Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 5 din 5 ianuarie 2000  ALTE PRODUSE DE ORIGINE ANIMALA, NEDENUMITE SI NECUPRINSE IN ALTA PARTE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 5 din 5 ianuarie 2000 ALTE PRODUSE DE ORIGINE ANIMALA, NEDENUMITE SI NECUPRINSE IN ALTA PARTE

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000
ALTE PRODUSE DE ORIGINE ANIMALA, NEDENUMITE
SI NECUPRINSE IN ALTA PARTE

Note de Capitol.
1. - Capitolul nu cuprinde:
a) produsele comestibile, altele decat intestinele, vezicile, stomacurile de animale, intregi sau taiate si sangele de animal (in stare lichida sau uscata);
b) pieile brute, pieile tabacite si blanurile, altele decat produsele de la pozitia nr. 05.05 si resturile si deseurile similare de piei brute de la pozitia nr. 05.11 (Capitolul 41 sau 43);
c) materiile prime textile de origine animala, altele decat parul de cal si deseurile de par de cal (Sectiunea XI);
d) capetele folosite la confectionarea periilor si a articolelor similare (pozitia nr. 96.03);
2. - Parul intins dupa lungime, nearanjat dupa sensul firului, este considerat ca par brut (pozitia nr. 05.01).
3. - In Nomenclatura, se considera fildes, materialul furnizat de coltii de elefant, de morsa, de balena si de mistret, de cornul de rinocer, precum si de dintii tuturor animalelor.
4. - In Nomenclatura, se considera par de cal parul din coama si coada cabalinelor sau bovinelor.

CONSIDERATII GENERALE
Acest Capitol cuprinde un ansamblu de substante de origine animala neprelucrate sau care au suferit o prelucrare simpla si care, in general, nu sunt destinate alimentatiei (cu exceptia anumitor tipuri de sange, intestine, vezici si stomacuri de animale) care nu apar in alte Capitole ale Nomenclaturii.
Capitolul exclude mai ales:
a) Grasimile animale (Capitolul 2 sau 15).
b) Pieile comestibile, negatite, de animale (Capitolul 2) sau de peste (Capitolul 3). (Atunci cand sunt gatite, aceste piei sunt clasificate la Capitolul 16).
c) Glandele si alte organe utilizate in opoterapie, uscate sau pulverizate (Capitolul 30).
d) Ingrasamintele de origine animala (Capitolul 31).
e) Pieile crude si tabacite (Capitolul 41); totusi, in acest capitol sunt clasificate pielea si partile de piele de pasari, acoperite de pene sau puf: in stare bruta sau simplu curatate, dezinfectate sau prelucrate in vederea conservarii lor.
f) Blanurile (Capitolul 43).
g) Materialele textile de origine animala, matasea, lana si parul (Sectiunea XI); totusi, parul de cal (inclusiv deseurile de par de cal) se clasifica in acest Capitol.
h) Perlele naturale sau de cultura (Capitolul 71).

05.01 - PAR UMAN BRUT, SPALAT SAU NESPALAT, DEGRESAT SAU NEDEGRESAT; DESEURI DE PAR UMAN.

Pozitia cuprinde parul uman brut, chiar spalat, degresat (inclusiv parul asezat dupa lungime, dar nearanjat dupa sensul lui natural, varfurile cu varfurile si radacinile cu radacinile), precum si deseurile.
De la aceasta pozitie este exclus si clasificat la pozitia nr. 67.03, parul uman, cu exceptia deseurilor, a carui prelucrare depaseste simpla spalare sau degresare, de exemplu cel subtiat, colorat sau decolorat, ondulat sau prelucrat pentru a fi utilizat la fabricarea de peruci sau de alte articole similare, precum si parul pus in acelasi sens (a se vedea Nota explicativa de la pozitia nr. 67.03). Totusi, aceasta excludere nu se aplica deseurilor de par, care, in orice caz, se clasifica la aceasta pozitie, chiar daca ar proveni, de exemplu, din par vopsit sau decolorat.
Pozitia exclude, de asemenea:
a) Tesaturile din par (pozitia nr. 59.11).
b) Plasele si fileurile de par din par (pozitia nr. 65.05).
c) Alte articole din par (pozitia nr. 67.04).

05.02 - PAR DE PORC SAU DE MISTRET; PAR DE BURSUC SI ALTE SORTIMENTE DE PAR PENTRU PERII SI ARTICOLE SIMILARE; DESEURI DIN ACESTE SORTIMENTE DE PAR.
0502.10 - Par de porc sau de mistret si deseuri de par de porc sau de mistret
0502.90 - Altele

Produsele acestei pozitii pot fi prezentate in vrac, in manunchiuri in care firele de par nu au fost aranjate (manunchiuri in care firele nu au fost indreptate, putin stranse) sau in manunchiuri cu fire legate strans si ale caror extremitati, in partea radacinilor, prezinta o suprafata aproape plana (fire de par in manunchi). Firele de par pot fi curatate, albite, vopsite sau chiar fierte (sterilizate).
Printre alte tipuri de fire de par folosite pentru perii si articole similare, este parul de sconcs, veverita sau jder.
Parul de la aceasta pozitie se clasifica la pozitia nr. 96.03 atunci cand este prezentat sub forma de pamatuf nemontat, gata pentru a fi utilizat, fara a fi divizat, la fabricarea de pensule sau articole similare, chiar daca nu necesita in acest scop decat un supliment de prelucrare, putin importanta, cum ar fi lipirea sau ungerea bazei pamatufului sau opalizarea sau tocirea extremitatilor (a se vedea Nota 3 a Capitolului 96).

05.03 - PAR DE CAL SI DESEURI DIN PAR DE CAL, ARANJAT SAU NU IN STRATURI CU SAU FARA SUPORT.

Pozitia cuprinde parul din coama sau coada animalelor din genurile equus sau bovidee. La aceasta pozitie este clasificat nu numai parul brut, ci si parul spalat, degresat, albit, vopsit, ondulat sau altfel pregatit. Aceste produse pot fi prezentate fie in vrac, fie in manunchiuri, ciucuri etc.
Pozitia cuprinde si parul pe suport, adica fixat mai mult sau mai putin regulat pe o suprafata textila, pe hartie etc. sau dispus intre doua foi de hartie, doua straturi de panza etc., fixate cu agrafe sau cu o cusatura sumara.
Din contra, parul filat ca si firele innodate cap la cap se clasifica la Capitolul 51.

05.04 - INTESTINE, VEZICI SI STOMACURI DE ANIMALE, INTREGI SAU BUCATI (ALTELE DECAT DE PESTE), PROASPETE, REFRIGERATE SAU CONGELATE, SARATE, IN SARAMURA, USCATE SAU AFUMATE.

Pozitia cuprinde intestine, vezici si stomacuri de animale (altele decat cele de peste care se clasifica la pozitia nr. 05.11), comestibile sau necomestibile, proaspete, refrigerate, congelate, sarate sau in saramura, uscate sau afumate, intregi sau taiate. Aceste produse, altfel preparate sau conservate, sunt excluse (in general Capitolul 16).
Pozitia cuprinde:
1) Cheagul (de vaca, de capra etc), chiar taiat sau uscat din care se extrage cheagul (enzima).
2) Matele si burtile. Atunci cand sunt gatite, se clasifica la Capitolul 16.
3) Basica bruta care este invelisul exterior al cecumului de bou sau de oaie.
Aici se clasifica intestinele si basicile (mai ales de bou) care au fost crestate sau taiate longitudinal, in fasii, chiar daca membrana interioara a fost inlaturata prin razuire.
Intestinele sunt in mod esential utilizate pentru a fi utilizate drept invelis pentru mezeluri, pentru fabricarea catguturilor chirurgicale (pozitia nr. 30.06), a corzilor pentru rachete (pozitia nr. 42.06) sau a corzilor armonice (pozitia nr. 92.09).
Sunt de asemenea excluse intestinele artificiale fabricate prin extrudarea unei paste de fibre de piele si intarita cu o solutie de formaldehida si fenoli (pozitia nr. 39.17) sau prin lipirea intestinelor naturale sparte (pozitia nr. 42.06).

05.05 - PIEI DE PASARI SI ALTE PARTI DE PASARI, ACOPERITE CU PENELE LOR SAU CU FULGII ORI CU PUFUL LOR, PENE SI PARTI DE PENE (CU MARGINILE FASONATE SAU NU), PUF, BRUTE SAU SIMPLU CURATATE, DEZINFECTATE SAU TRATATE IN VEDEREA CONSERVARII LOR; PUDRE SI DESEURI DE PENE SAU DE PARTI DIN PENE (+),
0505.10 - Pene de tipul celor utilizate pentru umplut; puf
0505.90 - Altele

Pozitia cuprinde, atata timp cat sunt in stare bruta sau nu au suferit alte prelucrari decat curatarea, dezinfectarea sau tratarea destinata exclusiv asigurarii conservarii lor:
1) Pielea si alte parti din pasari (cum ar fi capete, aripi etc.) acoperite cu penele lor sau cu puful lor.
2) Penele si partile din pene (chiar taiate), precum si puful.
Pozitia cuprinde si pudrele, faina si deseurile de pene sau de parti de pene.
Faptul ca este vorba de pene sau puf pentru pat sau articole de ornament (in general dupa o preparare ulterioara mai avansata) sau pentru orice alta utilizare, nu influenteaza clasificarea lor.
Partile din pene din aceasta pozitie cuprind penele taiate in lungime, smocurile taiate sau nu, separate de tija - chiar si atunci cand raman legate intre ele, la baza, printr-un fel de piele ce provine din tija (pene trase) -, varfurile goale pe dinauntru si tijele.
Penele si puful se clasifica aici chiar si atunci cand, pentru a usura vanzarea cu amanuntul, sunt depozitate in mici saci din material textil obisnuit, nesusceptibile a fi considerate perne sau plapumi. Acelasi lucru se intampla cu penele simplu insirate in vederea usurarii transportului.
Pielea si alte parti din pasari, penele si alte parti din pene care au fost supuse unei prelucrari mai avansate decat tratamentul prevazut la aceasta pozitie (cum ar fi albire, vopsire, ondulare sau gofrare) sau care sunt montate, precum si articolele confectionate din pene etc., sunt in general clasificate la pozitia nr. 67.01 (a se vedea Nota explicativa a acestei pozitii). Varfurile goale pe dinauntru de pene, prelucrate si articolele din varfuri de pene se clasifica, dupa natura lor (de exemplu flotoarele pentru pescuitul cu undita la pozitia nr. 95.07, scobitorile la pozitia nr. 96.01).
*
* *
Note explicative de subpozitii:
Subpozitia nr. 0505.10
Prin pene de tipul celor utilizate pentru umplut se intelege penele de pasari de curte (mai ales gaste sau rate), porumbei, prepelita sau zburatoare similare, cu exceptia penelor mari ce provin din aripi sau din coada, ca si a penelor mari inlaturate la triere. Puful este partea cea mai fina si cea mai moale a penajului, mai ales la gaste sau rate si difera de pene prin absenta tijei rigide. Aceste pene si acest puf sunt folosite in principal pentru umplerea articolelor de pat sau a altor articole cum ar fi pernele sau hainele izolante (de exemplu hanorace).

05.06 - OASE SI COARNE BRUTE, DEGRESATE, PRELUCRATE SUMAR (DAR NEDECUPATE IN FORME), TRATATE CU ACID SAU DEGELATINATE; PUDRE SI DESEURI DIN ACESTEA.
0506.10 - Oseina si oase tratate cu acid
0506.90 - Altele

Produsele de la aceasta pozitie sunt folosite in principal ca materiale de tocat la fabricarea cleiului, a gelatinei sau ca ingrasamant.
Pozitia cuprinde:
1) Oasele si structura osoasa a coarnelor (oasele interioare ale coarnelor) brute sau degresate (oase debarasate de grasime prin diverse procedee).
2) Oasele simplu pregatite (dar nedecupate in forme), adica cele care au suferit o prelucrare ce nu depaseste simpla taiere cu ferastraul pentru indepartarea partilor inutile, tronsonarea, debitarea longitudinala, urmata sau nu de rabotare grosiera sau albire. De la aceasta pozitie sunt deci excluse si se clasifica la pozitia nr. 96.01 sau la pozitii mai specifice, placile, placutele, baghetele, bucatile si piesele decupate intr-o forma determinata (chiar si patrate sau dreptunghiulare) sau care au fost lustruite sau altfel prelucrate, ca si articolele din os reconstituit, obtinut prin mulare din pulbere de oase.
3) Oasele tratate cu acid, adica cele a caror parte calcaroasa a fost dizolvata cu acid clorhidric si care, fara sa-si fi pierdut forma initiala, nu-si mai pastreaza decat tesutul celular si partea cartilaginoasa (oseina), care poate fi usor transformata in gelatina.
4) Oasele degelatinate carora li s-a inlaturat substanta organica (gelatina) prin fierbere in aburi, se prezinta adesea sub forma de pulbere.
5) Pulberile si deseurile de oase, inclusiv oasele concasate si mai ales deseurile rezultate in urma prelucrarii.

05.07 - FILDES, CARAPACE DE BROASCA TESTOASA, FANOANE (INCLUSIV BARBILE) DE BALENA SI DE ALTE MAMIFERE MARINE, COARNE, RAMURI DE COARNE DE CERB, COPITE, UNGHII, GHEARE SI CIOCURI BRUTE SAU PRELUCRATE SUMAR DAR NEDECUPATE IN FORME; PUDRA SI DESEURI DIN ACESTE MATERIALE.
0507.10 - Fildes; praf si deseuri de fildes
0507.90 - Altele

Pozitia cuprinde produsele descrise mai jos, brute sau prelucrate sumar si netaiate in forme, adica care au suferit o prelucrare ce nu depaseste razuirea, racairea, degresarea, inlaturarea partilor inutile, taierea, debitarea sau despicarea, decuparea dar nu in forme, rabotarea primara, indreptarea sau tesirea.
A) Fildesul.
In sensul Nomenclaturii, este considerat fildes, substanta osoasa provenind din:
1) Coltii de elefant, de hipopotam, de morsa, de narval sau de mistret.
2) Cornul de rinocer.
3) Dintii tuturor animalelor terestre sau marine.
B) Carapacea de broasca testoasa.
Pozitia cuprinde de asemenea carapacea de broasca testoasa marina, care este practic singura utilizata comercial la fabricarea jocurilor de table sau de sah si care provine, in general, de la speciile cunoscute sub denumirea de broaste testoase Testudo graeca si ibera, Canetta caretta si Thalassochelys si carapacea de broasca testoasa terestra.
Carapacea este un material cornos care, sub forma unor foi de dimensiuni si grosimi variabile, acopera osatura sau placa protectoare care inveleste corpul animalului.
La aceasta pozitie, prin "carapace de broasca testoasa" se intelege:
1) Carapacele intregi sau parti din ele.
2) Foile detasate din aceasta carapace, aproape totdeauna obtinute ca atare, chiar in locurile de pescuit si care constau din foi de grosime neregulata si bombate pe suprafata, aceste foi poarta numele de spate sau burta, conform partii corpului de unde provin, numai partea care acopera burta si pieptul este numita plastron.
3) Fanoanele (inclusiv barbile) de balena sau de alte mamifere marine.
Fanoanele de balena sau de alte mamifere marine, brute, sunt in stare naturala sub forma unor lame curbate si acoperite cu o piele gri si avand pe fata interioara un fel de franjuri din aceeasi substanta cu fanonul (barbi).
D) Coarne, ramuri, copite, unghii, gheare si ciocuri.
Coarnele din aceasta grupa pot fi prezentate cu sau fara cornitele lor sau osul frontal.
Ramurile sunt coarnele ramificate ale cerbului, elanului etc.
Pozitia cuprinde si pulberile si deseurile (inclusiv resturile) acestor materiale.
Pozitia exclude produsele care au fost taiate in forma patrata sau dreptunghiulara sau in forma de baghete, tuburi sau alte forme finite sau semifinite ca si lucrari obtinute prin mulaj (pozitia nr. 96.01 sau alte pozitii mai specifice).

05.08 - CORALI SI SIMILARE, BRUTE SAU PREPARATE SUMAR, DAR NEPRELUCRATE ALTFEL; COCHILII SI CARAPACE DE MOLUSTE, DE CRUSTACEE SAU DE ECHINODERME SI OASE DE SEPII, BRUTE SAU PREPARATE SUMAR, DAR NEDECUPATE IN FORME, PUDRE SI DESEURI DIN ACESTEA.

Coralul este scheletul calcaros al unui polip marin, folosit in general la fabricarea bijuteriilor.
Scoica, cea mai importanta din punct de vedere industrial, este cea care produce sideful de perla.
Pozitia cuprinde:
1) Coralul brut, ca si coralul caruia i s-a inlaturat crusta sau invelisul.
2) Coralul simplu prelucrat dar neprelucrat altfel, adica cel care a suferit o prelucrare care nu a depasit simpla taiere in bucati sau debitare.
3) Cochiliile si carapacele brute sau simplu prelucrate, dar netaiate in forme, adica cele care au suferit o prelucrare care nu depaseste curatarea sau simpla debitare.
Cochiliile si carapacele sparte sau pisate folosite pentru hrana animalelor se clasifica la aceasta pozitie; tot aici se clasifica si deseurile de cochilii si carapace, ca si oasele brute de sepie.
Pozitia exclude placile, placutele, baghetele, ramificatiile si bucatile taiate in forme determinate, chiar si patrate sau dreptunghiulare sau cele lustruite sau altfel prelucrate si care se clasifica la pozitia nr. 96.01 sau la pozitiile cele mai specifice.

05.09 - BURETI NATURALI DE ORIGINE ANIMALA.

Pozitia cuprinde atat buretii bruti, spalati sau curatati sumar, cat si buretii prelucrati (curatati de calcar, albiti, etc.) si deseurile de bureti.
Lufa (zouffa sau loofah) numita si buretele vegetal se clasifica la pozitia nr. 14.04.

05.10 - CHIHLIMBAR CENUSIU, CASTOREUM, ZIBETA, MOSC; CANTARIDE; BILA, CHIAR USCATA; GLANDE SI ALTE SUBSTANTE DE ORIGINE ANIMALA FOLOSITE LA PREPARAREA PRODUSELOR FARMACEUTICE, PROASPETE, REFRIGERATE, CONGELATE SAU ALTFEL CONSERVATE PROVIZORIU.

Ambra gri (chihlimbar cenusiu), secretata de casalot, are aspectul unei mase rotunjite, formata din straturi concentrice si putand sa cantareasca pana la 100 kg. Are aproape consistenta cerii; atunci cand este frecata, degaja un miros dulce si suav. Culoarea poate varia de la gri cenusiu pana la gri foarte inchis, densitatea sa este inferioara unitatii. Ambra galbena (chihlimbar) care este o substanta minerala, se clasifica la pozitia nr. 25.30.
Castoreum este o substanta rasinoasa, bruna, roscata sau galbuie, cu o aroma acra si amara si un miros puternic. Acesta se gaseste in vezicile sau punga castorilor. In general, se afla in aceste pungi alungite, majoritatea timpului stransa la extremitatea lor, adesea plisate si cu o lungime ce variaza intre 5 si 10 cm.
Zibeta secretata de animalul cu acelasi nume, este o substanta rasinoasa, de consistenta pastoasa si onctuoasa, de culoare roscata sau bruna, avand un miros special extrem de puternic care se apropie de cel al moscului natural.
Moscul secretat de o specie de cerb, se afla in sacul scrotal care, pe o parte este plat si fara par, iar pe cealalta parte, convex si acoperit cu peri de culoare albicioasa. Aceasta secretie este de culoare brun inchis si are un miros puternic. Acest mosc nu trebuie sa fie confundat cu cel artificial (mosc xilen, mosc ambreta etc.) clasificat la Capitolul 29.
Cantarida este o insecta coleoptera folosita in principal pentru proprietatile sale vezicante sau revulsive. In general este prezentata sub forma uscata sau pulverizata.
Pozitia mai cuprinde:
1) Glandele si alte organe de origine animala folosite la fabricarea produselor opoterapice si improprii alimentatiei umane, datorita naturii sau prezentarii lor (cum ar fi, dupa caz, pancreasul, testiculele, ovarele, vezica biliara, glanda tiroida sau hipofiza), fie ca sunt proaspete, refrigerate, congelate sau conservate provizoriu in alt mod (de exemplu in glicerina, acetona sau alcool) pentru necesitati de transport sau depozitare, inaintea utilizarii finale. Uscate sau sub forma de extracte, aceste produse se clasifica la pozitia nr. 30.01. (Pentru produsele comestibile a se vedea Nota 1 a) de la acest Capitol).
2) Bila, chiar uscata (extractele de bila se clasifica la pozitia nr. 30.01).
Veninul de sarpe sau albine prezentat in fiole sau sub forma de paiete este clasificat la pozitia nr. 30.01.

05.11 - PRODUSE DE ORIGINE ANIMALA, NEDENUMITE SI NECUPRINSE IN ALTA PARTE; ANIMALE MOARTE DE LA CAPITOLELE 1 SAU 3, IMPROPRII ALIMENTATIEI UMANE.
0511.10 - Sperma de bovine
- Altele:
0511.91 - - Produse din peste sau din crustacee, din moluste sau din alte nevertebrate acvatice; animale moarte de la Capitolul 3
0511.99 - - Altele

Pozitia cuprinde:
1) Sperma animala.
2) Embrionii de animale. Acesti embrioni sunt expediati congelati pentru a fi implantati la o alta femela.
3) Sangele de animale, lichid sau uscat, chiar comestibil.
Sangele de animale pregatit in scopuri terapeutice, profilactice sau de diagnostic este exclus (pozitia nr. 30.02).
4) Cosenila si insectele similare. Cosenila este o insecta care traieste pe anumiti cactusi. In comert exista trei tipuri de cosenila: neagra, gri sau argintie si roscata. Cosenila care produce o substanta coloranta rosie, este utilizata la prepararea carminului (pozitia nr. 32.03) si a lacului de culoarea carminului (pozitia nr. 32.05).
Printre insectele asemanatoare cu Cosenila, cea mai importanta este kermesul animal, care traieste intr-o varietate de stejar pitic. Aceasta este folosita pentru vopsiri in culoarea rosu. Culoarea care se obtine este vie si foarte rezistenta; se clasifica la pozitia nr. 32.03.
Kermesul animal nu trebuie confundat cu kermesul mineral (pozitia nr. 38.24).
Cosenilele si insectele similare sunt uscate si prezentate fie intregi, fie sub forma de pulbere.
5) Icrele si laptii de peste necomestibili, dintre care mai ales:
1°) Icrele fecundate, vii, destinate reproducerii, care pot fi recunoscute prin prezenta, pe suprafata lor, a doua mici pete negricioase, care corespund ochilor viitorului alevin.
2°) Icrele sarate de morun, macrou si pesti similari, care constituie momeala pentru pescuit si care se deosebesc de inlocuitorii caviarului (pozitia nr. 16.04) prin mirosul neplacut si prin faptul ca sunt prezentate in butoaie.
Icrele si laptii de peste comestibili se clasifica la Capitolul 3.
6) Deseurile de peste sau de crustacee, de moluste sau de alte nevertebrate acvatice.
Prin aceste denumiri se inteleg mai ales:
1°) Solzii de albisoara sau de pesti similari, proaspeti sau conservati, dar fara solvent, destinati prepararii esentei numita Orient, care este folosita la fabricarea perlelor false.
2°) Vezicile inotatoare brute, uscate sau sarate sumar, folosite la fabricarea cleiului sau pentru uz alimentar.
3°) Intestinele si deseurile din piele de peste folosite la fabricarea cleiului etc.
4°) Capetele si alte deseuri.
Pozitia exclude de asemenea:
a) Ficatul comestibil de peste (Capitolul 3).
b) Cochiliile si carapacele de moluste, de crustacee sau de echinoderme de la pozitia nr. 05.08
c) Ficatul necomestibil de peste, folosit pentru prepararea produselor farmaceutice (pozitia nr. 05.10).
7) Ouale de viermi de matase numite graunte pentru ca au aspectul unor graunte extrem de marunte, de culoare galben deschis care se schimba treptat in gri cenusiu sau in galben pamantos. Sunt importate, in general, in cutii (sau celule) sau in saculeti din panza.
8) Ouale de furnica.
9) Tendoanele si nervii, cum ar fi deseurile de la punctele 10) si 11), sunt folosite, in mod esential, ca materii prime la fabricarea cleiului solid.
10) Resturile si deseurile similare din piei brute.
11) Deseurile din piei (deseuri ce provin din pieile acoperite cu par, brute, neprelucrate, neapretate si evident neutilizabile in industria pielariei).
12) Animalele moarte din speciile vizate la Capitolele 1 sau 3, necomestibile sau recunoscute ca improprii alimentatiei umane; carnea si maruntaiele necomestibile sau recunoscute ca improprii alimentatiei umane, in afara celor vizate la pozitia nr. 02.09 sau la una din pozitiile precedente ale Capitolului.
Pozitia nu cuprinde nici:
a) Selacul (pozitia nr. 13.01).
b) Grasimile animale de la Capitolul 1;
c) Colectiile zoologice si specimenele pentru colectiile zoologice care sunt alcatuite din animale din toate speciile (impaiate sau conservate prin orice procedeu), insecte, moluste prevazute cu cochilie, oua etc. (pozitia nr. 97.05).
----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016