Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 43 din 5 ianuarie 2000  BLANURI SI BLANURI ARTIFICIALE; ARTICOLE DIN ACESTEA    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 43 din 5 ianuarie 2000 BLANURI SI BLANURI ARTIFICIALE; ARTICOLE DIN ACESTEA

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000

Note de Capitol.
1. Cu exceptia blanurilor brute de la pozitia nr. 43.01, termenul blanuri din Nomenclatura cuprinde pieile tabacite sau apretate, nedepilate, ale tuturor animalelor.
2. Capitolul nu cuprinde:
a) pieile sau partile din piei de pasari, acoperite cu pene sau puf (pozitia nr. 05.05 sau 67.01, dupa caz);
b) pieile brute, nedepilate, de tipul celor pe care Nota 1c) din Capitolul 41 le claseaza in acest din urma Capitol;
c) manusile din blana naturala sau blana artificiala si din piele (pozitia nr. 42.03);
d) articolele de la Capitolul 64;
e) obiectele de acoperit capul si partile acestora de la Capitolul 65;
f) articolele de la Capitolul 95 (de exemplu jucarii, jocuri si articole sportive).
3. La pozitia nr. 43.03 se clasifica blanurile si partile acestora asamblate cu ajutorul altor materiale si blanurile si partile acestora, cusute in forma de imbracaminte, parti sau accesorii de imbracaminte sau alte articole.
4. Se clasifica la pozitia nr. 43.03 sau 43.04, dupa caz, imbracamintea si accesoriile de imbracaminte de orice fel (altele decat cele excluse din acest Capitol, prin Nota 2), captusite cu blanuri naturale sau artificiale, ca si articolele de imbracaminte si accesoriile de imbracaminte cu parti exterioare din blanuri naturale sau artificiale, daca aceste parti depasesc rolul de garnituri simple.
5. In Nomenclatura, sunt considerate blanuri artificiale, imitatiile de blanuri, obtinute din lana, par sau alte fibre lipite sau cusute pe pieile tabacite, pe tesaturi sau pe alte materiale, cu exceptia imitatiilor obtinute prin tesere sau prin tricotare (pozitia nr. 58.01 sau 60.01, in general).

CONSIDERATII GENERALE

Capitolul cuprinde:
1) Blanurile brute, altele decat pieile brute de la pozitiile nr. 41.01, 41.02 sau 41.03.
2) Pieile nedepilate, tabacite simplu sau altfel apretate pentru blanarie, asamblate sau nu.
3) Articolele de imbracaminte, accesoriile de imbracaminte si alte articole fabricate din pieile vizate mai sus (sub rezerva exceptiilor prevazute in Nota explicativa de la pozitiile nr. 43.03).
4) Blanurile artificiale si articolele din acestea.
Pieile si partile de piei de pasari, acoperite cu pene sau cu tulei, sunt excluse din acest Capitol si se clasifica la pozitia nr. 05.05 sau 67.01, dupa caz.

Trebuie mentionat ca la pozitiile nr. 43.01 pana la 43.03 se clasifica blanurile si articolele din aceste blanuri a anumitor specii de animale salbatice, actualmente amenintate cu disparitia sau care risca sa devina, daca comertul cu aceste animale nu este reglementat strict. Aceste specii sunt enumerate in anexa la Conventia din 1973 privind comertul international cu speciile din fauna si flora salbatica amenintate cu disparitia (Conventia de la Washington).

43.01 - BLANURI BRUTE (INCLUSIV CAPETE, COZI, LABE SI ALTE PARTI UTILIZABILE IN BLANARIE), ALTELE DECAT PIEILE BRUTE DE LA POZITIILE NR. 41.01, 41.02 SAU 41.03.
4301.10 - De vizon, intregi, cu sau fara capete, cozi sau labe
4301.20 - De iepure de casa sau de iepure de camp, intregi, cu sau fara capete, cozi sau labe
4301.30 - De miei din speciile astrahan, breitschwanz, caracul, persan sau similari, miei de India, China, Mongolia sau Tibet, intregi, cu sau fara capete, cozi sau labe.
4301.40 - De castor, intregi, cu sau fara capete, cozi sau labe
4301.50 - De bizam, intregi, cu sau fara capete, cozi sau labe
4301.60 - De vulpe, intregi, cu sau fara capete, cozi sau labe
4301.70 - De foca sau otarie, intregi cu sau fara capete, cozi sau labe
4301.80 - Alte blanuri, intregi cu sau fara capete, cozi sau labe
4301.90 - Capete, cozi, labe si alte parti utilizabile in blanarie

Pozitia cuprinde pieile brute nedepilate ale tuturor animalelor, cu exceptia celor de mai jos, care se clasifica la pozitiile nr. 41.01, 41.02 sau 41.03:
a) Piei de bovine (adica de animale de la pozitia nr. 01.02 vezi Nota explicativa de la pozitia respectiva).
b) Piei de cabaline (cai, catari, magari. zebre etc.).
c) Piei de ovine (altele decat pieile de miei din speciile astrahan, breitschwanz, caracul, persan sau similare, si pieile de miei de India, China, Mongolia sau Tibet).
Termenii astrahan, breitschwanz, caracul, persan, sunt utilizate pentru aceleasi specii de miei. Cu toate acestea, cand acesti termeni sunt utilizati in legatura cu hainele de blana ei denota diferitele calitati de blanuri, depinzand de exemplu de varsta mielului.
d) Piei de caprine (altele decat pieile de capre, iada sau ied din Yemen, Mongolia sau Tibet).
e) Piei de porcine (inclusiv pecari).
f) Piei de caprioare sau de gazele.
g) Piei de reni, elani, cerbi sau caprioare.
h) Piei de caini.
Pieile sunt considerate ca brute si se clasifica la aceasta pozitie, nu numai daca sunt prezentate in stare naturala, dar si atunci cand au fost curatate si conservate pentru a nu se deteriora, prin uscare, sarare (umeda sau uscata) chiar cand ele au fost supuse unor operatii de eliminare a parului lung (indepartarea parului grosier) sau de descarnare (indepartarea tesutului fibros si adipos, de derma).
Se clasifica de asemenea aici partile pieilor brute, cum ar fi capatana, coada sau laba, cu exceptia cazului cand reprezinta deseuri inutilizabile in blanarie si se clasifica la pozitia nr. 05.11.

43.02 - BLANURI TABACITE SAU APRETATE (INCLUSIV CAPETE, COZI, LABE SI ALTE PARTI, DESEURI SI RESTURI), NEASAMBLATE SAU ASAMBLATE (FARA ADAUGAREA ALTOR MATERIALE), ALTELE DECAT CELE DE LA POZITIA NR. 43.03.
- Blanuri intregi, cu sau fara capete, cozi sau labe, neasamblate:
4302.11 -- De vizon
4302.12 -- De iepure de casa sau de iepure de camp
4302.13 -- De miei din speciile astrahan, breitschwanz, caracul, persan sau similare, de miei de India, China, Mongolia sau Tibet
4302.19 -- Altele
4302.20 - Capete, cozi, labe si alte parti, deseuri si resturi, neasamblate
4302.30 - Blanuri intregi si partile lor si resturi, asamblate

Pozitia cuprinde:
1) Pieile neasamblate (inclusiv capetele, cozile, labele si alte parti deseuri sau resturi), nedepilate, care au fost tabacite simplu sau apretate, cu conditia ca ele sa nu fi fost decupate in forme pentru o utilizare specifica. Blanurile tabacite sau apretate, intregi, neasamblate si nedecupate sau netrecand printr-o alta operatie pentru o utilizare specifica, se clasifica la aceasta pozitie, chiar daca sunt gata pentru a fi utilizate in aceasta stare (de exemplu drept covor).
2) Asamblarile blanurilor tabacite sau apretate, sau ale partilor acestora (inclusiv pieile zise alungite), cusute in general in forma de patrate, dreptunghiuri, trapeze sau cruci, fara adaugarea altor materiale.
Pieile zise alungite sunt piei care au fost decupate in benzi sub forma de V sau W si care au fost apoi asamblate in ordinea lor originala, pentru marirea lungimii lor in detrimentul latimii.
Tabacirea este tratamentul partii de piele a blanei efectuate prin aceleasi metode care se utilizeaza la fabricarea pielei (vezi in aceasta privinta Consideratiile generale de la Capitolul 41). Pieile astfel tratate se pot distinge in general de pieile brute printr-un tuseu neted si prin flexibilitate. Pieile pot fi de asemenea tratate in vederea ameliorarii aspectului sau pentru a le conferi aparenta blanei altor animale. Pieile sunt supuse apoi unor operatii de albire, de decolorare sau de vopsire (vopsire cu spit sau prin plonjare) si de finisare (daracire sau catifelare, egalizare sau nivelare, lustruire, tratament cu rasini artificiale).
Sunt de asemenea cuprinse aici pieile nedepilate, tabacite sau apretate ale speciilor excluse din pozitia nr. 43.01, de exemplu pieile de manz, de vaca sau de ovine.
Asamblarile blanurilor tabacite sau apretate sau ale partilor lor care se clasifica la aceasta pozitie, sunt semifabricate compuse din doua sau mai multe piei sau bucati de piele cusute la un loc, in general sub forma dreptunghiulara (inclusiv patrata), trapezoidala sau cruce, fara adaugarea altor materiale. Aceste semifabricate sunt destinate unei prelucrari ulterioare.
Aceste forme sunt cunoscute ca:
1) Acoperitoare, patrate si benzi: asamblari rectangulare sau patrate.
2) Cruci: asamblari in forma de cruce.
3) Saci: asamblari in forma de trapez, uneori cusute in forma tubulara.
Se clasifica de asemenea la aceasta pozitie corpurile ("bodies") destinate confectionarii mantourilor sau vestelor din blana. Acestea sunt formate in general prin trei ansambluri distincte de piele; unul sub forma de trapez isoscel cu baza mare curbilinie, din care se decupeaza spatele; celelalte din forme rectangulare, din care vor fi decupate fata si manecile.
Pozitia exclude:
a) Pieile si partile de piele (inclusiv capetele, cozile, labele si alte parti, deseurile si resturile) precum si ansamblurile cusute, prezentand, chiar aproximativ, forma unui articol de imbracaminte, parti sau accesorii de imbracaminte sau de alte articole. si garniturile finite utilizabile in aceasta stare sau dupa o simpla decupare (pozitia nr. 43.03).
b) Ansamblurile (de exemplu articolele care au facut parte din lucrari de ceaprazarie) continand alte materiale (de exemplu cozi combinate cu piele sau tesaturi) (pozitia nr. 43.03).

43.03 - ARTICOLE DE IMBRACAMINTE, ACCESORII DE IMBRACAMINTE SI ALTE ARTICOLE, DIN BLANA.
4303.10 - Articole de imbracaminte si accesorii de imbracaminte
4303.90 - Altele

In afara exceptiilor mentionate mai jos, pozitia cuprinde toate articolele de imbracaminte, partile si accesoriile de imbracaminte (mansoane, esarfe, cravate, gulere etc.):
A) Din blanuri.
B) Din orice materiale, daca sunt dublate in interior cu blanuri.
C) Din orice materiale, daca au parti exterioare din blanuri, depasind rolul unor simple garnituri.
Pot fi considerate in special ca simple garnituri din blana, gulerul si reverele unui articol de imbracaminte (totusi, cu conditia ca aceste piese sa nu fie de o importanta atat de mare incat ele sa poata fi considerate ca articole de imbracaminte), cum ar fi capele sau pelerinele, scurte ornamentele, marginile de buzunare, fustele sau mantourile si aplicatiile.
Pozitia cuprinde in afara de acestea, pieile nedepilate, simplu tabacite sau apretate pentru blanarie, asamblate, cu adaugarea altor materiale (de exemplu nasturi) cu conditia ca aceasta adaugare de alte materiale sa nu modifice caracterul lor esential de blana.
De asemenea se clasifica aici toate celelalte articole si partile lor din blanuri carora blana le confera caracterul esential, de exemplu cuverturile si paturile pentru picioare, covorasele de langa pat, covoarele, taburetele, negarnisite si necapitonate, gentile, tolbele, traistele, articolele pentru utilizari tehnice (de exemplu calote pentru polizare, mansoane pentru rulouri de zugravit sau de decorat).
Pozitia exclude:
a) Articolele din prima parte a pozitiei nr. 42.02.
b) Manusile mixte din piele sau din blanuri, indiferent de proportiile respective ale componentelor (pozitia nr. 42.03).
Manusile in intregime din blana raman clasificate aici.
c) Articolele de la Capitolul 64.
d) Acoperitoarele de cap si partile acestora de la Capitolul 65.
e) Articolele de la Capitolul 95 (de exemplu jocuri, jucarii si articole de sport).

43.04 - BLANURI ARTIFICIALE SI ARTICOLE DIN BLANURI ARTIFICIALE.

Expresia de blanuri artificiale se refera la articolele formate din lana, par sau alte fibre (inclusiv fibrele sub forma de fire tip Janilia (chenille), lipite sau cusute pe piele, tesatura sau pe orice alt material, care imita blana. Sunt excluse imitatiile obtinute prin tesere sau prin tricotare (velura, plusul, tesatura buclata, stofa cu fire lungi, etc.), care raman clasificate impreuna cu articolele corespunzatoare din textile (pozitia nr. 58.01 sau 60.01, in general). Aceasta definitie nu se aplica blanurilor veritabile, la care s-a adaugat parul prin lipire sau coasere.
Blanurile artificiale de la aceasta pozitie se pot prezenta pe parti sau sub forma articolelor confectionate (inclusiv articolele de imbracaminte si accesoriile de imbracaminte), tinand seama de dispozitiile prevazute in Nota explicativa de la pozitia nr. 43.03.
De asemenea se clasifica aici cozile artificiale, obtinute prin fixarea parului pe un suport de piele sau sfoara. Articolele constand din cozi veritabile sau din deseuri de blana aplicate pe un suport, se clasifica la pozitia nr. 43.03.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016