei sau fete trebuie sa fie clasificate la pozitia care cuprinde aceste din urma articole.
Camasile si bluzele sunt articole de imbracaminte destinate sa acopere partea superioara a corpului si au maneci, lungi sau scurte si o deschidere, chiar partiala, incepand de la rascroiala gatului. Bluzele sunt de asemenea articole destinate sa acopere partea superioara a corpului. Ele pot fi fara maneci si pot sa nu aiba deschidere la rascroiala gatului.
Prin aplicarea dispozitiilor Notei 13 a Sectiunii XI, articolele de imbracaminte ce se clasifica la propriile pozitii trebuie sa fie clasificate la respectivele pozitii, chiar daca ele se prezinta in seturi conditionate pentru vanzarea cu amanuntul. Totusi, aceste dispozitii nu se aplica articolelor de imbracaminte prezentate in seturi si citate astfel in titlul pozitiilor (de exemplu costume si costume-taior, pijamale, costume de baie). Trebuie notat ca pentru aplicarea Notei 13 de la Sectiunea XI prin imbracaminte din materiale textile se intelege imbracamintea de la pozitiile nr. 62.01 pana la 62.11.
Capitolul cuprinde de asemenea, articolele neterminate sau incomplete de tipul celor descrise aici, inclusiv tesaturile taiate in forma pentru fabricarea acestor articole ca in cazul materialelor tricotate sau crosetate obtinute in forma necesara fabricarii articolelor sau partilor de articole din pozitia nr. 62.12. Cu conditia ca aceste produse sa prezinte caracteristicile esentiale ale produselor pentru obtinerea carora sunt destinate, ele se clasifica la aceleasi pozitii ca articolele finite. Totusi, partile de imbracaminte sau de accesorii de imbracaminte altele decat cele din materiale tricotate sau crosetate (altele decat cele din pozitia nr. 62.12) sunt clasificate in pozitia nr. 62.17.
Sunt excluse din acest Capitol:
a) Imbracamintea si accesoriile de imbracaminte din material plastic (pozitia nr. 39.26), din cauciuc (pozitia nr. 40.15), din piele (pozitia nr. 42.03) sau din azbest (pozitia nr. 68.12).
b) Cupoanele de material avand anumite prelucrari precum tivuri sau rascroiala gatului si destinate fabricarii articolelor de imbracaminte, dar nu inca suficient prelucrate pentru a fi recunoscute ca articole de imbracaminte sau parti de imbracaminte (pozitia nr. 63.07)
c) Articolele de imbracaminte uzata de la pozitia nr. 63.09.
d) Imbracamintea pentru papusi (Pozitia nr. 95.02).

Note explicative de subpozitii.
Clasificarea articolelor confectionate pornind de la produse textile sub forma de bucati de la pozitia nr. 58.11.
Articolele confectionate pornind de la produse textile sub forma de bucati de la pozitia nr. 58.11 trebuie clasificate la subpozitiile acestui Capitol conform dispozitiilor din Nota 2 de subpozitie a Sectiunii XI. Pentru clasificare este determinat materialul textil al fetei exterioare. Astfel, de exemplu un hanorac vatuit pentru barbati, din material textil compus in proportie de 60% din bumbac si de 40% din poliester, trebuie clasificat la pozitia nr. 6201.92. Trebuie mentionat, ca desi acest material textil, considerat separat, se clasifica la pozitiile nr. 59.03. 59.06 sau 59.07. imbracamintea nu este clasificata la pozitia nr. 62.10.

62.01 - PALTOANE, CANADIENE, PELERINE (IMPERMEABILE), HANORACE, BLUZOANE SI ARTICOLE SIMILARE, PENTRU BARBATI SAU BAIETI, CU EXCEPTIA ARTICOLELOR DE LA POZITIA NR. 62.03.
- Paltoane, canadiene, pelerine (impermeabile) si articole similare:
6201.11 - - Din lana sau din par fin de animale
6201.12 - - Din bumbac
6201.13 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6201.19 - - Din alte materiale textile
- Altele:
6201.91 - - Din lana sau din par fin de animale
6201.92 - - Din bumbac
6201.93 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6201.99 - - Din alte materiale textile
Dispozitiile Notei explicative de la pozitia nr. 61.01, referitoare la aceleasi articole din materiale tricotate sau crosetate, se aplica mutatis mutandis articolelor de la aceasta pozitie.
Totusi pozitia nu cuprinde articolele de imbracaminte confectionate din produsele de la pozitiile nr. 56.02, 56.03, 59.03, 59.06 sau 59.07 (pozitia nr. 62.10).

62.02 - PALTOANE, CANADIENE, PELERINE, HANORACE, BLUZOANE SI ARTICOLE SIMILARE, PENTRU FEMEI SAU FETE, CU EXCEPTIA ARTICOLELOR DE LA POZITIA NR. 62.04.
- Paltoane, impermeabile, canadiene; pelerine si articole similare:
6202.11 - - Din lana sau din par fin de animale
6202.12 - - Din bumbac
6202.13 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6202.19 - - Din alte materiale textile
- Altele:
6202.91 - - Din lana sau din par fin de animale
6202.92 - - Din bumbac
6202.93 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6202.99 - - Din alte materiale textile
Dispozitiile Notei explicative de la pozitia nr. 61.02, referitoare la aceleasi articole din materiale tricotate sau crosetate, se aplica mutatis mutandis articolelor de la aceasta pozitie.
Totusi, aceasta pozitie nu cuprinde articolele de imbracaminte confectionate din produsele de la pozitiile nr. 56.02, 56.03, 59.03. 59.06 sau 59.07 (pozitia nr. 62.10).

62.03 - COSTUME SAU COMPLEURI, SETURI, SACOURI, PANTALONI, SALOPETE CU BRETELE, PANTALONI SCURTI SI SORTURI (ALTELE DECAT CELE PENTRU BAIE), PENTRU BARBATI SAU BAIETI.
- Costume sau compleuri:
6203.11 - - Din lana sau din par fin de animale
6203.12 - - Din fibre sintetice
6203.19 - - Din alte materiale textile
- Seturi:
6203.21 - - Din lana sau din par fin de animale
6203.22 - - Din bumbac
6203.23 -- Din fibre sintetice
6203.29 - - Din alte materiale textile
- Sacouri:
6203.31 - - Din lana sau din par fin de animale
6203.32 - - Din bumbac
6203.33 - - Din fibre sintetice
6203.39 - - Din alte materiale textile
- Pantaloni, salopete cu bretele, pantaloni scurti si sorturi:
6203.41 - - Din lana sau din par fin de animale
6203.42 - - Din bumbac
6203.43 - - Din fibre sintetice
6203.49 - - Din alte materiale textile
Dispozitiile Notei explicative de la pozitiei nr. 61.03, referitoare la aceleasi articole din materiale tricotate sau crosetate, se aplica mutatis mutandis articolelor de la aceasta pozitie.
Totusi, pozitia nu cuprinde articolele de imbracaminte confectionate din produsele de la pozitiile nr. 56.02. 56.03, 59.03. 59.06 sau 59.07 (pozitia nr. 62.10).

62.04 - COSTUME TAIOR, SETURI, JACHETE, ROCHII, FUSTE, FUSTE-PANTALON, PANTALONI, SALOPETE CU BRETELE, PANTALONI SCURTI SI SORTURI, (ALTELE DECAT CELE PENTRU BAIE), PENTRU FEMEI SAU FETE
- Costume taior:
6205.11 - - Din lana sau din par fin de animale
6204.12 - - Din bumbac
6204.13 - - Din fibre sintetice
6204.19 - - Din alte materiale textile
- Seturi:
6204.21 - - Din lana sau din par fin de animale
6204.22 - - Din bumbac
6204.23 - - Din fibre sintetice
6204.29 - - Din alte materiale textile
- Sacouri (jachete si blazere):
6204.31 - - Din lana sau din par fin de animale
6204.32 - - Din bumbac
6204.33 - - Din fibre sintetice
6203.39 - - Din alte materiale textile
- Rochii:
6204.41 - - Din lana sau din par fin de animale
6204.42 - - Din bumbac
6204.43 - - Din fibre sintetice
6204.44 - - Din fibre artificiale
6204.49 - - Din alte materiale textile
- Fuste si fuste-pantalon:
6204.51 - - Din lana sau din par fin de animale
6204.52 - - Din bumbac
6204.53 - - Din fibre sintetice
6204.59 - - Din alte materiale textile
- Pantaloni, salopete cu bretele, pantaloni scurti, sorturi:
6204.61 - - Din lana sau din par fin de animale
6204.62 - - Din bumbac
6204.63 - - Din fibre sintetice
6204.69 - - Din alte materiale textile
Dispozitiile Notei explicative de la pozitiei nr. 61.04, referitoare la aceleasi articole din materiale tricotate sau crosetate, se aplica mutatis mutandis articolelor de la aceasta pozitie.
Totusi, pozitia nu cuprinde articolele de imbracaminte confectionate din produsele de la pozitiile nr. 56.02. 56.03, 59.03. 59.06 sau 59.07 (pozitia nr. 62.10).

62.05 - CAMASI, PENTRU BARBATI SAU BAIETI.
6205.10 - Din lana sau din par fin de animale
6205.20 - Din bumbac
6205.30 - Din fibre sintetice sau artificiale
6205.90 - Din alte materiale textile
Cu exceptia camasilor de noapte si a bluzelor de corp de la pozitia nr. 62.07, pozitia cuprinde camasile altele decat cele tricotate sau crosetate, pentru barbati sau baieti, inclusiv camasile cu guler detasabil, camasile de seara, camasile pentru sport si camasile pentru timpul liber.
Pozitia nu cuprinde articolele de imbracaminte avand caracteristicile bluzoanelor si articole similare din pozitia nr. 62.01 (care are in general elemente de strangere la baza), vestele din pozitia nr. 63.03 (care sunt in general cu buzunare sub linia taliei). Imbracamintea fara maneci este de asemenea exclusa.

62.06 - BLUZE SI CAMASI PENTRU FEMEI SAU FETE.
6206.10 - Din matase sau din deseuri de matase
6206.20 - Din lana sau din par fin de animale
6206.30 - Din bumbac
6206.40 - Din fibre sintetice sau artificiale
6206.90 - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde grupa de imbracaminte pentru femei sau fete, altele decat cele tricotate sau crosetate, cuprinzand bluzele, camasile si bluzele-camasa.
Pozitia nu cuprinde articolele de imbracaminte cu buzunare sub linia taliei sau cu cordon tip bordura in relief sau alte mijloace care permit strangerea la baza.
In afara de aceasta, pozitia nu cuprinde:
a) Bluzele de corp (pozitia nr. 62.08).
b) Articolele de imbracaminte confectionate din produse de la pozitiile nr. 56.02, 56.03, 59.03, 59.06 sau 59.07 (pozitia nr. 62.10).
c) Imbracamintea de protectie denumita uneori bluza din pozitia nr. 62.11

62.07 - BLUZE DE CORP SI MAIOURI, CHILOTI, INDISPENSABILI, SLIPURI, CAMASI DE NOAPTE, PIJAMALE, HALATE DE BAIE, CAPOATE SI ARTICOLE SIMILARE, PENTRU BARBATI SAU BAIETI.
- Chiloti si indispensabili:
6207.11 - - Din bumbac
6207.19 - - Din alte materiale textile
- Camasi de noapte si pijamale:
6207.21 - - Din bumbac
6207.22 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6207.29 - - Din alte materiale textile
- Altele:
6207.91 - - Din bumbac
6207.92 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6207.99 - - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde lenjeria de corp pentru barbati sau baieti (bluze de corp, slipuri, indispensabili si articole similare) altele decat cele tricotate sau crosetate.
Pozitia cuprinde de asemenea, camasile de noapte, pijamalele si halatele de baie (inclusiv halatele de plaja), halatele si articolele similare pentru barbati sau baieti (in general imbracaminte de interior).
Trebuie mentionat ca articolele tricotate sau crosetate apartin de pozitiile nr. 61.07 sau 61.09. dupa caz.

62.08 - BLUZE DE CORP SI CAMASI DE ZI, CHILOTI, COMBINEZOANE, JUPOANE, CAMASI DE NOAPTE, PIJAMALE, NEGLIJEURI, CAPOATE, HALATE DE BAIE, HALATE SI ARTICOLE SIMILARE PENTRU FEMEI SAU FETE.
- Combinezoane sau furouri si jupoane:
6208.11 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6208.19 - - Din alte materiale textile
- Camasi de noapte si pijamale:
6208.21 - - Din bumbac
6208.22 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6208.29 - - Din alte materiale textile
- Altele:
6208.91 - - Din bumbac
6208.92 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6208.99 - - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde ansamblul lenjeriei de corp pentru femei sau fete (bluze de corp, camasi de zi, combinezoane sau furouri, jupoane, slipuri si articole similare), altele decat cele tricotate sau crosetate.
Pozitia cuprinde de asemenea, camasile de noapte, pijamalele, dezabieurile si halatele de baie (inclusiv halatele de plaja), rochiile de casa si articolele similare pentru femei sau fete (in general imbracaminte de interior).
Trebuie mentionat ca articolele de acest tip, tricotate sau crosetate, apartin pozitiilor nr. 61.08 sau 61.09, dupa caz.
Pozitie exclude de asemenea sutienele, centurile, corsetele si articolele similare (pozitia nr. 62.12).

62.09 - IMBRACAMINTE SI ACCESORII DE IMBRACAMINTE PENTRU COPII MICI.
6209.10 - Din lana sau din par fin de animale
6209.20 - Din bumbac
6209.30 - Din fibre sintetice
6209.90 - Din alte materiale textile
In sensul Notei 4 a) a Capitolului prin expresia imbracaminte si accesorii de imbracaminte pentru copii mici se inteleg articolele pentru copii de varsta mica avand inaltimea corpului de maximum 86 cm. Aceasta cuprinde de asemenea, scutecele si articolele de infasat.
Pozitia cuprinde intre altele: rochiile de botez, fesile, costumasele, bavetele, manusile si manusile cu un deget si botoseii fara talpi lipite la exterior, cusute sau aplicate pe fata incaltamintei tricotate sau crosetate, pentru copii mici.
Trebuie mentionat ca articolele susceptibile a fi clasificate in acelasi timp la aceasta pozitie si la o alta pozitie a acestui Capitol trebuie clasificate la pozitia nr. 62.09 (vezi Nota 4 b) de la acest Capitol).
Pozitia nu cuprinde scutecele din hartie, vata din celuloza sau din valuri din fibre de celuloza (pozitia nr. 48.18) sau din vata textila (pozitia nr. 56.01), nici bonetele pentru copii mici (pozitia nr. 65.05), nici accesoriile descrise mai specific in alt Capitol al Nomenclaturii.

62.10 - IMBRACAMINTE CONFECTIONATA DIN MATERIALELE DE LA POZITIILE NR. 56.02, 56.03, 59.03, 59.06 SAU 59.07.
6210.10 - Din produse ale numerelor 56.03 sau 56.03
6210.20 - Alta imbracaminte, de tipul celei vizate la pozitiile nr. 6201.11 pana la 6210.19
6210.30 - Alta imbracaminte, de tipul celei vizate la pozitiile nr. 6202.11 pana la 6202.19
6210.40 - Alta imbracaminte pentru barbati sau baieti
6210.50 - Alta imbracaminte pentru femei sau fete
Cu exceptia articolelor de imbracaminte pentru copii mici de la pozitia nr. 62.09, pozitia cuprinde articolele de imbracaminte confectionate din pasla sau materiale netesute, chiar impregnate, imbracate, acoperite sau stratificate ori din tesaturi (altele decat din tricotaj) de la pozitiile nr. 59.03, 59.06 sau 59.07, fara distinctie dupa sex.
Pozitia cuprinde intre altele: impermeabilele, hainele ceruite, combinezoanele de scufundare si costumele de protectie impotriva radiatiilor, necombinate cu aparate de respiratie.
Trebuie mentionat ca articolele de imbracaminte susceptibile sa fie clasificate in acelasi timp la aceasta pozitie si la alte pozitii ale acestui Capitol, excluzand pozitia nr. 62.09, trebuie clasificate la aceasta pozitie (vezi Nota 5 a Capitolului).
Pozitie nu cuprinde:
a) Articolele de imbracaminte din hartie, vata de celuloza sau voal-uri din fibre de celuloza (pozitia nr. 48.18).
b) Articolele de imbracaminte realizate cu produse textile matlasate sub forma de bucati din pozitia nr. 58.11 (pozitia nr. 62.01 sau 62.02 in general) Vezi Nota explicativa a subpozitiilor de la sfarsitul Consideratiilor generale ale acestui Capitol.
c) Accesoriile de imbracaminte (de exemplu, manusile de la pozitia nr. 62.16).

62.11 - IMBRACAMINTE DE SPORT (TRENINGURI), COMBINEZOANE SI COSTUME DE SCHI, MAIEURI SI CHILOTI, COSTUME DE BAIE; ALTE OBIECTE DE IMBRACAMINTE.
- Maieuri, chiloti si costume de baie:
6211.11 - - Pentru barbati sau baieti
6211.12 - - Pentru femei sau fete
6211.20 - Combinezoane si costume de schi
- Alta imbracaminte pentru barbati sau baieti:
6211.31 - - Din lana sau din par fin de animale
6211.32 - - Din bumbac
6211.33 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6211.39 - - Din alta materiale textile
- Alta imbracaminte pentru femei sau fete:
6211.41 - - Din lana sau din par fin de animale
6211.42 - - Din bumbac
6211.43 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6211.49 - - Din alte materiale textile
Dispozitiile Notei explicative de la pozitia nr. 61.12 referitoare la treninguri, combinezoane si costume de schi, maiouri, chiloti si chiloti de baie ca si cele ale Notei explicative de la pozitia nr. 61.14 referitoare la alte articole de imbracaminte se aplica mutatis mutandis articolelor de la aceasta pozitie.
Totusi trebuie mentionat ca, spre deosebire de pozitia nr. 61.14, aceasta pozitie cuprinde de asemenea, vestele-taior altele decat tricotate sau crosetate, prezentate izolat.
Pozitia cuprinde si tesaturile sub forma de bucati avand parti fara fire de batatura la intervale egale, care permit obtinerea bucati de tesatura prin simpla decupare, fara alta prelucrare suplimentara, ca si bucatile astfel decupate.

62.12 - SUTIENE, BRAURI, CORSETE, BRETELE, CINGATORI, JARTIERE SI ARTICOLE SIMILARE, SI PARTILE LOR, CHIAR TRICOTATE SAU CROSETATE.
6212.10 - Sutiene si bustiere
6212.20 - Brauri si brauri-chilot
6212.30 - Corsete
6212.90 - Altele
Pozitia cuprinde articole destinate sa sustina anumite parti ale corpului sau diferite obiecte de imbracaminte si partile acestora. Aceste articole pot fi fabricate din orice fel de tesaturi, chiar elastice, inclusiv tricotajele si materialele crosetate.
Printre ele pot fi mentionate:
1) Sutienele si bustierele.
2) Braurile si braurile-chilot.
3) Corsetele combinate (combinatie de centuri sau centuri-chilot si de sutiene sau bustiere).
4) Corsetele si centurile-corset, care sunt in general articole cu balene, care se strang cu snur sau cu agrafe.
5) Centurile portjartiera, centurile igienice, suspensoarele, bretelele, jaretele, jartierele, suport-sosetele si sustinatoarele pentru maneci de camasa.
6) Burtierele pentru barbati, inclusiv cele combinate cu un chilot.
7) Centurile pentru gravide, centurile de maternitate si centurile similare de corectie sau de sustinere cu conditia, sa nu fie vorba de centuri medicochirurgicale de la pozitia nr. 90.21 (vezi Nota explicativa a respectivei pozitii).
Toate aceste articole pot fi decorate cu panglici, pasmanterie, volane sau dantele, cu accesorii din metal, din cauciuc etc.
Pozitia cuprinde de asemenea articolele tricotate sau crosetate si partile lor obtinute sub aceasta forma prin inmultirea sau scaderea numarului de ochiuri sau prin cresterea sau descresterea marimii ochiurilor si destinate la confectionarii articolelor de la aceasta pozitie, chiar daca ele sunt prezentate ca mai multe bucati unite intre ele.
Pozitia exclude centurile si corsetele confectionate in intregime din cauciuc (pozitia nr. 40.15).

62.13 - BATISTE.
6213.10 - Din matase sau din deseuri de matase
6213.20 - Din bumbac
6213.90 - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde in esenta articolele de forma patrata (sau foarte aproximativ patrata), la care fiecare latura are maximum 60 cm. Pozitia cuprinde batistele obisnuite si batistele pentru buzunar si, prin aplicarea Notei 7 de la acest Capitol, articolele de la pozitia nr. 62.14 de tip esarfe (patrate). Acestea din urma sunt, in general, purtate pe cap, in jurul gatului sau ca ornament la talie. Marginile acestor diferite articole, care pot fi drepte sau festonate, sunt tivite, rulate, bordate sau au franjuri care provin in general, din batatura sau urzeala tesaturii. Laturile articolelor cu franjuri trebuie masurate incluzand franjurii.
Batistele de buzunar pot fi de asemenea, in intregime din dantela.
In afara de acestea, sunt clasate aici piesele de tesatura care au la intervale regulate fire neintretesute, si care sunt concepute pentru a furniza, prin simpla taiere a acestor fire, articole cu franjuri de felul celor descrise mai sus.
Se clasifica la aceasta pozitie tesaturile, care in afara unei decupari simple la forma si dimensiunile cerute au fost supuse operatiei de tragere a firelor conferind acestor tesaturi caracterul de batista obisnuita, batista de buzunar sau articol similar (esarfe sau baticuri) neterminat.
Pozitia exclude:
a) Batistele din hartie sau din vata de celuloza (sau din paturi de fibre de celuloza) (pozitia nr. 48.18).
b) Materialele netesute, simplu decupate, de forma patrata sau dreptunghiulara (pozitia nr. 56.03).
c) Tesaturile simplu decupate, de forma patrata, brodate, dar care nu au franjuri sau borduri (pozitia nr. 58.10).
d) Batistele obisnuite, batistele pentru buzunar sau articolele similare (esarfe sau baticuri), care au cel putin o latura are peste 60 cm, ca si fularele, esarfele etc. de alta forma decat cea patrata sau aproximativ patrata (pozitia nr. 62.14).

62.14 - SALURI, ESARFE, FULARE, MANTILE, VOALURI, VOALETE, SI ARTICOLE SIMILARE.
6214.10 - Din matase sau din deseuri de matase
6214.20 - Din lana sau din par fin de animale
6214.30 - Din fibre sintetice
6214.40 - Din fibre artificiale
6214.90 - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde:
1) Salurile, articole de dimensiuni mari care acopera capul si umerii si sunt de multe ori decorate cu franjuri.
2) Esarfele, fularele si articolele similare (de exemplu patrate), piese de tesatura in forma de patrate sau de benzi destinate sa fie purtate in general in jurul gatului sau pe umeri.
3) Mantilele, esarfe lungi sau saluri usoare, in general din dantela, care se pun pe cap si cad pe umeri.
4) Valurile si voaletele decorative, fabricate in general din tesaturi fine, cu ochiuri deschise, in particular din tul sau din muselina sau uneori din dantela (voaluri de mireasa, voaluri de ceremonie, voaluri de doliu, voalurile calugaritelor, voalete confectionate pentru palarii de dama etc.).
Marginile acestor diverse articole sunt in general tivite, rulate, bordate sau cu franjuri chiar provenind din tesatura.
Pozitia cuprinde de asemenea, tesaturile sub forma de bucati care au, la intervale regulate, benzi de fire neintretesute care sunt destinate obtinerii articolelor cu franjuri de natura celor cuprinse aici, prin simpla taiere a acestor fire.
Pozitia exclude:
a) Materialele netesute, simplu decupate, de forma patrata sau dreptunghiulara (pozitia nr. 56.03).
b) Tesaturile simplu decupate, de forma patrata, brodate, dar fara franjuri la margini si nefiind brodate sau incheiate (pozitia nr. 58.10).
c) Salurile, esarfele etc. tricotate sau crosetate (pozitia nr. 61.17).
d) Fularele sau esarfele ale caror laturi au maximum 60 cm (pozitia nr. 62.13).
c) Esarfele uniformelor de exemplu cele militare sau ecleziastice (de primar, de demnitari ai unor ordine etc.) (pozitia nr. 62.17).

62.15 - CRAVATE, PAPIOANE SI FULARE-CRAVATA.
6215.10 - Din matase sau din deseuri de matase
6215.20 - Din fibre sintetice sau artificiale
6215.90 - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde cravatele de toate formele (chiar montate pe dispozitiv din metal sau plastic etc. care faciliteaza atasarea la guler), cum sunt regatele, lavalierele, papioane, fularele-cravata, de tipul celor purtate in mod obisnuit de barbati, inclusiv gulerele-cravata (pentru vanatoare, pentru militari etc.).
Se clasifica aici de asemenea, tesaturile decupate dupa un tipar, pentru confectionarea cravatelor, dar nu si tesaturile taiate simplu in benzi din bie-ul tesaturii.
Pozitia exclude:
a) Cravatele, papioanele si fularele-cravata tricotate sau crosetate (pozitia nr. 61.17).
b) Gulerele detasabile, jabourile si articolele similare de la pozitia nr. 62.17.

62.16 - MANUSI SI FULARE.
Pozitia cuprinde manusile fabricate din orice material textil (chiar din dantela), cu exceptia celor tricotate sau crosetate.
Dispozitiile Notei explicative de la pozitia nr. 61.16 se aplica mutatis mutandis produselor de la aceasta pozitie.
Pozitia cuprinde de asemenea, manusile de protectie.
Totusi pozitia exclude:
a) Manusile pentru frectie din luffa, chiar dublate cu tesatura (pozitia nr. 46.02).
b) Manusile de hartie, vata de celuloza sau val de fibre de celuloza (pozitia nr. 48.18).

62.17 - ALTE ACCESORII DE IMBRACAMINTE CONFECTIONATE; PARTI DE IMBRACAMINTE SAU DE ACCESORII DE IMBRACAMINTE, ALTELE DECAT CELE DIN POZITIA NR. 62.12.
6217.10 - Accesorii
6217.90 - Parti
Pozitia cuprinde accesoriile de imbracaminte confectionate, altele decat cele tricotate sau crosetate, necuprinse si nedenumite la alta pozitie a acestui Capitol sau a Nomenclaturii. Aceasta pozitie cuprinde de asemenea, partile articolelor de imbracaminte sau de accesorii de imbracaminte, altele decat tricotate sau crosetate, altele decat partile articolelor de la pozitia nr. 62.12.
Pozitia cuprinde, intre altele:
1) Subraturile, in general din tesatura cauciucata sau avand o foaie intermediara din cauciuc (subraturile confectionate in intregime din material plastic sau din cauciuc se clasifica la pozitiile nr. 39.26 si 40.15).
2) Pernitele pentru umerii taioarelor, din vata, din par de cal sau din material destramat acoperit cu tesatura ori din pasla (pernitele pentru umeri din cauciuc alveolar neacoperite cu tesatura se clasifica la pozitia nr. 40.15).
3) Centurile, cingatorile si centiroanele, chiar elastice; articolele de acest tip pot avea catarame, fermoare sau alte garnituri ori accesorii, chiar din metal pretios sau impodobite cu perle fine, cu pietre semipretioase, cu pietre sintetice sau reconstituite.
4) Mansoanele, chiar avand parti exterioare din blana care nu depasesc rolul de simple garnituri.
5) Manecile protectoare.
6) Gulerele de marinar.
7) Epoletii exteriori (decorativi), platcile pentru umeri si brasardele.
8) Etichetele, ecusoanele, blazoanele, cifrele, initialele, stelele etc., daca ele nu sunt confectionate exclusiv prin decupare (pozitia nr. 58.07) sau daca ele nu constituite motive brodate de la pozitia nr. 58.10.
9) Galoanele, brandenburgurile etc.
10) Dublurile detasabile pentru impermeabile, mantouri etc., prezentate separat.
11) Buzunarele, manecile, gulerele, gulerele false, gulerasele, fisiurile, ornamentele de toate tipurile (noduri, volane, rozete etc.), plastroanele, jabourile (chiar combinate cu un guler), mansetele si articolele similare.
12) Sosetele, ciorapii trei-sferturi (chiar din dantela) si cipicii fara talpi exterioare lipite, cusute sau altfel fixate ori aplicate, altele decat cei pentru nou-nascuti.
Anumite articole de lungime nedeterminata (de exemplu ciucurii, pompoanele, motivele decorative din dantela sau broderie) sunt clasificate la Capitolul 58 asa cum de asemenea sunt clasificate, in general, aceste articole sub forma de bucati.
Articolele de la aceasta pozitie sunt de obicei din dantela sau din broderie. Ele se clasifica aici chiar daca au fost obtinute direct sau au fost fabricate din dantela sau tesaturi brodate de la pozitiile nr. 58.04 sau 58.10.
Pozitia nu cuprinde:
a) Accesoriile de imbracaminte pentru copii mici (pozitia nr. 62.09).
b) Centurile profesionale pentru taietori de lemne, pentru electricieni, pentru aviatori sau parasutisti etc.) si rozetele, altele decat cele pentru articolele de imbracaminte (pozitia nr. 63.07).
c) Garniturile din perne (pozitia nr. 67.01).
d) Florile, frunzele si fructele artificiale de la pozitia nr. 67.02.
e) Carligele, agrafele si capsele fixate din loc in loc pe o panglica (pozitia nr. 58.06, 83.08 sau 96.06, dupa caz).
f) Fermoarele (pozitia nr. 96.07).

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016