Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 31 din 5 ianuarie 2000  INGRASAMINTE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 31 din 5 ianuarie 2000 INGRASAMINTE

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000
INGRASAMINTE

Note de Capitol.
1. - Capitolul nu cuprinde:
a) sangele animal de la pozitia nr. 05.11;
b) produsele cu compozitie chimica definita, prezentate separat (altele decat cele descrise in Notele 2 A), 3 A), 4 A) sau 5) de mai jos;
c) cristalele artificiale de clorura de potasiu (altele decat elementele de optica), avand o greutate unitara de cel putin 2,5 g, de la pozitia nr. 38.24; elementele de optica de clorura de potasiu (pozitia nr. 90.01).
2. - Pozitia nr. 31.02, cuprinde numai bunurile urmatoare, cu conditia ca ele sa nu fie prezentate conform prevederilor pozitiei nr. 31.05:
A) Produsele urmatoare:
1) nitratul de sodiu, chiar pur;
2) nitratul de amoniu, chiar pur;
3) sarurile duble (chiar pure), de sulfat de amoniu si de nitrat de amoniu;
4) sulfatul de amoniu, chiar pur:
5) sarurile duble (chiar pure) sau amestecurile de nitrat de calciu si de nitrat de amoniu;
6) sarurile duble (chiar pure) sau amestecurile de nitrat de calciu si de nitrat de magneziu;
7) cianamida calcica, chiar pura, sau chiar impregnata cu ulei;
8) ureea, chiar pura.
B) Ingrasamintele formate din amestecuri din produsele prevazute la litera A) de mai sus;
C) Ingrasamintele formate din amestecuri de clorura de amoniu sau de orice alte produse prezentate la literele A) sau B) cu creta, ghipsul sau cu alte materiale anorganice fara putere de fertilizare;
D) Ingrasaminte lichide formate din solutii apoase sau amoniacale ale produselor de la aliniatele A 2) sau A 8) de mai sus, sau dintr-un amestec al acestor produse.
3. - Pozitia nr. 31.03 cuprinde, cu conditia ca acestea sa nu fie prezentate conform celor prevazute la pozitia nr. 31.05;
A) Produsele urmatoare:
1) zgura provenita de la defosforizare;
2) fosfatii naturali de la pozitia nr. 25.10, calcinati sau care au fost supusi unui tratament termic superior celui pentru eliminarea impuritatilor;
3) superfosfatii (simpli, dubli sau tripli);
4) hidrogenoortofosfatul de calciu continand minimum 0,2% in greutate fluor calculat la produsul anhidru in stare uscata;
B) Ingrasamintele constand din amestecuri intre ele ale produselor prevazute la aliniatul A) de mai sus, dar fara a se lua in consideratie continutul limita de fluor;
C) Ingrasaminte constand din amestecuri ale produselor prevazute la aliniatele A) sau B) de mai sus (dar fara a se lua in consideratie continutul limita de fluor) cu creta, cu ghipsul sau cu alte materiale anorganice fara putere de fertilizare.
4. - Pozitia nr. 31.04 cuprinde numai urmatoarele produse, cu conditia ca acestea sa nu fie prezentate conform prevederilor pozitiei nr. 31.05;
A) Produsele urmatoare:
1) sarurile de potasiu naturale brute (carnalit, cainit, silvinit si altele);
2) clorura de potasiu, chiar pura, ramane asa cum era Nota 1 c) de mai sus;
3) sulfatul de potasiu, chiar pur;
4) sulfatul de magneziu si de potasiu, chiar pure.
B) Ingrasamintele constand din amestecuri intre ele ale produselor prevazute la aliniatul A) de mai sus.
5. - Hidrogenoortofosfatul de diamoniu (fosfat diamonic) si dihidrogenoortofosfatul de amoniu (fosfat monoamonic), chiar pure, si amestecurile intre ele de aceste produse se clasifica la pozitia nr. 31.05.
6. - In sensul pozitiei nr. 31.05, expresia alte ingrasaminte cuprinde numai produsele de tipul celor utilizate ca ingrasaminte, continand ca elemente componente esentiale, cel putin unul dintre elementele fertilizante: azot, fosfor sau potasiu.

CONSIDERATII GENERALE

Capitolul cuprinde, in general, majoritatea produselor intrebuintate ca ingrasaminte, fie naturale sau artificiale.
Capitolul nu cuprinde: varul (pozitia nr. 25.22), marna si mranita (chiar continand in stare naturala cantitati mici de elemente fertilizante: azot, fosfor sau potasiu) (pozitia nr. 25.30), turba (pozitia nr. 27.03), care sunt amendamente si nu ingrasaminte.
Capitolul nu cuprinde suporturile de cultura preparate cum sunt pamanturile de rasadire pe baza de turba sau de un amestec de turba si nisip sau de turba si argila (pozitia nr. 27.03) sau pe baza de amestecuri de pamanturi, nisipuri, argile etc. (pozitia nr. 38.24). Toate aceste produse pot contine cantitati mici de elemente fertilizante: azot, fosfor sau potasiu.

31.01. INGRASAMINTE DE ORIGINE ANIMALA SAU VEGETALA, CHIAR AMESTECATE INTRE ELE SAU TRATATE CHIMIC; INGRASAMINTE OBTINUTE PRIN AMESTECAREA SAU TRATAREA CHIMICA A PRODUSELOR DE ORIGINE ANIMALA SAU VEGETALA.
Pozitia cuprinde:
a) ingrasamintele de origine animala sau vegetala, chiar amestecate intre ele sau tratate chimic;
b) produsele de origine animala sau vegetala transformate in ingrasaminte prin amestecarea lor sau prin tratarea chimica (altele decat superfosfatii pe baza de oase din pozitia nr. 31.03).
Aceste produse se clasifica la pozitia nr. 31.05, daca sunt prezentate conform prevederilor acestei pozitii.
Pozitia include intre altele:
1) Guano, care rezulta din acumularea excrementelor si penelor pasarilor de mare in anumite insule si coaste. Acesta este un ingrasamant cu azot si fosfor, care se prezinta in mod obisnuit sub forma de praf de culoare galbuie, cu miros puternic si amonical.
2) Excrementele animale (gainat, gunoiul, purina, balegarul etc.), inclusiv deseurile de lana murdare, care nu pot fi utilizate decat ca ingrasaminte.
3) Produsele vegetale in stare de putrefactie, care nu pot fi utilizate decat ca ingrasaminte.
4) Guano dezagregat.
5) Produsele rezultate din tratarea pielii cu acid sulfuric.
6) Compostul, ingrasamant obtinut din deseuri vegetale sau alte deseuri, a caror descompunere a fost accelerata sau controlata printr-un tratament cu calciu etc.
7) Reziduurile de la degresarea lanii.
8) Amestecurile de sange uscat si de praf de oase.
Pozitia nu cuprinde:
a) Sangele animal lichid sau uscat (pozitia nr. 05.11).
b) Praful de oase, de coarne sau de copite si deseurile de peste (Capitolul 5).
c) Fainile, pulberile si aglomerarile sub forma de pelete din carne, resturi de carne, din maruntaie, din peste, din crustacee, moluste sau alte nevertebrate acvatice, improprii pentru alimentatie umana (pozitia nr. 23.01) si diverse alte produse din Capitolul 23 (turte, borhot de la fabricarea berii sau de distilare etc.).
d) Cenusile de oase, de lemn, de turba, de huila (pozitia nr. 26.21).
e) Amestecurile de ingrasaminte naturale din aceasta pozitie cu substante fertilizante chimice (pozitia nr. 31.05).
f) Resturile si deseurile de piele sau de piele preparata, praful, rumegusul si faina de piele (pozitia nr. 41.10).

31.02. INGRASAMINTE MINERALE SAU CHIMICE AZOTATE.
3102.10 - Uree, chiar in solutie apoasa
- Sulfat de amoniu, saruri duble si amestecuri de sulfat de amoniu si de nitrat de amoniu:
3102.21 -- Sulfat de amoniu
3102.29 -- Altele
3102.30 - Nitrat de amoniu, chiar in solutie apoasa
3102.40 - Amestecuri de nitrat de amoniu cu carbonat de calciu sau alte substante anorganice lipsite de putere de fertilizare
3102.50 - Nitrat de sodiu
3102.60 - Saruri duble si amestecuri de nitrat de calciu si de nitrat de amoniu
3102.70 - Cianamida de calciu
3002.80 - Amestecuri de uree si de nitrat de amoniu in solutii apoase sau amoniacale
3102.90 - Altele, inclusiv amestecurile nedenumite la subpozitiile precedente
Pozitia cuprinde numai urmatoarele bunuri cu conditia ca ele sa nu fie prezentate conform prevederilor pozitiei nr. 31.05.
A) Produsele urmatoare:
1) Nitratul de sodiu, chiar pur;
2) Nitratul de amoniu, chiar pur.
3) Sarurile duble (chiar pure) de sulfat de amoniu si de nitrat de amoniu.
4) Sulfatul de amoniu, chiar pur.
5) Sarurile duble (chiar pure) sau amestecurile de nitrat de calciu si nitrat de amoniu.
Anumite amestecuri de nitrat de calciu si nitrat de amoniu sunt vandute de multe ori ca ingrasamant sub denumirea de ingrasaminte de nitrat de calciu.
6) Sarurile duble (chiar pure) si amestecurile de nitrat de calciu si nitrat de magneziu.
Acest produs este obtinut prin tratarea dolomitului cu acid nitric.
7) Cianamida calcica, chiar pura sau chiar impregnata cu ulei.
8) Ureea (diamida acidului carbonic) chiar pura. Este utilizata in principal ca ingrasamant, dar si in alimentatia animala, la fabricarea rasinilor de uree formaldehidica, in sinteze organice etc.
Trebuie mentionat ca produsele minerale sau chimice mentionate in aceasta lista limitativa, sunt intotdeauna clasificate la aceasta pozitie chiar daca nu vor fi utilizate, in mod evident ca ingrasamant.
Pe alta parte, pozitia nu cuprinde alte produse azotuase decat cele de mai sus, cu o compozitie chimica definita sau nu (de exemplu clorura de amoniu pozitia nr. 28.27), chiar daca aceste produse sunt intrebuintate ca ingrasaminte.
B) Amestecurile intre produsele mentionate in lista din paragraful A) de mai sus (de exemplu ingrasamantul constand dintr-un amestec de sulfat de amoniu si de nitrat de amoniu).
C) Amestecurile de clorura de amoniu sau de produse mentionate in paragrafele A) sau B) de mai sus cu creta, cu ghipsul sau cu alte substante anorganice nefertilizante. Apartin acestui grup aminonitratii, care sunt ingrasaminte obtinute prin adaugarea la nitratul de amoniu, fie prin fixare, fie prin amestec a materialelor minerale refertilizante mentionate.
D) Ingrasaminte lichide constand din nitrat de amoniu sau din uree (chiar pura) - sau din amestecuri ale acestor produse - in solutie apoasa sau amoniacala.
Trebuie mentionat ca, spre deosebire de produsele specificate in aliniatul A) de mai sus, produsele specificate in aliniatele B), C) sau D) se clasifica la aceasta pozitie cu conditia, ca ele sa fie de tipul celor efectiv utilizate ca ingrasaminte.

31.03. INGRASAMINTE MINERALE SAU CHIMICE FOSFATICE.
3103.10 - Superfosfati
3103.20 - Zgura de defosforizare
3103.90 - Altele
Pozitia cuprinde numai urmatoarele, cu conditia ca ele sa nu fie prezentate conform prevederilor pozitiei nr. 31.05:
A) Produsele urmatoare:
1) Superfosfatii simpli, dubli sau tripli (fosfati solubili). Superfosfatii simpli sunt obtinuti prin actiunea acidului sulfuric asupra fosfatilor naturali sau asupra prafului de oase. Superfosfatii dubli sau tripli sunt obtinuti prin inlocuirea acidului sulfuric cu acidul fosforic.
2) Zgura de defosforizare, denumita si zgura Thomas, fosfati Thomas, zgura de fosfati, fosfati metalurgici. Sunt subproduse de la fabricarea otelului, din fontele fosforoase, in furnalele si convertizoarele cu captuseala refractara bazica.
3) Fosfatii naturali de la pozitia nr. 25.10 calcinati sau supusi unui tratament termic superior celui vizand eliminarea impuritatilor.
4) Hidrogenoortofosfatul de calciu continand cel putin 0,2% fluor, calculat la produsul anhidru in starea uscata. Hidrogenoortofosfatul de calciu continand in greutate mai putin decat 0,2% fluor calculat la produsul anhidru in starea uscata se clasifica la pozitia nr. 28.35.
Trebuie remarcat ca produsele minerale sau chimice descrise in lista limitativa de mai sus se clasifica intotdeauna la aceasta pozitie, chiar daca ele nu vor fi utilizate, in mod vadit, ca ingrasamant.
Pozitia nu cuprinde alte produse fosfatatice (cu compozitie chimica definita sau nu) chiar daca aceste produse sunt utilizate ca ingrasaminte. De exemplu fosfatul de sodiu se clasifica la pozitia nr. 28.35.
B) Amestecurile intre ele ale produselor mentionate in lista din paragraful A) de mai sus, dar facand abstractie de continutul limita de fluor (de exemplu ingrasaminte constand dintr-un amestec de superfosfati si de hidrogenoortofosfat de calciu).
C) Amestecurile produselor mentionate in paragrafele A) si B) de mai sus, dar facand abstractie de continutul limita de fluor prevazut in paragraful A) 4) de mai sus, cu creta, cu gips sau cu alte substante anorganice nefertilizante (de exemplu amestecurile de superfosfati cu dolomit sau de superfosfati cu borax).
Trebuie mentionat ca, spre deosebire de aliniatul A) de mai sus, amestecurile prevazute in aliniatele B) sau C) se clasifica la aceasta pozitie cu conditia ca ele sa fie de tipul celor efectiv utilizate ca ingrasamant. Daca aceasta conditie este indeplinita, amestecurile se pot prezenta in orice proportie, fara sa se ia in consideratie continutul limita de fluor prescris in aliniatul A) 4).

31.04. INGRASAMINTE MINERALE SAU CHIMICE POTASICE.
3104.20 - Carnalit, silvinit si alte saruri de potasiu naturale brute
3104.20 - Clorura de potasiu
3104.30 - Sulfat de potasiu
3104.90 - Altele
Pozitia cuprinde numai urmatoarele produse, cu conditia ca ele sa nu fie prezentate conform prevederilor pozitiei nr. 31.05:
A) Produsele urmatoare:
1) Sarurile de potasiu naturale brute (carnalit, cainit, silvinit si altele).
2) Clorura de potasiu chiar pura, dar fara cristalele artificiale (altele decat elementele de optica), avand o greutate unitara minima de 2,5 g, (pozitia nr. 38.24) si fara elementele de optica din clorura de potasiu (pozitia nr. 90.01).
3) Sulfatul de potasiu, chiar pur.
4) Sulfatul de magneziu si de potasiu, chiar pur.
Produsele minerale sau chimice mentionate in lista limitativa de mai sus sunt intotdeauna clasificate la aceasta pozitie, chiar daca nu vor fi utilizate ca ingrasaminte.
Pozitia nu cuprinde produsele potasice (cu compozitie chimica definita sau nu), altele decat cele mentionate mai sus, chiar daca aceste produse sunt intrebuintate ca ingrasaminte (de exemplu carbonatii de potasiu (pozitia nr. 28.36))
B) Amestecurile intre ele ale produselor mentionate in lista de la paragraful A) de mai sus (de exemplu ingrasamantul constand dintr-un amestec de clorura de potasiu si de sulfat de potasiu).
Spre deosebire de produsele mentionate in aliniatul A) de mai sus, amestecurile de la alineatul B) se clasifica la aceasta pozitie cu conditia ca ele sa fie de tipul celor efectiv utilizate ca ingrasaminte.

31.05. INGRASAMINTE MINERALE SAU CHIMICE CONTINAND DOUA SAU TREI DIN URMATOARELE ELEMENTE FERTILIZANTE: AZOT, FOSFOR SI POTASIU; ALTE INGRASAMINTE; PRODUSE DE LA ACEST CAPITOL PREZENTATE FIE IN TABLETE SAU FORME SIMILARE, FIE IN AMBALAJE CU O GREUTATE BRUTA DE MAXIMUM 10 KG.
3105.10 - Produsele acestui Capitol, prezentate fie in tablete sau forme similare fie in ambalaje cu o greutate bruta de maximum 10 kg
3105.20 - Ingrasaminte minerale sau chimice continand cele trei elemente fertilizante: azot, fosfor si potasiu
3105.30 - Hidrogenoortofosfat de diamoniu (fosfat diamonic)
3105.40 - Dihidrogenoortofosfat de amoniu (fosfat monoamonic), chiar in amestec cu hidrogenoortofosfatul de diamoniu (fosfat diamonic)
- Alte ingrasaminte minerale sau chimice continand cele doua elemente fertilizante: azot si fosfor:
3105.51 -- Continand nitrati si fosfati
3105.59 -- Altele
3105.60 - Ingrasaminte minerale sau chimice continand cele doua elemente fertilizante: fosfor si potasiu
3105.90 - Altele
Pozitia cuprinde:
A) Hidrogenoortofosfatul de diamoniu (fosfat diamonic) si dihidrogenoortofosfatul de amoniu (fosfat monoamonic) chiar pure, si amestecurile acestor produse intre ele, chiar daca nu sunt utilizate ca ingrasamant.
Pozitia nu cuprinde alte produse cu compozitie chimica definita, chiar daca aceste produse pot fi intrebuintate ca ingrasaminte dar nu au fost mentionate la pozitiile nr. 31.02 pana la 31.04. Astfel, de exemplu, nitratul de potasiu se clasifica la pozitia nr. 28.34 si fosfatul de potasiu la pozitia nr. 28.35.
B) Ingrasamintele compuse si ingrasamintele complexe. Aici se clasifica ingrasamintele minerale sau chimice (altele decat cele cu compozitie chimica definita, prezentate izolat), care contin doua sau trei dintre elementele fertilizante (azot, fosfor sau potasiu) diferite si care sunt obtinute:
1) Fie prin amestecarea de produse avand calitati fertilizante (chiar daca aceste produse nu se clasifica la pozitiile nr. 31.02 pana la 31.04). De exemplu, ingrasamintele constituite prin amestecurile:
a) De fosfati naturali calcinati si de clorura de potasiu.
b) De superfosfati si desulfat de potasiu.
c) De cianamida calcica si de zgura de defosforizare.
d) De sulfat de amoniu, de superfosfati si de fosfat de potasiu.
e) De nitrat de amoniu, de superfosfati si de sulfat (sau de clorura) de potasiu.
2) Fie cu ajutorul unor reactii chimice, cum este ingrasamantul obtinut tratand fosfatii de calciu naturali cu acid nitric, separand prin racire si centrifugand nitratul de calciu format, neutralizand solutia cu amoniac, adaugand saruri de potasiu si, in sfarsit, evaporand pana la uscare. (Acest ingrasamant este denumit uneori in mod impropriu nitrofosfat de potasiu, dar el nu este un compus chimic definit).
3) Fie prin combinarea celor doua procedee de mai sus.
Trebuie mentionat ca nu sunt considerate ingrasaminte compuse sau complexe clasificate la aceasta pozitie, ingrasamintele specificate la pozitiile nr. 31.02, 31.03 si 31.04 care cuprind,. ca impuritate, cantitati foarte mici ale unui element fertilizant, altul decat cel indicat in pozitia respectiva (azot, fosfor sau potasiu).
C) Toate celelalte ingrasaminte (altele decat cele cu compozitie chimica definita, prezentate izolat) si, in particular:
1) Amestecurile de substante fertilizante (adica cele care contin azot, fosfor sau potasiu) cu substante nefertilizante: de exemplu sulf. Multe dintre aceste amestecuri continand azot sau fosfor se clasifica la pozitiile nr. 31.02 sau 31.03 (vezi Notele explicative ale acestor pozitii), dar altele se clasifica la prezenta pozitie.
2) Nitratul de sodiu potasic natural, amestec natural de nitrat de sodiu si de nitrat de potasiu.
3) Amestecurile de ingrasaminte animale si vegetale cu ingrasaminte chimice sau minerale.
Pozitia nu cuprinde:
a) Compusii cu constitutie chimica definita, prezentati izolat, nementionati in Notele 2 pana la 5 ale acestui Capitol, dar care pot fi utilizati ca ingrasamant, cum este clorura de amoniu clasificata la pozitia nr. 28.27.
b) Amoniacul crud (pozitia nr. 38.23).
Pozitia cuprinde toate produsele din acest Capitol, prezentate fie in tablete sau forme similare, fie in ambalaje cu o greutate bruta de maximum 10 kg.

_____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016