Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 33 din 5 ianuarie 2000  ULEIURI ESENTIALE SI REZINOIDE; PRODUSE PREPARATE DE PARFUMERIE SAU DE TOALETA SI PREPARATE COSMETICE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 33 din 5 ianuarie 2000 ULEIURI ESENTIALE SI REZINOIDE; PRODUSE PREPARATE DE PARFUMERIE SAU DE TOALETA SI PREPARATE COSMETICE

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000
ULEIURI ESENTIALE SI REZINOIDE; PRODUSE PREPARATE DE PARFUMERIE SAU DE TOALETA SI PREPARATE COSMETICE

Note de Capitol.
1. - Capitolul nu cuprinde:
a) oleorasinile sau extractele vegetale de la pozitiile 13.01 sau 13.02;
b) sapunurile si alte produse de la pozitia nr. 34.01:
c) uleiurile de terebentina, de lemn de pin sau de celuloza cu sulfat si alte produse de la pozitia nr. 38.05.
2. - In sensul pozitiei nr. 33.02, expresia substante odoriferante se refera numai la substantele de la pozitia nr. 33.01, la ingredientii odoriferanti extrasi din aceste substante si la produsele aromatice obtinute prin sinteza.
3. - Pozitiile nr. de la 33.03 pana la 33.07 se aplica intre altele la produsele amestecate sau neamestecate (altele decat apele distilate aromatice si solutiile apoase ale uleiurilor esentiale), adecvate utilizarii ca produse ale acestor pozitii si conditionate pentru vanzarea cu amanuntul in vederea folosirii lor in aceste scopuri.
4. - Prin produse de parfumerie sau de toaleta preparate si preparate cosmetice se inteleg, in sensul pozitiei nr. 33.07, in special urmatoarele produse: pliculetele mici continand o cantitate de plante aromatice, preparatele odoriferante care devin mirositoare prin ardere, servetelele parfumate si servetelele impregnate sau unse cu farduri, solutiile lichide pentru lentile de contact sau pentru ochi artificiali, vata, fetrul si produsele netesute, impregnate sau acoperite cu parfum sau farduri, produsele de toaleta preparate pentru animale.

CONSIDERATII GENERALE
Uleiurile esentiale si oleorasinile de extractie de la pozitia nr. 33.01 sunt in totalitate obtinute prin extractie din materiale vegetale. Metoda de extractie utilizata determina tipul de produs obtinut. De exemplu, in functie de metoda de obtinere, fie prin distilare si antrenare cu ajutorul vaporilor de apa, fie prin extractie cu ajutorul solventilor organici, anumite plante (de exemplu scortisoara) pot da sau un ulei esential, sau o oleorasina de extractie.
Pozitiile nr. de la 33.03 pana la 33.07 cuprind produse amestecate sau neamestecate (altele decat apele distilate aromatice si solutiile apoase ale uleiurilor esentiale), adecvate utilizarii ca produse ale acestor pozitii si conditionate pentru vanzarea cu amanuntul in vederea folosirii lor in aceste scopuri (vezi Nota 3 a Capitolului).
Produsele de la pozitiile nr. de la 33.03 pana la 33.07 se clasifica aici chiar daca contin, cu titlu accesoriu, anumite substante utilizate in farmacie sau ca dezinfectante si chiar daca le sunt atribuite, cu titlu accesoriu, proprietati terapeutice sau profilactice (vezi Nota 1 d) a Capitolului 30). Totusi deodorantele de incapere preparate se clasifica la pozitia nr. 33.07, chiar daca au proprietati de dezinfectare mai mult decat cu titlu accesoriu.
Preparatele (de exemplu lac) si produsele neamestecate (praful de talc neparfumat, argila de piuare, acetona, alaunul etc.), care in afara de utilizarile vizate mai sus, pot fi utilizate in alte scopuri, se clasifica la aceste pozitii numai in cazurile de mai jos:
a) Daca sunt prezentate conditionate pentru vanzarea la consumator, indicand prin etichete, imprimate sau altfel, ca sunt destinate a fi utilizate ca produse de parfumerie sau de toaleta preparate, sau ca alte preparate cosmetice sau ca deodorante de incapere.
b) Daca sunt conditionate sub forme cu totul speciale, nelasand nici un dubiu in privinta destinatiei lor pentru acelasi gen de utilizari (acesta va fi cazul de exemplu la lacul de unghii prezentat intr-un mic flacon, al carui buson este echipat in pensula, destinata aplicarii lacului).
Capitolul nu cuprinde:
a) Vaselina, alta decat cea destinata ingrijirii pielii si conditionata pentru vanzarea cu amanuntul pentru aceasta utilizare in acest scop (pozitia nr. 27.12).
b) Preparatele medicamentoase utilizate cu titlu accesoriu ca produse de parfumerie, drept cosmetice sau ca preparate de toaleta (pozitiile nr. 30.03 sau 30.04).
c) Sapunurile si hartiile, vata, fetru si netesutele, impregnate, imbibate sau acoperite cu sapun sau cu detergenti (pozitia nr. 34.01).

33.01. ULEIURI ESENTIALE (DETERPENIZATE SAU NU), INCLUSIV CELE ASA-ZISE "CONCRETE" SAU "ABSOLUTE"; REZINOIDE; OLEORASINI DE EXTRACTIE; SOLUTII CONCENTRATE DE ULEIURI ESENTIALE IN GRASIMI, IN ULEIURI STABILIZATE, IN CEARA SAU IN SUBSTANTE SIMILARE, OBTINUTE PRIN EXTRACTIE SAU MACERARE; SUBPRODUSE TERPENICE REZIDUALE DE LA DETERPENIZAREA ULEIURILOR ESENTIALE; APE DISTILATE AROMATICE SI SOLUTII APOASE ALE ULEIURILOR ESENTIALE (+).
- Uleiuri esentiale de citrice:
3301.11 -- De bergamota
3301.12 -- De portocala
3301.13 -- De lamaie
3301.14 -- De chitra (citrus medica)
3301.19 -- Altele
- Uleiuri esentiale, altele decat cele de citrice:
3301.21 -- De muscata
3301.22 -- De iasomie
3301.23 -- De levantica sau de lavandina
3301.24 -- De menta piperata (Mentha piperita)
3301.25 -- De alta menta
3301.26 -- De vetiver
3301.29 -- Altele
3301.30 - Rezinoide
3301.90 - Altele

A. Uleiuri esentiale, inclusiv cele asa-zise "concrete" sau "absolute"; rezinoide, oleorasini de extractie.
Uleiurile esentiale (denumite si esente) sunt materii prime de origine vegetala, utilizate in parfumerie, in anumite industrii alimentare sau in alte industrii. Compozitia lor este in general foarte complexa si contin mai ales alcooluri, aldehide, cetone, eteri, esteri, fenoli si hidrocarburi terpenice sau terpene in diferite proportii. Uleiurile esentiale se clasifica aici, chiar daca au fost deterpenizate, adica daca le-au fost eliminate constituentele lor terpenice, care sunt de natura sa altereze aroma. Majoritatea lor sunt volatile, nu pateaza remanent hartia.
Uleiurile esentiale se obtin, dupa caz, printr-unul din procedeele de mai jos:
1) Prin presare (procedeu utilizat in special pentru extragerea uleiului din coaja de lamaie).
2) Prin distilare in curent de vapori de apa.
3) Prin extractie din produse vegetale in stare proaspata, cu ajutorul solventilor, ca eterul, petrolul, benzenul, acetona sau toluenul sau cu ajutorul fluidelor supercritice ca anhidrida carbonica sub presiune.
4) Prin extractia din solutiile concentrate cuprinse in partea B de mai jos, obtinute prin extractie din parfumuri sau prin macerare.
Pozitia cuprinde si uleiurile esentiale concrete, care mai sunt denumite si esente concrete sau si mai simplu, concrete, si care sunt obtinute prin procedeul vizat in aliniatul 3) de mai sus si sunt mai mult sau mai putin solide, functie de proportia substantelor cu continut de ceara incluse. Prin eliminarea acestei ceri se obtin esentele absolute, denumite si absolute sau chintesente, clasificate tot la aceasta pozitie.
Rezinoidele sunt utilizate in principal ca fixatori in industria parfumurilor, a cosmeticelor, a sapunurilor sau a agentilor de suprafata. Sunt compuse in esenta din substante nevolatile si sunt obtinute prin extractie cu ajutorul solventilor organici sau cu fluide supercritice din:
1°) substante rasinoase vegetale, naturale uscate necelulare (de exemplu gume oleorasinoase sau oleorasini naturale);
2°) substante rasinoase animale naturale uscate (de exemplu de castor, civeta sau mosc).
Oleorasinile de extractie, cunoscute de asemenea in comert sub numele de "oleorasini preparate" sau de "oleorasini din condimente" sunt produse obtinute din substante vegetale naturale brute celulare (de obicei condimente sau plante aromatice), prin extractie cu ajutorul solventilor organici sau al fluidelor supercritice. Aceste extracte contin principii odoriferante volatile (de exemplu uleiuri esentiale) si principii aromatizante nevolatile (rasini, uleiuri grase, constituenti acri) care definesc mirosul sau gustul condimentului sau plantei aromatice. Continutul in uleiuri esentiale a acestor oleorasini de extractie variaza mult in functie de condimentul sau planta aromatica de la care provin. Aceste produse sunt utilizate in principal ca agenti aromatizanti in industria alimentara.
Pozitia exclude:
a) Oleorasinile naturale (pozitia nr. 13.01).
b) Extractele vegetale, nedenumite si necuprinse in alta parte (de exemplu oleorasinile extrase in faza apoasa), care contin ingrediente volatile si, de obicei, (independent de substantele odoriferante) o proportie mult mai importanta de alti constituenti ai plantei (pozitia nr. 13.02).
c) Substantele colorante de origine vegetala sau animala (pozitia nr. 32.03).
Uleiurile esentiale, rezinoidele si oleorasinile de extractie contin uneori mici cantitati din solventii utilizati la extractie (de exemplu alcool etilic), dar aceasta nu influenteaza clasificarea lor.
Uleiurile esentiale, rezinoidele si oleorasinile de extractie care au fost numai aduse la compozitia standard indepartand sau adaugand o parte a ingredientului principal, raman clasificate in aceasta pozitie cu conditia ca prin aceasta produsul obtinut sa ramana in limitele normale ale produsului aflat in stare naturala. Totusi, sunt excluse uleiurile esentiale, rezinoidele sau oleorasinile de extractie care au fost fractionate sau altfel modificate (cu exceptia deterpenizarii), astfel incat compozitia produsului care rezulta difera sensibil de cea a produsului original (in general pozitia nr. 33.02). Sunt, printre altele, excluse din aceasta pozitie produsele prezentate impreuna cu diluanti sau substante suport adaugate cum ar fi uleiurile vegetale, dextroza sau amidonul (in general pozitia 33.02)
Lista principalelor rezinoide, uleiuri esentiale si oleorasini de extractie figureaza in Anexa Notelor explicative ale acestui Capitol.

B. Solutiile concentrate ale uleiurilor esentiale in grasimi, in uleiuri stabilizate, in ceara sau in materiale similare.
Aceste produse provin de la extractia uleiurilor esentiale continute in plante si flori, prin procedeul cu grasimi, uleiuri stabilizate, sortimente de ceara, vaselina etc., indiferent daca aceasta operatie are loc la rece sau la cald (procedeu de extractie din flori sau de macerare sau concentrare). Aceste produse se prezinta sub forma unor solutii concentrate de uleiuri esentiale in grasimi, in uleiuri stabilizate etc. Concentratele in grasimi au denumirea comerciala de alifie de flori. Preparatele capilare sub forma de alifie, se clasifica la pozitia nr. 33.05.

C. Subproduse terpenice.
Pozitia cuprinde subprodusele terpenice separate din uleiurile esentiale prin distilare fractionata sau printr-un alt procedeu. Aceste subproduse sunt utilizate mai ales pentru parfumarea anumitor sapunuri de toaleta sau ca aromatizante in industria alimentara.

D. Ape distilate aromatice si solutii apoase ale uleiurilor esentiale.
Apele distilate aromatice, cuprinse la aceasta pozitie, sunt in general obtinute direct, distiland produse vegetale prin intermediul vaporilor de apa. Este suficient sa se scoata, prin decantare, uleiurile esentiale extrase; raman produsele apoase de la distilare, adica apele distilate. Aceste ape distilate, care au retinut cantitati mici de uleiuri esentiale, au parfumul produselor vegetale tratate. Unele dintre ele, obtinute din produsele vegetale conservate in alcool, pot contine, dupa distilare, cantitati mici de alcool; altele pot contine cantitatea de alcool necesara pentru asigurarea conservarii lor (de exemplu apa de hamamelis).
Pozitia cuprinde de asemenea aceste solutii de uleiuri esentiale, dizolvate in apa.
Aceste produse se clasifica aici, chiar daca sunt amestecate intre ele, fara adaugarea altor materiale, sau daca sunt conditionate pentru vanzarea cu amanuntul, ca produse de parfumerie sau ca medicamente.
Printre acestea sunt apele distilate ale florilor de portocal, de trandafir, de melisa, de menta, de marar, de leandru-cireasa, de tei, de hamamelis etc.
Pozitia mai exclude:
a) Oleorasina de vanilie, numita uneori impropriu rezinoida de vanilie sau extract de vanilie (pozitia nr. 13.02)
b) Constituentele uleiurilor esentiale (de exemplu terpenii izolati) sau al rezinoidelor, care au caracterul unor produse cu compozitie chimica definita din Capitolul 29, care au fost izolate prin tratarea acestor substante sau care au fost obtinute sintetic.
c) Amestecurile uleiurilor esentiale intre ele, amestecurile rezinoidelor intre ele; amestecurile de oleorasini de extracte intre ele, amestecurile uleiurilor esentiale cu rezinoidele sau cu oleorasini de extractie sau cu orice combinatie a acestor produse, ca si amestecurile pe baza de uleiuri eterice sau cu rezinoide sau cu oleorasini de extractie (vezi Nota explicativa de la pozitia nr. 33.01).
d) Esentele de terebentina, de lemn de pin, sau de celuloza cu sulfat si alte esente terpenice, provenind de la distilare sau de la alte tratamente ale lemnului de conifere (pozitia nr. 38.05).

*
* *

Note explicative de subpozitii.
Subpozitia nr. 3301.12
In sensul pozitiei nr. 3301.12, expresia "portocale" nu se refera la mandarine (inclusiv tangerine si satsumas), clementine, wilkins si hibride similare ale citricelor

33.02. AMESTECURI DE SUBSTANTE ODORIFERANTE SI AMESTECURI (INCLUSIV SOLUTIILE ALCOOLICE) PE BAZA UNEIA SAU MAI MULTORA DIN ACESTE SUBSTANTE, DE TIPUL CELOR UTILIZATE CA MATERII PRIME PENTRU INDUSTRIE; ALTE PREPARATE PE BAZA DE SUBSTANTE ODORIFERANTE, DE TIPUL CELOR UTILIZATE PENTRU FABRICAREA BAUTURILOR.
3302.10 - De tipul celor utilizate in industria alimentara sau a bauturilor
3302.90 - Altele
Pozitia cuprinde, cu conditia ca ele sa aiba caracterul de materie prima in industria de parfumuri, in industria alimentara (de exemplu patiserie, cofetarie, aromatizarea bauturilor) sau in alte industrii, in special pentru industria sapunului:
1) Amestecurile de uleiuri esentiale intre ele.
2) Amestecurile rezinoidelor intre ele.
3) Amestecurile de oleorasini de extractie intre ele
4) Amestecurile substantelor odoriferante artificiale intre ele.
5) Amestecul a doua sau mai multe substante odoriferante (uleiuri esentiale, rezinoide, oleorasini de extractie sau substante odoriferante artificiale).
6) Amestecul uneia sau mai multor substante odoriferante (uleiuri esentiale, rezinoide, oleorasini de extractie sau substante odoriferante artificiale) cu diluanti sau substante suport adaugate cum ar fi uleiul vegetal, dextroza sau amidonul.
7) Amestecuri chiar combinate cu un diluant sau o substanta suport sau continand alcool, al produselor din alte Capitole (de exemplu condimente) cu una sau mai multe substante odoriferante (uleiuri esentiale, rezinoide, oleorasini de extractie sau substante aromatice artificiale), cu conditia ca acestea din urma sa constituie elementul de baza al acestor amestecuri.
Produsele obtinute prin extractia unui sau mai multor ingrediente ale uleiurilor esentiale, ale rezinoidelor sau ale oleorasinilor de extractie, astfel incat compozitia produsului care rezulta sa difere sensibil de aceea a produsului original, sunt de asemenea amestecuri cuprinse la aceasta pozitie. Asa sunt, de exemplu, uleiul de mentona (obtinut din uleiul de menta buna, a carei congelare urmata de un tratament cu acid boric, permite extragerea in cea mai mare parte a mentolului si care contine in speta, 63% mentona si 16% mentol), uleiul de camfor alb (obtinut din uleiul de camfor, a carui congelare si distilare permit extragerea camforului si a safrolului si care contine 30 pana la 40% cineol si de asemenea dipenten, pinen, camfen etc.) si geraniolul (obtinut prin distilarea fractionata a uleiului de lamaita si continand 50 pana la 70% geraniol ca si o cantitate variabila de citronelol si de nerol).
In special pozitia cuprinde bazele pentru parfumuri, constand din amestecuri de uleiuri esentiale si de fixatori si care nu sunt gata pentru utilizare decat dupa adaugarea alcoolului. Se clasifica de asemenea la aceasta pozitie, solutiile simple intr-un alcool (etilic, izopropilic etc.) ale uneia sau mai multor substante odoriferante naturale sau artificiale, numai daca aceste solutii constituie materii prime pentru parfumerie, alimentatie sau alte industrii.
Pozitia cuprinde de asemenea si alte preparate pe baza de substante odoriferante, de tipul celor utilizate pentru fabricarea bauturilor. Aceste preparate pot fi alcoolice sau nu si pot fi utilizate la fabricarea bauturilor alcoolice sau nealcoolice. Ele trebuie sa fie pe baza uneia sau mai multor substante odoriferante, in sensul Notei nr. 2 din acest Capitol, utilizate in principal pentru a da bauturilor aroma si intr-o oarecare masura savoare. Aceste preparate contin, in general, o cantitate relativ mica de substante odoriferante care caracterizeaza o anumita bautura; pot sa contina de asemenea suc, substante colorante, acidulanti, edulcoranti etc., cu conditia ca sa-si pastreze caracterul esential de substante odoriferante. Prezentate in aceasta stare, aceste preparate nu sunt destinate consumului ca bauturi si pot deci sa fie deosebite de bauturi care se clasifica la Capitolul 22.
Pozitia exclude preparatele compuse, alcoolice sau nu, de tipul celor utilizate la fabricarea bauturilor, pe baza de alte substante decat cele odoriferante vizate la Nota 2 a acestui Capitol (pozitia nr. 21.06 cu conditia sa nu se clasifice la alta pozitie mai specifica a Nomenclaturii).

33.03. PARFUMURI SI APE DE TOALETA.
Pozitia cuprinde parfumurile prezentate sub forma de lichide, de creme sau de solide (inclusiv sticks-urile) si apele de toaleta, a caror principala functie este parfumarea corpului.
Parfumurile propriu-zise, denumite si extracte, constau in general din uleiuri esentiale, din esente solide de flori, din esente absolute sau din amestecuri de substante odoriferante artificiale, dizolvate in alcool concentrat. Aceste compozitii sunt in mod obisnuit completate cu adaosuri auxiliare (substante usor mirositoare) si cu un fixator sau un stabilizator.
Apele de toaleta - de exemplu apa de colonie, apa de lavanda (a nu se confunda cu apele distilate aromatice si cu solutiile apoase de uleiuri esentiale de la pozitia nr. 33.01) difera de parfumurile propriu-zise prin concentratia lor mai slaba in uleiuri esentiale etc., si prin concentratia de obicei mai putin ridicata a alcoolului utilizat.
Pozitia nu cuprinde:
a) Otelurile de toaleta (pozitia nr. 33.04).
b) Lotiunile dupa ras si deodorante corporale (pozitia nr. 33.07).

33.04. PREPARATE DE INFRUMUSETARE SAU DE MACHIAJ SI PREPARATE PENTRU INTRETINEREA SAU INGRIJIREA PIELII (ALTELE DECAT MEDICAMENTELE), INCLUSIV PREPARATE DE PROTECTIE IMPOTRIVA SOARELUI SI PREPARATE PENTRU BRONZARE; PREPARATE PENTRU MANICHIURA SAU PEDICHIURA.
3304.10 - Preparate de machiaj pentru buze
3304.20 - Preparate de machiaj pentru ochi
3304.30 - Preparate pentru manichiura sau pedichiura
- Altele:
3304.91 -- Pudra, compacta sau nu
3304.99 -- Altele

A. - PREPARATE DE INFRUMUSETARE SAU DE MACHIAJ SI PREPARATE PENTRU INTRETINEREA SAU INGRIJIREA PIELII, INCLUSIV PREPARATE DE PROTECTIE IMPOTRIVA SOARELUI SI PREPARATE PENTRU BRONZARE
Grupa cuprinde:
1) Rujurile de buze si alte preparate de machiaj pentru buze.
2) Farduri de pleoape, tus de gene (rimel), creioanele de sprancene si alte preparate de machiaj pentru ochi.
3) Celelalte preparate de infrumusetare sau de machiaj si preparatele pentru intretinerea sau ingrijirea pielii, altele decat medicamentele, cum sunt: fondul de ten, pudra zisa de orez, chiar compacta, pudra pentru sugari (inclusiv pudra de talc neamestecata, neparfumata, conditionata pentru vanzarea cu amanuntul), alte feluri de pudra si farduri, laptele de infrumusetare sau laptele de toaleta, lotiunile tonice sau lotiunile pentru corp, vaselina conditionata pentru vanzarea cu amanuntul ca preparat pentru ingrijirea pielii, cremele de infrumusetare, cold creams, cremele nutritive (inclusiv cele continand laptisor de matca); cremele pentru prevenirea iritatiilor de piele; preparatele pentru tratarea acneelor (altele decat sapunurile de la pozitia nr. 34.01), destinate in principal curatarii pielii si care nu contin ingrediente active in cantitati suficiente pentru a fi considerate ca avand o actiune in principal terapeutica sau profilactica asupra acneei; oteturile de toaleta care sunt amestecuri de oteturi sau de acid acetic si alcool parfumat.
Aceasta grupa cuprinde de asemenea preparatele de protectie impotriva soarelui si preparatele pentru bronzare.

B. - PREPARATE PENTRU MANICHIURA SI PEDICHIURA
Grupa cuprinde pudra si lacurile de unghii, solventii pentru lacurile de unghii, preparatele destinate indepartarii pielitelor si celelalte preparate pentru manichiura si pedichiura.
Pozitia exclude:
a) Preparatele medicamentoase destinate tratarii anumitor maladii de piele, de exemplu cremele pentru tratarea eczemei (pozitiile nr. 30.03 sau 30.04).
b) Deodorantele pentru picioare si preparatele pentru tratarea unghiilor animalelor (pozitia nr. 33.07).

33.05. PREPARATE PENTRU INGRIJIREA PARULUI.
3305.10 - Sampoane
3305.20 - Preparate pentru ondularea sau indreptarea permanenta a parului
3305.30 - Lacuri pentru par
3305.90 - Altele
Pozitia cuprinde:
1) Sampoanele continand sapunuri sau alti agenti organici de suprafata (vezi Nota 1 c) a Capitolului 34) si alte sampoane.
2) Preparatele pentru ondularea sau indreptarea permanenta a parului.
3) Lacurile pentru par.
4) Celelalte preparate destinate a fi aplicate pe par, ca briantina, uleiurile, cremele, fixativele, vopselele si produsele decolorante pentru par, cremele antirid.
Preparatele destinate a fi aplicate pe partile paroase ale corpului uman, altele decat pielea craniului, fac parte din pozitia nr. 33.07.

33.06. PREPARATE PENTRU IGIENA BUCALA SAU DENTARA, INCLUSIV PUDRELE SI CREMELE PENTRU FACILITAREA ADERENTEI PROTEZELOR DENTARE; FIRE UTILIZATE PENTRU CURATAREA SPATIILOR INTERDENTARE (FIRE DENTARE), CONDITIONATE PENTRU VANZAREA CU AMANUNTUL.
3306.10 - Preparate pentru curatirea dintilor
3306.20 - Fire utilizate pentru curatirea spatiilor interdentare (fire dentare)
3306.90 - Altele
Pozitia cuprinde preparatele pentru igiena bucala sau dentara, ca:
I) Preparatele pentru curatirea dintilor de toate felurile:
1) Pastele de dinti si alte preparate pentru dantura. Grupa cuprinde substante sau peparate utilizate cu periuta de dinti, destinate curatirii sau lustruirii suprafetelor accesibile ale dintilor sau destinate altor scopuri, de exemplu tratamentului profilactic al cariilor.
Pastele de dinti si alte preparate pentru dinti se clasifica la aceasta pozitie, fie ca contin sau nu agenti avand proprietati abrazive si ca sunt sau nu utilizate de dentisti.
2) Preparatele pentru curatirea sau lustruirea danturii, chiar daca acestea contin agenti cu proprietati abrazive.
II) Produse pentru clatirea gurii si pentru parfumarea respiratiei.
III) Pudrele, cremele si comprimatele pentru facilitarea aderentei protezelor dentare.
De asemenea se clasifica la aceasta pozitie firele utilizate pentru curatirea spatiilor interdentare, conditionate pentru vanzare cu amanuntul (fire dentare).

33.07. PREPARATE PENTRU PRERAS, RAS SAU DUPA RAS, DEODORANTE CORPORALE, PREPARATE PENTRU BAIE, DEPILATOARE, ALTE PREPARATE DE PARFUMERIE SAU DE TOALETA SI ALTE PREPARATE COSMETICE, NEDENUMITE SI NECUPRINSE IN ALTA PARTE; DEODORANTE PENTRU INCAPERI, PREPARATE CHIAR PARFUMATE, AVAND SAU NU PROPRIETATI DEZINFECTANTE.
3307.10 - Preparate pentru preras, ras sau dupa ras
3307.20 - Deodorante corporale si antisudorifice
3307.30 - Saruri parfumate si alte preparate pentru baie
- Preparate pentru parfumarea sau dezodorizarea incaperilor, inclusiv preparatele odoriferante pentru ceremonii religioase:
3307.41 -- "Agarbatti" si alte preparate odoriferante actionand prin ardere
3307.49 -- Altele
3307.90 - Altele
Pozitia cuprinde:
I) Preparatele pentru preras, ras sau dupa ras, de exemplu cremele si spumele de ras, chiar continand sapun sau alti agenti organici de suprafata (vezi nota 1 c) a Capitolului 34); lotiunile dupa ras, piatra de alaun si creioanele hemostatice.
Sapunurile pentru barba, in bloc, fac parte din pozitia nr. 34.01.
II) Deodorantele corporale si antisudorifice.
III) Preparatele pentru baie cum sunt sarurile parfumate si preparatele spumante pentru baie, chiar daca contin sapun sau alti agenti organici de suprafata (vezi Nota 1 c) a Capitolului 34).
Preparatele constituite in intregime sau partial din substante organice tensioactive, prezentate sub forma de lichid sau crema, chiar conditionate pentru vanzarea cu amanuntul, destinate spalarii pielii, se clasifica la pozitia nr. 34.02.
IV) Preparatele pentru parfumarea sau deodorizarea incaperilor, inclusiv preparatele odoriferante pentru ceremoniile religioase.
1) Preparatele utilizate pentru parfumarea incaperilor si preparatele odoriferante pentru ceremoniile religioase. Acestea actioneaza in general prin evaporare sau ardere, cum este Agarbatti, si pot fi prezentate sub forma de lichide, prafuri, de conuri, de hartii impregnate etc. Unele preparate sunt utilizate pentru mascarea mirosurilor.
2) Preparate deodorante pentru incaperi, chiar parfumate, avand sau nu proprietati dezinfectante.
Preparate deodorante pentru incaperi, constau in esenta din substante (de exemplu metacrilat de lauril) care actioneaza pe cale chimica asupra mirosurilor care trebuie eliminate sau alte substante destinate sa absoarba fizic mirosurile de exemplu prin fortele Van der Wl. In privinta conditionarii pentru vanzarea cu amanuntul, aceste preparate in general sunt prezentate in recipiente de aerosol.
Produsele, de exemplu carbonul activ, conditionate pentru vanzarea cu amanuntul, cum sunt deodorantele pentru frigidere, automobile etc. fac parte de asemenea din aceasta pozitie.
V) Alte produse, ca:
1) Depilatoarele.
2) Saculetele mici continand doze de plante aromatice, utilizate pentru parfumarea dulapurilor de lenjerie.
3) Hartiile parfumate si hartiile impregnate sau acoperite cu farduri.
4) Solutiile pentru lentile de contact sau pentru ochi artificiali. Pot fi solutii dezinfectate, de spalare sau solutii destinate maririi confortului la utilizare.
5) Vata, fetru si netesutele impregnate, imbibate sau acoperite cu parfumuri sau farduri.
6) Preparatele de toaleta pentru animale, de exemplu sampoane pentru caini si bai pentru intretinerea penajului pasarilor.

*
* *


ANEXA

Lista principalelor uleiuri esentiale, a principalelor rezinoide si a principalelor oleorasini de la pozitia nr. 33.01 Uleiuri esentiale



Absint │Iasomie │Nucsoara
Ace de conifere (cu │Ienupar │Palmarosa
exceptia celor de pin de│Isop │Palmarosa
la pozitia nr. 38.05) │Kuromoji │Patrunjel
Anason │Lamai gras │Pelin
Anghelica │Lamaie │Pielita de nucsoara
Ardei, piper rosu │Lamaita │Piper negru
Bay │Laur │Portocala amara
Bergamota (specie │Lavanda │Portocala amara
de portocala) │Lavandin │Portocale dulci din
Busuioc │Lemn de trandafir │Portugalia
Calomtir (Calapar) │Levantica │Rasina de Styrax benzoin
Camfor │Lime (Citrus │Rosmarin
Cananga │aurantifolia) │Salvie
Cassie │Linaloe │Santal
Ceapa │Maghiran │Sasafras
Cetina de negi │Mandarina │Scortisoara
Chimen Perisor │(Tangerina) │Smirna (Myrrhis
(esenta bazata pe │Marar │odorata)
solicilat de metil) │Mawah (muscata │Spanac porcesc
Chimion │de Kenia) │Stanjenel
Chiparos │Melisa (roinita) │Sovarv
Chitra │Menta │Tarhon
Cimbrisor │Mesteacan │Tolu
Cimbru │Migdala amara │Trandafir
Coriandru │Mimosa │Trestie mirositoare
Cuisoare │Mirt │(obligeana)
Eucalipt Marar │Mirt de India │Tuia
Fruct de grappe-fruit │Muschi de stejar │Telina
Gaiac │Musetel │Usturoi
Galanga (ghimbir │Mustar │Valeriana
de China) │Narcisa │Verbina
Gardenie │Narcisa galbena │Violeta
Geranium │Neroli (Flori de portocal)│Virnant
Grozama │Niaouli (Arbust din │Ylang-Ylang
Hamei │Noua Caledonie) │Zambila

Rezinoide

Arpagic │Copahu │Rasina de Styrax benzoin
Assa foetida (rasina │Elemi │Smirna (Myrrhis odorata)
produsa de aerel) │Galbanum │Styrax
Balsam de Mecca │Labdanum Mastic (leutisc) │Tolu
Balsam de Peru │Mosc │Ziveta (animal a carui
Castoreum (secretia │Oliban (Arbore de tamaie) │glanda secreta o substanta
unei glande a │Opoponax (Opoponax │utilizata in parfumerie)
castorului) │chironium) │

Oleorasini de extractie

Anason │Cubeb │Mustar
Anason stelat (badian) │Cuisoare │Pielita de nucsoara
Ardei iute │Curcuma │Piper negru
Bay │Dafin │Piper rosu
Busuioc │Galanga (ghimbir de │Rosmarin
Capsicum │China) │Salvie
Cardamom (fam. │Ghimbir │Schinduf (Trigonella
zingiberacee) │Hamei │foenum graecum)
Cassie │Hrean │Scortisoara
Chimen │Ienupar │Semintele Paradisului
Chimion │Leustean │(Pulbere de maniquette)
Cimbrisor │Marar │Sovarv
Cimbru │Marar Nucsoara │Tarhon
Copahu │Marghiran │Telina
Coriandru │Morcov │Vanilie salbatica


________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016