Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 55 din 5 ianuarie 2000  FIBRE SINTETICE SAU ARTIFICIALE DISCONTINUE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 55 din 5 ianuarie 2000 FIBRE SINTETICE SAU ARTIFICIALE DISCONTINUE

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000

Note de Capitol.
1. In sensul pozitiilor nr. 55.01 si 55.02 prin cabluri de filamente sintetice sau artificiale se inteleg cablurile constituite dintr-un ansamblu de filamente paralele, de lungime uniforma si egala cu cea a cablului si care satisfac conditiile urmatoare:
a) lungimea cablului este peste 2 m;
b) rasucirea cablului este sub 5 rasucituri/metru;
c) finetea filamentului este sub 67 decitex;
d) numai pentru cablurile din filamente sintetice: cablurile trebuie sa fi fost laminate astfel incat sa nu se poata intinde peste 100% din lungimea lor;
e) finetea totala a cablului este peste 20.000 decitex.
Cablurile cu o lungime de maximum 2 m sunt clasificate la pozitiile nr. 55.03 sau 55.04.

CONSIDERATII GENERALE

Studiul acestui Capitol trebuie efectuat in corelatie cu Consideratiile generale din Sectiunea XI.
Fibrele sintetice sau artificiale despre care se vorbeste in Consideratiile generale din Capitolul 54 sunt clasificate in acest Capitol cand sunt sub forma de fibre discontinue (fibre scurte) sau sub forma anumitor cabluri din filamente. De asemenea, aceasta grupa cuprinde produsele obtinute in cursul transformarii in fire acestor fibre discontinue sau cabluri, precum si tesaturile din fibre discontinue. Acest Capitol cuprinde si produsele textile in amestec care sunt asimilate produselor de mai sus prin aplicarea Notei 2 de la Sectiunea XI.
Fibrele sintetice sau artificiale discontinue sunt de obicei fabricate prin trecerea materiei prime printr-o filiera perforata cu un numar foarte mare de orificii (de ordinul miilor); taierea cablurilor (luate individual sau obtinute prin gruparea longitudinala a cablurilor care provin din mai multe filiere) se face dupa eventuala intindere la iesirea lor din filiera sau dupa ce au fost supuse diferitelor operatii precum spalarea, albirea sau vopsirea. Fibrele pot fi taiate la lungimi diferite in functie de materialul din care sunt constituite, de tipul de fir care se fabrica, de natura materialelor textile cu care se intentioneaza sa fie amestecat etc.; in general, fibrele sintetice sau artificiale discontinue, au o lungime cuprinsa intre 25 mm si 180 mm.
Deseurile de filamente sau fibre discontinue sintetice sau artificiale (inclusiv scamele, deseurile de fire si destramatura) sunt cuprinse in acest Capitol.
Capitolul nu cuprinde:
a) fibrele textile cu o lungime de maximum 5 mm (fire tunse) (pozitia nr. 56.01).
b) Azbestul de la pozitia nr. 25.24 si articolele din azbest si alte produse de la pozitia 68.12 sau 68.13.
c) Fibrele de carbon si articolele din aceste fibre de la pozitia nr. 68.15.
d) Fibrele din sticla si articole din aceste fibre de la pozitia nr. 70.19.

55.01 - CABLURI DIN FILAMENTE SINTETICE.
5501.10 - Din nailon sau din alte poliamide
5501.20 - Din poliester
5501.30 - Acrilice sau modcrilice
5501.90 - Altele
Fabricarea cablurilor de acest tip este descrisa in Consideratiile generale ale acestui Capitol. Totusi, la aceasta pozitie se clasifica numai cablurile care satisfac conditiile urmatoare (vezi Nota 1 de la acest Capitol):
A) Lungimea sa fie peste 2 m.
B) Sunt nerasucite sau rasucirea este sub 5 rasucituri/m
C) Finetea filamentului este sub 67 decitex.
D) Cablurile trebuie sa fi fost laminate astfel incat sa nu se poata intinde mai mult de 100% din lungimea lor.
E) Finetea totala al cablului este peste 20.000 decitex.
Conditia prevazuta la pct. D) are ca scop sa asigure faptul ca, cablurile sunt efectiv gata pentru transformarea in fibre discontinue. Dupa filare, filamentele sintetice au o structura insuficient orientata si este necesar sa fie intinse, aceasta operatie avand ca rezultat orientarea moleculelor si conferind filamentelor proprietatile necesare. Cablurile intinse pastreaza intotdeauna o anumita elasticitate, dar se rup in mod normal mult inainte de a fi alungite la 100% din lungimea lor. In schimb, cablurile care nu au fost intinse dupa fabricare se pot alungi pana la 3 sau 4 ori lungimea lor fara sa se rupa.
Cablurile de la aceasta pozitie sunt in general utilizate pentru fabricarea fibrelor sintetice discontinue fiind supuse unuia dintre procesele urmatoare:
1) Sectionarea in fibre scurte si transformarea in benzi, semitort si fire prin procedee de filare asemanatoare cu cele pentru cele din bumbac sau lana.
2) Transformarea in benzi de preparatie (tops-uri) prin procedeul numit tow-to-top (vezi Nota explicativa de la pozitia nr. 55.06).

Pozitia exclude:
a) Ansamblurile din filamente sintetice nelaminate care indeplinesc conditiile prevazute la pct. A), B) si C) de mai sus care au finetea totala de maximum 20.000 decitex sau, in cazul filamentelor sintetice nelaminate, indiferent de finetea totala (pozitia nr. 54.02).
b) Ansamblurile din filamente sintetice cu o finete a filamentului de minimum 67 decitex, nerasucite sau avand sub 5 rasucituri/m, laminate sau nu, indiferent de finetea totala (clasificate la pozitia nr. 54.04 cand cea mai mare dimensiune a sectiunii transversale este de maximum 1 mm, si in cazul contrar, clasificate la Capitolul 39).
c) Cablurile din filamente sintetice indeplinind conditiile prevazute la B) si C) de mai sus, dar avand o lungime de maximum 2 m, laminate sau nu si indiferent de finetea totala (pozitia nr. 55.03).

55.02 - CABLURI DIN FILAMENTE ARTIFICIALE.
Nota explicativa de la pozitia nr. 55.01 se aplica mutatis mutandis produselor de la aceasta pozitie cu exceptia celor referitoare la dispozitiile din Nota 1d) de la acest Capitol.

55.03 - FIBRE SINTETICE DISCONTINUE, NECARDATE SI NEPIEPTANATE SI NICI ALTFEL PRELUCRATE PENTRU FILARE.
5503.10 - Din nailon sau din alte poliamide
5503.20 - Din poliesteri
5503.30 - Acrilice sau modcrilice
5503.40 - Din polipropilena
5503.90 - Altele
Fabricarea firelor din aceasta categorie este descrisa in Consideratiile generale ale acestui Capitol.
Fibrele de la aceasta pozitie, care sunt prezentate in baloturi comprimate, pot fi cel mai des diferentiate de deseurile de la pozitia nr. 55.05, in special prin faptul ca fiecare pachet este constituit dintr-o masa de fibre taiate in general la lungimi egale, in timp ce deseurile constau in principal din fibre de lungimi inegale.
Pozitia cuprinde, de asemenea, cablurile din filamente sintetice care au o lungime de maximum 2 m cu conditia ca finetea filamentului sa fie sub 67 decitex. Cablurile de acest fel a caror lungime este peste 2 m se clasifica la pozitia nr. 54.02 sau 55.01.
Fibrele sintetice discontinui cardate, pieptanate sau altfel prelucrate pentru filare se clasifica la pozitia nr. 55.06.

55.04 - FIBRE ARTIFICIALE DISCONTINUE, NECARDATE SI NEPIEPTANATE SI NICI ALTFEL PRELUCRATE PENTRU FILARE.
5504.10 - Din matase artificiala (viscoza)
5504.90 - Altele

Dispozitiile Notei explicative de la pozitia nr. 55.03 se aplica mutatis mutandis, produselor de la aceasta pozitie.

55.05 - DESEURI DIN FIBRE SINTETICE SAU ARTIFICIALE (INCLUSIV PIEPTANATURA, DESEURI DE FIRE SI DESTRAMATURA)
5505.10 - Din fibre sintetice
5505.20 - Din fibre artificiale

Pozitia cuprinde in general deseurile din fibre sintetice sau artificiale (filamente sau fibre discontinui, vezi Consideratiile generale din Capitolul 54) si in special:
1) Deseuri din fibre precum: fibre mai mult sau mai putin lungi obtinute ca deseuri in cursul formarii sau in timpul diferitelor prelucrari ale filamentelor; deseuri stranse in cursul cardarii, pieptanarii sau altor operatii pregatitoare filarii fibrelor discontinui (pieptanatura, resturi de benzi sau de semitort etc.).
2) Deseuri din fire care constau in principal din capete de fire innodate, sau gramezi de fire incalcite obtinute in cursul rasucirii, filarii, bobinarii, teserii, tricotarii etc.
3) Destramatura (garnettes, adica cea obtinuta prin desfibrare la masina de tip Garnett, precum si alte destramaturi), adica fire mai mult sau mai putin desfibrate sau fibre obtinute prin destramarea carpelor, a deseurilor de fire etc.
Astfel de deseuri se clasifica la aceasta pozitie chiar daca au fost sau nu, albite sau vopsite cu conditia sa fie necardate, nepieptanate sau altfel prelucrate pentru filare.
Pozitia exclude:
a) Vata (pozitia nr. 30.05 sau 56.01).
b) Fibrele din deseuri cardate, pieptanate sau altfel prelucrate pentru filare (pozitia nr. 55.06 sau 55.07).
c) Firele tunse, nodurile si nopeurile (pozitia nr. 56.01).
d) Carpele (Capitolul 63).

55.06 - FIBRE SINTETICE DISCONTINUE, CARDATE, PIEPTANATE SAU ALTFEL PRELUCRATE PENTRU FILARE.
5506.10 - Din nailon sau din alte poliamide
5506.20 - Din poliesteri
5506.30 - Acrilice sau modacrilice
5506.90 - Altele

Pozitia cuprinde fibrele sintetice discontinue (inclusiv deseurile din fibre sintetice discontinui sau din filamente sintetice) care au fost supuse operatiilor de cardare, pieptanare sau altor prelucrari pentru filare.
In cursul cardarii, fibrele discontinui si fibrele de deseuri trec prin masini care le paralelizeaza mai mult sau mai putin. Aceste fire ies sub forma de val (patura subtire de fibre) care este in general transformata in banda (suvita formata din fibre putin stranse si nerasucita).
In timpul pieptanarii, banda cardata trece prin alte masini care paralelizeaza aproape perfect fibrele si elimina fibrele cele mai scurte. Banda rezultata de la masina de pieptanat cunoscuta si sub denumirea de top este de obicei infasurata pe bobine sau in gheme.
Tops-urile sau benzile pieptanate se obtin si direct din cablul de filamente. In acest caz, aceste cablurile de fibre trec in prealabil printr-un dispozitiv special care are drept efect taierea sau ruperea filamentelor fara modificarea aliniamentului si paralelismului lor. Operatia se efectueaza trecand cablurile printre doua role care se rotesc la viteze diferite ceea ce provoaca o tractiune ce rupe filamentele, fie cu ajutorul rolelor cu caneluri care rup filamentele prin presiune directa, fie cu ajutorul unor cutite care sectioneaza filamentele pe diagonala. In cursul trecerii prin aceste diferite dispozitive, fibrele sunt laminate (intinse) in benzi. Aceasta metoda evita taierea in bucati a cablurilor in bucati scurte si elimina cardarea sau cardarea si pieptanarea.
Benzile produse prin cardare, pieptanare sau printr-unul din procedeele descrise mai sus sunt trase in suvite mai subtiri prezentand o usoara rasucire care pot fi apoi transformate in fire prin filare intr-o singura operatie.
Vata si articolele din vata se clasifica la pozitia nr. 30.05 sau 56.01.

55.07 - FIBRE ARTIFICIALE DISCONTINUE, CARDATE, PIEPTANATE SAU ALTFEL PRELUCRATE PENTRU FILARE.

Dispozitiile Notei explicative a pozitiei nr. 55.06 se aplica mutatis mutandis produselor de la aceasta pozitie.

55.08 - FIRE DE CUSUT DIN FIBRE SINTETICE SAU ARTIFICIALE DISCONTINUE, CHIAR CONDITIONATE PENTRU VANZAREA CU AMANUNTUL.
5508.10 - Din fibre sintetice discontinue
5508.20 - Din fibre artificiale discontinue

Pozitia cuprinde ata de cusut din fibre sintetice sau artificiale discontinui in sensul dispozitiilor din partea I- B4) din Consideratiile generale ale Sectiunii XI.
Sunt excluse produsele care corespund definitiei sforilor, funiilor, franghiilor etc., de la pozitia nr. 56.07 (vezi partea I B2) din Consideratiile generale ale Sectiunii XI).
Firele de la aceasta pozitie pot fi conditionate sau nu pentru vanzarea cu amanuntul sau pot fi obtinute prin prelucrarile indicate in partea I-B1) din Consideratiile generale ale Sectiunii XI.

55.09 - FIRE DIN FIBRE SINTETICE DISCONTINUE (ALTELE DECAT ATA DE CUSUT) NECONDITIONATE PENTRU VANZAREA CU AMANUNTUL.
- Care contin fibre discontinui din nailon sau din alte poliamide, minimum 85% din greutate:
5509.11 -- Simple
5509.12 -- Rasucite sau cablate
- Care contin fibre discontinui din poliester, minimum 85% din greutate:
5509.21 -- Simple
5509.22 -- Rasucite sau cablate
- Care contin fibre discontinui acrilice sau modacrilice, minimum 85% din greutate:
5509.31 -- Simple
5509.32 -- Rasucite sau cablate
- Alte fire, care contin fibre sintetice discontinui, minimum 85% din greutate:
5509.41 -- Simple
5509.42 -- Rasucite sau cablate
- Alte fire din fibre discontinui de poliester:
5509.51 -- Amestecate in principal sau numai cu fibre artificiale discontinui
5509.52 -- Amestecate in principal sau numai cu lana sau fibre par fin de animale
5509.53 -- Amestecate in principal sau numai cu bumbac
5509.59 -- Altele
- Alte fire, din fibre discontinui acrilice sau modacrilice:
5509.61 -- Amestecate in principal sau numai cu lana sau cu par fin de animale
5509.62 -- Amestecate in principal sau numai cu bumbac
5509.69 -- Altele
- Alte fire:
5509.91 -- Amestecate in principal sau numai cu lana sau cu fire de par fin de animale
5509.92 -- Amestecate in principal sau numai cu bumbac
5509.99 -- Altele

Pozitia cuprinde firele din fibre sintetice discontinui (altele decat ata de cusut) adica produsele obtinute prin filarea (urmata sau nu de rasucirea sau cablarea) benzilor din fibre sintetice discontinui de la pozitia nr. 55.06.
Pozitia exclude firele care corespund definitiei sforilor, funiilor, franghiilor etc., de la pozitia nr. 56.07 si firele conditionate pentru vanzarea cu amanuntul de la pozitia nr. 55.11 (vezi partea I-B 2) si 3) din Consideratiile generale ale Sectiunii XI).
Produsele de la aceasta pozitie pot fi obtinute prin prelucrarile mentionate in Partea I-B I) din Consideratiile generale ale Sectiunii XI.

55.10 - FIRE DIN FIBRE ARTIFICIALE DISCONTINUE (ALTELE DECAT ATA DE CUSUT), NECONDITIONATE PENTRU VANZAREA CU AMANUNTUL.
- Care contin fibre artificiale discontinui minimum 85% din greutate:
5510.11 -- Simple
5510.12 -- Rasucite sau cablate
5510.20 - Alte fire, amestecate in principal sau numai cu lana sau par fin de animale
5510.30 - Alte fire, in amestec in principal sau numai cu bumbac
5510.90 - Alte fire

Dispozitiile Notei explicative de la pozitia nr. 55.09 se aplica mutatis mutandis produselor de la aceasta pozitie.

55.11 - FIRE DIN FIBRE SINTETICE SAU ARTIFICIALE DISCONTINUE (ALTELE DECAT ATA DE CUSUT), CONDITIONATE PENTRU VANZAREA CU AMANUNTUL.
5511.10 - Din fibre sintetice discontinue, care contin minimum 85% din greutate, astfel de fibre
5511.20 - Din fibre sintetice discontinue, care contin sub 85% din greutate, astfel de fibre
5510.30 - Din fibre artificiale discontinui

Pozitia cuprinde fire din fibre sintetice sau artificiale discontinui (altele decat ata de cusut), conditionate pentru vanzarea cu amanuntul, in sensul dispozitiilor din partea I-B 3) din Consideratiile generale ale Sectiunii XI.

55.12 - TESATURI DIN FIBRE SINTETICE DISCONTINUE CARE CONTIN FIBRE SINTETICE DISCONTINUE MINIMUM 85% DIN GREUTATE.
- Care contin fibre discontinue din poliester minimum 85% din greutate:
5512.11 -- Nealbite sau albite
5511.19 -- Altele
- Care contin fibre discontinui acrilice sau modacrilice minimum 85% din greutate:
5512.21 -- Nealbite sau albite
5512.29 -- Altele
- Altele:
5512.91 -- Nealbite sau albite
5512.99 -- Altele

Semnificatia termenului tesaturi este precizata in partea I-C din Consideratiile generale ale Sectiunii XI. Pozitia cuprinde tesaturi de acest tip care contin fibre sintetice discontinue minimum 85% din greutate. Aceste tesaturi sunt foarte variate si sunt utilizate in functie de caracteristicile lor, pentru confectionarea obiectelor de imbracaminte, de lenjerie, pentru draperii, pentru tapiterie, pentru paturi, prosoape, lenjerie etc.
Pansamentele impregnate cu substante farmaceutice sau conditionate pentru vanzarea cu amanuntul se clasifica la pozitia nr. 30.05.

55.13 - TESATURI DIN FIBRE SINTETICE DISCONTINUE, CARE CONTIN ASTFEL DE FIBRE SUB 85% DIN GREUTATE, AMESTECATE IN PRINCIPAL SAU NUMAI CU BUMBAC, AVAND O GREUTATE DE MAXIMUM 170 g/mp.
- Nealbite sau albite:
5513.11 -- Din fibre discontinue de poliester, cu legatura panza
5513.12 -- Din fibre discontinue din poliester, cu legatura diagonala sau incrucisata, al caror raport de legatura este maximum 4
5513.13 -- Alte tesaturi din fibre discontinue din poliester
5513.19 -- Alte tesaturi
- Vopsite:
5513.21 -- Din fibre discontinue din poliester, cu legatura panza
5513.22 -- Din fibre discontinue din poliester, cu legatura diagonala sau incrucisata, al caror raport de legatura este maximum 4
5513.23 -- Alte tesaturi din fibre discontinue din poliester
5513.29 -- Alte tesaturi
- Din fire de diferite culori:
5513.31 -- Din fibre discontinue de poliester cu legatura panza
5513.32 -- Din fibre discontinue de poliester, cu legatura diagonala sau incrucisata, al caror raport de legatura este maximum 4
5513.33 -- Alte tesaturi din fibre discontinue din poliester
5513.39 -- Alte tesaturi
- Imprimate:
5513.41 -- Din fibre discontinue din poliester, cu legatura panza
5513.42 -- Din fibre discontinue din poliester cu legatura diagonala sau incrucisata, al caror raport de legatura este maximum 4
5513.43 -- Alte tesaturi din fibre discontinue din poliester
5513.49 -- Alte tesaturi

Semnificatia termenului tesaturi este precizata in partea I-C din Consideratiile generale ale Sectiunii XI.
Pozitia cuprinde tesaturi de acest tip care, prin aplicarea Notei 2 din Sectiunea XI, sunt considerate ca tesaturi din fibre sintetice discontinui (vezi si partea I-A, din Consideratiile generale ale Sectiunii XI) si care satisfac urmatoarele conditii:
a) contin fibre sintetice discontinui sub 85% din greutate;
b) sunt amestecate in principal sau numai cu bumbac;
c) au o greutate de maximum 170 g/mp.
Pansamentele impregnate cu substante farmaceutice sau conditionate pentru vanzarea cu amanuntul se clasifica la pozitia nr. 30.05.

55.14 - TESATURI DIN FIBRE SINTETICE DISCONTINUE CARE CONTIN SUB 85% DIN GREUTATE, ASTFEL DE FIBRE, AMESTECATE IN PRINCIPAL SAU NUMAI CU BUMBAC, AVAND O GREUTATE PESTE 170 g/mp.
- Nealbite sau albite:
5514.11 -- Din fibre discontinue din poliester, cu legatura panza
5514.12 -- Din fibre discontinue din poliester cu legatura diagonala sau incrucisata, al caror raport de legatura este maximum 4
5514.13 -- Alte tesaturi din fibre discontinue din poliester
5514.19 -- Alte tesaturi
- Vopsite:
5514.21 -- Din fibre discontinue de poliester, cu legatura panza
5514.22 -- Din fibre discontinue din poliester, cu legatura diagonala sau incrucisata, al caror raport de legatura este maximum 4
5514.23 -- Alte tesaturi din fibre discontinue de poliester
5514.29 -- Alte tesaturi
- Din fibre de diferite culori:
5514.31 -- Din fibre discontinue din poliester, cu legatura panza
5514.32 -- Din fibre discontinue din poliester, cu legatura diagonala sau incrucisata, al caror raport de legatura este maximum 4
5514.33 -- Alte tesaturi din fibre discontinue de poliester
5514.39 -- Alte tesaturi
Imprimate:
5514.41 -- Din fibre discontinue de poliester, cu legatura panza
5514.42 -- Din fibre discontinue de poliester, cu legatura diagonala sau incrucisata, al caror raport de legatura este maximum 4
5514.43 -- Alte tesaturi din fibre discontinue de poliester
5514.49 -- Alte tesaturi

Dispozitiile Notei explicative a pozitiei nr. 55.13 se aplica mutatis mutandis produselor de la aceasta pozitie.

55.15 - ALTE TESATURI DIN FIBRE SINTETICE DISCONTINUE.
- Din fibre discontinue de poliester:
5515.11 -- Amestecate in principal sau numai cu fibre discontinue de viscoza
5515.12 - Amestecate in principal sau numai cu filamente sintetice artificiale
5515.13 -- Amestecate in principal sau numai cu lana sau par fin de animale
5515.19 -- Altele
- Din fibre discontinue acrilice sau modacrilice:
5515.21 -- Amestecate in principal sau numai cu filamente sintetice sau artificiale
5515.22 -- Amestecate in principal sau numai cu lana sau par fin de animale
5515.29 -- Altele
- Alte tesaturi:
5515.91 -- Amestecate in principal sau numai cu filamente sintetice sau artificiale
5515.92 -- Amestecate in principal sau numai cu lana sau par fin de animale
5515.99 -- Altele

Semnificatia termenului tesaturi este precizata in partea I-C din Consideratiile generale ale Sectiunii XI. Totusi, trebuie notat ca aceasta pozitie nu cuprinde decat tesaturi din fibre sintetice discontinui amestecate in sensul Notei 2 a sectiunii, altele decat cele mentionate fie la pozitiile precedente ale Capitolului, fie la una dintre pozitiile partii a doua a Sectiunii (de obicei Capitolele 58 si 59).
Pansamentele impregnate cu substante farmaceutice sau conditionate pentru vanzarea cu amanuntul se clasifica la pozitia nr. 30.05.

55.16 - TESATURI DIN FIBRE ARTIFICIALE DISCONTINUE.
- Care contin fibre artificiale discontinue minimum 85% in greutate:
5516.11 -- Nealbite sau albite
5516.12 -- Vopsite
5516.13 -- Din fibre de diferite culori
5516.14 -- Imprimate
- Care contin fibre artificiale discontinue minimum 85% din greutate, amestecate in principal sau numai cu alte filamente sintetice sau artificiale:
5516.21 -- Nealbite sau albite
5516.22 -- Vopsite
5516.23 -- Din fire de diferite culori
5516.24 -- Imprimate
- Care contin fire artificiale discontinue sub 85% din greutate, amestecate in principal sau numai cu lana sau par fin de animale
5516.31 -- Nealbite sau albite
5516.32 -- Vopsite
5516.33 -- Din fire de diferite culori
5516.34 -- Imprimate
- Care contin fibre artificiale discontinue sub 85% din greutate, amestecate in principal sau numai cu bumbac:
5516.41 -- Nealbite sau albite
5516.42 -- Vopsite
5516.43 -- Din fibre de diferite culori
5516.44 -- Imprimate
- Altele:
5516.91 -- Nealbite sau albite
5516.92 -- Vopsite
5516.93 -- Din fibre de diferite culori
5516.94 -- Imprimate

Semnificatia termenului tesaturi este precizata in partea I-C din Consideratiile generale ale Sectiunii XI. Pozitia cuprinde tesaturile de acest tip fabricate cu fire din fibre artificiale discontinui. Aceste tesaturi sunt foarte variate si sunt utilizate in functie de caracteristicile lor pentru confectionarea obiectelor de imbracaminte, lenjerie, pentru draperii, tapiserii, paturi, prosoape etc.
Pansamentele impregnate cu substante farmaceutice sau conditionate pentru vanzarea cu amanuntul sunt clasificate la pozitia nr. 30.05.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016