Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 54 din 5 ianuarie 2000  FILAMENTE SINTETICE SAU ARTIFICIALE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 54 din 5 ianuarie 2000 FILAMENTE SINTETICE SAU ARTIFICIALE

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000

Note de Capitol.
1. In Nomenclatura, prin expresia fibre sintetice sau artificiale se inteleg fibrele discontinue si filamentele de polimeri organici obtinute industrial:
a) prin polimerizarea monomerilor organici, cum ar fi: poliamida, poliesteri, poliuretani sau derivati de polivinil;
b) prin transformarea chimica a polimerilor organici naturali (de exemplu celuloza, caseina, proteine alge etc.) cum sunt: matasea artificiala, acetatul de celuloza, matasea cuproamoniacala sau din fibre alginice.
Se considera ca sintetice, fibrele definite la litera a) si ca artificiale, fibrele definite la litera b).
Termenii sintetice si artificiale au acelasi sens cand se folosesc impreuna cu expresia materiale textile.
2. Pozitiile nr. 54.02 si 54.03 nu cuprind cablurile din filamente sintetice sau artificiale de la Capitolul 55.

CONSIDERATII GENERALE

Studiul acestui Capitol trebuie sa se efectueze in corelatie cu Consideratiile generale din Sectiunea XI.
In conformitate cu Nota 1 din prezentul Capitol, prin fibre sintetice sau artificiale, cand acesti termeni sunt folositi in prezentul Capitol, in Capitolul 55 sau in alta parte a Nomenclaturii, se inteleg filamentele sau fibrele discontinue compuse din polimeri organici obtinuti industrial:
1) prin polimerizarea (vezi Consideratiile generale din Capitolul 39) monomerilor organici (fibre sintetice, sau
2) prin transformarea chimica a polimerilor organici naturali (fibre artificiale).

I. FIBRE SINTETICE

In general, se utilizeaza ca materii de baza la fabricarea fibrelor sintetice, produsele distilarii huilei si petrolului sau a produselor derivate din gaz natural. Prin polimerizarea acestor produse se obtine o substanta care se preseaza in stare topita sau dizolvata intr-un solvent corespunzator, prin orificiile unei filiere (in aer sau intr-o baie coagulanta adecvata) care apoi se solidifica sub forma de filamente prin racire, prin evaporarea solventului sau prin precipitare.
In acest stadiu, proprietatile lor nu permit in mod normal utilizarea directa la fabricarea ulterioara a materialelor textile. Ele trebuie supuse unei operatii de intindere in vederea orientarii moleculelor lor in sensul lungimii filamentului si pentru imbunatatirea anumitor caracteristici tehnice (de exemplu rezistenta).
Principalele fibre sintetice sunt urmatoarele:
1) Fibre acrilice: fibrele compuse din macromolecule liniare si care au in compozitia macromoleculara radicalul acrilonitrilic minimum 85% din greutate.
2) Fibre modacrilice: fibre compuse din macromolecule liniare care au in compozitia macromoleculara radicalul acronitrilic minimum 35%, dar sub 85% din greutate.
3) Fibre de polipropilena: fibrele compuse din macromolecule liniare saturate de hidrocarburi aciclice, care au in compozitia macromoleculara minimum 85% din greutate, radicalul la care un carbon din doua, poarta o ramificatie metil in pozitie izotactica, si fara substitutii ulterioare.
4) Fibre din nylon sau din alte poliamide: fibrele compuse din macromolecule liniare sintetice a caror compozitie macromoleculara contin, fie minimum 85% legaturi amide recurente care sunt legate cu grupe derivate de alcani liniari sau ciclici, fie minimum 85% grupari aromatice in care grupele amide sunt direct legate cu doua nuclee aromatice, aceste grupe amide putand fi inlocuite pana la 50% cu grupe imide.
Termenul nylon sau alte poliamide include aramidele (vezi Nota 12 de la aceasta Sectiune).
5) Fibre de poliester: fibrele compuse din macromolecule liniare si care au in compozitia macromoleculara minimum 85% din greutate, un ester de diol si de acid tereftalic.
6) Fibre de polietilena: fibrele compuse din macromolecule liniare si care au in compozitia macromoleculara minimum 85% din greutate, radical etilen.
7) Fibre de poliuretan: fibrele care rezulta din polimerizarea izocianatilor polifunctionali cu compusi polihidroxilati, de exemplu uleiul de ricin, 1,4-butandiol, polieter-polioli, poliesteri-polioli.
Dintre celelalte fibre sintetice se pot cita: clorofibrele, fluorofibrele, policarbamidele, fibrele de trivinil sau fibrele de vinilal.
In cazul in care materia constitutiva a fibrelor este un copolimer sau un amestec de homopolimeri in sensul Capitolului 39, de exemplu un copolimer de etilena si de polipropilena, pentru clasificarea acestor fibre trebuie sa se ia in consideratie procentajul fiecaruia dintre constituentii sai. Cu exceptia poliamidelor, aceste procentaje, se raporteaza la greutate.

II. - FIBRE ARTIFICIALE

In general, se utilizeaza ca materiale de baza pentru fabricarea firelor artificiale polimerii organici extrasi din materiale naturale brute prin procedee care pot implica o modificare chimica.
Principalele fibre artificiale sunt urmatoarele:
A) Fibrele celulozice si, in special:
1) Matasea artificiala viscoza, care este fabricata prin tratarea celulozei (in general sub forma de pasta de lemn cu bisulfit) cu soda caustica, apoi prin sulfurarea alcali-celulozei astfel obtinuta cu ajutorul sulfurii de carbon, ceea ce are drept efect transformarea in xantat (xantogenat) de celuloza; acest ultim produs, prin dizolvarea intr-o solutie de soda caustica, se transforma in viscoza; viscoza dupa epurare, maturare si trecere prin filiere, este coagulata in baia de acid sub forma de filament de celuloza regenerata. Matasea artificiala viscoza cuprinde, de asemenea, fibrele modal care sunt fabricate din celuloza regenerata printr-un procedeu de viscoza modificata.
2) Matasea artificiala cupro-amoniacala (cupro) obtinuta prin dizolvarea celulozei (in general sub forma de linters sau de pasta chimica de lemn) intr-un lichid cupro-amoniacal; solutia vascoasa astfel produsa este trecuta prin filiera intr-o baie care elimina solventul; filamentele obtinute sunt in principal formate din celuloza precipitata.
3) Acetatul de celuloza (inclusiv triacetatul), fibre obtinute din celuloza regenerata in care minimum 74% din grupele hidroxil sunt acetili. Ele sunt obtinute prin acetilarea celulozei (prezentata sub forma de linters sau pasta chimica de lemn), care se realizeaza, in general, prin tratarea celulozei cu un amestec de anhidrida acetica, acid acetic si acid sulfuric; acetatul de celuloza dupa ce a fost solubilizat, este tratat cu ajutorul unui solvent volatil, cum este acetona, apoi este trecut prin filiera, de obicei in stare uscata, obtinandu-se filamente in acelasi timp cu evaporarea solventului.
B) Fibrele proteice sau proteidice, de origine animala sau vegetala, dintre care:
1) Fibrele obtinute din cazeina laptelui; cazeina este dizolvata intr-un alcal (in general, soda caustica); dupa maturare, solutia este trecuta prin filiera intr-o baie de acid coagulant; fibrele obtinute sunt apoi intarite prin tratarea cu formaldehida, cu saruri de crom, cu taninuri sau cu ajutorul altor produse chimice.
2) Din alte fibre fabricate prin procedee analoge, precum cele obtinute din materii proteice cuprinse, de exemplu in arahide, soia sau porumb (zeina fiind proteina extrasa din boabele de porumb) etc.
C) Fibrele alginice care sunt obtinute prin transformarea anumitor alge sub actiunea produselor chimice, intr-o solutie vascoasa, in general, de alginat de sodiu; aceasta solutie este trecuta prin filiera intr-o baie; in general, se obtin astfel fibre de alginati metalici. Acestea includ:
1) Fibre de alginat dublu de calciu si de crom; acestea nu sunt inflamabile.
2) Fibre de alginat de calciu; ele prezinta particularitatea de a se dizolva cu usurinta intr-o solutie diluata de sapun alcalin; deci, ele nu pot servi acelorasi utilizari ca materialele textile obisnuite; ele sunt cel mai des utilizate in fabricarea anumitor tesaturi sau articole textile, ca fire care se vor dizolva dupa obtinerea articolului.


Acest Capitol cuprinde filamentele sintetice sau artificiale, firele si tesaturile obtinute din aceste filamente, precum si amestecurile de materiale textile care le sunt asimilate, prin aplicarea Notei 2 din Sectiunea XI. Cuprinde de asemenea, monofilamentele si alte produse de la pozitia nr. 54.04 sau 54.05, precum si tesaturi din aceste produse.
Celelalte cabluri de filamente altele decat cele definite in Nota 1 din Capitolul 55 raman clasificate aici; in general ele sunt utilizate la fabricarea filtrelor de tigari, iar cablurile de filamente de la Capitolul 55 servesc la fabricarea fibrelor discontinue.
Capitolul nu cuprinde:
a) Fire pentru curatarea dintilor, conditionate pentru vanzarea cu amanuntul, de la pozitia nr. 33.06.
b) Produsele din Capitolul 40 si in special firele si corzile de la pozitia nr. 40.07.
c) Produsele din Capitolul 55 intre care si fibrele discontinue, fibrele si tesaturile de fibre discontinue, precum si deseurile de filamente (inclusiv puful, deseurile de fire si destramatura).
d) Fibrele de carbon si articole din aceste fibre cuprinse la pozitia nr. 68.15.
e) Fibrele din sticla si articole din aceste fibre cuprinse la pozitia nr. 70.19.

54.01 - ATA DE CUSUT DIN FILAMENTE SINTETICE SAU ARTIFICIALE, CHIAR CONDITIONATE PENTRU VANZAREA CU AMANUNTUL.
5401.10 - Din filamente sintetice
5401.20 - Din filamente artificiale

Pozitia cuprinde ata de cusut din filamente sintetice sau artificiale care corespund dispozitiilor din partea 1-B 4) din Consideratiile generale ale Sectiunii XI.
Sunt excluse produsele care corespund definitiei sforilor, funiilor, franghiilor etc., de la pozitia nr. 56.07 (vezi partea I-B 2) din Consideratiile generale ale Sectiunii XI).
Firele de la aceasta pozitie pot fi conditionate sau nu pentru vanzarea cu amanuntul sau pot fi obtinute prin prelucrarile descrise in partea I-B 1) din Consideratii generale ale Sectiunii XI.
Sunt excluse de asemenea de la aceasta pozitie firele simple si monofilamentele chiar utilizate ca ata de cusut (pozitia nr. 54.02, 54.03, 54.04, sau 54.05, dupa cum este cazul).

54.02 - FIRE DIN FILAMENTE SINTETICE (ALTELE DECAT ATA DE CUSUT) NECONDITIONATE PENTRU VANZAREA CU AMANUNTUL, INCLUSIV MONOFILAMENTELE SINTETICE SUB 67 DECITEX (+).
5402.10 - Fire de mare tenacitate din nylon sau din alte poliamide
5402.20 - Fire de mare tenacitate din poliesteri
- Fire texturate:
5402.31 -- Din nailon sau din alte poliamide, avand finetea maximum 50 tex
5402.32 -- Din nailon sau din alte poliamide, avand finetea firului simplu peste 50 tex
5402.33 -- Din poliesteri
5402.39 -- Altele
- Alte fire, simple, nerasucite sau avand maximum 50 rasucituri/m:
5402.41 -- Din nailon sau din alte poliamide
5402.42 -- Din poliesteri, partial orientati
5402.43 -- Din poliesteri
5402.49 -- Altele
- Alte fire, simple, avand peste 50 rasucituri/m:
5402.51 -- Din nailon sau din alte poliamide
5402.52 -- Din poliesteri
5402.59 -- Altele
- Alte fire, rasucite sau cablate:
5402.61 -- Din nailon sau din alte poliamide
5402.62 -- Din poliesteri
5402.69 -- Altele

Pozitia cuprinde firele din filamentele sintetice (altele decat ata de cusut). Ea cuprinde:
1) Monofilamente sub 67 Decitex.
2) Multifilamente constituite prin alaturarea mai multor monofilamente (de la 2 la mai multe sute), in general obtinute cu ajutorul unor filiere cu orificii multiple. Aceste multifilamente sunt cuprinse aici chiar daca sunt sau nu rasucite (fire simple, rasucite sau cablate). Acestea includ:
1°) Fire nerasucite, obtinute prin procedeul filarii in paralel. Cablurile de filamente care nu sunt indicate la Capitolul 55 sunt de asemenea, clasificate la aceasta pozitie.
2°) Fire rasucite obtinute fie prin rasucirea simpla a firelor nerasucite, fie direct prin procedeul filare si torsionare simultana pe masini speciale.
3°) Fire rasucite sau cabluri care rezulta din asamblarea prin torsiune a firelor simple de mai sus, inclusiv cele obtinute din monofilamentele de la pozitia nr. 54.04 (vezi partea I-B 4) din Consideratiile generale ale Sectiunii XI).
Pozitia exclude firele care corespund definitiei sforilor, funiilor, franghiilor etc., de la pozitia nr. 56.07 si firele conditionate pentru vanzarea cu amanuntul de la pozitia nr. 54.06 (vezi partea I-B 2) si 3) din Consideratiile generale ale Sectiunii XI).
In afara de modurile obisnuite de prezentare a firelor neconditionate pentru vanzarea cu amanuntul, unele dintre firele de la aceasta pozitie pot fi prezentate si sub forma unor infasurari fara suport (mansoane, mosor etc.).
Pozitia nu cuprinde, de asemenea:
a) Monofilamentele si lamele si formele similare din materiale textile sintetice de la pozitia nr. 54.05.
b) Cablurile de filamente sintetice avand o lungime peste 2 m de la pozitia nr. 55.01.
c) Cablurile de filamente sintetice avand o lungime maxima de 2 m de la pozitia nr. 55.03.
d) Tops-urile sau benzile de preparatie (numite benzi "cracate") de la pozitia nr. 55.06.
e) Plasele metalice care contin in proportie oarecare filamente sintetice precum firele metalizate formate din filamente sintetice (pozitia nr. 56.05).

Note explicative de subpozitii.
Subpozitiile nr. 5402.31 pana la 5402.39
Se considera ca fire texturate firele modificate prin operatii mecanice sau fizice (de exemplu torsionare, detorsionare, falsa torsionare, comprimare, ciufulire, termofixare sau combinarea mai multor astfel de operatii), procedee care permit incretirea, gofrarea, buclarea etc. fiecarei fibre. Cand sunt intinse, fibrele pot fi din nou partial sau total rectilinii, dar ele isi regasesc forma initiala cand inceteaza tensiunea.
Firele texturate sunt caracterizate de un coeficient mare de afanare sau de o foarte mare extensibilitate. Marea elasticitate a acestor doua tipuri le face deosebit de apte pentru a fi utilizate la fabricarea articolelor extensibile (de exemplu colanti, ciorapi, lenjerie de corp), aspectul afanat al firului dand tesaturii un aspect moale, placut.
Firele texturate pot fi deosebite de firele netexturate datorita prezentei unor ondulatii caracteristice, a unor bucle mici sau a unor filamente mai putin rectilinii in fir.
Subpozitia nr. 5402.42
Aceasta subpozitie cuprinde firele constituite din fibre in care moleculele sunt partial orientate. Aceste fire, in general de forma plata, nu sunt utilizate direct la producerea stofelor si trebuie supuse in prealabil unei operatii de intindere sau intindere-texturare. Sunt cunoscute si sub denumirea "POY".

54.03 - FIRE DIN FILAMENTE ARTIFICIALE (ALTELE DECAT ATA DE CUSUT), NECONDITIONATE PENTRU VANZAREA CU AMANUNTUL, INCLUSIV MONOFILAMENTELE ARTIFICIALE AVAND SUB 67 DECITEX (+).
540.10 - Fire de mare tenacitate din matase viscoza
5403.20 - Fire texturate
- Alte fire, simple:
540.31 -- De matase viscoza, nerasucite sau avand maximum 120 rasucituri/m
540.31 -- Din matase viscoza avand peste 120 rot/m
540.33 -- Din acetat de celuloza
540.39 -- Altele
- Alte fire rasucite sau cablate:
5403.41 -- Din matase viscoza
5403.42 -- Din acetat de celuloza
5403.49 -- Altele

Dispozitiile Notei explicative de la pozitia nr. 54.02 se aplica mutatis mutandis la produsele de la aceasta pozitie.

Note explicative de subpozitii.
Subpozitia nr. 5403.20
In ce priveste definirea firelor texturate se va consulta Nota explicativa din subpozitiile nr. 5402.31 pana la 5402.39.

54.04 - MONOFILAMENTE SINTETICE AVAND MINIMUM 67 DECITEX A CAROR CEA MAI MARE DIMENSIUNE A SECTIUNII TRANSVERSALE ESTE DE MAXIMUM 1 mm; BENZI SI FORME SIMILARE (DE EXEMPLU PAI ARTIFICIAL) DIN MATERIALE TEXTILE SINTETICE CU O LATIME APARENTA DE MAXIMUM 5 mm.
5404.10 - Monofilamente
5404.90 - Altele

Pozitia cuprinde:
1) Monofilamentele sintetice, adica filamentele izolate obtinute prin trecerea prin filiera.
Aceste monofilamente nu se clasifica totusi aici decat daca finetea lor este de 67 decitex sau peste, fara ca cea mai mare dimensiune a sectiunii transversale sa depaseasca 1 mm; monofilamentele din aceasta pozitie pot sa aibe orice forma si pot sa fie obtinute nu numai prin extrudare, ci si prin laminare sau topire.
2) Lamele, din materiale textile sintetice avand o latime de maximum 5 mm indiferent daca sunt obtinute prin trecerea printr-o filiera cu orificii plate sau daca sunt decupate in benzi sau foi din materiale sintetice.
Produsele a caror latime aparenta (adica in stare pliata, aplatizata, comprimata sau rasucita) este de maximum 5 mm, apartin de asemenea, acestei pozitii si anume:
1°) Benzi pliate longitudinal.
2°) Tuburi aplatizate, pliate sau nu, longitudinal.
3°) Benzi si articole vizate la 1) si 2) de mai sus, comprimate sau rasucite. Cand latimea (sau latimea aparenta) acestor articole este inegala, clasificarea se efectueaza in functie de latimea medie.
Pozitia cuprinde de asemenea, lamele si formele similare, rasucite sau cablate.
Toate produsele de mai sus au in general o lungime mare, dar raman clasificate aici chiar daca sunt taiate la lungimi mici (determinate) sau conditionate pentru vanzarea cu amanuntul. Ele sunt utilizate in functie de diferitele lor caracteristici la fabricarea periilor, rachetelor, unditelor, catgutului chirurgical, tesaturilor pentru tapiterie, curelelor, impletiturilor pentru palarii, tulurilor etc.
Pozitia exclude:
a) Monofilamente sintetice sterilizate (pozitia nr. 30.06).
b) Monofilamente sintetice a caror cea mai mare dimensiune a sectiunii transversale este de minimum 1 mm, precum si benzi si tuburi aplatizate din materiale textile sintetice (inclusiv benzi si tuburi aplatizate, pliate longitudinal), chiar comprimate sau rasucite (de exemplu pai artificial), atat timp cat latimea lor aparenta, chiar si in stare pliata, aplatizata, comprimata sau rasucita, depaseste 5 mm (Capitolul 39).
c) Monofilamente sintetice cu o finete sub 67 decitex de la pozitia nr. 54.02.
d) Benzi si forme similare de la Capitolul 56.
e) Monofilamente sintetice prevazute cu carlige sau altfel montate in linie pentru pescuit (pozitia nr. 95.07).
f) Capete si smocuri pregatite pentru perii (pozitia nr. 96.03).

54.05 - MONOFILAMENTE ARTIFICIALE AVAND MINIMUM 67 DECITEX A CAROR CEA MAI MARE DIMENSIUNE A SECTIUNII TRANSVERSALE ESTE DE MAXIMUM 1 mm; BENZI SI FORME SIMILARE (DE EXEMPLU PAI ARTIFICIAL) DIN MATERIALE TEXTILE ARTIFICIALE LA CARE LATIMEA APARENTA ESTE DE MAXIMUM 5 mm.

Dispozitiile Notei explicative de la pozitia nr. 54.04 se aplica mutatis mutandis la produsele de la aceasta pozitie.

54.06 - FIRE DIN FILAMENTE SINTETICE SAU ARTIFICIALE (ALTELE DECAT ATA DE CUSUT), CONDITIONATE PENTRU VANZAREA CU AMANUNTUL.
5406.10 - Fire din filamente sintetice
5406.20 - Fire din filamente artificiale

Aceasta pozitie cuprinde firele din filamente sintetice sau artificiale (altele decat firele de cusut) conditionate pentru vanzarea cu amanuntul in sensul dispozitiilor din partea I-B 3) din Consideratiile generale ale Sectiunii XI.

54.07 - TESATURI DIN FIRE DE FILAMENTE SINTETICE, INCLUSIV TESATURILE OBTINUTE DIN PRODUSELE DE LA POZITIA NR. 54.04.
5407.10 - Tesaturi obtinute din fire de mare tenacitate din nailon sau din alte poliamide sau poliesteri
5407.20 - Tesaturi obtinute din benzi sau forme similare
5407.30 - Tesaturi vizate la Nota 9 de la Sectiunea XI
- Alte tesaturi, care contin minimum 85% din greutate, filamente din nailon sau din alte poliamide:
5407.41 -- Nealbite sau albite
5407.42 -- Vopsite
5407.43 -- Din fire de diverse culori
5407.44 -- Imprimate
- Alte tesaturi, care contin filamente din poliester texturat minimum 85% din greutate:
5407.51 -- Nealbite sau albite
5407.52 -- Vopsite
5407.53 -- Din fire de diverse culori
5407.54 -- Imprimate
- Alte tesaturi, care contin filamente din poliester minimum 85% din greutate
5407.61 -- Care contin filamente de poliester netexturate minimum 85% din greutate
5407.69 -- Altele
- Alte tesaturi, care contin filamente sintetice minimum 85% din greutate
5407.71 -- Nealbite sau albite
5407.72 -- Vopsite
5407.73 -- Din fire de diverse culori
5407.74 -- Imprimate
- Alte tesaturi, care contin sub 85% din greutate filamente sintetice si amestecate in principal sau numai cu bumbac:
5407.81 -- Nealbite sau albite
5407.82 -- Vopsite
5407.83 -- Din fire de diverse culori
5407.84 -- Imprimate
- Alte tesaturi:
5407.91 -- Nealbite sau albite
5407.92 -- Vopsite
5407.93 -- Din fire de diverse culori
5407.94 -- Imprimate

Semnificatia termenului tesaturi este precizata in partea I-C din Consideratiile generale de la Sectiunea XI. Aceasta pozitie cuprinde tesaturi de acest tip fabricate cu fire din filamente sintetice sau cu monofilamente sau benzi de la pozitia nr. 54.04, ca si o mare varietate de tesaturi pentru imbracaminte, pentru draperii, pentru mobilier, pentru articole de campare, pentru parasute etc.
Pozitia exclude:
a) Pansamentele impregnate cu substante farmaceutice sau conditionate pentru vanzarea cu amanuntul (pozitia nr. 30.05).
b) Tesaturile din monofilamente sintetice a caror cea mai mare dimensiune a sectiunii transversale este peste 1 mm sau din benzi sau forme similare cu latimea aparenta peste 5 mm, din materiale textile sintetice (pozitia nr. 46.01).
c) Tesaturile din fibre sintetice discontinue (pozitia nr. 55.12 pana la 55.15).
d) Tesaturile destinate fabricarii articolelor pneumatice de la pozitia nr. 59.02.
e) Tesaturile pentru utilizari tehnice de la pozitia nr. 59.11.

54.08 - TESATURI DIN FIRE DE FILAMENTE ARTIFICIALE, INCLUSIV TESATURI OBTINUTE DIN PRODUSELE MENTIONATE LA POZITIA NR. 54.05.
5408.10 - Tesaturi obtinute din fire de mare tenacitate, din matase viscoza
- Alte tesaturi care contin minimum 85% din greutate, filamente sau benzi sau forme similare, artificiale:
5408.21 -- Nealbite sau albite
5408.22 -- Vopsite
5408.23 -- Din fire de diverse culori
5408.24 -- Imprimate
- Alte tesaturi:
5408.31 -- Nealbite sau albite
5408.32 -- Vopsite
5408.33 -- Din fire de diverse culori
5408.34 -- Imprimate

Semnificatia termenului tesaturi este precizata in partea I-C din Consideratiile generale ale Sectiunii XI. Aceasta pozitie cuprinde tesaturi fabricate cu fire din filamente artificiale sau cu monofilamente sau benzi de la pozitia nr. 54.05, dar si o mare varietate de tesaturi pentru imbracaminte, draperii, tapiserii, articole de campare, parasute etc.
Pozitia exclude:
a) Pansamentele impregnate cu substante farmaceutice sau conditionate pentru vanzarea cu amanuntul (pozitia nr. 30.05).
b) Tesaturile din monofilamente sintetice a caror cea mai mare dimensiune a sectiunii transversale este peste 1 mm sau din benzi sau forme similare cu latimea aparenta peste 5 mm, din materiale textile sintetice (pozitia nr. 46.01).
c) Tesaturile din fibre artificiale discontinue (pozitia nr. 55.16).
d) Tesaturile destinate fabricarii articolelor pneumatice de la pozitia nr. 59.02.
e) Tesaturile pentru utilizari tehnice de la pozitia nr. 59.11.

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016