Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 61 din 5 ianuarie 2000  ARTICOLE SI ACCESORII DE IMBRACAMINTE TRICOTATE SAU CROSETATE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 61 din 5 ianuarie 2000 ARTICOLE SI ACCESORII DE IMBRACAMINTE TRICOTATE SAU CROSETATE

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000
ARTICOLE SI ACCESORII DE IMBRACAMINTE TRICOTATE SAU CROSETATE

Note de Capitol.
1. - Capitolul cuprinde numai articole confectionate din materiale tricotate sau crosetate.
2. - Capitolul nu cuprinde:
a) articolele de la pozitia nr. 62.12;
b) articolele de imbracaminte uzate si alte articole uzate de la pozitia nr. 63.09;
c) articolele de ortopedie, ca de exemplu bandajele pentru hernie, centurile medico-chirurgicale (pozitia nr. 90.21).
3. - In sensul pozitiilor nr. 61.03 si 61.04:
a) prin expresia costume sau compleuri si costume-taioare se intelege un set de articole de imbracaminte care cuprinde doua sau trei piese confectionate din acelasi material in ceea ce priveste suprafata lor exterioara si care cuprinde:
- un singur sacou, al carui exterior, excluzand manecile, este constituit din patru parti sau mai multe, concepute pentru a acoperi partea superioara a corpului, eventual insotite de o vesta, a carei fata e realizata dintr-un material identic cu cel al suprafetei exterioare a celorlalte componente ale setului si a carei dublura este realizata din aceeasi tesatura ca dublura vestei sau a sacoului;
- o singura piesa de imbracaminte destinata a acoperi partea interioara a corpului si care consta dintr-un pantalon lung, un pantalon scurt (altul decat cel pentru baie), o fusta sau o fusta pantalon, fara bretele si fara platca.
Toate componentele unui costum sau compleu sau a unui costum-taior trebuie sa fie din acelasi material, model, culoare si compozitie; de asemenea, componentele trebuie sa aiba acelasi stil si o masura corespunzatoare sau compatibila. Totusi, aceste componente pot avea o dublura (banda de stofa cusuta) din materiale diferite.
Daca mai multe componente distincte care acopera partea de jos a trupului, sunt prezentate simultan (de exemplu un pantalon lung si un pantalon scurt, sau o fusta sau o fusta-pantalon si un pantalon lung), trebuie data prioritate, pantalonului ca parte de baza constitutiva a costumului sau compleului, si respectiv fustei sau fustei-pantalon, in cazul costumelor taior, alte componente fiind considerate separat.
Expresia costume sau compleuri se refera si la costumele de ceremonie sau costumele de seara mentionate mai jos, chiar daca nu sunt indeplinite toate conditiile de mai sus:
- costumele cu jacheta, la care jacheta este simpla cu partea din spate rotunjita si mai lunga, iar pantalonii au dungi verticale;
- fracurile, executate in mod obisnuit din stofa neagra si care au o haina relativ scurta in fata, purtata fara a se inchide, cu cozi drepte care cad pe coapse si flutura la spate;
- smokingurile, la care jacheta are o croiala asemanatoare cu cea a jachetelor obisnuite (avand doar particularitatea de a lasa sa se vada mai evident plastronul camasii), dar cu revere dintr-un material stralucitor, matase sau o tesatura care imita matasea.
b) Prin termenul set se intelege un set de articole de imbracaminte (altele decat cele de la pozitiile nr. 61.07, 61.08 sau 61.09) care cuprinde mai multe piese fabricate din aceeasi stofa, conditionate pentru vanzarea cu amanuntul si anume:
- o singura piesa de imbracaminte conceput pentru acoperirea partii superioare a corpului, cu exceptia puloverelor, care pot constitui o a doua piesa in cazul seturilor compuse din pulover si jacheta, sau vestelor;
- unul sau doua vesminte diferite concepute pentru a acoperi partea inferioara a corpului si care constau dintr-un pantalon, o salopeta cu bretele, un pantalon mai scurt, un sort (altul decat cel pentru baie), o fusta sau fusta pantalon.
Toate componentele unui set trebuie sa aiba aceeasi structura, acelasi stil, aceeasi culoare si aceeasi compozitie; de asemenea, trebuie sa fie de marime corespunzatoare sau compatibile. Termenul set nu se refera la imbracamintea sportiva (treninguri) nici la combinezoanele si costumele pentru schi, de la pozitia nr. 61.12.
4. - Pozitiile nr. 61.05 si 61.06 nu cuprinde imbracamintea cu buzunare sub talie, cu cordon la talie sau cu alte mijloace de strangere a partii de jos, nici imbracamintea care contin in medie mai putin de 10 randuri de ochiuri pe centimetru liniar in fiecare directie, calculate pe o suprafata de cel putin 10 cm x 10 cm.
Pozitia nr. 61.05 nu cuprinde imbracamintea fara maneci.
5. - Pozitia nr. 61.09 nu cuprinde confectiile care au elastice, cordon culisant sau alte mijloace de strangere in partea de jos.
6. - In sensul pozitiei nr. 61.11:
a) prin expresia imbracaminte si accesorii de imbracaminte pentru copii mici se intelege articolele pentru copii mici a caror inaltime este de maximum 86 cm: de asemenea, cuprinde scutecele si articole de infasat;
b) articolele care pot fi clasificate in acelasi timp la pozitia nr. 61.11 si la alte pozitii din acest Capitol trebuie clasificate la pozitia nr. 61.11.
7. - In sensul pozitiei nr. 61.12, prin expresia costume de schi, se intelege articolele de imbracaminte sau seturile de articole de imbracaminte, care datorita aspectului lor si a texturilor se recunosc ca fiind in principal destinate pentru a fi purtate la schi. Ele constau fie:
a) dintr-o salopeta de schi adica o imbracaminte formata dintr-o singura piesa conceputa pentru a acoperi partea superioara si si cea inferioara a corpului; in afara de maneci si guler, poate avea buzunare sau benzi pentru fixarea pantalonilor (pe sub talpa); fie
b) dintr-un costum de schi, adica un set de articole de imbracaminte care cuprinde 2 sau 3 piese, conditionate pentru vanzarea cu amanuntul si compuse:
- dintr-un singur articol de imbracaminte tip hanorac, blazon sau articol similar care se inchide cu fermoar, eventual insotite de o vesta;
- dintr-un singur pantalon, care urca chiar deasupra taliei, dintr-un singur pantalon bufant scurt sau o salopeta cu bretele.
Costumul de schi poate fi compus de asemenea, dintr-o salopeta de schi de tipul mentionat la paragraful (a) si dintr-o vesta matlasata purtata peste salopeta.
Toate componentele unui costum de schi trebuie confectionate dintr-o tesatura avand aceeasi textura, stil si compozitie, chiar de culori diferite; in plus trebuie sa fie de marimi corespunzatoare sau compatibile.
8. - Imbracamintea susceptibila de a se clasifica in acelasi timp la pozitia nr. 61.13 si la alte pozitii ale acestui Capitol, cu exceptia pozitiei nr. 61.11, trebuie clasificata la pozitia nr. 61.13.
9. - Imbracamintea din acest Capitol care se inchide in fata, stanga peste dreapta este considerata ca imbracaminte pentru barbati sau baieti, iar cea care se inchide in fata dreapta peste stanga se considera ca imbracaminte pentru femei sau fete. Aceste dispozitii nu se aplica in cazul in care croiala indica imbracamintea ca fiind destinata unui anumit sex.
Imbracamintea care nu poate fi recunoscuta ca fiind pentru barbati sau baieti ori pentru femei sau fete, trebuie clasificata ca fiind pentru femei sau fete.
10. - Imbracamintea clasificata in acest Capitol poate fi fabricata cu fire din metal.

CONSIDERATII GENERALE
Sub rezerva ca este vorba de articole confectionate din tricot, acest Capitol cuprinde articolele de imbracaminte si accesoriile de imbracaminte, adica articolele destinate imbracarii barbatilor sau baietilor, a femeilor sau fetelor precum si accesoriile care servesc la decorarea sau completarea acestor articole. De asemenea, Capitolul cuprinde partile din tricot ale articolelor de imbracaminte sau accesoriilor de imbracaminte. Cu toate acestea, Capitolul nu cuprinde sutiene, corsete, bretele, jartiere si articole similare si partile lor din tricot (pozitia nr. 62.12).
Articolele de la acest Capitol pot avea parti sau accesorii din tesatura, material plastic, piele, blana, metal, pene. Totusi, cand aceste parti depasesc rolul de simple garnituri, imbracamintea si accesoriile de imbracaminte se clasifica in conformitate cu Notele de Capitol (vezi in special Nota 4 de la Capitolul 43 si Nota 2 b) de la Capitolul 67, privitor la prezenta blanurilor si respectiv a partilor din pene) sau, in absenta lor, in conformitate cu regulile generale interpretative.
Articolele incalzite electric se clasifica in acest Capitol.
Articolele care nu se recunosc ca fiind imbracaminte pentru barbati sau baieti sau imbracaminte pentru femei sau fete trebuie clasificate in conformitate cu dispozitiile Notei 9 a acestui Capitol, adica la pozitiile corespunzatoare articolelor feminine.
Aceste dispozitii nu se aplica in cazul in care croiala imbracamintei indica clar, ca este destinata unuia dintre sexe. Articolele de imbracaminte care nu se recunosc ca fiind articole de imbracaminte pentru barbati sau baieti sau articole de imbracaminte pentru femei sau fete trebuie sa fie clasificate la pozitiile care cuprind articole pentru femei si fete.
Prin expresia camasi si bluze se intelege articolele de imbracaminte destinate sa acopere partea superioara a corpului si care au maneci, lungi sau scurte si o deschidere chiar partiala incepand de la rascroiala gatului. Acestea pot avea, de asemenea, buzunare, dar numai deasupra taliei, si guler.
Prin aplicarea dispozitiilor din Nota 13 din Sectiunea XI, articolele de imbracaminte de la pozitii diferite se vor clasifica in pozitiile respective, chiar daca se prezinta in seturi conditionate pentru vanzarea cu amanuntul. Totusi, aceste dispozitii nu se aplica articolelor de imbracaminte prezentate in seturi care sunt specificate in mod special in titlurile pozitiilor (de exemplu costume si costume taioare, pijamale, costume de baie). Trebuie notat, pentru aplicarea Notei 13 de la Sectiunea XI, ca prin expresia imbracaminte din material textil se intelege imbracamintea de la pozitiile nr. 61.01 pana la 61.14.
Capitolul cuprinde de asemenea, articolele nefinisate sau incomplete, de tipul celor descrise aici, inclusiv materialele tricotate sau crosetate care au forma necesara fabricarii acestor articole. Acestea sunt incluse la aceeasi pozitie cu articolele finite cu conditia sa prezinte caracteristicile esentiale ale respectivelor articole. Totusi, partile de imbracaminte sau accesoriile de imbracaminte tricotate sau crosetate (altele decat cele de la pozitia nr. 62.12) se clasifica la pozitia nr. 61.17.
Imbracamintea, accesoriile de imbracaminte si partile acestora, tricotate sau crosetate sub forma de bucati, prezentate ca piese separate sau ca bucati de lungime mai mare cuprinzand mai multe piese, sunt considerate ca articole confectionate in sensul Notei 7 b) de la Sectiunea XI.
Sunt excluse de asemenea de la acest Capitol:
a) Articolele si accesoriile de imbracaminte din material plastic (pozitia nr. 39.26), din cauciuc (pozitia nr. 40.15), din piele (pozitia nr. 42.03) sau din azbest (pozitia nr. 68.12).
b) Cupoanele de materiale tricotate sau crosetate, care au fost prelucrate (precum tivirea sau rascroirea gatului) si care sunt destinate fabricarii articolelor de imbracaminte, dar nu sunt suficient prelucrate pentru a fi recunoscute ca articole sau parti de imbracaminte (pozitia nr. 63.07).
c) Articolele de imbracaminte uzate de la pozitia nr. 63.09.
d) Imbracamintea pentru papusi (pozitia nr. 95.02).

Note explicative de subpozitie.
Clasificarea articolelor confectionate din produse textile in piese mentionate la pozitia nr. 58.11.
Articolele realizate din produse textile matlasate in piese de la pozitia nr. 58.11 se clasifica la subpozitiile acestui Capitol conform dispozitiilor Notei 2 de subpozitie de la Sectiunea XI. Pentru clasificare, este determinant materialul textil de pe fata exterioara care da acestor articole caracterul esential. Astfel, de exemplu, un hanorac obisnuit pentru barbati al carui material textil exterior este compus din 60% bumbac si 10% poliester trebuie clasificat la pozitia nr. 6101.20. Totusi, chiar daca materialul textil exterior considerat separat se clasifica la pozitiile nr. 59.03. 59.06 sau 59.07, imbracamintea nu se clasifica la pozitia nr. 61.13.

61.01 - PALTOANE, CANADIENE, PELERINE, HANORACE, BLUZOANE SI ARTICOLE SIMILARE, TRICOTATE SAU CROSETATE, PENTRU BARBATI SAU PENTRU BAIETI, CU EXCEPTIA ARTICOLELOR DE LA POZITIA NR. 61.03.
6101.10 - Din lana sau par fin de animale
6101.20 - Din bumbac
6101.30 - Din fire sintetice sau artificiale
6101.90 - Din alte materii textile
Pozitia cuprinde o categorie de imbracaminte tricotata sau crosetata pentru barbati sau baieti, caracterizata prin faptul ca in general se poarta pe deasupra altor vesminte si asigura o protectie contra intemperiilor.
Printre articolele de la aceasta pozitie sunt mentionate: mantourile, impermeabilele, hainele cu gluga, capele inclusiv "poncho"-urile, hanoracele, bluzoanele si articolele similare, cum sunt pardesiele, troacarele, paltoanele, hainele moltonate, hainele cu capison, trenciurile, gabardinele, canadienele, vestele matlasate.
Pozitia nu cuprinde:
a) Imbracamintea de la pozitia nr. 61.03.
b) Imbracamintea confectionata din materiale tricotate sau crosetate de la pozitiile nr. 59.03. 59.06 sau 59.07 (pozitia nr. 61.13).

61.02 - PALTOANE, CANADIENE, PELERINE, HANORACE, BLUZOANE SI ARTICOLE SIMILARE, TRICOTATE SAU CROSETATE, PENTRU FEMEI SAU FETE, CU EXCEPTIA ARTICOLELOR DE LA POZITIA NR. 61.04.
6102.10 - Din lana sau par fin de animale
6102.20 - Din bumbac
6102.30 - Din fibre sintetice sau artificiale
6102.90 - Din alte materiale textile
Dispozitiile Notei explicative de la pozitia 61.01 se aplica mutatis mutandis articolelor de la aceasta pozitie.

61.03 - costume sau compleuri, seturi, sacouri, pantaloni, salopete cu bretele, pantaloni scurti si sorturi (altele decat cele pentru baie), tricotate sau crosetate, pentru barbati sau baieti.
- Costume sau compleuri:
6103.11 - - Din lana sau din par fin de animale
6103.12 - - Din fibre sintetice
6103.19 - - Din alte materiale textile
- Seturi:
6103.21 - - Din lana sau din par fin de animale
6103.22 - - Din bumbac
6103.23 - - Din fibre sintetice
6103.29 - - Din alte materiale textile
- Sacouri (jachete si blezere):
6103.31 - - Din lana sau din par fin de animale
6103.32 - - Din bumbac
6103.33 - - Din fibre sintetice
6103.39 - - Din alte materiale textile
- Pantaloni, salopete cu bretele, pantaloni scurti si sorturi:
6103.41 - - Din lana sau din par fin de animale
6103.42 - - Din bumbac
6103.43 - - Din fibre sintetice
6103.49 - - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde numai costumele sau compleurile si seturile tricotate sau crosetate pentru barbati sau baieti, jachetele si blezerele, pantalonii, pantalonii scurti si sorturile (altele decat cele de baie) si salopetele cu bretele.
A) Pentru aplicarea Notei 3 a) a Capitolului, este de observat ca:
a) sacourile sau jachetele concepute pentru a acoperi partea superioara a corpului au o deschidere totala in fata fara dispozitiv de inchidere sau sunt prevazute cu un sistem de inchidere altul decat fermoarul. Aceasta imbracaminte nu coboara sub jumatatea coapsei si nu este purtata peste alta haina, jacheta sau blezer;
b) "panourile" (formate din doua bucati frontale si doua dorsale) care formeaza partea exterioara a unui sacou sau jachete care trebuie sa fie cusute impreuna in sensul lungimii. In cadrul acestei dispozitii, termenul "panouri" nu cuprinde manecile nici, eventual, reverele si gulerele;
c) sacourile sau jachetele sunt eventual insotite de o vesta, a carei parte frontala este confectionata din aceeasi tesatura ca suprafata exterioara a celorlalte componente ale setului si care are partea din spate confectionata din aceeasi tesatura ca dublura vestei sau hainei.
Toate componentele unui costum sau compleu sau ale unui costum taior trebuie sa fie confectionat din acelasi material, de aceeasi culoare si de aceeasi compozitie; ele trebuie sa fie, in afara de aceasta, de acelasi stil, de marime corespunzatoare sau compatibile. Totusi, aceste componente pot avea paspoal pe cusatura, dintr-un material diferit.
Daca mai multe componente distincte, destinate acoperirii partii inferioare a corpului, sunt prezentate simultan (de exemplu un pantalon si un sort), atunci pantalonul trebuie considerat ca parte inferioara a costumului sau compleului, iar celelalte componente vor fi considerate separat.
Pentru aplicarea Notei 3 a) a Capitolului, expresia "aceeasi tesatura" semnifica una si aceeasi tesatura, deci trebuie sa fie:
- de aceeasi structura, adica trebuie sa fie obtinute prin aceeasi tehnica de legatura a firelor (inclusiv grosimea ochiurilor de impletitura), structura si titlul (de exemplu numarul decitex) firele utilizate trebuind sa fie de asemenea aceleasi;
- de aceeasi culoare (in aceeasi nuanta de culoare si aceeasi distribuire a culorilor); aceasta expresie include tesaturile in fire de diferite culori si tesaturile imprimate;
- de aceeasi compozitie, adica procentaj de materiale textile utilizate (de exemplu 100% in greutate lana; 51% in greutate fibre sintetice, 49% in greutate bumbac) trebuie sa fie acelasi.
B) Prin set pentru barbati sau baieti se intelege un set de piese de imbracaminte (altele decat cele din pozitiile nr. 61.07, 61.08 sau 61.09) care este format din mai multe piese realizate din acelasi material, conditionate pentru vanzarea cu amanuntul si cuprinde:
- o piesa de imbracaminte conceputa pentru a acoperi partea superioara a corpului, cu exceptia puloverului, care poate constitui o a doua piesa de deasupra doar in cazul al "twin-set"-ului si cu exceptia vestei care poate constitui o a doua piesa in celelalte cazuri;
- o piesa sau doua piese diferite, concepute pentru a acoperi partea inferioara a corpului, constand dintr-un pantalon, o salopeta cu bretele, un pantalon scurt sau un sort (altul decat cel de baie).
Toate componentele unui set trebuie sa fie de aceeasi structura, de acelasi stil, de aceeasi culoare si compozitie; ele trebuie, dealtfel, sa fie de marimi corespunzatoare sau compatibile.
Termenul set nu acopera imbracamintea de sport (treningurile), nici costumele de schi, de la pozitia nr. 61.12 (vezi Nota 3 b) a acestui Capitol).
In afara de acestea:
C) Jachetele sau blezerele de la aceasta pozitie au aceleasi caracteristici ca jachetele sau blezerele costumelor sau compleurilor descrise in Nota 3 a) de Capitol si in partea A) de mai sus, cu exceptia faptului ca materialul exterior (excluzand manecile si eventual reverele si gulerul) poate fi constituit din trei bucati (din care doua frontale) sau mai multe, cusute impreuna in sensul lungimii lor. Sunt, totusi, excluse hanoracele, bluzoanele si articolele similare de la pozitiile nr. 61.01 sau 61.02.
D) Prin termenul pantaloni se intelege piesele de imbracaminte, invelind separat fiecare picior, acoperind genunchii si coborand in general pana la glezna sau mai jos; in mod normal aceasta imbracaminte nu depaseste talia; prezenta bretelelor nu face sa se piarda caracterul esential de pantaloni.
E) Prin salopete cu bretele se inteleg articolele de tipul celor ilustrate mai jos in figurile 1 pana la 5, ca si articole similare care nu acopera genunchii.
F) Prin sorturi se inteleg acele articole de imbracaminte tip pantalon, care nu acopera genunchii.
Pozitia nu cuprinde:
a) Vestele ajustate pe corp, prezentate izolat (pozitia nr. 61.10).
b) Imbracamintea sport (treningurile), costumele de schi, maiourile, sorturile si slipurile de baie (pozitia nr. 61.12).

61.04 - COSTUME TAIOR, SETURI, JACHETE, ROCHII, FUSTE, FUSTE-PANTALON, PANTALONI, SALOPETE CU BRETELE, PANTALONI SCURTI SI SORTURI (ALTELE DECAT CELE DE BAIE), TRICOTATE SAU CROSETATE, PENTRU FEMEI SAU FETE.
- Costume taioare:
6104.11 - - Din lana sau par fin de animale
6104.12 - - Din bumbac
6104.13 - - Din fibre sintetice
6104.19 - - Din alte materiale textile
- Seturi:
6104.21 - - Din lana sau par fin de animale
6104.22 - - Din bumbac
6104.23 - - Din fibre sintetice
6104.29 - - Din alte materiale textile
- Veste:
6104.31 - - Din lana sau par fin de animale
6104.32 - - Din bumbac
6104.33 - - Din fibre sintetice
6104.39 - - Din alte materiale textile
- Rochii:
6104.41 - - Din lana sau par fin de animale
6104.42 - - Din bumbac
6104.43 - - Din fibre sintetice
6104.44 - - Din fibre artificiale
6104.49 - - Din alte materiale textile
- Fuste si fuste-pantalon:
6104.51 - - Din lana sau par fin de animale
6104.52 - - Din bumbac
6104.53 - - Din fibre sintetice
6104.59 - - Din alte materiale textile
- Pantaloni, salopete cu bretele, pantaloni scurti si sorturi:
6104.61 - - Din lana sau par fin de animale
6104.62 - - Din bumbac
6104.63 - - Din fibre sintetice
6104.69 - - Din alte materiale textile
Dispozitiile Notei explicative de la pozitia nr. 61.03 se aplica mutatis mutandis si pentru produsele de la aceasta pozitie.
Prin expresia set pentru femei sau fete se intelege un set de imbracaminte (altele decat cele de la pozitiile nr. 61.07, 61.08 sau 61.09) care este format din mai multe piese realizate din acelasi material, conditionate pentru vanzarea cu amanuntul si cuprinde:
- o singura piesa conceputa pentru a acoperi partea superioara a corpului, cu exceptia puloverului care poate constitui a doua piesa de sus in cazul "twin-set"-ului si cu exceptia vestei care poate constitui a doua piesa in celelalte cazuri;
- o piesa sau doua piese diferite, concepute pentru a acoperi partea inferioara a corpului si constand dintr-un pantalon, o salopeta cu bretele, un pantalon scurt sau un sort (altul decat cel de baie), o fusta sau fusta-pantalon, chiar avand bretele sau o platca.
Toate componentele unui set trebuie sa fie de aceeasi structura, de acelasi stil, de aceeasi culoare si compozitie; ele trebuie, de asemenea, sa fie de marime corespunzatoare sau compatibile. Termenul set nu acopera imbracamintea de sport (treninguri) nici costumele de schi, de la pozitia nr. 61.12 (vezi Nota 3 b) din acest Capitol).
In afara de aceasta, pozitia nu cuprinde jupoanele, combinezoanele sau furourile (pozitia nr. 61.08).

61.05 - CAMASI SI BLUZE, TRICOTATE SAU CROSETATE, PENTRU BARBATI SAU BAIETI.
6105.10 - Din bumbac
6105.20 - Din fibre sintetice sau artificiale
6105.90 - Din alte materiale textile
Cu exceptia camasilor de noapte din pozitia nr. 61.07 si a tricourilor (T-shirts) si maiourilor de corp din nr. 61.09, pozitia acopera camasile si camasutele din tesaturi pentru barbati sau baieti, inclusiv camasile, chiar cu guler detasabil, camasile de seara, camasile de sport, camasile pentru timpul liber etc.
Pozitia nu cuprinde articolele de imbracaminte fara maneci si nici cele care au buzunare sub talie sau cordoane sau alte mijloace care permit strangerea marginii inferioare a imbracamintii, nici articole de imbracaminte avand in medie sub zece ochiuri pe centimetrul liniar in fiecare directie, numarate pe o suprafata de minimum 10 cm x 10 cm (vezi Nota 4 a Capitolului).
Articolele de imbracaminte care nu sunt considerate camasi pentru barbati sau baieti si care sunt excluse de la aceasta pozitie, conform dispozitiilor Notei 4 de la acest Capitol, se clasifica in general astfel:
- Articolele de imbracaminte cu buzunare sub talie: ca jachete la pozitia nr. 61.03 sau cardigane tricotate la pozitia nr. 61.10.
- Articolele de imbracaminte avand la nivelul taliei o nervura in relief sau orice alt mijloc care permite strangerea marginii interioare a imbracamintii precum si cele avand in medie sub zece ochiuri pe centimetrul liniar: pozitia nr. 61.01 sau 61.10.
- Articolele de imbracaminte fara maneci, pentru barbati sau baieti: pozitiile nr. 61.09, 61.10 sau 61.14.

61.06 - BLUZE SI CAMASI, TRICOTATE SAU CROSETATE, PENTRU FEMEI SAU FETE.
6106.10 - Din bumbac
6106.20 - Din fibre sintetice sau artificiale
6106.90 - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde grupa de imbracaminte tricotata sau crosetata pentru femei sau fete, care cuprinde camasile, bluzele si bluzele-camasa.
Pozitia nu cuprinde articolele de imbracaminte cu buzunare sub talie sau care au la nivelul taliei o nervura in relief pentru cordon ori un alt mijloc care permite strangerea marginii inferioare a imbracamintii, nici imbracamintea care are in medie sub zece ochiuri pe centimetrul liniar in fiecare directie, numarate pe o suprafata de minimum 10 cm x 10 cm (vezi Nota 4 a Capitolului).
Articolele de imbracaminte care nu sunt considerate camasi, bluze sau bluze-camasi pentru femei sau fete sunt excluse de la aceasta pozitie conform dispozitiilor din Nota 4 a Capitolului, se clasifica in general, astfel:
- Articolele de imbracaminte cu buzunare sub talie: ca jachete la pozitia nr. 61.04 sau cardigane tricotate la pozitia nr. 61.10.
- Articolele de imbracaminte avand la nivelul taliei o nervura in relief pentru cordon sau orice alt mijloc care permite strangerea marginii inferioare a imbracamintii precum si cele care au in medie sub zece ochiuri pe centimetrul liniar: pozitia nr. 61.02 sau 61.10.
De asemenea, pozitia nu cuprinde:
a) Tricouri (T-shirts) si maiourile de corp (pozitia nr. 61.09).
b) Articole de imbracaminte confectionate din produse de la pozitiile nr. 59.03, 59.06, sau 59.07 (pozitia nr. 61.13).
c) Articole de imbracaminte de protectie denumite uneori bluze din pozitia nr. 61.14.

61.07 - SLIPURI, INDISPENSABILI, CAMASI DE NOAPTE, PIJAMALE, HALATE DE BAIE, CAPOATE SI ARTICOLE SIMILARE, TRICOTATE SAU CROSETATE, PENTRU BARBATI SAU BAIETI.
- Chiloti si indispensabili:
6107.11 - - Din bumbac
6107.12 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6107.19 - - Din alte materiale textile
- Camasi de noapte si pijamale:
6107.21 - - Din bumbac
6107.22 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6107.29 - - Din alte materiale textile
- Altele:
6107.91 - - Din bumbac
6107.92 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6107.99 - - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde doua categorii de articole de imbracaminte pentru barbati sau baieti distincte, din tesaturi, si anume chiloti, indispensabili si articole similare (lenjerie de corp) si camasi de noapte, pijamale, halate de baie (inclusiv halate de plaja), haine de casa si articole similare.
Pozitia nu cuprinde maiouri de corp (pozitia nr. 61.09).

61.08 - COMBINEZOANE SAU FUROURI, JUPOANE, CHILOTI, CAMASI DE NOAPTE, PIJAMALE, DEZABIEURI, HALATE DE BAIE, ROCHII DE CASA SI ARTICOLE SIMILARE, TRICOTATE SAU CROSETATE, PENTRU FEMEI SI FETE.
- Combinezoane sau furouri si jupoane:
6108.11 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6108.19 - - Din alte materiale textile
- Slipuri si chiloti:
6108.21 - - Din bumbac
6108.22 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6108.29 - - Din alte materiale textile
- Camasi de noapte si pijamale:
6108.31 - - Din bumbac
6108.32 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6108.39 - - Din alte materiale textile
- Altele:
6108.91 - - Din bumbac
6108.92 - - Din fibre sintetice sau artificiale
6108.99 - - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde doua categorii distincte de imbracaminte pentru femei si fete, tricotata sau crosetata, si anume combinezoane sau furouri, jupoane, slipuri, chiloti si articole similare (lenjerie de corp) si camasi de noapte, pijamale, dezabieuri, halate de baie (inclusiv halate de plaja), rochii de casa si articole similare.
Pozitia nu cuprinde maiourile de corp (pozitia nr. 61.09).

61.09 - TRICOURI (T-SHIRTS) SI MAIOURI DE CORP, TRICOTATE SAU CROSETATE
6109.10 - Din bumbac
6109.90 - Din alte materiale textile
Prin tricouri (T-shirts) se inteleg articole de imbracaminte lejere de tip maiou de corp, din materiale tricotate sau crosetate, neflausate, altele decat catifeaua, plusul sau materialul buclat tricotat, din bumbac sau fibre sintetice sau artificiale, chiar in mai multe culori, cu sau fara buzunare, cu maneci ajustate lungi sau scurte, fara nasturi sau alte sisteme de inchidere, fara guler, fara deschidere la gat, rascroiala gatului fiind usor decoltata sau la baza gatului, de forma rotunda, patrata, barcuta sau in V. Ele pot avea motive decorative, altele decat dantela, de publicitate sau inscriptionari, obtinute prin imprimare, tricotare sau prin alte procedee. Terminatia acestor articole de imbracaminte este de obicei tivita.
Pozitia cuprinde de asemenea, maiourile de corp.
Trebuie notat ca articolele de mai sus sunt clasificate la aceasta pozitie fara a se face distinctie dupa sex caruia ii sunt destinate.
In concordanta cu Nota 5 a Capitolului, articolele de imbracaminte care au elemente de strangere, nervuri in relief pentru cordon sau sireturi la baza lor, sunt excluse de la aceasta pozitie.
Pozitia nu cuprinde:
a) Camasile pentru barbati si baieti de la pozitia nr. 61.05.
b) Camasile, bluzele, bluzele-camasa pentru femei sau fete de la pozitia nr. 61.06.

61.10 - JERSEURI, PULOVERE, CARDIGANE, VESTE SI ARTICOLE SIMILARE, TRICOTATE SAU CROSETATE.
6110.10 - Din lana sau din par fin de animale
6110.20 - Din bumbac
6110.30 - Din fibre sintetice sau artificiale
6110.90 - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde o categorie de articole tricotate sau crosetate, fara distinctie dupa sex, destinate sa acopere partea superioara a corpului (pulovere, cardigane adica jachete tricotate, cu maneci largi, incheiata cu nasturi in fata, veste si articole similare).
Pozitia cuprinde, de asemenea, vestele-taior prezentate izolat, dar nu si vestele-taior care fac parte integranta dintr-un costum pentru barbati sau baieti sau dintr-un costum taior pentru femei sau fete, care apartin de pozitia nr. 61.03 sau 61.04, dupa caz.
De asemenea, sunt excluse vestele matlasate de la pozitiile nr. 61.01 sau 61.02.

61.11 - ARTICOLE SI ACCESORII DE IMBRACAMINTE, TRICOTATE SAU CROSETATE, PENTRU COPII MICI.
6111.10 - Din lana sau din par fin de animale
6111.20 - Din bumbac
6111.30 - Din fibre sintetice
6111.90 - Din alte materiale textile
Conform termenilor Notei 6 a) de la acest Capitol expresia imbracaminte si accesorii de imbracaminte pentru nou nascuti cuprinde articole pentru copii de varsta mica care au inaltimea corpului de maximum 86 cm. Expresia cuprinde de asemenea, scutecele.
Printre articolele cuprinse la aceasta pozitie pot fi mentionate: rochiile de botez, costumasele, bavetele, manusile si botoseii din tricot, fara talpa exterioara lipita, cusuta sau altfel fixata, pentru sugari.
Trebuie notat ca articolele susceptibile a fi clasificate la aceasta pozitie si la o alta pozitie din acest Capitol trebuie clasificate la pozitia nr. 61.11 (vezi Nota 6 b) a Capitolului).
Pozitia nu cuprinde bonetele din tricotate sau crosetate pentru sugari (pozitia nr. 65.05) nici accesoriile cuprinse mai specific in alt Capitol al Nomenclaturii.

61.12 - TRENINGURI, COSTUME DE SCHI SI COSTUME DE BAIE, TRICOTATE SAU CROSETATE.
- Treninguri:
6112.11 - - Din bumbac
6112.12 - - Din fibre sintetice
6112.19 - - Din alte materiale textile
6112.20 - Costume de schi
- Costume de baie pentru barbati sau baieti:
6112.31 - - Din fibre sintetice
6112.39 - - Din alte materiale textile
- Costume de baie pentru femei sau fete:
6112.41 - - Din fibre sintetice
6112.49 - - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde:
A) Treninguri, adica articole tricotate care constau din doua piese, necaptusite, uneori flausate pe suprafata interioara, al caror aspect general si natura a materialului le indica a fi destinate exclusiv sau in principal, utilizarii in activitatile sportive.
Treningurile constau din doua piese de imbracaminte si anume:
- O piesa destinata sa acopere partea superioara a corpului pana la nivelul taliei sau putin mai jos, cu maneci lungi, cu benzi elastice, borduri dungate in serie (centuri dungate in relief, inchisa cu fermoar si avand eventual alte elemente de strangere la mansete. Aceleasi elemente de strangere se gasesc in general si la baza acestei piese. Daca prezinta o deschidere partiala sau completa in fata, atunci aceasta piesa de imbracaminte se inchide in general cu ajutorul unui fermoar. Poate avea gluga, guler si buzunare.
- O a doua piesa de imbracaminte reprezentata de un pantalon, stramt sau larg, cu sau fara buzunare, care este fixat in talie printr-o banda elastica, un cordon sau orice alt element de strangere. Acesta nu are deschidere in talie si deci nici nasturi nici alt sistem de inchidere. Totusi, pantalonul poate avea benzi elastice, borduri dungate, fermoare sau alte elemente de strangere la extremitatea sa inferioara, care coboara in general pana la nivelul gleznelor. Poate avea curea petrecuta pe sub talpi.
B) Costumele de schi, adica piese de imbracaminte sau seturi de piese care, datorita aspectului lor general si a texturii lor pot fi recunoscute ca fiind destinate in principal a fi purtate la practicarea schiului (schi alpin sau schi-fond). Ele constau:
1) fie dintr-o salopeta de schi, adica o piesa de imbracaminte conceputa pentru a acoperi partea superioara si inferioara ale corpului; in afara de maneci si guler, acest articol poate avea buzunare sau curele petrecute pe sub talpi;
2) fie dintr-un costum de schi, adica un set de obiecte de imbracaminte care cuprinde doua sau trei piese, conditionat pentru vanzarea cu amanuntul si compus:
- dintr-o piesa tip hanorac, bluzon sau articol similar, care are un fermoar, eventual insotit de o vesta;
- dintr-un pantalon, chiar urcand pana mai sus de talie, dintr-un pantalon bufant sau o salopeta cu bretele.
Costumul de schi poate fi constituit, de asemenea, dintr-o salopeta de schi de tipul mentionat la alineatul 1) de mai sus si dintr-o vesta matlasata, purtata peste salopeta.
Toate componentele unui costum de schi trebuie sa fie confectionate din material de aceeasi textura, in acelasi stil si aceeasi compozitie, chiar de culori diferite; ele trebuie, de asemenea, sa fie de marime corespunzatoare sau compatibila (vezi Nota 7 a Capitolului).
C) Costumele de baie (inclusiv cele din doua piese), pantalonii si slipurile de baie, tricotate sau crosetate, chiar elastice.

61.13 - imbracaminte confectionata din materiale tricotate sau crosetate de la pozitiile nr. 59.03, 59.06 sau 59.07.
Excluzand imbracamintea pentru nou-nascuti de la pozitia nr. 61.11, pozitia cuprinde toate articolele de imbracaminte confectionate din materiale tricotate de la pozitiile nr. 59.03, 59.06 sau 58.07, fara distinctie dupa sex.
Printre articolele de la aceasta pozitie pot fi mentionate: hainele impermeabile, costumele de scufundare, costumele de protectie impotriva radiatiilor, necombinate cu aparate de respirare.
Se mentioneaza ca articolele de imbracaminte susceptibile sa fie clasificate in acelasi timp la aceasta pozitie si la o alta pozitie a acestui Capitol, exclusiv numarul 61.11, trebuie clasificate la aceasta pozitie (vezi Nota 8 a Capitolului).
Printre altele, pozitia exclude:
a) Articolele de imbracaminte realizate pornind de la produsele textile matlasate de la pozitia nr. 58.11 (pozitia nr. 61.01 sau 61.02, in general) - vezi Nota explicativa de subpozitie de la sfarsitul Consideratiilor generale ale Capitolului.
b) Manusile, fularele tesute (pozitia nr. 61.16) si alte accesorii de imbracaminte (pozitia nr. 61.17.

61.14 - alte articole de imbracaminte de materiale tricotate sau crosetate.
6114.10 - Din lana sau din par fin de animale
6114.20 - Din bumbac
6114.30 - Din fibre sintetice sau artificiale
6114.90 - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde, fara distinctie dupa sex, articolele de imbracaminte tricotate sau crosetate, care nu se clasifica mai specific la pozitiile precedente ale Capitolului.
Printre aceste articole de imbracaminte pot fi mentionate:
1) Bluzele de lucru, sorturile, combinezoanele de exterior si celelalte articole de imbracaminte protectoare, purtate de catre mecanici, lucratori din uzine, chirurgie etc.
2) Sutanele, patrafirele, dalmaticele, stiharele, mantiile si celelalte piese de imbracaminte eclesiastice sau sacerdotate.
3) Togele si robele de avocat, de magistrat sau de profesor si celelalte articole de imbracaminte de acelasi gen.
4) Piesele de imbracaminte speciale pentru aviatori (de exemplu cele incalzite printr-o rezistenta electrica).
5) Articole de imbracaminte speciala pentru practicarea anumitor sporturi sau pentru dans sau gimnastica (de exemplu costumele scrimerilor, castile jocheilor, fustele de balerina si maiourile de dans sau de gimnastica).

61.15 - CIORAPI-CHILOT, DRESURI, CIORAPI, SOSETE SI ALTE ARTICOLE SIMILARE, INCLUSIV CIORAPII PENTRU VARICE SI INCALTAMINTE FARA TALPA APLICATA, TRICOTATE SAU CROSETATE.
- Ciorapi-chilot:
6115.11 - - Din fibre sintetice, avand finetea firului simplu sub 67 decitex
6115.12 - - Din fibre sintetice, avand finetea firului simplu de minimum 67 decitex
6115.19 - - Din alte materiale textile
6115.20 - Ciorapi si ciorapi treisferturi de dama, avand finetea firului simplu sub 67 decitex
- Altele:
6115.91 - - Din lana sau din par fin de animale
6115.92 - - Din bumbac
6115.93 - - Din fibre sintetice
6115.99 - - Din alte materiale textile
Pozitia cuprinde, fara distinctie intre articolele pentru temei sau fete si cele pentru barbati sau baieti urmatoarele articole tricotate sau crosetate:
1) Dresurile (ciorapi-pantalon) destinate sa acopere piciorul si gamba pe de o parte (ciorap) si corpul pana la talie (chilot) pe de alta parte, inclusiv dresurile fara picior.
2) Ciorapii, ciorapii treisferturi, sosetele, jartierele si jambierele.
3) Subciorapii, care se aseaza sub ciorapi si servesc la asigurarea unei protectii mai mari impotriva frigului, ca si ciorapii pentru varice.
4) Aparatoarele de ciorapi, articole care au de cele mai multe ori forma unor talpi usor curbate pe circumferinta lor sau forma unor varfuri, care trebuie amplasate peste ciorapi in interiorul incaltamintei si care au ca efect protejarea bazei ciorapilor impotriva frecarii sau uzurii.
5) Botoseii pentru sugari, altii decat cei fara talpi lipite in exterior, cusute sau fixate in alt mod sau aplicate pe fata incaltamintei. Aceasta pozitie cuprinde de asemenea si ciorapii, subciorapii, sosetele etc. inca neterminate, din tricot cu conditia ca ei sa prezinte caracteristicile esentiale ale articolelor finite.
Pozitia exclude:
a) Botoseii pentru sugari, fara talpi exterioare lipite, cusute sau in alt mod fixate sau aplicate pe exteriorul incaltamintei (pozitia nr. 61.11).
b) Ciorapii, sosetele si articolele similare altele decat cele din tricot (de obicei pozitia nr. 62.17).
c) Botoseii sau papucii din tricot, cu talpi exterioare lipite, cusute sau in alt mod fixate sau aplicate pe exteriorul incaltamintei (Capitolul 64).
d) Jambierele si ghetrele, inclusiv ciorapii de munte fara picior, chiar avand curele petrecute pe sub talpi (pozitia nr. 64.06).

61.16 - MANUSI TRICOTATE SAU CROSETATE.
6116.10 - Impregnate, imbracate sau acoperite cu materiale plastice sau cu cauciuc
- Altele:
6116.91 - - Din lana sau din par fin de animale
6116.92 - - Din bumbac
6116.93 - - Din fibre sintetice
6116.99 - - Din alte materiale textile
Aceasta pozitie acopera toate manusile din tricot, fara a face distinctie intre cele pentru femei sau fete si cele pentru barbati sau baieti. Sunt cuprinse aici manusile obisnuite care au toate degetele separate unele de celelalte, ca si manusile cu un singur deget, care contin o separare doar pentru degetul mare si mitene care lasa descoperite varful degetelor. Manusile pot fi scurte oprindu-se la nivelul pumnului sau lungi astfel incat acopera antebratul si uneori chiar o parte a bratului.
Pozitia cuprinde de asemenea, manusile neterminate, tricotate sau crosetate, cu conditia sa prezinte caracteristicile esentiale ale acestora.
Pozitia exclude:
a) Manusile din tricot captusite in interior cu blana naturala sau artificiala, rolul acestora depasind cel al unei garnituri simple (pozitia nr. 43.03 sau 43.04)
b) Manusile cu degete, manusile cu un deget si mitenele pentru sugari (pozitia nr. 61.11).
c) Manusile din materiale textile altele decat cele tricotate sau crosetate (pozitia nr. 62.16).
d) Manusile (manusile cu un singur deget) pentru masaj si manusile de toaleta (pozitia nr. 63.02).

61.17 - alte accesorii de imbracaminte, confectionate, tricotate sau crosetate; parti de imbracaminte sau accesorii de imbracaminte tricotate sau crosetate.
6117.10 - Saluri, esarfe, fulare, mantile, voaluri, voalete si articole similare
6117.20 - Cravate, papioane si fulare-cravate
6117.80 - Alte accesorii
6117.90 - Parti
Pozitia cuprinde accesoriile de imbracaminte tricotate sau crosetate, care nu sunt denumite sau cuprinse in pozitiile precedente ale acestui Capitol sau in alta parte a Nomenclaturii; pozitia cuprinde de asemenea, partile de imbracaminte sau accesoriile de imbracaminte, tricotate sau crosetate (altele decat partile articolelor din pozitia nr. 62.12).
Pozitia cuprinde intre altele:
1) Salurile, esarfele, fularele, aparatoarele de nas, aparatoarele de gat, mantilele, voalurile, voaletele si articolele similare.
2) Cravatele, papioanele si fularele-cravata.
3) Subraturile, pernele si alte intarituri pentru taioare.
4) Centurile, cingatorile si centiroanele, chiar elastice; prezenta pe aceste articole a cataramelor, a fermoarelor sau a altor garnituri sau accesorii, chiar din metal pretios sau impodobite cu perle fine, pietre geme, pietre sintetice sau reconstituite, nu influenteaza clasificarea.
5) Mansoanele, chiar comportand parti exterioare din blana naturala sau artificiala, daca aceasta nu depaseste rolul de simpla garnitura.
6) Manecile protectoare.
7) Genunchierele, altele decat cele de la pozitia nr. 95.06 pentru practicarea unor sporturi.
8) Etichetele, ecusoanele, blazoanele, cifrele, initialele, stelele etc. cu exceptia cazului cand acestea sunt confectionate numai prin decupare (pozitia nr. 58.07) sau daca ele constituie motive brodate de la pozitia nr. 58.10.
9) Dublurile amovibile pentru impermeabile, mantouri etc., prezentate izolat.
10) Buzunarele, manecile, gulerele, gulerele false, gulerasele, ghimpele, fisiurile de toate tipurile (noduri, volante, rozetele decorative etc.), plastroanele, jabourile, mansetele, si articolele similare.
11) Batistele si batistele de buzunar.
12) Bentitele (de pus pe cap) care protejeaza impotriva frigului, pentru legat parul etc.
Pozitia nu cuprinde:
a) Accesoriile de imbracaminte pentru sugari, din tricotaje (pozitia nr. 61.11).
b) Articolele din pozitia nr. 62.12 si partile ale acestora.
c) Centurile utilizate in diferite meserii (de exemplu pentru taietorii de lemne, pentru electricieni, pentru aviatori sau parasutisti) si rozetele decorative, altele decat cele pentru imbracaminte (pozitia nr. 63.07).
d) Acoperamintele de cap tricotate sau crosetate de la pozitia nr. 65.05 si accesoriile tricotate pentru palarii de la pozitia nr. 65.07.
e) Garniturile din pene (pozitia nr. 67.01).
f) Florile, frunzele si fructele artificiale de la pozitia nr. 67.01.
g) Carligele, agrafele si capsele din metale comune fixate din loc in loc pe o panglica tricotata (pozitiile nr. 60.01, 60.02, 83.08 sau 96.06, dupa caz).
h) Fermoarele (pozitia nr. 96.07).

----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016