Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 19 din 5 ianuarie 2006  PREPARATE PE BAZA DE CEREALE, DE FAINA, DE AMIDON, DE FECULE SAU DE LAPTE; PRODUSE DE PATISERIE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 19 din 5 ianuarie 2006 PREPARATE PE BAZA DE CEREALE, DE FAINA, DE AMIDON, DE FECULE SAU DE LAPTE; PRODUSE DE PATISERIE

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 48 bis din 19 ianuarie 2006

PREPARATE PE BAZA DE CEREALE, DE FAINA, DE
AMIDON, DE FECULE SAU DE LAPTE; PRODUSE DE PATISERIE

Note de Capitol
1. Capitolul nu cuprinde:
a) cu exceptia produselor alimentare umplute de la pozitia 19.02, preparatele alimentare care contin peste 20% din greutate carnati, carnaciori, salam, carne, organe, sange, peste sau crustacee, moluste sau alte nevertebrate acvatice, sau o combinatie din aceste produse (Capitolul 16);
b) produsele pe baza de faina, de amidon sau de fecule (biscuitii etc.), special preparate pentru hrana animalelor (pozitia 23.09);
c) medicamentele si alte produse de la Capitolul 30.
2. In sensul pozitiei 19.01:
a) prin crupe se intelege crupele de cereale de la Capitolul 11;
b) prin faina si gris se intelege:
1) faina si grisul de cereale de la Capitolul 11;
2) faina, grisul si pudra de origine vegetala din orice Capitol, altele decat faina, grisul si pudra de legume uscate (pozitia 07.12), de cartofi (pozitia 11.05) sau de legume cu pastaie uscate (pozitia 11.06).
3. Pozitia 19.04 nu cuprinde preparatele care contin peste 6% din greutate cacao, calculata pe o baza complet degresata, sau preparatele trase in ciocolata sau alte preparate alimentare care contin cacao, de la pozitia 18.06 (pozitia 18.06).
4. In sensul pozitiei 19.04, prin expresia altfel preparate se intelege ca cerealele au suferit o preparare sau o prelucrare mai avansata decat cele prevazute la pozitiile sau in Notele Capitolelor 10 sau 11.

Note complementare
1. Expresia "biscuiti la care s-au adaugat indulcitori", in sensul subpozitiei 1905.31 se aplica numai produselor avand un continut de apa de maximum 12%, in greutate, si un continut de grasime de maximum 35%, in greutate (pentru determinarea acestor continuturi nu trebuie luate in considerare substantele utilizate pentru umplerea sau glasarea biscuitilor).





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬──────┐
│Codul tarifar│ Denumirea marfii │UM │ Taxa │
│ │ │supl│vamala│
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│ │19.01 │ Extracte de malt; preparate alimentare din faina, crupe, gris, │ │ │
│ │ │amidon, fecule sau extracte de malt, care nu contin cacao sau │ │ │
│ │ │care contin cacao intr-o proportie de sub 40% din greutate, │ │ │
│ │ │calculata pe o baza complet degresata, nedenumite si necuprinse │ │ │
│ │ │in alta parte; preparate alimentare din produsele de la │ │ │
│ │ │pozitiile de la 04.01 pana la 04.04, care nu contin cacao sau │ │ │
│ │ │care contin cacao intr-o proportie sub 5% din greutate │ │ │
│ │ │calculata pe o baza complet degresata, nedenumite si necuprinse │ │ │
│ │ │in alta parte: │ │ │
│ │1901.10.00│- Preparate pentru alimentatia copiilor, conditionate pentru │ - │ 45 │
│ │ │vanzarea cu amanuntul │ │ │
│ │1901.20.00│- Amestecuri si aluaturi pentru prepararea produselor de │ - │ 45 │
│ │ │brutarie, de patiserie sau a biscuitilor de la pozitia 19.05 │ │ │
│ │1901.90 │- Altele: │ │ │
│ │ │-- Extracte de malt: │ │ │


│ │1901.90.19│--- Altele │ - │ 45 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1901.90.91│--- Care nu contin grasimi provenite din lapte, zaharoza, │ - │ 45 │
│ │ │izoglucoza, glucoza, amidon sau fecule sau care contin in │ │ │
│ │ │greutate sub 1,5% grasimi provenite din lapte, sub 5% zaharoza │ │ │
│ │ │(inclusiv zahar invertit) sau izoglucoza, sub 5% glucoza, │ │ │
│ │ │amidon sau fecule, excluzand preparatele alimentare sub forma de│ │ │
│ │ │pudra de la pozitiile de la 04.01 pana la 04.04 │ │ │
│ │1901.90.99│--- Altele │ - │ 45 │
│ │19.02 │Paste alimentare chiar fierte sau umplute (cu carne sau cu alte │ │ │
│ │ │substante) sau chiar altfel preparate, cum ar fi spaghete, │ │ │
│ │ │macaroane, fidea, lazane, gnochi, ravioli, caneloni; cuscus, │ │ │
│ │ │chiar preparat: │ │ │
│ │ │- Paste alimentare nefierte, neumplute si nici altfel preparate:│ │ │
│ │1902.11.00│-- Care contin oua │ - │ 248 │
│ │1902.19 │-- Altele: │ │ │
│ │1902.19.10│--- Care nu contin faina sau gris din grau comun │ - │ 248 │
│ │1902.19.90│--- Altele │ - │ 248 │
│ │1902.20 │- Paste alimentare umplute (chiar fierte sau altfel preparate): │ │ │
│ │1902.20.10│-- Care contin pesti, crustacee, moluste sau alte nevertebrate │ - │ 248 │
│ │ │acvatice, in proportie de peste 20% din greutate │ │ │
│ │1902.20.30│-- Care contin carnati, carnaciori si produse similare, carne si│ - │ 248 │
│ │ │organe de orice fel, inclusiv grasimi de orice natura si origine│ │ │
│ │ │intr-o proportie de peste 20% din greutate │ │ │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1902.20.91│--- Fierte │ - │ 248 │
│ │1902.20.99│--- Altele │ - │ 248 │
│ │1902.30 │- Alte paste alimentare: │ │ │
│ │1902.30.10│-- Uscate │ - │ 248 │
│ │1902.30.90│-- Altele │ - │ 248 │
│ │1902.40 │- Cuscus: │ │ │
│ │1902.40.10│-- Nepreparat │ - │ 248 │
│ │1902.40.90│-- Altele │ - │ 248 │
│ │1903.00.00│Tapioca si inlocuitorii sai preparati din fecule, sub forma de │ - │ 25 │
│ │ │fulgi, granule, bobite, criblura (resturi rezultate din cernere)│ │ │
│ │ │sau alte forme similare │ │ │
│ │19.04 │Produse pe baza de cereale obtinute prin expandare sau prajire │ │ │
│ │ │(de exemplu corn flakes); cereale (altele decat porumbul), sub │ │ │
│ │ │forma de boabe sau sub forma de fulgi ori de alte graunte │ │ │
│ │ │preparate (cu exceptia fainei, crupelor si a grisului), │ │ │
│ │ │prefierte sau altfel preparate, nedenumite si necuprinse in alta│ │ │
│ │ │parte: │ │ │
│ │1904.10 │- Produse pe baza de cereale obtinute prin expandare sau │ │ │
│ │ │prajire: │ │ │
│ │1904.10.10│-- Pe baza de porumb │ - │ 160 │
│ │1904.10.30│-- Pe baza de orez │ - │ 160 │
│ │1904.10.90│-- Altele │ - │ 160 │
│ │1904.20 │- Preparate alimentare obtinute din fulgi de cereale neprajiti │ │ │
│ │ │sau din amestecuri de fulgi de cereale neprajiti si din fulgi de│ │ │
│ │ │cereale prajiti sau de cereale expandate: │ │ │
│ │1904.20.10│-- Preparate de tip Musli pe baza de fulgi de cereale neprajiti │ - │ 160 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1904.20.91│--- Pe baza de porumb │ - │ 160 │
│ │1904.20.95│--- Pe baza de orez │ - │ 160 │
│ │1904.20.99│--- Altele │ - │ 160 │
│ │1904.30.00│- Grau numit bulgar │ - │ 160 │
│ │1904.90 │- Altele: │ │ │
│ │1904.90.10│-- Orez │ - │ 160 │
│ │1904.90.80│-- Altele │ - │ 160 │
│ │19.05 │Produse de brutarie, de patiserie si biscuiti chiar cu adaos de │ │ │
│ │ │cacao; hostii, casete goale de tipul celor utilizate pentru │ │ │
│ │ │medicamente, prescuri, paste uscate din faina, din amidon sau │ │ │
│ │ │din fecule in foi si produse similare: │ │ │
│ │1905.10.00│- Paine crocanta denumita "knackebrot" │ - │ 200 │
│ │1905.20 │- Turta dulce: │ │ │
│ │1905.20.10│-- Cu un continut de zaharoza (inclusiv zahar invertit calculat │ - │ 200 │
│ │ │in zaharoza), sub 30% din greutate │ │ │
│ │1905.20.30│-- Cu un continut de zaharoza (inclusiv zahar invertit calculat │ - │ 200 │
│ │ │in zaharoza), de minimum 30% dar sub 50% din greutate │ │ │
│ │1905.20.90│-- Cu un continut de zaharoza (inclusiv zahar invertit calculat │ - │ 200 │
│ │ │in zaharoza), de minimum 50% din greutate │ │ │
│ │ │- Biscuiti la care s-au adaugat indulcitori; vafe si alveole: │ │ │
│ │1905.31 │-- Biscuiti la care s-au adaugat indulcitori: │ │ │
│ │ │--- Acoperiti sau glasati complet sau partial cu ciocolata sau │ │ │
│ │ │cu alte preparate care contin cacao: │ │ │
│ │1905.31.11│---- In ambalaje directe, cu un continut net de maximum 85 g │ - │ 200 │
│ │1905.31.19│---- Altele │ - │ 200 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │1905.31.30│---- Cu un continut de grasimi din lapte de minimum 8% din │ - │ 200 │
│ │ │greutate │ │ │
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │1905.31.91│----- Sandwich de biscuiti │ - │ 200 │
│ │1905.31.99│----- Altele │ - │ 200 │
│ │1905.32 │-- Vafe si alveole: │ │ │
│ │1905.32.05│--- Cu un continut de apa peste 10% din greutate │ - │ 200 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │ │---- Acoperite sau glasate complet sau partial cu ciocolata sau │ │ │
│ │ │cu alte preparate care contin cacao: │ │ │
│ │1905.32.11│----- In ambalaje directe, cu un continut net de maximum 85 g │ - │ 200 │
│ │1905.32.19│----- Altele │ - │ 200 │
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │1905.32.91│----- Sarate, umplute sau neumplute │ - │ 200 │
│ │1905.32.99│----- Altele │ - │ 200 │
│ │1905.40 │- Pesmet, paine prajita si produse similare prajite: │ │ │
│ │1905.40.10│-- Pesmet │ - │ 200 │
│ │1905.40.90│-- Altele │ - │ 200 │
│ │1905.90 │- Altele: │ │ │
│ │1905.90.10│-- Azima (mazoth) │ - │ 200 │
│ │1905.90.20│-- Hostii, casete goale pentru uz farmaceutic, vafe cu capac, │ - │ 200 │
│ │ │pasta uscata de faina sau amidon, in foi si produse similare │ │ │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1905.90.30│--- Paine, la care nu s-a adaugat miere, oua, branza sau fructe │ - │ 200 │
│ │ │si care are un continut de zahar in materia uscata de maximum 5%│ │ │
│ │ │din greutate si grasimi in materia uscata de maximum 5% din │ │ │
│ │ │greutate │ │ │
│ │1905.90.45│--- Biscuiti │ - │ 200 │
│ │1905.90.55│--- Produse extrudate sau expandate, sarate sau aromatizate │ - │ 200 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │1905.90.60│---- La care s-au adaugat indulcitori │ - │ 200 │
│ │1905.90.90│---- Altele │ - │ 200 │


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┘


---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016