Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 21 din 5 ianuarie 2006  PREPARATE ALIMENTARE DIVERSE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 21 din 5 ianuarie 2006 PREPARATE ALIMENTARE DIVERSE

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 48 bis din 19 ianuarie 2006
PREPARATE ALIMENTARE DIVERSE

Note de Capitol

1. Capitolul nu cuprinde:
a) amestecurile de legume, de la pozitia 07.12;
b) inlocuitorii prajiti de cafea, continand cafea in orice proportie (pozitia 09.01);
c) ceaiul aromatizat (pozitia 09.02);
d) mirodeniile si alte produse de la pozitiile 09.04 pana la 09.10;
e) preparatele alimentare, altele decat produsele descrise la pozitia 21.03 sau 21.04, continand peste 20% din greutate carnati, carnaciori, salamuri, carne, organe, sange, peste, crustacee, moluste, alte nevertebrate acvatice, sau o combinatie din aceste produse (Capitolul 16);
f) drojdiile conditionate ca medicamente si celelalte produse de la pozitiile 30.03 sau 30.04;
g) enzimele preparate de la pozitia 35.07.
2. Extractele de inlocuitori mentionati la Nota 1 b) de mai sus, se incadreaza la pozitia 21.01.
3. In sensul prevederilor pozitiei 21.04, prin expresia preparate alimentare compuse omogenizate se intelege, preparatele constituite dintr-un amestec fin omogenizat, din mai multe substante de baza, cum sunt: carne, peste, legume, fructe, conditionate pentru vanzarea cu amanuntul, ca produse alimentare pentru copii sau in scopuri dietetice, in recipiente cu un continut de maximum 250 g. Pentru aplicarea acestei definitii, se va face abstractie de diversele ingrediente adaugate amestecului, in cantitati mici pentru condimentare, conservare sau alte scopuri. Asemenea preparate pot contine o cantitate mica de fragmente vizibile.

Note complementare
1. In sensul codurilor 2106.10.20 si 2106.90.92, expresia "amidon sau fecule" cuprinde, de asemenea, produsele de degradare a amidonului sau a fecalelor.
2. In sensul codului 2106.90.10. se intelege prin "preparate numite topite" preparatele cu un continut in greutate de grasimi din lapte de minimum 12% si sub 18%, obtinute din branza topita (numai Emmentaler si Gruyere), la care se adauga vin alb, kirsch, amidon si condimente si prezentate intr-un ambalaj imediat de maximum 1 Kg.
3. In sensul codului 2106.90.20, expresia "preparate alcoolice compuse, altele decat cele pe baza de substante odoriferante, de tipul celor utilizate pentru fabricarea bauturilor" cuprinde preparatele care au un titru alcoolic volumic peste 0,5% vol.
4. In sensul codului 2106.90.30, prin termenul "izoglucoza" se intelege produsul obtinut pornind de la glucoza sau de la polimerii acesteia, cu un continut, in greutate, in stare uscata, de minimum 10% fructoza.





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬──────┐
│Codul tarifar│ Denumirea marfii │UM │ Taxa │
│ │ │supl│vamala│
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│ │21.01 │Extracte, esente si concentrate de cafea, de ceai sau de mate si│ │ │
│ │ │preparate pe baza de aceste produse sau pe baza de cafea, de │ │ │
│ │ │ceai sau de mate; cicoare prajita si alti inlocuitori prajiti de│ │ │
│ │ │cafea si extractele, esentele si concentratele lor: │ │ │
│ │ │- Extracte, esente si concentrate de cafea si preparate pe baza │ │ │
│ │ │acestor extracte, esente sau concentrate sau pe baza de cafea; │ │ │
│ │2101.11 │-- Extracte, esente si concentrate: │ │ │


│ │ │minimum 95% din greutate │ │ │
│ │2101.11.19│--- Altele │ - │ 18 │
│ │2101.12 │-- Preparate pe baza de extracte, de esente sau de concentrate │ │ │
│ │ │sau pe baza de cafea: │ │ │
│ │2101.12.92│--- Pe baza de extracte, esente sau concentrate de cafea │ - │ 18 │
│ │2101.12.98│--- Altele │ - │ 18 │
│ │2101.20 │- Extracte, esente si concentrate de ceai sau de mate si │ │ │
│ │ │preparate pe baza acestor extracte, esente sau concentrate sau │ │ │
│ │ │pe baza de ceai sau de mate: │ │ │
│ │2101.20.20│-- Extracte, esente si concentrate │ - │ 25 │
│ │ │-- Preparate: │ │ │
│ │2101.20.92│--- Pe baza de extracte, esente sau concentrate de ceai sau mate│ - │ 25 │
│ │2101.20.98│--- Altele │ - │ 25 │
│ │2101.30 │- Cicoare prajita si alti inlocuitori prajiti de cafea si │ │ │
│ │ │extractele, esentele si concentratele lor: │ │ │
│ │ │-- Cicoare prajita si alti inlocuitori prajiti de cafea: │ │ │
│ │2101.30.11│--- Cicoare prajita │ - │ 40 │
│ │2101.30.19│--- Altele │ - │ 40 │
│ │ │-- Extracte, esente si concentrate de cicoare prajita si de alti│ │ │
│ │ │inlocuitori prajiti de cafea: │ │ │
│ │2101.30.91│--- De cicoare prajita │ - │ 40 │
│ │2101.30.99│--- Altele │ - │ 40 │
│ │21.02 │Drojdii (active sau inactive); alte microorganisme monocelulare │ │ │
│ │ │moarte (cu exceptia vaccinurilor de la pozitia 30.02); praf de │ │ │
│ │ │copt preparat: │ │ │
│ │2102.10 │- Drojdii active: │ │ │
│ │2102.10.10│-- Drojdii de cultura │ - │ 120 │
│ │ │-- Drojdii pentru panificatie: │ │ │
│ │2102.10.31│--- Uscate │ - │ 120 │
│ │2102.10.39│--- Altele │ - │ 120 │
│ │2102.10.90│-- Altele │ - │ 120 │
│ │2102.20 │- Drojdii inactive; alte microorganisme monocelulare moarte: │ │ │
│ │ │-- Drojdii inactive: │ │ │
│ │2102.20.11│--- In tablete, cuburi sau in alte forme similare, sau in │ - │ 120 │
│ │ │ambalaje directe cu un continut net de maximum 1 kg │ │ │
│ │2102.20.19│--- Altele │ - │ 120 │
│ │2102.20.90│-- Altele │ - │ 120 │
│ │2102.30.00│- Praf de copt preparat │ - │ 120 │
│ │21.03 │Preparate pentru sosuri si sosuri preparate; condimente si │ │ │
│ │ │produse de asezonare, amestecate; faina de mustar si mustar │ │ │
│ │ │preparat: │ │ │
│ │2103.10.00│- Sos de soia │ - │ 120 │
│ │2103.20.00│- Ketchup si alte sosuri, de tomate │ - │ 120 │
│ │2103.30 │- Faina si pudra de mustar si mustar preparat: │ │ │
│ │2103.30.10│-- Faina si pudra de mustar │ - │ 120 │
│ │2103.30.90│-- Mustar preparat │ - │ 120 │
│ │2103.90 │- Altele: │ │ │
│ │2103.90.10│-- Chutney (condimente) de mango, lichide │ - │ 120 │
│ │2103.90.30│-- Biter aromat, cu o concentratie de alcool functie de volum de│ 1 │ 120 │
│ │ │minimum 44,2% vol. si de maximum 49,2% vol., cu un continut de │alc.│ │
│ │ │gentiana, mirodenii si ingrediente diverse cuprins intre 1,5% si│100%│ │
│ │ │6% din greutate, cu un continut de zahar intre 4% si 10% si │ │ │
│ │ │prezentat in recipiente cu un continut de maximum 0,50 l │ │ │
│ │2103.90.90│-- Altele │ - │ 120 │
│ │21.04 │Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; supe, ciorbe sau │ │ │
│ │ │supe crema preparate; preparate alimentare compuse omogenizate: │ │ │
│ │2104.10 │- Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; supe, ciorbe sau│ │ │
│ │ │supe crema preparate: │ │ │
│ │2104.10.10│-- Uscate │ - │ 120 │
│ │2104.10.90│-- Altele │ - │ 120 │
│ │2104.20.00│- Preparate alimentare compuse omogenizate │ - │ 120 │
│ │2105.00 │Inghetate si alte produse similare sub forma inghetata, │ │ │
│ │ │comestibile, cu sau fara cacao: │ │ │
│ │2105.00.10│- Care nu contin grasimi din lapte, sau contin sub 3% din │ - │ 220 │
│ │ │greutate grasimi din lapte │ │ │
│ │ │- Cu un continut de grasimi din lapte: │ │ │
│ │2105.00.91│-- De minimum 3% dar sub 7% │ - │ 220 │
│ │2105.00.99│-- De minimum 7% │ - │ 220 │
│ │21.06 │Preparate alimentare nedenumite si necuprinse in alta parte: │ │ │
│ │2106.10 │- Concentrate de proteine si substante proteice texturate: │ │ │
│ │2106.10.20│-- Care nu contin grasimi din lapte, zaharoza, izoglucoza, │ - │ 18 │
│ │ │glucoza, amidon sau faina de cartofi (fecule), sau contin sub │ │ │
│ │ │1,5% grasimi din lapte, sub 5% zaharoza sau izoglucoza, sub 5% │ │ │
│ │ │glucoza, amidon sau fecule │ │ │
│ │2106.10.80│-- Altele │ - │ 18 │
│ │2106.90 │- Altele: │ │ │
│ │2106.90.10│- Preparate numite "topite" │ - │ 18 │
│ │2106.90.20│- Preparate alcoolice compuse, altele decat cele pe baza de │ 1 │ 220 │
│ │ │substante odorifiante, de tipul celor utilizate pentru │alc.│ │
│ │ │fabricarea bauturilor │100%│ │
│ │ │-- Siropuri de zahar, aromatizate sau cu adaos de coloranti: │ │ │
│ │2106.90.30│--- De izoglucoza │ - │ 18 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │2106.90.51│---- De lactoza │ - │ 18 │
│ │2106.90.55│---- De glucoza sau de maltodextrine │ - │ 18 │
│ │2106.90.59│---- Altele │ - │ 18 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │2106.90.92│--- Care nu contin grasimi din lapte, zaharoza, izoglucoza, │ - │ 18 │
│ │ │glucoza, amidon, sau fecule, sau contin sub 1,5% grasimi din │ │ │
│ │ │lapte, sub 5% zaharoza sau izoglucoza, sub 5% glucoza, amidon │ │ │
│ │ │sau fecule │ │ │
│ │2106.90.98│--- Altele │ - │ 18 │


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┘


___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016