Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 42 din 5 ianuarie 2000  OBIECTE DIN PIELE, ARTICOLE DE CURELARIE SAU DE SELARIE; ARTICOLE DE VOIAJ, SACOSE SI PRODUSE SIMILARE; PRODUSE DIN INTESTINE DE ANIMALE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 42 din 5 ianuarie 2000 OBIECTE DIN PIELE, ARTICOLE DE CURELARIE SAU DE SELARIE; ARTICOLE DE VOIAJ, SACOSE SI PRODUSE SIMILARE; PRODUSE DIN INTESTINE DE ANIMALE

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000

Note de Capitol.
I. Capitolul nu cuprinde:
a) catgutul steril si ligaturile sterile similare pentru suturi chirurgicale (pozitia nr. 30.06);
b) imbracamintea si accesoriile vestimentare (altele decat manusile) din piele, imblanite in interior cu blanuri naturale sau artificiale, precum si imbracamintea si accesoriile vestimentare din piele, avand partile exterioare din blanuri naturale sau artificiale, atunci cand aceste parti depasesc rolul de simple garnituri (pozitiile nr. 43.03 sau 43.04, dupa caz);
c) articolele confectionate din plasa, de la pozitia nr. 56.08;
d) articolele de la Capitolul 64;
e) articole de acoperit capul si parti ale acestora, de la Capitolul 65;
f) bicele, cravasele si celelalte articole de la pozitia nr. 66.02;
g) butonii de manseta, bratarile si celelalte articole de bijuterie de fantezie (pozitia nr. 71.17);
h) accesoriile si garniturile de selarie sau de curelarie cum ar fi zabale, scari de sa, catarame (paftale) prezentate separat (Sectiunea XV, in general);
i.j) coardele muzicale, pieile pentru tobe sau pentru instrumente similare, ca si celelalte parti de instrumente muzicale (pozitia nr. 92.09);
k) articolele de la Capitolul 94 (de exemplu mobila, lampi si aparate de iluminat);
l) articolele de la Capitolul 95 (de exemplu jucarii, jocuri, articole sportive);
m) nasturii, capsele, forme pentru nasturi si alte parti de nasturi sau de capse, ebosele de nasturi, de la pozitia nr. 96.06.
2. A) In afara dispozitiilor de la Nota 1 de mai sus pozitia nr. 42.02 nu cuprinde:
a) sacose confectionate din foi de material plastic, imprimate sau nu, cu maner, neconcepute pentru folosinta indelungata (pozitia nr. 39.23);
b) articole din materiale de impletit (pozitia nr. 46.02);
B) Articolele de la pozitiile nr. 42.02 si 42.0., care au parti din metale pretioase sau din metale placate sau dublate cu metale pretioase, din perle naturale sau de cultura sau din pietre pretioase sau semipretioase (naturale, sintetice sau reconstituite), raman clasificate la aceste pozitii chiar daca astfel de parti constituie mai mult decat simple accesorii sau garnituri de minima importanta, cu conditia ca aceste parti sa nu confere articolelor caracterul lor esential. Daca, totusi, aceste parti confera articolelor caracterul lor esential, articolele se clasifica la Capitolul 71.
3. In sensul pozitiei nr. 42.03 expresia imbracaminte si accesorii de imbracaminte se aplica numai manusilor (inclusiv manusilor de sport sau de protectie), sorturilor si altor echipamente speciale de protectie individuala pentru orice meserie, bretelelor, curelelor, centiroanelor, bandulierelor si bratarilor, cu exceptia curelelor de ceas (pozitia nr. 91.13).

CONSIDERATII GENERALE

Capitolul cuprinde in principal articolele din piele naturala sau reconstituita. Totusi pozitiile nr. 42.01 si 42.02 cuprind de asemenea si anumite articole confectionate de obicei din piele si care ocazional sunt facute din alte materiale. Cuprinde si anumite articole din intestine, basici, vezici sau tendoane.
Sunt totusi excluse anumite articole mentionate mai jos in Notele explicative aferente diferitelor pozitii.

42.01 - ARTICOLE DE SELARIE SAU DE CURELARIE PENTRU ORICE ANIMALE (INCLUSIV SLEAURI, ZGARZI, GENUNCHIERE, BOTNITE, PATURI PENTRU SEI, OBLANCURI, IMBRACAMINTE PENTRU CAINI SI ARTICOLE SIMILARE) DIN ORICE MATERIAL.

Pozitia cuprinde echipament sau harnasament pentru toate tipurile de animale, din piele naturala sau inlocuitor din piele, din blanuri, din textile sau alte materiale.
Pozitia cuprinde, intre altele, seile, hamurile si gatarele (inclusiv haturile, fraurile si sleaurile) pentru animale de calarie, de tractiune sau de povara, genunchierele, aparatoarele de ochi si celelalte articole de protectie, harnasamentele speciale pentru animale de circ, botnitele pentru toate tipurile de animalele, gatarele, zgarzile si harnasamentele pentru caini sau pisici, desagele, oblancurile, covoarele si pernele de sa, acoperamintele de cal de forme speciale, imbracaminte pentru caini etc.
Pozitia exclude:
a) Accesoriile si garniturile de selarie sau de curelarie (de exemplu zabale, scari de sa, catarame) prezentate separat (Sectiunea XV, in general), precum si ornamentele (de exemplu pene pentru animale de circ), care isi urmeaza regimul lor propriu.
b) Hamurile pentru copii sau adulti (pozitiile nr. 39.26, 42.05, 63.07 etc.).
c) Biciurile, cravasele si celelalte articole de la pozitia nr. 66.02.

42.02 - VALIZE, GEAMANTANE SI CUFARE, INCLUSIV CASETE DE TOALETA SI MAPE PORT-DOCUMENTE, SERVIETE, GHIOZDANE, TOCURI PENTRU OCHELARI, TOCURI PENTRU BINOCLURI, PENTRU APARATE FOTOGRAFICE, PENTRU APARATE DE FILMAT, CUTII PENTRU INSTRUMENTE MUZICALE SAU PENTRU ARME, TOCURI DE PISTOL SI ARTICOLE SIMILARE; GENTI DE VOIAJ, TRUSE DE TOALETA, RUCSACURI, GENTI DE MANA, PUNGI, PORTOFELE, PORTMONEE, PORTHARTI, TABACHERE, PUNGI PENTRU TUTUN, TRUSE PENTRU SCULE, SACI PENTRU ARTICOLE DE SPORT, CUTII PENTRU FLACOANE SAU PENTRU BIJUTERII, CUTII DE PUDRA, CASETE PENTRU BIJUTERII SI ARTICOLE SIMILARE, DIN PIELE NATURALA SAU RECONSTITUITA, DIN FOI DE MATERIAL PLASTIC, DIN MATERIALE TEXTILE, DIN FIBRE VULCANIZATE SAU DIN CARTON, SAU REACOPERITE IN TOTALITATE SAU IN MARE PARTE, CU ASTFEL DE MATERIALE SAU CU HARTIE (+).
- Valize, geamantane si cufare, inclusiv casete de toaleta, si mape portdocument, serviete, ghiozdane si articole similare:
4202.11 -- Cu suprafata exterioara din piele naturala, din piele reconstituita sau din piele lacuita
4202.12 -- Cu suprafata exterioara din materiale plastice sau din materiale textile
4202.19 -- Altele
- Genti de mana, de umar, cu sau fara maner:
4202.21 -- Cu suprafata exterioara din piele naturala, din piele reconstituita sau din piele lacuita
4202.22 -- Cu suprafata exterioara din folie de material plastic sau din materiale textile
4202.29 -- Altele
- Articole de buzunar sau care se poarta in geanta:
4202.31 --Cu suprafata exterioara din piele naturala, din piele reconstituita sau din piele lacuita
4202.32 -- Cu suprafata exterioara din foi de material plastic sau din materiale textile
4202.39 -- Altele
- Altele:
4202.91 -- Cu suprafata exterioara din piele naturala, din piele reconstituita sau din piele lacuita
4202.92 -- Cu suprafata exterioara din foi de material plastic sau din materiale textile
4202.99 -- Altele

Pozitia cuprinde exclusiv articolele enumerate in titlu si articole similare.
Aceste articole pot fi flexibile, din cauza lipsei suportului rigid (articole de marochinarie) sau rigide din cauza existentei unui suport pe care se aplica materialul ce constituite cutia sau carcasa.
Sub rezerva dispozitiilor Notelor 1 si 2 ale prezentului Capitol, articolele cuprinse in prima parte a pozitiei pot fi din orice material. In aceasta parte expresia articole similare cuprinde cutiile pentru palarii, cutiile pentru accesoriile aparatelor fotografice, cartusierele, tocurile pentru cutite de vanatoare sau de camping, cutiile sau carcasele uneltelor portabile special concepute in interior pentru a introduce uneltele particulare cu sau fara accesoriile lor etc.
Totusi, articolele reluate in a doua parte a titlului pozitiei trebuiesc fabricate numai din materialele enumerate in titlul pozitiei sau trebuie sa fie acoperite in totalitate sau in mare parte ca aceste materiale sau cu hartie (suportul putand fi din lemn, metal etc.). In aceasta a doua parte, expresia articole similare cuprinde portofelele, trusele de corespondenta, tocurile pentru stilouri, bilete sau tichete, suporturi pentru ace, tocurile pentru chei, tabachere, tocuri pentru pipe, scule, bijuterii, cutiile pentru perii, pentru incaltaminte etc.
Articolele acestei pozitii pot avea parti sau garnituri din metale pretioase sau din metale placate sau dublate cu metale pretioase, din perle fine sau din perle de cultura, din pietre geme, din pietre sintetice sau reconstituite, chiar daca aceste parti sau garnituri depasesc rolul unor simple accesorii, cu conditia ca aceste parti sa nu dea articolelor un caracter esential. Acesta ar fi cazul unei posete din piele, avand o montura de argint sau o catarama din onix (vezi Nota 2B) de la acest Capitol).
Termenul de saci pentru articole de sport cuprinde articolele cum ar fi sacii de golf, de gimnastica, pentru rachete de tenis, pentru transportul schiurilor, pentru pescuit.
Termenul cutii de bijuterii cuprinde nu numai cutiile special concepute pentru pastrarea bijuteriilor ci si cutii similare cu capac de diverse dimensiuni (cu sau fara balamale sau dispozitive de inchidere). Acestea din urma sunt in mod special adaptate pentru a primi unul sau mai multe articole de bijuterie sau de giuvaergerie si interiorul este, in general, dublat de un material textil. Sunt utilizate pentru prezentarea si vinderea articolelor de bijuterie sau de giuvaergerie si sunt utilizabile pe termen lung.
Pozitia exclude:
a) Sacosele descrise in Nota 2 A) a prezentului Capitol (pozitia nr. 39.23).
b) Articolele din materiale impletite (pozitia nr. 46.02).
c) Articolele, care desi ar putea prezenta caracterul unor genti (cutii pentru transport) nu sunt asemanatoare cu cele descrise la aceasta pozitie, cum ar fi lizeuzele, invelitoare pentru carti, invelitoare pentru dosare, mape de protejare a documentelor, mapele de birou, ramele pentru fotografii, bombonierele, cutiile pentru tutun, scrumierele, flacoanele din ceramica, din sticla etc. si care sunt acoperite in intregime sau in mare parte. Aceste articole apartin de pozitia nr. 42.05, daca sunt fabricate din (sau acoperite cu) piele naturala sau reconstituita, sau din alte Capitole daca sunt fabricate din (sau acoperite cu) alte materiale.
d) Articolele confectionate din plasa de la pozitia nr. 56.08.
e) Articolele de bijuterie, de fantezie (pozitia nr. 71.17)
f) Cutiile sau laditele pentru unelte, care nu sunt in mod special concepute sau amenajate in interior pentru a introduce unelte particulare cu sau fara accesoriile lor (in general, pozitia nr. 39.26 sau 73.26).
g) Tecile pentru sabii, baionete, pumnale sau alte arme albe (pozitia nr. 93.07).
h) Articolele din Capitolul 95 (de exemplu jocuri, jucarii, masini sportive).

Note explicative de subpozitie.
Subpozitiile nr. 4202.31, 4202.32 si 4202.39
Aceste subpozitii cuprind articolele de buzunar sau de poseta si in special, tocurile pentru ochelari, portbiletele, portofelele, portmoneurile, tocurile pentru chei, tabacherele, tocurile pentru pipe si pungutele pentru tutun.

42.03 - ARTICOLE DE IMBRACAMINTE SI ACCESORII DE IMBRACAMINTE DIN PIELE NATURALA SAU RECONSTITUITA (+).

4203.10 - Articole de imbracaminte
- Manusi, mitene si manusi cu un deget:
4203.21 -- Special destinate pentru practicarea sportului
4203.29 -- Altele
4203.30 - Curele, centuri si banduliere
4203.40 - Alte accesorii de imbracaminte

Pozitia cuprinde toate articolele de imbracaminte si accesoriile de imbracaminte, cu exceptia celor mentionate mai jos, din piele naturala sau reconstituita, cum ar fi mantouri, paltoane, manusi (inclusiv manusile de sport si manusile de protectie), sorturi, mansete si alte echipamente speciale de protectie individuala, bretele, curele, centuri, banduliere si cravate.
Pozitia cuprinde si fasii din piele obtinute prin decupare, care se ingusteaza sub forma de V la unul din capete, destinate fabricarii curelelor.
Manusile de piele imblanite sau garnisite cu blanuri naturale sau artificiale, sunt cuprinse la aceasta pozitie.
Cu exceptia acestor manusi, articolele de imbracaminte si accesoriile de imbracaminte din piele naturala sau reconstituita, sunt clasificate la pozitiile nr. 43.03 sau 43.04, daca ele sunt acoperite in interior cu blanuri naturale sau artificiale, sau daca ele au parti exterioare din blanuri naturale si artificiale, daca aceste parti depasesc rolul de simple garnituri.
Articolele raman clasificate la aceasta pozitie chiar daca contin elemente de incalzire electrica.
Articolele acestei pozitii pot avea parti din metale pretioase sau din metale placate cu metale pretioase, din perle fine sau perle de cultura, din pietre geme, din pietre sintetice sau reconstituite, chiar daca aceste parti depasesc rolul unor simple accesorii sau garnituri minore cu conditia ca aceste parti sa nu dea articolelor un caracter esential. De asemenea, se clasifica la aceasta pozitie curelele din piele cu catarama din aur (vezi Nota 2B) a Capitolului).
Pozitia exclude:
a) Articolele de imbracaminte si accesoriile de imbracaminte din piei tabacite nedepilate, si in special din piele imblanita de ovine (Capitolul 43).
b) Articolele de imbracaminte din materiale textile intarite cu piele (Capitolele 61 sau 62).
c) Articolele de la Capitolul 64 (de exemplu incaltaminte, jambiere sau partile lor).
d) Perucile sau partile de peruca din Capitolul 65.
e) Butonii de manseta, bratarile si celelalte articole de bijuterie de fantezie (pozitia nr. 71.17).
f) Bratarile pentru ceasuri (pozitia nr. 91.13).
g) Articolele de la Capitolul 95 (de exemplu articolele de sport ca jambiere si protectoare de tibie pentru crichet, hochei etc. sau echipamente sportive speciale pentru protectie individuala, cum ar fi plastroane si masti pentru scrima). (Totusi, articolele de imbracaminte din piele pentru practicarea sporturilor si manusile de sport raman clasificate la aceasta pozitie).
h) Nasturii si capsele, formele pentru nasturi si celelalte parti ale nasturilor sau ale capselor, ebosele nasturilor (pozitia nr. 96.06).

Note explicative de subpozitie.
Subpozitia nr. 4203.21
Prin manusi, mitene si manusi cu un singur deget concepute pentru practicarea sporturilor, se inteleg manusile vandute cu bucata sau perechi, care sunt concepute de o maniera functionala in vederea asigurarii conditiilor speciale adecvate practicarii sporturilor (de exemplu manusi pentru hochei pe gheata, care protejeaza si permit tinerea mai buna a crosei si manusile de box).

42.04 - ARTICOLE DIN PIELE NATURALA SAU RECONSTITUITA, DE UZ TEHNIC.

Pozitia cuprinde:
1) Curelele pentru masini (de transmisie, transportoare etc.) (inclusiv curelele impletite), de toate sectiunile, de o lungime data sau nedeterminata. Curelele plate sunt compuse din benzi de piele asamblate prin lipire sau altfel. Curelele de sectiune circulara in general sunt obtinute din benzi infasurate si asamblate astfel incat sa formeze o sectiune circulara.
Curelele de transmisie sau transportoare prezentate impreuna cu masinile sau aparatele pentru care ele au fost concepute, sunt clasate impreuna cu masinile sau aparatele (Sectiunea XVI in special) chiar daca nu sunt montate.
2) Cupe pentru transportoare.
3) Bridele de bataie, tachetii, placile si benzolele fara capete pentru carde, segmentii pentru masini de pieptanat, mansoanele placii cu piepteni, benzile si mansoanele pentru razboaiele de tesut continue, batatorii de suveica, benzile pentru bratele de bataie de la razboaiele de tesut si alte articole din piele pentru industria textila (garniturile carda actionate de dintii lor sau de varfuri, se clasifica la pozitia nr. 84.48).
4) Angrenajele, imbinarile, rondelele, pieile pentru supape, articolele ambutisate pentru pompe, prese etc. mansoanele cilindrilor pentru presele tipografice si pieile perforate pentru sortatoare.
5) Ciocanele.
6) Diafragmele (membranele) contoarelor de gaz, precum si alte parti de aparate sau instrumente de la Capitolul 90.
7) Tuburile din piele si furtunurile.

42.05 - ALTE ARTICOLE DIN PIELE NATURALA SAU RECONSTITUITA.

Pozitia cuprinde articolele din piele naturala sau reconstituita, care nu se clasifica la pozitiile precedente ale acestui Capitol sau ale altor Capitole din Nomenclatura.
Sunt incluse, in special:
Portadresele, curelele pentru ascutit briciuri, sireturile de pantofi, manerele portpachetelor, colturile valizelor, geamantanelor etc., imbracaminte pentru taburete (taburetele capitonate se clasifica la pozitia nr. 94.04) curelele de uz general necuprinse la pozitiile nr. 42.01 sau 42.04, hamurile pentru copii sau adulti, ramele de lungimi nedefinite, covoarele (altele decat covoarele de sa care apartin pozitiei nr. 42.01), semnele si imbracamintile pentru carti, mapele de birou, plostilele, burdufurile si alte recipiente, inclusiv cele acoperite in intregime sau in mare parte cu piele naturala sau reconstituita, care nu se aseamana cu cele continute la pozitia nr. 42.02, partile de bretele, cataramele, fermoarele si monturile de fermoar imbracate cu piele, tecile, canafurile, snururile si articolele similare pentru umbrele de ploaie, de soare, umbrelute sau bastoane, snururile pentru pumnale sau sabii, pieile tabacite cu grasimi cu marginile neregulate sau asamblate pentru a fi utilizate drept carpe de sters (pielea de caprioara, obtinuta printr-o simpla decupare sumara, se clasifica la pozitia nr. 41.08), pile de unghii acoperite de piele de caprioara, precum si partile decupate in anumite forme pentru articole si lucrari din piele naturala sau reconstituita (de exemplu pentru articole de imbracaminte), nenumite si necuprinse in alta parte.
De asemenea, pozitia exclude:
a) Partile de incaltaminte de la Capitolul 64.
b) Biciurile, cravasele si celelalte articole de la pozitia nr. 66.02.
c) Florile, frunzele si fructele artificiale si partile lor (pozitia nr. 67.02).
d) Butonii de manseta, bratarile si celelalte articole de bijuterie de fantezie (pozitia nr. 71.17).
e) Articolele de la Capitolul 94 (de exemplu mobile sau parti de mobila, aparate de iluminat).
f) Articolele de la Capitolul 95 (de exemplu jocuri, jucarii si articole sportive).
g) Nasturii, capsele etc. de la pozitia nr. 96.06.

42.06 - ARTICOLE DIN INTESTINE (ALTELE DECAT CELE DE LA VIERMII DE MATASE), DIN VEZICI SAU DIN TENDOANE.

4106.10 - Corzi din intestine
4206.90 - Altele
Pozitia cuprinde:
1) Corzile din intestine, cunoscute si sub denumirea de catgut, obtinute in general, din intestinele de oaie spalate, rasucite si uscate. Sunt utilizate mai ales la fabricarea rachetelor de tenis, precum si pentru unditele de pescuit si unele piese de mecanica.
Catguturile sterile si ligaturile similare pentru sutura chirurgicala si corzile de intestine, conditionate drept corzi armonice, sunt excluse de la aceasta pozitie si apartin respectiv de pozitia nr. 30.06 si 92.09.
2) Basica (apendicele preparat al oilor sau al altor rumegatoare) decupata sub forma patrata, dreptunghiulara sau alta forma, precum si lucrarile din acest material.
3) Articolele din vezica (pungute de tutun, etc.) si articolele din tendoane (curele de masini, cureluse pentru montarea curelelor de transmisie, etc.); intestine artificiale fabricate prin lipirea intestinelor naturale rupte.

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016