Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 3 din 5 ianuarie 2000  PESTE SI CRUSTACEE, MOLUSTE SI ALTE NEVERTEBRATE ACVATICE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 3 din 5 ianuarie 2000 PESTE SI CRUSTACEE, MOLUSTE SI ALTE NEVERTEBRATE ACVATICE

EMITENT: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 bis din 14 ianuarie 2000

PESTE SI CRUSTACEE, MOLUSTE SI ALTE NEVERTEBRATE ACVATICE

Note de Capitol.
1. - Capitolul nu cuprinde:
a) mamifere marine (pozitia nr. 01.06) si carnea de mamifere marine (pozitia nr. 02.08 sau pozitia nr. 02.10);
b) peste (inclusiv ficat, icre si lapti) si crustacee, moluste si alte nevertebrate acvatice, moarte si improprii alimentatiei umane prin natura sau starea lor de prezentare (Capitolul 5); faina, pudre si aglomerate sub forma de pelete, din peste sau din crustacee, din moluste sau din alte nevertebrate acvatice, improprii alimentatiei umane (pozitia nr. 23.01);
c) icre negre (caviar) si inlocuitori de caviar preparati din icre de peste (pozitia nr. 16.04).
2. - In acest Capitol, expresia «aglomerate sub forma de pelete» cuprinde produsele prezentate sub forma de cilindri, bule etc., aglomerate fie prin simpla presare, fie prin adaugarea unui liant in cantitate redusa.

CONSIDERATII GENERALE
Capitolul cuprinde toate speciile de peste, crustacee, moluste si alte nevertebrate acvatice vii sau moarte, destinate livrarii directe catre alimentatie sau rezervate industriei (conserve etc.), repopularii, acvariilor etc., cu exceptia pestilor morti (inclusiv ficatii, icrele si laptii lor) si crustaceelor, molustelor si altor nevertebrate acvatice moarte, improprii alimentatiei umane fie datorita speciei lor, fie datorita starii lor de prezentare (Capitolul 5).
Prin «refrigerat» se intelege ca temperatura unui produs a fost scazuta in general pana in jurul valorii de 0°C fara a antrena congelarea sa. Prin «congelat» se intelege ca un produs a fost racit sub punctul sau de congelare, pana cand a fost congelat in toata masa sa.
In acest Capitol sunt incluse si icrele si laptii comestibili de peste, adica icrele aflate in membrana ovariana, nepreparate, neconservate sau preparate si conservate numai prin procedee prevazute in Capitol. Icrele si laptii de peste altfel preparate sau conservate, chiar aflate in membrana lor, se clasifica la pozitia nr. 16.04.
Distinctie intre produsele acestui Capitol si cele ale Capitolului 16.
In acest Capitol se clasifica numai pestii (si eventual ficatii, icrele si laptii lor) si crustaceele, molustele si alte nevertebrate acvatice prezentate in diverse stari prevazute la pozitiile Capitolului. Faptul ca au fost decapitate, transate, debitate, taiate in fileuri, tocate sau macinate, nu are drept efect excluderea lor din Capitol. In afara de acestea, amestecurile sau combinatiile de produse care fac parte din pozitii diferite ale Capitolului (de exemplu pestele de la pozitiile nr. de la 03.02 pana la 03.04 cu crustaceele de la pozitia nr. 03.06) se clasifica la acest Capitol.
Din contra, aceste produse se clasifica la Capitolul 16 daca sunt fierte sau altfel preparate sau conservate prin alte procedee decat cele vizate in acest Capitol (de exemplu file de peste in aluat (pane), peste fiert), cu exceptia pestelui afumat care a fost fiert inainte sau dupa afumare si a crustaceelor simplu fierte in apa sau aburi, dar nedecorticate. Aceste ultime produse se clasifica la pozitiile nr. 03.05 si 03.06. Faina, pudrele si aglomeratele sub forma de pelete obtinute din peste, din crustacee, din moluste sau alte nevertebrate acvatice fierte, se clasifica la pozitiile nr. 03.05, 03.06 si 03.07.
Pestii si crustaceele, molustele si alte nevertebrate acvatice, in stadiile prevazute in acest Capitol, pot fi ocazional prezentate in ambalaje inchise ermetic (de exemplu somon simplu afumat in cutii) fara ca, in principiu, clasificarea lor sa fie modificata. Totusi, trebuie notat ca produsele aflate in asemenea ambalaje vor fi cel mai adesea clasificate la Capitolul 16, fie pentru ca au fost altfel preparate decat s-a prevazut in Capitol, fie pentru ca modul lor de conservare efectiva difera de procedeele prevazute in Capitol.
Capitolul mai exclude:
a) Mamiferele marine (pozitia nr. 01.06) si carnea lor (pozitiile nr. (02.08 sau 02.10).
b) Deseurile de peste si icrele necomestibile (icrele sarate de morun, de cod folosite ca momeala pentru pescuit, pozitia nr. 05.11).
c) Faina, pudrele si peletele de peste sau de crustacee, moluste sau alte nevertebrate acvatice, improprii alimentatiei umane (pozitia nr. 23.01).

03.01 - PESTI VII (+),
0301.10 - Pesti ornamentali
- Alte specii de pesti vii:
0301.91 - - Pastravi (Salmo truta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache si Oncorhynchus chrysogaster).
0301.92 - - Anghile (Anguilla spp)
0301.93 - - Crap
0301.99 - - Altele

Pozitia cuprinde toti pestii vii, indiferent de utilizare (de exemplu pesti ornamentali).
Pestii clasificati la aceasta pozitie sunt in mod normal transportati in conditii corespunzatoare (acvarii, bazine etc.) care le permit sa traiasca in conditii similare celor din mediul lor natural.
Note explicative de subpozitie.
Subpozitia nr. 0301.10
Prin expresia pesti ornamentali se intelege pestii vii care, datorita culorilor sau formelor sunt utilizati ca ornament, mai ales in acvarii.

03.02 - PESTE PROASPAT SAU REFRIGERAT, CU EXCEPTIA FILEULUI DE PESTE SI A CARNII DE PESTE DE LA POZITIA NR. 03.04.
- Salmonide, cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor:
0302.11 - - Pastravi (Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache si Oncorhynchus chrysogaster).
0302.12 - - Somoni de Pacific (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou si Oncorhynchus rhodurus), somoni de Atlantic (Salmo salar) si somoni de Dunare (Hucho hucho).
0302.19 - - Altele
- Pesti plati (Pleuronectidas, Bothidae, Cynoglossidae, Soleidae, Scophthalmidae si Citharide) cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor:
0302.21 - - Halibut (Reinhardtius hippoglossoides, Hippoglossus hippoglossus, Hippoglossus stenolepis)
0302.22 - - Cambula (Pleuronectes platessa)
0302.23 - - Calcan (Solea spp.)
0302.29 - - Altele
- Toni (de genul Thunnus), pesti saritori sau bonite cu abdomenul vargat (Euthinnus, Katsuwonus pelamis), cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor:
0302.31 - - Toni albi sau cu aripioare lungi (Thunnus alalunga)
0302.32 - - Toni cu aripioare galbene (Thunnus albacares)
0302.33 - - Pesti saritori sau bonite cu abdomenul vargat
0302.39 - - Altele
0302.40 - Heringi (Clupea harengus, Clupea pallasi), cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor
0302.50 - Cod (Gadus morthua, Gadus ogac, Gadus macrocephahcs), cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor
- Alte specii de pesti, cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor:
0302.61 - - Sardine (Sardina pilchardus, Sardinops spp.), sardinele (Sardinella spp.), sproturi (Sprattus sprattus)
0302.62 - - Eglefini (Melanogrammus aeglefinus)
0302.63 - - Pesti marini din specia Pollachinus virens
0302.64 - - Scrumbii (Scromber scrombus, Scromber australasicus, Scromber japonicus)
0302.65 - - Rechini cu spini
0302.66 - - Anghile (Anguilla spp.)
0302.69 - - Altele
0302.70 - Ficati, icre si lapti

Pozitia cuprinde pestii proaspeti sau refrigerati, care sunt intregi, decapitati, eviscerati sau transati, pastrandu-se oasele. Totusi, nu cuprinde fileurile de peste si alta carne de peste de la pozitia nr. 03.04. Pestii pot fi prezentati cu sau fara gheata, chiar presarati cu sare sau stropiti cu apa sarata pentru a se asigura conservarea lor in timpul transportului.
Faptul ca pestii au fost usor presarati cu zahar sau stropiti cu apa indulcita nu modifica clasificarea lor, nici prezenta a cateva frunze de dafin.
Pieile comestibile, ficatii, icrele si laptii de peste, proaspete sau refrigerate, sunt de asemenea, clasificate la aceasta pozitie.

03.03 - PESTI CONGELATI, CU EXCEPTIA FILEURILOR DE PESTE SI A CARNII DE PESTE DE LA POZITIA NR. 03.04.
0303.10 - Somon de Pacific (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou si Oncorhynchus rhodurus), cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor
- Alte salmonide, cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor:
0303.21 - - Pastravi (Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Uncorhynchus apache si Oncorhynchus chrysogaster).
0303.22 - - Somoni de Atlantic (Salmo salar) si somoni de Dunare (Hucho hucho)
0303.29 - - Altele
- Pesti plati (Pleuronectidae, Bothidae, Cynoglossidae, Soleidae, Scophtalmidae si Citharidae), cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor:
0303.31 - - Halibuti (Reinhardtius hippoglossoides, Hippoglossus hippoglossus, Hippoglossus stenolepis)
0303.32 - - Cambule (Pleuronectes platessa)
0303.33 - - Calcani (Solea spp.)
0303.39 - - Altele
- Toni (de genul Thunnus), pesti saritori sau bonite cu abdomenul vargat (Euthinnus kutsuwonus pelamis), cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor:
0303.41 - - Toni lungi (Thunnus alalunga)
0303.42 - - Toni cu aripioare galbene (Thunnus albacares)
0303.43 - - Pesti saritori sau bonite cu abdomenul vargat
0303.49 - - Altele
0303.50 - Heringi (Clupea harengus, Clupea pallasii), cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor
0303.60 - Cod (Gadus morthua, Gadus agac, Gadus macrocephalus) cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor
- Alte specii de peste, cu exceptia ficatilor, a icrelor si a laptilor:
0303.71 - - Sardine (Sardina pilchardus, Sardinops spp.), sardinele (Sardinella spp.), sproturi (Sprattus sprattus)
0303.72 - - Eglefini (Melanogrammus aeglefinus)
0303.73 - - Pesti fosili (Pollachius virens)
0303.74 - - Scrumbii (Scomber scombrus, Scomber australasicus, Scomber japonicus)
0303.75 - - Rechini cu spini
0303.76 - - Anghile (Anguila spp.)
0303.77 - - Lupi de mare (Dicentrarchus labrax, Dicentrarchus punctatus)
0303.78 - - Merlucius (Merluccius spp., Urophycis. spp.)
0303.79 - - Altele
0303.80 - Ficati, icre si lapti

Dispozitiile Notei explicative de la pozitia nr. 03.02 se aplica in mod corespunzator produselor clasificate la aceasta pozitie.

03.04 - FILEURI DE PESTE SI CARNE DE PESTE (CHIAR TOCATA), PROASPETE, REFRIGERATE SAU CONGELATE.
0304.10 - Proaspete sau refrigerate.
0304.20 - Fileuri congelate
0304.90 - Altele

Pozitia cuprinde:
1) Fileurile de peste
Prin fileuri de peste se inteleg, in sensul acestei pozitii, benzile de carne taiate paralel cu osul dorsal si care constituie partea dreapta sau stanga a unui peste, capul, viscerele, inotatoarele (dorsale, anale, codale, ventrale, pectorale), oasele (coloana vertebrala sau marele os dorsal, oasele vertebrale sau costale, osul branhial sau scarita etc.) fiind inlaturate, iar cele doua parti nefiind legate intre ele, de exemplu prin spate sau burta.
Eventuala prezenta a pielii, uneori lasata pe fileu pentru a-i mentine coeziunea sau pentru a usura taierea ulterioara in felii, nu are drept efect modificarea clasificarii acestor produse. Acelasi lucru este valabil si pentru oasele fine incomplet eliminate.
Se clasifica la aceasta pozitie si fileurile taiate in bucati.
Fierte sau invelite in aluat (pane) fie ca sunt sau nu congelate, fileurile se clasifica la pozitia nr. 16.04.
2) Orice alta carne de peste (chiar tocata), adica carnea de peste ale carei oase au fost scoase. Ca si pentru fileurile de peste, clasificarea carnii de peste nu este afectata de prezenta unor oase fine incomplet eliminate.
*
* *
Pozitia cuprinde fileurile de peste sau orice alta carne de peste (chiar tocata) prezentate numai in stare:
1) proaspata sau refrigerata, cu sau fara gheata, chiar presarate cu sare sau stropite cu apa sarata, pentru asigurarea conservarii lor in timpul transportului;
2) congelata, adesea prezentate sub forma de blocuri congelate.
Faptul ca fileurile de peste si alta carne de peste (chiar tocata) au fost usor presarate cu zahar sau stropite cu apa indulcita nu modifica clasificarea lor, si nici prezenta a cateva frunze de dafin.

03.05 - PESTE USCAT, SARAT SAU IN SARAMURA; PESTE AFUMAT, CHIAR FIERT, INAINTE SAU IN TIMPUL AFUMARII, FAINA, PUDRE SI AGLOMERATE SUB FORMA DE PELETE DE PESTE, PROPRII ALIMENTATIEI UMANE.
0305.10 - Faina, pudre si aglomerate sub forma de pelete de peste, proprii alimentatiei umane
0305.20 - Ficati, icre si lapti de peste, uscati, afumati, sarati sau in saramura
0305.30 - Fileuri de peste, uscate, sarate sau in saramura, dar neafumate
- Pesti afumati, inclusiv fileurile:
0305.41 - - Somon de Pacific (Oncorchynchus nerka, Oncorchynchus gorbuscha, Oncorchynchus keta, Oncorchynchus tschawytscha, Oncorchynchus kisutch, Oncorchynchus masou si Oncorchynchus rhodurus), somon de Atlantic (Salmo salar) si somon de Dunare (Hucho hucho)
0305.42 - - Hering (Clupea harengus, Clupea pallasii)
0305.49 - - Altele
- Pesti uscati, sarati sau nesarati, dar neafumati:
0305.51 - - Cod (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus)
0305.59 - - Altele
- Pesti sarati, neuscati, nici afumati si pesti in saramura:
0305.61 - - Heringi (Clupea harengus, Clupea pallasii)
0305.62 - - Cod (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus)
0305.63 - - Ansoa (Eugraullis spp.)
0305.69 - - Altele

Pozitia cuprinde pestele (intreg, decapitat, transat, fileuri sau tocat) prezentat sub urmatoarele forme:
1) Uscat
2) Sarat sau in saramura
3) Afumat.
La sarea folosita pentru prepararea pestelui sarat sau in saramura, poate fi adaugat nitrit de sodiu sau nitrat de sodiu. Mici cantitati de zahar pot fi folosite in prepararea pestelui sarat, fara ca aceasta sa modifice clasificarea.
Aici se clasifica si pestele care a suferit mai multe prelucrari, cum ar fi faina si pudrele de peste (chiar degresate cu ajutorul solventilor, sau prin tratament la cald) si aglomeratele sub forma de pelete de peste, proprii alimentatiei umane.
Aripioarele de rechin, necuratate de piele, simplu uscate si partile din aripioare de rechin oparite, curatate de piele sau transformate in fibre, inaintea uscarii, se clasifica la aceasta pozitie.
Pestele afumat este supus, uneori, fie inainte, fie in timpul operatiunii de afumare (numita la cald) unui tratament termic ce antreneaza o fierbere partiala sau totala a carnii pestelui. Pestele astfel tratat se clasifica la aceasta pozitie atata timp cat nu a suferit alte preparari care sa-i inlature caracterul de peste afumat.
Pielea comestibila, ficatii, icrele si laptii de peste, uscati, sarati, in saramura sau afumati sunt, de asemenea, clasificati la aceasta pozitie.
Principalele feluri de peste prezentate sub formele indicate mai sus, sunt: sardina, ansoa, sardea din Mediterana, sprotul, tonul, macroul, somonul, heringul, codul, morunul din Marea Nordului, cambula.
Pozitia exclude:
a) Pestele fiert (sub rezerva dispozitiilor de mai sus privind pestii afumati) ca si pestele care a suferit o alta prelucrare (cum ar fi conservarea in ulei, in otet sau in sos marinat) si caviarul si inlocuitorii de caviar (pozitia nr. 16.04).
b) Supele de peste (pozitia nr. 21.04).
c) Faina, pudrele si aglomeratele sub forma de pelete de peste, improprii alimentatiei umane (pozitia nr. 23.01).

03.06 - CRUSTACEE, CHIAR DECORTICATE, VII, PROASPETE, REFRIGERATE, CONGELATE, USCATE, SARATE SAU IN SARAMURA; CRUSTACEE NEDECORTICATE, FIERTE IN APA SAU IN ABURI, CHIAR REFRIGERATE, CONGELATE, USCATE, SARATE SAU IN SARAMURA; FAINA, PUDRE SI AGLOMERATE SUB FORMA DE PELETE, DE CRUSTACEE, PROPRII ALIMENTATIEI UMANE.
- Congelate:
0306.11 - - Languste (Palinurus spp., Panulirus spp., Jasus spp.)
0306.12 - - Homari (Homarus spp.)
0306.13 - - Creveti
0306.14 - - Crabi
0306.19 - - Altele, inclusiv faina, pudre si aglomerate sub forma de pelete, de crustacee, proprii alimentatiei umane.
- Necongelate:
0306.21 - - Languste (Palinurus spp., Panulirus spp., Jasus spp.)
0306.22 - - Homari (Homarus spp.)
0306.23 - - Creveti
0306.24 - - Crabi
0306.29 - - Altele, inclusiv faina, pudre si aglomerate sub forma de pelete, de crustacee, proprii alimentatiei umane.

Pozitia cuprinde:
1) Crustaceele, decorticate sau nu, vii, proaspete, refrigerate, congelate, uscate, sarate sau in saramura.
2) Crustaceele nedecorticate, fierte in aburi sau in apa, chiar daca au fost adaugate mici cantitati de produse chimice in vederea conservarii lor provizorii, eventual refrigerate, congelate, uscate, sarate sau in saramura.
Principalele crustacee sunt: homarul, langusta, homarul din Norvegia, crabul, crevetele (crevetele gri si crevetele mare) si racul.
La aceasta pozitie se clasifica partile din crustacee (de exemplu cozi de homar, de languste sau de homar din Norvegia, clesti de crabi) cu conditia ca daca se prezinta decorticate, aceste parti sa nu fi fost supuse altor tratamente (prelucrari) decat cele indicate la paragraful I) de mai sus.
Faina, pudrele si aglomeratele sub forma de pelete, de crustacee, proprii alimentatiei umane se clasifica, de asemenea, la aceasta pozitie.
Pozitia exclude:
a) Aricii de mare si alte nevertebrate acvatice de la pozitia nr. 03.07.
b) Crustaceele (ca si partile lor componente) preparate sau conservate prin procedee neprevazute in aceasta pozitie (de exemplu crustaceele fierte in apa, decorticate), pozitia nr. 16.01.

03.07 - MOLUSTE, CHIAR SEPARATE DE COCHILIE, VII, PROASPETE, REFRIGERATE, CONGELATE, USCATE, SARATE SAU IN SARAMURA; NEVERTEBRATE ACVATICE, ALTELE DECAT CRUSTACEELE SI MOLUSTELE, VII, PROASPETE, REFRIGERATE, CONGELATE, USCATE, SARATE SAU IN SARAMURA; FAINA, PUDRE SI AGLOMERATE SUB FORMA DE PELETE, DE NEVERTEBRATE ACVATICE, ALTELE DECAT CRUSTACEELE, PROPRII ALIMENTATIEI UMANE.
0307.10 - Stridii
- Scoici St. Jacques sau moluste bivalve si alte scoici din familia Pecten, Chlamys sau Placopecten:
0307.11 - - Vii, proaspete sau refrigerate
0307.29 - - Altele
- Midii (Mytilus spp., Perna spp.):
0307.31 - - Vii, proaspete sau refrigerate
0307.39 - - Altele
- Sepii (Sepia officinalis, Rossia macrosoma) si sepiole (Sepiola spp.); calamari (Ommastrephes spp., Loligo spp., Nototodarus spp., Sepioteuthis spp.):
0307.41 - - Vii, proaspete sau refrigerate
0307.49 - - Altele
- Caracatite (Octopus spp.):
0307.51 - - Vii, proaspete sau refrigerate
0307.59 - - Altele
0307.60 - Melci, altii decat melcii de mare
- Altele, inclusiv faina, pudre si aglomerate sub forma de pelete, de nevertebrate acvatice, altele decat crustaceele, proprii alimentatiei umane:
0307.91 - - Vii, proaspete ssu refrigerate
0307.99 - - Altele

Pozitia cuprinde:
1) Molustele, decorticate sau nu, vii, proaspete, refrigerate, congelate, uscate, sarate sau in saramura.
2) Nevertebratele acvatice, altele decat crustaceele si molustele, vii, proaspete, refrigerate, congelate, uscate, sarate sau in saramura.
Principalele varietati de animale ale speciei sunt pentru moluste: stridia, scoica St. Jacques si alte scoici din familia Pecten, midia, sepia, sepiola, calamarul, caracatita, melcul, iar pentru celelalte nevertebrate acvatice: ariciul de mare si meduza.
La aceasta pozitie se clasifica partile de moluste sau de alte nevertebrate acvatice (de exemplu gonadele de arici de mare) cu conditia ca sa nu fi fost supuse unor alte tratamente in afara celor indicate in paragrafele 1) sau 2) de mai sus.
Puietii de stridii (mici stridii destinate ostreiculturii) si faina, pudrele si aglomeratele sub forma de pelete, de moluste sau de alte nevertebrate acvatice, proprii alimentatiei umane, se clasifica de asemenea la aceasta pozitie.
Pozitia exclude molustele si alte nevertebrate acvatice preparate sau conservate prin procedee neprevazute la aceasta pozitie (de exemplu moluste fierte in apa sau conservate in otet) (pozitia nr. 16.05).
----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016