Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 48 din 1 ianuarie 2005  HARTIE SI CARTON; ARTICOLE DIN PASTA DE CELULOZA, DIN HARTIE SAU DIN CARTON    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 48 din 1 ianuarie 2005 HARTIE SI CARTON; ARTICOLE DIN PASTA DE CELULOZA, DIN HARTIE SAU DIN CARTON

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI - DIRECTIA GENERALA POLITICI COMERCIALE
PUBLICAT: BROSURA din 1 ianuarie 2005

HARTIE SI CARTON; ARTICOLE DIN PASTA DE CELULOZA,
DIN HARTIE SAU DIN CARTON

Note de Capitol
1. - In sensul acestui capitol si cu exceptia dispozitiilor contrare, termenul "hartie" cuprinde atat cartonul cat si hartia, indiferent de grosimea sau greutatea lor pe mp.
2. - Capitolul nu cuprinde:
a) articolele de la Capitolul 30;
b) foliile pentru marcare prin presare la cald de la pozitia 32.12;
c) hartiile parfumate si hartiile impregnate sau acoperite cu produse cosmetice (Capitolul 33);
d) hartia sau vata de celuloza impregnate, imbibate sau acoperite cu sapun sau detergent (pozitia 34.01) sau cu creme, pasta de curatat, pasta de lustruit sau preparate similare (pozitia 34.05);
e) hartiile si cartoanele sensibilizate de la pozitiile 37.01 pana la 37.04;
f) hartia impregnata cu reactivi de diagnostic sau de laborator (pozitia 38.22);
g) materialele plastice stratificate care contin hartie sau carton, produsele constituite dintr-un strat de hartie sau de carton acoperit sau imbracat cu un strat de material plastic, atunci cand grosimea acestuia din urma depaseste jumatatea grosimii totale, precum si lucrarile din aceste materiale, altele decat tapetul de la pozitia 48.14 (Capitolul 39);
h) articolele de la pozitia 42.02 (de exemplu articole de voiaj);
ij) articolele de la Capitolul 46 (produse din impletituri din fibre vegetale sau din nuiele);
k) firele din hartie si articolele textile din fire de hartie (Sectiunea XI);
l) articolele de la Capitolul 64 sau 65;
m) cartonul sau hartia abraziva (pozitia 68.05) sau cartonul sau hartia pe care este aplicata mica (pozitia 68.14); dimpotriva hartia si cartonul acoperite cu praf de mica sunt clasificate in acest capitol;
n) foliile si benzile subtiri de metal pe suport de hartie sau carton (Sectiunea XV);
o) articolele de la pozitia 92.09;
p) articolele de la Capitol 95 (de exemplu jucarii, jocuri, articole sportive) sau de la Capitol 96 (de exemplu nasturi).
3. - Sub rezerva dispozitiilor de la Nota 7, pozitiile 48.01 pana la 48.05 cuprind hartia si cartonul care au suferit, prin calandrare sau prin alt mod, o netezire, satinare, lustruire, glasare, polizare sau alte operatiuni similare de finisare sau o falsa filigranare sau slefuire, precum si hartia, cartonul, vata de celuloza si straturile subtiri din fibre celulozice, colorate sau marmorate in masa lor (altfel decat la suprafata), prin orice procedeu. Totusi hartia, cartonul, vata de celuloza si straturile subtiri din fibre celulozice care au fost altfel prelucrate, nu se clasifica la aceste pozitii cu exceptia dispozitiilor contrare de la pozitia 48.03.
4. - In acest capitol se considera ca hartie de ziar, hartia necretata, de tipul celei utilizate pentru tiparirea ziarelor, la care minim 65% din greutatea compozitiei fibroase totale se constituie din fibre de lemn obtinute printr-un procedeu mecanic sau chimico-mecanic, neincleiata sau foarte putin incleiata, al carei indice de rugozitate masurat cu aparatul Parker Print Surf (1 MP(a)) pe fiecare fata este peste 2,5 micrometri (microni), cu greutate pe mp cuprinsa intre 40 g inclusiv si 65 g inclusiv.
5. - In sensul pozitiei 48.02, termenii hartie si carton de tipul celor utilizate pentru scris, imprimare sau alte scopuri grafice si hartie si carton pentru cartoane sau benzi de perforat, neperforate se refera la hartiile si cartoanele fabricate in principal din pasta albita sau din pasta obtinuta printr-un procedeu mecanic sau chimico-mecanic si care satisfac una dintre conditiile de mai jos:
Pentru hartia sau cartonul cu o greutate pe mp de maximum 150 g:
a) sa contina minimum 10% fibre obtinute printr-un procedeu mecanic sau chimico-mecanic, si
1) sa aiba o greutate pe mp de maximum 80 g, sau
2) sa fie colorate in masa, sau
b) sa contina peste 8% cenusa si
1) sa aibe o greutate pe mp de maximum 80 g, sau
2) sa fie colorate in masa, sau
c) sa contina peste 3% cenusa si sa aiba un indice de alb (factor de reflexie) de minimum 60%, sau
d) sa contina peste 3% dar maximum 8% cenusa, sa aiba un indice de alb (factor de reflexie) mai mic de 60% si un indice de rezistenta la rupere de maximum 2,5 kPa●mp/g, sau
e) sa contina maxim 3% cenusa, sa aiba un indice de alb (factor de reflexie) de minimum 60% si un indice de rezistenta la rupere de maximum 2,5 kPa●mp/g.
Pentru hartia sau cartonul avand o greutate pe mp peste 150 g:
a) sa fie colorata in masa, sau
b) sa posede un indice de alb (factor de reflexie) de minimum 60%, si
1) o grosime de maximum 225 micrometri (microni), sau
2) o grosime peste 225 micrometri (microni) dar de maximum 508 micrometri (microni) si un continut de cenusa peste 3%.
c) sa aiba un indice de alb (factor de reflexie) sub 60%, o grosime de maximum 254 micrometri (microni) si un continut de cenusa peste 8%.
Pozitia 48.02 nu cuprinde, totusi, filtrele din hartie si din carton (inclusiv plicurile din hartie pentru ceai), sau hartia si cartonul de fetru.
6. - In acest Capitol, prin hartie si carton Kraft se intelege hartia si cartonul la care minimum 80% din greutatea compozitiei fibroase totale, se compune din fibre obtinute prin procedee chimice cu sulfat sau cu soda.
7. - Cu exceptia dispozitiilor contrare, hartia, cartonul, vata de celuloza si straturile subtiri din fibre celulozice care corespund descrierii uneia sau mai multora din pozitiile 48.01 pana la 48.11 se clasifica la acea pozitie care apare ultima in ordinea numerica din Nomenclatura.
8. - Nu se clasifica la pozitiile 48.01 si 48.03 pana la 48.09 decat hartia, cartonul, vata de celuloza si straturile subtiri din fibra de celuloza prezentate sub una din formele:
a) in benzi sau rulouri cu o latime de peste 36 cm; sau
b) in coli de forma patrata sau dreptunghiulara la care cel putin o latura este peste 36 cm, iar cealalta latura are peste 15 cm, in stare nepliata.
9. - In sensul prevederilor pozitiei 48.14, prin hartie de tapet si articole similare, se intelege:
a) hartia prezentata in rulouri, cu o latime de minimum 45 cm, dar de maximum 160 cm, destinata decorarii peretilor sau plafoanelor:
1) granulata, gofrata, colorata, imprimata cu motive sau altfel decorate la suprafata (de exemplu, cu ghemotoace de fibre textile) chiar acoperite cu material plastic protector transparent;
2) cu o suprafata granulata datorita incorporarii de particule din lemn, paie etc.;
3) acoperita pe fata cu material plastic, stratul de material plastic fiind granulat, gofrat, colorat, imprimat cu motive sau altfel decorat; sau
4) acoperita pe o fata cu materiale de impletit, chiar tesute sau asezate paralel;
b) borduri si frize de hartie, prelucrate ca mai sus, in rulouri sau nu, destinate decorarii peretilor sau plafoanelor;
c) tapetul din hartie sub forma de panouri, rulouri sau foi, imprimate astfel incat sa formeze un peisaj, un tablou (fototapet), atunci cand sunt puse pe perete.
Articolele pe suport de hartie sau carton, destinate atat pentru acoperirea podelelor cat si a peretilor, se clasifica la pozitia 48.15.
10. - Pozitia 48.20 nu cuprinde foile si cartelele nelegate, taiate la dimensiune, chiar imprimate, stantate sau perforate.
11. - Pozitia 48.23, se aplica, intre altele, la cartelele perforate din hartie sau carton pentru razboaiele de tesut JACQUARD sau pentru masini similare si la hartia dantelata.
12. - Cu exceptia articolelor de la pozitia 48.14 sau 48.21, hartia, cartonul, vata de celuloza si articolele din aceste materiale, imprimate cu motive sau ilustratii, care nu au un caracter accesoriu in raport cu utilizarea lor primara, se clasifica la Capitolul 49.
Note de subpozitii
1. - In sensul prevederilor subpozitiilor 4804.11 sau 4804.19 sunt considerate ca hartie si carton pentru coperti, asa-zise "Kraftliner", hartia si cartonul intarite (apretate) sau satinate (lucioase), prezentate in rulouri, la care minimum 80% din greutatea compozitiei fibroase totale este constituita din fibre de lemn obtinute prin procedeul chimic cu sulfat sau cu soda, cantarind peste 115 g/mp si cu o rezistenta minima la rupere Mullen egala cu valorile indicate in tabelul urmator sau cu echivalentul interpolat sau extrapolat liniar pentru orice alta greutate.



┌────────┬──────────────────────────────────┐
│Greutate│Rezistenta minima la rupere Mullen│
│ g/mp │ Kpa │
├────────┼──────────────────────────────────┤
│ 115 │ 393 │
│ 125 │ 417 │
│ 200 │ 637 │
│ 300 │ 824 │
│ 400 │ 961 │
└────────┴──────────────────────────────────┘



2. - In sensul subpozitiilor 4804.21 si 4804.29, se considera ca hartii KRAFT pentru saci de mari dimensiuni, hartiile intarite (apretate), prezentate in rulouri, la care minimum 80% din greutatea compozitiei fibroase totale este constituita din fibre obtinute prin procedeul chimic cu sulfat sau cu soda, care au o greutate pe mp cuprinsa intre 60 g si 115 g, inclusiv, si care indeplinesc una din urmatoarele conditii:
a) au o rezistenta minima la rupere Mullen de minimum 3.7 KPa●mp/g si un indice de intindere (alungire) peste 4,5% in sens transversal si peste 2% in sensul de deplasare in masina.
b) au o rezistenta minima la sfasiere si la rupere prin tractiune, conform celor indicate in tabelul de mai jos, sau cu echivalentul interpolat liniar pentru orice alta greutate:


┌────────┬────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ │ Rezistenta minima la │Rezistenta minima la rupere prin│
│Greutate│ sfasiere mN │ tractiune kN/m │
├────────┼────────────────┬───────────────────┼──────────────┬─────────────────┤
│ g/mp │In sensul │ In sensul masinii │ In sensul │In sensul masinii│
│ │ masinii │ si transversal │ transversal │ si transversal │
├────────┼────────────────┼───────────────────┼──────────────┼─────────────────┤
│ 60 │ 700 │ 1.510 │ 1,9 │ 6 │
│ 70 │ 830 │ 1.790 │ 2,3 │ 7,2 │
│ 80 │ 965 │ 2.070 │ 2,8 │ 8,3 │
│ 100 │ 1.230 │ 2.635 │ 3,7 │ 10,6 │
│ 115 │ 1.425 │ 3.060 │ 4,4 │ 12,3 │
└────────┴────────────────┴───────────────────┴──────────────┴─────────────────┘



3. - In sensul subpozitiei 4805.11, prin hartie semichimica pentru caneluri se intelege hartia prezentata in rulouri, la care minimum 65% din greutatea compozitiei fibroase totale reprezinta fibre din lemn de foioase, nealbite, obtinute printr-un procedeu semichimic, si avand rezistenta la compresie, masurata prin metoda CMT 30 (Corrugated Medium Test cu 30 minute conditionare) de peste 1,8 newtoni/g/mp pentru o umiditate relativa de 50%, la o temperatura de 23°C.
4. - Subpozitia 4805.12 cuprinde hartia, in rulouri, compusa in principal din pasta de paie obtinuta printr-un procedeu semi-chimic, cu o greutate pe mp de minimum 130 g si a carei rezistenta la compresie, masurata dupa metoda CMT 30 (Corrugated Medium Test cu 30 de minute de conditionare) este mai mare decat 1,4 newtoni/g/metru2 pentru o umiditate relativa de 50%, la o temperatura de 23°C.
5. - Subpozitiile 4805.24 si 4805.25 cuprind hartia si cartonul, compuse exclusiv sau in principal, din pasta de hartie sau de carton pentru reciclat (deseuri si rebuturi). Hartia sau cartonul Testliner poate avea la suprafata, de asemenea, un strat de hartie vopsita sau compusa din pasta nereciclata albita sau nealbita. Aceste produse au un indice de rezistenta la rupere Mullen de minimum 2 kPa●mp/g.
6. - In sensul subpozitiei 4805.30 prin "hartie sulfit de ambalaj" se intelege hartia lucioasa la care mai mult de 40% din greutatea totala a compozitiei fibroase reprezinta fibre de lemn obtinute prin procedeul chimic cu bisulfit, cu un continut de cenusa de maximum 8% si cu o rezistenta minima la rupere Mullen de minimum 1,47 kPa●mp/g.
7. - In sensul subpozitiei 4810.22, prin hartie usor cretata numita LWC (Light Weighted Coated) se intelege hartia acoperita pe ambele fete, care are o greutate totala pe mp de maximum 72 g, avand greutatea stratului de acoperire de maximum 15 g/mp pe o fata, pe un suport la care minimum 50% din greutatea totala a compozitiei fibroase este constituita din fibre de lemn obtinute printr-un procedeu mecanic.





┌─────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┬───────────┬──────┬──┬────┬─────┬─────┬──┬──┬──┬──┬────┬────┐
│ Codul │ │ UM │ Taxa │ Taxa │ │ │CEFTA│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ tarifar │ Denumirea marfii │supl│vamala│vamala│UE│AELS├──┬──┤AL│BA│CS│IL│MK│TR│SGPC│P16 │
│ │ │ │ │ 2005 │ │ │BG│HR│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼──────┼──┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼────┼────┤
│ 4801.00.00│Hartie de ziar, in rulouri sau foi │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 48.02 │Hartii si cartoane, necretate, de tipul celor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │utilizate pentru scris, tiparit sau pentru alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │scopuri grafice si hartii si cartoane pentru cartele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau benzi de perforat, neperforate, in rulouri sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │coli de forma patrata sau dreptunghiulara, de orice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │dimensiuni, altele decat hartia de la pozitia 48.01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau 48.03; hartii si cartoane fabricate manual: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.10.00│- Hartii si cartoane fabricate manual │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4802.20.00│- Hartii si cartoane suport pentru hartii si cartoane │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ │fotosensibile, termosensibile sau electrosensibile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.30.00│- Hartii suport pentru hartie carbon │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4802.40 │- Hartii suport pentru tapet: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.40.10│-- Fara fibre obtinute printr-un procedeu mecanic sau │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ │la care maximum 10% din greutatea totala a compozitiei│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fibroase o constituie astfel de fibre │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.40.90│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ │- Alte hartii si cartoane, fara fibre obtinute │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │printr-un procedeu mecanic sau chimico-mecanic sau la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │care maximum 10% din greutatea totala a compozitiei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fibroase o constituie astfel de fibre: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.54.00│-- Cu o greutate sub 40 g/mp │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4802.55 │-- Cu o greutate de minimum 40 g/mp, dar de maximum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │150 g/mp, in rulouri: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │


│ 4802.55.20│--- Cu o greutate de minimum 60 g/mp, dar sub 75 g/mp │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4802.55.30│--- Cu o greutate de minimum 75 g/mp, dar sub 80 g/mp │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4802.55.90│--- Cu o greutate de minimum 80 g/mp │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4802.56 │-- Cu o greutate de minimum 40 g/mp, dar de maximum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │150 g/mp, in foi avand o latura de maximum 435 mm si │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cealalta de maximum 297 mm in stare nepliata: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.56.10│--- La care o latura are 297 mm si cealalta 210 mm │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ │(format A4) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.56.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4802.57.00│-- Altele, cu o greutate de minimum 40 g/mp, dar de │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ │maximum 150 g/mp │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.58 │-- Cu o greutate peste 150 g/mp: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.58.10│--- In rulouri │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ex 4802.58.10│---- In rulouri (pentru productia de chibrituri) │ │ │ ex │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.58.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ │- Alte hartii si cartoane, la care peste 10% din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │greutatea totala a compozitiei fibroase este │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │constituita din fibre obtinute printr-un procedeu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mecanic sau chimico-mecanic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.61 │-- In rulouri: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.61.20│--- Cu o greutate sub 72 g/mp si la care mai mult de │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ │50% din greutatea totala a compozitiei fibroase este │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │constituita din fibre obtinute printr-un procedeu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mecanic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.61.80│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4802.62.00│-- In foi la care o latura are maximum 435 mm si │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ │cealalta este de maximum 297 mm in stare nepliata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4802.69.00│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4803.00 │Hartii de tipul celor utilizate pentru hartie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │igienica, pentru servetele de demachiat, de sters │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mainile, pentru servetele sau hartii similare pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │utilizari casnice, de igiena sau de toaleta, vata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │celuloza si straturi subtiri din fibre celulozice, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │chiar creponate, incretite, gofrate, stantate, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │perforate, colorate la suprafata, decorate la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │suprafata sau imprimate, in rulouri sau in coli: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4803.00.10│- Vata de celuloza │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ │- Hartii creponate si retele din fibre celulozice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │numite "panze", cu o greutate pe strat si pe mp: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4803.00.31│-- De maximum 25 g │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4803.00.39│-- Peste 25 g │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4803.00.90│- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 48.04 │Hartii si cartoane kraft, necretate, in rulouri sau in│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │coli, altele decat cele de la pozitia 48.02 sau 48.03:│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- Hartii si cartoane pentru coperti, numite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │"Kraftliner": │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.11 │-- Nealbite: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │--- In care minimum 80% din greutatea totala a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │compozitiei fibroase este constituita din fibre de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conifere obtinute prin procedeul chimic cu sulfat sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu soda: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.11.11│---- Cu greutatea sub 150 g/mp │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4804.11.15│---- Cu greutatea de minimum 150 g/mp, dar │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ │sub 175 g/mp │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.11.19│---- Cu greutatea de minimum 175 g/mp │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4804.11.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4804.19 │-- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │--- In care minimum 80% din greutatea totala a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │compozitiei fibroase este constituita din fibre de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conifere obtinute prin procedeul chimic cu sulfat sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu soda: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │---- Realizate dintr-unul sau mai multe straturi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nealbite si cu un strat exterior albit, semialbit sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │colorat in masa, cu greutatea pe mp: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.19.11│----- Sub 150 g │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.19.15│----- De minimum 150 g, dar sub 175 g │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.19.19│----- De minimum 175 g │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │---- Altele cu greutatea pe mp: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.19.31│----- Sub 150 g │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.19.38│----- De minimum 150 g │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.19.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │- Hartii Kraft pentru saci: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.21 │-- Nealbite: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.21.10│--- In care minimum 80% din greutatea totala a │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │compozitiei fibroase este constituita din fibre de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conifere obtinute prin procedeul chimic cu sulfat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau cu soda │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.21.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.29 │-- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.29.10│--- In care minimum 80% din greutatea totala a │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │compozitiei fibroase este constituita din fibre de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conifere obtinute prin procedeul chimic cu sulfat sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu soda │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.29.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │- Alte hartii si cartoane Kraft, cu o greutate de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │maximum 150 g/mp: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.31 │-- Nealbite: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │--- In care minimum 80% din greutatea totala a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │compozitiei fibroase este constituita din fibre de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conifere obtinute prin procedeul chimic cu sulfat sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu soda: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.31.51│---- Utilizate ca izolant in electrotehnica │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.31.58│---- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.31.80│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.39 │-- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │--- In care minimum 80% din greutatea totala a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │compozitiei fibroase este constituita din fibre de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conifere obtinute prin procedeul chimic cu sulfat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau cu soda: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.39.51│---- Albite uniform in masa │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.39.58│---- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.39.80│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │- Alte hartii si cartoane Kraft, cantarind peste 150 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │g/mp, dar sub 225 g/mp: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.41 │-- Nealbite: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.41.10│--- In care minimum 80% din greutatea totala a │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │compozitiei fibroase este constituita din fibre de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conifere obtinute prin procedeul chimic cu sulfat sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu soda │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │--- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.41.91│---- Hartii si cartoane numite "saturating kraft" │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.41.99│---- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.42 │-- Albite uniform in masa si la care peste 95% din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │greutatea compozitiei fibroase totale este │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │constituita din fibre de lemn obtinute printr-un │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │procedeu chimic: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.42.10│--- In care minimum 80% din greutatea totala a │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │compozitiei fibroase este constituita din fibre de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conifere obtinute prin procedeul chimic cu sulfat sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu soda │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.42.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.49 │-- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.49.10│--- In care minimum 80% din greutatea totala a │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │compozitiei fibroase este constituita din fibre de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conifere obtinute prin procedeul chimic cu sulfat sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu soda │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.49.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │- Alte hartii si cartoane Kraft, cu o greutate de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │minimum 225 g/mp: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.51 │-- Nealbite: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.51.10│--- In care minimum 80% din greutatea totala a │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │compozitiei fibroase este constituita din fibre de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conifere obtinute prin procedeul chimic cu sulfat sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu soda │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.51.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.52 │-- Albite uniform in masa si la care peste 95% din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │greutatea compozitiei fibroase totale este │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │constituita din fibre de lemn obtinute printr-un │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │procedeu chimic: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.52.10│--- In care minimum 80% din greutatea totala a │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │compozitiei fibroase este constituita din fibre de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conifere obtinute prin procedeul chimic cu sulfat sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu soda │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.52.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4804.59 │-- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.59.10│--- In care minimum 80% din greutatea totala a │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │compozitiei fibroase este constituita din fibre de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conifere obtinute prin procedeul chimic cu sulfat sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu soda │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4804.59.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 48.05 │Alte hartii si cartoane, necretate, in rulouri sau in │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │foi, care nu au fost supuse unor tratamente sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │procese complementare, altele decat cele stipulate in │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Nota 3 de la acest capitol: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- Hartie pentru caneluri: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4805.11.00│-- Hartie semichimica pentru caneluri │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4805.12.00│-- Hartie din paie pentru caneluri │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4805.19 │-- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4805.19.10│--- Wellenstoff │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4805.19.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │- Testliner (carton din fibre recuperate): │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4805.24.00│-- Cu o greutate pe mp de maximum 150 g │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4805.25.00│-- Cu o greutate pe mp de peste 150 g │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4805.30 │- Hartie sulfit pentru ambalaj: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4805.30.10│-- Cu o greutate de sub 30 g/mp │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4805.30.90│-- Cu o greutate de minimum 30 g/mp │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4805.40.00│- Hartie si carton filtru │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4805.50.00│- Hartie si carton fetru, hartie si carton lanos │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4805.91.00│-- Cu o greutate de maximum 150 g/mp │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4805.92.00│-- Cu o greutate de peste 150 g/mp, dar de sub 225 │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │g/mp │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4805.93 │-- Cu o greutate de minimum 225 g/mp: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4805.93.20│--- Realizate din hartie reciclabila │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4805.93.80│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 48.06 │Hartii si cartoane sulfurizate, hartii rezistente la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │grasimi, hartii calc, hartii pergament si alte hartii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │glazurate, satinate, transparente sau translucide, in │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │rulouri sau in foi: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4806.10.00│- Hartii si cartoane sulfurizate (pergament vegetal) │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4806.20.00│- Hartii rezistente la grasimi │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4806.30.00│- Hartie calc │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4806.40 │- Hartii pergament si alte hartii satinate, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │transparente sau translucide: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4806.40.10│-- Hartii pergament (transparenta) │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4806.40.90│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4807.00 │Hartii si cartoane asamblate plan prin lipire, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │necretate, neimpregnate, chiar intarite in interior, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │in rulouri sau coli: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4807.00.30│- Realizate din hartie reciclabila, chiar acoperite │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │cu hartie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4807.00.80│- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 48.08 │Hartii si cartoane, ondulate (chiar acoperite prin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lipire), creponate, incretite, gofrate, stantate sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │perforate, in rulouri sau foi, altele decat cele de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la pozitia 48.03: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4808.10.00│- Hartii si cartoane, ondulate, chiar perforate │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ex 4808.10.00│-- Hartii si cartoane, ondulate, chiar perforate │ │ │ ex │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(pentru productia de chibrituri) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4808.20.00│- Hartii Kraft pentru saci, creponate sau incretite, │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │chiar gofrate, stantate sau perforate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4808.30.00│- Alte hartii Kraft creponate sau incretite chiar │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │gofrate, stantate sau perforate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4808.90.00│- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 48.09 │Hartii carbon, hartii numite "autocopiante" si alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │hartii copiative (inclusiv hartii cretate, acoperite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau impregnate, pentru hartii stencil sau placi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │offset), chiar imprimate, in rulouri sau in foi: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4809.10.00│- Hartii carbon si hartii de copiat similare │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4809.20 │- Hartii "autocopiante": │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4809.20.10│-- In rulouri │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4809.20.90│-- In foi │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4809.90.00│- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 48.10 │Hartii si cartoane cretate cu caolin sau cu alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │substante anorganice pe una sau pe ambele fete, cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau fara lianti, fara alte stratificari sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acoperiri, chiar colorate la suprafata, decorate la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │suprafata sau imprimate, in role sau in foi de forma │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │patrata sau dreptunghiulara, de orice dimensiuni: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- Hartii si cartoane de tipurile celor utilizate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru scris, imprimat sau pentru alte scopuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │grafice, fara fibre obtinute printr-un procedeu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mecanic sau chimico-mecanic, sau in care maximum 10% │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din greutatea totala a compozitiei fibroase este │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │constituita din astfel de fibre: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.13 │-- In rulouri: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.13.20│--- Hartie si carton suport pentru hartie si carton │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │fotosensibile, termosensibile sau electrosensibile, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu o greutate de maximum 150 g/mp │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.13.80│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ex 4810.13.80│---- Cu o latime de peste 15 cm │ │ │ │ │ │ │ │ │ │6 │ │ │ │ │ │
│ 4810.14 │-- In foi la care una dintre laturi este de maximum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │435 mm si cealalta de maximum 297 mm, in stare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nepliata: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.14.20│--- Hartie si carton suport pentru hartie si carton │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │fotosensibile, termosensibile sau electrosensibile, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu o greutate de maximum 150 g/mp │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.14.80│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ex 4810.14.80│---- La care una din laturi este de peste 360 mm, iar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │6 │ │ │ │ │ │
│ │cealalta are peste 150 mm │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.19 │-- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.19.10│--- Hartie si carton suport pentru hartie si carton │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │fotosensibile, termosensibile sau electrosensibile, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu o greutate de maximum 150 g/mp │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.19.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│6 │ex│ex│ex│ │ │
│ │- Hartii si cartoane de tipul celor utilizate pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │scris, imprimat sau pentru alte scopuri grafice, la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │care peste 10% din greutatea totala a compozitiei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fibroase este constituita din fibre obtinute printr-un│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │procedeu mecanic sau chimico-mecanic: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.22 │-- Hartie usor cretata, numita LWC: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.22.10│--- In rulouri, cu o latime de peste 15 cm sau in foi │ │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │la care o latura are peste 36 cm si cealalta este de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │peste 15 cm in stare nepliata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.22.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4810.29 │-- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.29.30│--- In rulouri │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4810.29.80│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │- Hartie si carton Kraft, altele decat cele de tipul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │folosite pentru scris, imprimat sau alte scopuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │grafice: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.31.00│-- Albite uniform in masa si la care peste 95% din │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │greutatea compozitiei fibroase totale sunt │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │constituite de fibre de lemn obtinute printr-un │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │procedeu chimic, avand o greutate de maximum 150 g/mp │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.32 │-- Albite uniform in masa si la care peste 95% din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │greutatea compozitiei fibroase totale sunt constituite│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de fibre de lemn obtinute printr-un procedeu chimic, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │avand o greutate de peste 150 g/mp: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.32.10│--- Acoperite cu caolin │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4810.32.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4810.39.00│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │- Alte hartii si cartoane: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.92 │-- Multistrat: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.92.10│--- La care fiecare strat este albit │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4810.92.30│--- La care un singur strat exterior este albit │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4810.92.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ex 4810.92.90│---- Altele (pentru fisele de carton tiparite si │ │ │ ex │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pastrate pentru productia de chibrituri) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.99 │-- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4810.99.10│--- Din pasta albita, acoperite cu caolin │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│6 │ex│ex│ex│ │ │
│ 4810.99.30│--- Acoperite cu pulbere de mica │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4810.99.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 48.11 │Hartii, cartoane, vata de celuloza si straturi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │subtiri din fibre de celuloza, cretate, impregnate, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acoperite, colorate la suprafata, decorate la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │suprafata, sau imprimate in rulouri sau foi de forma │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │patrata sau dreptunghiulara, avand orice dimensiuni, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │altele decat produsele de tipul celor de la pozitia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │48.03, 48.09 sau 48.10: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4811.10.00│- Hartii si cartoane gudronate, bituminate sau │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │asfaltate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- Hartii si cartoane gomate sau adezive: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4811.41 │-- Autoadezive: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4811.41.20│--- Cu o latime de maximum 10 cm, a caror acoperire │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │consta in cauciuc, natural sau sintetic, nevulcanizat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4811.41.90│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4811.49.00│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │- Hartii si cartoane, cretate, impregnate sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acoperite cu materiale plastice (cu excluderea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │adezivilor): │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4811.51.00│-- Albite, cu o greutate de peste 150 g/mp │ - │ 15 │ 10 │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4811.59.00│-- Altele │ - │ 15 │ 10 │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│4 │ex│ex│ex│ │ │
│ 4811.60.00│- Hartii si cartoane, cretate, impregnate sau │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │acoperite cu ceara, parafina, stearina, ulei sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │glicerol (glicerina) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4811.90.00│- Alte hartii si cartoane, vata de celuloza si paturi │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │subtiri (voaluri) din fibre de celuloza │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4812.00.00│Blocuri filtrante si placi filtrante, din pasta de │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │hartie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 48.13 │Hartii pentru tigarete, chiar taiate la dimensiune, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sub forma de caiete sau tuburi: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4813.10.00│- In caiete sau in tuburi │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4813.20.00│- In rulouri cu o latime maxima de 5 cm │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4813.90.00│- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 48.14 │Hartii tapet si hartii similare pentru acoperit │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │peretii; transperante din hartie, pentru ferestre: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4814.10.00│- Hartii "INGRAIN" │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4814.20.00│- Hartii tapet si hartii similare pentru acoperit │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │peretii, constituite din hartie acoperita sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │imbracata pe fata cu un strat de material plastic, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │gofrate, colorate, imprimate cu motive sau altfel │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │decorate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4814.30.00│- Hartii tapet si hartii similare pentru acoperit │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │peretii, constituite din hartie acoperita sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │imbracata pe fata cu materiale de impletit, chiar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tesute plat sau paralelizate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4814.90 │- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4814.90.10│-- Hartii tapet si hartii similare pentru acoperit │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │pereti, constituite din hartii imprimate, gofrate, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │colorate la suprafata, imprimate cu motive sau altfel │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │decorate la suprafata, acoperite cu material plastic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │protector transparent │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4814.90.90│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4815.00.00│Materiale de acoperit parchetul, pe suport de hartie │ mp │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │sau de carton, chiar decupate la dimensiune │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 48.16 │Hartii carbon, hartii asa-zise "autocopiante" si alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │hartii pentru copiere sau transfer (altele decat cele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de la pozitia nr. 48.09), hartii stencil si placi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │offset, din hartie, chiar ambalate in cutii: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4816.10.00│- Hartii carbon si hartii similare │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4816.20.00│- Hartii asa-zise "autocopiante" │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4816.30.00│- Hartii stencil │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4816.90.00│- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 48.17 │Plicuri, hartie in forma de plicuri, carti postale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │neilustrate si carti postale pentru corespondenta, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din hartie sau carton; cutii, mape si articole │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │similare, din hartie sau carton, continand un set de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │articole de corespondenta: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4817.10.00│- Plicuri │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4817.20.00│- Hartie in forma de plic, carti postale neilustrate │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │si carti postale pentru corespondenta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4817.30.00│- Cutii, mape si articole similare, din hartie sau din│ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │carton, continand un set de articole de corespondenta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 48.18 │Hartii de tipul celor utilizate pentru hartie igienica│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │si pentru hartii similare, vata de celuloza sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │straturi subtiri din fibre celulozice, de tipul celor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de uz casnic sau sanitar, in rulouri cu o latime de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │maximum 36 cm, sau taiate la dimensiune; batiste, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │servetele demachiante, servetele pentru sters mainile,│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │servetele si fete de masa, scutece, servetele si │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tampoane igienice, lenjerie de pat si articole │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │similare pentru uz casnic, de toaleta, de uz igienic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau spitalicesc, imbracaminte si accesorii de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │imbracaminte, din pasta de hartie, vata de celuloza │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau straturi subtiri din fibre celulozice: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4818.10 │- Hartie igienica: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4818.10.10│-- Cu greutatea de maximum 25 g/mp pe strat │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4818.10.90│-- Cu greutatea peste 25 g/mp pe strat │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4818.20 │- Batiste, servetele demachiante si servetele pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sters mainile: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4818.20.10│-- Batiste si servetele demachiante │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │-- Hartie pentru sters mainile: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4818.20.91│--- In rulouri │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4818.20.99│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4818.30.00│- Fete de masa si servetele de masa │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4818.40 │- Servetele si tampoane igienice, scutece pentru copii│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │si articole igienice similare: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │-- Servetele, tampoane igienice si articole similare: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4818.40.11│--- Servetele igienice │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4818.40.13│--- Tampoane igienice │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4818.40.19│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4818.40.90│-- Scutece pentru copii si articole igienice similare │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4818.50.00│- Imbracaminte si accesorii de imbracaminte │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4818.90 │- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4818.90.10│-- Articole de uz chirurgical, medical sau igienic, │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ │neconditionate pentru vanzarea cu amanuntul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4818.90.90│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 48.19 │Cutii, saci, pungi, cornete si alte ambalaje din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │hartie, carton, vata de celuloza sau straturi subtiri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din fibre celulozice; obiecte din carton pentru birou,│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru magazine sau similare: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4819.10.00│- Cutii din hartie sau carton ondulat │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4819.20.00│Cutii si obiecte din carton, pliante, din hartie sau │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │carton neondulat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4819.30.00│- Saci cu latimea bazei de minimum 40 cm │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4819.40.00│- Alti saci, pungi, mape (altele decat cele pentru │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │discuri) si cornete │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4819.50.00│- Alte ambalaje, inclusiv mape pentru discuri │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4819.60.00│- Obiecte din carton pentru birou, pentru magazine si │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │similare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 48.20 │Registre, registre contabile, carnete (de note, de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │comenzi, de chitante), agende, blocnotesuri, blocuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de hartie pentru scrisori si articole similare, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │caiete, mape, clasoare (cu foi detasabile sau altele),│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │coperti pentru dosare sau alte articole scolare, de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │birou sau de papetarie, inclusiv topuri de imprimate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru seturi de documente si carnete diverse, chiar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu foi de hartie carbon, din hartie sau din carton; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │albume pentru esantioane sau pentru colectii si │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │coperti pentru carti, din hartie sau carton: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4820.10 │- Registre, registre contabile, carnete (de note, de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │comenzi, de chitante), blocnotesuri, blocuri de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │hartie pentru scrisori, agende si articole similare: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4820.10.10│-- Registre, registre contabile si carnete de comenzi │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │sau de chitante │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4820.10.30│-- Carnete de note, blocuri de hartie pentru scrisori │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │si blocnotesuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4820.10.50│-- Agende │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4820.10.90│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4820.20.00│- Caiete │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4820.30.00│- Clasoare, articole de legatorie (altele decat │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │copertile de carte), coperti de dosare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4820.40 │- Carnete de hartie pentru seturi de documente si │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │carnete diverse, chiar intercalate cu foi de hartie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │carbon: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4820.40.10│-- In forme continue │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4820.40.90│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4820.50.00│- Albume pentru esantioane sau pentru colectii │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4820.90.00│- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 48.21 │Etichete de toate genurile, din hartie sau carton, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │imprimate sau nu: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4821.10 │- Imprimate: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4821.10.10│-- Autoadezive │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4821.10.90│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4821.90 │- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4821.90.10│-- Autoadezive │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4821.90.90│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 48.22 │Tambururi, bobine, fuzete, canete, mosoare si │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │suporturi similare din pasta de hartie, hartie sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │carton, chiar perforate sau intarite: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4822.10.00│- De felul celor folosite pentru infasurarea firelor │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │textile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4822.90.00│- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 48.23 │Alte hartii, cartoane, vata de celuloza si straturi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │subtiri din fibre celulozice, decupate la dimensiune; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │alte articole din pasta de hartie, din hartie, din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │carton, din vata de celuloza si din straturi subtiri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din fibre celulozice: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- Hartie gumata sau adeziva, in benzi sau rulouri: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4823.12.00│-- Autoadezive │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4823.19.00│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4823.20.00│- Carton filtru si hartie filtru │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │10.5│
│ 4823.40.00│- Hartii cu diagrame pentru aparatele de inregistrat, │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │sub forma de bobine, foi sau discuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4823.60 │- Tavi, vesela, farfurii, cani si articole similare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din hartie sau carton: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4823.60.10│-- Tavi, vesela si farfurii │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4823.60.90│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4823.70 │- Articole turnate sau presate din pasta de hartie: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4823.70.10│-- Ambalaje alveolare pentru oua │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4823.70.90│-- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ 4823.90 │- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4823.90.10│-- Garnituri pentru aeronave civile │ - │ ex │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │-- Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4823.90.40│--- Hartie si carton de felul celor folosite pentru │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ │scris, imprimat sau pentru alte scopuri grafice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4823.90.80│--- Altele │ - │ 15 │ │ex│ ex │ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ex│ │ │
│ex 4823.90.80│---- Hartie si cartoane, fabricate mecanic, in rulouri│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │10.5│
│ │sau in foi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │


└─────────────┴──────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┴──────┴──┴────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴────┴────┘


__________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016